Geroosterde krieltjes met gegrilde lente-uitjes, gepocheerd eitje en kervelpesto
Ingrediënten 800 g jonge aardappeltjes, schoongeboend 3 koffielepeltjes grof zeezout Olijfolie 2 bosjes lente-uitjes of jonge preitjes, schoongemaakt en 2 minuten gestoomd Olijfolie Peper en zout 4 eieren Water
Voor de kervelpesto: 1 grote bos kervel Olijfolie 50 g pecorinokaas Peper en zout
Bereiding Doe
de aardappeltjes in een ovenschaal met het zeezout en besprenkel ze met
olijfolie. Hussel alles goed door elkaar en rooster de aardappeltjes 20
à 25 minuten op 200 °C in een voorverwarmde oven. Pureer alle
ingrediënten voor de pesto. Kwast de lente-uitjes heel lichtjes in met
olijfolie en gril ze op een hete grillplaat. Kruid met peper en zout.
Breek de eitjes stuk voor stuk in een kopje, laat ze telkens elk
afzonderlijk in kokend water glijden en pocheer ze 2 à 3 minuten. Neem
ze met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op een handdoek.
Serveer de eitjes samen met de aardappeltjes, uitjes en pesto.
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek