Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laure (11) slaapt al 365 dagen in tentje in tuin

Laure (11) slaapt al 365 dagen in tentje in tuin

http://static2.hln.be/static/photo/2015/1/2/13/20150415081239/media_xll_7634923.jpg

Een kind van 11, dat al een jaar dakloos leeft in het West-Vlaamse Geluwe. En toch staat het land niet in rep en roer. Dat hoeft ook niet. Want Laure Talpe wil namelijk niets liever dan 's nachts in haar tentje in de tuin slapen. Winter en zomer, in weer en wind. "Ik vind het zelfs jammer dat het dit jaar niet gesneeuwd heeft."  

Het waren haar buurjongens die vorig jaar bij het krieken van de lente in een tentje kropen om in de tuin te slapen. En dus wilde Laure dat ook wel eens proberen. Maar nu liggen Nicolas (10) en Matthias (14) al een eeuwigheid weer in hun zachte bedje, terwijl het dappere buurmeisje van amper 11 al een jaar de nachten onder een tentzeil beleeft. Helemaal alleen, met haar mama en papa samen met zussen Elien (10) en Jana (5) en broer Mattéo (8) lekker warm binnen. Vier seizoenen lang dus, soms in felle regen en wind.

De koude was alvast geen reden om deze winter haar tentje op te kramen. "Dan droeg ik gewoon over mijn pyjama nog een trainingspak, een dikke trui en een muts. Het weer doet me echt niets. Ik vind het zelfs jammer dat het deze winter niet gesneeuwd heeft." Mama Monique heeft het er binnen soms moeilijker mee. Zeker toen het eens flink aan het donderen en bliksemen ging, speelde haar bezorgde moederhart op. Dat arme kindje daar moederziel alleen in een tentje. "Mama kwam opeens midden in de nacht vragen of ik toch niet naar binnen wilde komen", klinkt het nog steeds verontwaardigd. "Ik kreeg ze écht niet mee naar binnen", bevestigt mama Monique. "Meer nog: Laure was zelfs kwaad omdat ik haar wakker had gemaakt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wég met witte benen: de 9 leukste plekjes om te zonnebaden

Wég met witte benen: de 9 leukste plekjes om te zonnebaden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/7/13/20150414171628/media_xll_7632973.jpg

Het prachtige lenteweer houdt al enkele dagen aan, en ook de rest van de week zou het nog even lekker warm blijven. Met de paasvakantie is het dan ook hét moment om terrasjes te doen, in openlucht te picknicken en te zonnebaden. Wij verzamelden alvast de favoriete plekjes van onze redactie om te genieten van het zonnetje en die witte benen weg te werken.

1. Warandepark - Brussel
Een van de leukste zonnebaadplekjes in onze hoofdstad is het Warandepark: een stukje gezellig groen dat verstopt ligt tussen de parlementen en het Koninklijk Paleis. Wie er zich 's middags op het gras neervlijdt, heeft trouwens heel wat kans om enkele joggende politici te spotten.

2. Langs de vaart - Mechelen
Wie zich in de buurt van Mechelen bevindt, kan zich een leuk plekje uitzoeken langs de vaart. De omgeving tussen de Plaisancebrug en de Battelbrug is autovrij, waardoor het er heerlijk rustig vertoeven is. Behalve wat wandelaars zal niemand je er storen.

3. Abdijtuin - Gent
We verklappen je een van de best bewaarde geheimen van Gent: de tuin van de Sint-Pietersabdij. Het is op het Sint-Pietersplein wat zoeken naar de ingang, maar eenmaal gevonden waan je je meteen in Zuid-Frankrijk. Het gras tussen de wijnranken en de lavendelplanten is zeer geliefd bij studenten.

4. Cargo zomerbar park Spoor Noord - Antwerpen
De Cargo zomerbar is dé aanrader voor Antwerpse gezinnen met jonge kinderen. In deze kleine groene oase middenin de drukke stad kan je van een echt vakantiegevoel genieten. Lekker languit in het gras liggen, een spelletje spelen, iets drinken of eten... Het kan er allemaal.

