Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieus zinkgat naar de hel schokt lokale bevolking in China

Mysterieus zinkgat 'naar de hel' schokt lokale bevolking in China

http://oi62.tinypic.com/2vabltd.jpg

Wanneer enkele bouwvakkers vorige week een klein, maar extreem heet zinkgat ontdekten op een berg duurde het niet lang voor het werd omgedoopt tot 'de poort naar de hel'. De inwoners van de regio nabij Urumqi, in het noordwesten van China, vermijden de plek nu zoveel mogelijk terwijl experts en de media samentroepten rond het fenomeen.

Op foto's is te zien hoe het mysterieuze zinkgat 'gloeit' door de intense hitte. De lokale bevolking zou aan plaatselijke media gemeld hebben dat de grond in de omgeving de laatste tijd warmer was dan normaal.

Geoloog Hu Tan, die het onderzoek leidt naar het gat van 80 cm breed, zei: "De lucht die uit het zinkgat komt is zo heet dat als je er een tak boven zou houden die in brand schiet." Maar hoewel dit een heel uitzonderlijk geval is, lijken ze een verklaring te hebben voor de 'poort naar de hel': "We zijn er vrij zeker van dat dit veroorzaakt werd door de spontane ontbranding van steenkool."

792 graden celsius
Zijn collega, mijnbouwexpert Cao Jianwen, zegt dat de regio in de jaren 70 bestond uit tientallen steenkoolmijnen en er de voorbije jaren melding werd gemaakt van gelijkaardige fenomenen. "We hebben een temperatuur gemeten van 792 C, wat vrij heet is en ik kan begrijpen dat de lokale bevolking bijgelovig is."

Nadat de oorzaak van het vreemde verschijnsel werd ontcijferd, werd het gat volgens News.com.au gevuld en afgesloten uit voorzorg voor de mogelijk schadelijke rookpluimen. "Ik kan niet uitsluiten dat er in de toekomst gelijkaardige zinkgaten zullen verschijnen in deze regio", aldus Jianwen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Umberto Tozzi - Ti Amo

Umberto Tozzi - Ti Amo

Klik op de foto om hem te beluisteren





Umberto Tozzi (Turijn, 4 maart 1952) is een Italiaanse zanger en liedjesschrijver.

Op 16-jarige leeftijd speelde hij in de band Off Sound. In 1974 schreef hij samen met Damiano Dattoli het winnende lied voor Canzonissima, een Italiaanse televisiewedstrijd die aan zijn laatste editie toe was. Wess & Dori Ghezzi voerden het lied Un corpo, un'anima uit.

In 1976 kwam zijn eerste album Donna amante mia uit. Een jaar later brak de single Ti Amo alle records door maar liefst 7 maanden op 1 te staan in de Italiaanse hitparade. Een jaar later kwam Tu uit, ook een succes. In 1979 kwam Gloria uit, opnieuw een succes maar 3 jaar later werd het zelfs een wereldsucces toen Laura Branigan het lied coverde in het Engels, door het Europese geluid werd de single eerst niet warm onthaald maar toch werd het een succes. Dan werd het enkele jaren stil rond Tozzi.

In 1987 stond hij er weer helemaal, hij zong samen met Enrico Ruggeri en Gianni Morandi op het San Remo Festival met het lied Si può dare di più dat de overwinning behaalde. Een paar maanden later deed hij met zanger Raf mee aan het Eurovisiesongfestival in Brussel met Gente di Mare, het lied werd 3de maar groeide uit tot een evergreen. In 1988 zongen Henk Spaan en Harry Vermeegen het in hun televisieprogramma Verona als Ach laat maar waaien.

Ook in de jaren 90 bleef Tozzi actief met het lied Gli altri siamo noi en bracht hij verschillende albums uit.

In 2000 en 2005 nam hij deel aan het San Remo Festival met de liedjes Un'altra vita en Le Parole.

Tozzi is één van de bekendste Italiaanse zangers in het buitenland en verkocht meer dan 32 miljoen platen.




» Reageer (0)
10-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we van bont gruwen maar wel leer dragen

Waarom we van bont gruwen maar wel leer dragen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/3/11/20150410101658/media_xll_7622531.jpg

Loop met een echte bontjas over straat en je krijgt standaard vieze blikken toegeworpen, maar van leren kledij kijkt niemand vreemd op. Hoe komt dat toch? Want het is wel erg naïef om te denken dat dat kalf waarvan je nieuwe handtas gemaakt is, toch al ging afgemaakt worden. Laat staan dat die slachting op een humane wijze verloopt.

We schreven niet lang geleden nog een artikel over de comeback van bont, en daar kwamen veel verontwaardigde reacties op. Want hoewel grote ontwerpers dan fan blijken te zijn, lijkt de gewone man op straat dat absoluut niet. De anti-bont campagnes zijn dan ook niet zo simpel uit het collectieve geheugen te wissen. Filmpjes waarop te zien is hoe nertsen en consoorten doodgeslagen worden, vergeet je nu eenmaal niet zo snel. Het is ook gewoon makkelijk om bont af te wijzen, want niet veel mensen moeten er iets voor opgeven om dit anti standpunt in te nemen.

