Verse sardines in wijnbladeren met chili-citroenboter
Verse sardines in wijnbladeren met chili-citroenboter
Heerlijk ! ! !
Ingrediƫnten voor 2 tot 4 personen: 50 g zachte boter 3 tenen knoflook, gepeld en geperst 2 grote rode pepertjes, zaden verwijderd en fijngehakt 30 g verse peterselie, het blad fijngehakt geraspte schil van 1 citroen 12 verse sardines ingemaakte wijnbladeren, afgespoeld en drooggedept olijfolie zout en zwarte peper parten citroen, bij het opdienen
Bereidingswijze: Steek de BBQ aan of laat de grill heet worden.
Meng
de zachte boter met de knoflook, pepertjes, peterselie en citroenrasp.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de sardines aan de buiten- en
binnenkant in met de kruidenboter.
Bestrijk de wijnbladeren met
een beetje olie en wikkel elke sardine in een wijnblad - een half blad
is meestal voldoende voor een sardine.
Rooster de sardines 2
min. aan elke kant op de BBQ of onder de grill. De wijnbladeren
verbranden en verkolen, maar de sardines worden binnenin perfect gaar.
Dien op met partjes citroen en laat iedereen zelf zijn sardientjes uitpakken.
(br.nina)
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek