Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




07-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Scabs - Don't You Know

The Scabs - Don't You Know

Klik op de foto om ze te beluisteren





The Scabs is een Belgische rockband, waarvan de eerste line-up bestond uit Guy Swinnen (zang, gitaar), Berre Bergen (bas), Francis Vangeel (gitaar) en Frankie Saenen (drums).

The Scabs ontstonden in 1982 in Diest. In hun beginperiode werden ze vergeleken met The Clash. Al snel stonden ze op het Torhout-Werchter-festival.

In 1988 werd Francis Vangeel vervangen door Willy Willy, die daarvoor het succesvolle Vaya con Dios verliet en waardoor de groep een nieuwe richting insloeg. In 1989 kwam Fons Symons Berre Bergen vervangen die de overstap maakte naar De Kreuners. De albums Royalty in Exile (1990), met hun bekendste nummer Hard Times, en Jumping the tracks (1991) zijn van hoog niveau.

Willy Willy werd uit de band gegooid in 1994 en werd vervangen door Tjenne Berghmans (Betty Goes Green, Clouseau). In 1996 werd de band ontbonden.

The Scabs vierden hun 25-jarig bestaan in 2007 met drie reünieconcerten in de Ancienne Belgique in Brussel. Tijdens de optredens speelden ze het album "Royalty in Exile" integraal, in de line-up die dat album maakte (dus met Willy Willy, zonder Tjenne Berghmans). Op 7 juni 2008 speelden The Scabs op het festival TW Classic.

In de zomer van 2009 speelden The Scabs op een aantal Belgische festivals waaronder Lokerse feesten en Suikerrock.

Op 19 oktober 2009 was op Canvas een documentaire over de band te zien in het programma Belpop.

De naam van de band komt van het Engelse woord "scab" dat "stakingsbreker" betekent. Deze naam werd door Guy Swinnen gekozen na het zien van een reportage op de BBC over de mijnstakingen in Engeland. Op een bepaald moment reed er een wit busje door de stakende menigte en riep die menigte: "scab! scab! scab!". De letterlijke betekenis van het woord 'Scab' is een korst op een wonde.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je hond kussen & andere onhygiënische gewoontes die eigenlijk wél goed zijn

Je hond kussen & andere onhygiënische gewoontes die eigenlijk wél goed zijn

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/2/10/20150407132726/media_xll_7616920.jpg

Een slechte hygiëne zijn is niet aangenaam, niet voor jezelf en niet voor anderen. Maar blijkbaar bestaat er ook zoiets als té proper zijn. Je immuunsysteem heeft er namelijk alleen maar baat bij om een genoeg 'gezonde' bacteriën te hebben. Deze schijnbaar 'onhygiënische' gewoontes hoef je dus helemaal niet af te zweren!

Je hond op de mond kussen
Hondenliefhebbers, laat je gaan! Die natte kussen met Blackie zijn perfect gerechtvaardigd. Een sterke band met je huisdier is niet alleen goed tegen stress, maar ook voor je gezondheid. Zo wees een recent onderzoek aan de universiteit van Arizona uit dat je hond een soort van zacht en harig probioticum is dat je helpt bij het aanmaken van gezonde bacteriën.

Handzeep overslaan
Al die anti-bacteriële gels en zepen zorgen misschien wel dat je geweten gesust is, ze doen eigenlijk meer kwaad dan goed. Een onderzoek uit het 'Oxford Journal of Clinical Infectious Diseases' ontdekte immers dat deze producten niet alleen de slechte bacteriën doden, maar ook de goede. Daardoor breken ze traag maar gestaag je weerstand af.

Je keuken poetsen zonder chemicaliën
Weg met die chemische schoonmaakproducten. Ook zonder krijg je een kraaknette keuken. Uiteraard gebruik je best een desinfecterend middel wanneer je net rauw vlees hebt gesneden, maar voor alle andere zaken volstaat gewoon water. Daarbij is een microvezeldoekje ideaal. Door de wrijving ontstaat er bij deze doekjes namelijk statische elektriciteit die stof en bacteriën aantrekt en vasthoudt tussen de vezels.

Je eten delen
Eén dessert met twee lepels, alsjeblieft. Je toetje delen bespaart je niet alleen een hoop calorieën, de speekseluitwisseling helpt je ook aan een leger vol goede bacteriën. Zo, dan is die cheesecake ook weer gerechtvaardigd.

Niet achter iedere maaltijd je tanden poetsen
Het is zelfs verkeerd om je tanden vlak na een maaltijd te poetsen. Te vaak of te hard je tanden poetsen, kan je tanden en tandvlees beschadigen. Al helemaal wanneer je voedsel of drank met zuur erin hebt genuttigd. Het zuur blijft immers op je tanden plakken en tast het glazuur aan. Als je meteen na het eten poetst, zal je in plaats van het zuur weg te poetsen, het juist nog dieper in je tanden duwen. Je wacht beter 30 tot 60 minuten vooraleer je die tandenborsten bovenhaalt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse is slechts paar dagen oudste persoon

Amerikaanse is slechts paar dagen oudste persoon

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/4/6/20150407002356/media_xll_7615851.jpg

De Amerikaanse Gertrude Weaver, die vorige week de oudste persoon ter wereld werd na het overlijden van een 117-jarige Japanse, is in een verzorgingshuis in Camden in de staat Arkansas overleden. Dat hebben de autoriteiten in Camden maandag laten weten. Ze is 116 jaar geworden.

Weaver was geboren op 4 juli 1898. Na het overlijden van de 117-jarige Misao Okawa op 1 april kreeg Weaver veel aandacht van de media. Het tehuis waarin Weaver woonde, meldde dat de Amerikaanse met volle teugen genoot van haar kortstondige roem.

