Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




20-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze orang-oetans brengen een lach op je gezicht

Deze orang-oetans brengen een lach op je gezicht

Vergeet je maandagblues dankzij het hoopgevende verhaal van deze orang-oetanweesjes. Met dank aan International Animal Rescue (IAR) krijgen de jonge dieren de kans om veilig en gezond de aap uit te hangen.
In het revalidatiecentrum voor orang-oetanweesjes in Indonsië is het alle dagen feest. Ruim tachtig jonge apen krijgen er de kans om spelenderwijs bij te leren in de omliggende natuur.

"De baby's gaan naar onze 'Baby School' en de iets oudere dieren gaan naar de 'Forest School'. Er is een gigantisch klimrek en heel veel voedsel. De verzorgers moedigen de kleintjes aan om te leren klimmen en het orang-oetan-zijn onder de knie te krijgen", deelt Lis Keys van International Animal Resue.

Kruiwagens
De vrolijke bende naar de bossen transporteren is plots heel wat minder tijdrovend met dank aan een vloot kruiwagens die met gedoneerd geld konden worden gekocht. "Het lijkt wel een kleine schoolbus. Zonder de kruiwagens moest elk aapje door vrijwilligers gedragen worden. Ze vinden het bovendien fantastisch", klinkt het.

De weesjes in het centrum werden gered uit gruwelijke omstandigheden. Elk jaar sterven tussen de 1.500 en 5.000 orang-oetans door de vernieling van hun leefomgeving en door bloedige conflicten met mensen. Meestal sneuvelen de volwassen dieren in een gevecht om hun baby's, die gekidnapt worden om te verkopen als huisdier.

"Het is aangrijpend om deze aapjes te zien. Ze zouden geen troost moeten zoeken bij babysitters, ze zouden gewoon moeten kunnen opgroeien bij hun moeders. Ze hebben allemaal nog een lange weg te gaan, maar hopelijk kunnen we ze ooit terug loslaten in beschermde bossen", besluit Keys. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffer zuurgooier praat voor het eerst: in spiegel kijken lukt nog niet

Slachtoffer zuurgooier praat voor het eerst: in spiegel kijken lukt nog niet

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/3/12/20150420003741/media_xll_7646637.jpg

Hoe een handvol seconden een leven totaal kan ­omgooien. Het zuur dat Marina Tijssen twee maanden ­geleden over zich heen kreeg, brandt nog steeds - op haar huid en op haar ziel. Moedig doet ze voor het eerst haar verhaal. "Gelukkig heb ik een gezin uit de duizend. Anders had ik dit niet volgehouden."      

"Dag mevrouw. Dit is voor u." Zo klonk de stem van een onbekende man op 20 februari om halfacht 's morgens aan de Delhaize in de Antwerpse Museumstraat. Benieuwd wat dat wel mocht zijn, draaide Marina Tijssen (52) - al een half­uur de winkel aan het poetsen - zich om. Het was helemaal geen onverwacht ­presentje. Het was een blauwe thermosfles vol bijtend zuur. Het deksel was opengeschroefd en in één beweging kreeg Marina de volledige inhoud over zich. En nooit zou haar leven nog het­zelfde zijn.

Twee maanden later is Marina thuis bij haar man Frank Van der Putten (54), die haar zo goed en zo kwaad als het kan met de beste zorgen omringt. Haar elke dag weer verse moed geeft en samen met z'n vrouw hoopt dat het allemaal toch nog enigszins goed komt.

Marina, een fiere vrouw, is zwaar verminkt. Haar halflange blonde haren zijn alleen vanachter nog wat zichtbaar. Een druk­masker hoeft ze enkel nog 's nachts te dragen, zodat de getransplanteerde huid - het resultaat van tal van operaties - vrijer kan ademen en zich goed kan ­zetten. Hoe zwaar de littekens zullen zijn, is nog niet duidelijk: de wondes zijn nog te vers, het herstel te pril. Op dit ­moment is Marina's gezicht nog vuurrood en opgezwollen - ook dat zal nog veranderen, zeggen de dokters. "En dus wil ik ook liever niet in de spiegel ­kijken. Niemand mag nu een foto van me nemen. Niet in deze toestand. Ik blijf toch nog een beetje ijdel. Het is zo zwaar..." Marina pinkt een traan weg. "Gelukkig komt mijn dochter elke dag al vroeg langs", zegt ze zacht. "Dan kan ik niet meer te veel nadenken. Alleen dan gaat het beter." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elliot Murphy - Diamonds in the Mine