5. Sint-Donatuspark - Leuven
Knal in het centrum van Leuven ligt deze aanrader verborgen. Van picknickende koppels en spelende kindjes tot pauzerende studenten, iedereen komt hier graag wat tijd doorbrengen. De gezellige vijver en de restanten van de oorspronkelijke stadsmuur en vestigingstoren maken het uitzicht compleet. En dan hebben we het nog niet over de geweldige ijsjes om de hoek - zoek naar 't Galetje - gehad.

6. Dak van Parking 58 - Brussel
Niet meteen de meest conventionele plek, maar het dak van Parking 58 is toch niet zo slecht om je benen wat kleur te geven. Veel groen is er niet, maar je hebt wél een prachtig uitzicht op onze hoofdstad. Zet je auto wel niet in de parking, want dat zou je wel eens duur kunnen uitkomen.

7. Boekenbergpark - Antwerpen
Het Boekenbergpark ligt niet in centrum Antwerpen, maar het is toch het tripje waard. Veel groen, een leuk speelterrein én een ecologische zwemvijver die gratis toegankelijk is. Waar wacht je nog op?

8. Botanique - Brussel
In de Botanique, ook wel Kruidtuin genoemd, moet je zijn voor een bankje met een geweldig uitzicht op de planten en de serres. Niet echt de plek om je bikini boven te halen, maar je broek opstropen is wel een optie. 's Avonds kan je nog een concertje meepikken, en de tuinen liggen ook maar op een boogscheut van de grote winkelstraat.

9. Gras- en Korenlei - Gent
Vraag aan eender welke student waar hij met deze temperaturen het liefst vertoeft, en je zal waarschijnlijk 'de Graslei en de Korenlei' te horen krijgen. Het is dan ook vaak heel druk daar langs het water middenin het historische stadscentrum, maar als je een plekje tussen de studenten weet te veroveren, heb je een zalige namiddag voor de boeg. En als je het zonnebaden beu bent, hoef je maar drie meter te wandelen naar een terrasje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Percy Sledge (When a man loves a woman) overleden

Percy Sledge (When a man loves a woman) overleden

Klik op de foto om hem te beluisteren

Percy Sledge is vanmorgen in zijn huis in Baton Rouge (Louisiana) overleden. Dat liet zijn boezemvriend David Johnson weten. De Amerikaanse soulzanger is 73 geworden.Zijn bekendste nummer was ongetwijfeld 'When a man loves a woman'. Daarna volgden hits als 'Love me tender', 'Take Time to know her' en 'My Special Prayer'. In de jaren zeventig daalde zijn populariteit. 'I'll be your everything' uit 1975 was zijn laatste grote internationale hit. Zijn optredens verkochten daarentegen een stuk beter en tot in de jaren negentig bleef hij uitverkochte zalen trekken. In 1987 werd 'When a man loves a woman' weer een hit, dankzij een reclame van het jeansmerk Levi's (br.hln)


» Reageer (0)
14-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer mensen ontevreden over hun naam?

Steeds meer mensen ontevreden over hun naam?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/7/4/20150414175437/media_xll_7633789.jpg

In 2014 openden 2.143 mensen een dossier om hun naam, voornaam of beide te laten veranderen, meldt de federale overheidsdienst Justitie. De meeste aanvragen (1.037) gingen over de verandering van de achternaam, gevolgd door de voornaam (897) en voor- én achternaam (209).

Iemand die zijn naam wil laten veranderen, moet daarvoor "ernstige redenen", bijvoorbeeld van familiale, persoonlijke, sociaal-historische of administratieve aard, hebben. De minister van Justitie bekijkt elk geval apart. Wanneer een aanvraag wordt geaccepteerd, kost een verandering van de familienaam 49 euro per begunstigde. De verandering van een voornaam kost 490 euro. In bepaalde gevallen, zoals hatelijke en belachelijke voornamen of minimale aanpassingen, kan de prijs verlaagd worden.

Belachelijk
"Voor een voornaamsverandering zijn de meest voorkomende redenen een vreemdklinkende voornaam, een voornaam die aanleiding geeft tot verwarring, het toevoegen van een leesteken of een belachelijke voornaam. Voor een verandering van een familienaam zijn dat aanpassing van de naam na erkenning, aanpassing van de naam na adoptie, het hebben van twee nationaliteiten en een belachelijke familienaam", klinkt het bij de Dienst Naamsveranderingen.

Calcoen
Zo werden in het verleden al namen als "Mohammad", "Locorotondo" en "Dauletmurzayev" "gebelgiceerd" tot "Devolder", "Wuyts" en "Daul". Ook worden er jaarlijks namen veranderd die dezelfde zijn als die van criminelen, zoals "Dutroux" of "Pandy" en lieten de afgelopen jaren mensen met familienamen als "Calcoen", "Doms", "Tóth" of "Poep" hun naam veranderen.

In totaal werden vorig jaar 1.343 dossiers behandeld. Hoeveel dossiers goedkeuring kregen, kon de FOD niet melden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is honing dé oplossing voor hooikoorts?

Is honing dé oplossing voor hooikoorts?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/4/3/20150413214112/media_xll_7631763.jpg

Eindelijk wordt het stilaan warmer. Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten, de BBQ staat aanlokkelijk te blinken, en wij ... zitten binnen met dank aan die verschrikkelijke allergie. Maar blijkbaar zou de oplossing wel eens heel eenvoudig kunnen zijn: lokaal gemaakte honing.

Het hele idee achter de theorie is dat honing van lokale bijen net dié pollen bevat waar we zo allergisch aan zijn. Door die pollen geleidelijk aan te introduceren in je dieet zou je lichaam er immuun voor worden.

Volgens een Fins onderzoek heeft deze aanpak wel degelijk succes. In de studie werden hooikoortspatiënten aan de test onderworpen. Vijf maanden voor het hooikoortsseizoen begonnen de proefpersonen aan een honingkuur. Het ene deel kreeg honing zonder pollen, de andere helft kreeg honing met pollen. Wat bleek? De patiënten die de honing met pollen hadden gegeten, gaven aan maar liefst 60% minder last te hebben van de gebruikelijke symptomen dan zij die gewone honing hadden gekregen.

Natuurlijk is er echter wel nog steeds een verschil tussen honing van lokale bijen en honing met speciaal toegevoegde pollen, maar baat het niet, dan schaadt het niet, toch? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus wordt recensent in Mijn Pop-uprestaurant

Jeroen Meus wordt recensent in 'Mijn Pop-uprestaurant'

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/1/14/20150414064017/media_xll_7632389.jpg

Na lang aandringen heeft Jereon Meus ermee ingestemd recensent te worden in 'Mijn Pop-uprestaurant'. Volgende week onderwerpt hij de pop-ups aan een smaaktest. De tv-kok zal met vrouw Stéphanie twee restaurants nomineren voor sluiting. "Op tralala knap ik af. Ik moet het verhaal geloven", waarschuwt hij in Het Laatste Nieuws.

De chef-kok verlaat zijn vertrouwde VRT-habitat om bij de concurrentie het mooie weer te maken. Hij ruilt voor het eerst ook zijn eigen fornuis om zelf de beentjes onder tafel te schuiven. Drie afleveringen lang reist Meus Vlaanderen af om de pop-ups aan een culinaire inspectie te onderwerpen.

De 'Dagelijkse Kost'-presentator zal voor het eerst in zijn leven de rol van recensent op zich nemen en dat doet hij niet alleen. Hij brengt zijn echtgenote Stéphanie mee. Zij was tot voor kort zaalverantwoordelijke in hun restaurant Luzine (in november vorig jaar stapten ze samen uit de zaak, red.) en kent als geen ander de do's-and-don'ts van een correcte en vlotte bediening (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero & Sinead O Connor - Va pensiero

Zucchero & Sinead O Connor - Va pensiero

Klik op de foto om ze te beluisteren





Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan gebruiken.

Sinéad O'Connor (Dublin, 8 december 1966) is een Iers singer-songwriter. Haar voornaam wordt uitgesproken als 'shi-need'.