Ze lad laten weten dat ze op haar eerstvolgende verjaardag graag de Amerikaanse president Barack Obama als eregast wilde ontvangen. Weaver weet haar hoge leeftijd aan haar vriendelijkheid en het feit dat ze het grootste gedeelte van haar leven voor zichzelf had gekookt.

Volgens de Gerontology Research Group, die probeert bij te houden wie de oudste persoon in wereld is, valt die eer nu te beurt aan de 115-jarige Jeralean Talley uit het Amerikaanse Detroit. Zij is geboren op 23 mei 1899. (br.hln)


» Reageer (0)
06-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen haar man in coma lag, weigerde ze de stekker eruit te trekken en gelijk had ze

Toen haar man in coma lag, weigerde ze de stekker eruit te trekken en gelijk had ze

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/14/5/20150406165231/media_xll_7615130.jpg

Beeld je dit maar eens in. Je trouwt met de liefde van je leven en zeven maanden later slaat het noodlot onverbiddelijk hard toe. Het overkwam Danielle Davis toen haar echtgenoot een vreselijk motorongeval had. Hij belandde in een diepe coma. Danielle legde echter het doktersadvies om te stekker eruit te trekken naast zich neer. En gelijk had ze.

Op een zonnige dag in juli 2011 ontving de Amerikaanse vrouw een onheilspellend telefoontje. Haar echtgenoot Matt was betrokken geraakt in een ongeval op een autoweg in Savannah de Amerikaanse staat Georgia.

De man had verschillende gebroken botten en zakte weg in een diepe coma. Matt was toen amper 22 jaar oud en zeven maanden getrouwd met Danielle. Zijn toestand leek hopeloos. De artsen stelden voor om hem van de beademing te halen en de jongeman te laten gaan. Danielle weigerde. Ze wilde haar man meer tijd gunnen om beter te worden. "We hadden niet eens te kans gehad om samen een leven op te bouwen", zei ze. "Ik wilde het niet zomaar opgeven."

Na drie maanden in het ziekenhuis werd Matt naar huis gebracht waar hij onafgebroken werd verzorgd door Danielle en haar moeder. Op een dag stelden ze vast dat hun geliefde patiënt precies iets probeerde te zeggen. Het leek meer op gefluister. Danielle stopte een hoed in zijn had en vroeg hem om de hoed op zijn hoofd te zetten. Nadat ze dit verscheidene keren herhaalde, zei hij: "Ik ben aan het proberen". Volgens Daniëlle waren dit de mooiste woorden die ze ooit hoorde.

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/8/0/20150406173042/media_xll_7615260.jpg

Sindsdien ging het gestaag in stijgende lijn. Danielle vocht als een leeuwin om haar echtgenoot terug in een revalidatiecentrum binnen te krijgen. Daar leerde hij terug spreken en zelfstandig te eten en drinken. Alles wat voor het ongeluk gebeurde, is nog steeds wazig voor Matt. Zo wist hij niet meer dat Danielle zijn vrouw was maar zijn nieuwe kortetermijngeheugen doet het gelukkig wel. Drie en half jaar na het ongeval wordt Matt nog elke dag beter.

Wandelen terwijl hij stevig in de hand van zijn echtgenote knijpt, begint te lukken. Nu hebben ze een geldinzamelingsactie opgestart om de therapie van Matt te kunnen blijven betalen zodat hij op een dag weer de oude is. "Matt heeft zo'n leuke persoonlijkheid", staat te lezen op de GoFundMe-pagina. "Een gesprek met hem zal je leven veranderen. Hij wil het verschil maken en hoop geven."

Matt mag dan nog een lange weg te gaan hebben, zijn wens is alvast deels vervuld: hij maakt elke dag het verschil.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volksgezondheid waarschuwt voor drug die honderden keer sterker is dan heroïne

Volksgezondheid waarschuwt voor drug die "honderden keer sterker is dan heroïne"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/13/3/20150406074530/media_xll_7613718.jpg

Het Belgisch Early Warning System voor Drugs (BEWSD) waarschuwt voor een poeder dat de stof "ocfentanyl" bevat en erg gevaarlijk is voor de gezondheid. "Gebruikers lopen een ernstig risico op een overdosis, met een duidelijk verhoogde kans op overlijden", zo meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV).

Ocfentanyl is een afgeleide van fentanyl, een zware pijnstiller die bij chirurgische ingrepen en bij terminale kankerpatiënten wordt gebruikt. De stof behoort tot de klasse van de "opioïden", waartoe ook heroïne behoort. "Het belangrijkste gevaar van ocfentanyl is dat de stof honderden keren sterker is dan heroïne. Daardoor lopen gebruikers een ernstig risico op een overdosis", aldus het WIV.

In het buitenland leidden fentanyl en derivaten zoals ocfentanyl in het verleden al tot verschillende overlijdens. Vaak gaf het opduiken van een lot van een dergelijk product daarbij aanleiding tot verschillende sterfgevallen. In België is al één overlijden door ocfentanyl gemeld. De spoeddiensten, toxicologische laboratoria, politie en preventiewerkers werden door het BEWSD geïnformeerd en zijn waakzaam.

