Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




26-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe struik met cafeïnevrije koffiebonen ontdekt


Nieuwe struik met cafeïnevrije koffiebonen ontdekt


http://img367.imageshack.us/img367/8347/koffie2xf5.jpg



Een nieuwe soort koffiestruik die twee jaar geleden ontdekt werd tijdens een expeditie in Kameroen en wetenschappelijk beschreven werd door een medewerker van de Nationale Plantentuin van Meise is door het International Institute for Species Exploration uit Arizona opgenomen in de lijst van tien meest belangwekkende nieuw ontdekte soorten van het afgelopen jaar.

De koffiestruik werd Charrierkoffie genoemd naar onderzoeker André Charrier van het Institut de Recherche pour le Développement uit Montepellier van waaruit de expeditie naar Kameroen ondernomen werd.

Van nature geen cafeïne
Opmerkelijk is dat deze struik koffiebonen produceert die van nature geen cafeïne bevatten. Mogelijk is er voor deze plant een toekomst weggelegd als producent van natuurlijke cafeïnevrije koffie.

De nieuwe plant werd wetenschappelijk beschreven door Dr. Piet Stoffelen van de Nationale Plantentuin in Meise, een van taxonomische wereldexperts uit de Plantentuin op gebied van de koffiefamilie. Het werk van taxonomen bestaat erin nieuw ontdekt materiaal te analyseren en te vergelijken met gekende collecties. De Plantentuin beheert een herbarium met 4 miljoen specimens en een collectie levende planten met 18.000 soorten van over de hele wereld.

Nieuwe soorten
Een nieuw soort palmboom die in Madagaskar gevonden werd en de Charrierkoffie zijn de enige planten in de top-10 lijst van 2009. De andere acht zijn de spookslak, het pygmeezeepaardje, een reusachtige wandelende tak, een draadslangetje, een wormslak, de fossiele moedervis, een diepblauwe koraalvis en haarlakbacteriën. Het gaat om een fractie van de honderden nieuwe soorten die jaarlijks ontdekt worden en beschreven door onderzoekers.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zesjarig zoontje neemt stuur over


Papa valt flauw, zesjarig zoontje neemt stuur over




Een Amerikaans jongetje van zes heeft zeer alert gereageerd toen zijn pa flauwviel in zijn Chevrolet Avalanche. Het ventje, Tustin Mains, nam onmiddellijk het stuur over en kon zo een dodelijk ongeluk vermijden, mede dankzij de hulp van enkele politieagenten. Ook Tustins broertje van drie zat achterin de wagen.

Drie levens gered
Philip Mains is diabeet en verloor het bewustzijn achter het stuur, na een etentje in een restaurant. Hij kwam pas anderhalf uur later weer bij en vernam toen dat zijn zoon hun leven had gered. Tustin was op de schoot van zijn vader gekropen en loodste de auto veilig door enkele straten tegen een snelheid van zo'n 25 km/uur. Hij keerde zelfs om toen hij in een vreemde buurt terechtkwam. "Ik was bang", gaf de minderjarige chauffeur achteraf toe.

Held
Het was ook even schrikken voor Tustin, toen plots een agent naast hem kwam rijden. Die kon de versnellingspook door het autoraam in de parkeerstand duwen. Zowel de agent als de jonge held kregen na de feiten alle lof toegezwaaid. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg gebruikt te weinig zonnecrème


Belg gebruikt te weinig zonnecrème





De Belgen gebruiken te weinig zonnecrème en vaak een te lage beschermingsfactor. Nochtans zijn zowat alle geteste producten doeltreffend, ook de goedkopere. Dat blijkt uit een vergelijkende test van zonnebrandmiddelen door Test-Aankoop (T-A) die verschijnt in Test-Gezondheid van juni 2009.

Uit een enquête van de consumentenorganisatie blijkt dat slechts 6 op de 10 Belgen geregeld zonnecrème gebruiken. "Bovendien kiest 38 procent van hen een te lage beschermingsfactor", stelt Test-Aankoop.

Zonnecrème niet alleen voor zonnekloppers
De Belgen die nooit zonnecrème gebruiken, geven in 1 op de 3 gevallen als voornaamste reden nooit in de zon te komen, maar "bijna even vaak geven ze er gewoon niet om". Achttien procent van de respondenten vindt zijn huid donker genoeg om het zonder bescherming te stellen. Ook blijkt bij de Belgen de misvatting te heersen dat zonnecrème alleen nodig is voor zonnekloppers, stelt T-A.

Uit de enquête blijkt dat ruim 9 op de 10 zonnecrèmegebruikers zich insmeren tijdens het zonnebaden, maar ze doen dat veel minder tijdens bergwandelingen of sneeuwsport. "Overigens smeert maar 1 gebruiker op de 3 zich ook herhaaldelijk in, terwijl het aangeraden is dat om de twee uur en telkens na het zwemmen te doen", aldus de consumentenorganisatie.

Te lage beschermingsfactor
Negenenvijftig procent van de gebruikers weet niet precies waarvoor de beschermingsfactor van zonnecrème staat. Ruim twee derde van de zonnecrèmegebruikers denkt ingesmeerd langer beschermd te zijn tegen zonnebrand dan voor zijn huidtype het geval is. Slechts 1 op de 5 schat die tijd correct in.

Ten slotte bieden 17 van de 18 zonnebrandmiddelen die Test-Aankoop evalueerde, voldoende bescherming tegen zowel uv A als uv B. "Het maakt geen verschil of ze in de winkel verkrijgbaar zijn of enkel in de apotheek of parfumerie", besluit T-A.

Test-Aankoop evalueerde 18 zonnebrandmiddelen met beschermingsfactor 15 of 20 en hield een enquête over het gebruik van zonnecrème. De resultaten zijn gebaseerd op de antwoorden van 781 Belgische respondenten, representatief voor de bevolking qua leeftijd (18-64 jaar), geslacht en regio. 






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vriendschap die is sneller ontbonden



De afbeelding “http://img256.imageshack.us/img256/2628/natalieimbrugliabs4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Een vriendschap die is sneller ontbonden
dan een vriend gevonden
een vijand die is zo gemaakt
daar de mens ze zonder zinnen maakt
 
Vriendschap die moet langzaam groeien
over vijandschap zit men niet lang te broeien
dat welt op in een zucht
daarom is de mens ook zo berucht.
 
In de natuur en in de lucht
slaan dieren voor hen op de vlucht
daar zij de mensen vrezen
die waarheid wordt steeds weer bewezen.





» Reageer (0)
25-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo knip je de nagels van een olifant

Zo knip je de nagels van een olifant


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/0/2/album_large_920567.jpg


In de zoo van Kiev heeft de 39-jarige olifant Boy een bezoekje gekregen van de pedicure. Zijn nagels waren immers te lang geworden om comfortabel te kunnen wandelen. Het dier werd verdoofd terwijl een legertje 'schoonheidsspecialisten' zijn poten te lijf gingen met zagen en schuurmachines...



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/13/13/album_large_920563.jpg

Het verdoofde dier wordt met een kraan in de juiste positie gemanoeuvreerd.

De ogen van het dieren worden beschermd tegen rondvliegende stukjes nagel.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/12/12/12/album_large_920562.jpg

Een team gaat de nagels te lijf en  halen daarvoor de grove middelen boven.




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/11/11/album_large_920561.jpg

De olifant is onder volledige narcose




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/1/3/album_large_920568.jpg

Een paar emmers nagellak maken het werkje af.




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/9/9/9/album_large_920559.jpg

Verzorgers maken Boy weer wakker.




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/7/7/7/album_large_920557.jpg

Versuft maar met mooie nagels krabbelt het dier weer recht. 




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegengestelden trekken elkaar aan in de liefde


Tegengestelden trekken elkaar aan in de liefde


 


Mensen kiezen onbewust voor een partner met een andere genetische bouw. Uit een recente Braziliaanse studie blijkt dat we dit doen om een gezond nageslacht te garanderen.