» Reageer (0)
13-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is écht weg van alles: Canadees gezin woont al 20 jaar op idyllisch vlot

Dit is écht weg van alles: Canadees gezin woont al 20 jaar op idyllisch vlot

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

'Freedom Cove', zo hebben ze hun eigen onvoorstelbare paradijs op aarde gedoopt. Wayne Adams en Catherine King waren de dagelijkse ratrace zodanig beu dat ze uitweken naar een idyllisch plekje, op een half uurtje varen van het kuststadje Tofino in het Canadese Brits-Columbia. Ze hebben er in 1992 hun groen-rooskleurige vlotconstructie op het water gebouwd. Met alles erop en eraan.
Wayne en Catherine wonen met hun twee kinderen, Eleanor en Alistair, op kilómeters van de beschaving, wég van alles. Ze hebben alle comfort op hun zelfvoorzienend vlot, dat vanuit de lucht bekeken meer op een pretpark lijkt. Het gezin is er al meer dan 20 jaar erg gelukkig. Ze hebben veel tijd voor zichzelf.
http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/10/0/20150413170635/media_l_7631310.jpg

Ze drinken en gebruiken regenwater, kweken hun eigen fruit en groenten in serres en tuintjes en halen de nodige energie uit zonnepanelen en fotovoltaïsche generators. De twaalf platformen die op het water drijven, zijn met elkaar verbonden via een houten looppad.

Het koppel is ook artistiek aangelegd en heeft een kunstcollectie van eigen makelij.

Hun enige probleem: "ratten van 14 kg". Zo noemen ze zelf de otters die aan de fundamenten van hun vlotconstructie komen knagen. Toeristen en andere geïnteresseerden kunnen hun drijvende stulp ook bezoeken. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knuffel-oehoe landt op hoofd dorpsbewoners en zaait paniek

Knuffel-oehoe landt op hoofd dorpsbewoners en zaait paniek

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/2/11/20150413120306/media_xll_7630826.jpg

Nadat een oehoe wekenlang het Nederlandse Purmerend terroriseerde, zaait nu een andere oehoe paniek in het dorpje Noordeinde op de Veluwe. Hoewel de vogel van contact houdt en dus ongevraagd op de hoofden van de bewoners landt, hebben de mensen schrik van het dier. Dit meldt Omroep Gelderland. Sinds maart heeft de uil zijn intrek genomen in een boom naast de kerk in Noordeinde. Af en toen strekt de vogel zijn vleugels en landt dan zachtjes op het hoofd van een toevallige voorbijganger. Ook al doet het dier niemand kwaad, de grote vogel boezemt toch angst in bij sommige dorpsbewoners.

De burgemeester van de gemeente Oldebroek, Adriaan Hoogendoorn, zou de situatie niet langer veilig vinden en ziet de oehoe liever vertrekken. Maar voor er ingegrepen kan worden, zou eerst moeten onderzocht worden of het een tam of wild dier betreft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nobelprijswinnaar literatuur Günter Grass (87) overleden

Nobelprijswinnaar literatuur Günter Grass (87) overleden

http://oi57.tinypic.com/21jvud2.jpg

De Duitse schrijver Günter Grass is op 87-jarige leeftijd overleden in de stad Lübeck. Dat meldde de uitgever Steidl Verlag. In 1999 won Grass de Nobelprijs voor de Literatuur. Hij blies de Duitse taal en literatuur nieuw leven in na de Tweede Wereldoorlog. Zijn romandebuut is het beroemd geworden werk Die Blechtrommel (De Blikken Trommel) uit 1959.

Grass was zeventien jaar toen de Tweede Wereldoorlog afliep. Hij was toen al lid van de Hitlerjugend, soldaat en krijgsgevangene geweest. Hij verdiende zijn brood onder meer als mijnwerker, beeldhouwer van grafstenen en drummer in een jazzband. Als dichter en absurdistisch toneelschrijver was hij gelieerd aan de Gruppe 47, een invloedrijke schrijverskring met Heinrich Böll als bekendste exponent.

Die Blechtrommel is het eerste deel van Grass' Danzigtrilogie. Het eerste deel werd verfilmd en won een Oscar in 1979. Grass schreef verder onder meer Aus dem Tagebuch einer Schnecke (Uit het dagboek van een slak, 1972), Ein weites Feld (Een breed veld, 1995), Mein Jahrhundert (Mijn eeuw) en Im Krebsgang (In krabbengang) (2002). Zijn laatste boek was 'De woorden van Grimm' uit 2010.

