Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




13-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen minder vaak ziek


Vrouwen minder vaak ziek door sterker immuunsysteem





Mannen zijn het zwakke geslacht, toch wat de vatbaarheid voor ziekten betreft. Onderzoekers ontdekten namelijk dat vrouwen een sterker immuunsysteem hebben dankzij hun hormonen.

Minder ontstekingen
Uit onderzoek met muizen blijkt dat het vrouwelijke hormoon oestrogeen het immuunsysteem sterkt. Daardoor zijn mannen vatbaarder voor infecties door bacteriën, virussen, schimmels en wormen. De evolutie zou de oorzaak van het sterkere immuunsysteem zijn, een gezond lichaam is namelijk belangrijk voor de voortplanting bij vrouwen. Dankzij de resultaten kunnen wetenschappers nu een medicijn ontwikkelen op basis van deze stof om het mannelijke verdedigingssysteem tegen bacteriën te sterken.

Nieuw medicijn?
Onderzoekster Maya Saleh: "De resultaten bewijzen dat vrouwen beter beschermt zijn tegen ontstekingen. Hoewel het onderzoek op muizen verricht werd, is de kans groot dat we bij mensen hetzelfde effect zien. Ik ben erg hoopvol over de ontwikkeling van een medicijn dat het immuunsysteem van mannen sterkt, maar de vraag is of zij bereid zullen zijn een vrouwelijk hormoon te nemen?"

Mannen nemen vaker ziekteverlof
Uit eerder onderzoek blijkt dat 30 procent van de mannen ziekteverlof neemt wanneer hij een verkoudheid heeft, in vergelijking met slechts 22 procent van de vrouwen. Ook toonden wetenschappers aan waarom sommige mensen beter kunnen omgaan met pijn, terwijl anderen in hetzelfde geval meteen een pijnstiller nemen. Je kan namelijk pijn blokkeren of verminderen door jezelf wijs te maken dat het niet bestaat. Visualiseringtechnieken als het inbeelden van vallende sneeuwvlokken die de pijn wegnemen, kan het ongemak met twee derde verminderen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gert Verhulst koopt jacht van 1,5 miljoen euro


Gert Verhulst koopt jacht van 1,5 miljoen euro





Het is overal crisis, maar blijkbaar niet bij Gert Verhulst en Studio 100. De verwekkers van onder andere Samson, Kabouter Plop, Piet Piraat en K3 hebben een jacht van maar liefst 1,5 miljoen euro gekocht.



 


De jacht, Evanna genaamd, is 36 meter lang en telt acht suites, weten de Coreliokranten. Het is wel niet de bedoeling dat Verhulst het schip zal gebruiken in zijn vrije tijd. De jacht zal door Studio 100 gebruikt worden voor bedrijfsfeesten.(br.hln)













» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantenjong slingert slurf onder kleedje Duitse tv-ster


Olifantenjong slingert slurf onder kleedje Duitse tv-ster


http://img9.imageshack.us/img9/1184/olifantje.jpg



De Duitse tv-presentatrice Kim Fisher (40) zal zich bij een volgend bezoek aan de dierentuin vermoedelijk niet meer bij de olifanten wagen. In de zoo van Berlijn slingerde een baby-olifantje immers haar slurf onder de zwarte jurk van ravissante tv-ster. Ko Raya is met haar actie plotsklaps wel wereldberoemd geworden. Na de geniepige aanval moest het olifantenjong in bedwang gehouden worden door de verzorgers van de dierentuin. Fisher, die ambassadeur wordt van de zoo, kon achteraf nog lachen om het voorval. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlamde oorlogsveteraan stapt marathon in 13 dagen

Verlamde oorlogsveteraan stapt marathon in 13 dagen





De heldhaftige Phil Packer kreeg een medaille uit de handen van Steve Redgrave, vijfvoudig Olympisch kampioen in het roeien.
Een voormalige majoor van het Britse leger heeft met behulp van krukken in dertien dagen de marathon van Londen (42,195 km) uitgestapt. Dat is opzienbarend want de 36-jarige Phil Packer raakte vorig jaar aan beide benen verlamd na een raketaanslag in Basra, de op één na grootste stad van Irak. De oorlogsveteraan had voor zijn calvarietocht 52.400 stappen nodig. Hij liet zich ook sponsoren en dat bracht 787.000 euro in het laatje. Geld dat integraal naar de Help for Heroes-campagne gaat, een initiatief dat oorlogsslachtoffers financieel steunt. (br.hln)



De heldhaftige Phil Packer kreeg een medaille uit de handen van Steve Redgrave, vijfvoudig Olympisch kampioen in het roeien.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor mijn lief poesje Special


Voor mijn lief poesje Special dat ik gisteren heb laten inslapen

Om het liedje Somewhere over the rainbow te beluisteren druk op de foto







Voor mijn lief poesje Special dat ik gisteren heb laten inslapen
Ik noemde je mijn prinsesje
Wat ben ik blij dat ik je heb gekend
Toen je bij mij kwam was je bijna dood
bijna doodgebeten door twee mastinos
Je was toen in shock
Ik heb meteen gezegd dat je bij mij mocht komen wonen
Je stond vol met bulten en beten
Dagen heb je op een stoel gelegen zonder er af te komen
alleen s'nacht kwam je van je stoel om te eten
Ik had ook het gevoel dat je s'nacht dicht in mijn nabijheid kwam liggen
Het geluk straalde na een paar weken van je af
Je had het naar je zin bij mij
Wij waren twee vriendinnen
Bij je vroegere baasje ging je nooit op hun schoot liggen...
bij mij deed je dat wel
Ik zag je graag...zoals ik ook mijn andere poezen graag zie
Je liefde was oprecht
Je hebt mij nooit teleurgesteld
Ik heb zo van je genoten
Vandaag zei de dierenarts dat je afzag
Je had moeite met ademen...en zou het nog moeilijker krijgen
Ik vond het vreselijk dat ik een beslissing moest nemen
maar ik mocht u niet laten lijden
daar was je te lief voor
ik ben heel te tijd blijven praten tegen je
mijn hand heb ik op je gelegd
zachte woordjes heb ik je toegefluisterd tot je stierf
sorry mijn prinsesje
altijd zul je in mijn hart blijven leven
ik zal je ontzettend missen
ik zie je graag



http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/lieveke-van-mij.jpg?t=1242079214





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België weer niet, Hadise wel naar finale Songfestival


België weer niet, Hadise wel naar finale Songfestival


Patrick Ouchène, beter bekend als Copycat, gaat niet naar de finale in Moskou.


Het Belgische Copycat heeft zich in Moskou niet kunnen kwalificeren voor de finale van het 54ste Eurovisiesongfestival. Hadise uit Mol die Turkije vertegenwoordigt met het aanstekelijke Düm Düm Tek, stoot wel door.

Voor het tweede opeenvolgende jaar zijn er twee halve finales, met respectievelijk 18 en 19 kandidaten, om uit te maken wie er naar de finale gaat, waarvoor Rusland (als winnaar van vorig jaar), en de vier groten van de Europese Radio Unie rechtstreeks geplaatst zijn: Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland en Spanje.

Uit elke halve finale konden en kunnen er tien landen doorstoten naar de finale. De negen eerste van elke halve finale haalden en halen dit per televoting, het tiende via een vakjury.

Uitgestuurd door de Franstalige openbare omroep RTBF kon de Elvis-kloon Copycat met het nummer Copycat zich niet kwalificeren voor de finale waarin België voor het vijfde opeenvolgende jaar ontbreekt.

Malta
Malta gaat ook naar de finale, die inzending werd gecomponeerd door onze landgenoot Mark Paelinck, die ook de Songfestivalinzendingen van Sergio (2002) en Xandee (2004) schreef. 