Restproduct van de vleesindustrie
Dat ligt bij leer al een stuk moeilijker. Bijna alle schoenen en tassen worden van leer gemaakt en ook leren jasjes zijn een populair mode-item. Vaak wordt aangenomen dat leer een restproduct is van de vleesindustrie. Dat het dier in kwestie sowieso al gevild ging worden voor een sappige steak en dat de huiden gerecycleerd worden voor de mode-industrie. Dat was inderdaad ooit het geval, maar we zijn zoveel meer leer gaan dragen dat alles helaas al lang niet meer zo 'vriendelijk' verloopt.

"Dieren zien vreselijk af"
"Vlees wordt steeds vaker een bijproduct van de leerindustrie," vertelt Lucy Adam van de Fashion & Textiles School van RMIT aan i-D Magazine. "We willen ook allemaal zacht en vlekkeloos leer en dat komt meestal van jonge koeien die daar speciaal voor gefokt en vet gemest worden." Lynda Stoner van Animal Liberation vult aan dat alle dieren bestemd voor de leerindustrie vreselijk hebben afgezien daarvoor. "Zo worden voor het fijnste kalfleer bijvoorbeeld alleen pasgeboren of zelfs ongeboren kalveren gebruikt, erg humaan is dat niet."

Niche-industrie
In vergelijking met de leerindustrie is de bontindustrie eigenlijk een niche-industrie, maar omdat bont zo ver van ons afstaat, is de aandacht daarvoor vele groter. We weten immers allemaal goed en wel dat er ook door de vleesindustrie inhumane praktijken worden toegepast, maar daar trekken we ons niets van aan. En dat is net hetzelfde bij leer.

Debat
In leer compleet bannen ziet Lucy geen oplossing. "Wel moet er gewerkt worden aan betere omstandigheden en vooral aan transparantie binnen de industrie. Bekende modeontwerpers als Stella McCartney bewijzen al dat het ook perfect met minder of zelfs geen leer kan. Dat er een debat over de leerindustrie op gang komt, dat is het belangrijkste." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn kaas en rode wijn het geheim van een gezonde levensstijl?

Zijn kaas en rode wijn het geheim van een gezonde levensstijl?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/18/11/10/20150410071824/media_xll_7622590.jpg

Laat ons hopen dat deze Deense onderzoekers het bij het rechte eind hebben. Zij ondervonden dat een Frans eetpatroon met veel kaas (én wijn) het risico op hartaandoeningen vermindert. Dat rode wijn een gunstig effect heeft op het hart werd al eerder bewezen, maar nieuwe inzichten over hoe kaas verteerd wordt, voegen ook de Franse kazen aan dat lijstje met hartvriendelijke lekkernijen toe. Laat die Franse pain, vin et boursin maar aanrukken, wat ons betreft.

De "Franse paradox", zo worden deze op het eerste zicht rare bevindingen over de Franse levensstijl genoemd. Want hoe kan het nu dat het drinken van rode wijn en eten van vette kazen goed voor ons zijn? Toch ligt het cijfer van mensen met hartaandoendingen in Frankrijk aanzienlijk lager, hoewel Fransen toch meer vette kazen eten en wijn drinken dan de gemiddelde Europeaan. Een ingewikkeld vraagstuk waar wetenschappers zich al jarenlang over buigen.

Cholesterolverlagende kaas, zou het?
Nieuw onderzoek van de Aarhus universiteit in Denemarken concludeert nu dat brie, camembert, roquefort of eender welke andere vette Franse kaas naar keuze zou helpen om de slechte cholesterol in ons lichaam te verlagen, waardoor het risico op een hartaanval afneemt. Hun bevindingen doen twijfel rijzen over het zolang aangenomen feit dat alle verzadigde vetten slecht zijn voor ons hart.  Een nieuw puzzelstukje in het grote raadsel van de Franse paradox, die eerder al verbazing opriep na de ontdekking dat rode wijn goed kan zijn om het aantal cardiovasculaire aandoeningen in te perken.

Boter versus kaas
De onderzoekers onderzochten stalen urine en ontlasting van twee groepen proefpersonen. De ene groep at vaak vette kazen en yoghurt, de andere groep consumeerde geen zuivel, behalve boter met eenzelfde vetgehalte als kaas. Ze ondervonden dat de groep die kaas at, meer butyraat in hun lichaam hadden, een vetzuur dat geproduceerd wordt door darmbacterieën. Hoge gehaltes aan butyraat worden in verband gebracht met een lagere cholesterol. Hoe kaas verteerd wordt, zou dus mogelijk kunnen verklaren waarom het cholesterolgehalte van fervente kaaseters niet de hoogte in gaat.

Lager risico op diabetes type 2
Een eerder gepubliceerde Zweedse studie ondervond dat veel kaas en yoghurt eten ook een manier kan zijn om diabetes af te wenden. Een testgroep die veel vette zuivelproducten waaronder kaas en volle yoghurt at, zagen hun risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 met maar liefst 23% afnemen, in vergelijking met de groep die minder kaas at.