Günter Wilhelm Grass wordt geboren op 16 oktober 1927 in Danzig-Langhfur, het huidige Gdansk in Polen. Zijn katholieke moeder Helene Knoff behoort tot een etnische minderheid, de Kasjoeben. Vader Wilhem is een protestantse Duitser. Het koppel baat een kruidenierzaakje uit.

Op zijn vijftiende biedt Grass zich spontaan aan bij de Duitse marine. Hij wordt doorverwezen naar een administratieve overheidsdienst. Op zeventien jaar moet hij zijn militaire dienstplicht vervullen, zo belandt hij bij de Waffen-SS. Op 8 mei 1945 wordt hij gevangen genomen. Hij verblijft bijna een jaar in een Amerikaans krijgsgevangenenkamp. Daarna gaat hij als vluchteling in West-Duitsland wonen.

Hij leert steenkappen, beeldhouwen en tekenen. Eerst in Düsseldorf, later in Berlijn. Eind jaren vijftig begint Grass te exposeren en te schrijven. Aanvankelijk vooral kort proza, absurd theater en poëzie.
Zijn bekendste roman, Die Blechtrommel, dateert uit 1959. Grass vertelt het verhaal van Oskar, een jongen die sinds zijn derde niet meer groeit, tegen de achtergrond van zijn geboortestad Gdansk. In deze roman lanceert Grass zijn typische magisch-realistische stijl die bulkt van de groteske en surrealistische elementen. Oskar, het eeuwige kind, kan door te roffelen op zijn magische trommel verhalen uit het verleden vertellen. Het boek wordt algemeen beschouwd wordt als een van de grootste Duitse romans van na 1945. In 1979 verfilmt Volker Schlöndorff het verhaal.

Grass schrijft een waslijst aan boeken, theaterstukken, gedichtenen essays. In de jaren zestig engageert hij zich voor de Duitse sociaaldemocratische partij SPD onder leiding van bondskanselier Willy Brandt. In 1965 ontvangt hij de belangrijkste Duitse literatuuronderscheiding, de Georg-Büchner- Preiss. In 1999 volgt de Nobelprijs voor Literatuur.

Bij de verschijning van zijn biografie in 2006 ontstaat er in Duitsland een hevige polemiek over zijn tot nog toe onbekende activiteiten bij de Waffen-SS. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maggie De Block vreest Aziatische tijgermug

Maggie De Block vreest Aziatische tijgermug

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/15/1/20150413060946/media_xll_7630006.jpg

Experts en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vrezen dat de Aziatische tijgermug zich hier zal vestigen, zo melden De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag. De mug, die knokkelkoorts en gele koorts verspreidt, komt hier normaal gezien niet voor, maar sinds 2013 vindt het Tropisch Instituut het insect geregeld in ladingen die via de havens of luchthavens ons land binnenkomen.

Experts gaan ervan uit dat het beestje zich hier op termijn zal vestigen en ook ons ziek zou kunnen maken. Dat is waarschijnlijk niet tegen te houden, al kan een goede opvolging de zaak vertragen, klinkt het in een antwoord van minister Maggie De Block op een parlementaire vraag.

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen houdt de mug in de gaten. "Op dit moment hebben we de indruk dat de muggen de koude temperaturen van onze winters niet overleven. Maar de druk van de Aziatische tijgermug op Europa is groot. We maken er ons zorgen over", zegt Maxime Madder, die als professor veterinaire entomologie aan het ITG het toezicht leidt. De klimaatverandering maakt de vestiging van de mug in Europa mogelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse (65) zwanger van vierling

Duitse (65) zwanger van vierling

Een 65-jarige Duitse is zwanger van een vierling. Dat meldden Duitse media vandaag. Als de bevalling, die binnen enkele weken wordt verwacht, goed verloopt wordt de vrouw de oudste moeder van een vierling ter wereld.
Volgens het artikel verloopt de zwangerschap tot nu toe voorspoedig en voelt het "medische wonder'' Annegret zich goed. De vrouw, die werkzaam is in het onderwijs en dit jaar met pensioen gaat, heeft al dertien kinderen.