De aankoop en consumptie van illegale drugs is strikt verboden in België. "Gebruikers, ook zij die ervaring hebben, moeten uiterst voorzichtig zijn want de stof kan dodelijk zijn", klinkt het bij het WIV. "Als ze toch wensen te gebruiken, wordt aangeraden te beginnen met een lage dosis. Ook is het verstandig dat er iemand aanwezig is die niet gebruikt en die snel de hulpdiensten kan verwittigen in geval van problemen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bizar toeval: man ontmoet dubbelganger na verhuizing

Bizar toeval: man ontmoet dubbelganger na verhuizing

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/15/3/20150404235332/media_xll_7612173.jpg

Het zal je maar overkomen: naar een nieuwe stad verhuizen waar iedereen je al jaren lijkt te kennen. Het is precies wat de 69-jarige Anglicaanse priester Neil Richardson meemaakte, alleen werd hij door wildvreemden steevast als 'John' genoemd. En hoewel hij er aanvankelijk niet echt bij stilstond, leerde hij al snel waarom...

"Wildvreemden kwamen op me af en zeiden hallo", vertelt Richardson volgens The Telegraph, die 18 maanden geleden naar het Britse Braintree verhuisde. "Op een bepaald moment kwam er zelfs iemand naar mijn tafel en zei 'Jij bent John Jemison, niet?'." Ook de manager was er heilig van overtuigd. "Hij wilde maar niet geloven dat ik John niet was. Ik moest mijn rijbewijs laten zien."

En zo leerde de verwarde man over het bestaan van zijn dubbelganger: een 74-jarige gepensioneerde leerkracht John Jemison, die slechts enkele kilometers bij hem vandaan woont en door iedereen gekend is. En op het eerste gezicht lijken ze inderdaad haast als twee druppels water op elkaar.

Eerste ontmoeting
Toch zagen de twee zagen elkaar pas vorige week voor het eerst in levende lijve toen ze toevallig allebei op dezelfde bus naar Londen zaten. En volgens Richardson klikte het meteen, meldt de Daily Mail. "We denken aan een carrière in de misdaad", grapte hij. Terwijl Jemison zich afvraagt hoeveel mensen nu denken dat hij hen al maanden negeert wanneer ze Neil begroeten op straat.

Meer dan uiterlijk alleen
De mannen raakten aan de praat en ontdekten dat ze nog meer dingen gemeen hadden: zo gingen ze ooit naar dezelfde universiteit, hebben ze allebei vier kleinkinderen, vroegen beide mannen hun vrouw al na een week ten huwelijk, delen ze een liefde voor gedichten schrijven, zijn ze klant bij dezelfde bank en waren ze allebei godsdienstleerkrachten. "De dag dat we elkaar ontmoetten was best griezelig", aldus Jemison. (br.hln)


» Reageer (0)
05-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dove en blinde hond levend teruggevonden in moeras

Dove en blinde hond levend teruggevonden in moeras

http://static0.hln.be/static/photo/2015/11/16/4/20150405124908/media_xll_7612684.jpg

Een 15-jarige Jack Russell, die zowel blind als doof is, is na vier dagen teruggevonden nadat hij vermist raakte in Nieuw-Zeeland. Duizenden dierenliefhebbers hielpen bij de zoektocht naar de hond, die na vier dagen werd teruggevonden in een moeras bij een dichtbijgelegen mangrove. Het beestje was uitgeput en onderkoeld, maar leeft nog.

Dunhill ontsnapte eind maart uit het huis van zijn baasje Angela Beer. Vrienden van Beer pasten op de huis en de hond, maar Dunhill wist om onduidelijke redenen toch weg te lopen. Beer plaatste meteen foto's van de Jack Russell op sociale media, die door duizenden mensen werden gedeeld.

"Ik moest er niet aan denken dat hij alleen en gewond was", zegt Beer. "Of dat hij ergens in het donker dood zou gaan". Ze probeerde er maar zo min mogelijk aan te denken.


Een grote zoektocht werd opgestart naar het beestje, dat zowel doof als blind is. Met behulp van kayaks, een drone en zelfs een helikopter werd gezocht naar Dunhill. Ook 300 vrijwilligers hielpen de mangroves vlak bij Beers huis doorzoeken, waaronder een dakloze man uit de buurt.

Beer was bang dat ze Dunhill niet levend zouden vinden, maar naar vier dagen - op 1 april - vond haar buurman het beestje in een moeras, levend. "Hij zat onder de modder", vertelt ze. "Hij was onderkoeld en uitgedroogd. Het is een wonder dat hij nog leeft."

Dunhill werd snel bevrijd en naar een dierenarts gebracht. Na een paar dagen bijkomen kon hij weer naar huis. Inmiddels ligt hij weer lekker warm in zijn mandje.

"Dunhill heeft een goede 1-april-grap met me uitgehaald", zegt zijn baasje, die inmiddels wel kan lachen om de situatie. "Hij is ongelooflijk dankbaar voor al die helden die hebben helpen zoeken. Allemaal vrienden waarvan hij niet wist dat hij ze had."

Wil je weten hoe het inmiddels met Dunhill gaat? Zijn baasje heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop ze updates plaatst over zijn herstel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Totaal gestresseerd door je paasdiner? Van dit voedsel word je rustiger

Totaal gestresseerd door je paasdiner? Van dit voedsel word je rustiger

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/9/10/20150405080028/media_xll_7612405.jpg

Heb jij je ook in een vlaag van goedhartigheid opgegeven om het paasdiner te organiseren? Staat straks de hele familie voor de deur terwijl je nog maar net met de potten en pannen in de weer bent en het hele huis nog een schoonmaakbeurt kan gebruiken? Neem dan wat yoghurt, cashew noten of maak een zalmschotel. Daar word je namelijk rustiger van.

Bladgroenten
Het is enorm verleidelijk om in tijden van nood voor zo'n heerlijke cheeseburger of ander comfort food te gaan. Maar bladgroenten doen echt veel meer voor je gemoed. Bladgroenten zoals spinazie bevatten folaat, wat dopamine produceert en voor een fijn gevoel zorgt, waardoor je kalmer bent. In een studie uit 2012 kwam naar voren dat van 2.800 oudere mensen, zij die het meest folaat innamen minder risico hadden op depressies. Bovendien kwam een studie uit 2013 aanzetten met resultaten die aantoonden dat studenten zich kalmer en gelukkiger voelden op de dagen dat ze veel fruit en groenten aten. Zet dus maar snel bladgroenten op het menu!

Kalkoen
In kalkoen vind je tryptofaan terug, een aminozuur dat serotonine produceert, een chemisiche stof die ons hongergevoel én gevoelens van geluk en welzijn reguleert. Daarnaast kan het ons ook ontspannen. In een onderzoek uit 2006 kreeg de ene helft proefpersonen tryptofaan supplementen, terwijl de anderen placebo kregen. Na 15 dagen werd de groep met de tryptofaan supplementen als beduidend aangenamer ervaren dan de andere groep proefpersonen. Andere voedingsmiddelen die veel tryptofaan bevatten zijn noten, zaden, vis, havermout, bonen en eieren.

Yoghurt
Het klinkt misschien raar, maar de bacteriën in je darmen kunnen een effect hebben op stress. Volgens onderzoek sturen onze hersenen signalen naar onze darmen, wat kan verklaren waarom stress zo snel op onze darmen slaat. Maar die communicatie kan ook andersom gaan. In een studie uit 2013 bleek dat de probiotica in yoghurt de hersenactiviteit in de gebieden die emoties regelen deed afnemen. Daardoor hadden vrouwen die meer yoghurt aten minder last van stress dan de anderen. Hoewel de studie kleinschalig was en er dus nog steeds meer onderzoek nodig is, zit yoghurt daarnaast ook vol calcium en proteïnen, dus je kan er hoe dan ook niet verkeerd mee gaan.

Zalm
Als je je gestresseerd voelt, kunnen ook angsthormonen zoals adrenalie en cortisol beginnen opspelen. Een stukje zalm kan daarbij helpen. De omega-3 vetten hebben namelijk eigenschappen die de negatieve effecten van de stresshormonen tegengaan. Ook dat is wetenschappelijk bewezen. Studenten die omega-3 supplementen innamen had namelijk 20% minder stres vergeleken met de groep die placebo had gekregen.

Melk
Een glas melk zit boordevol vitamine D, een voedingsstof dat ons geluksgevoel een boost kan geven. Een 50 jaar durend onderzoek in Londen ontdekte een belangrijk verband tussen een laag vitamine D-gehalte en gevoelens van angst en depressie. Van de 5.966 mensen hadden die met voldoende vitamine D minder risico op angststoornissen dan de anderen. Andere voeding die veel vitamine D bevat zijn zalm en eieren.

Cashew noten
Een handvol cashew noten bevat maar liefst 11% van de aangeraden dagelijkse hoeveelheid zink, een essentieel mineraal dat angst tegengaat. Toen wetenschappers bij een onderzoek zinksupplementen aan mensen met angstsymptomen (en een tekort aan zink) gaven, zagen ze dat de patiënten na 8 weken al 31% minder gestresseerd waren. Bovendien bevatten de noten ze ook veel omega-3 vatten, dus ook als je genoeg zink in je bloed hebt, zijn ze nog steeds aan te raden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden slaven bevrijd in Indonesië

Honderden slaven bevrijd in Indonesië

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/7/6/20150405082934/media_xll_7612386.jpg

Op het Indonesische eiland Ben-jina zijn honderden migranten uit Myanmar, Cambodja en Laos bevrijd. Ze zouden naar het eiland gelokt zijn met de valse belofte dat ze konden werken in restaurants. Maar eens daar, moesten ze als vissers aan de slag in erbarmelijke omstandigheden. Sommigen deden dat jarenlang.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Lamontagne - You Are The Best Thing

Ray Lamontagne - You Are The Best Thing

Klik op de foto om hem te beluisteren






Ray LaMontagne is in 1974 geboren in Nashua, New Hampshire. Zijn vader was muzikant. Kort na Rays geboorte verliet zijn moeder zijn vader, terwijl deze op tournee was. Ray heeft jarenlang geen contact gehad met zijn vader. Het gezin reisde veel en vertrok uiteindelijk naar het noorden. Rays moeder verhuisde met haar zes kinderen naar elke plek waar ze werk kon vinden. Omdat de kinderen altijd weer nieuw waren op school maakten zij weinig vrienden. In zijn vrije tijd las Ray vooral Fantasy boeken in het bos.


Uiteindelijk belandde hij op de Morgan High School in Morgan, Utah. Hij voerde op school weinig uit, en spijbelde en vocht vaak met andere kinderen. Vanweg zijn lage cijfers slaagde hij met de hakken over de sloot. Na high school verhuisde LaMontagne. Hij ging van zijn familie naar Lewiston, Maine.


LaMontagne vond een baan in een schoenenfabriek in Lewiston. Hij werkte hier ruim 65 uur per week. Op een morgen, om 4.00 uur, hoorde hij het liedje “Treetop Flyer” van Stephen Stills op de radio. Nadat hij het album had gekocht, besloot LaMontagne om zijn baan eraan te geven en een poging te doen om een zangcarrière te beginnen. In 1999 begon hij met toeren. Daarnaast werkte hij ook nog als timmerman. In de zomer van 1999 nam hij een demo op met tien nummers die hij naar verschillende zalen in de omgeving stuurde. De eigenaar van een theater in de buurt nodigde hem uit om op te treden in een zaal waar ook folkmuziek-muzikanten stonden als John Gorka en Jonathan Edwards. Een zakenman hoorde later LaMontagnes demo en stelde hem voor aan Jamie Ceretta van Chrysalis Music Publishing. CMP nam Rays eerste album op en verkocht het aan RCA Records in Amerika en Echo Records in Engeland.


