Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




29-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom kijkt uw trouwe viervoeter u zo smekend aan

Daarom kijkt uw trouwe viervoeter u zo smekend aan

Een hond die zijn allerliefste vragende puppyoogjes opzet, is niet noodzakelijk aan het smeken om lekkere brokjes. Japanse onderzoekers ontdekten dat oogcontact de hoeksteen is voor de band tussen mens en hond, zo schrijft de Nederlandse krant de Volkskrant.
Honden en hun baasjes die elkaar aankijken voelen verwantschap, net zoals dat bij ouder en kind het geval is. Oogcontact tussen een hond en zijn baasje zorgt ervoor dat zowel mens als dier het "knuffelhormoon" oxytocine aanmaakt. Dat hormoon wekt genegenheid en verwantschap op tussen mens en dier, zo schrijft de Volkskrant. Hoe meer je zelf naar je hond kijkt, hoe meer hij jou ook zal aankijken.

Japans onderzoek
Japanse onderzoekers analyseerden dertig honden die met hun baasje in een aparte ruimte zaten, en lieten ze een half uur samen doorbrengen. Ze maten voor en na het samenzijn de concentratie oxytocine in de urine van zowel de hond als het baasje, en de concentratie bleek hoger bij honden en baasjes die het meeste oogcontact hadden tijdens dat half uur.

Vrouwelijke honden gevoeliger?
Vrouwelijke honden zijn mogelijk gevoeliger aan oxytocine. In een tweede experiment kregen honden via een zoutoplossing oxytocine in hun snuit toegediend, voor ze opnieuw een half uur in dezelfde ruimte werden gebracht met hun baasjes. Bij dit experiment mochten de baasjes zelf geen contact zoeken met hun hond. De teefjes zochten bij dat experiment duidelijk meer oogcontact met hun baasjes dan de reuen.

Niet bij wolven
Bij wolven, toch de dichtsbijzijnde familieleden van de hond, trad dit sociale hechtingsmechanisme opvallend genoeg niet op, zelfs niet bij wolven die door mensen werden opgevoed. Onderzoekers van het wetenschappelijk tijdschrift Science vermoeden dat het hechtingsmechanisme dus ontstaan moet zijn tijdens de domesticatie van de hond, tegelijkertijd bij honden en mensen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gabriella Cilmi - Sweet About Me

Gabriella Cilmi - Sweet About Me

Klik op de foto om haar te beluisteren






Gabriella Cilmi (Melbourne, 10 oktober 1991) is een Australische zangeres en songwriter van Italiaanse afkomst. Ze scoorde onder meer een hit met het nummer "Sweet About Me".


Gabriella Cilmi werd geboren in Melbourne, de tweede grootste stad van Australië, als dochter van Italiaanse emigranten uit de regio Calabrië.


In 2004 trok Cilmi de aandacht van medewerkers bij de platenmaatschappij Warner Music door op indrukwekkende wijze een cover te zingen van Jumpin' Jack Flash, een nummer van de Rolling Stones. Deze act deed de jonge zangeres op het Lygon Street Festa, een festival in Melbourne. Als gevolg hiervan tekende ze op 13-jarige leeftijd haar eerste contract.


Haar debuutsingle Sweet About Me bracht ze uit als 16-jarige en de single werd in de Lage Landen betiteld als 3FM Megahit en TMF Superclip. Het nummer haalde de top 3 in de hitlijsten van Nederland en België. Ook in andere landen deed Sweet About Me het goed in de hitlijsten. In Australië en Noorwegen heeft de single op 1 gestaan, terwijl ook in onder andere Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Engeland en Zweden de top tien werd gehaald.



» Reageer (0)
28-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw moet van agent in hete auto zitten nadat ze hond achterliet

Vrouw moet van agent in hete auto zitten nadat ze hond achterliet

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/8/1/20150427165200/media_xll_7665886.jpg

Een Amerikaanse vrouw die onlangs haar hond naar eigen zeggen 'eventjes' in de auto liet zitten terwijl ze naar de winkel ging, heeft een aparte waarschuwing gekregen. Een politieagent besloot haar zelf even in de wagen te laten plaatsnemen, zodat ze kon ondervinden hoe warm het er precies wordt.

De politie in Strongsville, Ohio kreeg volgens plaatselijke media op 12 april een telefoontje van een bezorgde voorbijganger. Toen de vrouw - die niet bij naam wordt genoemd - dus terug naar haar wagen keerde op de parking van een Walmart-filiaal, stond een agent haar op te wachten.