» Reageer (0)
12-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vossenjong overleeft twee weken in val


Vossenjong overleeft twee weken in val omdat moeder elke dag eten brengt



http://img9.imageshack.us/img9/3597/vosje.jpg



Het verhaal lijkt uit een sprookje weggelopen, maar is echt gebeurd. Een vossenjong van amper drie maanden jong overleefde ondanks zware verwondingen gedurende twee weken in een wrede val. De moeder van het jong kwam elke dag eten brengen aan haar onfortuinlijke jong en zo kon het overleven. Pas na twee weken hoorden bewoners in de buurt van Southend (Essex) het gejank. Ze konden het vossenjong bevrijden en doopten het Willy.

"Het kan niet anders dan dat zijn moeder elke dag eten bracht, want ondanks zijn zwaar avontuur was Willy niet ondervoed", zegt Sam Garvey die hielp bij de reddingsoperatie. "Het arme beestje zat vast in een val die aan een boom hing en kon geen weg meer op. Gelukkig konden we hem loskknippen. Hij was er erg aan toe. De dierenartsen hebben hem uitvoerig moeten naaien. De draad van de val had recht door zijn vacht gesneden tot op zijn botten. Diegene die de val heeft opgezet, riskeert vervolging, want het onnodig laten lijden van een dier, is een misdaad." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Indiër wast zich niet om zoon te verwekken


Indiër wast zich niet om zoon te verwekken





Niet in bad gaan om zo te zorgen dat het volgende kind een zoon wordt. Volgens Indiase media is dat de reden voor een vader van zeven dochters om zich niet te wassen.

Vuurbad
Kailash Kalau Singh weigert in bad te gaan en poetst ook zijn tanden niet met water. Iedere avond neemt hij staande op één been een 'vuurbad', rookt marihuana en bidt tot de hindoegod Shiva. Volgens Singh is op één been staan bij een kampvuur hetzelfde als een bad nemen. "Een vuurbad doodt bacteriën en voorkomt infecties", zegt hij.

Uit vaderlandsliefde
De 63-jarige Singh zegt dat hij de gelofte om zich niet te wassen deed voor zijn vaderland. "Ik ga pas weer in bad als alle problemen in het land zijn opgelost." Buren denken echter dat er een andere oorzaak is. Volgens hen heeft een profeet ooit gezegd dat Singh een zoon krijgt als hij niet in bad zou gaan.

"Met de vrouwen niks dan last"
De meeste Indiërs willen graag zonen. Mannen zijn namelijk kostwinners, terwijl vrouwen als een last worden gezien. De familie van de bruid betaalt de bruidsschat en de inkomsten van het paar gaan naar de familie van de bruidegom. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fluitende orang-oetan neemt cd op


Fluitende orang-oetan neemt cd op





Enkele dagen voor het Songfestival heeft Duitsland de ideale kandidaat gevonden: een fluitende orang-oetan. Jammer genoeg voor de kijkers zal Ujian zijn opwachting niet maken in de liedjeswedstrijd. Maar niet getreurd: De langharige, 14-jarige aap heeft zowaar een eigen cd opgenomen: 'Ik ben Ujian' komt volgende maand op de markt.

De orang-oetan heeft een grote onderlip en nadat hij enkele mensen had horen fluiten, probeerde hij zelf eens een deuntje te fluiten. Het deuntje werd al snel een gewoonte en een nieuwe ster was geboren. "Ik hoorde Ujian een eerste keer fluiten toen ik met mijn kinderen de zoo bezocht", aldus producer Christian Wolf. De man besloot de geluiden van de aap op te nemen en als achtergrond bij de muziek van zanger Tobi te gebruiken.

Ujian heeft een geweldig gevoel voor melodie en fluit duchtig verschillende deuntjes mee. Orang-Oetans zijn doorgaans intelligent en observeren menselijke bezoekers. Benieuwd of Ujian een bloeiende carrière voor de boeg heeft. (br.hln)




» Reageer (0)
11-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse piloten moeten zonder beha vliegen


Zweedse piloten moeten zonder beha vliegen

Zouden de passagiers binnenkort ook hun beha moeten uitdoen ...?