Elliot Murphy - Diamonds in the Mine

Klik op de foto om hem te beluisteren

Elliott James Murphy (geboren 16 maart 1949) is een Amerikaanse rots singer-songwriter , schrijver , producer en journalist


» Reageer (0)
19-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 trucjes voor een mooie huid die geen geld kosten

5 trucjes voor een mooie huid die geen geld kosten

We willen allemaal wel een egale huid zonder onzuiverheden. Sommige mensen zijn ermee geboren, andere niet. Al kan je zelf al veel doen. Met deze 5 trucjes zul je snel resultaat zien en je hebt er geen één euro voor moeten betalen.
1. Stoom je gezicht
Wekelijks je gezicht stomen, is ideaal om je huid grondig te reinigen van het vuil dat zich in je poriën genesteld heeft tijdens de week. Vul een grote kom met kokend water, ga erboven hangen en leg een handdoek over je hoofd. Blijf zo zitten voor een dikke tien minuten, was je gezicht erna en je zult zien dat je huid instant een stuk zachter aanvoelt en er egaler uitziet.

2. Slaap genoeg
Dat genoeg slaap belangrijk is voor zowat alles weten we al, maar ook voor je huid doe je er goed aan om genoeg te slapen. 's Nachts vernieuwt de huid zich en door slaapgebrek verstoor je dat proces. Dat resulteert in meer puistjes, sneller rimpels en een doffe huid. Er is dus een reden waarom een schoonheidsslaapje zo noemt.

3. Beweeg genoeg
De hele dag op je kont zitten, is vreselijk voor je huid. Probeer minstens een halfuur per dag te bewegen, je zult meteen merken dat je huid er beter en vooral frisser uitziet. Beweging verbetert immers de bloedcirculatie, wat bijdraagt tot een mooie huid. Als sporten niet in je drukke werkschema past, kun je bijvoorbeeld proberen om zoveel mogelijk de trap te nemen en een paar keer meer naar het koffieapparaat te wandelen per dag.

4. Stap weg van een computerscherm
Of je nu continu op je smartphone zit of een bureau job hebt, het grootste deel van de dag zitten veel mensen achter een scherm en dat is slecht voor je huid. Schermen geven UV stralen af, die je huid uitdrogen en het verouderingsproces versnellen. Probeer per uur dat je voor een scherm zit, minstens één minuut weg te kijken. Staar eventjes naar het plafond of ga naar de toilet.

5. Adem goed in en uit
Af een toe even goed in en uit ademen, vermindert stress wat dan weer goed is voor je huid. Je zult minder last hebben van acne en je huid zal er gezonder uitzien. Ideaal om te doen tijdens de time-out van je computerscherm trouwens. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader laat zoontje met Down zweven in schattige foto's

Vader laat zoontje met Down zweven in schattige foto's

http://oi62.tinypic.com/n6b68y.jpg

Toen het zoontje van fotograaf Alan Lawrence geboren werd met het syndroom van Down, was de man naar eigen zeggen "in shock": "Het voelde alsof hij een limiet zou zetten op wat ik kon bereiken, op wat mijn gezin zou bereiken." Niets bleek echter minder waar en nu, 18 maanden later, noemt de vader van vijf uit Utah de kleine Wil 'het licht van ons gezin'.

Lawrence raakte geïnspireerd door hoe zijn zoontje hun levens verrijkt had en wilde laten zien dat Wil niet voor beperkingen zorgt, maar eerder "zoveel deuren heeft geopend". Hij is er dan ook van overtuigd dat de jongen alles zal kunnen doen wat hij wil in het leven... misschien zelfs vliegen.

"Toen Wil klein was, lag hij vaak op zijn buik en hield hij zijn armen omhoog alsof hij aan het vliegen was. Het was niet iets dat een van mijn andere kinderen deden", aldus de vader aan ABC News. "We zeiden allemaal: 'Kijk, hij is aan het vliegen!"

En dus begon de man een fotoreeks met de titel 'Wil kan vliegen', waarin de peuter door verschillende alledaagse scènes zweeft. Lawrence creëerde de illusie door zijn zoontje vast te houden voor de foto en zichzelf er achteraf uit te snijden. Hij deelde de foto's aanvankelijk op zijn blog (That Dad Blog) en later ook op Instagram.

Zijn doel is om "het bewustzijn rond het syndroom van Down te vergroten". Op zijn blog geeft hij bijvoorbeeld toe dat zowel hijzelf als zijn vrouw weinig over de aandoening wisten tot Wil geboren werd in oktober 2013. En de foto's blijken in elk geval populair, zo populair zelfs dat het gezin ze wil bundelen in een kalender en de helft van de inkomsten zal schenken aan twee goede doelen rond het downsyndroom. Ze richtten onlangs een campagne op om geld in te zamelen.

Lawrence hoopt Wil ook op nieuwe locaties te fotograferen en zou graag andere gezinnen met kinderen met het downsyndroom bezoeken om hun verhaal te vertellen. "Eigenlijk willen we het internet overspoelen met deze positieve boodschap", zegt hij. "Ik wil andere mensen die net aan dit avontuur begonnen zijn een boodschap van vreugde en hoop geven."

Plus, zegt Lawrence, "Wil is haast een rockster in onze buurt".

Voor meer info en foto's kan je terecht op de blog, Instagram of het Youtube-kanaal van Alan Lawrence.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienermeisje bevalt stiekem op toilet in fabriek en gaat snel weer aan de slag

Tienermeisje bevalt stiekem op toilet in fabriek en gaat snel weer aan de slag

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/12/8/20150419080424/media_xll_7644878.jpg

Een tienermeisje haastte zich op het werk naar het toilet om er stiekem te bevallen. Nadat ze alleen haar kind op de wereld zette, liep ze terug naar haar werkplek. Het meisje van zeventien was doodsbang en hield haar zwangerschap angstvallig verborgen voor de buitenwereld.

Haar vriendje die haar bezwangerde had haar nog snel wat geld toegestopt voor hij haar alleen achterliet. Ding Xiaoying liep na de bevalling snel haar huis om propere kleren aan te trekken en ging dan weer als een bliksemschicht aan het werk in de fabriek. Intussen werd het gehuil van de baby in de toiletten opgemerkt. Een vrouwelijke security trof de boreling aan en verwittigde meteen de politie. Even later werd de kersverse tienermoeder uit Wenzhou opgepakt. "Ik durfde mijn ouders niet te vertellen dat ik zwanger was. Ik hield mijn zwangerschap ook verborgen voor mijn collega's en vrienden heb ik niet. Niemand geeft echt om mij..."

Ze werd voor een medische controle overgebracht naar een ziekenhuis. Ze stelde het prima maar had wel psychologische hulp nodig, meldt The Mirror. Ding moet er nog een tijdje in observatie blijven en de dokters gaan ervoor zorgen dat ze voldoende tijd kan doorbrengen met haar baby. Zo kan ze een moederband opbouwen met haar eigen kind.

Intussen liet haar familie weten dat ze wel degelijk voor haar gezorgd zouden hebben indien ze op de hoogte waren geweest van de zwangerschap. Een vrouw die samen met Ding leeft, had naar eigen zeggen geen idee dat het meisje zwanger was. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen mogen niet meer shoppen in Hongkong

Chinezen mogen niet meer shoppen in Hongkong

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/0/6/20150413092645/media_xll_7630416.jpg

China heeft drastische maatregelen genomen om te voorkomen dat Chinezen om de haverklap naar Hongkong reizen om te shoppen. De visa voor mensen uit het nabijgelegen Shenzhen, een stad met ruim 7 miljoen inwoners, zullen veranderen. Daardoor zullen de Chinezen nog maar een keer per week naar Hongkong mogen, aldus de BBC op basis van Chinese media.

Nu mogen de inwoners meerdere keren per week naar de stad waar de belastingen veel lager zijn. Daar maken ze dankbaar gebruik van, tot ongenoegen van de inwoners van Hong Kong. Die kampen met lege schappen, omdat de 'Chinezen van het vasteland' alles opkopen en meenemen over de grens. Vaak worden de goedkope producten uit Hongkong met winst doorverkocht, ook al is dat illegaal.  Het bekendst is de levendige handel in de kwalitatief betere melkpoeder uit Hong Kong.