Ze was ervan overtuigd dat haar hond helemaal ok was, maar de agent zou haar gevraagd hebben om toch even zelf in de auto te gaan zitten met de ramen dicht en de motor af. Hoewel ze naar eigen zeggen geen problemen ondervond, zag ze er volgens de agent toch "oncomfortabel" uit. De vrouw kwam er uiteindelijk met een waarschuwing vanaf.

Het is niet de eerste keer dat een Amerikaanse politieagent een onoplettende eigenaar zo op zijn of haar fout wijst. Vorig jaar moest Shelly Nicholas uit New Mexico naar verluidt ook in haar hete wagen plaatsnemen nadat ze haar hond daar had achtergelaten. Zij diende later klacht in omdat de agent "grof" was. Het is niet geweten of de agent in kwestie uiteindelijk gesanctioneerd werd. Het incident werd vastgelegd met zijn bodycam (zie hieronder).

Het mag dan slechts "ongemakkelijk" aanvoelen voor volwassenen, maar de hitte in een auto kan dodelijk zijn voor een kind of een dier. Honden zijn gevoeliger dan mensen voor hitte en de temperaturen in een auto stijgen ook sneller dan mensen vaak beseffen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 10 restaurants denkt aan stoppen door witte kassa

1 op 10 restaurants denkt aan stoppen door witte kassa

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/2/1/20150428063717/media_xll_7666696.jpg

9 procent van alle restaurantuitbaters - of bijna 1 op de 10 - ­overweegt te stoppen als de witte kassa er is. Vanaf volgend jaar is die verplicht. De overheid hoopt zo zwart geld en zwartwerk uit de sector te halen.

Uit een onderzoek bij meer dan 600 restaurants en andere eetgelegenheden door zelfstandigenorganisatie NSZ blijkt bovendien dat drie kwart van de zaken van plan is om zijn gerechten duurder te maken, gemiddeld met 14 procent. Bijna de helft is ervan overtuigd dat personeel ontslaan onvermijdelijk is. Eén op de vijf vreest zelfs een faillissement door de nieuwe kassa's. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Norah Jones - Sunrise

 Norah Jones - Sunrise

Klik op de foto om haar te beluisteren



Norah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York City, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres.

Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.

Nadat Jones afstudeerde, vertrok ze naar de University of North Texas, waar ze zich toelegde op jazzpiano. Ze zong een tijd in een bandje genaamd Laszlo. Ze speelden vooral muziek die ze zelf beschrijft als ‘donkere jazzachtige rock’. In 1999 verhuisde ze naar New York waar ze regelmatig optrad met de funk-fusion groep Wax Poetic. Tussen baantjes als serveerster door ging Jones om met de plaatselijk songwriters. Ze kreeg daardoor inspiratie om haar eigen nummers te gaan schrijven. Uiteindelijk werd er een groep gevormd met songwriter Jess Harris, Lee Alexander als bassist en Dan Rieser als drummer. Jones zong en speelde piano. In oktober 2000 nam de groep een paar demo’s op voor ‘Blue Note Records’. Voor Jones was dit de gelegenheid om vocaal terug te keren naar haar jazzroots en opnieuw liedjes te schrijven. Het resultaat van de demo’s werd uitgebracht als EP onder de titel First sessions. In 2001 tekende Jones een contract bij Blue Note Records.

In mei 2001 begon Jones met het opnemen van haar album Come Away With Me. Ze deed hiervoor voorbereidend werk met producer Craig Street in de ‘Baersville Studio’ in Woodstock. In augustus 2001 gingen Norah en haar muzikanten weer de studio in, deze keer met producer Arif Mardin in de Sorcerer Sound-studio in Manhattan. Het album kwam uit in februari 2002. Jones was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Grammy's in 2003. Ze won in elke categorie waarin ze genomineerd was en ging zo met acht Grammy's naar huis. Haar debuutalbum werd beloond met bekroningen in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Album, Beste Song (Don't know why), Beste Opname (Don't know why), Beste Gezongen Popalbum, Beste Zangeres, Beste Songwriting en Beste Productie. Tegen het einde van 2006 waren er wereldwijd 19 miljoen exemplaren van Come Away With Me over de toonbank gegaan.

In februari 2004 kwam Jones' tweede studio-album Feels Like Home uit. Binnen één week waren van het schijfje wereldwijd één miljoen exemplaren verkocht. Hoewel Come Away With Me beter verkocht dan Feels Like Home (vier miljoen stuks wereldwijd) zag het publiek Jones' tweede album toch als de succesvolle opvolger waar op gehoopt was. Met het album in haar bagage ging Jones op tournee, samen met haar eigen Handsome Band. Van de tour verschenen opnames op de dvd Live in 2004.

Sinds 2005 werkte Jones aan haar derde album, dat vanaf januari 2007 in de winkels lag onder de titel Not Too Late. Als eerste single hiervan verscheen het nummer Thinking About You.

Tevens in 2007 maakte Jones haar debuut als filmactrice met een hoofdrol in My Blueberry Nights. Ze was vijf jaar eerder te zien in Two Weeks Notice, maar dan als zichzelf.


» Reageer (0)
27-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 redenen waarom je iedere dag koffie zou moeten drinken

9 redenen waarom je iedere dag koffie zou moeten drinken

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/15/1/20150427113358/media_xll_7665196.jpg

Ons ochtendlijke kopje koffie is een veel besproken (en omstreden) gewoonte. Het ene onderzoek beweert dat je koffie best helemaal links laat liggen, terwijl het ander het drankje dan weer de hemel in prijst. Onderzoek of geen onderzoek, dit is waarom je dat kopje koffie toch maar beter niet overslaat.

1. Je wordt er wakker van
No sh** Sherlock, zal je denken. Inderdaad, maar wist je dat zelfs de geur van geroosterde koffiebonen de gevolgen van te weinig slaap teniet kunnen doen? Bovendien werkt dat eerste slokje koffie al na 10 minuten én duurt het effect maar liefst vier uur.

2. Koffiedutjes zijn toegelaten
Het heeft even tijd nodig vooraleer de caffeïne in je bloed terecht komt, waardoor een kort dutje na het drinken van een tas koffie de ideale energieboost wordt. Nooit meer een namiddagdipje? Laten we dan nu allemaal ijveren voor het invoeren van koffiedutjes op de werkvloer.

3. Kanker tegengaan
Volgens een recente studie kunnen twee (of meer) koppen koffie per dag borstkanker helpen voorkomen. Het koffiebrouwsel verhindert namelijk de groei van tumoren en daarnaast zorgen bepaalde zuren ervoor dat reeds aangetaste cellen beter op behandelingen reageren.

4. Boost voor je metabolisme
Eerlijk is eerlijk, een fitnessbezoek zal het niet vervangen, maar caffeïne zorgt er wel voor dat je metabolisme gestimuleerd wordt. Extra bonuspunt: het heeft ook een positief effect op diabetes. Zo onthulde een onderzoek een afname van maar liefst 12%. Ook was de link tussen koffie en de diabetes sterker voor vrouwen dan voor mannen. Bestel dus gerust nog een kopje bij!

5. Anti aging
Eventuele rimpels zullen niet verdwijnen (helaas), maar een kop koffie per dag zorgt er wel voor dat je mentaal helder blijft. Zo ontdekten wetenschappers dat koffie niet alleen je geheugen verbetert, maar ook andere ouderdomskwaaltjes. Daarnaast is er zelfs een verband tussen koffie en een verlaagd risico op dementie, Alzheimer en Parkinson.

6. Het beschermt je ogen
Wetenschappers hebben een bijzonder krachtig antioxidant in koffie ontdekt, waardoor gezichtsverlies, blindheid en glaucoma (beschadiging van de oogzenuw) voorkomen kunnen worden. Dat komt omdat dat antioxidant, ook wel chlorogeenzuur genoemd, schade aan het netvlies afremt.

7. Die workout lijkt makkelijker
Geen zin in een avondje joggen? Een kopje koffie op voorhand kan je net die motivatie geven die je nodig had. Zo rapporteerden sportievelingen die voordien caffeïne hadden gekregen dat hun workout een stuk vlotter en aangenamer was dan zij die zonder caffeïne aan het sporten gingen. Bovendien aten ze ook nog eens 72 calorieën minder.

8. Goed voor je hart
Je hart is een harde werker, het slaat namelijk meer dan 4.000 keer per uur. Een kopje koffie op tijd en stond zorgt ervoor dat het prima in vorm blijft. Zo loop je minder risico op verstopte aders en vermindert het de kalkafzetting in de aderen, waardoor ook het risico op een hartaanval vermindert.

9. Weg met depressies
Als dit geen lach op je gezicht tovert: een studie over een periode van tien jaar bij duizenden vrouwelijke koffiedrinkers legde een verminderd risico op depressie bloot. Je voelt je dus niet alleen na een paar minuutjes al een stuk opgewekter, ook op lange termijn heeft het goedje een positief effect. Proost! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Held! Visser redt babyvosje uit klauwen van dierenbeulen

Held! Visser redt babyvosje uit klauwen van dierenbeulen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/6/8/20150427105344/media_xll_7665068.jpg

Nadat enkele dierenbeulen een moedervos hadden doodgeschoten, begonnen ze als bezetenen tegen haar weerloze kleintje te schoppen. Een visser die het zondag allemaal zag gebeuren in het Britse Suffolk riskeerde zijn leven om het babyvosje te redden. Dat schrijft The Mirror.

