Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwste champagnekurk wil dames overtuigen


Nieuwste champagnekurk wil dames overtuigen


http://img5.imageshack.us/img5/2079/champagner.jpg



Een champagnefles ontkurken is niet langer een mannenzaak. 'Maestro', de nieuwste champagnestop, maakt het dames makkelijker om de godendrank te ontkurken. Een zachte duw tegen een klep is al voldoende om te genieten van al dat lekkers.

Gemak
Het Franse bedrijf Alcan werkte liefst drie jaren aan de ontwikkeling van de nieuwe kurk. Met een investering van drie miljoen, werd zelfs op geen geld gekeken. De reden? 'Snelheid, gemak en precisie', aldus de makers. Vast staat is dat de nieuwe kurk een ware revolutie betekent, een zacht duwtje opent de fles meteen en zelfs het typische 'Pop'-geluid bij het openen, is behouden.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/12/8/media_l_910073.jpg



Meer vrouwen

Door zoveel gebruiksvriendelijkheid hopen de uitvinders alvast meer vrouwen te overtuigen. Intussen werden al 2.000 flessen van Duval-Leroy met deze kurken op de markt gebracht. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kane - Let It Be
  

Om  Let  It  Be van Kane te beluisteren

druk op foto








» Reageer (0)
07-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urbanus speelt duivenmelker


Urbanus speelt duivenmelker in komische oorlogsfilm





Na films als 'Koko Flanel' en 'Hector' heeft Urbanus opnieuw de weg gevonden naar het witte doek. De Vlaamse komiek kruipt begin volgend jaar in de huid van garagist en duivenmelker Armand Piston in de oorlogskomedie 'La Toujours Contente'. Dat meldt Caviar, dat instaat voor de productie.

Piston in het verzet
De film vertelt het verhaal van Piston, die in het door Pruisen bezette België tracht te overleven. Hij is een grote bewonderaar van de Belgische autocoureur Camille Jenatzy, de eerste man ter wereld die met een voertuig sneller dan 100 kilometer per uur reed. Het personage van Urbanus bouwt dan ook zijn eigen voertuig, La Toujours Contente. Maar na een Pruisische aanslag op zijn garage belandt Armand bij het verzet.

Frank Van Passel
Naast hoofdrolspeler Urbanus is nog niet bekend wie de overige rollen voor zijn rekening neemt. Het scenario wordt geschreven door Urbanus zelf en regisseur Frank Van Passel, bekend van de televisieserie 'De Smaak van De Keyser' en films als 'Manneken Pis'.

De opnames van 'La Toujours Contente' starten in het voorjaar van 2010. De film zal eind volgend jaar in de zalen te zien zijn. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe honden uitmaken of baasje blij is of triest


Hoe honden uitmaken of baasje blij is of triest




Als je zelf een hond hebt, zal je het wel weten: een hond voelt perfect aan wanneer zijn baasje blij is of triest. Onderzoek wees uit dat honden dat zowaar op dezelfde manier detecteren als wij. Ze hebben een gave om ons gemoed te lezen op ons gelaat. Ze ontwikkelden dat 'zintuig' door duizenden generaties heen om een onverwachte trap van een boos baasje te vermijden.

Slimme beesten die honden. Ze bekijken het menselijke gelaat op een andere manier dan alle andere waarnemingen die ze doen. Gevoelens als woede, plezier en angst zijn veel duidelijker te zien op de rechterkant van ons gezicht dan op de linkerkant en dat kunnen honden onderscheiden, wezen de tests uit. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smoothie


Smoothie van blauwe bessen en bramen met yoghurt en honing





Ingrediënten

150 g blauwe bessen (hou 25 g apart voor de garnering)
125 g braambessen
5 dl volle yoghurt
4 el honing

Bereiding
Mix alle ingrediënten en serveer de smoothie goed gekoeld, met een scheutje extra yoghurt en enkele blauwe bessen in glaasjes als tussendoortje of dessert.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er staat een paard in de kleerkast


Er staat een paard in de kleerkast




Neen, dit is geen scène uit een aflevering van 'Wie wordt Maria' voor dieren en evenmin een beeld uit een clip voor de remix van André van Duin's carnavalshit 'Er staat een paard in de gang'. De viervoeter die op de foto prijkt, draagt namelijk een creatie van de Duitse modeontwerpster Hildegard Bergbauer.

