Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




28-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse kannibaal eet celgenoot op


Franse kannibaal eet celgenoot op


http://img132.imageshack.us/img132/6919/peperenzout1.jpg


In het Franse Rouen heeft een gevangene zijn celmakker met huid en haar opgevreten. Eerst vermoordde hij het slachtoffer om daarna zijn borst open te snijden. Een van de longen werd genuttigd, pittig gekruid met peper en zout. De 37-jarige dader, Barmy Nicolas Cocaign, werd onmiddellijk overgeplaatst naar een zwaarbewaakte psychiatrische kliniek. Cocaign, die in de cel zat voor verkrachting, riskeert een levenslange celstraf voor de moord. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.al zijn de wolken nog zo donker



http://img199.imageshack.us/img199/8969/83092290.jpg


door de hoge en donkere bomen
is er altijd wel een sprankje licht...
niets is zo donker en droevig als  het lijkt
al heb je je ogen dicht..

al zijn de wolken nog zo donker
en lijkt het leven heel grauw...
ergens op deze aarde zijn er altijd mensen die je kunnen zeggen
Ik geef om jou...
eigenlijk probeer ik je alleen maar te zeggen
al ziet het leven er soms zo beroerd uit
er is altijd wel een uitweg te vinden
er is geen uitweg die je leven sluit...

er zal altijd iemand zijn die je wilt helpen
te lopen waar je lopen moet
en die je zal steunen
al gaat het slecht... in voor en tegenspoed...




» Reageer (0)
27-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menopauze schaadt het geheugen


Menopauze schaadt het geheugen


http://img43.imageshack.us/img43/6073/geheugen.jpg



60 procent van de vrouwen onthoudt en leert tijdens de menopauze minder goed, ontdekten onderzoekers. Het goede nieuws is dat het geheugen zich na afloop weer snel herstelt.

Oorzaak: vrouwelijke hormonen
De onderzoekers bestudeerden 2.500 vrouwen. Hun verwerkingssnelheid, verbale en werkgeheugen werden voor, tijdens en na de menopauze getest. Meer dan de helft van deze vrouwen merkte tijdens de menopauze dat haar geheugen haar in de steek liett. Maar na de menopauze herstelt dit snel weer. Volgens de onderzoekers zijn de vrouwelijke hormonen de oorzaak. Verder bleek dat een hormoontherapie met oestrogeen en progesteron voor de menopauze het verbale geheugen en de verwerkingssnelheid verbeterden. Wanneer vrouwen deze hormonen na de menopauze namen, merkten de onderzoekers geen verbetering op in het geheugen.

Geen Alzheimer
Professor John Stevenson: "Veel vrouwen kampen met geheugenproblemen tijdens de menopauze. Ze zijn vaak heel opgelucht als ze dit horen omdat ze vrezen dat dit de symptomen het begin zijn van Alzheimer." De menopauze start gemiddeld op 50 jarige leeftijd, wanneer de menstruatie van een vrouw stopt en symptomen als warmteopvliegers en depressie zich voordoen. De eierstokken stoppen dan met het klaarmaken van eitjes, waardoor het niveau van oestrogeen stilvalt en hart- en beenderproblemen ontstaan.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag vindt de eerste MS-Werelddag plaats


Vandaag vindt de eerste MS-Werelddag plaats





Vandaag vindt de eerste Multiple Sclerose Werelddag plaats. Initiatiefnemer en wereldwijd coördinator is de 'Multiple Sclerosis International Federation' (MSIF), waar o.a. de Belgische MS-Liga's deel van uitmaken. Doel van dit initiatief is de aandacht te vestigen op de noden van MS-patiënten onder de slogan: "Join the global movement. End MS!" Wereldwijd lijden meer dan 2 miljoen mensen aan Multiple Sclerose.

Circa twee maal meer vrouwen dan mannen hebben MS. Het is de meest voorkomende chronische neurologische aandoening van het centraal zenuwstelsel bij jonge volwassenen. Het is een ziekte die vaak erg diep ingrijpt in het leven van de getroffenen op het moment van persoonlijke, professionele of familiale plannen. In België hebben naar schatting minstens 10.000 personen (of 1 op 1000 landgenoten) MS.

Ongeneeslijk
Het verloop van de ziekte is onvoorspelbaar en erg verschillend van persoon tot persoon en heeft daardoor een belangrijke sociale en psychologische weerslag. Niet alleen op de persoon met MS zelf, maar ook op zijn of haar omgeving. Tot op heden blijft MS een niet te genezen aandoening. Er zijn wel min of meer effectieve behandelingen beschikbaar die voornamelijk "ontstekingsremmend" werken. Het wetenschappelijk onderzoek blijft zich wereldwijd inspannen om de oorzaak van MS te leren kennen.

In meer dan 50 landen vinden er dezer dagen acties plaats om MS beter bekend te maken en voor solidariteit met alle personen, familieleden, vrienden en kennissen die rechtstreeks of onrechtstreeks met de ziekte geconfronteerd worden. Tal van artiesten en bekende personaliteiten hebben hun steun aan de MS-werelddag betuigd. Je vindt hun namen - o.a. voetballer Lionel Messi en popgroep U2 - terug op www.worldmsday.org.

MS in Vlaanderen
In België en meer in het bijzonder in Vlaanderen vinden er eveneens een aantal initiatieven plaats. De MS-Liga Vlaanderen laat zich, net als alle bij de MSIF aangesloten lidorganisaties, bij zijn missie als belangenorganisatie inspireren door de wereldwijd aangenomen tien richtlijnen die moeten zorgen voor meer levenskwaliteit voor personen met MS (zie www.ms-sep.be).

Eén van de belangrijkste verzuchtingen van Personen met MS (PmMS) is de wens om zo lang mogelijk onafhankelijk te zijn van derden. Daarvoor zijn initiatieven die personen met MS weerbaarder en sterker maken bijzonder nuttig.  (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GPS-rugzakje voor vogels

GPS-rugzakje voor vogels





Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam hebben een gps-rugzakje ontwikkeld om vogels tijdens hun trek te volgen. Hierdoor kan de vogeltrek volgens de universiteit nauwkeuriger dan ooit worden gevolgd. Het eerste onderzoek met de rugzakjes is volgens de onderzoekers met succes afgerond.

Botsingen
De kennis die met het rugzakje wordt opgedaan kan op verschillende manieren worden gebruikt. De onderzoekers wijzen erop dat kennis over vliegbewegingen nu al wordt gebruikt om botsingen tussen vliegtuigen en vogels te voorkomen. Het rugzakje kan ook een rol spelen bij onderzoek naar de verspreiding van vogelgriep.

Risico
Door een nauwkeuriger beeld van de vogeltrek kan ook worden bepaald waar een windmolenpark op zee het best kan worden geplaatst om zo weinig mogelijk risico voor vogels op te leveren. Het rugzakje bestaat uit een 'piepklein' gps-systeem met een harde schijf en een zender. Het geheel wordt gevoed door een klein zonnepaneeltje. Alles bij elkaar weegt het veertien gram.

Meeuwen
Het rugzakje is al gebruikt op kleine meeuwen. Die zijn vorig jaar op Texel uitgerust met het systeem om hun trek naar Zuid-Europa te bestuderen. Zo kwamen de onderzoekers onder meer te weten waar en wanneer de vogels vissersboten volgen. Ook ontdekten ze dat het dak van de Renaultfabriek in het Franse Douai voor de vogels een populaire overnachtingsplaats is. Van daaruit zoeken ze in omliggende akkers naar voedsel.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse kleuter ontwaakt uit coma en zingt Mamma Mia


Britse kleuter ontwaakt uit coma en zingt Mamma Mia





Een kleuter heeft op een aangename wijze haar ouders verrast. Het meisje ontwaakte op een fantastische manier uit haar coma. Ze zong het liedje 'Mamma Mia' van ABBA.

Layla Towsey was bijna voor dood opgegeven. De kleuter had een hersenvliesontsteking opgelopen en tot overmaat van ramp werd ze ook nog eens getroffen door een hartaanval. "Ze lag aan de machine, veel hoop was er niet meer. We hadden haar eigenlijk al opgegeven", vertelt haar mama Katy (23). "De dokters gingen ook langzaam haar medicatie afbouwen. Ze was er te erg aan toe." Maar dat was buiten de kleuter gerekend. "Plots hoorde ik haar. Ze zong een liedje. Het was Mamma Mia van ABBA. Ik kon mijn oren niet geloven. Ze werd meteen beter. Ze heeft ons allemaal verrast", besluit Kate Towsey.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rupsen spinnen zelfs auto's in

