Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dans met mij




De afbeelding “http://img84.imageshack.us/img84/3530/tanged3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 
dans met mij
onder de sterrenhemel
tot niets meer overblijft
en we voor altijd vergeten zijn
 
dans met mij
in oeroude wouden
waar natuur ons wijsheid schenkt
en levenskracht van de bomen druipt
 
dans met mij
over glooiende heuvels
waar ze zoeken naar iets
om in te geloven
 
dans met mij
laat ons zijn wie we zijn
dans met mij
tot aan het einde der tijden



» Reageer (0)
17-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant Phyo Phyo bevallen van wijfje

Olifant Phyo Phyo bevallen van wijfje


http://img195.imageshack.us/img195/1184/olifantje.jpg


http://img194.imageshack.us/img194/6937/babyolifantje1.jpg



Omstreeks 8u45 deze morgen is in de Antwerpse Zoo het langverwachte baby olifantje geboren.  Rond 8u50 deed de jonge olifant zijn eerste pogingen om recht te staan, maar het werdt daarbij gehinderd door de andere olifanten die nogal zenuwachtig rond het jong liepen.

Zowel moeder als jong lijken het prima te stellen, maar er volgen nog enkele cruciale uren.

Om 9uur is de jonge olifant een meisje er voor het eerst in geslaagd om op zijn 4 poten te staan, maar enkele ogenblikken later werd hij door moeder Phyo Phyo terug omver gelopen.

Vijf minuten later is het dan toch gelukt om stevig recht te staan naast de trotse mama. Maar de baby wankelde nog wel en viel terug om.

Enkele  minuten na de geboorte staat de baby eindelijk stevig recht en zowel moeder Phyo Phyo als tante Yu Yu Yin beschermen de baby tegen May Tagu die ietsje te enthousiast in de werpstal rondloopt.  Rond 11u30 heeft het olifantje  zelfstandig gedronken.


http://img194.imageshack.us/img194/6839/babyolifantje.jpg



Het vrouwelijke olifantje krijgt een naam die begint met een 'k'. Bezoekers van de website gaven al meer dan 8.000 suggesties. Het zijn uiteindelijk de verzorgers die de knoop doorhakken. De naam wordt dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters en Antwerps burgemeester Patrick Janssens.

Heel België leefde mee met de geboorte, die live te volgen was op een groot scherm op het Mechelseplein in Antwerpen en op www.baby-olifant.be. De website kreeg zowat 350.000 unieke bezoekers. Op piekmomenten bekeken wel 30.000 mensen de livebeelden.

Voor live 'actie': www.baby-olifant.be.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20.000 mensen volgen geboorte baby-olifant live op internet


20.000 mensen volgen geboorte baby-olifant live op internet


http://www.demorgen.be/static/FOTO/pe/18/2/1/media_xl_915571.jpg



In de zoo van Antwerpen is iedereen sinds gisterenmiddag in opperste staat van paraatheid: na een dracht van 22 maanden is de bevalling van olifant Phyo Phyo ingezet. Vanmorgen begon ze veel slijm te verliezen, maar de slijmprop zelf is nog niet gepasseerd.

Naar schatting 20.000 kijkers volgen de bevalling momenteel live op internet. Ook op het Mechelseplein staat een groot scherm waarop dezelfde beelden te zien zijn. Het is de eerste keer dat een baby-olifantje geboren wordt in de zoo van Antwerpen.

Eerste perswee
Phyo Phyo had gisteren rond 18.30 uur haar eerste perswee, nadat de progesteronwaarde in haar bloed naar bijna nul was gezakt. Dat betekent dat de geboorte van baby 'K' binnen de 48 uur zal plaatsvinden.

"Het eerste deel van de nacht was ze onrustig, maar daarna werd ze weer wat kalmer. Ze heeft wel moeite om recht te blijven staan", zegt woordvoerster Ilse Segers. Phyo Phyo wordt nauwlettend in het oog gehouden. Dokters hebben vanmorgen nog een bloedstaal genomen, maar de resultaten daarvan zijn pas later op de dag bekend. (br.hln)

Voor live 'actie': www.baby-olifant.be.