» Reageer (0)
04-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade paaseieren ooit met uitsterven bedreigd

Chocolade paaseieren ooit met uitsterven bedreigd


http://oi50.tinypic.com/58egk.jpg


Kinderen kunnen morgen maar beter met volle teugen genieten van de paaseieren die ze op hun zoektocht door de tuin zullen vinden. Ooit zou de oogst wel eens heel mager kunnen worden, wanneer de chocolade lekkernij een luxeproduct geworden is.

De vraag naar cacao is momenteel veel groter dan de voorraad. Chocolade zou op die manier ooit veel geld kunnen gaan kosten. Dit jaar zou slecht weer in de tropen voor een kleinere productie zorgen. Bovendien krijgen de planten ook nog eens te maken met allerlei ziektes.

Ook de vraag naar chocolade is veel groter dan vroeger. De nieuwe middenklasse van groeilanden als China en India ziet een stukje chocolade ook wel zitten en verhoogt zo de druk op de voorraad. Volgens schattingen zal tegen het einde van dit decennium nog eens een miljoen ton cacao extra nodig zijn om genoeg chocolade te produceren.

Beschikbare landbouwgrond voor cacao gaat tevens achteruit door de klimaatverandering. Mogelijk zal die tegen 2050 zelfs gehalveerd zijn. De toekomst ziet er momenteel dus niet zo rooskleurig uit voor de chocolade, een extra reden om morgen te genieten van al dat lekkers.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe hoop voor hond die enkel op ellebogen kan stappen

Nieuwe hoop voor hond die enkel op ellebogen kan stappen

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/p350x350/11048634_840155246065233_960650507632064875_n.jpg?oh=cbab8dc6b95351615efa5f5944aa4443&oe=55A25774&__gda__=1436325283_8dbd473007a866441e01f902039b99ab

Door een aangeboren afwijking kan Sheba enkel maar op haar ellebogen stappen. Euthanasie leek nog de enige uitweg, maar gelukkig staken twee dames uit New York daar een stokje voor.

Nadat ze beelden van de meelijwekkende hond in het dierenasiel gezien hadden, twijfelden Stacey Silverstein en Jackie O'Sullivan geen moment. "Optreden tegen mishandeling en verwaarlozing is onze missie", klinkt het.

"We richten ons op honden die zware medische aandoeningen hebben of vanwege ziekte geëuthanaseerd dreigen te worden." Zo'n exemplaren kunnen terecht bij Rescue Dogs Rock, de organisatie die ze zelf uit de grond gestampt hebben.

Sheba -nog geen jaar oud- werd in maart naar een dierenasiel gebracht. Waarom ze enkel op haar ellebogen kon stappen, was toen nog niet duidelijk. Na onderzoek bleek dat Sheba zo geboren was, gelukkig is er dus geen mishandeling mee gemoeid.

Speciaal ontworpen spalken zullen haar redding betekenen. Van zodra Sheba geleerd heeft om ermee te lopen, kan ze geadopteerd worden. "Qua karakter scoort ze alvast een tien", aldus O'Sullivan. "Gelukkig beseft Sheba zelf niet dat ze een speciaal geval is." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voormalig weerman Bob De Richter overleden

Voormalig weerman Bob De Richter overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/1/16/11/20150404093728/media_xll_7610831.jpg

Voormalig weerman Bob De Richter is op 65-jarige leeftijd in Antwerpen overleden. Dat meldt de openbare omroep VRT.

De Richter volgde in 1987 samen met onder andere Frank Deboosere weerman Armand Pien op, die met pensioen ging. Hij bleef zes jaar lang het weer voorspellen voor de openbare omroep. In 1995 kwam hij voor de SP in de kamer, als opvolger van Marcel Colla die minister werd. Hij bleef volksvertegenwoordiger tot 1999 en gemeenteraadslid in Mortsel tot 2010.

Bob De Richter was al een tijd ziek, aldus de VRT. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermiste visser overleefde 66 dagen op regenwater en rauwe vis

Vermiste visser overleefde 66 dagen op regenwater en rauwe vis

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/1/11/20150404092230/media_xll_7610816.jpg

Louis Jordan uit het Amerikaanse Conway is opmerkelijk fit voor een man die ruim 60 dagen vermist was op zee, en moest overleven door rauwe vis te eten en regenwater op te vangen. Hij ging 23 januari zeilen en 'wat vissen'. Wist hij veel dat hij ruim 2 maanden op zijn gekapseisde boot moest overleven op rauwe vis en regenwater. Donderdag pikte een vrachtschip de wonderlijk fitte Jordan uit zee, dat kon u hier gisteren al lezen.
Baard uiteraard. Duidelijk een stuk magerder dan op de foto die zijn familie vrijgaf na zijn vermissing. Maar verder gezond. Beetje last van zijn schouder, dat was alles.


Op 29 januari gaf zijn vader Frank hem op als vermist. Hij had nooit meer verwacht zijn zoon ooit nog terug te zien, maar donderdag kreeg hij hem als herrezen uit de dood weer aan de telefoon. "Oh man, zo goed om je stem te horen,'' zegt Frank, blijkt uit een vrijgegeven bandopname van de Amerikaanse kustwacht. "De mensen hebben voor je gebeden.''

Louis excuseert zich tegenover zijn vader voor de boot. "Ik kon hem niet repareren, ik kon niet terugzeilen. Sorry voor de boot.'' Pa Frank zegt dan uiteraard meteen dat dat niets uitmaakt en dat Louis' leven het enige is wat telt.