De zwangerschap is op kunstmatige manier tot stand gekomen. De vrouw heeft zich in het buitenland laten bevruchten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de tien jongeren heeft al schulden

Een op de tien jongeren heeft al schulden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/14/0/20150413055247/media_xll_7630005.jpg

Tien procent van de jongeren in de derde graad van het middelbaar onderwijs (16 tot 18 jaar) heeft al schulden. Dat blijkt uit een onderzoek van het centrum voor budgetadvies en budgetonderzoek (Cebud), waarover de kranten van Mediahuis berichten.

De onderzoekers stelden vast dat de Vlaamse jongeren opvallend veel financieel risicogedrag vertonen. Zo leent 25 procent al eens geld van anderen. Vooral van vrienden, maar in de helft van de gevallen ook van ouders. Een kwart van de tieners wedt ook met vrienden voor geld, tien procent koopt enkele keren per jaar een kraslot, gokt op uitslagen of speelt spelletjes voor geld.

De onderzoekers wijzen ook op de belangrijke rol van de ouders. "Jongeren van 18 jaar, die bijna op hun eigen benen moeten staan, moeten amper zelf nadenken over geldzaken. Ze krijgen hun zakgeld voor leuke, ontspannende dingen en moeten hun hoofd niet breken over de essentiële leefkosten zoals kleren, eten of telefoonkosten. Dat is allemaal met de beste bedoelingen gedaan, maar de jongeren leren op die manier amper zelfstandig om te gaan met geld", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topuniversiteiten vechten om dit geniaal 17-jarig meisje

Topuniversiteiten vechten om dit geniaal 17-jarig meisje

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/3/5/20150411192945/media_xll_7627070.jpg

Een toelatingsbewijs krijgen voor een van de acht Amerikaanse topuniversiteiten is al een hele prestatie. De zeventienjarige Pooja Chandrashekar is welkom op alle acht Ivy League-universiteiten. Ook zes andere uni's, waaronder de gerenommeerde technische universiteit MIT, willen het meisje graag hebben.

Chandrashekar behaalde een extreem hoge score op het toelatingsexamen voor de universiteiten, 2390 uit 2400. Daarnaast is ze de oprichter van een nationale non-profitorganisatie die meisjes op middelbare scholen stimuleert om wetenschappelijke vakken te kiezen.

Ze heeft een mobiele app ontwikkeld die stempatronen analyseert en met 96 procent zekerheid kan vaststellen of iemand de ziekte van Parkinson heeft. Haar zomers brengt ze door bij cursussen over robotwetenschappen, meldt The Washington Post vandaag.

Het meisje heeft de mogelijkheden inmiddels teruggebracht tot drie universiteiten, Harvard, Stanford en Brown. Ze wil medicijnen en biotechniek studeren. (br.hln)


» Reageer (0)
12-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je 100 wordt: 3 tips die echt werken

Hoe je 100 wordt: 3 tips die echt werken

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/3/4/20150411095203/media_xll_7626424.jpg

Inwoners van Sardinië leven langer dan wie dan ook ter wereld. Waarom dan geen tips aannemen van de mensen waarbij ze echt blijken te werken. Met deze drie tips word jij misschien ook wel 100.

1. Probeer elke dag te wandelen. Beschouw dit ook niet als sporten, maar als een normaal onderdeel van je dagelijkse routine.
2. Eet elke dag bonen. De Sardiniërs voegen die trouwens toe aan hun speciale minestronesoep die ze verantwoordelijk achten voor hun lange levensduur.
3. Drink een rode wijn die boordevol antioxidanten zit. Cannonau wijn zou daar een goed voorbeeld van zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er komt filmreeks van Stephen Kings Donkere Toren

Er komt filmreeks van Stephen Kings Donkere Toren

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/14/5/20150411120713/media_xll_7626605.jpg

De Donkere Toren-boekenreeks van de Amerikaanse horrorauteur Stephen King wordt verfilmd. Sony Pictures en MRC Studios werken samen om de lijvige boekenreeks om te zetten in een nog nader te bepalen aantal films. Dat schrijven Amerikaanse media.

