Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




30-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongetje (13) valt tegen 160 per uur van trein in Halle


Jongetje (13) valt tegen 160 per uur van trein in Halle


(archieffoto)


Een jongetje van 13 jaar heeft twintig minuten lang voor de kick aan de buitenkant van een rijdende trein gehangen. De trein haalde intussen snelheden tot 160 kilometer per uur. De jonge treinsurfer viel in de buurt van het station van Halle van de trein, raakte ernstig gewond en werd pas een uur later gevonden. De NMBS is in alle staten. Het parket van Brussel is een onderzoek gestart. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coca Cola

Coca Cola


29 mei 1886  John Pemberton begint te adverteren voor Coca-Cola.


http://img38.imageshack.us/img38/6870/cococola.jpg



Coca-Cola


Coca-Cola is een koolzuurhoudende frisdrank die wordt vervaardigd door The Coca-Cola Company en overal ter wereld verkrijgbaar is. "Coca-Cola" is sinds 1893 als handelsmerk geregistreerd.


   Geschiedenis

Coca-Cola is uitgevonden in 1886 door de apotheker John Pemberton, die het drankje als een medicijn en genotsmiddel ontwikkelde tegen onder andere hoofdpijn en vermoeidheid. Het idee om het drankje Coca-Cola te noemen komt van zijn zakenpartner Frank Robinson. De zwierige letters op de verpakking van dit Colamerk zijn eveneens van Robinson. Het logo, de flessen en de drank vormen samen mede dankzij Coca-Cola's marketingstrategie een wereldwijd bekend merk. Coca-Cola is wereldwijd het bekendste merk, dit komt omdat het product al meer dan 100 jaar bestaat, en natuurlijk door de vele reclame die men voor het product gemaakt heeft.

Vermoedelijk werd Coca-Cola voor het eerst in de fabriek geproduceerd in 1894, hoewel dit ook 1890 kan zijn. In het begin was Coca-Cola enkel in karretjes langs de weg te koop, voor een zogenaamde Nickel, dat een ander woord is voor een muntstuk van 5 dollarcent. Al snel werd dit product bekend in heel Amerika, waarna ook de rest van de wereld volgde.

Tegenwoordig is Coca-Cola over heel de wereld te koop; van de rijke buurten in Los Angeles, tot de 'sloppenwijken' in Thailand; overal heeft het product zijn marketingstrategieën met succes beloond zien worden. Het wordt vaak gezien als het symbool van de Verenigde Staten. De prijs is in de loop der tijd echter wel veranderd. Terwijl men er zo'n honderd jaar geleden slechts een stuiver voor moest betalen, kost een flesje Coca-Cola in Europa en Amerika nu tussen 1 en 3 euro/dollar.

Tijdens de Olympische spelen van 1928 kwam Coca-Cola voor het eerst naar Nederland. Het eerste verkooppunt was een kraampje op het terrein van het Olympisch Stadion in Amsterdam.

In Nederland werd in 1930 te Amsterdam de 'N.V. Nederlandsche Coca-Cola Maatschappij' opgericht, waarmee deze merklimonade of frisdrank haar intrede deed op de Nederlandse markt. In 1945 werd deze opgevolgd door 'The Coca-Cola Export Corporation (Holland Branch)'.


Het flesje

Coca-Cola heeft ook de herkenbare flesvorm geregistreerd als handelsmerk in 1960. De vorm van de fles is gemaakt naar de vorm van de vrucht van de cacaoboom. Coca-Cola werd voor het eerst in flessen verkocht op 12 maart 1894, terwijl de blikjes voor het eerst verschenen in 1955. De bekende colafles werd in 1915 door de glasblazer Earl R. Dean ontworpen. De ingrediënten van cola (kolanoten en coca) gaven hem geen inspiratie, zodat hij in de Encyclopaedia Britannica begon te bladeren tot hij een plaatje van een cacao-vrucht vond, dat precies de juiste rondingen en vormen had die hij kon gebruiken. Tevens werd het logo op het blikje aangepast. Het staartje dat door het logo heen gaat was voorheen een boog, en nu heeft het de vorm gekregen van het flesje.