» Reageer (0)
16-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland wil geen toeristen op hoge hakken


Griekenland wil geen toeristen op hoge hakken




Hoge hakken vormen een gevaar voor de vele historische gebouwen die Griekenland rijk is: toeristen met stiletto's beschadigen kostbare marmeren vloeren en andere stenen oppervlaktes.

Griekenland wil daarom een verbod op hoge hakken in theaters van de oudheid. Kauwgum en dranken wachten hetzelfde lot.

Straf
Uit een wetsontwerp van de Griekse minister van Cultuur, Antonis Samaras, blijkt dat overtreders van het verbod het risico lopen uit het etablissement verwijderd te worden. Bij ernstige gevallen kan zelfs strafvervolging volgen.

Bezoekers die zich onbehoorlijk gedragen of dronken zijn worden, als het aan de minister ligt, in de toekomst ook strenger aangepakt.

De noodzaak van een strengere aanpak van bezoekers bleek twee jaar terug wel weer. Tijdens een schoonmaakactie van het Akropolis werd toen 27 kilo kauwgum verwijderd. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit bewondert hij aan jouw lichaam




Dit bewondert hij aan jouw lichaam


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/sexy-1.jpg?t=1242481250



Vrouwen kunnen eindeloos doorzeuren over hun lichaam, terwijl de meeste mannen helemaal niet zo perfectionistisch zijn. Zij houden gewoon van het vrouwenlichaam, en bewonderen vooral:

1) De benen
"Het begint allemaal met de benen", legt een man uit. Blote benen, in hoge hakken onder een zwierig zomerjurkje: de natte droom van véle mannen.

2) De navel
Klein, onzichtbaar onder de kledij en daarom dubbel zo intiem: een plekje voor je geliefde en een verborgen erogene zone. Zachtjes te behandelen!

3) De onderkant van de rug
Als een man een vrouw vasthoudt aan haar onderrug, is dat een intiem, zelfs beschermend gebaar. Een gebaar van affectie en intimiteit. En het is ook een mooi plekje wanneer je naakt bent, natuurlijk.

4) De voeten
Volgens sommigen 'het meest sensuele deel van het lichaam'. "Als mannen blote voeten zien, denen ze gauw ook aan andere delen van het lichaam", bekent een man aan msn.com. Voeten zijn ook een onderschat lichaamsdeel in het verleidingsspel. Laat een schoen bungelen aan je teen of vraag om een voetmassage: vonken gegarandeerd.

5) De heupen
"Een vrouw is niets zonder heupen. Die vorm maakt het hele lichaam gewoon beter!"

6) De tong
Enigszins verrassend blijken nogal wat mannen ook zot van de tong van hun vriendin. Niet alleen voor het genot dat ze hen ermee kan schenken, maar ook door het speelse karakter. "Mijn vriendin steekt soms speels haar tong uit naar mij, wild word ik er van!"

7) Een litteken
Veel vrouwen proberen wanhopig hun litteken weg te steken, maar voor mannen hoeft dat niet. "Het kan echt heel sexy zijn," aldus een man.

8) Een sproetje
Leuke sproetjes, of een goedgeplaatste moedervlek kunnen het favoriete plekje van je lief worden. Het maakt jou uniek, het is aanraakbaar en wordt zo de kern van zijn liefde voor jou.

9) Je borsten
Natuurlijk kunnen borsten niet in het rijtje ontbreken. Zelf mag je er dan niet gelukkig mee zijn, de kans is groot dat jouw partner er niéts op aan te merken heeft. Voor hem zijn borsten borsten, een opwindend vrouwengeheim dat zin aandacht al trok voor hij wist wat het was.

