Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




30-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekende foto Van Gogh opgedoken in Frankrijk

Onbekende foto Van Gogh opgedoken in Frankrijk

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/5/5/20150430143801/media_xll_7673975.jpg

In Frankrijk is een tot nu toe onbekende foto van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh opgedoken. De wereldberoemde schilder is daarop te zien, samen met onder meer zijn Franse collega en vriend Paul Gauguin, meldt de Nederlandse regionale Omroep Brabant.

Foto's van Van Gogh zijn zeer zeldzaam. De nu opgedoken foto stamt uit 1887 en toont naast Van Gogh en Gauguin de kunstenaars Arnold Koning, Emile Bernard, politicus Felix Duval en acteur André Antoine.

De foto wordt op 19 juni geveild bij veilinghuis The Romantic Agony in Brussel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgehonderde en mishandelde slavin moest 12 uur per dag werken en werd vastgeketend als een hond

Uitgehonderde en mishandelde slavin moest 12 uur per dag werken en werd vastgeketend als een hond

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/15/9/20150430084114/media_xll_7673169.jpg

Een vrouw is twee jaar lang op een afschuwelijke manier behandeld in Mexico. Ze werd als een beest met een ketting rond de hals vastgebonden en moest tot twaalf uur per dag werken in een droogkuis. De 22-jarige werd ook mishandeld en at van pure ellende stukken plastic verpakking op van de kledij die ze onder dwang moest strijken. Ze kon uiteindelijk ontsnappen en ligt nu in een ziekenhuis in Mexico City.

Barbaars. Een ander woord is er niet voor de manier waarop Zunduri behandeld werd door een Mexicaanse familie die haar mishandelde en als een hond vastgebonden had aan een bureau. Volgens dokters werd ze zo zwaar mishandeld dat ze vandaag al het lichaam heeft van "een gepensioneerde op hoge leeftijd". Als ze nog maar even stopte met werken, werd ze meteen geslagen of verbrand met een strijkijzer.

De jonge vrouw werd zwaar toegetakeld aan haar hals, rug, armen en ze heeft ook snijwonden over haar ganse lichaam. Soms had ze zoveel honger dat ze de plastic verpakkingen van de kledij die ze moest strijken naar binnen werkte in een poging om haar maag wat te vullen. Toen haar brutale bazen vergeten waren om haar opnieuw aan de ketting te leggen, kon ze ontsnappen. "Ik werd gemarteld. Er is echt geen plek meer over op mijn lichaam zonder littekens. Ik wil dat ze gestraft worden voor elke traan die ik gelaten heb, voor alle pijn die ik geleden heb en voor elke slag die ik moest incasseren. Ik wil nu eindelijk aan mijn leven beginnen. Ik wil een chef worden en alle jaren die ik verloren heb, inhalen. Ik wil ook niet dat de wereld mijn echte naam kent. Noem me maar Zunduri, dat is Japans voor 'mooi meisje'. Een vriendin van me heet zo."

Volgens de politie kreeg ze aanvankelijk van de familie waarvoor ze werkte nog een kamer en wat geld maar dat veranderde snel. Ze werd al gauw beschuldigd van diefstal waarna ze niet meer betaald werd en aan de ketting gelegd werd. De politie was geschokt en voerde vijf arrestaties uit op beschuldiging van gijzeling. Jose de Jesus Sanchez Vera, Leticia Molina Ochoa, haar zus Fani Molina Ochoa, Ivette Hernandez Molina and haar zus Jannet Hernandez Molina zitten achter de tralies. Ze riskeren tot veertig jaar gevangenis.

In Mexico werken naar schatting 266.900 mensen als 'slaven'. Dat is volgens de Global Slavery Index meer dan alle slaven opgeteld in landen als Afghanistan, Noord-Korea en Servië. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze luxemerken strijden zonder het zelf te beseffen tegen armoede

Deze luxemerken strijden zonder het zelf te beseffen tegen armoede

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/4/13/20150430083507/media_xll_7673158.jpg

"Heb de elegantie om hen te helpen die niks hebben", dat is de boodschap van de Parijse liefdadigheidsorganisatie Aurore. Met een confronterende affichecampagne duwen ze de Parijzenaars met hun neus in de kloof tussen arm en rijk.

Yves Saint Laurent wordt Yves Sans Logement. Christian Dior gaat voortaan door het leven als Christian Dehors. En Jean-Paul Gaultier heet nu Jean-Paul Galère. Zwarte humor van de Franse ngo Aurore, die strijdt tegen armoede en die jaarlijks 13.000 kansarmen en daklozen bijstaat.