Beter immuunsysteem
De onderzoekers vergeleken het DNA van getrouwde koppels met dat van 152 paren die willekeurig bij elkaar gezet werden. De getrouwde koppels vertoonden opvallend meer verschillen wat genetische bouw betreft. Volgens onderzoekers is dit een evolutionaire strategie om een gezond nageslacht te garanderen omdat genetische variatie een voordeel is. Want hoe gevarieerder je immuunsysteem is, hoe beter je tegen ziekten beschermt bent. "Mensen denken dat ze hun partner kiezen op basis van gelijkenissen maar nu blijkt dat verschillen belangrijk zijn voor de gezondheid van je nageslacht. Ook blijkt dat er een grote onbewuste drang is naar gezonde kinderen bij de partnerkeuze", aldus de onderzoekers.

Lichaamsgeur
Eerdere onderzoeken tonen aan dat dieren lichaamsgeur als indicator gebruiken bij het uitzoeken van mogelijke partners met een andere genetische bouw, de wetenschappers menen dat dit bij mensen ook zo is. De vorm van het gezicht kan eveneens een rol spelen, maar daar zijn ze nog niet zeker van.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bril is nieuwste snufje dat helpt diëten


Blauwe bril is nieuwste snufje dat helpt diëten





Het laatste nieuwe middeltje dat een slanke lijn belooft is een bril met blauw getinte glazen. Dit snufje zorgt er namelijk voor dat eten minder aantrekkelijk lijkt.

Weinig blauw eten
De bril werd ontwikkeld door het Japanse bedrijf Yumetai. De theorie erachter is dat de blauwe tint honger onderdrukt omdat weinig voedingsmiddelen van nature deze kleur hebben. Je kunt de bril kopen voor 12 euro en de makers verwachten dat het een hype zal worden. Het is nog niet duidelijk of deze bril ook in Europa te koop zal zijn.

Kalmeert brein
De makers zeggen dat eten de hersenen opwindt, maar deze bril werkt kalmerend omdat hij het brein confronteert met vet voedsel. Het zou volgens sommigen de verklaring zijn waarom celebs als Johnny Depp blauw vaak getinte glazen dragen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasje zuigt slangengif uit neus van hond


Baasje zuigt slangengif uit neus van hond





Een baasje heeft het leven van zijn hond gered. Hij zoog het slangengif uit de neus van zijn viervoeter.

Maar Bobby Jenkins uit Cheyenne werd zelf ook ziek. Na het bezoekje aan de veearts met zijn hond Tank moest hij naar het hospitaal en kreeg er een antigif. De kop van zijn hond was drie keer groter geworden. Ook Tank kreeg een anti gif en beide zijn volledig hersteld van het slangenavontuur. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kai_Mook lokt drie keer meer bezoekers naar de Zoo


Kai_Mook lokt drie keer meer bezoekers naar de  Zoo






De Zoo van Antwerpen heeft tijdens het voorbije hemelvaartweekend ongeveer 60.000 mensen ontvangen. Dat is drie keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Uitschieter was donderdag 21 mei toen er 30.000 bezoekers waren. De hoge opkomst is vanzelfsprekend vooral te danken aan baby-olifantje Kai-Mook dat vorige week geboren werd.

Gezellige drukte
"De grootste drukte bij ons olifantje is voorbij", zegt woordvoerster Ilse Segers, " Er heerste vandaag een gezellige drukte en de mensen kunnen nu zonder problemen Kai-Mook komen bewonderen." Volgens de Antwerpse Zoo hebben de mensen goed gereageerd op de oproep om niet allemaal tegelijk te komen. De bezoekers kwamen meer gespreid over het weekend langs, waardoor iedereen in normale omstandigheden de kleine dikhuid kon verwelkomen.

De komende weken blijven dezelfde bezoekuren gelden voor de baby-olifant, elke dag van 10 tot 12 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur. Zo kan het kleintje voldoende rusten en hebben de verzorgers ook de kans om even uit te blazen.




http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Kai-Mook.jpg?t=1242730405



Pinksteren

Volgend weekend wordt er naar aanleiding van de drukte rond Pinksteren wel opnieuw extra personeel ingeschakeld. Met Kai-Mook zelf gaat het goed. "Ze is al een keer buiten in slaap gevallen en haar zusje beschermt haar goed als het te druk wordt", legt Segers uit. Dierenpark Planckendael deed het het afgelopen weekend ook uitstekend, een totaalcijfer is er niet, maar donderdag waren er 11.000 bezoekers, wat een zeer goed resultaat is







» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hortensia



De afbeelding “http://img79.imageshack.us/img79/977/monakn6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



klaprozen en wederik vormen een bloemenzee
het kattekruid geurt lustig mee
wedijvert met de boerenjasmijn
wat zou de wereld zonder bloemen zijn

klaprozen lelies en korenbloem
daartussendoor opgewonden gezoem
hommels en bijen buitelen en zwelgen
tot in het hart van de prachtige bloem

klaprozen papaver en de Spaanse margriet
het is het bruidsboeket van moeder natuur dat je ziet
de kleur en geur streelt je oog en je hart
maakt de wereld zo mooi dat het je ziel verward

klaprozen gele lissen en anemonen
de wereld is zo wonderschoon
een levend schilderij
voor wie het zien wil... dus ook voor mij
de wildertuin

klaprozen, lavendel en hortensia
tooien de tuin waar ik voor sta
mijn oog wordt gestreeld en mijn ziel gelaafd
schoonheid maakt gelukkig en beschaafd




» Reageer (0)
23-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schimmels zorgen voor Stradivariushout


Schimmels zorgen voor Stradivariushout




Met behulp van in het laboratorium gekweekte paddestoelen is men er in Zwitserland in geslaagd een viool te bouwen die het klankideaal van Stradivarius moet benaderen. Dat heeft alles te maken met de dichtheid van het gebruikte hout.
De wereldberoemde instrumentenbouwer Stradivarius (1644-1737) bouwde violen die nu nog bekendstaan als de beste aller tijden. De kwaliteit van zijn instrumenten had veel te danken aan het soort hout dat Stradivarius gebruikte.

Lage dichtheid
Stradivarius gebruikte hout dat van nature een lage dichtheid bezat, van bomen die groeiden gedurende de zogenoemde 'kleine ijstijd', die duurde van 1645 tot 1715. De temperaturen waren toen zo laag dat er slechts heel dunne jaarringen in het hout ontstonden, dat daardoor een relatief lage dichtheid kreeg.

Een onderzoeker bij het Zwitserse laboratorium Empa slaagde erin om een paddestoel te kweken waarvan de draden de celwanden in hout op heel bepaalde plekken aanvreten, waardoor een dichtheid in het hout ontstaat die vergelijkbaar is met die van het materiaal dat Stradivarius gebruikte.

Onlangs werd van zulk hout een eerste viool gebouwd. Of die net zo goed zal klinken als een echte Stradivarius is nog even afwachten: binnenkort zullen kenners dat in een blinde test beoordelen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juiste houding doet je meteen slanker lijken


Juiste houding doet je meteen slanker lijken





Wist je dat je vier kilo slanker kunt lijken zonder af te vallen? Door de juiste houding aan te nemen, passen je kleren beter en krijg je meer zelfvertrouwen. Het kan ook spanningshoofdpijn en lagere rugpijn verhelpen.

Slanker en aantrekkelijker
"Je staat er van versteld hoe hard je leven verandert als je de juiste houding aanneemt", aldus experte Janice Novak. "Bij een slecht postuur lijkt je romp veel breder omdat je je buik naar voren duwt. Het beïnvloedt ook hoe anderen je zien. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen die rechtop staan in plaats van voorovergebogen aantrekkelijker en slanker lijken."

Meer zelfvertrouwen
Experte Jessica Bottesch: "Wanneer je naar voren leunt, lijk je plots centimeters kleiner en breder. Wanneer je lichaam in lijn is, dus wanneer je hoofd goed op je schouders staat en je je schouders naar achteren trekt met je buik ingetrokken, lijk je groter en rek je je lichaam uit. Dit geeft een slankere, alertere en jeugdigere indruk. Ook straal je meer zelfvertrouwen uit."

Wat is de juiste houding?
Lage rug-, schouder- en nekpijn en spanningshoofdpijn, ontstaan in bepaalde punten in de nek en schouders, vaak komt dit door gespannenheid en stijfheid. Een voorovergebogen houding draagt bij tot chronische rugpijn. Ook blijkt uit onderzoek dat mensen die hun hoofd naar voren houden, vaker, langer en ernstigere aanvallen van hoofdpijn hebben dan mensen met een juiste houding. Doordat steeds meer mensen een bureaujob uitoefenen, komen problemen met een slechte houding vaker voor. Dit veroorzaakt ook een slechte staande houding. Je lichaamsstructuur gaat er namelijk op lange termijn door veranderen, waardoor je voortdurend voorovergebogen postuur aanneemt.