10) De ogen
Een cliché misschien, maar daarom niet minder waar: de ogen zijn bij velen de favoriete lichaamsdelen van hun partner. Om er in te staren, om er in te verdrinken, om er emoties in te kunnen lezen. Ogen gelden als spiegels van de ziel, en zijn daardoor onweerstaanbaar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buggy en fiets in één


Buggy en fiets in één




De multifunctionele babybuggy is een feit. De babydriewieler Taga is in een wip geconverteerd naar een fiets voor mama. Aan het concept werd vier jaar gewerkt door een team van internationale ontwerpers en ingenieurs.

Yummy mummie
De gemiddelde mama heeft niet de tijd om veel te sporten. Met de Taga lukt dat makkelijker. In slechts twintig seconden ruil je de kinderwagen in voor een hippe fiets. De makers omschrijven hun idee als het ultieme 'yummy mummie accessoire'.

Vanaf de geboorte tot pakweg zes jaar kan de kleine mee op fietsuitstap. Het zitje van de kleintjes is naar voren gericht en bevindt zich tussen het stuur. Een hoofdkussen biedt ze extra bescherming.

Shimano
Nog volgens de uitvinders is het ding supermakkelijk te demonteren en met een breed scala aan accessoires uit te rusten, waaronder een winkelmandje of regenkap. Verder is het hebbeding uitgerust met Shimano versnellingen en geavanceerde remsystemen.

Nog een voordeel: de fiets bespaart op dure benzine en parkeergeld en helpt het milieu te beschermen. In drukke winkelstraten kan de fiets dan weer worden omgevormd tot buggy om voort te duwen.

Prijs
De Taga werd zopas gelanceerd in enkele landen. De fietsen zijn te koop vanaf 1.695 euro in de kleuren rood, groen, oranje of lichtblauw. Meer info: www.taga.nl.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Songfestival


Songfestival: ook meeste Hollanders zijn het beu




Twee derde van de Nederlanders wil dat hun land niet meer deelneemt aan het Eurovisiesongfestival, zo heeft het RTL Nieuws gemeld. Donderdag zijn De Toppers, net als twee dagen eerder het Belgische Copycat, in de tweede halve finale gesneuveld.

Niet minder dan 67 procent van de Nederlanders wil dat Holland volgend jaar niet meer meedoet aan het Songfestival. Uit onderzoek van tv-programma "Eén Vandaag" blijkt dat volgens de tegenstanders deelname geen zin meer heeft omdat de Oost-Europese landen elkaar alle punten geven. Als Nederland toch weer meedoet, moet er minder geld worden uitgegeven, blijkt uit de enquête.

Anouk en Frans Bauer
Overigens vindt 44 procent van de Nederlanders dat het liedje "Shine" van De Toppers wel een plaats in de finale had verdiend.
Indien Nederland volgend jaar toch weer een poging wil wagen, dient het vertegenwoordigd door X Factor-winnares Lisa of Ilse DeLange, zeggen de ondervraagden. De namen van Anouk, Jan Smit en Frans Bauer komen ook vaak naar voren.

Na afloop van de finale vanavond/zaterdag zal ook bekend zijn welke plaats België en Nederland hebben bereikt in hun halve finale met respectievelijk 18 en 19 kandidaten. Daarvan konden er telkens tien door naar de finale. 




» Reageer (0)
15-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meditatie doet hersenen groeien en maakt slimmer


Meditatie doet hersenen groeien en maakt slimmer


http://img40.imageshack.us/img40/7754/mediteren.jpg

Regelmatig mediteren doet je hersenen groeien, daarom beweren wetenschappers dat deze gewoonte je slimmer maakt.


Slimmer
De onderzoekers bestudeerden 44 mensen, de helft van hen beoefende verschillende vormen van meditatie van 5 tot 46 jaar. De meesten deden het gedurende 10 tot 90 minuten per dag. Uit hersenscans blijkt dat de grijze massa bij hen groter is dan bij anderen. Vooral de hippocampus, een belangrijk gebied verantwoordelijk voor het geheugen en leerprocessen is beter ontwikkeld. Ook gebieden die instaan voor emoties zijn groter bij deze mensen. Eerder onderzoek toonde al de voordelen van meditatie aan: het verlaagt stress en stimuleert je immuunsysteem.