Een commandant van de Zweedse luchtmacht wil vuurbestendige beha's voor zijn vrouwelijke piloten. Micael Blydén merkt op dat de uitrusting voor vrouwen niet conform de veiligheidsvoorschriften is zonder vuurbestendig ondergoed.

Zonder beha vliegen
Hij wil dat de vrouwen over vuurbestendige beha's kunnen beschikken. "Het gaat hier om de elementaire veiligheid van de piloten. Je kan tijdens vluchten gewoon geen kledij dragen dat ontvlambaar is", aldus Blydén aan de krant Östgöta Correspondenten. De vrouwen kunnen ook niet beschikken over vuurbestendige slipjes en zijn dus verplicht om mannenonderbroeken aan te trekken. Zolang er geen oplossing gevonden is voor het probleem moeten de vrouwen maar zonder beha vliegen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treinsurfen rage in Australië

Treinsurfen rage in Australië





Treinsurfen wordt steeds populairder in Australië. Afgelopen vrijdag kon een lezer van de Herald Sun in Melbourne nog een filmpje maken van een jongeman die zich vastklampte aan de achterkant van een rijdende trein. Hij hield zich vast aan de ruitenwissers.


De Australische treinmaatschappij Connex krijgt maandelijks ongeveer negen meldingen van dergelijke levensgevaarlijke waaghalzerij, terwijl dat een jaar geleden nog drie was. Er zijn al meldingen van veertienjarigen die het proberen, zegt John Rees van Connex.

Paul Maric, wiens vriend het filmpje afgelopen vrijdag maakte, riep nog naar de man op de trein. "Hij gebaarde ons stil te zijn," zegt hij.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aap ontsnapt door kortsluiting te veroorzaken in zoo Adelaide


Aap ontsnapt door kortsluiting te veroorzaken in zoo Adelaide


Karta heeft de intelligentie van een vijfjarige mens.


In de zoo van het Australische Adelaide is een orang-oetang op ingenieuze wijze ontsnapt uit zijn vertrekken. Het 27-jarige vrouwtje Karta schakelde de schrikdraad rond haar verblijf uit door met een tak een kortsluiting te veroorzaken. Vervolgens klom ze over een andere schrikdraad naar het hek via een geïmproviseerde ladder die ze maakte uit takken.

Honderden evacuaties
Hoewel de aap uiteindelijk besloot niet van het hek naar het bezoekersdeel te springen, nam de zoo geen risico's en werden honderden toeristen geëvacueerd. Karta keerde na een halfuur semi-vrijheid echter terug naar haar verblijf, maar weigerde 's avonds dan weer te vertrekken naar haar nachtvertrekken.

Rouw
Het is niet de eerste keer dat het dier fratsen uithaalt. "Ze probeert ons altijd te slim af te zijn," zegt een oppasser. "Ze heeft ons al veel overuren bezorgd." Het personeel wijt haar bizarre gedrag aan het recente overlijden van haar partner Pusung. Karta, die ongeveer de intelligentie van een vijfjarig mensenkind heeft, had al eerder schrikdraad uitgeschakeld om aan eten te geraken. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Miller (Il Divo) sings La donna è mobile


David Miller (Il Divo) sings La donna è mobile

Om hem te beluisteren druk op de foto









» Reageer (0)
10-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen lijkt vrolijker dankzij vrolijke muziek


Iedereen lijkt vrolijker dankzij vrolijke muziek


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/muziek2.jpg?t=1241956430


Wie luistert naar vrolijke muziek zal daarvan niet alleen zelf een goed humeur krijgen, zo schrijft de Sunday Telegraph, hij of zij zal ook de indruk krijgen dat anderen er opgewekt(er) uitzien.

Muziek
Tot die ontdekking kwamen psychologen aan de universiteit van Londen, die vrijwilligers naar stukjes muziek van maximaal 15 seconden lieten luisteren en vervolgens hun reactie vroegen bij het zien van een aantal portretfoto's. Het muziekaanbod omvatte zo'n 150 flarden instrumentale pop, klassieke muziek en jazz en na elk nummer moesten de studenten zeggen welk humeur de mens op de foto had.

Hersengolven
Daaruit bleek dat 'happy music' in de woorden van onderzoeker dr. Joydeep Bhattacharya "de perceptie van geluk in een gelaatsuitdrukking verhoogt". Nadere studie van de hersengolven bij de proefkonijnen gaf aan dat die uitwerking van de beluisterde muziek in een fractie van een seconde optreedt, zo snel dus dat de vrijwilliger zich daar niet bewust van was. Het beluisteren van droevige muziek daarentegen maakten de gezichten op de foto's somberder.

Ophefmakend
Volgens dr. Bhattacharya is dit een "ophefmakend" resultaat, vooral door de manier waaarop de foto van iemand met een uitdrukkingsloos gezicht toch emoties (positief of negatief) krijgt toebedeeld na het beluisteren van muziek. Hij voegde daaraan toe dat "verder onderzoek nodig is om na te gaan hoe lang dit effect duurt en of andere factoren, zoals de muzikale voorkeur, ook een rol spelen".(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmut Lotti getrouwd met Jelle


Helmut Lotti getrouwd met Jelle


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/3/5/7/album_large_910882.jpg



Helmut Lotti heeft gisteren middag voor de derde keer eeuwige trouw beloofd aan een vrouw. De zanger gaf zijn jawoord aan literair journaliste Jelle van Riet. De 39-jarige Lotti en de 36-jarige journaliste trouwden om 14 uur in het stadhuis van Antwerpen. Het huwelijk vond in besloten kring plaats, maar na de plechtigheid gaf het kersverse echtpaar een feest op de Grote Markt. Fans, vrienden en andere belangstellenden kregen een glaasje aangeboden en brachten een toost uit.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/12/12/12/album_large_910872.jpg



Doordeweeks
"Het was eigenlijk een doordeweeks huwelijk, hoe raar dat ook mag klinken", zei burgemeester Patrick Janssens. "Het was heel gewoon en intiem, met een volle trouwzaal, maar dat gebeurt wel meer als er koppels trouwen. Het was echt hoe ze het gewild hadden. Daarna was er een korte receptie en werd het koppel naar buiten getrokken voor een klein feestje op de Grote Markt. Jelle las er een stukje voor uit haar column. Helmut zong een aantal liedjes en ging daarna achter de tapkraan staan. Het was echt gezellig. Er was ook heel wat volk, maar zeker niet zoveel dat het niet meer gezellig was. Het was net genoeg."



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/15/2/album_large_910892.jpg



Op wolkjes
In haar recentste column 'De bruid' voor De Standaard schrijft Van Riet: "Ik loop op wolkjes, blaak van het zelfvertrouwen en overstraal alles en iedereen, want hij houdt van mij. Ik herhaal: hij houdt van mij". Ze besluit haar laatste column als vrijgezel met: "Ik ga niet scheiden, van-z'n-lang-zal-ze-leven-niet!".



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/16/16/1/album_large_910876.jpg



Kimberly en Carol Jane
Lotti stapte twee keer eerder in het huwelijksbootje. In 1990 gaf hij zijn jawoord aan Kimberly Grosemans. Het huwelijk, waaruit dochter Messalina voorkwam, duurde zeven jaar. Een paar jaar later beloofde de zanger eeuwige trouw aan Carol Jane Poe. Dat huwelijk hield vier jaar stand en strandde in 2005. (br.hln)









» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder babyvet door yoghurtje per dag


Minder babyvet door yoghurtje per dag




Yoghurt verrijkt met probiotica kan nieuwe mama's helpen hun gewicht na de geboorte terug op peil te houden. Eén yoghurtje per dag zou al volstaan. Dat kwam naar voren bij een Finse studie bij 256 vrouwen die gevolgd werden vanaf hun derde maand zwangerschap tot een jaar na de bevalling.