De afgelopen tijd leidde de onvrede al meermaals tot protesten, die soms zelfs uitmondden in geweld. Dat geweld zorgde weer voor groeiende animositeit tussen de bewoners aan weerszijden van de grens. De bewoners van Hong Kong kunnen vanaf maandag echter opgelucht ademhalen. De nieuwe regels gelden namelijk direct en houden in dat de 'vastelanders' toestemming moeten hebben om naar Hong Kong te gaan. Als ze die krijgen, mogen ze eenmaal de grens over en maximaal een week in de stad blijven. (br.hln)


» Reageer (0)
18-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euthanasie op 'overbodige' dieren: ook Bellewaerde doet het

Euthanasie op 'overbodige' dieren: ook Bellewaerde doet het

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/6/8/20150418001115/media_xll_7642883.jpg

Na onze onthulling dat Planckendael eerder dit jaar twee bizons en een anti­lope heeft afgemaakt, blijkt dat ook ­Bellewaerde Park soms 'overbodige' dieren euthanaseert.

"Dat is een beslissing die we gelukkig niet te vaak moeten nemen", zegt directeur Stefaan ­Lemey. "We gaan daar ook niet licht over. Voor bepaalde soorten bestaat geen voorbehoedsmiddel waarvan bewezen is dat het niet schadelijk is. Maar ook voor de gezondheid van de moederdieren en de dynamiek van de groep dieren is het best dat er af en toe een kleintje in de groep komt. Onze keuze voor euthanasie is dus vooral een keuze voor het welzijn van de dieren."

Lemey benadrukt ook dat de wetgeving en de voorschriften van de Europese vereniging van zoos (EAZA) gevolgd worden. "Euthanasie is altijd een laatste red­middel. Voor elk geval vragen we ­advies aan de EAZA. Maar soms is het de enige optie, zeker als het dier de groep in gevaar brengt en er geen plaats is in andere zoos." De dierenarts van het park laat de dieren 'op overschot' dan inslapen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat verpleegt gewonde dieren in opvangcentrum

Kat verpleegt gewonde dieren in opvangcentrum

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/10/7/20150415211356/media_xll_7636852.jpg

Een zwarte kat uit het Poolse Bydgoszcz is uit een bijzonder hout gesneden. Het dier dat ooit zelf op de rand van de dood balanceerde, staat nu andere gewonde dieren liefdevol bij in een opvangcentrum.

Toen Radamenes in het opvangcentrum terechtkwam, sukkelde hij met een luchtwegeninfectie en was hij er slecht aan toe. Men vreesde dat hij het niet zou halen. Er werd zelfs aan euthanasie gedacht maar toen begon Radamenes te spinnen en besefte de dierenarts dat de kat nog niet klaar was met het leven. Hij besloot om nog een ultieme poging te doen om de kat erdoor te halen.

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/8/2/20150415221315/media_xll_7636952.jpg



Het mirakel geschiedde. Radamenes vocht terug en herstelde volledig. Uit dankbaarheid voor de goede zorgen van het opvangcentrum en voor de nieuwe kans die hij in het leven heeft gekregen, vond Radamedes een nieuwe roeping. Het dier helpt nu met hart en ziel gewonde soortgenoten in het centrum. Vooral zij die er erg aan toe zijn, kunnen op zijn bijzondere aandacht rekenen.

Zo knuffelt en masseert hij zieke honden en katten. Soms voorziet hij ze zelfs van een schoonmaakbeurt. Voor de andere medewerkers van het opvangcentrum is Radamenes niet enkel uitgegroeid tot een mascotte, maar ook tot een buitengewone collega op vier poten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vrouwen allemaal doen net voor de seks (maar nooit zullen toegeven)

Wat vrouwen allemaal doen net voor de seks (maar nooit zullen toegeven)

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/0/13/20150418001408/media_xll_7641823.jpg

Je kent het typische stramien van de romantische film wel: in een moment van passie hebben de hoofdpersonages stomende en spontane seks, zonder een sikkepit aan stress. In het ware leven is seks echter bijna nooit spontaan, of toch niet voor vrouwen. Er komt wat voorbereidingswerk bij kijken, al zullen we dat nooit durven toegeven. Maar geef toe dames, ook jullie doen deze dingen (zeker in het prille begin van je relatie):

Op zoek gaan naar dat ene sexy, matching setje dat je anders wegens veel te oncomfortabel in je kast laat zitten. Gevolgd door een belangrijk debat: trek je het aan onder je outfit, of zal je je kersverse vriend kunnen overtuigen van de noodzaak van een badkamerstop als de sfeer romantisch wordt?