Positieve emoties
Onderzoekster Eileen Luders zegt dat de veranderingen in de hersenen verklaren waarom mensen die mediteren positieve emoties kunnen opwekken, een eigenschap waar weinigen over beschikken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenogige kat klaar om heldin te worden


Eenogige kat klaar om  heldin te worden





Vergeet de film Up of de Vlaamse producties als 'De helaasheid der dingen'. Vergeet sterren als Brad Pitt en Robin Wright Penn, en vergeet de zon, de rode lopers en de feestjes. Dé ster van het Filmfestival is... Midge de kat. Dat weet in alle geval de Britse krant Daily Mail.

Midge: één oog, houdt van lopen
Midge is een eenogige kat met een passie voor lopen. De 12-jarige vondeling kan samen met haar baasje al lopend gespot worden terwijl ze lopen door hun dorpje Wrose, in het westen van Yorkshire. Na het winnen van 1000 euro, besloot Martin Humphreys het geld te besteden aan zijn droom: het maken van een filmpje over zijn wel heel bijzondere kat.

Zo gezegd, zo gedaan en zo werd Midge het hoofdpersonage in een kortfilm voor kinderen. De film wordt op het prestigieuze festival van Cannes voorgesteld.

"Ze wil altijd winnen"
"Midge en ik lopen al vijf jaar samen. Ze volgde me toch al naar de lokale winkel waar ze buiten op me bleef wachten. Soms kwam ze zelfs achter me aangelopen. Op een dag heb ik beslist om samen met haar te lopen. Ik probeerde haar te verslaan, maar toen gebeurde er iets heel bijzonders. Ik zag uit mijn ooghoeken hoe ze versnelde, en hoe ze niet wou dat ik haar versloeg. Vanaf dan zijn we bijna elke dag gaan lopen en ja, ze verslaat me bijna altijd."

Handicap
Midge heeft niet altijd maar een oog gehad. "Toen ik haar koos in het asiel, had ze nog beide ogen. Maar een was erg beschadigd om redenen die niemand kende. Het werd verwijderd na een operatie. Maar dat deed haar niets. Ze zat na de operatie evenveel vol leven als ervoor. En eigenlijk, de kinderen in ons dorp zien haar nog liever door haar handicap."







Dromen van een echte film
The Great Race, zoals de film gedoopt werd, wordt op Cannes getoond in de kortfilmhoek. Humphreys hoopt dat de film wordt opgepikt door een grote filmmaatschappij. "Ik hoop dat Disney en Twentieth Century Fox komen kijken. Als ik zou mogen kiezen, dan wil ik dat een van die twee een echte film over haar maken. Een echte kinderavonturenfilm, waarin Midge voor allerlei uitdagingen zou komen te staan. Ze zou een fantastische heldin zijn."

Terwijl Humphreys in Cannes de film probeert te slijten, zit Midge thuis bij vrienden. (br.hln)






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orang-oetan wordt vriendjes met hond


Orang-oetan wordt vriendjes met hond


http://img38.imageshack.us/img38/328/oerang.jpg

We hebben al veel vreemde vriendschappen gezien, maar deze tussen de orang-oetang Suryia en de hond Roscoe is wel heel speciaal.




Niet alleen spelen en zwemmen ze samen, Suryia gaat ook met de hond wandelen, geeft hem koekjes én het duo haalde de talkshow van Oprah Winfrey. Als de twee een luie dag hebben, verkiezen ze een ritje op Bubbles, de olifant.

Suryia en Roscoe werden twee jaar geleden vriendjes van het eerste moment ze elkaar zagen in het centrum voor bedreigde dieren in Myrtle Beach, South Carolina.