De visser was rond 2 uur 's nachts op weg naar huis toen hij het vreselijke tafereel voor zijn ogen zag gebeuren op een plattelandsweggetje. De man kwam onmiddellijk tussenbeide en kon het vosje redden uit de klauwen van de beulen terwijl hij zelf enkele slagen moest incasseren.

Het opvangcentrum waar het vosje nu vertoeft, bestempelde de visser als een echte held. "Die man verdient een medaille", aldus John Garner van het opvangcentrum. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in astma-onderzoek: over vijf jaar geen puffers meer?

Doorbraak in astma-onderzoek: over vijf jaar geen puffers meer?

Goed nieuws voor astma-patiënten: binnen de vijf jaar is er mogelijk een medicijn dat astma-aanvallen voorkomt, waardoor het voortdurend meenemen van een puffer overbodig wordt. Dat ontdekten wetenschappers aan de universiteit van Cardiff, Wales.
Onderzoekers aan de Cardiff University in Wales hebben de oorzaak van astma gevonden, wat tot een nieuwe behandeling van de aandoening zou kunnen leiden binnen de vijf jaar. Met behulp van weefsel van luchtwegen van mensen en muizen met of zonder astma, ontdekten de wetenschappers dat de calcium-gevoelende receptor CaSR de oorzaak is van de chronische ontsteking van de luchtwegen. Bij astmapatiënten is de CaSR overactief waardoor de luchtwegen ontstoken raken en vernauwen, met benauwdheid, hoesten, en kortademigheid tot gevolg.

Medicijn bestaat al
Na de ontdekking van de concrete oorzaak van het astmaprobleem, kwamen de onderzoekers tot het besef dat er al medicijnen bestaan die deze cellen desactiveren en dus de symptomen kunnen stoppen. Calcilytics, dat gebruikt wordt als middel tegen botontkalking, zou het antwoord kunnen zijn op de vraag naar een astmamedicijn. "Als we nu nog kunnen bewijzen dat calcilytics veilig is als we het rechtstreeks toedienen in de longen van astmapatiënten, zouden we over vijf jaar astma kunnen stoppen," zegt hoofdonderzoekster professor Daniela Riccardi. De wetenschappers hopen dat het medicijn preventief werkt zodat er geen astma-aanvallen meer plaatsvinden, en het voortdurend meedragen van een puffer overbodig wordt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Q drinkt kolfmelk van andere olifantenmoeder

Baby Q drinkt kolfmelk van andere olifantenmoeder

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/13/2/20150426113806/media_xll_7662542.jpg

In Planckendael heeft Baby Q een rustige nacht achter de rug. Het diertje heeft veel geslapen en vier liter poedermelk gedronken. Daarnaast krijgt hij ook afgekolfde melk van de zwangere Phyo Phyo, de moeder van Kai-Mook.
Maanden voor de mogelijke bevallingsdatum trainden de verzorgers beide toekomstige moeders, zowel May Tagu als Phyo Phyo, om in geval van nood eventueel melk af te kolven. Bij deze laatste lukt dit regelmatig, en Baby Q krijgt naast poedermelk ook haar melk te eten, maar May Tagu laat dit nog steeds niet toe. De situatie is verre van ideaal, want moedermelk geeft nog steeds de beste kansen voor de toekomst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ed Sheeran - Thinking Out Loud

Ed Sheeran - Thinking Out Loud

Klik op de foto om hem te beluisteren


Edward Christopher Sheeran (Halifax, 17 februari 1991) is een Brits singer-songwriter. Hij tekende in 2011 een contract bij Asylum/Atlantic Records. Sheeran brak door in juni 2011 met zijn debuutsingle The A Team, die binnenkwam op de derde positie in de UK Singles Chart. Daarna bracht hij onder meer Lego House, Give Me Love en Thinking Out Loud uit.

» Reageer (0)
26-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Q wordt goed aanvaard door kudde, maar moeder May Tagu blijft afstandelijk

Baby Q wordt goed aanvaard door kudde, maar moeder May Tagu blijft afstandelijk

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/13/2/20150426113806/media_xll_7662542.jpg

Sinds gisteren deelt het pasgeboren olifantje Baby Q het verblijf met de rest van de vrouwtjes. Het diertje lijkt goed aanvaard te worden, maar helaas blijft zijn toestand zorgwekkend. Mama May Tagu heeft haar jong nog steeds niet laten drinken en laat de verzorgers ook niet toe om melk af te kolven. Dat lukt wel bij de nog zwangere Phyo Phyo, maar dat is op termijn lang niet voldoende om het jong een goede overlevingskans te bieden.