Scheren, waxen en epileren. Overal. Later zullen we de jeukende stoppels vervloeken, maar nu nemen we met pijn in het hart afscheid van ons winterdonsje.

Als de wiedeweerga je bed opmaken, alle rondslingerende kleren in een kast duwen en alle vuilnis wegruimen. Niet dat we het hele huis onder handen zullen nemen, maar we willen tenminste dat de kamers waar hij kan komen er ietwat normaal uitzien, nietwaar?

Een playlist samenstellen. Stel je voor dat opeens je geheime liefde voor Taylor Swift pijnlijk duidelijk wordt, nét als de sfeer de goede kant uitgaat. Niets aan het toeval overlaten is de boodschap!

Mentaal nagaan of je je anticonceptiepil de laatste dagen wel correct hebt ingenomen.

Checken voor geurtjes. Subtiel eens onder je oksels ruiken terwijl je je uitkleedt, het is een kunst die vrouwen (en Adam Levine) onder de knie hebben.

De hele dag door op je eten letten. Gasverwekkende gerechten, koolzuurhoudende drankjes en gewoon te veel eten wordt angstvallig vermeden, in de hoop gênante momenten te vermijden.

Naar de wc gaan net voor 'le moment suprême'. Moeten we hier een tekeningetje bij maken?

Jezelf een peptalk geven in de spiegel en je verleidelijke blik nog even oefenen. Yes we can! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zieke oma krijgt ongelofelijke verrassing in hospitaal

Zieke oma krijgt ongelofelijke verrassing in hospitaal

Klik op de foto om de video te bekijken

Een paar dagen voor Matt en Jamie Seifert in het huwelijksbootje stapten, belandde oma Pat in het ziekenhuis. De grootmoeder kon dus niet naar het feest waarop het koppel besloot om het feest naar oma te brengen.

Oma Pat wist niet wat haar kleinkind voor haar in petto had. Het maakte de verrassing dan ook des te groter toen Matt en Jamie met hun gevolg de ziekenhuiskamer binnenkwamen.

De grootmoeder werd overmand door emoties net zoals het bruidspaar. Het was een geweldig liefdevol moment en zo kon de zieke oma toch nog een beetje van de partij zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Drifters - Stand By Me

The Drifters - Stand By Me

Om hun te beluisteren druk op de foto





The Drifters is een Amerikaanse zanggroep, die soul, R&B en doo-wopmuziek uitvoerden. Ze bereikten het hoogtepunt van hun populariteit in de jaren 50 en begin jaren 60.

De groep werd opgericht in 1953 door Clyde McPhatter, die bekendheid kreeg als achtergrondzanger van Billy Ward & The Dominoes. Toen McPhatter door de Dominoes ontslagen werd, begon hij zijn eigen groep, de eerste versie van de Drifters.

De bekendste hits van de Drifters zijn Up On The Roof, Save The Last Dance for Me, There Goes My Baby en Money Honey. Elk van deze vier nummers kreeg een plekje bij de beste driehonderd liedjes volgens Rolling Stone.

Tijdens de lange, tumultueuze geschiedenis van de Drifters heeft een groot aantal zangers deel uitgemaakt van de groep, en zelfs tegenwoordig treden groepen die voortkwamen uit de oorspronkelijke Drifters nog op onder die naam.



» Reageer (0)
17-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael voedert bedreigde antilope aan roofdieren

Planckendael voedert bedreigde antilope aan roofdieren

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/14/8/20150417070038/media_xll_7640528.jpg

Dierenpark Planckendael euthanaseert dieren als die 'in overtal' zijn en nergens anders terechtkunnen. Vorige maand gebeurde dat nog bij een algazel, een in het wild uitgestorven antilopesoort, en twee bizons. Extra eten voor roofdieren.

Van de algazel lopen er in de vrije natuur welgeteld nog nul rond. Algazellen bestaan enkel nog in dierentuinen, waar ze overleven dankzij kweekprogramma's. En tóch werd er half maart in Planckendael in Mechelen eentje - gezond en wel - bewust gedood: pin in de hersenen geschoten en keel overgesneden. Hetzelfde lot was twee bizons beschoren. Alledrie mannetjes, één jaar oud.

De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen, waartoe Planckendael behoort, geeft toe dat het euthanaseren van dieren deel uitmaakt van het beleid rond 'surplusdieren': beesten die 'op overschot' zijn en die ook niet in andere Europese parken terechtkunnen. "We proberen er daar zo weinig mogelijk van te hebben, door waar nodig aan geboortebeperking te doen", zegt de KMDA. "Voor sommige diersoorten betekent dat castratie. Euthanasie is het laatste middel waar we naar willen grijpen. Maar soms gaat het niet anders."