Speciale aandacht
De opmerkelijke vriendschap is ook National Geographic en talkshowhost Oprah Winfrey opgevallen. De eerste brengt een artikel en de tweede toont hen morgen in een speciale uitzending getiteld 'Amazing Animal Friendschip' (Ongelofelijke dierenvriendschappen).



http://img38.imageshack.us/img38/959/aapjeb.jpg



Speciale vriendschap
"Roscoe was op dat moment heel mager en hij liep een beetje verloren. Dus we gaven en eten en verzorgden hem. Hij volgde ons door het hek van het centrum, waar Suryia hem zag en onmiddellijk naar hem toe kwam. De twee begonnen onmiddellijk te spelen", vertelt dr Bhagavan Antle. Dat is heel opmerkelijk, omdat honden normaal gezien schrik hebben van primaten.

Onafscheidelijk duo
Het centrum pleegde nog enkele telefoontjes om het baasje van Roscoe op te sporen, maar niemand kwam hem halen. Dus kon het vreemde duo met elkaar blijven optrekken. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk.



http://img193.imageshack.us/img193/9493/olifant.jpg

(br.hln. Foto's Barry Bland)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leraar steekt leerling met hoofd in emmer cement


Leraar steekt leerling met hoofd in emmer cement






In een school in Hoegaarden heeft een leerkracht metselen een gehandicapte leerling van 14 bijna een kwartier lang mishandeld. Hij stak onder meer het hoofd van de jongen in een emmer cement en sleepte hem over de grond. Een medeleerling filmde alles met zijn gsm, schrijft Het Laatste Nieuws.






"Stom kieken"
De bijzonder schokkende beelden werden gemaakt tijdens de opleiding tot metselaar in de school voor buitengewoon secundair onderwijs Mariadal. Leerkracht C.A. uit Glabbeek ging als een uitzinnige tekeer. Hij brieste tegen de tiener wat voor een "stom kieken" hij wel was. En ook nog: "Neem uw truweel of moet ik het in uw mond steken!" Tussen al dat geroep en gebrul door mishandelde de leraar, een beer van een vent, de machteloze leerling ook. Hij trok zich niets aan van de tranen en het gesmeek van de jongen.








Onderzoek
Het gerecht van Leuven heeft inmiddels een opsporingsonderzoek geopend, het Ministerie van Onderwijs is op de hoogte gebracht en de school zelf is gestart met een tuchtonderzoek. De leerkracht wordt vandaag op de school verwacht voor een gesprek met de inrichtende macht, weten onze collega's van de krant. (hln)  




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bancontact in nacht van zondag op maandag niet beschikbaar


Bancontact in nacht van zondag op maandag niet beschikbaar


http://img193.imageshack.us/img193/8217/bancontact.jpg


Het betaalnetwerk van Bancontact/Mister Cash, zal in de nacht van zondag op maandag van 00.15 uur tot 4.15 uur tijdelijk niet beschikbaar zijn. Er wordt een upgrade uitgevoerd van het elektronische betaalsysteem, dat maakt beheerder Atos Worldline vandaag bekend.

Klanten zullen tijdens de werken geen geldopnames of betalingen kunnen uitvoeren. Atos Worldline voert regelmatig onderhoudswerken uit, met de bedoeling de dienstverlening te garanderen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewone dolfijn is bijna uitgestorven in Europa


Gewone dolfijn is bijna uitgestorven in Europa




De gewone dolfijn staat in de Middellandse Zee op het punt van uitsterven. Tien jaar geleden waren er nog 150 exemplaren van deze dieren in de Ionische Zee, de zee tussen Italië en Griekenland. Nu zijn dat er nog slechts 15. De grootste bedreiging is de intensieve visserij. Dat zegt het Wereldnatuurfonds of WWF. De gewone dolfijn is donkergrijs en heeft een witte buik met gelige strepen.

Niet meer gewoon
"We noemen deze dolfijn gewoon, maar het probleem is dat het dier in de Middellandse Zee helemaal niet meer gewoon is. Het is een bedreigde diersoort die op het punt staat om uit te sterven", aldus een woordvoerder van het WWF.

Maatregelen
De organisatie pleit voor maatregelen om de dolfijn te redden: grotere mazen in de netten van bodemvissers, minder gebruik van sleepnetten en strengere boetes voor illegaal vissen.

In de Griekse wateren leven nog drie andere dolfijnsoorten, waaronder de tuimelaar. Deze soort is ook kwetsbaar, maar staat (nog?) niet op het punt om uit te sterven.





» Reageer (0)
14-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beeldje van oudste vrouw ter wereld heeft grote borsten

Beeldje van oudste vrouw ter wereld heeft grote borsten en flinke dijen




De vermoedelijk oudste afbeelding van een vrouw ter wereld meet zes centimeter en heeft grote borsten, een dikke buik en flinke dijen. Duitse archeologen vonden het beeldje van maar liefst 35.000 jaar oud het voorbije weekend in de Zwabische Jura, een regio in Duitsland die bekendstaat om de vele archeologische vondsten. Het beeldje is gemaakt van de slagtand van een mammoet. Volgens de onderzoekers gaat het om de "oudste vorm van figuratieve kunst" ter wereld.

"De eigenschap van dit beeldje dat ongetwijfeld de meeste aandacht vraagt, is de expliciete, bijna agressieve, seksuele natuur gericht op de seksuele karakteristieken van de vrouw", aldus onderzoeker Paul Mellars van de Universiteit van Cambrigde over de spectaculaire vondst. "Hoe je ook naar dit beeldje kijkt, het is duidelijk dat de seksuele symbolische dimensie in Europese, en zelfs wereldwijde kunst een lange voorgeschiedenis heeft in de evolutie van onze soort." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Afslankpil Alli te koop in België


Afslankpil Alli te koop in België


 


Alli, een geneesmiddel dat belooft om snel gewicht te verliezen, is vanaf vandaag officieel te koop zijn in de apotheek. Het gaat om het eerste geneesmiddel in zijn genre dat zonder voorschrift te verkrijgen is. Alli is in theorie geschikt voor volwassenen ouder dan 18 jaar die een Body Mass Index (BMI) van minstens 28 hebben. Via internet kan echter iedereen er aan geraken.

Kwart minder vet
Het geneesmiddel dient gebruikt te worden in combinatie met een dieet en belooft om het gewichtsverlies te versnellen. Het werkzaam bestanddeel van Alli is orlistat, dat werkt in het spijsverteringsstelsel. Concreet verhindert het dat tot ongeveer 25 procent van het vet uit het voedsel door het lichaam wordt geabsorbeerd. Om een optimale werking te krijgen dient de patiënt driemaal per dag een capsule in te nemen.

Caloriearm dieet
De inname van het geneesmiddel moet gepaard gaan met een vet- en caloriearm dieet om doeltreffend te zijn en om nevenwerkingen, zoals winderigheid en plotselinge of meer frequente stoelgang te vermijden. "Als men heel nauwgezet het regime volgt, dan zijn er geen problemen", zo luidt het bij farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline (GSK), dat het product op de markt brengt.






Tegenkanting

Het geneesmiddel is bedoeld voor personen die een BMI van minimum 28 hebben. De apothekers zullen worden aangezet om het BMI van hun klanten te controleren alvorens Alli te verkopen. Maar in werkelijkheid kan niets iemand tegenhouden om aan het product te geraken. "Als we weigeren om hun het product te verkopen, dan kunnen ze het gemakkelijk verkrijgen via het internet", zo zegt Anne Lecroart, voorzitster van de Belgische Apothekersbond (APB).
Consumentenorganisatie Test-Aankoop vreest eveneens dat het geneesmiddel gebruikt zal worden om "snel enkele winterkilo's kwijt te geraken". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handgeschreven toneeltekst Hugo Claus raakt niet verkocht

Handgeschreven toneeltekst Hugo Claus raakt niet verkocht


Claus schreef de tekst "Tand om tand" in opdracht van de Antwerpse KNS.
Claus schreef de tekst "Tand om tand" in opdracht van de Antwerpse KNS.


Een handgeschreven toneeltekst van Hugo Claus is vandaag tijdens een veiling bij veilinghuis Bernaerts in Antwerpen niet verkocht geraakt. Het stuk werd op 3.000 à 4.000 euro geschat, maar werd ingehouden omdat de biedingen die prijs niet benaderden. Dat meldt het veilinghuis zelf. Een verklaring heeft Bernaerts niet voor de mislukte verkoop.

Claus schreef de tekst "Tand om tand" in opdracht van de Antwerpse KNS, maar de premiere van het toneelstuk vond plaats in 1970 in Brussel. Het handgeschreven manuscript telt 81 pagina's en komt uit een privécollectie.

Weense bronzen
De veiling van vandaag leverde ondanks de tegenvaller toch enkele verrassingen op. Een bronzen vrouwenbuste van kunstenaar Sam Dillemans leverde 11.000 euro op en een bokaal van Chinees porselein ging de deur uit voor 22.000 euro, terwijl het geschat was op slechts 5.000.

In juni wordt bij Bernaerts de grootste collectie Weense bronzen van Europa geveild. De kleine beeldjes komen zeer weinig voor, maar in Antwerpen zullen kooplustigen uitzonderlijk op 70 van dergelijke kunstwerken kunnen bieden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor een gezonde barbecue


Tips voor een gezonde barbecue


http://img17.imageshack.us/img17/2711/barbecuel.jpg


De zomer staat voor gezellige barbecues die lang kunnen uitlopen. Deze manier van koken heeft de reputatie ongezond te zijn, maar als je op enkele eenvoudige dingen let, wordt het een gezonde en ook lekkere maaltijd.

Tijd nemen
Barbecue zou je kans op kanker verhogen. Als je op een te hoge temperatuur te snel je vlees of vis dichtschroeit, is dat ook zo. Dan ontstaan er namelijk benzopyrenen, dat zijn kankerverwekkende stoffen, meldt gezondheidsnet.be. Het is daarom belangrijk dat je je tijd neemt voor een barbecue en vlees of vis rustig gaart. Bij een gasbarbecue betekent dit dat je het vuur niet te hoog mag zetten, bij andere toestellen mag je pas beginnen bakken als je kolen niet meer branden en bedekt zijn met laagje witte as. Verder is het belangrijk je vlees 25 tot 40 centimeter boven het vuur te leggen. Ook kan het helpen je barbecue af te dekken, dan bakt het vlees gelijkmatiger. Heb je zwarte, verkoolde delen? Eet die vooral niet op, maar snij ze er af.

Bacteriën vermijden
Geef bacteriën geen kans bij het barbecueën, laat daarom vlees of vis in de koelkast zitten tot net voor je begint te bakken. Want eens rauw vlees ongeveer 10 graden is, nemen bacteriën ontzettend snel toe. 'Besmet' ook geen andere voedingswaren, leg dus al het bestek of borden die met het rauwe vlees in contact kwamen meteen weg als je het niet meer nodig hebt. Gebruik zeker niet hetzelfde gerief bij bereid eten.

Salmonella
Om salmonella te vermijden moet je zorgen dat de buitenkant van het vlees niet verbrandt terwijl de binnenkant nog rauw is. Let er dus op dat alles gaar is, vooral bij varkensvlees en gevogelte is dat belangrijk. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hagelbuien verpesten wijnoogst in Bordeaux

Hagelbuien verpesten wijnoogst in Bordeaux





Zware hagelbuien hebben een ware ravage aangericht op de wijngaarden in Bordeaux. Duizenden hectaren raakten beschadigd, waardoor er veel minder flessen Bordeaux-wijn uit 2009 en 2010 zullen zijn."