Verder onderzoek is nog nodig om te analyseren welke mechanismen er plaatsvinden in het metabolisme bij het eten van kaas, en hoe die in verband kunnen worden gebracht met bepaalde darmbacteriën en cholesterol. Om het voordeel van de twijfel nog eens op een goede manier in te zetten: een kaas- en wijnavond in het park met dit lentezonnetje klinkt als een uitstekend idee. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet 'De Jurk', gaat deze kat de trap op of af?

Vergeet 'De Jurk', gaat deze kat de trap op of af?

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/13/0/20150410065314/media_xll_7624020.jpg

Na de hele hetze rond 'de jurk' (en tóch is ze goud en wit), gaat er nu een nieuwe hersenbrekende foto de wereld rond. Loop deze kat de trap af? Of gaat ze hem net op?

We geven het maar meteen mee: het juiste antwoord moeten we u voorlopig schuldig blijven. Volgens sommigen zijn de gespikkelde treden en het uitstekende boordje het bewijs dat we de onderkant van de trap zien. Anderen zeggen dan weer dat het evengoed om een vreemde gekleurde trap kan gaan, en dat er best exemplaren zijn die een uitstekende rand aan de bovenkant hebben.

Nog anderen kijken naar de kat zelf. "De opgeheven staart wijst erop dat de kat haar evenwicht aan het bewaren is", aldus website inquisitr. "En dat doet ze alleen als ze de trap af gaat." (br.hln)


» Reageer (0)
09-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Blues Brothers - Soul Man

The Blues Brothers - Soul Man

Klik op de foto om ze te beluisteren







The Blues Brothers is een Amerikaanse band, ontstaan uit de passie die Saturday Night Live-acteurs John Belushi en Dan Aykroyd deelden voor blues en R&B uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. In de gelijknamige bar van Aykroyd werd muziek uitgewisseld en was vaak gelegenheid voor jamsessies met de blues als thema.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De juwelen van Bianca Castafiore uit Kuifjereeks wordt strip-opera

"De juwelen van Bianca Castafiore" uit Kuifjereeks wordt strip-opera

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/2/13/20150407154654/media_xll_7617328.jpg

De vzw Opéra pour tous (Opera voor iedereen) viert de 20e verjaardag van zijn opvoeringen van opera's in open lucht met een enscenering van het bekende stripalbum van Kuifje "De juwelen van Bianca Castafiore" van Hergé. De initiatiefnemers hebben daarvoor de toelating gekregen van uitgeverij Moulinsart. Tussen 17 en 27 september 2015 zullen er acht voorstellingen van de strip-opera plaatsvinden in het Kasteel van Terhulpen.

In de lyrische komedie zullen onder andere stukken van Mozart, Rossini, Offenbach, Puccini, Gounod en Verdi ten gehore gebracht worden. De teksten komen van de dialogen die Hergé verzon voor zijn album. Amani Devos kruipt voor de gelegenheid in de huid van Kuifje, de sopraan Hélène Bernardy speelt de rol van de operazangeres Bianca Castafiore en de rol van kapitein Haddock wordt vertolkt door de komische acteur Michel de Warzée.

"We willen zo trouw mogelijk blijven aan het album", zegt François de Carpentries, die de strip voor opera bewerkt en ook voor de mise en scène verantwoordelijk wordt.

De voorstellingen zullen plaatsvinden in de tuinen van het Kasteel van Terhulpen, een uitgestrekt domein dat geklasseerd is als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vettaks nog niet voor morgen

Vettaks nog niet voor morgen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/3/13/20150409062737/media_xll_7621018.jpg

De Vlaamse Werkgroep Voeding en Beweging raadt de overheid aan om voorlopig nog geen vettaks in te voeren. Er moet eerst meer onderzoek komen, luidt het vandaag in De Morgen.

De werkgroep, die zich op vraag van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) over de mogelijkheid van een voedseltaks had gebogen, stelt in zijn verslag dat er te weinig bewijs is dat een vettaks werkt.

Volgens de werkgroep is er vooral meer nood aan bijkomend onderzoek, maar dat is een federale bevoegdheid. "Wij hebben onze bevindingen aan het kabinet van de minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) overgemaakt. Nu is het aan hen. Wij denken wel degelijk dat zo'n taks waardevol kan zijn, maar op dit moment heeft het geen zin om zoiets klakkeloos over te nemen", zegt woordvoerster Marleen Van Dyck.

Op het kabinet van De Block zijn er voorlopig geen plannen om de pro's en contra's van een vettaks verder uit te pluizen. "Daar is momenteel nog niets over beslist", klinkt het (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JJ Cale - Call me the breeze

JJ Cale - Call me the breeze

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Weldon (J.J.) Cale (Oklahoma City, 5 december 1938) is een Amerikaanse singer-songwriter en gitarist. Hij groeide op in Tulsa, ook in de staat Oklahoma gelegen. Hij is het bekendst door twee songs vertolkt door Eric Clapton, After Midnight en Cocaine. J.J. Cale is de bekendste vertolker van de Tulsa Sound.