Dirndl
Wie er als paard goed wil uitzien op de Beierse weiden, kan zich voortaan een dirndl aanschaffen van de extravagante Bergbauer. De ontwerpster maakte eerder ook al creaties voor honden en katten.

  
  


Gekke pakjes
Hildegard Bergbauer deed naar eigen zeggen haar inspiratie op in de revues en bonte avonden die ze als kind ging bekijken. "De dieren die in die shows optraden, droegen steevast gekke pakjes, inclusief accessoires. Die beelden zijn altijd bij mij blijven hangen".



Na de verkiezing van de Duitse kardinaal Ratzinger tot paus, ontwierp Bergbauer een lijn geestelijke hondenpakjes.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldrecord: Cubaan rolt 43 m lange sigaar

Wereldrecord: Cubaan rolt 43 m lange sigaar


 


De Cubaanse sigaarroller Jose Castelar heeft gisteren zijn eigen wereldrecord van langste sigaar verbroken. De 65-jarige eilandbewoner rolde een sigaar van maar liefst 43,38 meter en verpulverde daarmee zijn vorig record uit 2005. Toen wist hij een sigaar van 20,41 meter te fabriceren, weet De Telegraaf.







Castelar rolt al 51 jaar sigaren en is zelf ook een liefhebber. Hij rookt dagelijks één sigaar. Het nieuwe record krijgt een plaats in het register van Guiness World Records.

Castelar kijkt ondertussen al uit naar een nieuw record. "Ik ga door tot ik er één kan maken die dezelfde lengte heeft als de Malecon", verklaarde hij, verwijzend naar de beroemde tien kilometer lange promenade in Havana. (br.hln)





» Reageer (0)
06-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepeste kinderen later dubbel zoveel kans op psychose


Gepeste kinderen later dubbel zoveel kans op psychose




Mensen die als kind gepest werden, hebben twee keer meer risico op een psychose dan degenen die een 'normale' jeugd beleefden. Dat blijkt uit Brits onderzoek.

Psychiatrische ziekte
Gepest worden, zeker wanneer dit een lange periode aanhoudt, kan erge consequenties hebben voor sommige kinderen. De onderzoekers bestudeerden 6.437 12-jarigen die jarenlang lichamelijk en geestelijk gepest werden vanaf hun zevende. Daaruit bleek dat slachtoffers van pestgedrag dubbel zoveel kans hebben hersenschimmen, hallucinaties of andere psychotische symptomen. Hoe heviger de pesters optreden, hoe hoger de kans op een psychiatrische ziekte.

Traumatische ervaring
Eerdere studies toonden al aan dat traumatische ervaringen tijdens de jeugd, zoals lichamelijk of seksueel misbruik, zorgen voor de ontwikkeling van een psychose tijdens op latere leeftijd. Ook bleek dat kinderen die de symptomen van een psychose vertonen later meer kans hebben op schizofrenie.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vet verdwijnt door witte thee


Vet verdwijnt door witte thee


 
 

Witte thee stimuleert de vertering en voorkomt de aanmaak en groei van vetcellen en breekt het meer vet af in menselijke cellen.



 



Minder vet
Wetenschappers weten al langer dat plantenextracten vetcellen beïnvloeden, meldt nu.nl. De onderzoekers bewerkten menselijk vet met extract van witte thee. Daaruit blijkt nu dat dit de groei van vetcellen verminderde zonder dat de cel zelf werd aangetast. Door de witte thee was er ook meer afbraak van vet. Witte thee zou dus kunnen helpen bij de oplossing van het obesitasprobleem. De onderzoekers weten niet of dat het drinken van witte thee hetzelfde effect heeft.







Witte thee
Witte thee bevat weinig cafeïne en theïne en het is wel een goede bron aan antioxidanten. Het drankje heeft een zachte smaak en een goudgele kleur. Daarnaast bevat het vier keer zoveel vitamine C en polifenol als andere theesoorten. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw krijgt nieuw gelaat


Vrouw krijgt nieuw gelaat nadat man haar aan flarden schoot


 

Connie Culp is de eerste Amerikaans die een quasi totale gezichtstransplantatie heeft ondergaan. De vrouw werd vijf jaar geleden in het gelaat geschoten door haar man en werd gruwelijk verminkt. Na een 22 uur durende operatie zijn plastische chirurgen er in geslaagd het gelaat van de vrouw grotendeels te herstellen. Gisteren voelde de nieuwe Connie zich sterk genoeg om haar verhaal te doen aan de pers.



      http://www.hln.be/static/FOTO/pe/15/1/6/media_l_908481.jpg
Zo zag Connie er uit voor de gruwelijke schietpartij.



Wonder
Haar expressie is nog wat houterig, maar Connie kan praten, glimlachen, ruiken en smaken. Een wonder, nadat de nu 46-jarige vrouw in december 2004 in het gelaat werd geschoten door haar man Thomas. Die probeerde na de feiten tevergeefs de hand aan zichzelf te slaan. Hij zit nu een celstraf van zeven jaar uit.

Rampzalig
De gevolgen waren desastreus. Het geweerschot verpulverde de neus van Connie, net als haar wangen, haar gehemelte en een oog. Ze moest ademen via een luchtpijp. Enkel haar bovenste oogleden, voorhoofd, onderlip en kin bleven grotendeels gespaard.

Voorbereiding
Twee maanden na de feiten werd de vrouw, na lang aarzelen, onder handen genomen door dokter Risal Djohan, plastisch chirurg aan de Cleveland Clinic. Er waren dertig voorbereidende ingrepen nodig om het gelaat van Connie te herstellen. Zo werden uit delen van haar ribben werden kaakbeenderen gecreëerd. Huid van Connie's dijen werd op haar gezicht getransplanteerd.

Donor
Op 10 december van vorig jaar onderging Connie Culp dan een operatie die 22 uur duurde. Een team plastische chirurgen verving 80 percent van haar gelaat met beenderen, spieren, zenuwen en bloedvaten van een pas overleden vrouw.

Smakelijk
Amper een maand na de ingreep kon de patiënt voor de eerste keer in jaren opnieuw vast voedsel eten. "Wat hebben die pizza, kip en hamburgers me gesmaakt", schertste Connie gisteren op de persconferentie. "Ik kon opnieuw genieten van een kopje thee met een koekje".

 

 


Integreren

De vrouw wil zich nu inzetten voor de opvang van mensen die werden verminkt na een ongeval. Bovenal wil ze zich opnieuw integreren in de maatschappij, samen met haar twee kinderen en twee kleinzonen.

Intussen wordt haar toestand zorgvuldig opgevolgd, zowel fysiek als psychisch. Kleine afstotingsverschijnselen konden bedwongen worden met medicijnen.

Kosten
Het hospitaal neemt de kosten van de talrijke ingrepen op zich vermits zij dit titanenwerk als een experiment beschouwden. Het zou gaan om een bedrag tussen 250.000 en 300.000 dollar. 



Connie Culp, gisteren tijdens de persconferentie. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beroemde buste van Nefertiti is vals


"Beroemde buste van Nefertiti is vals"






De beroemde buste van Nefertiti is een vervalsing die in 1912 gefabriceerd, zo meldt de kunsthistoricus Henri Stierlin in een geschrift dat binnenkort nog moet verschijnen. De aanwijzigingen die erop wijzen dat het onmogelijk is dat de buste van de Egyptische farao 3.400 jaar oud is stapelen zich op, aldus de Zwitserse kunsthistoricus.

Tiara
Volgens Stierlin werd het borstbeeld door beeldhouwer Gerardt Marks gemaakt op de site waar in 1912 de archeologische opgraving plaatsvonden. De Duitse archeoloog Ludwig Borchardt had gevraagd om een portret van de farao, waarop ze de tiara (hoofddeksel) droeg, waarvan geweten was dat ze zich ermee vertoonde. Hij wilde het ook met min of meer realistische kleuren laten beschilderen met behulp van oude kleurstoffen die gevonden werden tijdens de opgravingen, zegt Stierlin nog.

Belachelijk maken
Tijdens een bezoek van de Duitse prins op 6 december 1912 werd de buste opgemerkt en voor authentiek aanzien. De archeoloog zou daarop niet de moed hebben gehad om zijn gasten "belachelijk te maken", aldus de kunsthistoricus.

Authenticiteit
In een reactie verklaardde Dietrich Wildung, directeur van het Egyptisch museum in Berlijn dat de buste tentoonstelt, dat hij geen "twijfelachtige" voorwerpen toont "aan de 700.000 bezoekers die we ieder jaar ontvangen". Volgens hem tonen verschillende wetenschappelijke analyses de authenciteit van het voorwerp aan. 