Nuttige aanvulling
Vrouwen die tijdens de zwangerschap al supplementen met de vriendelijke bacteriën slikken, raken hun zwangerschapskilo's gemakkelijker kwijt. Deze vrouwen zijn een jaar na de bevalling gemiddeld slanker en ze hebben maar de helft zoveel kans op een dikke buik in vergelijking met vrouwen die enkel dieetadvies krijgen. Het lijkt er dus op dat probiotica een nuttige aanvulling vormt op een gezond dieet.

Duidelijk beter
"De vrouwen die probiotica namen, deden het duidelijk beter dan de andere vrouwen. Een jaar na de bevalling hadden zij het laagste vetpercentage en het minst abdominaal vet of vet gecentreerd in de buik", licht onderzoekster Kirsi Laitinen toe.

Dat buikvet, die centrale obesitas, is gevaarlijk omdat het de organen aantast en het risico op diabetes en hart- en vaatziekten verhoogt. Latinen onderzoekt nu de kinderen van de onderzochte vrouwen, om te zien of zij enig voordeel haalden uit de probiotica.

Afbraak suikers
De bacteriën in de probiotica drankjes, poeders en supplementen zouden suikers en koolhydraten afbreken, zodanig dat het lichaam deze niet opslaat als vet. Experten waarschuwen evenwel dat de helft van de probiotische producten niet werken omdat ze of te weinig bacteriën bevatten, of de foute soort bacteriën. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe kook je het perfecte ei


Keukenweetje:  Hoe kook je het perfecte ei


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/eitjes.jpg



Het beste is een ei te koken in kokend water. Prik eerst met een naald of een speciale eierprikker een klein gaatje aan de stompe kant van het ei zodat er lucht kan ontstnappen en de schaal niet kan barsten tijdens het koken. Als je meer eieren tegelijk kookt leg ze dan op een zeef zodat je elk ei tegelijk in het kokende water kan dompelen. Hieronder volgen richtlijken hoe je het beste een ei kan koken. Alleen kan dit niet altijd het perfecte resultaat geven. Belangrijke invloeden op de kooktijden is de lucht, hoe ijler de lucht hoe langer en de warmte van het ei. Let op als je een ei te lang kookt komt er een onaangename lucht vrij, dit komt door de zwavelwaterstof uit de proteine van het eiwit.

Eieren kook je:
4 tot 5 minuten: het eiwit is alleen van buiten vast, de dooier is nog vloeibaar en donker van kleur.
5 tot 6 minuten: het eiwit is vast, het buitenste van de dooier is vast maar het midden is nog vloeibaar.
6 tot 8 minuten: het eiwit is door en door gestold, de dooier is alleen in het midden nog enigszins zacht.
7 tot 9 minuten: het eiwit en dooier zijn gestold, de dooier is in het midden nog romig, de kleur van de dooier is lichter geworden.
10 tot 12 minuten: het eiwit en de dooier zijn massief, de kleur van de dooier is bleekgeel.
15 minuten: de dooier is zijn kleur bijna helemaal kwijt, het is droog geworden en verkruimeld bij het snijden.

Let op de tijden zijn vanaf dat het water begint te koken en om het perfecte gekookte ei te krijgen is veel experimenteren in de keuken gewenst!





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Susan Boyle te gast bij Oprah


Susan Boyle te gast bij Oprah


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/05/08/458088/susan-boyle-te-gast-bij-oprah_5_460x0.jpg


Susan Boyle zal volgende maandag te zien zijn in 'The Oprah Winfrey Show'. In een speciale aflevering van de talkshow gaat een cameraploeg een kijkje nemen in de huiskamer van de revelatie van 'Britain's Got Talent'.

In 'The World's Got Talent', een speciale aflevering van Oprah, verwelkomt de presentatrice jurylid Simon Cowell uit 'Britain's Got Talent'. Hij presenteert enkele talenten met 'sterrenpotentie' en Susan is daar één van.

De huisvrouw is ondertussen een stapje verder gegaan in haar make-over. Ze werd al gespot met een trendy leren jasje en nieuwe haarsnit. Maar haar oude zelf zal duidelijk nooit helemaal verdwijnen. Enkele dagen geleden presenteerde Boyle zichzelf nog voor de fotografen met een te strakke broek en met een open rits. (br.Gazet van Antwerpen)





» Reageer (0)
09-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als je je moeder mist op moederdag?


Wat als je je moeder mist op moederdag?





Zondag zetten we alle moeders terug in de bloemetjes. Maar wat als je moeder er niet meer is, of als je alle contact hebt verbroken? Voor hen wordt het een moeilijke dag, waarmee ze geconfronteerd worden met een verlies of gemis waar maar weinigen begrip voor hebben.

Geen juiste manier
Voor wie (pas) zijn of haar moeder verloor, wordt het een zondag een triestige dag. Het gemis van de moeder wordt eens zo duidelijk op een dag waar ze centraal zou staan. Je kan haar niet nog eens zeggen hoe dankbaar je haar bent of hoe graag je haar ziet.

Een 'juiste' manier om hier mee om te gaan is er niet. Je kan ervoor kiezen je moeder te herdenken in je eentje of met je broers en zussen of tantes en nonkels waarbij haar lievelingsgerecht en haar verhalen centraal staan. Je kan een brief schrijven, haar graf bezoeken en uithuilen. Ga de confrontatie niet uit de weg: deze emoties zijn echt en waard gevoeld te worden.

Eigen keuze
Dan is er ook nog de groep vrouwen die hun moeder mist uit eigen keuze. Dat is niet zo zeldzaam als het lijkt: tien procent van de vrouwen verbreekt het contact met haar moeder op een of ander moment in hun leven zo schrijft ad.nl.

Complexe relatie
"De band tussen een moeder en een dochter is complex", legt familietherapeute Else-Marie Van den Eerenbeemt uit. "Ten eerste heb je 9 maanden in haar gewoond en ten tweede krijg je te maken met het spiegelcomplex. Moeders verwachten veel van hun dochters en projecteren er al hun verwachtingen en eigen, niet-ingeloste dromen op. Bovendien wil je haar alle nare ervaringen besparen." De meeste breuken ontstaan door een dominante moeder, een scheiding van de ouders en psychologische terreur of stoornis.

Grote momenten
De meeste breuken herstellen zich en kleinkinderen zijn daarbij het perfecte smeermiddel. "Oma zijn biedt een herkansing", verklaart Van den Eerenbeemt. "Als oma hoef je niet op te voeden en heb je geen verantwoordelijkheid. Tegelijk ben je ouder, wijzer en geduldiger ge worden." Uiteindelijk zijn alle momenten die nooit terugkomen, zoals een huwelijk, een overlijden of een zware ziekte, een prima mogelijkheid tot verzoening.

Verwijten
Al loopt ook dat wel eens fout. Zo kan je het verwijt krijgen 'nu pas' bij je zieke moeder op bezoek te komen. De angst voor zulke verwijten, maken dat veel verzoeningen lang worden uitgesteld, maar dat is volgens de therapeute geen goed idee.

"Door niets te doen, maak je de pijn en de verwijten scherper. Iets kleins als een kaartje kan al veel effect hebben." Helaas zijn niet alle breuken te herstellen omdat niet alle fouten te vergeven zijn. Van den Eerenbeemt pleit er in dat geval wel voor niet te blijven hangen in wrok en verwijten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acteurscarrière prins Laurent


Paleis stak een stokje voor de acteurscarrière van prins Laurent





De protocollaire diensten van het koninklijk Paleis hebben in 1995 een stokje gestoken voor de ambitie van prins Laurent om het te wagen als filmacteur.

Toen Rob Van Eyck de kortfilm 'Berncastel' draaide, met Wendy van Wanten als een vrouw die zelfmoord pleegt, kwam hij in contact met de prins die hem zou gevraagd hebben of er geen rol voor hem zat in een volgende film.

Korte tijd later ontving de verguisde regisseur een fax van de protocollaire diensten, waarin stond dat er geen sprake van kon zijn. In een reactie zegt prins Laurent zich het voorval niet te herinneren.  (br.hln)





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!