Zowel de algazel als de bizons werden versneden en gevoederd aan de roofdieren van het park. GAIA, gealarmeerd door een medewerker van Planckendael, vindt de praktijken onaanvaardbaar en wil een klacht indienen als de KMDA haar beleid niet aanpast. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze hond verdient een Oscar

Deze hond verdient een Oscar

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

In het begin heb je medelijden, maar je voelt je al snel bedrogen. Deze hond doet alsof haar achterpoten niet meer functioneren om eten te krijgen. Wanneer ze beseft dat ze op die manier niet aan eten geraakt, houdt ze haar show voor bekeken. Wat ons betreft: Oscarmateriaal. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerry & The Pacemakers - You'll Never Walk Alone

Gerry & The Pacemakers - You'll Never Walk Alone

Klik op de foto om ze te beluisteren






Gerry & the Pacemakers is een groep uit de jaren 60 rond Gerry Marsden. In 1962 kregen Gerry and the Pacemakers een contract bij manager Brian Epstein als tweede groep naast de Beatles. Ze kregen hits als Ferry Cross the Mersey en Don't Let the Sun Catch You Crying. Een Rodgers & Hammerstein song, You'll Never Walk Alone, die indruk had gemaakt op Marsden, nadat hij de film Carousel had gezien in zijn jeugd, werd hun grootste hit. Dit lied is vele malen gecoverd en is al jaren het club lied van Liverpool, de titel van deze hit is ook verwerkt in het officiële embleem van Liverpool FC. Het Nederlandse FC Twente heeft deze versie van de destijds officiële Anfield stadionspeaker George Septhon uitgereikt gekregen op 22 april 1998 tijdens de afscheidswedstrijd van Stadion Het Diekman, de song wordt voor elke aftrap luidkeels meegezongen in het stadion.



» Reageer (0)
16-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale dag van yoga op 21 juni in Brussel

Internationale dag van yoga op 21 juni in Brussel

De Internationale Dag van de Yoga zal op 21 juni gevierd worden in Brussel. Volgens de Indiase televisiezender ntv zal dat gebeuren met een groot evenement in het Terkamerenbos en aan het Europees parlement.
De premier van India, Narendra Modi, had in september vorig jaar nog een oproep gelanceerd bij de VN voor het houden van een internationale yoga-dag. Zo'n 177 landen steunden zijn oproep en kozen 21 juni als datum.

Yoga is een hindoeïstische filosofie die leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen. In het Westen gebeurt dat met specifieke oefeningen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festivalzomer nooit duurder

Festivalzomer nooit duurder

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/5/11/20150416063732/media_xll_7637816.jpg

In één klap 24 euro erbij. Na Rock Werchter, Tomorrowland en Graspop verhoogt nu ook Pukkelpop z'n prijs: 199 euro voor 3 dagen. De uitleg is klassiek: artiesten worden duurder en bezoekers verwachten steeds meer. Al stijgen de prijzen ook omdat de organisatoren weten dat ze meer kúnnen vragen, meent een econoom. "Het publiek blijft toch komen."

Vorig jaar moest je nog 175 euro neerleggen om drie dagen op de Pukkelpop-weide in Kiewit te vertoeven, dit jaar is dat al 199 euro. Een plotse stijging van 24 euro die allesbehalve in lijn is met de levensduurte, die licht daalde. Hoewel Pukkelpop benadrukt dat het maar om 17,4 euro extra gaat - de servicekosten en mobiliteitsbijdrage zijn dit jaar inbegrepen - slaan de combitickets ineens met bijna 10% op.

Ook bij Werchter dit jaar hetzelfde liedje: voor 4 dagen betaal je geen 205 euro meer, maar 226 euro. Tomorrowland en Graspop trokken hun prijzen eveneens op. "Pukkelpop is dus geen uitzondering. Niet in België, niet wereldwijd", meent Chokri Mahassine van Pukkelpop. "De prijzen voor artiesten gaan nu eenmaal enorm omhoog. We hebben ook gewoon méér artiesten én podia. Daarnaast proberen we elk jaar wat nieuws te verzinnen, en innoveren kost geld. We willen een hedendaags festival zijn, maar tegelijk moeten we natuurlijk wel kijken hoe we dat allemaal betaald krijgen."

Stijgen de prijzen volgend jaar opnieuw en wordt de 'magische' grens van 200 euro bereikt? "Dat kan ik nu nog niet zeggen. Het is ook niet dat we voor ons plezier het festival duurder maken, zeker niet. We willen het zo betaalbaar mogelijk houden. Ik vind dat je heel veel waar voor je geld krijgt."

Bij andere festivals die de afgelopen maanden over hun prijzen communiceerden, exact hetzelfde verhaal. Klopt dat wel? "Deels", meent econoom Ivan Van de Cloot. "Feit is wel dat artiesten niet langer hun brood kunnen verdienen met cd's, zoals vroeger. Door het kopiëren en nieuwe technologieën is dat volledig ondermijnd. Ze moeten nu hun inkomsten halen uit het geven van concerten. Je hebt wel dingen als Spotify, maar daar verdienen ze echt niet genoeg mee. Topartiesten vragen dan ook topprijzen." Toch is dat niet het volledige verhaal: er blijft immers zoiets als vraag en aanbod. Zowat alle grote - en dure - festivals raken vlotjes uitverkocht. Tomorrowland onlangs nog in amper één uur, de combitickets van Pukkelpop vorig jaar - toen óók 10 euro duurder - in tien dagen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijze walvis legt 22.511 km af en breekt afstandsrecord

Grijze walvis legt 22.511 km af en breekt afstandsrecord

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/0/11/20150416084908/media_xll_7637981.jpg

Een vrouwelijke grijze walvis, genaamd Varvara, zwom van het Russische eiland Sakhalin naar Cabo San Lucas aan de Golf van Californië en terug. Ze legde maar liefst 22.511 km af, meteen ook de grootste bekende trekafstand van alle zoogdieren, meldt National Geographic.

Grijze walvissen trekken jaarlijks tussen het voedselgebied en het gebied waar de jongen ter wereld komen.

Onderzoekers van de universiteit van Oregon rustten in 2011 zeven grijze walvissen uit met een tag. Slechts drie tags bleven voldoende lang aan het dier hangen om de walvissen de hele tijd te kunnen volgen via satelliet.

Alledrie vertrokken ze vanaf het Russische eiland Sakhalin. Twee walvissen trokken zuidwaarts naar de Golf van Californië. De tag van het derde dier stopte met werken halfweg de Golf van Alaska maar ook dat dier zette de tocht wellicht gewoon verder.

Varvara werd in november 2011 opgemerkt in het gezelschap van andere grijze walvissen voor de kust van de Amerikaanse staat Oregon. Ze legde een totale afstand af van 22.511 km gedurende 172 dagen, zo maakten onderzoekers gisteren online bekend in Biology Letters. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Platenverkoop in België meer dan verdriedubbeld

Platenverkoop in België meer dan verdriedubbeld

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/9/4/20150414011137/media_xll_7631989.jpg

Vorig jaar werden er 150.000 platen verkocht in België, goed voor een omzet van 3,19 miljoen euro. Dat is een verdriedubbeling van de platenverkoop ten opzichte van 2010, zo blijkt uit cijfers van de Belgian Entertainment Association (BEA). Maar de vinylmarkt in België blijft vrij klein, dus een vinyl-hitlijst, zoals die in het VK opnieuw het levenslicht zag, zit er nog niet aan te komen. Zaterdag wordt vinyl weer gevierd tijdens "Record Store Day".

De verkoop van muziekalbums op vinyl zat in 2010 helemaal in het slop, toen er nog maar 46.971 platen werden verkocht. In 2014 gingen er 150.000 platen over de toonbank, een verdriedubbeling. "Tegenwoordig worden platen verkocht in de grotere winkelketens. Dat was enkele jaren geleden nog ondenkbaar toen de vinylliefhebber enkel in de gespecialiseerde platenzaak terecht kon", verklaart Olivier Maeterlinck van BEA de stijging.

De omzet die de toegenomen platenverkoop genereerde, is zelfs meer dan verviervoudigd, van 773.525 euro naar 3,19 miljoen euro. "De gemiddelde platenprijs is in de loop der jaren toegenomen omdat het aanbod sterk is toegenomen. Artiesten brengen opnieuw hun nieuwe albums uit en dit in verschillende versies", aldus Maeterlinck.

Maar de BEA-voorzitter plaatst het succes van vinyl in perspectief. "'Racine Carrée' van Stromae was de best verkochte plaat in 2014 met 1.000 exemplaren. Maar zijn album werd wel meer dan 100.000 keer gekocht op cd of online. Vinyl blijft een nichemarkt."

Ook in het Verenigd Koninkrijk blijft de vinylverkoop stijgen. Daarom, en naar aanleiding van "Record Store Day", heeft het VK sinds deze week weer een vinyl-hitlijst.

Zo'n vaart zal het in België niet lopen, tempert Sam Jaspers van Ultratop, de officiële Belgische hitparade, de verwachtingen. "Omdat de Vlaamse en Waalse markt zo sterk verschillen, zou er dan een hitlijst voor de Vlaamse vinylverkoop moeten komen", zegt Jaspers. "En dat is onmogelijk omdat die markt gewoon te klein is." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 dingen die je met nat haar niet mag doen

7 dingen die je met nat haar niet mag doen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/9/1/8/20150415120805/media_xll_7635653.jpg

Of je nu met pasgewassen haar uit de douche komt, of natte haren hebt na een eerste plons in een zwembad: voorzichtigheid is altijd erg belangrijk bij vochtige lokken. Nat haar is op zijn kwetsbaarst, dus deze dingen doe je dan ook beter niet.

1. Strak samenbinden in een staart of knot
Lekker makkelijk om 's ochtends na een douche je natte haar meteen bijeen te binden zodat het uit je gezicht hangt. Maar dat is een regelrechte aanslag op je lokken. Nat haar is kwetsbaar en zal afbreken als je het te strak samenbindt. Idealiter laat je het los om te drogen, wil je het toch samenbinden dan kies je beter voor een losse knot.

2. Kammen en borstelen
We schreven het eerder hier al, het is een grote fout om je kletsnatte haar pas te borstelen of kammen als je uit de douche komt. Kam je droge haar vlak voor een wasbeurt, of borstel je natte haren in de douche enkel terwijl de conditioner intrekt. Voor een definitieve kambeurt wacht je beter tot je haren droog zijn, dan breken ze minder snel af. Kan je écht niet zo lang wachten, kies dan voor een grove kam.

3. Ruw van boven naar onderen kammen
Wie toch genoodzaakt is om zijn vochtig haar met een kam te doorploegen, doet er goed aan om eerst de knopen uit de punten te verwijderen, en dan pas naar de bovenkant van het hoofd over te gaan. Wie meteen vanboven begint te kammen, beschadigt zijn haren en trekt ze uit. Hou een haarlok in het midden vast als je onderaan knopen verwijdert, zo trek je niet aan de hele haarlok.

4. Meteen föhnen of stylen
Haardrogers en stijltangen op kletsnat haar slaan als een tang op een varken. In het tweede geval is het misschien zelfs vragen om een kortsluiting. Laat je drijfnatte haar eerst een beetje drogen, of dep het voorzichtig droog met een handdoek voor je de haardroger erbij haalt. Experts beweren dat je haar voor 70% droog moet zijn voor je met een haardroger begint, al is dat in de praktijk moeilijk exact in te schatten.
Krullen en stijlen doe je alleen als je haar helemaal droog is, om je haar zo min mogelijk te beschadigen.

5. Droogwrijven met een handdoek
Wie zijn haar ruw droogwrijft met een handdoek beschadigt de opperhoofdhuid, wat je een duffe en futloze coupe bezorgt. Dep in plaats daarvan voorzichtig je haren droog, en laat verder natuurlijk drogen of gebruik een haardroger.

6. Onmiddellijk producten gebruiken
Sommige producten zoals mousse moet je wel aanbrengen op nat haar, maar voor sprays en haarlak is dat uit den boze. Niet alleen zal het resultaat niet naar behoren zijn, je haar zal sneller beschadigd raken door de producten aan te brengen op je broze, natte lokken.

7. Naar bed met nat haar
Ongetwijfeld heeft ieder van ons dit al eens aan den lijve ondervonden: slapen met nat haar is vragen om een bad hair day de volgende dag. De nonchalante net-uit-bed-look zal nog nooit zo geloofwaardig maar vooral ook mislukt zijn na een nachtje op natte lokken te slapen. Er zullen ook knopen ontstaan die je haar beschadigen, dus ga toch maar beter met droog haar naar bed. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!