Zijn artiestennaam 'J.J. Cale' (sommige bronnen noemen hem onterecht Jean Jacques Cale) kreeg hij van een nachtclubeigenaar in Los Angeles aangezien er nog een John Cale actief was. Onder aansporing van Leon Russell en andere musici uit Tulsa waagde Cale de sprong naar de muziekscene van L.A.. Berooid van geld en illusies keerde hij terug naar Tulsa. Van daaruit zou hij desondanks de meeste roem vergaren.

Zijn handelsmerk is het zogenaamde laid back-zingen. Dit is nét na de tel inzetten. Daarnaast is Cale, door zijn diensttijd bij de luchtmacht, handig met elektronica waardoor hij zijn eigen muziek mee produceert en zijn opnamen een specifieke sound krijgen. Onderdeel hiervan zijn het dubben van de zang en een lome, ingetogen sfeer.


» Reageer (0)
08-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer vettig haar: deze vrouw heeft al zes jaar geen shampoo meer gebruikt

Nooit meer vettig haar: deze vrouw heeft al zes jaar geen shampoo meer gebruikt

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/11/7/20150408091250/media_xll_7618867.jpg

De New Yorkse Sarah Theeboom heeft shampoo zes jaar geleden afgezworen nadat ze een oude vriendin weer had ontmoet, het eerste wat opviel was haar glanzend kapsel. Haar geheim? Ze had haar lokken al jaren niet meer gewassen.

Theeboom legt uit hoe deze ontmoeting haar beautyregime drastisch heeft veranderd heeft veranderd: "Ik liep die vriendin tegen het lijf en meteen viel haar kapsel mij op. Nooit meer shampoo gebruiken, ik was niet weg van het idee. Maar ik wist niet meer wat ik moest doen. Toen ik op een reis van drie weken naar Thailand vertrok, besloot ik ervoor te gaan. Ze had me wel gewaarschuwd dat ik een moeilijke periode zou moeten overwinnen wanneer mijn haar en hoofdhuid zich aanpasten. Ik was niet voorbereid op roos en de grote hoeveelheden vet in die eerste weken."

"Mijn haar was nooit zo vettig geweest. Ik was zo beschaamd dat ik mijn hoofd niet wilde laten zien. Toen ben ik bijna gezwicht en wilde ik bijna weer mijn haar met shampoo wassen. Haarbanden werden mijn beste vrienden. Onder de douche maakte ik mijn haar nat en masseerde ik mijn hoofdhuid met mijn vingers. Mijn vriend was ook geen fan van dit experiment, toch hield ik vol", gaat Sarah verder. "Na zes weken begon ik me weer normaal te voelen en het vroeg nog eens zes weken voor het wonder geschiedde. Toen begon ik mijn natuurlijke haar te zien zonder de constante manipulatie met shampoo. Het was zacht, golvend en kroezelvrij."

Intussen zweren steeds meer en meer bekende vrouwen als Kim Kardashian, Shailene Woodley, Adele en Jessica Simpson shampoo af. Deze sterren hebben opgebiecht hun haar soms dagen- of wekenlang niet te wassen.

Je haar niet wassen, is geen uitzonderlijk experiment meer, dus Sarah deelt met plezier haar geheim. Dat betekent niet dat iedereen het begrijpt. Haar kapster kon haar oren niet geloven toen ze zei dat ze haar lokken niet met shampoo moest wassen. "Ik zeg niet dat shampoo slecht is voor je haar. Ook ik heb nog goede en slechte dagen, maar mijn haar oogt en voelt zoveel gezonder nu", besluit de vrouw met de glanzende lokken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeilmeisje Laura (19) stapt in het huwelijksbootje met 31-jarige Duitser

Zeilmeisje Laura (19) stapt in het huwelijksbootje met 31-jarige Duitser

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/6/12/20150408093656/media_xll_7618947.jpg

Zeilmeisje Laura Dekker is getrouwd in Nieuw-Zeeland met een 31-jarige Duitser. Het zeilmeisje, nu 19 jaar, werd in 2012 bekend omdat ze in haar eentje de wereld rond wilde varen.

Laura trouwde 28 maart in de bergen van Whangarei met de 31-jarige Daniël Tealman. Laura en haar kersverse man woonden al een tijdje in haar boot Guppy.

Laura zeilde als jongste meisje ooit alleen de hele wereld over. Op 21 augustus 2010 vertrok ze als 14-jarig meisje van Gibraltar, om op 21 januari 2012 aan te komen op het eiland Sint Maarten. Daarna zeilde ze door naar Nieuw-Zeeland. Daar woonde ze op haar boot: "Een huis voelt voor mij als een gevangenis, ik voel me opgesloten." (br.hln)


» Reageer (0)
07-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Scabs - Don't You Know

The Scabs - Don't You Know

Klik op de foto om ze te beluisteren





The Scabs is een Belgische rockband, waarvan de eerste line-up bestond uit Guy Swinnen (zang, gitaar), Berre Bergen (bas), Francis Vangeel (gitaar) en Frankie Saenen (drums).

The Scabs ontstonden in 1982 in Diest. In hun beginperiode werden ze vergeleken met The Clash. Al snel stonden ze op het Torhout-Werchter-festival.