In sommige regio's kregen de wijngaarden meerdere hagelbuien over zicht. De wijnboeren melden een verlies van 30 tot 100 procent.
Het is niet voor het eerst dat de regio Bordeaux te kampen heeft met hagel. Dat gebeurde ook al in 2003, maar toen raakten de wijnranken minder beschadigd, aldus de woordvoerder.(br.De Morgen)




» Reageer (0)
13-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genees van depressie door biologische klok te regelen


Genees van depressie door biologische klok te regelen




Veel mensen die aan een depressie lijden, hebben last van een ontregelde biologische klok. Een nieuw medicijn dat het bioritme herstelt, kan voor veel patiënten een uitkomst bieden. Farmaceut Servier lanceerde dit geneesmiddel, agomelatine, vandaag.

Ernstige depressie
Het is al langer bekend dat er een verband is tussen depressie en een storing van het biologische ritme. "Het is voor het eerst dat de depressie via deze weg kan worden behandeld", zei professor Johan den Boer. "Dit middel is alleen bedoeld voor mensen met een ernstige depressie", lichtte hij toe.

Slecht slapen
Een bekend symptoom van een verstoord bioritme is een ontregelde slaap-waakcyclus. Hier heeft een grote meerderheid van de patiënten last van; ze hebben moeite met inslapen of ze worden 's ochtends heel vroeg wakker, waardoor zij overdag vaak veel minder alert zijn.

Melatonine
Eén van de ingrediënten van het medicijn is melatonine. Dit is een stof die mensen dag en nacht zelf aanmaken en die onder meer betrokken is bij de regulatie van de biologische klok. Bij depressieve mensen is de productie van melatonine 's nachts veel lager dan normaal. Het medicijn grijpt in in dit afwijkende proces. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen minder vaak ziek


Vrouwen minder vaak ziek door sterker immuunsysteem





Mannen zijn het zwakke geslacht, toch wat de vatbaarheid voor ziekten betreft. Onderzoekers ontdekten namelijk dat vrouwen een sterker immuunsysteem hebben dankzij hun hormonen.

Minder ontstekingen
Uit onderzoek met muizen blijkt dat het vrouwelijke hormoon oestrogeen het immuunsysteem sterkt. Daardoor zijn mannen vatbaarder voor infecties door bacteriën, virussen, schimmels en wormen. De evolutie zou de oorzaak van het sterkere immuunsysteem zijn, een gezond lichaam is namelijk belangrijk voor de voortplanting bij vrouwen. Dankzij de resultaten kunnen wetenschappers nu een medicijn ontwikkelen op basis van deze stof om het mannelijke verdedigingssysteem tegen bacteriën te sterken.

Nieuw medicijn?
Onderzoekster Maya Saleh: "De resultaten bewijzen dat vrouwen beter beschermt zijn tegen ontstekingen. Hoewel het onderzoek op muizen verricht werd, is de kans groot dat we bij mensen hetzelfde effect zien. Ik ben erg hoopvol over de ontwikkeling van een medicijn dat het immuunsysteem van mannen sterkt, maar de vraag is of zij bereid zullen zijn een vrouwelijk hormoon te nemen?"

Mannen nemen vaker ziekteverlof
Uit eerder onderzoek blijkt dat 30 procent van de mannen ziekteverlof neemt wanneer hij een verkoudheid heeft, in vergelijking met slechts 22 procent van de vrouwen. Ook toonden wetenschappers aan waarom sommige mensen beter kunnen omgaan met pijn, terwijl anderen in hetzelfde geval meteen een pijnstiller nemen. Je kan namelijk pijn blokkeren of verminderen door jezelf wijs te maken dat het niet bestaat. Visualiseringtechnieken als het inbeelden van vallende sneeuwvlokken die de pijn wegnemen, kan het ongemak met twee derde verminderen.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!