Rupsen spinnen zelfs auto's in




Ons land wordt momenteel ingepalmd door de rupsen van stippel- of spinselmotten. Die zorgen ervoor dat bomen en zelfs wagens in geen tijd overwoekerd worden door een wit spinsel, dat lijkt op een sneeuwlaagje. "Totaal ongevaarlijk," zegt Wim Veraghtert van Natuurpunt, "maar zeer moeilijk te verwijderen." De harde winter en het warme voorjaar zouden de oorzaak zijn van de plotse invasie.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arno - Je Veux Naiger

Arno

Om Je Veux Naiger te beluisteren
druk op de foto



.


Arnaud Charles Ernest (Arno) Hintjens (Oostende, 21 mei 1949), is een rockzanger, die liedjes vertolkt in het Frans, Engels en sporadisch ook in het Oostends dialect.


Arno groeide op in een Oostends, politiek links geöriënteerd middenklassegezin. Hij koos aanvankelijk voor het koksvak, maar was al in zijn jonge jaren vooral geïnteresseerd in muziek. Vooral uit Engeland geïmporteerde bluesplaten inspireerden hem.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in strijd tegen haarverlies door vinden van gen


Doorbraak in strijd tegen haarverlies door vinden van gen





Japanse vorsers slaagden erin het gen te vinden, dat verantwoordelijk is voor vroegtijdig haarverlies. De bevinding opent perspectieven om behandelingen te vinden die preventief kaalheid en het dunner worden van het haar, tegengaan.

Gen
Het ontbreken van een welbepaalde gen, gekend onder de naam Sox21, lijdt tot vroegrijdig haarverlies. Dit werd vastgesteld na experimenten met muizen. Net als bij de mens, beschikken ook deze diertjes over dit gen.

Onderzoek
Voor het onderzoek werden deze bepaalde genen geblokkeerd. Een week later bleken de muizen kaal. "Nieuw haar groeit gewoonlijk van zodra oudere lokken uitvallen", vertelt onderzoeker Saga van de National Institute of Genetics. "Het haar van deze muizen viel zeer vlug uit en kale plekken groeiden traag of weinig bij met nieuw haar. Wat opnieuw groeide, viel sowieso even snel weer uit". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Thuis feesten is trendy


Thuis feesten is trendy


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/2/9/6/media_xl_921426.jpg


Waarom nog elders feesten als het ook thuis kan? In Nederland lijken huisparty's een nieuwe trend. Daar zijn steeds meer fuifbeesten gewonnen voor een feestje waarop je jezelf online uitnodigt.

Aanbieden
Het concept lijkt simpel: via de site www.huisparties.nl zoek je een geschikt feest. Je nodigt jezelf uit en wacht tot de organisator jouw uitnodiging aanneemt. Wil je een goede indruk maken, stuur je meteen je Facebookadres mee.

Afwijzen
Wil je zelf een feest organiseren, wacht je tot er geïnteresseerden online opduiken. Daarbij geef je aan welk soort feest je geeft, hoeveel er welkom zijn, gewenste leeftijd, geslacht en wat hun bijdrage in de kosten zijn. Wil je iemand liever niet, kan je zeer discreet een uitnodiging afwijzen.

Goedkoper
Waarom wil iemand nu persé thuis feesten? Huisparties geeft meteen al enkele redenen: thuis feesten is gezelliger en goedkoper dan in een dure disco. Voordeel is ook dat je vanuit je eigen stoel nieuwe mensen leert kennen. (br.hln)




» Reageer (0)
26-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe struik met cafeïnevrije koffiebonen ontdekt


Nieuwe struik met cafeïnevrije koffiebonen ontdekt


http://img367.imageshack.us/img367/8347/koffie2xf5.jpg



Een nieuwe soort koffiestruik die twee jaar geleden ontdekt werd tijdens een expeditie in Kameroen en wetenschappelijk beschreven werd door een medewerker van de Nationale Plantentuin van Meise is door het International Institute for Species Exploration uit Arizona opgenomen in de lijst van tien meest belangwekkende nieuw ontdekte soorten van het afgelopen jaar.