In 1988 werd Francis Vangeel vervangen door Willy Willy, die daarvoor het succesvolle Vaya con Dios verliet en waardoor de groep een nieuwe richting insloeg. In 1989 kwam Fons Symons Berre Bergen vervangen die de overstap maakte naar De Kreuners. De albums Royalty in Exile (1990), met hun bekendste nummer Hard Times, en Jumping the tracks (1991) zijn van hoog niveau.

Willy Willy werd uit de band gegooid in 1994 en werd vervangen door Tjenne Berghmans (Betty Goes Green, Clouseau). In 1996 werd de band ontbonden.

The Scabs vierden hun 25-jarig bestaan in 2007 met drie reünieconcerten in de Ancienne Belgique in Brussel. Tijdens de optredens speelden ze het album "Royalty in Exile" integraal, in de line-up die dat album maakte (dus met Willy Willy, zonder Tjenne Berghmans). Op 7 juni 2008 speelden The Scabs op het festival TW Classic.

In de zomer van 2009 speelden The Scabs op een aantal Belgische festivals waaronder Lokerse feesten en Suikerrock.

Op 19 oktober 2009 was op Canvas een documentaire over de band te zien in het programma Belpop.

De naam van de band komt van het Engelse woord "scab" dat "stakingsbreker" betekent. Deze naam werd door Guy Swinnen gekozen na het zien van een reportage op de BBC over de mijnstakingen in Engeland. Op een bepaald moment reed er een wit busje door de stakende menigte en riep die menigte: "scab! scab! scab!". De letterlijke betekenis van het woord 'Scab' is een korst op een wonde.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je hond kussen & andere onhygiënische gewoontes die eigenlijk wél goed zijn

Je hond kussen & andere onhygiënische gewoontes die eigenlijk wél goed zijn

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/2/10/20150407132726/media_xll_7616920.jpg

Een slechte hygiëne zijn is niet aangenaam, niet voor jezelf en niet voor anderen. Maar blijkbaar bestaat er ook zoiets als té proper zijn. Je immuunsysteem heeft er namelijk alleen maar baat bij om een genoeg 'gezonde' bacteriën te hebben. Deze schijnbaar 'onhygiënische' gewoontes hoef je dus helemaal niet af te zweren!

Je hond op de mond kussen
Hondenliefhebbers, laat je gaan! Die natte kussen met Blackie zijn perfect gerechtvaardigd. Een sterke band met je huisdier is niet alleen goed tegen stress, maar ook voor je gezondheid. Zo wees een recent onderzoek aan de universiteit van Arizona uit dat je hond een soort van zacht en harig probioticum is dat je helpt bij het aanmaken van gezonde bacteriën.

Handzeep overslaan
Al die anti-bacteriële gels en zepen zorgen misschien wel dat je geweten gesust is, ze doen eigenlijk meer kwaad dan goed. Een onderzoek uit het 'Oxford Journal of Clinical Infectious Diseases' ontdekte immers dat deze producten niet alleen de slechte bacteriën doden, maar ook de goede. Daardoor breken ze traag maar gestaag je weerstand af.

Je keuken poetsen zonder chemicaliën
Weg met die chemische schoonmaakproducten. Ook zonder krijg je een kraaknette keuken. Uiteraard gebruik je best een desinfecterend middel wanneer je net rauw vlees hebt gesneden, maar voor alle andere zaken volstaat gewoon water. Daarbij is een microvezeldoekje ideaal. Door de wrijving ontstaat er bij deze doekjes namelijk statische elektriciteit die stof en bacteriën aantrekt en vasthoudt tussen de vezels.

Je eten delen
Eén dessert met twee lepels, alsjeblieft. Je toetje delen bespaart je niet alleen een hoop calorieën, de speekseluitwisseling helpt je ook aan een leger vol goede bacteriën. Zo, dan is die cheesecake ook weer gerechtvaardigd.

Niet achter iedere maaltijd je tanden poetsen
Het is zelfs verkeerd om je tanden vlak na een maaltijd te poetsen. Te vaak of te hard je tanden poetsen, kan je tanden en tandvlees beschadigen. Al helemaal wanneer je voedsel of drank met zuur erin hebt genuttigd. Het zuur blijft immers op je tanden plakken en tast het glazuur aan. Als je meteen na het eten poetst, zal je in plaats van het zuur weg te poetsen, het juist nog dieper in je tanden duwen. Je wacht beter 30 tot 60 minuten vooraleer je die tandenborsten bovenhaalt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse is slechts paar dagen oudste persoon

Amerikaanse is slechts paar dagen oudste persoon

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/4/6/20150407002356/media_xll_7615851.jpg

De Amerikaanse Gertrude Weaver, die vorige week de oudste persoon ter wereld werd na het overlijden van een 117-jarige Japanse, is in een verzorgingshuis in Camden in de staat Arkansas overleden. Dat hebben de autoriteiten in Camden maandag laten weten. Ze is 116 jaar geworden.

Weaver was geboren op 4 juli 1898. Na het overlijden van de 117-jarige Misao Okawa op 1 april kreeg Weaver veel aandacht van de media. Het tehuis waarin Weaver woonde, meldde dat de Amerikaanse met volle teugen genoot van haar kortstondige roem.

Ze lad laten weten dat ze op haar eerstvolgende verjaardag graag de Amerikaanse president Barack Obama als eregast wilde ontvangen. Weaver weet haar hoge leeftijd aan haar vriendelijkheid en het feit dat ze het grootste gedeelte van haar leven voor zichzelf had gekookt.

Volgens de Gerontology Research Group, die probeert bij te houden wie de oudste persoon in wereld is, valt die eer nu te beurt aan de 115-jarige Jeralean Talley uit het Amerikaanse Detroit. Zij is geboren op 23 mei 1899. (br.hln)


» Reageer (0)
06-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen haar man in coma lag, weigerde ze de stekker eruit te trekken en gelijk had ze

Toen haar man in coma lag, weigerde ze de stekker eruit te trekken en gelijk had ze

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/14/5/20150406165231/media_xll_7615130.jpg

Beeld je dit maar eens in. Je trouwt met de liefde van je leven en zeven maanden later slaat het noodlot onverbiddelijk hard toe. Het overkwam Danielle Davis toen haar echtgenoot een vreselijk motorongeval had. Hij belandde in een diepe coma. Danielle legde echter het doktersadvies om te stekker eruit te trekken naast zich neer. En gelijk had ze.

Op een zonnige dag in juli 2011 ontving de Amerikaanse vrouw een onheilspellend telefoontje. Haar echtgenoot Matt was betrokken geraakt in een ongeval op een autoweg in Savannah de Amerikaanse staat Georgia.

De man had verschillende gebroken botten en zakte weg in een diepe coma. Matt was toen amper 22 jaar oud en zeven maanden getrouwd met Danielle. Zijn toestand leek hopeloos. De artsen stelden voor om hem van de beademing te halen en de jongeman te laten gaan. Danielle weigerde. Ze wilde haar man meer tijd gunnen om beter te worden. "We hadden niet eens te kans gehad om samen een leven op te bouwen", zei ze. "Ik wilde het niet zomaar opgeven."

Na drie maanden in het ziekenhuis werd Matt naar huis gebracht waar hij onafgebroken werd verzorgd door Danielle en haar moeder. Op een dag stelden ze vast dat hun geliefde patiënt precies iets probeerde te zeggen. Het leek meer op gefluister. Danielle stopte een hoed in zijn had en vroeg hem om de hoed op zijn hoofd te zetten. Nadat ze dit verscheidene keren herhaalde, zei hij: "Ik ben aan het proberen". Volgens Daniëlle waren dit de mooiste woorden die ze ooit hoorde.

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/8/0/20150406173042/media_xll_7615260.jpg

Sindsdien ging het gestaag in stijgende lijn. Danielle vocht als een leeuwin om haar echtgenoot terug in een revalidatiecentrum binnen te krijgen. Daar leerde hij terug spreken en zelfstandig te eten en drinken. Alles wat voor het ongeluk gebeurde, is nog steeds wazig voor Matt. Zo wist hij niet meer dat Danielle zijn vrouw was maar zijn nieuwe kortetermijngeheugen doet het gelukkig wel. Drie en half jaar na het ongeval wordt Matt nog elke dag beter.

Wandelen terwijl hij stevig in de hand van zijn echtgenote knijpt, begint te lukken. Nu hebben ze een geldinzamelingsactie opgestart om de therapie van Matt te kunnen blijven betalen zodat hij op een dag weer de oude is. "Matt heeft zo'n leuke persoonlijkheid", staat te lezen op de GoFundMe-pagina. "Een gesprek met hem zal je leven veranderen. Hij wil het verschil maken en hoop geven."

Matt mag dan nog een lange weg te gaan hebben, zijn wens is alvast deels vervuld: hij maakt elke dag het verschil.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volksgezondheid waarschuwt voor drug die honderden keer sterker is dan heroïne

Volksgezondheid waarschuwt voor drug die "honderden keer sterker is dan heroïne"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/13/3/20150406074530/media_xll_7613718.jpg

Het Belgisch Early Warning System voor Drugs (BEWSD) waarschuwt voor een poeder dat de stof "ocfentanyl" bevat en erg gevaarlijk is voor de gezondheid. "Gebruikers lopen een ernstig risico op een overdosis, met een duidelijk verhoogde kans op overlijden", zo meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV).

Ocfentanyl is een afgeleide van fentanyl, een zware pijnstiller die bij chirurgische ingrepen en bij terminale kankerpatiënten wordt gebruikt. De stof behoort tot de klasse van de "opioïden", waartoe ook heroïne behoort. "Het belangrijkste gevaar van ocfentanyl is dat de stof honderden keren sterker is dan heroïne. Daardoor lopen gebruikers een ernstig risico op een overdosis", aldus het WIV.