De boekenreeks van Stephen King bestaat uit acht boeken die zich afspelen in een fictief koninkrijk waar magie nog volop aanwezig is. De hoofdpersoon Roland van Gilead is een scherpschutter die op een zoektocht is om zijn stervende wereld te redden. Het eerste boek in de reeks verscheen in 1982. In 2004 verscheen het laatste boek, met in 2012 een novelle met een extra verhaal dat aansloot op de eerdere boeken. De serie wordt gezien als het levenswerk van King.

De eerste film word een mix van horror en fantasy en is grotendeels gebaseerd op De Scherpschutter, het eerste boek. Hoewel acteurs als Javier Bardem en Russell Crowe interesse hebben in de hoofdrol, wordt er pas een cast samengesteld als er een regisseur is aangesteld. Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekendgemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
11-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2014 was recordjaar voor Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

2014 was recordjaar voor Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) in Brussel kregen in 2014 een recordaantal van 682.130 bezoekers over de vloer, waarvan bijna de helft in het Magritte-museum. Ondertussen is de tentoonstelling van Chagall, die momenteel loopt in het Museum voor Schone Kunsten, goed op weg de kaap van 100.000 bezoekers te overschrijden.

In tegenstelling tot Bozar, dat als bicommunautaire instelling onder de bevoegdheden valt van minister van Culturele Instellingen Didier Reynders, maken de KMSKB deel uit van de federale wetenschappelijke instellingen onder staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs (N-VA).

Over de laatste tien jaar evolueerde het bezoekersaantal van de KMSKB grosso modo van 300.000 naar meer dan 600.000 bezoekers. Over dezelfde periode kende het toerisme in Brussel ook een belangrijke groei. De oprichting van het Magritte-museum in 2009 was een schot in de roos. In 2014 bezochten 323.612 mensen het museum, tegenover 294.452 in 2013.

Het museum van de oude meesters was vorig jaar met 171.035 bezoekers goed voor de tweede plaats, een achteruitgang tegenover 2013 (195.593). Voor het eerst kon ook het in december 2013 opgestarte Fin-de-Siècle Museum volledige jaarresultaten voorleggen: 162.648 mensen bezochten de collectie in de kelders van het Museum voor Schone Kunsten, waar staatssecretaris Sleurs liever de momenteel onbestemde collectie moderne kunst van de musea wil terugzien. Het Brussels Gewest hoopt die collectie in de recent aangekochte Citroën-garage onder te brengen.

De KMSKB laten inmiddels weten dat de Chagall-tentoonstelling in haar eerste maand (maart) meer dan 30.000 bezoekers mocht ontvangen. In totaal mikt de KMSKB op 100.000 à 120.000 bezoekers voor de tentoonstelling van de Joods-Russisch-Franse kunstenaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 manieren om je witte kledij echt wit te houden

3 manieren om je witte kledij echt wit te houden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/6/12/20150411075545/media_xll_7626342.jpg

Het is lente, en dat wil zeggen dat we allemaal stilaan onze witte kledingstukken weer bovenhalen. Maar hoe hou je je wit ook écht wit? Deze drie handige tips helpen je alvast een flink eind op de goede weg.

1. Was je wasmachine
Als je wasmachine al wat ouder is kan ze vol zitten met roest en andere viezigheid. Gevolg: je witte was komt valer uit de machine dan je 'm erin stopte. Voor je dus nog meer witte kledij om zeep helpt is het een goed idee om je wasmachine zelf een grondige wasbeurt te geven. Mix daarom 1 kopje water met een half kopje baking soda en doe dit in het waspoeder-compartiment van je machine. Steek een oude handdoek ik je wastrommel en was op een korte cyclus om alle viezigheid weer uit je machine te verwijderen.

2. Maak zelf een bleekmiddel voor je witte was
De meeste natuurlijke afblekende wasmiddelen bevatten zowel waterstofperoxide als citroensap. Waarom dus veel geld investeren in iets wat je evengoed zelf kan maken? Let er wel op dat je waterstofperoxide maar een percentage heeft van maximum 3%. Mix anderhalf kopje waterstofperoxide met ¿ kopje citroensap en 2 kopjes water. Gebruik dit als wasmiddel.