De koffiestruik werd Charrierkoffie genoemd naar onderzoeker André Charrier van het Institut de Recherche pour le Développement uit Montepellier van waaruit de expeditie naar Kameroen ondernomen werd.

Van nature geen cafeïne
Opmerkelijk is dat deze struik koffiebonen produceert die van nature geen cafeïne bevatten. Mogelijk is er voor deze plant een toekomst weggelegd als producent van natuurlijke cafeïnevrije koffie.

De nieuwe plant werd wetenschappelijk beschreven door Dr. Piet Stoffelen van de Nationale Plantentuin in Meise, een van taxonomische wereldexperts uit de Plantentuin op gebied van de koffiefamilie. Het werk van taxonomen bestaat erin nieuw ontdekt materiaal te analyseren en te vergelijken met gekende collecties. De Plantentuin beheert een herbarium met 4 miljoen specimens en een collectie levende planten met 18.000 soorten van over de hele wereld.

Nieuwe soorten
Een nieuw soort palmboom die in Madagaskar gevonden werd en de Charrierkoffie zijn de enige planten in de top-10 lijst van 2009. De andere acht zijn de spookslak, het pygmeezeepaardje, een reusachtige wandelende tak, een draadslangetje, een wormslak, de fossiele moedervis, een diepblauwe koraalvis en haarlakbacteriën. Het gaat om een fractie van de honderden nieuwe soorten die jaarlijks ontdekt worden en beschreven door onderzoekers.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zesjarig zoontje neemt stuur over


Papa valt flauw, zesjarig zoontje neemt stuur over




Een Amerikaans jongetje van zes heeft zeer alert gereageerd toen zijn pa flauwviel in zijn Chevrolet Avalanche. Het ventje, Tustin Mains, nam onmiddellijk het stuur over en kon zo een dodelijk ongeluk vermijden, mede dankzij de hulp van enkele politieagenten. Ook Tustins broertje van drie zat achterin de wagen.

Drie levens gered
Philip Mains is diabeet en verloor het bewustzijn achter het stuur, na een etentje in een restaurant. Hij kwam pas anderhalf uur later weer bij en vernam toen dat zijn zoon hun leven had gered. Tustin was op de schoot van zijn vader gekropen en loodste de auto veilig door enkele straten tegen een snelheid van zo'n 25 km/uur. Hij keerde zelfs om toen hij in een vreemde buurt terechtkwam. "Ik was bang", gaf de minderjarige chauffeur achteraf toe.

Held
Het was ook even schrikken voor Tustin, toen plots een agent naast hem kwam rijden. Die kon de versnellingspook door het autoraam in de parkeerstand duwen. Zowel de agent als de jonge held kregen na de feiten alle lof toegezwaaid. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg gebruikt te weinig zonnecrème


Belg gebruikt te weinig zonnecrème





De Belgen gebruiken te weinig zonnecrème en vaak een te lage beschermingsfactor. Nochtans zijn zowat alle geteste producten doeltreffend, ook de goedkopere. Dat blijkt uit een vergelijkende test van zonnebrandmiddelen door Test-Aankoop (T-A) die verschijnt in Test-Gezondheid van juni 2009.

Uit een enquête van de consumentenorganisatie blijkt dat slechts 6 op de 10 Belgen geregeld zonnecrème gebruiken. "Bovendien kiest 38 procent van hen een te lage beschermingsfactor", stelt Test-Aankoop.

Zonnecrème niet alleen voor zonnekloppers
De Belgen die nooit zonnecrème gebruiken, geven in 1 op de 3 gevallen als voornaamste reden nooit in de zon te komen, maar "bijna even vaak geven ze er gewoon niet om". Achttien procent van de respondenten vindt zijn huid donker genoeg om het zonder bescherming te stellen. Ook blijkt bij de Belgen de misvatting te heersen dat zonnecrème alleen nodig is voor zonnekloppers, stelt T-A.

Uit de enquête blijkt dat ruim 9 op de 10 zonnecrèmegebruikers zich insmeren tijdens het zonnebaden, maar ze doen dat veel minder tijdens bergwandelingen of sneeuwsport. "Overigens smeert maar 1 gebruiker op de 3 zich ook herhaaldelijk in, terwijl het aangeraden is dat om de twee uur en telkens na het zwemmen te doen", aldus de consumentenorganisatie.