Q heeft volgens Planckendael ook opnieuw een goede nacht achter de rug en heeft poedermelk kunnen drinken. De situatie is echter nog steeds zorgwekkend. De olifantentempel blijft daarom nog even gesloten voor het publiek. Bezoekers konden de olifantenvrouwtjes zondag wel tussen 11 en 14 uur buiten een frisse neus zien halen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 beautytips uit de oude doos die écht werken

6 beautytips uit de oude doos die écht werken

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/2/7/20150424131343/media_xll_7658332.jpg

Sommige beautytips zijn zo oud als de straat, maar worden toch keer op keer bovengehaald. Met reden, want ze werken ook écht. Deze 6 beautytips vertelde je oma je zelfs al.

1. Gebruik altijd een vochtinbrengende crème.
Een gedehydrateerde huid kan leiden tot eczeem, rimpels en een jeukende huid."Mijn grootmoeder en moeder drukten me altijd op het hart om mijn huid te hydrateren na een douche of bad", aldus dermatoloog Amy McMichael. "Veel mensen vergeten naast hun gezicht vaak de rest van hun huid te hydrateren, en dat is jammer. Je huid ziet er namelijk zoveel beter uit als ze niet uitgedroogd is!"

2. Slaap op je rug om je huid jong te houden
Oké, het is lekker comfortabel om op je buik te slapen, maar daar een gewoonte van maken zorgt ervoor dat je veel sneller zichtbare lijntjes in je huid krijgt. Kan je het maar niet gewend worden om op je rug te slapen? Vervang je kussensloop dan door een satijnen exemplaar, dat zachter is voor je gezicht.  

3. Drink niet met een rietje
Een rietje zorgt er namelijk voor dat je lijntjes rond je mond krijgt. Net als roken, trouwens.

4. Vaseline is een echte beauty must-have
Droge lippen, een trekkende huid of kloven in je hielen? Vaseline is een must-have die elke vrouw in haar beautykastje moet hebben.

5. Probeer 8 uur per nacht te slapen
Je huid vernieuwt zichzelf 's nachts. Daarom is het belangrijk dat je voldoende slaapt. Onvoldoende slaap kan namelijk leiden tot een droge, pufferige huid en zelfs rimpels.

6. Je bent wat je eet
Dagelijks een flinke portie groenten eten is goed voor je hart en je huid. Groene bladgroenten zitten boordevol antioxidanten die je huid beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed gek? Raf loopt marathon van Antwerpen op blote voeten

Goed gek? Raf loopt marathon van Antwerpen op blote voeten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/16/6/20150426091544/media_xll_7662426.jpg

Antwerpen is vandaag in de ban van het lopen. Zowel Linkeroever als de binnenstad worden ingepalmd door de marathon en de ten miles. Een van de lopers is Raf De Smet. Op zich niets bijzonder, ware het niet dat de Antwerpenaar de 42 km vandaag op zijn blote voeten aflegt. Raf gaf deze morgen zelf tekst en uitleg tijdens de weekend Jolien Roets show op Q-Music. "Lopen is een grote passie, het is voor mij dan ook een feestdag", klinkt het bij de man die wekelijks maar liefst 150 kilomter afloopt.

Dat vraagt dus duidelijk om een extra uitdaging en daarom loopt Raf vandaag op zijn blote voeten door de Antwerpse straten. "Af en toe doe ik dat eens. Ik loop heel graag blootsvoets. Eigenlijk zouden meer mensen dat moeten doen. (...) De eerste keer dat ik dat deed had ik wel last van blaren, maar na twee weken heb je eelt op je voeten en is dat geen enkel probleem." Geen schrik voor glas op de weg? "De grote stukken zie ik meestal op voorhand liggen en de kleine stukken haal ik er achteraf wel uit." Succes alvast! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorpions - Still Loving You

Scorpions - Still Loving You

Klik op de foto om ze te beluisteren




Scorpions is een Duitse hardrockband uit Hannover.

De band werd opgericht in 1965, een jaar na hun naamgenoot uit Engeland. Het eerste album van de Scorpions kwam echter pas uit in 1972. De band werd internationaal bekend in 1984 met het album Love at First Sting. Op dit album stond de bekende single Still loving you. Met het nummer Wind of Change haalde de band in 1991 nog een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer Wind of Change werd geschreven over de veranderingen in Oost-Europa in die tijd.

Scorpions was de eerste Westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. Op 21 juli 1990 was Scorpions samen met veel andere bands bij de voorstelling The Wall van Roger Waters in Berlijn.