Hoe krijg je een betere houding?
Als je zit of staat, dan moet je je borstbeen een drietal centimeter naar voren duwen. Het verandert meteen je houding. Je heft je ribben op en zo leunen ze minder op je middenrif, wat een juiste vorm van je ruggengraat stimuleert. Het zet ook je hoofd terug op de juiste plaats. Ook is het belangrijk je schouderbladen wat dichter tegen elkaar aan en naar beneden te duwen. Zo maak je je rugspieren sterker en geef je steun aan je houding. Sterkere buikspieren ondersteunen je middenrif beter, daarom helpen onderstaande oefeningen je postuur te verbeteren.

Deze oefeningen helpen je met de juiste houding:
1. Ga op je rug liggen met gebogen knieën en je voeten op de grond, leg een vierdubbel gevouwen handdoek onder je rug. Span je buikspieren op door je navel naar je ruggengraat te trekken. Druk dan je lagere rug gedurende enkele seconden dieper in de handdoek.

2. Ga op de grond zitten met gebogen knieën, je hielen raken de grond en maar je tenen niet. Strek je armen en draai je romp. Richt je rechterarm omhoog naar het plafond als je naar links draait, terwijl je linkerarm de grond achter je raakt. Wissel van armen als je naar rechts draait. Herhaal dit 10 à 15 keer.

3. Ga op de grond liggen met gebogen knieën en je voeten plat op de grond. Plaats een hand achter je hoofd voor steun. Span je buikspieren op, hef je hoofd, schouders en nek traag op en breng je linkerelleboog naar je rechterknie. Herhaal aan de andere kant en wissel zo 10 à 15 keer af. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintigste olifantje geboren in Dierenpark Emmen


Twintigste olifantje geboren in Dierenpark Emmen





In het Nederlandse Dierenpark Emmen is vanochtend een olifantje geboren. Het is een jongetje, weegt 70 kilo en is gezond. Voor de Nederlanders is dat de normaalste zaak van de wereld: het is al het twintigste olifantje dat in de dierentuin wordt geboren.

Het kalfje heeft nog geen naam. Hij krijgt een Birmaanse naam. De bezoekers kunnen hem in de stal vanachter het glas bewonderen, maar hij mag mogelijk zondag al naar buiten.

Met de beide kersverse ouders, vader Radza en moeder Ma Yay Yee, gaat het goed. De baby is het eerste jong van de 10-jarige moeder. Radza had al vijf nakomelingen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker roeit Tasmaanse duivels uit


Kanker roeit Tasmaanse duivels uit


 


De jongste twaalf jaar is 70 procent van de totale populatie Tasmaanse duivels verdwenen. De Tasmaanse Duivel, het grootste vleesetende buideldier ter wereld, zal waarschijnlijk over 20 jaar uitgestorven zijn.

Australië heeft het dier op de lijst met bedreigde diersoorten gezet in een poging het beest te redden van een besmettelijke kankersoort, die de Tasmaanse duivelpopulatie zo sterk heeft uitgedund.







Drie maanden
Sinds de kanker aan de kop en de mond van de dieren in 1996 voor het eerst werd vastgesteld, is al 70 procent van de duivels bezweken, meldden Australische media. De kanker verspreidt zich doordat de dieren elkaar bijten. Door de gezwellen stoppen de beesten snel met eten en sterven ze veelal binnen drie maanden.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef mij vleugels



De afbeelding “http://img140.imageshack.us/img140/9995/salmahayek39nugb5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
 
.


» Reageer (0)
22-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knokpartij in Efteling na windje in Vliegende Hollander


Knokpartij in Efteling na windje in Vliegende Hollander





Drie mannen zijn elkaar in pretpark De Efteling te lijf gegaan nadat één van hen, een 32-jarige inwoner van Zoetermeer, een wind had gelaten.

Hij deed dat terwijl hij in de rij stond voor de attractie de Vliegende Hollander. Een 16-jarige jongen uit Dongen sprak hem aan op zijn gedrag, waarop een vechtpartij ontstond. Een zwager van de Zoetermeerder mengde zich ook in het gevecht.

Beveiligers grepen in en haalden de politie erbij. De man uit Zoetermeer kreeg een boete van 500 euro. Zijn 34-jarige zwager uit Arnhem moest 350 euro betalen. Het Openbaar Ministerie moet nog beslissen wat er gebeurt met de minderjarige jongen uit Dongen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen niet zelfzeker genoeg voor bikini


Vrouwen niet zelfzeker genoeg voor bikini





8 op 10 Britse vrouwen dragen liever geen bikini omdat ze zich onzeker voelen over hun lichaam. In tegenstelling tot wat je zou denken hebben jonge vrouwen er het meeste problemen mee, bij 18- tot 24-jarigen kiest 9 op 10 liever voor een badpak dan een bikini. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.

Plastische chirurg
Bijna de helft van de vrouwen gaat op dieet voor ze op vakantie vertrekt. Een kwart van de vrouwen zou liefst nog wat verder gaan en een bezoekje aan de plastische chirurg brengen voor ze zich op strand blootgeeft.  Een kwart van hen slikt voor de zomer dieetpillen. Toch betekent dit niet dat vrouwen geen bikini's in hun kast hebben, een  op vier vrouwen heeft er minstens  drie

Angsten overwinnen
De Engelse actrice Denise Van Outen wil dat vrouwen hun angsten overwinnen. "Vrouwen worden onder druk gezet om slank te zijn en er perfect uit te zien. Er is geen enkele vrouw die ik ken, die helemaal tevreden is over haar lichaam. Naarmate je ouder wordt, krijg je wel meer zelfvertrouwen, denk ik. Maar dat betekent niet dat je je daarom op je gemak voelt in een bikini."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde krieltjes met gegrilde lente-uitjes

Geroosterde krieltjes met gegrilde lente-uitjes, gepocheerd eitje en kervelpesto





Ingrediënten
800 g jonge aardappeltjes, schoongeboend
3 koffielepeltjes grof zeezout
Olijfolie
2 bosjes lente-uitjes of jonge preitjes, schoongemaakt en 2 minuten gestoomd
Olijfolie
Peper en zout
4 eieren
Water

Voor de kervelpesto:
1 grote bos kervel
Olijfolie
50 g pecorinokaas
Peper en zout

Bereiding
Doe de aardappeltjes in een ovenschaal met het zeezout en besprenkel ze met olijfolie. Hussel alles goed door elkaar en rooster de aardappeltjes 20 à 25 minuten op 200 °C in een voorverwarmde oven. Pureer alle ingrediënten voor de pesto. Kwast de lente-uitjes heel lichtjes in met olijfolie en gril ze op een hete grillplaat. Kruid met peper en zout. Breek de eitjes stuk voor stuk in een kopje, laat ze telkens elk afzonderlijk in kokend water glijden en pocheer ze 2 à 3 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op een handdoek. Serveer de eitjes samen met de aardappeltjes, uitjes en pesto.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnen kan je leven verlengen


Zonnen kan je leven verlengen


http://img41.imageshack.us/img41/9679/monh.jpg



Een zonnebad vermindert het risico op hartproblemen en diabetes. Nieuw onderzoek toont dat aan. Zonnen kan, net als gezonde voeding, langer doen leven.

Vitamine D
Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Deze vitamine beschermt onder meer tegen aandoeningen die kunnen leiden tot hart-en vaatziekten en diabetes.

De onderzoekers van de Warwick Medical School merkten dat als ouderen meer tijd in de zon doorbrachten, de huid er beter in slaagde meer vitamine D aan te maken. "We adviseren aan ouderen om tweemaal per week, 5 tot 30 minuten, in de zon te zitten", aldus de vorsers. "Zo bereik je het gewenste effect".

Bescherming
Zonnecrème mag daarbij zeker gebruikt worden. De invloed van zonlicht is steeds hetzelfde na gebruik van een beschermingscrème met minstens factor 8. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames stel je eens voor dat je een man bent...



De afbeelding “http://img169.imageshack.us/img169/8676/toiletym6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Dames stel je eens voor dat je een man bent...
zouden jullie hier op je gemak  een plasje kunnen doen ???



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!