Te lage beschermingsfactor
Negenenvijftig procent van de gebruikers weet niet precies waarvoor de beschermingsfactor van zonnecrème staat. Ruim twee derde van de zonnecrèmegebruikers denkt ingesmeerd langer beschermd te zijn tegen zonnebrand dan voor zijn huidtype het geval is. Slechts 1 op de 5 schat die tijd correct in.

Ten slotte bieden 17 van de 18 zonnebrandmiddelen die Test-Aankoop evalueerde, voldoende bescherming tegen zowel uv A als uv B. "Het maakt geen verschil of ze in de winkel verkrijgbaar zijn of enkel in de apotheek of parfumerie", besluit T-A.

Test-Aankoop evalueerde 18 zonnebrandmiddelen met beschermingsfactor 15 of 20 en hield een enquête over het gebruik van zonnecrème. De resultaten zijn gebaseerd op de antwoorden van 781 Belgische respondenten, representatief voor de bevolking qua leeftijd (18-64 jaar), geslacht en regio. 






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vriendschap die is sneller ontbonden



De afbeelding “http://img256.imageshack.us/img256/2628/natalieimbrugliabs4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Een vriendschap die is sneller ontbonden
dan een vriend gevonden
een vijand die is zo gemaakt
daar de mens ze zonder zinnen maakt
 
Vriendschap die moet langzaam groeien
over vijandschap zit men niet lang te broeien
dat welt op in een zucht
daarom is de mens ook zo berucht.
 
In de natuur en in de lucht
slaan dieren voor hen op de vlucht
daar zij de mensen vrezen
die waarheid wordt steeds weer bewezen.





» Reageer (0)
25-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo knip je de nagels van een olifant

Zo knip je de nagels van een olifant


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/0/2/album_large_920567.jpg


In de zoo van Kiev heeft de 39-jarige olifant Boy een bezoekje gekregen van de pedicure. Zijn nagels waren immers te lang geworden om comfortabel te kunnen wandelen. Het dier werd verdoofd terwijl een legertje 'schoonheidsspecialisten' zijn poten te lijf gingen met zagen en schuurmachines...



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/13/13/album_large_920563.jpg

Het verdoofde dier wordt met een kraan in de juiste positie gemanoeuvreerd.

De ogen van het dieren worden beschermd tegen rondvliegende stukjes nagel.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/12/12/12/album_large_920562.jpg

Een team gaat de nagels te lijf en  halen daarvoor de grove middelen boven.




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/11/11/album_large_920561.jpg

De olifant is onder volledige narcose




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/1/3/album_large_920568.jpg

Een paar emmers nagellak maken het werkje af.




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/9/9/9/album_large_920559.jpg

Verzorgers maken Boy weer wakker.




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/7/7/7/album_large_920557.jpg

Versuft maar met mooie nagels krabbelt het dier weer recht. 




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegengestelden trekken elkaar aan in de liefde


Tegengestelden trekken elkaar aan in de liefde


 


Mensen kiezen onbewust voor een partner met een andere genetische bouw. Uit een recente Braziliaanse studie blijkt dat we dit doen om een gezond nageslacht te garanderen.

Beter immuunsysteem
De onderzoekers vergeleken het DNA van getrouwde koppels met dat van 152 paren die willekeurig bij elkaar gezet werden. De getrouwde koppels vertoonden opvallend meer verschillen wat genetische bouw betreft. Volgens onderzoekers is dit een evolutionaire strategie om een gezond nageslacht te garanderen omdat genetische variatie een voordeel is. Want hoe gevarieerder je immuunsysteem is, hoe beter je tegen ziekten beschermt bent. "Mensen denken dat ze hun partner kiezen op basis van gelijkenissen maar nu blijkt dat verschillen belangrijk zijn voor de gezondheid van je nageslacht. Ook blijkt dat er een grote onbewuste drang is naar gezonde kinderen bij de partnerkeuze", aldus de onderzoekers.

Lichaamsgeur
Eerdere onderzoeken tonen aan dat dieren lichaamsgeur als indicator gebruiken bij het uitzoeken van mogelijke partners met een andere genetische bouw, de wetenschappers menen dat dit bij mensen ook zo is. De vorm van het gezicht kan eveneens een rol spelen, maar daar zijn ze nog niet zeker van.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bril is nieuwste snufje dat helpt diëten


Blauwe bril is nieuwste snufje dat helpt diëten





Het laatste nieuwe middeltje dat een slanke lijn belooft is een bril met blauw getinte glazen. Dit snufje zorgt er namelijk voor dat eten minder aantrekkelijk lijkt.