3. Hang in de zon te drogen
Als je ooit al per ongeluk een shirt met print in direct zonlicht laten liggen hebt, dan weet je dat ook zonlicht afblekende eigenschappen heeft. Gooi je witte kleding dus na het wassen niet in de droogkast, maar laat buiten in direct zonlicht drogen voor een extra wit resultaat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden ruiken prostaatkanker in urine

Honden ruiken prostaatkanker in urine

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/12/7/20150411115158/media_xll_7626382.jpg

Honden kunnen met een betrouwbaarheid van 98 procent de diagnose van prostaatkanker stellen door aan de urine van de patiënt te snuffelen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het urologisch onderzoekscentrum in Milaan.

Voor het nieuwe onderzoek, dat werd gepubliceerd in vakblad Journal of Urology, kregen twee honden de urine van 900 mannen voorgeschoteld. 360 van hen hadden prostaatkanker, de andere 540 waren gezond. Eén hond had het in 98.7 procent van de gevallen bij het rechte eind, de andere hond haalde een score van 97.6 procent. De honden herkennen de vluchtige organische bestanddelen in de urine die prostaatkanker markeren.

Medical Detection Dogs
De nieuwe studie bevestigt eerder onderzoek uitgevoerd door de Britse organisatie Medical Detection Dogs. Oprichtster dokter Claire Guest deed een gelijkaardig onderzoek waarbij honden een betrouwbaarheid van 93 procent haalden bij het vaststellen van zowel prostaat- als blaaskanker. Ze noemt de resultaten van de nieuwe studie spectaculair.

Traditionele tests ontoereikend
"Het Italiaanse onderzoek levert nog maar eens het bewijs dat honden kanker kunnen opsporen bij mensen. Het is opmerkelijk dat we zo'n succes boeken in de diagnose van prostaatkanker, waarvoor de bestaande tests veel te wensen overlaten".

Doorgaans wordt prostaatkanker gedetecteerd met een bloedtest, een rectaal onderzoek of een kijkoperatie. "De medische wereld staat nog vaak weigerachtig tegenover het inzetten van honden om kanker op te sporen, maar vergeet niet dat honden een geur kunnen registreren in een oplossing van één op duizend delen".

Goedkoop
"De voorbije jaren zijn miljoenen geïnvesteerd in de traditionele testmethodes, maar die zijn niet veel betrouwbaarder geworden. Snuffelhonden bieden een vrij goedkoop alternatief met een grote betrouwbaarheid. Mochten onze speurhonden machines zijn, zou iedere arts er één willen".

Ook met katten en zelfs bijen zijn al succesvolle tests gedaan waarbij de dieren in staat bleken kanker bij mensen op te sporen.

Prostaatkanker is ook in ons land de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerpatiënt roostert zichzelf aan spit om te genezen

Kankerpatiënt roostert zichzelf aan spit om te genezen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/0/2/20150411063149/media_xll_7626302.jpg

Jia Binhui, een 25-jarige man met leukemie is te arm om een dure hospitaalbehandeling te betalen. Daarom hijst de man zich elke dag opnieuw aan een zelfgemaaakt spit, om zo de kankercellen uit te roken. Apart.

Er zit zelfs een theorie achter. De man liet zich vertellen dat een temperatuur hoger dan 42°C de schadelijke cellen in het lichaam kan doden.
Jia kreeg in 2013 te horen dat hij bloedkanker had en onderging al een dure beenmergtransplantatie, waarvoor betaald werd door mensen die het beste met hem voorhebben. Omdat verdere behandelingen in het ziekenhuis de rest van Jia's spaarcenten hebben opgebruikt, probeert hij nu te genezen met een behoorlijk alternatieve therapie.

"Experten zijn ervan overtuigd dat een temperatuur hoger dan 42 graden Celcius kankercelllen kan doden", aldus Jia. "Daarom heb ik in mijn achtertuin een spit gemaakt om dat te proberen. Blijkbaar werkt dezelfde techniek ook met water, maar ik ben erachter gekomen dat het bijna onmogelijk is om water op een constante temperatuur van 42° te houden. Daarom doe ik het maar op deze manier."

Jia is van plan om binnenkort naar het ziekenhuis terug te keren om te kijken of zijn behandeling heeft gewerkt. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!