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Bettens _ Ne me quitte pas


Sarah Bettens  met een liedje van Jacques Brel

 Ne me quitte pas

Om haar te beluisteren druk op de foto








» Reageer (0)
05-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Gauguin sneed oor Vincent Van Gogh af


Paul Gauguin sneed oor Vincent Van Gogh af


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Vincent-Van-Gogh.jpg?t=1241519906
Vincent Van Gogh
 
Eén van de meest tot de verbeelding sprekende incidenten uit de kunstgeschiedenis zou niet kloppen: Duitse kunstwetenschappers zeggen bewijs te hebben gevonden dat Vincent van Gogh niet zelf zijn oor afsneed. De echte dader was een andere legendarische impressionistische schilder, Paul Gaugin.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Gauguin-1.jpg?t=1241521087
Gauguin, zelfportret.


In "Van Gogh's Ear: Paul Gauguin and the Pact of Silence" schrijven Hans Kaufmann en Rita Wildegans dat beide schilders op 23 december 1888 ruzie kregen, waarbij Gauguin, een volleerd schermer, met een zwaard het oor van Van Gogh afhakte.

Geheim
De twee mannen zouden hebben afgesproken de ware oorzaak geheim te houden. Gauguin om vervolging te voorkomen en Van Gogh om de vriendschap niet te verliezen van de man op wie hij verliefd was. Het incident was volgens de onderzoekers trouwens ook de aanleiding voor Vincent van Gogh om twee jaar later zelfmoord te plegen, niet zijn veronderstelde psychische verwardheid. Ze zou bovendien Vincents laatste brief aan Gauguin verklaren: "Jij bent stil, ik zal het ook zijn."


Ambras in het Gele Huis


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/vangogh-het-gele-huis.jpg?t=1241520155
Het Gele Huis in Arles, geschilderd door Van Gogh.


Op 23 oktober 1888 kwam Paul Gauguin bij Vincent van Gogh in diens Gele Huis in Arles logeren, maar nauwelijks twee maanden later volgde de breuk, tijdens een hoog oplopende ruzie over de plaatselijke cafébazin. Het verhaal gaat dat beide schilders verliefd waren op haar.

In één populaire versie van het incident haalde Van Gogh met zijn scheermes uit naar Gauguin, die zich nog net kon verweren, maar Van Gogh sneed per ongeluk zijn eigen oorlel af.

Gesuis in hoofd
Een andere, en de meest tot de verbeelding sprekende versie, hield het erop dat Van Gogh zijn oor afsneed omdat hij leed aan tinnitus en het voortdurende gerinkel en gesuis in zijn hoofd hem gek maakte.

400 frank
Van Gogh wordt tegenwoordig gezien als één van de grote schilders van de 19de eeuw. Tijdens zijn leven werd maar één schilderij verkocht: De rode wijngaard. Anna Boch, een Belgische kunstenares en zus van zijn vriend Eugène Boch kocht het voor 400 frank, een paar maanden voor Van Goghs dood.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/De-rode-wijngaard.jpg?t=1241520416
De Rode Wijngaard, het enige schilderij dat Van Gogh verkocht tijdens zijn leven.


Bijna mislukte zelfmoord
Op 27 juli 1890 probeerde Van Gogh zelfmoord te zichzelf in de borst met een pistool. Hij wilde zichzelf door het hart te schieten, maar miste en stierf twee dagen later aan inwendige bloedingen.

"Hij was niet gek"
Kaufmann en Wildegans hebben nog een verrassende onthulling in petto: ze beweren dat het incident met de oor leidde tot de zelfmoord van Van Gogh. "Van Gogh was helemaal niet psychisch gestoord of gek", menen ze. "Dat was een verhaaltje dat Gauguin verspreidde om zich in te dekken. Van Gogh had wel in toenemende mate last van epileptische aanvallen, die verergerden na de schock die hij overhield aan het gevecht en de breuk met Gauguin, op wie hij verliefd was. Dat deed hem uiteindelijk zelfmoord plegen."

Bij het Van Gogh Museum in Amsterdam hebben ze al laten weten het met deze versie niet eens te zijn. Maar de auteurs krijgen wel de steun van Nina Zimmer, curator van de Van Gogh exhibitie in Basel (br.hln)


    http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/vincent-van-gogh2.jpg?t=1241520749




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gun mama rust op moederdag


Gun mama rust op moederdag


http://img5.imageshack.us/img5/636/mamalfs.jpg
 


Vergeet de bloemen en pralines op zondag. 396 mama's onthulden zopas hun favoriete moederdagcadeau: een dagje of twee rust. Even tot jezelf komen, lijkt anno 2009, de ultieme wens.

Geen zorgen
Het Nederlandse Mamaloe-Coaching, gespecialiseerd in het begeleiden van werkende moeders, wilde weten wat vrouwen het meest verlangen. Opmerkelijk is dat slechts 13 procent de voorkeur geeft aan het krijgen van producten als pralines of bloemen. De meesten worden liever in de watten gelegd (46%) of een dag of twee ontlast van alle taken (17%).

 

 



Erop uit

Om helemaal tot jezelf te komen, trekken dames er liefst helemaal tussenuit (51%). Opvallend is dat vooral gescheiden dames daar nood aan hebben. Ook de sauna, de natuur en sporten scoren hoog als onspanningsmoment.

Partner
Uiteraard maken de traditionele knutselwerkjes van de kindjes, het mooie weer. Toch hopen de meeste mama's (60%) dat ook de partner zijn waardering laat zien tijdens haar feestdag. 16 procent stelt zelden of nooit iets te krijgen.

Vergeten
Volgens begeleidster Mirjam Derksen nemen moeders te weinig tijd voor zichzelf. "Dagelijks merk ik daar de gevolgen van. Ze vergeten zichzelf en lopen daardoor vast".





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachthuis te koop voor 1 dollar


Prachthuis te koop voor 1 dollar


http://img23.imageshack.us/img23/9647/prachthuis.jpg



Een groot huis, twee hoog is te koop voor een dollar. Het optrekje staat in het noorden van Virginia en kan rekenen op heel wat belangstelling van potentiële kopers uit Alaska en Great Britain. Er schuilt wel een venijnig adertje onder het gras. Het huis in Leesburg moet verhuisd worden en de transportkosten kunnen wel eens oplopen.

De grond waarop de boerderij uit 1880 staat is niet te koop en dus moet de koper het huis verhuizen. H.H.Hunt, het vastgoedbedrijf dat eigenaar is van het optrekje meldt ook dat de koper toestemming voor de verhuis moet vragen aan het Ministerie van Transport in Virginia. In het begin waren er niet veel potentiële kopers maar nu het huis op Yahoo staat, hebben al meer dan een miljoen belangstellenden op de link geklikt. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse griep is als verkoudheidje


Slachtoffer (12): "Mexicaanse griep is als verkoudheidje"


Het meisje gaat naar de Alleyn's school.
 


In het zuiden van Londen is een vierde Britse school gesloten nadat zes leerlingen Mexicaanse griep hadden overgekregen van een andere leerling die terugkwam uit de Verenigde Staten. Er zijn besmettingen vastgesteld bij 27 Britten, en 300 verdachte gevallen worden getest.

Volgens een van de besmette leerlingen stelt het virus niet zoveel voor. "Ik moest een beetje hoesten en ik voelde me niet super," zegt de 12-jarige Sophie De Salis, die vorige week woensdag naar huis werd gestuurd met koorts.







"Ik was wel wat ongerust toen ik vernam dat ik Mexicaanse griep had, maar het voelde eerlijk gezegd als een gewone verkoudheid. Ik denk niet dat het iets is om bezorgd over te zijn," zegt ze in de Daily Mail. Het meisje voelt zich al veel beter. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bikinivrees doet afvallen


Bikinivrees doet afvallen





De zomer zorgt traditioneel voor heel wat kopzorgen bij de dames. Uit bikinivrees willen ze liefst meteen nu nog enkele kilootjes kwijt. Enkel zo voelen vrouwen zich prettiger in bikini of badpak. Dat blijkt uit een Nederlandse enquête van valtaf.nl en Gezondheidsnet.nl.

Schaamte
82 procent van de ondervraagden voelt zich onprettig in bikini of zwembroek. Een derde schaamt zich zelfs voor haar lichaam. 95 procent wil daar graag nog voor de zomer iets aan doen: twee derde is tevreden met een gewichtsvermindering van 1 tot 10 kilo.

Zomerkleding
Afvallen blijft een actieve bezigheid voor veel vrouwen. Meestal heeft zomerse kleding daar mee te maken. Voor één op de vijf is gezondheid de belangrijkste reden. Andere redenen zijn ziekte, gebruik van medicatie, stress of depressieve gevoelens. Ook stoppen met roken, doet diëten.