Duizenden affiches in Parijs zorgen dat de boodschap nog moeilijk te negeren is: de kloof tussen arm en rijk wordt veel te groot, ook in deze stad, doe er iets aan! De timing zelf is niet toevallig. Nu de winteropvang voor daklozen sinds eind maart gesloten is, moeten duizenden onder hen terug de straat op. De organisatie zelf spreekt over "zij die we niet meer zien, omdat we ze elke dag zien".

Of de luxemerken in kwestie zelf kunnen lachen met die scherpe parodie is een andere vraag. Aurore zegt geen toestemming gevraagd te hebben voor de actie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprichtster Weight Watchers overleden

Oprichtster Weight Watchers overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/11/0/20150430081739/media_xll_7671720.jpg

Jean Nidetch, de oprichtster van de Weight Watchers, is woensdag overleden. De 91-jarige vrouw wist haar eigen overgewicht te overwinnen en slaagde er vervolgens in om miljoenen anderen te inspireren in hun strijd tegen obesitas. Ze overleed in de buurt van Fort Lauderdale, in de Verenigde Staten, zo meldden Amerikaanse media.

Het bedrijf Weight Watchers werd in 1963 door de kort daarvoor fors afgevallen Nidetch opgericht. Mensen die het programma volgen, doen dat in groepsverband. De leden steunen elkaar, terwijl ze vet eten laten staan, gezonder eten en meer bewegen. Het werd een succes en Nidetch werd een steenrijke afvalgoeroe.

Overigens is niet helemaal duidelijk wat zij met haar fortuin heeft gedaan. In 2009 trok ze namelijk in een klein appartementje in een gemeenschap voor ouderen in Florida. Zeker is wel dat ze er geen scheepsladingen koek en chocolade van kocht; sinds 1962 woog Nidetch nooit meer dan 68 kilo. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero - Il volo

Zucchero - Il volo

Klik op de foto om hem te beluisteren






Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan hanteren.

Zucchero brak in 1985 door in Italië na zijn deelname aan het Festival van Sanremo met het nummer Donne. Na enkele goedverkopende albums volgde in 1988 het uitermate succesvolle album "Blue's" dat het best verkochte album ooit in Italië  werd en gemaakt werd met sessiemuzikanten als Clarence Clemons en de legendarische Memphis Horns. In 1989  volgde het album "Oro incenso e birra" (lett. "Goud wierook en bier", en betrekking hebbend op het bijbelse "Goud, wierook en mirre"/"Oro incenso e mirra") met gastoptredens van Ennio Morricone, Rufus Thomas en Eric Clapton en dat de hits "Diavolo in me" en "Diamante" bevatte. In 1991 volgde de complete Europese doorbraak met een heropname van zijn vroegere hit Senza una donna (Engels: Without a woman) samen met Paul Young. Hiermee behaalde hij internationaal succes, wat hij spoedig herhaalde met een Engelse versie van Diamante met Randy Crawford.

In 1992 nam Zucchero het crossoverstuk Miserere op samen met Luciano Pavarotti. De demo van dit nummer werd ingezongen door de dan nog onbekende Andrea Bocelli, die later tijdens Zucchero's Miserere tour de klassieke vocalen voor zijn rekening nam en in 1994 met het door Zucchero geschreven Il mare calmo della sera zelf doorbrak. In 1994 nam Zucchero zelf deel aan Woodstock '94.

In 1996 haalde Zucchero een internationale hit met Il volo van het studioalbum "Spirito DiVino" dat een jaar eerder uitgekomen was. In 1996 volgde een compilatie album, "The best of Zucchero Sugar Fornaciari's Greatest Hits" dat vooral gebaseerd is op nummers van "Blue's", "Oro Incenso e Birra" en "Spirito DiVino". Na een lange wereldtournee bracht Zucchero in 1998 het album "Bluesugar" uit, waarvan de eerste single "Blue" geschreven werd met Bono van U2 en tourde wederom door Europa en de VS. In 2001 volgde het album "Shake" dat onder meer het laatste nummer dat blueslegende John Lee Hooker voor zijn dood opnam ("Ali D'Oro") en de Europese zomerhit "Baila (Sexy Thing)" bevat.