Weinig blauw eten
De bril werd ontwikkeld door het Japanse bedrijf Yumetai. De theorie erachter is dat de blauwe tint honger onderdrukt omdat weinig voedingsmiddelen van nature deze kleur hebben. Je kunt de bril kopen voor 12 euro en de makers verwachten dat het een hype zal worden. Het is nog niet duidelijk of deze bril ook in Europa te koop zal zijn.

Kalmeert brein
De makers zeggen dat eten de hersenen opwindt, maar deze bril werkt kalmerend omdat hij het brein confronteert met vet voedsel. Het zou volgens sommigen de verklaring zijn waarom celebs als Johnny Depp blauw vaak getinte glazen dragen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasje zuigt slangengif uit neus van hond


Baasje zuigt slangengif uit neus van hond





Een baasje heeft het leven van zijn hond gered. Hij zoog het slangengif uit de neus van zijn viervoeter.

Maar Bobby Jenkins uit Cheyenne werd zelf ook ziek. Na het bezoekje aan de veearts met zijn hond Tank moest hij naar het hospitaal en kreeg er een antigif. De kop van zijn hond was drie keer groter geworden. Ook Tank kreeg een anti gif en beide zijn volledig hersteld van het slangenavontuur. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kai_Mook lokt drie keer meer bezoekers naar de Zoo


Kai_Mook lokt drie keer meer bezoekers naar de  Zoo






De Zoo van Antwerpen heeft tijdens het voorbije hemelvaartweekend ongeveer 60.000 mensen ontvangen. Dat is drie keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Uitschieter was donderdag 21 mei toen er 30.000 bezoekers waren. De hoge opkomst is vanzelfsprekend vooral te danken aan baby-olifantje Kai-Mook dat vorige week geboren werd.

Gezellige drukte
"De grootste drukte bij ons olifantje is voorbij", zegt woordvoerster Ilse Segers, " Er heerste vandaag een gezellige drukte en de mensen kunnen nu zonder problemen Kai-Mook komen bewonderen." Volgens de Antwerpse Zoo hebben de mensen goed gereageerd op de oproep om niet allemaal tegelijk te komen. De bezoekers kwamen meer gespreid over het weekend langs, waardoor iedereen in normale omstandigheden de kleine dikhuid kon verwelkomen.

De komende weken blijven dezelfde bezoekuren gelden voor de baby-olifant, elke dag van 10 tot 12 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur. Zo kan het kleintje voldoende rusten en hebben de verzorgers ook de kans om even uit te blazen.




http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Kai-Mook.jpg?t=1242730405



Pinksteren

Volgend weekend wordt er naar aanleiding van de drukte rond Pinksteren wel opnieuw extra personeel ingeschakeld. Met Kai-Mook zelf gaat het goed. "Ze is al een keer buiten in slaap gevallen en haar zusje beschermt haar goed als het te druk wordt", legt Segers uit. Dierenpark Planckendael deed het het afgelopen weekend ook uitstekend, een totaalcijfer is er niet, maar donderdag waren er 11.000 bezoekers, wat een zeer goed resultaat is







» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hortensia



De afbeelding “http://img79.imageshack.us/img79/977/monakn6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



klaprozen en wederik vormen een bloemenzee
het kattekruid geurt lustig mee
wedijvert met de boerenjasmijn
wat zou de wereld zonder bloemen zijn

klaprozen lelies en korenbloem
daartussendoor opgewonden gezoem
hommels en bijen buitelen en zwelgen
tot in het hart van de prachtige bloem

klaprozen papaver en de Spaanse margriet
het is het bruidsboeket van moeder natuur dat je ziet
de kleur en geur streelt je oog en je hart
maakt de wereld zo mooi dat het je ziel verward

klaprozen gele lissen en anemonen
de wereld is zo wonderschoon
een levend schilderij
voor wie het zien wil... dus ook voor mij
de wildertuin

klaprozen, lavendel en hortensia
tooien de tuin waar ik voor sta
mijn oog wordt gestreeld en mijn ziel gelaafd
schoonheid maakt gelukkig en beschaafd




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!