Wintervet
Opmerkelijk is dat meer dan de helft van alle ondervraagden vorig jaar ook wilde afvallen. Dat is meestal gelukt, alleen groeiden de kilo's er tijdens de winter weer bij. (br.hln)




» Reageer (0)
04-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransen eten en slapen het langst


Fransen eten en slapen het langst


 


De Fransen zijn nog steeds de grootste levensgenieters ter wereld. Volgens een studie zou geen enkel ander volk langer slapen en eten dan onze buren. Een inwoner van Frankrijk slaapt gemiddeld bijna negen uur per nacht en eet gemiddeld meer dan twee uur per dag. De studie werd uitgevoerd door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en vond plaats in achttien landen die lid zijn van de organisatie.

Siësta
Hoewel ook in Frankrijk steeds vaker naar fastfood gegrepen wordt, blijft de Fransman dagelijks meer dan twee uur lang eten. Een Franse maaltijd is daardoor twee keer langer dan in Mexico. Vreemd genoeg zijn de Fransen ook de grootste slaapkoppen. Spanjaarden, die nochtans trouw hun siësta houden, staan pas op de derde plaats. De Amerikanen staan met een nachtrust van 8,5 uren op de tweede plaats.







Japanners werken meer
De Fransen slapen een uur langer dan de Japanners, die helemaal onderaan de lijst staan. In Japan wordt dat uurtje nachtrust opgeofferd om meer tijd op het werk door te brengen. Televisie kijken is de populairste manier van ontspanning in de schaarse vrije tijd van de Japanners. Turken kijken veel minder tv en brengen die tijd liever met vrienden door.

Italiaanse vrouwen
In sommige landen is het verschil tussen de geslachten nog opvallend groot. Zo hebben Italiaanse mannen liefst tachtig minuten per dag meer vrije tijd dan vrouwen. Vrouwen brengen in Italië veel meer tijd door in de schoonmaak van het huis.


Langste eters

1. Frankrijk     135 minuten
2. Nieuw-Zeeland     130 minuten
3. Japan     117 minuten
4. Italië     114 minuten
5. BELGIË     109 minuten
6. Spanje     106 minuten
7. Duitsland     105 minuten
8. Korea     96 minuten
9. Polen     94 minuten
10. Zweden     94 minuten




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer studenten hebben psychische problemen


Steeds meer studenten hebben psychische problemen





Steeds meer studenten kampen met psychologische problemen als faalangst, depressies en persoonlijke crisissen. Aan de universiteiten van Hasselt, Gent en Antwerpen spreekt men van een opmerkelijke toename de jongste jaren. Aan de KU Leuven heeft men het zelfs over een verviervoudiging sinds 1999, schrijven de Concentra-kranten.

Examens
Examenstress is vaak een uitlokkende factor voor psychologische problemen. "Er is effectief een toename van het aantal psychologische problemen, onder andere door de prestatiedruk", vertelt professor Paul Van Royen. "De meeste studenten vangen we intern op. Maar voor problemen als een ernstige depressie of een borderline persoonlijkheid verwijzen we door naar externe begeleiding."

Externe hulp
De groep die externe hulp krijgt, groeit snel: van 25 studenten in 2004 naar 130 in 2009. Ook in Hasselt en in Gent zien ze de 'ernstige gevallen' toenemen. Ruim twee derde van alle hulpvragers zijn meisjes.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof van Eden lag in het zuiden van Afrika


"Hof van Eden lag in het zuiden van Afrika"


http://img8.imageshack.us/img8/9396/gardenofeden.jpg



Wie 'Hof van Eden' zegt, denkt daarbij dankzij talloze schilderijen en prenten aan een groen, vruchtbaar landschap waarin Adam en Eva zorgeloos ronddartelden, tot ze een fout maakten. Maar de werkelijkheid is volgens de Sunday Times anders. Uit een genetische studie blijkt namelijk dat de wieg van de mensheid zich eigenlijk bevond in een dor, droog, onaantrekkelijk stukje zuidelijk Afrika, langs de grens tussen Namibië en Angola.

Bosjesmannen
In die streek (waarvan de coördinaten 12.5 graden O en 17.5 graden Z bedragen) leven nu de Bosjesmannen, of San, die mogelijk het dichtst staan bij Adam en Eva en van wie het klikgeluid dat karakteristiek is voor hun taal volgens sommigen een rechtstreeks overblijfsel is van de oorspronkelijke menselijke spraak. Dat blijkt uit de grootste studie van Afrikaanse genetica die ooit werd ondernomen. De vorsers, onder leiding van Sarah Tinkoff van de universiteit van Pennsylvania, bestudeerden de genen van meer dan 3.000 mensen in 121 van de 2.000 bevolkingsgroepen in Afrika. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!