In mei 2004 bracht Zucchero het album Zu & Co. uit, waarin hij duetten zingt met grote artiesten waaronder Pavarotti, Bocelli, Tom Jones, Eric Clapton, Miles Davis en Sting. In oktober volgde de DVD 'Zu & Co. Live at the Royal Albert Hall waarop Zucchero samen met, onder andere, Eric Clapton, Luciano Pavarotti, Paul Young, Brian May en Solomon Burke nummers van 'Zu & Co.' ten gehore bracht. In 2005 volgde een Nederlandse versie van "Zu & Co." met een speciaal hiervoor opgenomen duet met Ilse DeLange.

In september 2006 is 'Fly', een nieuw studioalbum van Zucchero uitgekomen, geproduceerd door Don Was. De eerste single was "Bacco Perbacco", die gevolgd werd in begin 2007 door "Occhi", beiden waren Paradeplaat op Radio 2. Op 27 en 28 mei 2007 gaf Zucchero een concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

In november 2007 komt een nieuw compilatie album uit onder de titel All the Best. In 2008 tourt Zucchero naar aanleiding van dit album, en gaf drie concerten in Nederland: in Ahoy, Rotterdam, in De Oosterpoort, Groningen en in Vredenburg Leidsche Rijn, (Utrecht).


Naast zijn normale optredens, treed Zucchero veelal op tijdens benefiet concerten zoals de Pavarotti & Friends concerten voor War Child, het Netaid concert in New York, en twee van de Live 8 concerten. Bovendien is Zucchero een van de ambassadeurs van 46664, de benefiet organisatie van Nelson Mandela dat aandacht probeert te vestigen op het probleem van HIV/AIDS in Afrika en de rest van de wereld. Daarnaast gaan sommige album opbrengsten naar AIDS bestrijding en de Italiaanse Multiple Sclerose organisatie AISM. In 2006 werd Zucchero door de toenmalige Italiaanse president Carlo Azeglio Ciampi benoemd tot 'commendatore' vanwege zijn internationale promotie van de Italiaanse muziek.



» Reageer (0)
29-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie rond bloedwaterval op Antarctica ontrafeld

Mysterie rond bloedwaterval op Antarctica ontrafeld

In de McMurdo Dry Valleys op Antarctica is een bloederige stroom te zien die wetenschappers tot voor kort voor een raadsel stelde. Lang werd gedacht dat algen de lugubere waterval kleurden, maar niets is minder waar.
"Ik bestudeer de bloedwaterval al lang en het is altijd een mysterie geweest", stelt Jill Mikucki, die samen met haar team van de universiteit van Tennessee wist te achterhalen hoe de felrode stroom ontstaat.

Met dank aan een elektromagnetische sensor die bevestigd werd aan een helikopter, konden ze de temperatuur en het vochtgehalte van de vallei onderzoeken. Zo ontdekten ze de oorsprong van de 'Blood Falls': extreem koud en zout grondwater dat omliggende meren verbindt in een grootschalig ondergonds netwerk. Het bevat zeer waarschijnlijk microbieel leven dat bestand is tegen extreme omstandigheden. De rode tint zelf ontstaat door ijzeroxide.

Voor Mikucki is dit echter nog maar het topje van de ijsberg. "De bloedwatervallen zijn eigenlijk niet meer dan een kleine uitschieter in een veel spannender geheel", klinkt het. Haar onderzoek blijkt namelijk ontzettend relevant te zijn voor de verkenning van planeten als Mars, waar recent ook sporen van een waternetwerk werden gevonden.

"Als we leven op een andere planeet gaan vinden, zal dat zeer waarschijnlijk hard lijken op wat we tegenkomen op Antarctica. De ondergrond is zeer aantrekkelijk als je denkt aan buitenaards leven. Het is misschien koud en donker, maar het beschermt tegen de barre omstandigheden aan de oppervlakte", luidt de analyse. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Q verzwakt en opnieuw apart gezet

Baby Q verzwakt en opnieuw apart gezet

Droevig nieuws uit Planckendael: het pasgeboren olifantje Q drinkt niet genoeg en staat terug apart om aan te sterken. Dat meldt het dierenpark op haar website.
Het stiertje zou normaal zes liter per 24 uur tijd moeten drinken, maar dat haalt hij niet. Baby Q is verzwakt en dus hebben zijn verzorgers hem vandaag opnieuw apart gezet.

Planckendael meldt dat er ook internationaal wordt meegekeken naar zijn toestand en in overleg er alles aan gedaan wordt om de baby te helpen. Ook voor de bedreigde Aziatische olifant in Europa, is deze baby een belangrijke aanwinst als hij het haalt.