Louis Jordan was 23 januari gaan zeilen en 'wat gaan vissen'. In een storm brak zijn mast en kapseisde de boot. De elektronica aan boord werd onbruikbaar en het schip stuurloos, half 'hangend' in het water, honderden kilometers verwijderd van de Amerikaanse oostkust bij South Carolina. Jordan overleefde door het eten te eten dat hij voor de veel korter geplande trip had ingepakt, door vis te vangen met een netje en die rauw op te eten, en door regenwater op te vangen om te drinken.

Jordan kon nog wel in de cabine van zijn zeilboot terecht, wat hij ook af en toe deed als de zon te hard brandde.Gistermiddag gaf hij in het ziekenhuis een interview aan Amerikaanse media. "Ik ben vooral zuinig geweest op water. Ik dronk niet meer dan één groot glas per dag. Toen het op was heb ik gebeden tot God: please, stuur me wat regen, stuur me wat water. Uiteindelijk gebeurde dat.'' 

Hoe miraculeus ook, bizarre overlevingsverhalen van mannen op zee komen vaker voor. De opzienbarendste van de laatste jaren is dat van José Alvarenga, een van oorsprong Salvadoraanse gastarbeider die in januari 2014 aanspoelde op het koraaleiland Ebon in de Stille Oceaan. Alvarenga vertelde 13 maanden te hebben rondgedobberd, maar aan zijn verhaal wordt nog steeds getwijfeld.In november 2010 haalden drie jonge vissers van de eilandengroep Tokelau het nieuws. Zij dreven 7 weken lang stuurloos in de Stille Oceaan totdat een Nieuw-Zeelands schip ze vond. De mannen hadden zich onder meer in leven gehouden door een meeuw te vangen en die rauw op te eten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Animals - House of the Rising Sun

The Animals - House of the Rising Sun

Klik op de foto om hun te beluisteren






The Animals was de naam van een Engelse groep, die deel uitmaakte van de Britse beat-explosie van begin jaren zestig.

The Animals beschouwden zichzelf als rhythm and bluesgroep. Hun eerste single, Baby let me take you home, kwam op 16 april 1964 uit, maar geraakte in Engeland niet verder dan de 21ste plaats. Twee maanden later volgde hun bewerking van de traditional House of the rising sun en daarmee stootten ze direct door naar de eerste plaats, ook in de Verenigde Staten. Het nummer viel op door het karakteristieke gitaarintro en door het feit dat het nummer maar liefst zes minuten duurde. De opvolgers I'm crying, het Nina Simone-nummer Don't let me be misunderstood, Boom Boom en Sam Cookes Bring it on home to me deden het iets minder goed, maar de groep uit Newcastle had wel haar naam definitief gevestigd.

De blikvanger van The Animals was Eric Burdon, een klein mannetje met een gigantische stem, maar het muzikale genie achter de groep was onmiskenbaar Alan Price. Price vormde in 1961 samen met bassist Chas Chandler, drummer John Steel en gitarist Hilton Valentine The Alan Price Rhythm and Blues Combo. Toen een jaar later Eric Burdon er als zanger bijkwam, veranderde men de naam in The Animals. De uitzonderlijke stem van Burdon plaatste hem al snel op de voorgrond en mede daarom verliet Price in de zomer van 1965 de groep. Met zijn nieuwe formatie, 'The Alan Price Set', scoorde hij grote hits als I Put A Spell on You (1966), het Randy Newman-nummer Simon Smith & His Amazing Dancing Bear (1967) en Don't Stop The Carnival (1968).

Menigeen dacht dat met het vertrek van Price een einde zou aan komen de successen van The Animals, maar ook met de vervanger Dave Rowberry bleven de hits komen: We've gotta get out of this place en It's my life stonden wekenlang in de top tien. In 1966 werd drummer John Steel vervangen door Barry Jenkins, maar belangrijker is dat de groep verhuisde naar de Verenigde Staten. Met name Eric Burdon was in dit land zo populair dat hij spoedig besloot zichzelf meer op de voorgrond te plaatsen. In juni 1966 brachten The Animals nog Don't bring me down uit, maar daarna ging alleen Burdon verder, eerst als Eric Burdon and the Animals, in 1968 als the New Animals en twee jaar later als Eric Burdon and War. Zijn When I was young (juni 1967) was een wereldhit en ook de opvolgers Good Times, San Franciscan nights Sky Pilot Monterey en Ring of fire haalden de charts, maar echte knallers kwamen er nooit meer voor Burdon. Hij was onmiskenbaar een fenomenale zanger, maar in zijn eentje miste hij blijkbaar dat "iets" wat hem met The Animals wel in het centrum van de aandacht bracht. Van de uiteengevallen groep is bassist Chas Chandler nog het vermelden waard. Hij is de man die de in Amerika genegeerde Jimi Hendrix naar Engeland haalde en van hem een wereldster maakte. Producer/manager Chas Chandler bracht later nog groepen als Soft Machine en Slade. Chandler overleed in 1996.



» Reageer (0)
03-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10x groene middeltjes om je huid mee te verwennen

10x groene middeltjes om je huid mee te verwennen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/1/13/20150402171156/media_xll_7606753.jpg

Deze 10 geweldige beautymiddeltjes zijn "groen" in alle betekenissen van het woord. Niet alleen de kleur hebben ze gemeenschappelijk, het zijn ook allemaal natuurlijke producten die je huid of haar een opkikker geven. Een scrub van olijfolie, een advocadohaarmasker of een muntmengsel tegen puisten? Voor elk beautyprobleem is er een knalgroene oplossing.

Groene thee
Groene thee is goed voor je gezondheid én het heeft een gunstig effect op je uiterlijk. In dit drankje vinden we twee essentiële beauty-ingrediënten terug: antioxidanten en cafeïne. Goed voor je huid, en een kopje per dag kan de poriën in het gezicht minder zichtbaar maken. Geen warme theedrinker? Groene thee is ook lekker als je er zelf ice tea van maakt. Met een schijfje citroen en eventueel wat zoetstof in de ijskast wordt het een lekker fris tussendoortje.

Komkommer
Een trucje zo oud als de straat, maar het werkt wel: een fris komkommermasker helpt tegen opgezwollen ogen na een kort nachtje. Deze groene groente bevat antioxidanten en flavinoïden die huidirritatie op een natuurlijke manier verminderen. Heel simpel: snij een komkommer in flinterdunne schijfjes, leun achterover, leg de schijfjes op je gezicht en laat de komkommer zijn werk doen. Heerlijk.

Olijfolie
Een supermiddeltje dat je huid niet alleen zacht maakt als je het aan je voedingspatroon toevoegt, je kan er haar en huid ook rechtstreeks mee behandelen. Al eens een haarmasker van olijfolie geprobeerd voor je haar? Of een scrub voor het gezicht op basis van suiker en olijfolie? Doen! Een zachte huid en glanzend haar zijn het resultaat.

Kiwi
Een exotische peeling maak je van kiwi's, om zo opnieuw een zuivere huid te krijgen. Pureer een kiwi en meng er een beetje yoghurt en kokosolie onder om er een zachte peeling van te maken. Kiwi bevat zuren, vitamine A en vitamince C, die de doffe huid opnieuw doen stralen.

Groene appel
Groene appel staat bekend om zijn heilzame werking onder vorm van appelazijn, een onmisbare must-have in de keuken én de badkamer. Spoel je pasgewassen haar na met een mengeling van 1/4e appelazijn met 3/4e water, en je lokken zullen mooi gaan glanzen.

Groene druiven
Een zelfgemaakt beautyreceptje met druiven maak je door yoghurt te vermengen met geplette groene druiven en een beetje honing. Een prima anti-verouderingsmasker. Het zuur van de druiven helpt daarnaast ook om een vette huid te bestrijden.

Limoen
Lekker in cocktails, dat zullen we niet tegenspreken. Maar ook een aanrader om toe te voegen aan je verzorgingsritueel. Een mengeling van suiker, olijfolie en geperste limoen vormt een lichaamsscrub die dankzij de werkzame bestanddelen dode huidcellen op natuurlijke wijze van het lichaam verwijdert. En het ruikt nog lekker fris ook.

Honingmeloen
Meloen bevat van nature veel antioxidanten en vitamine C. Snij hele dunne schijfjes van een honingmeloen en leg ze net zoals de komkommerschijfjes op je gezicht. Twintig minuutjes laten liggen, en je huid is natuurlijk gereinigd.

Munt
Als er nog eens een overwachte puist opduikt, neem dan enkele muntblaadjes en mix ze met wat rozenwater tot een gladde pasta. Breng aan op het stukje huid waar de puist ontstaat, en spoel af. De menthol uit munt zal ontsteking en roodheid doen verdwijnen.

Avocado
Je haar helemaal kapot, en je denkt dat de enige oplossing een kappersbezoek is? Probeer dan toch maar eerst dit voedende masker uit. Maak een haarmasker van een halve advocado, één eidooier, een theelepel honing en een theelepel olijfolie. Laat het mengsel een halfuur inwerken op je haar onder een handdoek of douchekapje. De omega-3 vetten uit advocado zijn net zo gunstig voor je haardos als voor je gezondheid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwerfhond overleeft aanrijding en rit van 400 km in bumper

Zwerfhond overleeft aanrijding en rit van 400 km in bumper

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/9/9/20150402234654/media_xll_7607679.jpg

Een zwerfhond uit de Chinese provincie Hunan die onlangs als bij wonder een aanrijding met een auto overleefde en vast kwam te zitten in de bumper, kwam er na een 400 kilometer lange reis met de schrik vanaf. Zowel de bestuurder als de viervoeter waren danig onder de indruk van het incident.

De hond zou uit het struikgewas gesprongen zijn, waardoor de man geen tijd had om te reageren. "Ik reed vrij snel op dat moment dus toen ik de hond raakte, dacht ik dat hij ofwel gestorven was of weggelopen was, dus stapte ik niet uit om te checken", zei de bestuurder, die enkel als meneer Zhang geïdentificeerd wordt, volgens de Britse Metro.

Niet veel later - waarschijnlijk enkele honderden kilometers om precies te zijn - hoorde hij echter iets wat verdacht veel leek op geblaf van onder de auto. Hij zette de wagen aan de kant en ontdekte de verstekeling. "Ik durfde hem zelf niet te bevrijden. Ik dacht dat hij veilig zat daar", klonk het en dus reed de man helemaal terug naar de dierenarts. Daardoor heeft de hond in totaal zo'n 399 kilometer meegereisd.

Volgens de dierenarts heeft de hond enorm veel geluk gehad en hield hij er niet meer dan een paar schrammetjes en enkele kneuzingen aan over. De viervoeter zou intussen geadopteerd zijn door Zhang die liet weten dat hun 'lot verbonden' was door het ongeval. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen gelooft wél nog in toekomst bibliotheken

Antwerpen gelooft wél nog in toekomst bibliotheken

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/10/10/20150402153849/media_xll_7606405.jpg

Op Linkeroever in Antwerpen is de gemoderniseerde bibliotheek Elsschot voorgesteld. Volgens cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) toont het vernieuwingsproject aan dat Antwerpen "volmondig ja" antwoordt op de vraag of bibliotheken nog wel een plaats hebben in de 21ste eeuw, een debat dat momenteel volop woedt nu gemeentes vanaf 2016 niet langer verplicht zijn een bibliotheek open te houden.