In het buitenland leidden fentanyl en derivaten zoals ocfentanyl in het verleden al tot verschillende overlijdens. Vaak gaf het opduiken van een lot van een dergelijk product daarbij aanleiding tot verschillende sterfgevallen. In België is al één overlijden door ocfentanyl gemeld. De spoeddiensten, toxicologische laboratoria, politie en preventiewerkers werden door het BEWSD geïnformeerd en zijn waakzaam.

De aankoop en consumptie van illegale drugs is strikt verboden in België. "Gebruikers, ook zij die ervaring hebben, moeten uiterst voorzichtig zijn want de stof kan dodelijk zijn", klinkt het bij het WIV. "Als ze toch wensen te gebruiken, wordt aangeraden te beginnen met een lage dosis. Ook is het verstandig dat er iemand aanwezig is die niet gebruikt en die snel de hulpdiensten kan verwittigen in geval van problemen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bizar toeval: man ontmoet dubbelganger na verhuizing

Bizar toeval: man ontmoet dubbelganger na verhuizing

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/15/3/20150404235332/media_xll_7612173.jpg

Het zal je maar overkomen: naar een nieuwe stad verhuizen waar iedereen je al jaren lijkt te kennen. Het is precies wat de 69-jarige Anglicaanse priester Neil Richardson meemaakte, alleen werd hij door wildvreemden steevast als 'John' genoemd. En hoewel hij er aanvankelijk niet echt bij stilstond, leerde hij al snel waarom...

"Wildvreemden kwamen op me af en zeiden hallo", vertelt Richardson volgens The Telegraph, die 18 maanden geleden naar het Britse Braintree verhuisde. "Op een bepaald moment kwam er zelfs iemand naar mijn tafel en zei 'Jij bent John Jemison, niet?'." Ook de manager was er heilig van overtuigd. "Hij wilde maar niet geloven dat ik John niet was. Ik moest mijn rijbewijs laten zien."

En zo leerde de verwarde man over het bestaan van zijn dubbelganger: een 74-jarige gepensioneerde leerkracht John Jemison, die slechts enkele kilometers bij hem vandaan woont en door iedereen gekend is. En op het eerste gezicht lijken ze inderdaad haast als twee druppels water op elkaar.

Eerste ontmoeting
Toch zagen de twee zagen elkaar pas vorige week voor het eerst in levende lijve toen ze toevallig allebei op dezelfde bus naar Londen zaten. En volgens Richardson klikte het meteen, meldt de Daily Mail. "We denken aan een carrière in de misdaad", grapte hij. Terwijl Jemison zich afvraagt hoeveel mensen nu denken dat hij hen al maanden negeert wanneer ze Neil begroeten op straat.

Meer dan uiterlijk alleen
De mannen raakten aan de praat en ontdekten dat ze nog meer dingen gemeen hadden: zo gingen ze ooit naar dezelfde universiteit, hebben ze allebei vier kleinkinderen, vroegen beide mannen hun vrouw al na een week ten huwelijk, delen ze een liefde voor gedichten schrijven, zijn ze klant bij dezelfde bank en waren ze allebei godsdienstleerkrachten. "De dag dat we elkaar ontmoetten was best griezelig", aldus Jemison. (br.hln)


» Reageer (0)
05-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dove en blinde hond levend teruggevonden in moeras

Dove en blinde hond levend teruggevonden in moeras

http://static0.hln.be/static/photo/2015/11/16/4/20150405124908/media_xll_7612684.jpg

Een 15-jarige Jack Russell, die zowel blind als doof is, is na vier dagen teruggevonden nadat hij vermist raakte in Nieuw-Zeeland. Duizenden dierenliefhebbers hielpen bij de zoektocht naar de hond, die na vier dagen werd teruggevonden in een moeras bij een dichtbijgelegen mangrove. Het beestje was uitgeput en onderkoeld, maar leeft nog.

Dunhill ontsnapte eind maart uit het huis van zijn baasje Angela Beer. Vrienden van Beer pasten op de huis en de hond, maar Dunhill wist om onduidelijke redenen toch weg te lopen. Beer plaatste meteen foto's van de Jack Russell op sociale media, die door duizenden mensen werden gedeeld.

"Ik moest er niet aan denken dat hij alleen en gewond was", zegt Beer. "Of dat hij ergens in het donker dood zou gaan". Ze probeerde er maar zo min mogelijk aan te denken.


Een grote zoektocht werd opgestart naar het beestje, dat zowel doof als blind is. Met behulp van kayaks, een drone en zelfs een helikopter werd gezocht naar Dunhill. Ook 300 vrijwilligers hielpen de mangroves vlak bij Beers huis doorzoeken, waaronder een dakloze man uit de buurt.

Beer was bang dat ze Dunhill niet levend zouden vinden, maar naar vier dagen - op 1 april - vond haar buurman het beestje in een moeras, levend. "Hij zat onder de modder", vertelt ze. "Hij was onderkoeld en uitgedroogd. Het is een wonder dat hij nog leeft."

Dunhill werd snel bevrijd en naar een dierenarts gebracht. Na een paar dagen bijkomen kon hij weer naar huis. Inmiddels ligt hij weer lekker warm in zijn mandje.

"Dunhill heeft een goede 1-april-grap met me uitgehaald", zegt zijn baasje, die inmiddels wel kan lachen om de situatie. "Hij is ongelooflijk dankbaar voor al die helden die hebben helpen zoeken. Allemaal vrienden waarvan hij niet wist dat hij ze had."

Wil je weten hoe het inmiddels met Dunhill gaat? Zijn baasje heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop ze updates plaatst over zijn herstel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Totaal gestresseerd door je paasdiner? Van dit voedsel word je rustiger

Totaal gestresseerd door je paasdiner? Van dit voedsel word je rustiger

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/9/10/20150405080028/media_xll_7612405.jpg

Heb jij je ook in een vlaag van goedhartigheid opgegeven om het paasdiner te organiseren? Staat straks de hele familie voor de deur terwijl je nog maar net met de potten en pannen in de weer bent en het hele huis nog een schoonmaakbeurt kan gebruiken? Neem dan wat yoghurt, cashew noten of maak een zalmschotel. Daar word je namelijk rustiger van.

Bladgroenten
Het is enorm verleidelijk om in tijden van nood voor zo'n heerlijke cheeseburger of ander comfort food te gaan. Maar bladgroenten doen echt veel meer voor je gemoed. Bladgroenten zoals spinazie bevatten folaat, wat dopamine produceert en voor een fijn gevoel zorgt, waardoor je kalmer bent. In een studie uit 2012 kwam naar voren dat van 2.800 oudere mensen, zij die het meest folaat innamen minder risico hadden op depressies. Bovendien kwam een studie uit 2013 aanzetten met resultaten die aantoonden dat studenten zich kalmer en gelukkiger voelden op de dagen dat ze veel fruit en groenten aten. Zet dus maar snel bladgroenten op het menu!

Kalkoen
In kalkoen vind je tryptofaan terug, een aminozuur dat serotonine produceert, een chemisiche stof die ons hongergevoel én gevoelens van geluk en welzijn reguleert. Daarnaast kan het ons ook ontspannen. In een onderzoek uit 2006 kreeg de ene helft proefpersonen tryptofaan supplementen, terwijl de anderen placebo kregen. Na 15 dagen werd de groep met de tryptofaan supplementen als beduidend aangenamer ervaren dan de andere groep proefpersonen. Andere voedingsmiddelen die veel tryptofaan bevatten zijn noten, zaden, vis, havermout, bonen en eieren.

Yoghurt
Het klinkt misschien raar, maar de bacteriën in je darmen kunnen een effect hebben op stress. Volgens onderzoek sturen onze hersenen signalen naar onze darmen, wat kan verklaren waarom stress zo snel op onze darmen slaat. Maar die communicatie kan ook andersom gaan. In een studie uit 2013 bleek dat de probiotica in yoghurt de hersenactiviteit in de gebieden die emoties regelen deed afnemen. Daardoor hadden vrouwen die meer yoghurt aten minder last van stress dan de anderen. Hoewel de studie kleinschalig was en er dus nog steeds meer onderzoek nodig is, zit yoghurt daarnaast ook vol calcium en proteïnen, dus je kan er hoe dan ook niet verkeerd mee gaan.

Zalm
Als je je gestresseerd voelt, kunnen ook angsthormonen zoals adrenalie en cortisol beginnen opspelen. Een stukje zalm kan daarbij helpen. De omega-3 vetten hebben namelijk eigenschappen die de negatieve effecten van de stresshormonen tegengaan. Ook dat is wetenschappelijk bewezen. Studenten die omega-3 supplementen innamen had namelijk 20% minder stres vergeleken met de groep die placebo had gekregen.

Melk
Een glas melk zit boordevol vitamine D, een voedingsstof dat ons geluksgevoel een boost kan geven. Een 50 jaar durend onderzoek in Londen ontdekte een belangrijk verband tussen een laag vitamine D-gehalte en gevoelens van angst en depressie. Van de 5.966 mensen hadden die met voldoende vitamine D minder risico op angststoornissen dan de anderen. Andere voeding die veel vitamine D bevat zijn zalm en eieren.

Cashew noten
Een handvol cashew noten bevat maar liefst 11% van de aangeraden dagelijkse hoeveelheid zink, een essentieel mineraal dat angst tegengaat. Toen wetenschappers bij een onderzoek zinksupplementen aan mensen met angstsymptomen (en een tekort aan zink) gaven, zagen ze dat de patiënten na 8 weken al 31% minder gestresseerd waren. Bovendien bevatten de noten ze ook veel omega-3 vatten, dus ook als je genoeg zink in je bloed hebt, zijn ze nog steeds aan te raden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden slaven bevrijd in Indonesië

Honderden slaven bevrijd in Indonesië

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/7/6/20150405082934/media_xll_7612386.jpg

Op het Indonesische eiland Ben-jina zijn honderden migranten uit Myanmar, Cambodja en Laos bevrijd. Ze zouden naar het eiland gelokt zijn met de valse belofte dat ze konden werken in restaurants. Maar eens daar, moesten ze als vissers aan de slag in erbarmelijke omstandigheden. Sommigen deden dat jarenlang.  (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!