Het diertje wordt nu weer apart verzorgd en gevoed in de verzorgingsbox terwijl de vrouwtjes alle dagen buiten wandelen. Regelmatig is er nog wel contact tussen de baby en de kudde. Zowel de dierenarts als de verzorgers houden Q de klok rond in de gaten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom kijkt uw trouwe viervoeter u zo smekend aan

Daarom kijkt uw trouwe viervoeter u zo smekend aan

Een hond die zijn allerliefste vragende puppyoogjes opzet, is niet noodzakelijk aan het smeken om lekkere brokjes. Japanse onderzoekers ontdekten dat oogcontact de hoeksteen is voor de band tussen mens en hond, zo schrijft de Nederlandse krant de Volkskrant.
Honden en hun baasjes die elkaar aankijken voelen verwantschap, net zoals dat bij ouder en kind het geval is. Oogcontact tussen een hond en zijn baasje zorgt ervoor dat zowel mens als dier het "knuffelhormoon" oxytocine aanmaakt. Dat hormoon wekt genegenheid en verwantschap op tussen mens en dier, zo schrijft de Volkskrant. Hoe meer je zelf naar je hond kijkt, hoe meer hij jou ook zal aankijken.

Japans onderzoek
Japanse onderzoekers analyseerden dertig honden die met hun baasje in een aparte ruimte zaten, en lieten ze een half uur samen doorbrengen. Ze maten voor en na het samenzijn de concentratie oxytocine in de urine van zowel de hond als het baasje, en de concentratie bleek hoger bij honden en baasjes die het meeste oogcontact hadden tijdens dat half uur.

Vrouwelijke honden gevoeliger?
Vrouwelijke honden zijn mogelijk gevoeliger aan oxytocine. In een tweede experiment kregen honden via een zoutoplossing oxytocine in hun snuit toegediend, voor ze opnieuw een half uur in dezelfde ruimte werden gebracht met hun baasjes. Bij dit experiment mochten de baasjes zelf geen contact zoeken met hun hond. De teefjes zochten bij dat experiment duidelijk meer oogcontact met hun baasjes dan de reuen.

Niet bij wolven
Bij wolven, toch de dichtsbijzijnde familieleden van de hond, trad dit sociale hechtingsmechanisme opvallend genoeg niet op, zelfs niet bij wolven die door mensen werden opgevoed. Onderzoekers van het wetenschappelijk tijdschrift Science vermoeden dat het hechtingsmechanisme dus ontstaan moet zijn tijdens de domesticatie van de hond, tegelijkertijd bij honden en mensen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gabriella Cilmi - Sweet About Me

Gabriella Cilmi - Sweet About Me

Klik op de foto om haar te beluisteren






Gabriella Cilmi (Melbourne, 10 oktober 1991) is een Australische zangeres en songwriter van Italiaanse afkomst. Ze scoorde onder meer een hit met het nummer "Sweet About Me".


Gabriella Cilmi werd geboren in Melbourne, de tweede grootste stad van Australië, als dochter van Italiaanse emigranten uit de regio Calabrië.


In 2004 trok Cilmi de aandacht van medewerkers bij de platenmaatschappij Warner Music door op indrukwekkende wijze een cover te zingen van Jumpin' Jack Flash, een nummer van de Rolling Stones. Deze act deed de jonge zangeres op het Lygon Street Festa, een festival in Melbourne. Als gevolg hiervan tekende ze op 13-jarige leeftijd haar eerste contract.


Haar debuutsingle Sweet About Me bracht ze uit als 16-jarige en de single werd in de Lage Landen betiteld als 3FM Megahit en TMF Superclip. Het nummer haalde de top 3 in de hitlijsten van Nederland en België. Ook in andere landen deed Sweet About Me het goed in de hitlijsten. In Australië en Noorwegen heeft de single op 1 gestaan, terwijl ook in onder andere Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Engeland en Zweden de top tien werd gehaald.



» Reageer (0)
28-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw moet van agent in hete auto zitten nadat ze hond achterliet

Vrouw moet van agent in hete auto zitten nadat ze hond achterliet

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/8/1/20150427165200/media_xll_7665886.jpg

Een Amerikaanse vrouw die onlangs haar hond naar eigen zeggen 'eventjes' in de auto liet zitten terwijl ze naar de winkel ging, heeft een aparte waarschuwing gekregen. Een politieagent besloot haar zelf even in de wagen te laten plaatsnemen, zodat ze kon ondervinden hoe warm het er precies wordt.

De politie in Strongsville, Ohio kreeg volgens plaatselijke media op 12 april een telefoontje van een bezorgde voorbijganger. Toen de vrouw - die niet bij naam wordt genoemd - dus terug naar haar wagen keerde op de parking van een Walmart-filiaal, stond een agent haar op te wachten.

Ze was ervan overtuigd dat haar hond helemaal ok was, maar de agent zou haar gevraagd hebben om toch even zelf in de auto te gaan zitten met de ramen dicht en de motor af. Hoewel ze naar eigen zeggen geen problemen ondervond, zag ze er volgens de agent toch "oncomfortabel" uit. De vrouw kwam er uiteindelijk met een waarschuwing vanaf.

Het is niet de eerste keer dat een Amerikaanse politieagent een onoplettende eigenaar zo op zijn of haar fout wijst. Vorig jaar moest Shelly Nicholas uit New Mexico naar verluidt ook in haar hete wagen plaatsnemen nadat ze haar hond daar had achtergelaten. Zij diende later klacht in omdat de agent "grof" was. Het is niet geweten of de agent in kwestie uiteindelijk gesanctioneerd werd. Het incident werd vastgelegd met zijn bodycam (zie hieronder).

Het mag dan slechts "ongemakkelijk" aanvoelen voor volwassenen, maar de hitte in een auto kan dodelijk zijn voor een kind of een dier. Honden zijn gevoeliger dan mensen voor hitte en de temperaturen in een auto stijgen ook sneller dan mensen vaak beseffen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 10 restaurants denkt aan stoppen door witte kassa

1 op 10 restaurants denkt aan stoppen door witte kassa

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/2/1/20150428063717/media_xll_7666696.jpg

9 procent van alle restaurantuitbaters - of bijna 1 op de 10 - ­overweegt te stoppen als de witte kassa er is. Vanaf volgend jaar is die verplicht. De overheid hoopt zo zwart geld en zwartwerk uit de sector te halen.

Uit een onderzoek bij meer dan 600 restaurants en andere eetgelegenheden door zelfstandigenorganisatie NSZ blijkt bovendien dat drie kwart van de zaken van plan is om zijn gerechten duurder te maken, gemiddeld met 14 procent. Bijna de helft is ervan overtuigd dat personeel ontslaan onvermijdelijk is. Eén op de vijf vreest zelfs een faillissement door de nieuwe kassa's. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Norah Jones - Sunrise

 Norah Jones - Sunrise

Klik op de foto om haar te beluisteren



Norah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York City, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres.

Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.

Nadat Jones afstudeerde, vertrok ze naar de University of North Texas, waar ze zich toelegde op jazzpiano. Ze zong een tijd in een bandje genaamd Laszlo. Ze speelden vooral muziek die ze zelf beschrijft als ‘donkere jazzachtige rock’. In 1999 verhuisde ze naar New York waar ze regelmatig optrad met de funk-fusion groep Wax Poetic. Tussen baantjes als serveerster door ging Jones om met de plaatselijk songwriters. Ze kreeg daardoor inspiratie om haar eigen nummers te gaan schrijven. Uiteindelijk werd er een groep gevormd met songwriter Jess Harris, Lee Alexander als bassist en Dan Rieser als drummer. Jones zong en speelde piano. In oktober 2000 nam de groep een paar demo’s op voor ‘Blue Note Records’. Voor Jones was dit de gelegenheid om vocaal terug te keren naar haar jazzroots en opnieuw liedjes te schrijven. Het resultaat van de demo’s werd uitgebracht als EP onder de titel First sessions. In 2001 tekende Jones een contract bij Blue Note Records.

In mei 2001 begon Jones met het opnemen van haar album Come Away With Me. Ze deed hiervoor voorbereidend werk met producer Craig Street in de ‘Baersville Studio’ in Woodstock. In augustus 2001 gingen Norah en haar muzikanten weer de studio in, deze keer met producer Arif Mardin in de Sorcerer Sound-studio in Manhattan. Het album kwam uit in februari 2002. Jones was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Grammy's in 2003. Ze won in elke categorie waarin ze genomineerd was en ging zo met acht Grammy's naar huis. Haar debuutalbum werd beloond met bekroningen in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Album, Beste Song (Don't know why), Beste Opname (Don't know why), Beste Gezongen Popalbum, Beste Zangeres, Beste Songwriting en Beste Productie. Tegen het einde van 2006 waren er wereldwijd 19 miljoen exemplaren van Come Away With Me over de toonbank gegaan.

In februari 2004 kwam Jones' tweede studio-album Feels Like Home uit. Binnen één week waren van het schijfje wereldwijd één miljoen exemplaren verkocht. Hoewel Come Away With Me beter verkocht dan Feels Like Home (vier miljoen stuks wereldwijd) zag het publiek Jones' tweede album toch als de succesvolle opvolger waar op gehoopt was. Met het album in haar bagage ging Jones op tournee, samen met haar eigen Handsome Band. Van de tour verschenen opnames op de dvd Live in 2004.

Sinds 2005 werkte Jones aan haar derde album, dat vanaf januari 2007 in de winkels lag onder de titel Not Too Late. Als eerste single hiervan verscheen het nummer Thinking About You.

Tevens in 2007 maakte Jones haar debuut als filmactrice met een hoofdrol in My Blueberry Nights. Ze was vijf jaar eerder te zien in Two Weeks Notice, maar dan als zichzelf.


» Reageer (0)
27-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 redenen waarom je iedere dag koffie zou moeten drinken

9 redenen waarom je iedere dag koffie zou moeten drinken

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/15/1/20150427113358/media_xll_7665196.jpg

Ons ochtendlijke kopje koffie is een veel besproken (en omstreden) gewoonte. Het ene onderzoek beweert dat je koffie best helemaal links laat liggen, terwijl het ander het drankje dan weer de hemel in prijst. Onderzoek of geen onderzoek, dit is waarom je dat kopje koffie toch maar beter niet overslaat.

1. Je wordt er wakker van
No sh** Sherlock, zal je denken. Inderdaad, maar wist je dat zelfs de geur van geroosterde koffiebonen de gevolgen van te weinig slaap teniet kunnen doen? Bovendien werkt dat eerste slokje koffie al na 10 minuten én duurt het effect maar liefst vier uur.

2. Koffiedutjes zijn toegelaten
Het heeft even tijd nodig vooraleer de caffeïne in je bloed terecht komt, waardoor een kort dutje na het drinken van een tas koffie de ideale energieboost wordt. Nooit meer een namiddagdipje? Laten we dan nu allemaal ijveren voor het invoeren van koffiedutjes op de werkvloer.

3. Kanker tegengaan
Volgens een recente studie kunnen twee (of meer) koppen koffie per dag borstkanker helpen voorkomen. Het koffiebrouwsel verhindert namelijk de groei van tumoren en daarnaast zorgen bepaalde zuren ervoor dat reeds aangetaste cellen beter op behandelingen reageren.

4. Boost voor je metabolisme
Eerlijk is eerlijk, een fitnessbezoek zal het niet vervangen, maar caffeïne zorgt er wel voor dat je metabolisme gestimuleerd wordt. Extra bonuspunt: het heeft ook een positief effect op diabetes. Zo onthulde een onderzoek een afname van maar liefst 12%. Ook was de link tussen koffie en de diabetes sterker voor vrouwen dan voor mannen. Bestel dus gerust nog een kopje bij!

5. Anti aging
Eventuele rimpels zullen niet verdwijnen (helaas), maar een kop koffie per dag zorgt er wel voor dat je mentaal helder blijft. Zo ontdekten wetenschappers dat koffie niet alleen je geheugen verbetert, maar ook andere ouderdomskwaaltjes. Daarnaast is er zelfs een verband tussen koffie en een verlaagd risico op dementie, Alzheimer en Parkinson.

6. Het beschermt je ogen
Wetenschappers hebben een bijzonder krachtig antioxidant in koffie ontdekt, waardoor gezichtsverlies, blindheid en glaucoma (beschadiging van de oogzenuw) voorkomen kunnen worden. Dat komt omdat dat antioxidant, ook wel chlorogeenzuur genoemd, schade aan het netvlies afremt.

7. Die workout lijkt makkelijker
Geen zin in een avondje joggen? Een kopje koffie op voorhand kan je net die motivatie geven die je nodig had. Zo rapporteerden sportievelingen die voordien caffeïne hadden gekregen dat hun workout een stuk vlotter en aangenamer was dan zij die zonder caffeïne aan het sporten gingen. Bovendien aten ze ook nog eens 72 calorieën minder.

8. Goed voor je hart
Je hart is een harde werker, het slaat namelijk meer dan 4.000 keer per uur. Een kopje koffie op tijd en stond zorgt ervoor dat het prima in vorm blijft. Zo loop je minder risico op verstopte aders en vermindert het de kalkafzetting in de aderen, waardoor ook het risico op een hartaanval vermindert.

9. Weg met depressies
Als dit geen lach op je gezicht tovert: een studie over een periode van tien jaar bij duizenden vrouwelijke koffiedrinkers legde een verminderd risico op depressie bloot. Je voelt je dus niet alleen na een paar minuutjes al een stuk opgewekter, ook op lange termijn heeft het goedje een positief effect. Proost! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Held! Visser redt babyvosje uit klauwen van dierenbeulen

Held! Visser redt babyvosje uit klauwen van dierenbeulen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/6/8/20150427105344/media_xll_7665068.jpg

Nadat enkele dierenbeulen een moedervos hadden doodgeschoten, begonnen ze als bezetenen tegen haar weerloze kleintje te schoppen. Een visser die het zondag allemaal zag gebeuren in het Britse Suffolk riskeerde zijn leven om het babyvosje te redden. Dat schrijft The Mirror.

De visser was rond 2 uur 's nachts op weg naar huis toen hij het vreselijke tafereel voor zijn ogen zag gebeuren op een plattelandsweggetje. De man kwam onmiddellijk tussenbeide en kon het vosje redden uit de klauwen van de beulen terwijl hij zelf enkele slagen moest incasseren.

Het opvangcentrum waar het vosje nu vertoeft, bestempelde de visser als een echte held. "Die man verdient een medaille", aldus John Garner van het opvangcentrum. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in astma-onderzoek: over vijf jaar geen puffers meer?

Doorbraak in astma-onderzoek: over vijf jaar geen puffers meer?

Goed nieuws voor astma-patiënten: binnen de vijf jaar is er mogelijk een medicijn dat astma-aanvallen voorkomt, waardoor het voortdurend meenemen van een puffer overbodig wordt. Dat ontdekten wetenschappers aan de universiteit van Cardiff, Wales.
Onderzoekers aan de Cardiff University in Wales hebben de oorzaak van astma gevonden, wat tot een nieuwe behandeling van de aandoening zou kunnen leiden binnen de vijf jaar. Met behulp van weefsel van luchtwegen van mensen en muizen met of zonder astma, ontdekten de wetenschappers dat de calcium-gevoelende receptor CaSR de oorzaak is van de chronische ontsteking van de luchtwegen. Bij astmapatiënten is de CaSR overactief waardoor de luchtwegen ontstoken raken en vernauwen, met benauwdheid, hoesten, en kortademigheid tot gevolg.

Medicijn bestaat al
Na de ontdekking van de concrete oorzaak van het astmaprobleem, kwamen de onderzoekers tot het besef dat er al medicijnen bestaan die deze cellen desactiveren en dus de symptomen kunnen stoppen. Calcilytics, dat gebruikt wordt als middel tegen botontkalking, zou het antwoord kunnen zijn op de vraag naar een astmamedicijn. "Als we nu nog kunnen bewijzen dat calcilytics veilig is als we het rechtstreeks toedienen in de longen van astmapatiënten, zouden we over vijf jaar astma kunnen stoppen," zegt hoofdonderzoekster professor Daniela Riccardi. De wetenschappers hopen dat het medicijn preventief werkt zodat er geen astma-aanvallen meer plaatsvinden, en het voortdurend meedragen van een puffer overbodig wordt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Q drinkt kolfmelk van andere olifantenmoeder

Baby Q drinkt kolfmelk van andere olifantenmoeder

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/13/2/20150426113806/media_xll_7662542.jpg

In Planckendael heeft Baby Q een rustige nacht achter de rug. Het diertje heeft veel geslapen en vier liter poedermelk gedronken. Daarnaast krijgt hij ook afgekolfde melk van de zwangere Phyo Phyo, de moeder van Kai-Mook.
Maanden voor de mogelijke bevallingsdatum trainden de verzorgers beide toekomstige moeders, zowel May Tagu als Phyo Phyo, om in geval van nood eventueel melk af te kolven. Bij deze laatste lukt dit regelmatig, en Baby Q krijgt naast poedermelk ook haar melk te eten, maar May Tagu laat dit nog steeds niet toe. De situatie is verre van ideaal, want moedermelk geeft nog steeds de beste kansen voor de toekomst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ed Sheeran - Thinking Out Loud

Ed Sheeran - Thinking Out Loud

Klik op de foto om hem te beluisteren


Edward Christopher Sheeran (Halifax, 17 februari 1991) is een Brits singer-songwriter. Hij tekende in 2011 een contract bij Asylum/Atlantic Records. Sheeran brak door in juni 2011 met zijn debuutsingle The A Team, die binnenkwam op de derde positie in de UK Singles Chart. Daarna bracht hij onder meer Lego House, Give Me Love en Thinking Out Loud uit.