In Elsschot werden niet enkel verschillende ruimtes in een nieuw kleedje gestopt, de werking van de bib breidt ook gevoelig uit. Elsschot zal in de toekomst niet enkel een plaats zijn om boeken uit te lenen. Buurtbewoners zullen er bijvoorbeeld ook optredens en workshops kunnen bijwonen.

Daarnaast zal het Huis van het Nederlands er conversatielessen organiseren voor inburgeraars en komt er een Webpunt waar iedereen terechtkan voor vragen rond pc-gebruik en voor digitale cursussen. Onderzoek wees immers uit dat er in de omgeving veel anderstaligen en 65-plussers wonen.

"Al eeuwenlang zijn de openbare bibliotheken plaatsen van waaruit kennis wordt verspreid", zegt cultuurschepen Heylen. "Tot voor kort gebeurde dat vooral op een passieve manier: burgers werden uitgenodigd om boeken te komen ontlenen. Moderne bibliotheken moeten een veel actievere rol aannemen."

Het eigenlijke bibliotheekgedeelte onderging eveneens een gedaanteverwisseling. Er werd een "stille ruimte" ingericht, jongeren kunnen zich uitleven op de nieuwe boekentoren en in een leescafé kan je kranten en tijdschriften raadplegen bij een kop koffie. De balie heeft dan weer een nieuw zelfuitleensysteem waar je zelf boeken kan ontlenen en nadien weer binnenbrengen.

Het vernieuwde Elsschot opent zaterdag officieel de deuren tijdens een buurtfeest met onder meer Slongs Dievanongs en Vitalski. (br.hln)


» Reageer (0)
02-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom kunnen we niet stoppen met shoppen bij Primark (wetenschappelijk bewezen)

Daarom kunnen we niet stoppen met shoppen bij Primark (wetenschappelijk bewezen)

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/0/6/20150402145313/media_xll_7606191.jpg

Impulsief koopgedrag van goedkope items is een verslavende en dwangmatige activiteit, althans dat toont een overkoepelende studie van de Stanford, MIT en Carnegie Mellon universiteiten aan. Shoppen bij Primark en co blijkt dus te vergelijken met een drugsverslaving. Oh help.

Hoewel we goed genoeg weten dat de kledij in de winkelrekken van Primark en co slecht van kwaliteit zijn en in erbarmelijke omstandigheden worden gemaakt, komen we er toch steeds buiten met zakken vol. De ellenlange rijen voor de opening van de Brusselse vestiging, zeggen genoeg. Maar hoe komt het toch dat sparen voor één duur stuk zo moeilijk gaat, terwijl grote hoeveelheden rommel kopen ons totaal geen moeite kost?

Geluk en plezier nemen toe
Vanaf 2007 bestudeerden wetenschappers van de Stanford, MIT en Carnegie Mellon universiteiten de hersenen van verschillende deelnemers wanneer ze goedkope en dure items shopten. De hoeveelheid geluk en plezier nam toe wanneer ze nog maar in de buurt kwamen van goedkope items en piekte wanneer ze een goedkoop item ook effectief kochten. Dat was in veel mindere mate het geval wanneer de deelnemers een duur stuk kochten.

Een goede deal scoren
Hoogleraar marketing aan de New York University, Tom Meyvis, geeft een woordje uitleg: "Een deel van de vreugde die ontstaat bij het shoppen is niet alleen gebaseerd op het feit dat je een mooi item koopt, maar vooral dat je een goede deal gescoord hebt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doyen van de Europese cinema op 106-jarige leeftijd overleden

Doyen van de Europese cinema op 106-jarige leeftijd overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/12/3/20150402165455/media_xll_7606713.jpg

Op 106-jarige leeftijd is de Portugese filmregisseur Manoel de Oliveira overleden. De man was zelfs als eeuweling nog actief als cineast. Zijn eerste langspeelfilm, 'Aniki-Bobo', draaide de auteursfilmer in 1942 (hoewel hij toen al vijftien jaar actief was in de Zevende Kunst), zijn allerlaatste in 2010.

De Oliveira was met zijn films een regelmatige gast op de Europese topfestivals. In zijn carrière won hij in Venetië twee Gouden Leeuwen, in 1985 voor zijn carrière tot dan toe, en in 2004 voor 'O quinto Imperio' ('Het Vijfde Imperium). In 2008 kreeg hij, als 99-jarige, een Gouden Palm op het festival van Cannes voor zijn carrière.

De bekendste film van Manoel de Oliveira is  'Non, ou a va gloria de mandar' ('No, or the Vain glory of Command'). Maar werk van de Portugese meester op dvd mét Nederlandse ondertitels is beperkt tot één film: 'Vou a casa' ('Je rentre à la maison') uit 2001. De voorbije kwarteeuw werkte De Oliveira nagenoeg steeds met dezelfde acteurs: John Malovich, Catherine Deneuve en Michel Piccoli.

Zijn werk kan worden getypeerd als kritisch, historisch, literair en intellectueel doorwrocht. Stilistisch durfde hij al wel eens bij Luis Bunuel aanleunen. In de jaren '50 stootten zijn filminitiatieven herhaaldelijk op een nee van de censuur onder dictator Salazar. Vorig jaar ontving hij nog de Franse onderscheiding Légion d'Honneur. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!