In 2010 hebben ze besloten om hun laatste album op te nemen met de naam Sting in the Tail. En daarna volgt een 3 jaar durende afscheidstournee.

» Reageer (0)
25-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorgers erg somber over Baby Q

Verzorgers erg somber over Baby Q

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/3/2/20150423091849/media_xll_7655477.jpg

In Dierenpark Planckendael is vanochtend geprobeerd om olifant May Tagu te herenigen met haar baby, Q. Het jong kon vrijdag na twee dagen eindelijk zelfstandig stappen en leek op die manier klaar om te gaan drinken bij zijn moeder, maar die laat dat nog steeds niet toe. Volgens het dierenpark is het nochtans cruciaal dat het kind zo snel mogelijk kan drinken, want op kunstvoeding kan het niet lang overleven.
Q kwam woensdag na een schijnbaar probleemloze bevalling ter wereld, maar door de onhandigheid van May Tagu kon het niet rechtstaan en gaan drinken. Aangezien dat moet gebeuren tijdens de eerste uren, haalden de verzorgers het jong wat later weg bij de moeder om het kunstvoeding te geven en op krachten te komen. Het stiertje herstelde moeizaam, maar leek vrijdag toch stilaan klaar om weer bij zijn moeder gelaten te worden.

Hoewel May Tagu zaterdag bij de reïntroductie volgens Planckendael niet meer zo ruw was als woensdag, blijft ze wel angstig en afstandelijk reageren. Moeder en kind blijven voorlopig bij elkaar, apart van de andere olifanten en weg van het publiek, om hun band een kans te geven. "Baby Q kan niet overleven op kunstmelk alleen", aldus Planckendael in een mededeling. "De tijd dringt en deze ontwikkelingen stemmen ons erg somber."

De verzorgers van Baby Q hebben bovenstaand ontroerend filmpje van het slurfcontact tussen May Tagu en haar wankele baby online gezet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste vrouw ter wereld (122) onthult sleutels tot een gezond leven

Oudste vrouw ter wereld (122) onthult sleutels tot een gezond leven

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/15/7/20150424171329/media_xll_7659382.jpg

Vandaag werd een 122-jarige Vietnamese vrouw officieel erkend als de oudste mens ter wereld door het lokale kantoor van het Guinness Recordboek. Ontdek hier waar zij haar lang én gezond leven aan toeschrijft.

De reden dat Nguyen Thi Tru zo oud is kunnen worden, is naar eigen zeggen dankzij haar onbaatzuchtigheid en haar lievelingseten: rijstpap met melk, varkensvlees en pudding. "Mijn geheim om zo gezond te blijven, is nooit een maaltijd overslaan, optimistisch blijven en andere mensen tot rust brengen", getuigde ze vorig jaar al in de pers.

De documenten van Nguyen Thi Tru uit Ho Chi Minhstad werden pas drie weken na de dood van de de Japanse Misao Okawa echt bevonden. Okawa was jarenlang officieel de oudste mens ter wereld, ze stierf op 1 april op 117-jarige leeftijd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 redenen waarom je een (Belgische) appel per dag moet eten

5 redenen waarom je een (Belgische) appel per dag moet eten

Het gaat gaat niet goed met onze appelen door de Russische boycot. Daarom roept het Verbond van Belgische Tuinbouwers de Belgen op om meer inheemse appelen te eten. We geven alvast vijf redenen om elke dag een appel op het menu te zetten.
Tegenwoordig smijten winkels met superfoods als granaatappels en gojibessen naar ons hoofd, waardoor de Belg de gewone appel vergeten lijkt te zijn. Toch heeft dit fruit ook heel wat gezondheidsvoordelen.

1. Voedzame stoffen
In appels zitten heel wat oplosbare vetten (4 gram per middelgrote appel) voor een bescheiden hoeveelheid calorieën. Dit maakt het een vullend én zoet tussendoortje. Daarnaast is het fruit een goede bron van vitamine C (met 1 appel zit je 14 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid).

2. Gewichtsverlies
Appels stillen de honger maar bevatten niet zoveel calorieën. Het is dus niet verrassend dat ze gewichtsverlies promoten. Een studie heeft aangetoond dat gedroogde appels kunnen helpen vermageren. De onderzoekers aan de universiteit van Florida menen dat dit komt door bestanddelen als antioxidanten en pectine.

3. Hartgezondheid
Wetenschappers in het Amerikaanse Iowa hebben na een onderzoek van 20 jaar ontdekt dat deze fruitsoort het risico op hartziekten beperkt. Finse onderzoekers hadden eerder al aangetoond dat regelmatige appeleters minder risico lopen een hartaanval. De antioxidanten zouden helpen om de slechte cholesterol te verlagen.

4. Bescherming tegen metabolisch syndroom
Mensen die appels eten, hebben minder kans om het metabolisch syndroom te ontwikkelen. Dit is een reeks van symptomen die in verband worden gebracht met een verhoogd risico op hartziekten en diabetes. Vorsers beweren op basis van onderzoekn dat mensen die een appel eten minder kans lopen op symptomen van het metabolisch syndroom dan wie dat niet doet. De appeleters hebben een lager niveau van het  C-reactief proteïne, een teken van ontsteking in het bloed, dit kan duiden op een verhoogd risico van hartziekten en diabetes.

5. Beter sporten
Een appel eten voor je gaat sporten kan je prestaties verbeteren. Dit fruit bevat namelijk het antioxidant quercetine, wat het uithoudingsvermogen een boost geeft omdat er meer zuurstof naar de longen gaat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe detectiveroman J.K. Rowling op komst

Nieuwe detectiveroman J.K. Rowling op komst

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/5/3/20150424205326/media_xll_7659678.jpg

J.K. Rowling heeft onder het pseudoniem Robert Galbraith een nieuwe detectiveroman geschreven die later dit jaar verschijnt. De Harry Potter-schrijfster maakt via Twitter bekend dat het boek de titel 'Career of Evil' krijgt.

'Career of Evil' is na 'The Silkworm' en 'The Cuckoo's Calling' het derde Galbraith-boek over privédetective Cormoran Strike. Rowling laat weten dat ze vandaag de laatste letter op papier heeft gezet.

Uitgeverij Little, Brown twittert dat 'Career of Evil' in de herfst in de rekken zal liggen. De precieze releasedatum is nog niet bekend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vreemde dingen die alle koppels met een lange relatie doen

De vreemde dingen die alle koppels met een lange relatie doen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/3/10/20150425081524/media_xll_7659625.jpg

Sms'en naar je vriend die één kamer verder zit, en ongegeneerd boeren laten op eender welk moment: geef maar toe, jij doet het ook als je in een lange relatie zit. Net zoals deze acht andere dingen, al komen we daar liever niet openlijk voor uit. 

Samen douchen zonder happy ending.
Tijds- en waterbesparing, weet je wel. Jij was eerst in de badkamer, maar hij sprong voor je in de douche, dus moet het maar snel even zo. Jullie weten trouwens beiden uit ervaring dat doucheseks toch nog nooit het gewenste resultaat oplevert.

Elkaars spullen in de badkamer gebruiken.
Je kan razend kwaad worden omdat hij aan jouw dure shampoo heeft gezeten, maar stiekem vind je zijn scheerschuim beter ruiken. Wel altijd netjes afdrogen en stiekem terug in de kast zetten, anders mag je niet meer boos worden om die shampoo.

Even bellen, van op 10 meter afstand
"Breng jij een glas mee uit de keuken, schat? Ik zit al zo goed in de zetel!" Of een andere klassieker: "Kan de tv wat stiller?" als één van beiden al in bed ligt. Lui? Helemaal niet.

Romantische conversaties =  boodschappenlijstjes
De laatste romantische sms? Dat moet toch al een paar maanden geleden zijn. Jullie sms-conversatie wordt gedomineerd door boodschappenlijstjes en de vraag of je moet wachten om te beginnen eten.

Snuffelen aan vuile kleren
"Liefje, kan ik deze nog aan, of is die voor de was?" Een liefdevol snuifje aan een vuil t-shirt van je wederhelft om een tweede mening te geven over de status van het ding, geef maar toe: we hebben het allemaal wel eens gedaan. Of we doen het ongeveer elke week, dat is ook oké.

Naar het toilet gaan met de deur open
Je verhaal was nog niet klaar, dus dat wil je rustig kunnen verder vertellen terwijl je op het toilet zit. Win-winsituatie.

Koosnaampjes en geheime taal
Al is het beter om die voor jullie tweetjes te houden, want anders wordt het echt gênant.

Samen liegen over "een afspraak"
Last-minute geen zin in de verjaardagsdrink van die gezamelijke vriend? Als partners in crime verzorgen jullie elkaar een alibi voor de avond, zodat jullie met z'n tweetjes Netflix kunnen bingewatchen en popcorn kunnen schranzen in je onesie. Sexy? Nee. Maar wel supergezellig.

Op de zetel slapen
Het is zó taboe om apart te slapen, en no way dat één van je jaloerse vriendinnen die je vriend al niet goed kan uitstaan er ooit achterkomt. Maar jawel, het is al gebeurd dat één van jullie beiden om welke reden dan ook een nachtje op de zetel heeft geslapen. Heerlijk trouwens, zo'n tweepersoonsbed voor jou alleen... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Brood - My Way

Herman Brood - My Way

Klik op de foto om hem te beluisteren






Herman Brood (Zwolle, 5 november 1946 – Amsterdam, 11 juli 2001) was een Nederlands zanger, kunstschilder, pianist, acteur en dichter. Brood onderscheidt zich door zijn herkenbare zangstem en muzikale diversiteit. Hij was de Nederlandse belichaming van het zogenaamde Seks, drugs en rock-'n-roll. Nadat verscheidene pogingen om af te kicken geen succes hadden gehad, sprong Brood als eeuwige vrijbuiter de dood tegemoet vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel. In zijn binnenzak zat een briefje waarop stond: "maak er nog een groot feest van"

Brood kreeg zijn eerste pianolessen in 1959. Op school kon hij niet goed meekomen; het liefst zat hij wat op een piano te pingelen in het verlopen fabriekje van zijn vader. Brood ging in 1964 naar de Kunstacademie in Arnhem en richtte daar The Moans op. De band deed veel optredens voor Amerikaanse militairen in West-Duitsland en Brood kreeg wel eens een pilletje toegeschoven om wakker te blijven. Zo begon zijn verslaving. In 1967 stapte hij over naar Cuby and the Blizzards. Hij ontmoet dan de toenmalige Miss Groningen Tekie Buissink, met wie hij een kortstondige relatie had. Op 24 mei 1968 wordt hun zoon Marcel geboren. Toen de platenmaatschappij vernam dat hij drugs gebruikte, werd hij uit de band gezet. Er volgde een onduidelijke periode, waarin Brood regelmatig in de gevangenis belandde wegens inbraken en handel in drugs. Begin 1974 deed hij mee aan een Cuby and the Blizzardsreünie voor het VARA-televisieprogramma Nederpopzien. Vanaf dit moment pakte hij zijn muzikale carrière weer op. Hij speelde korte tijd in de Noord-Hollandse formatie Stud en nam een album op met onder andere Jan Akkerman onder de naam Flash & Dance Band. Vervolgens trad hij toe tot de band Vitesse, na het debuutalbum in 1975 verliet hij die weer.

In 1976 vond een cruciale ontmoeting plaats. Brood speelde mee in Cuby and the Blizzards, die voor korte tijd waren heropgericht, toen hij in café 't Pleintje in Winschoten de naald van zijn injectiespuit in een prullenmand liet vallen. De eigenaar van het café, Koos van Dijk, kwam binnen toen Brood in de prullenmand op zoek was naar zijn naald. In plaats van Brood buiten de deur te zetten, keerde Van Dijk de prullenmand om en zocht ijverig mee. Vanaf dat moment trad Van Dijk op als Broods manager; hij zou dit blijven tot Broods dood in 2001.

In 1985 trad hij in het huwelijk met Xandra Jansen, samen hadden ze twee kinderen, Lola (1985) en Holly (1994) en een aangenomen dochter Brenda (1979). Zijn dochter Holly zong in Kinderen voor Kinderen (2006) en Kinderen Zingen Met Sterren (2008).



   http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Herman-Brood.jpg?t=1267396100



In de jaren daarna waaierde zijn carrière uit. Brood acteerde in een toneelstuk en een speelfilm, maar vooral in zijn eigen leven. Ook werd hij steeds actiever als schilder. Hij werkte op groot formaat en met felle kleuren, waarbij zijn werk stond in de traditie van Cobra. De keuze voor primaire kleuren kwam grotendeels voort uit noodzaak, omdat hij kleurenblind was. Vaak bracht hij met zwarte verf letters aan op zijn werk. De handtekening brood vormt veelal een opvallend onderdeel van het schilderij. Ondanks het kleurgebruik hebben de schilderijen een wat trieste uitstraling. Brood bleef daarnaast actief in de muziek, maar zijn albums uit deze periode haalden niet meer het niveau van Shpritsz. Beroemd werd hij met zijn openlijke uitspraken in de pers over seks en drugsgebruik. Hij genoot van alle aandacht en werd de bekendste harddrugsgebruiker in Nederland; de nationale knuffeljunk.

Door het gebruik van alle genotsmiddelen was tegen 2001 zijn lichaam geheel uitgeleefd. Pogingen om af te kicken hadden geen succes. Toen het leek alsof hij nog maar een paar maanden te leven had, nam Brood zelf het heft in handen en pleegde zelfmoord. Op 11 juli 2001 sprong hij van het Amsterdamse Hilton-hotel met in zijn binnenzak een briefje waarop stond: "maak er nog een groot feest van".




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!