» Reageer (0)
26-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Q wordt goed aanvaard door kudde, maar moeder May Tagu blijft afstandelijk

Baby Q wordt goed aanvaard door kudde, maar moeder May Tagu blijft afstandelijk

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/13/2/20150426113806/media_xll_7662542.jpg

Sinds gisteren deelt het pasgeboren olifantje Baby Q het verblijf met de rest van de vrouwtjes. Het diertje lijkt goed aanvaard te worden, maar helaas blijft zijn toestand zorgwekkend. Mama May Tagu heeft haar jong nog steeds niet laten drinken en laat de verzorgers ook niet toe om melk af te kolven. Dat lukt wel bij de nog zwangere Phyo Phyo, maar dat is op termijn lang niet voldoende om het jong een goede overlevingskans te bieden.

Q heeft volgens Planckendael ook opnieuw een goede nacht achter de rug en heeft poedermelk kunnen drinken. De situatie is echter nog steeds zorgwekkend. De olifantentempel blijft daarom nog even gesloten voor het publiek. Bezoekers konden de olifantenvrouwtjes zondag wel tussen 11 en 14 uur buiten een frisse neus zien halen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 beautytips uit de oude doos die écht werken

6 beautytips uit de oude doos die écht werken

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/2/7/20150424131343/media_xll_7658332.jpg

Sommige beautytips zijn zo oud als de straat, maar worden toch keer op keer bovengehaald. Met reden, want ze werken ook écht. Deze 6 beautytips vertelde je oma je zelfs al.

1. Gebruik altijd een vochtinbrengende crème.
Een gedehydrateerde huid kan leiden tot eczeem, rimpels en een jeukende huid."Mijn grootmoeder en moeder drukten me altijd op het hart om mijn huid te hydrateren na een douche of bad", aldus dermatoloog Amy McMichael. "Veel mensen vergeten naast hun gezicht vaak de rest van hun huid te hydrateren, en dat is jammer. Je huid ziet er namelijk zoveel beter uit als ze niet uitgedroogd is!"

2. Slaap op je rug om je huid jong te houden
Oké, het is lekker comfortabel om op je buik te slapen, maar daar een gewoonte van maken zorgt ervoor dat je veel sneller zichtbare lijntjes in je huid krijgt. Kan je het maar niet gewend worden om op je rug te slapen? Vervang je kussensloop dan door een satijnen exemplaar, dat zachter is voor je gezicht.  

3. Drink niet met een rietje
Een rietje zorgt er namelijk voor dat je lijntjes rond je mond krijgt. Net als roken, trouwens.

4. Vaseline is een echte beauty must-have
Droge lippen, een trekkende huid of kloven in je hielen? Vaseline is een must-have die elke vrouw in haar beautykastje moet hebben.

5. Probeer 8 uur per nacht te slapen
Je huid vernieuwt zichzelf 's nachts. Daarom is het belangrijk dat je voldoende slaapt. Onvoldoende slaap kan namelijk leiden tot een droge, pufferige huid en zelfs rimpels.

6. Je bent wat je eet
Dagelijks een flinke portie groenten eten is goed voor je hart en je huid. Groene bladgroenten zitten boordevol antioxidanten die je huid beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed gek? Raf loopt marathon van Antwerpen op blote voeten

Goed gek? Raf loopt marathon van Antwerpen op blote voeten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/16/6/20150426091544/media_xll_7662426.jpg

Antwerpen is vandaag in de ban van het lopen. Zowel Linkeroever als de binnenstad worden ingepalmd door de marathon en de ten miles. Een van de lopers is Raf De Smet. Op zich niets bijzonder, ware het niet dat de Antwerpenaar de 42 km vandaag op zijn blote voeten aflegt. Raf gaf deze morgen zelf tekst en uitleg tijdens de weekend Jolien Roets show op Q-Music. "Lopen is een grote passie, het is voor mij dan ook een feestdag", klinkt het bij de man die wekelijks maar liefst 150 kilomter afloopt.

Dat vraagt dus duidelijk om een extra uitdaging en daarom loopt Raf vandaag op zijn blote voeten door de Antwerpse straten. "Af en toe doe ik dat eens. Ik loop heel graag blootsvoets. Eigenlijk zouden meer mensen dat moeten doen. (...) De eerste keer dat ik dat deed had ik wel last van blaren, maar na twee weken heb je eelt op je voeten en is dat geen enkel probleem." Geen schrik voor glas op de weg? "De grote stukken zie ik meestal op voorhand liggen en de kleine stukken haal ik er achteraf wel uit." Succes alvast! (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!