Mythes over Coca-Cola

Rond Coca-Cola zijn veel verhalen in omloop gekomen, voornamelijk broodjeaapverhalen. Een aantal van deze broodjeaapverhalen zijn:

    * Coca-Cola kan vlekken op kleding oplossen;
    * Coca-Cola kan donker haar blond maken;
    * Coca-Cola Light (in veel landen Diet Coke genoemd) is een probaat middel tegen diarree;
    * Eens viel een man in de fabriek in een ketel vol Coca-Cola en ze hebben slechts zijn gebit teruggevonden, hij was volledig opgelost;
    * Coca-Cola waaraan men een aspirientje heeft toegevoegd is een krachtig afrodisiacum. Zo krachtig dat degene die dit consumeert met de eerste de beste naar bed wil gaan. Volgens een andere lezing is de combinatie geen afrodisiacum, maar wordt iemand die het consumeert gek of hyperactief.
    * Coca-Cola heeft de Kerstman bedacht (de kerstman bestond natuurlijk al langer, maar Coca-Cola is wel verantwoordelijk voor de huidige vorm en kleur van de Kerstman).
    * Slechts twee topmensen bij het bedrijf kennen de formule en om de kans dat zij gelijktijdig overlijden te minimaliseren, mogen zij nooit samen in een auto of vliegtuig reizen.





» Reageer (0)
29-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt Susan Boyle uit Britse talentenjacht gegooid?


Wordt Susan Boyle uit Britse talentenjacht gegooid?





Susan Boyle dreigt de grote finale van de Britse talentenjacht 'Britain's Got Talent' te missen. De zangsensatie gaat gebukt onder de stress en dreigt compleet door te draaien, zo schrijft The Sun. Volgens de krant bestaat de kans dat Boyle uit de finale van morgen wordt gegooid. De tv-makers vrezen immers dat ze op het podium helemaal door het lint zal gaan. "Susan mag niet live op televisie instorten. Als ze mentaal niet tiptop in orde is, treedt ze niet op morgen", luidt het streng.

Eerder werd in Britse media al flink gediscussieerd over een ruzie van Susan met een agent. Ook ging de zangeres in een hotel volledig over de rooie. Susan leeft nog steeds een teruggetrokken bestaan in Blackburn. Na haar doorbraak met 'I dreamed a dream' is ze een nationale heldin geworden. Afgelopen weekend schopte ze het tot de finale met haar vertolking van het nummer 'Memory' uit de musical Cats. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500 kubieke meter marmer voor restauratie Akropolis


500 kubieke meter marmer voor restauratie Akropolis





Voor het restaureren van de Akropolis is alleen al de voorbije acht jaar meer dan 500 kubieke meter nieuwe marmer uit de omliggende bergen van Athene aangevoerd. Bovendien werden al 2.350 ton marmer en steen uit de Akropolis weggenomen en na hun restauratie teruggeplaatst. Dat meldt de krant Kathimerini.

De bijkomende marmerdelen werden tussen de zuilen uit de oudheid en bouwelementen geplaatst om ze te bevestigen en ontbrekende delen te vervangen. Ze zijn afkomstig uit dezelfde Atheense regio, waar in de oudheid het marmer voor de bouw van het monument op de Akropolis werd gedolven.

Nog 15,8 miljoen nodig
De restauratie van het symbool van Athene duurt al sinds 1975. "We hebben nu nog ongeveer 15,8 miljoen euro nodig om met de restauratie van de westkant van de Akropolis te beginnen", zei de directrice van de bevoegde afdeling van het ministerie van Cultuur Maria Ioannidou aan de krant. Tot nog toe zijn de Nike Tempel en de Propyleeën (monumentale ingang) van de Akropolis en het oostelijke en noordelijke deel van het Parthenon gerestaureerd.

Gigantische puzzel
Tientallen architecten, archeologen en speciaal opgeleide metsers hebben de afgelopen jaren duizenden stukken van het monument voorzichtig weggehaald, gereinigd en weer teruggeplaatst in deze "gigantische archeologische puzzel", aldus een restaurateur. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensverwachting in Vlaanderen blijft stijgen


Levensverwachting in Vlaanderen blijft stijgen


http://img34.imageshack.us/img34/1834/bejaarden3.jpg



De levensverwachting in Vlaanderen blijft stijgen, zowel voor mannen als voor vrouwen. Voor een jongetje dat geboren werd in 2007 steeg de levensverwachting tot 77,9 jaar, voor een meisje steeg het tot 82,9 jaar. Longkanker, borstkanker, hart- en vaatziekten en zelfmoord blijven de belangrijkste doodsoorzaken in Vlaanderen. Dat blijkt uit de gezondheidsindicatoren 2007 die vandaag werden voorgesteld door Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Veerle Heeren (CD&V).

Vijfde plaats in Europa
Vlaanderen staat op het vlak van levensverwachting op de vijfde plaats in Europa, na Italië, Frankrijk, Zweden en Spanje. Uit de cijfers blijkt ook dat de mannen de vrouwen langzaam aan het bijbenen zijn. Waar de levensverwachting voor een pasgeboren jongetje in 1998 75,1 jaar was, steeg die in 2007 dus tot 77,9 jaar. Dit betekent een toename van 2,8 jaar op tien jaar tijd of een stijging met bijna vier maand per jaar. Voor een pasgeboren meisje was de stijging minder spectaculair: van 80,8 jaar in 1998 naar 82,9 jaar in 2007. Een stijging met 2,1 jaar of bijna drie maand per jaar.

Kanker
Sinds 2005 is kanker de belangrijkste doodsoorzaak bij mannen, voor vrouwen zijn dat hart- en vaatziekten. Borstkanker blijft de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen van 40 tot en met 69 jaar.
Toch daalt de sterfte door kanker, hart- en vaataandoeningen en zelfmoord. Het overlijden als gevolg van hart- en vaataandoeningen daalde bij mannen met 28 procent en bij vrouwen met 27 procent tussen 1998 en 2007.

Zelfmoord
In 2007 overleden 17 procent minder mannen en 11 procent minder vrouwen ten gevolge van kanker dan in 1998. Sinds 2000 sterven jaar na jaar minder mannen en vrouwen door zelfmoord. Voor mannen werd er een daling van 24 procent en voor vrouwen een daling van 14,5 procent vastgesteld tussen 2000 en 2007. "Dit is duidelijk meer dan de in de gezondheidsdoelstellingen vooropgestelde 8 procent. Het Vlaams actieplan bewijst dus te werken. Verdere investeringen blijven echter noodzakelijk want ook met de huidige cijfers zitten we nog bij de hoogste van Europa", aldus minister Heeren.

Voorts blijkt dat de sterfte door roken daalt bij mannen, maar stijgt bij vrouwen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manier van glas vasthouden verklapt persoonlijkheid


Manier van glas vasthouden verklapt persoonlijkheid


http://img37.imageshack.us/img37/2378/glas.jpg




De manier waarop je je drankje vasthoudt geeft belangrijke informatie over je persoonlijkheid. Britse onderzoekers zeggen dat deze onthullingen belangrijk zijn om je versiertrucs op café bij te schaven.

Flirter
Onderzoekers bestudeerden 500 mensen terwijl ze op café hun drankje vasthielden. Psycholoog Glenn Wilson verdeelde op basis van zijn observaties daarvan mensen in acht verschillende categorieën. Je hebt de 'flirter', dit zijn vaak vrouwen, zij houdt haar glas sierlijk vast, speelt met haar vingers en gaat ermee over de rand. Zij plaagt aanbidders door over de rand te turen terwijl ze een slokje neemt. Professor Wilson: "De beste manier om deze persoon te benaderen is met dezelfde flirterige gebaren."




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/5/3/6/media_l_923766.jpg




Muurbloempje

Aan de andere kant heb je het 'buurbloempje', zij houdt haar glas beschermend vast. Haar drankje is een sociale houvast en ze zal het nooit helemaal uitdrinken. Ze laat steeds een klein slokje in, waar ze van kan drinken als redmiddel in een sociaal moeilijke situatie. De ijskoningin maakt duidelijk dat ze niet ingaat op avances door haar glas voor haar lichaam te houden. De roddelaarster praat in een klein groepje vrienden over anderen. Ze maakt gebaren met haar glas en gebruikt het om haar punt duidelijk te maken. Kate Moss is daar een mooi voorbeeld van. "Ze heeft al een dichte vriendengroep, daarom is het moeilijk om als vreemde haar aan te spreken", aldus Wilson.


Playboy

De pleziermaker drinkt meestal van de fles en houdt die losjes vast. Deze persoon neemt kleine slokjes om zo geen kans te verliezen om in te pikken op het gesprek. De playboy is een levendige, zelfverzekerde persoon en raakt regelmatig zijn drankje aan. De stoere man drinkt bier of cider uit het flesje, zijn vrouwelijke tegenhanger kiest voor een wit wijntje. Deze persoon zal brede gebaren maken om zo zoveel mogelijk ruimte op te eisen. Als laatste is er de agressieveling, hij is iemand die stevig zijn glas of fles vast neemt en er agressieve gebaren mee maakt.







Belangrijk bij versieren
Volgens de onderzoekers zijn deze bevindingen belangrijk om te bepalen wat de beste manier is om iemand op café te benaderen. En door lichaamstaal over te nemen kun je snel sympathie opwekken bij de persoon die je wil versieren. (br.hln)








» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie verspreidt foto Russische 'Mowgli'


Politie verspreidt foto Russische 'Mowgli'





Het vijfjarige Russische meisje, dat door honden en katten is grootgebracht, maakt het redelijk goed. Natasha is naar een weeshuis overgebracht, waar ze begeleid wordt door een batterij psychologen. "Als de verzorgers haar even alleen laten, begint ze te blaffen en aan de deur te krabben", klinkt het bij de politie, die inmiddels een foto van het meisje heeft verspreid.

Natasha werd na haar geboorte opgesloten tussen de katten en de honden in een flatgebouw in de Oost-Siberische stad Chita. Het kind, dat niet kan praten en de verstandelijke vermogens van een tweejarige heeft, had het verkommerde appartement nog nooit verlaten. De moeder van 'Mowgli', genoemd naar het knaapje uit 'Jungle Book', is intussen verhoord. Van de vader ontbreekt voorlopig elk spoor. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anouk - Lost



Anouk
Om Lost te bekijken druk op de foto
 en geniet ervan


.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rani zwanger van derde kindje


Rani zwanger van derde kindje


http://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/2009/05/28/ranidc.jpg.250.jpg


Rani De Coninck, momenteel te zien in 'Mijn Restaurant', is zwanger. Het wordt het derde kindje voor de voormalige Miss Belgian Beauty.

Samen met haar ex-man Gust De Coster heeft Rani De Coninck al twee kinderen, een zoon Beau (15) en een dochter Dora (13).

Het derde kindje van Rani is het eerste samen met haar nieuwe liefde Laurens Verbeke, creatief directeur bij de Vlaamse Media Maatschappij.

Omdat het gerucht van Rani’s zwangerschap volgens VTM hier en daar al de kop op stak, bevestigt de commerciële zender het nieuws.
Rani, Laurens, Beau en Dora zijn in blijde verwachting en kijken er naar uit om na de finale
van ‘Mijn Restaurant’ in alle intimiteit en rust naar de geboorte te kunnen toeleven, klinkt het nog. (br.Het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walen kussen meer dan Vlamingen


Walen kussen meer dan Vlamingen


 
 

Walen kussen vaker, op jongere leeftijd en met meer verschillende partners dan Vlamingen. Verder blijkt uit onderzoek dat één op de twee Belgische vrouwen al een betere kusser heeft gekend dan haar huidige partner en dat Vlaamse vrouwen fantaseren over een zoen met Roel Vanderstukken.


15 jaar
Eén op de vijf vrouwen kust voor het eerst tussen 9 en 13 jaar. Waalse meisjes beginnen er het vroegst aan. De gemiddelde vrouw wacht tot haar 15de, de helft is tussen 14 en 16 jaar bij een eerste tongzoen. Een kwart kuste al eens met een andere vrouw. De Belgische vrouw zoende vijf tot tien mensen, acht procent heeft nog maar één vaste zoenpartner gehad. Waalse vrouwen zijn vooral actieve kussers: 23 procent van hen had meer dan 20 kuspartners in vergelijking 11 procent van de Vlaamse vrouwen. Een kwart geeft dagelijks een tongzoen 12 procent vindt het vies. We spenderen gemiddeld10 tot 30 seconden aan één kus. De helft van de vrouwen bekende wel dat haar beste kus ooit niet met haar eigen partner was.



http://img43.imageshack.us/img43/1362/roelvanderstukken.jpg
Roel Vanderstukken.



Roel Vanderstukken
De helft van de Vlaamse vrouwen wil wel eens een Bekende Vlaming willen kussen. Roel Vanderstukken is het populairst, gevolgd door Koen Wauters, Matthias Schoenaerts en Koen De Bouw. Met Jean-Pierre Van Rossem en Herman Brusselmans willen we voor geen geld ter wereld zoenen. Uit het onderzoek bleek ook dat een slechte adem de grootste afknapper is bij het kussen gevolgd door te wilde kuspartners. Toch vindt driekwart van de vrouwen een eerste slechte kus niet schadelijk voor het verdere verloop van de relatie. 84 procent van de Vlaamse vrouwen denkt dat je niet op voorhand kunt voorspellen of iemand een slechte kuspartner is.

Kauwgom
De helft van de vrouwen gebruikt altijd of soms kauwgom voor of tijdens het kussen. De enquête werd georganiseerd door Mentos Gum bij 525 Belgische vrouwen tussen 15 en 55 jaar. Het bedrijf beweert dat je met de nieuwe Mentos Aqua Kiss altijd kusklaar bent. (br.hln)




» Reageer (0)
28-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje hele leven opgesloten tussen honden en katten


Meisje hele leven opgesloten tussen honden en katten





De Russische politie heeft een vijfjarig meisje gevonden dat al haar hele leven in een flat tussen honden en katten verblijft. Het meisje spreekt niet en gedraagt zich zoals de honden en katten waarmee ze samenwoonde.

Nooit buiten geweest
De flat is gelegen in de Oost-Siberische stad Chita. "Vijf jaar lang werd het meisje opgevoed door honden en katten. Ze is nog nooit buiten geweest", stelt de politie in een verklaring. Het meisje droeg vuile kleren en was niet gewassen. De flat beschikt immers niet over verwarming, warm water of een afvoersysteem.

Dierlijk gedrag
Het meisje, dat de naam Natasha heeft, wordt door psychologen opgevangen in een weeshuis. Haar moeder werd ondervraagd, maar de vader is nog spoorloos. Het gedrag van het meisje is eerder dierlijk te noemen: ze weigert met een lepel te eten en vertoont veel van de eigenschappen van de dieren waarmee ze samenleefde.

Mowgli
Als de verzorgers haar kamer verlaten, springt het meisje naar de deur en begint ze te blaffen. Haar gedrag staat in wetenschappelijke kringen bekend als het Mowgli-syndroom. Mowgli was een jongetje dat in het 'Jungle Book' van Rudyard Kipling werd opgevoed door wolven. Voor deze kinderen is de overgang van een dierlijk naar een menselijk bestaan uiterst traumatisch.  (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekookte aardappeltjes met bieslookolie


Gekookte aardappeltjes met bieslookolie, lichtgesmoorde andijvie en pladijs




Ingrediënten
700 g jonge aardappeltjes, geboend en gekookt
6 el zure room
4 pladijzen, gefileerd en ontveld
1/2 krop andijvie, in vieren verdeeld en schoongemaakt
Olijfolie
Kippenbouillon

Voor de bieslookolie
1/2 bos bieslook
5 el olijfolie
2 el citroensap
Peper en zout

Bereiding
Fruit de andijvie heel kort aan in olijfolie. Voeg een bodempje bouillon toe, smoor de andijvie kort en kruid met peper en zout. Pureer het bieslook met de olijfolie en het citroensap, kruid met peper en zout. Meng de zure room met peper en zout. Stoom de visfilets kort en kruid met peper en zout. Serveer de vis samen met de room en de andijvie bij de aardappeltjes, die je overgiet met de bieslookolie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse kannibaal eet celgenoot op


Franse kannibaal eet celgenoot op


http://img132.imageshack.us/img132/6919/peperenzout1.jpg


In het Franse Rouen heeft een gevangene zijn celmakker met huid en haar opgevreten. Eerst vermoordde hij het slachtoffer om daarna zijn borst open te snijden. Een van de longen werd genuttigd, pittig gekruid met peper en zout. De 37-jarige dader, Barmy Nicolas Cocaign, werd onmiddellijk overgeplaatst naar een zwaarbewaakte psychiatrische kliniek. Cocaign, die in de cel zat voor verkrachting, riskeert een levenslange celstraf voor de moord. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.al zijn de wolken nog zo donker



http://img199.imageshack.us/img199/8969/83092290.jpg


door de hoge en donkere bomen
is er altijd wel een sprankje licht...
niets is zo donker en droevig als  het lijkt
al heb je je ogen dicht..

al zijn de wolken nog zo donker
en lijkt het leven heel grauw...
ergens op deze aarde zijn er altijd mensen die je kunnen zeggen
Ik geef om jou...
eigenlijk probeer ik je alleen maar te zeggen
al ziet het leven er soms zo beroerd uit
er is altijd wel een uitweg te vinden
er is geen uitweg die je leven sluit...

er zal altijd iemand zijn die je wilt helpen
te lopen waar je lopen moet
en die je zal steunen
al gaat het slecht... in voor en tegenspoed...




» Reageer (0)
27-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menopauze schaadt het geheugen


Menopauze schaadt het geheugen


http://img43.imageshack.us/img43/6073/geheugen.jpg



60 procent van de vrouwen onthoudt en leert tijdens de menopauze minder goed, ontdekten onderzoekers. Het goede nieuws is dat het geheugen zich na afloop weer snel herstelt.

Oorzaak: vrouwelijke hormonen
De onderzoekers bestudeerden 2.500 vrouwen. Hun verwerkingssnelheid, verbale en werkgeheugen werden voor, tijdens en na de menopauze getest. Meer dan de helft van deze vrouwen merkte tijdens de menopauze dat haar geheugen haar in de steek liett. Maar na de menopauze herstelt dit snel weer. Volgens de onderzoekers zijn de vrouwelijke hormonen de oorzaak. Verder bleek dat een hormoontherapie met oestrogeen en progesteron voor de menopauze het verbale geheugen en de verwerkingssnelheid verbeterden. Wanneer vrouwen deze hormonen na de menopauze namen, merkten de onderzoekers geen verbetering op in het geheugen.

Geen Alzheimer
Professor John Stevenson: "Veel vrouwen kampen met geheugenproblemen tijdens de menopauze. Ze zijn vaak heel opgelucht als ze dit horen omdat ze vrezen dat dit de symptomen het begin zijn van Alzheimer." De menopauze start gemiddeld op 50 jarige leeftijd, wanneer de menstruatie van een vrouw stopt en symptomen als warmteopvliegers en depressie zich voordoen. De eierstokken stoppen dan met het klaarmaken van eitjes, waardoor het niveau van oestrogeen stilvalt en hart- en beenderproblemen ontstaan.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag vindt de eerste MS-Werelddag plaats


Vandaag vindt de eerste MS-Werelddag plaats





Vandaag vindt de eerste Multiple Sclerose Werelddag plaats. Initiatiefnemer en wereldwijd coördinator is de 'Multiple Sclerosis International Federation' (MSIF), waar o.a. de Belgische MS-Liga's deel van uitmaken. Doel van dit initiatief is de aandacht te vestigen op de noden van MS-patiënten onder de slogan: "Join the global movement. End MS!" Wereldwijd lijden meer dan 2 miljoen mensen aan Multiple Sclerose.

Circa twee maal meer vrouwen dan mannen hebben MS. Het is de meest voorkomende chronische neurologische aandoening van het centraal zenuwstelsel bij jonge volwassenen. Het is een ziekte die vaak erg diep ingrijpt in het leven van de getroffenen op het moment van persoonlijke, professionele of familiale plannen. In België hebben naar schatting minstens 10.000 personen (of 1 op 1000 landgenoten) MS.

Ongeneeslijk
Het verloop van de ziekte is onvoorspelbaar en erg verschillend van persoon tot persoon en heeft daardoor een belangrijke sociale en psychologische weerslag. Niet alleen op de persoon met MS zelf, maar ook op zijn of haar omgeving. Tot op heden blijft MS een niet te genezen aandoening. Er zijn wel min of meer effectieve behandelingen beschikbaar die voornamelijk "ontstekingsremmend" werken. Het wetenschappelijk onderzoek blijft zich wereldwijd inspannen om de oorzaak van MS te leren kennen.

In meer dan 50 landen vinden er dezer dagen acties plaats om MS beter bekend te maken en voor solidariteit met alle personen, familieleden, vrienden en kennissen die rechtstreeks of onrechtstreeks met de ziekte geconfronteerd worden. Tal van artiesten en bekende personaliteiten hebben hun steun aan de MS-werelddag betuigd. Je vindt hun namen - o.a. voetballer Lionel Messi en popgroep U2 - terug op www.worldmsday.org.

MS in Vlaanderen
In België en meer in het bijzonder in Vlaanderen vinden er eveneens een aantal initiatieven plaats. De MS-Liga Vlaanderen laat zich, net als alle bij de MSIF aangesloten lidorganisaties, bij zijn missie als belangenorganisatie inspireren door de wereldwijd aangenomen tien richtlijnen die moeten zorgen voor meer levenskwaliteit voor personen met MS (zie www.ms-sep.be).

Eén van de belangrijkste verzuchtingen van Personen met MS (PmMS) is de wens om zo lang mogelijk onafhankelijk te zijn van derden. Daarvoor zijn initiatieven die personen met MS weerbaarder en sterker maken bijzonder nuttig.  (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GPS-rugzakje voor vogels

GPS-rugzakje voor vogels





Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam hebben een gps-rugzakje ontwikkeld om vogels tijdens hun trek te volgen. Hierdoor kan de vogeltrek volgens de universiteit nauwkeuriger dan ooit worden gevolgd. Het eerste onderzoek met de rugzakjes is volgens de onderzoekers met succes afgerond.

Botsingen
De kennis die met het rugzakje wordt opgedaan kan op verschillende manieren worden gebruikt. De onderzoekers wijzen erop dat kennis over vliegbewegingen nu al wordt gebruikt om botsingen tussen vliegtuigen en vogels te voorkomen. Het rugzakje kan ook een rol spelen bij onderzoek naar de verspreiding van vogelgriep.

Risico
Door een nauwkeuriger beeld van de vogeltrek kan ook worden bepaald waar een windmolenpark op zee het best kan worden geplaatst om zo weinig mogelijk risico voor vogels op te leveren. Het rugzakje bestaat uit een 'piepklein' gps-systeem met een harde schijf en een zender. Het geheel wordt gevoed door een klein zonnepaneeltje. Alles bij elkaar weegt het veertien gram.

Meeuwen
Het rugzakje is al gebruikt op kleine meeuwen. Die zijn vorig jaar op Texel uitgerust met het systeem om hun trek naar Zuid-Europa te bestuderen. Zo kwamen de onderzoekers onder meer te weten waar en wanneer de vogels vissersboten volgen. Ook ontdekten ze dat het dak van de Renaultfabriek in het Franse Douai voor de vogels een populaire overnachtingsplaats is. Van daaruit zoeken ze in omliggende akkers naar voedsel.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse kleuter ontwaakt uit coma en zingt Mamma Mia


Britse kleuter ontwaakt uit coma en zingt Mamma Mia





Een kleuter heeft op een aangename wijze haar ouders verrast. Het meisje ontwaakte op een fantastische manier uit haar coma. Ze zong het liedje 'Mamma Mia' van ABBA.

Layla Towsey was bijna voor dood opgegeven. De kleuter had een hersenvliesontsteking opgelopen en tot overmaat van ramp werd ze ook nog eens getroffen door een hartaanval. "Ze lag aan de machine, veel hoop was er niet meer. We hadden haar eigenlijk al opgegeven", vertelt haar mama Katy (23). "De dokters gingen ook langzaam haar medicatie afbouwen. Ze was er te erg aan toe." Maar dat was buiten de kleuter gerekend. "Plots hoorde ik haar. Ze zong een liedje. Het was Mamma Mia van ABBA. Ik kon mijn oren niet geloven. Ze werd meteen beter. Ze heeft ons allemaal verrast", besluit Kate Towsey.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rupsen spinnen zelfs auto's in

Rupsen spinnen zelfs auto's in




Ons land wordt momenteel ingepalmd door de rupsen van stippel- of spinselmotten. Die zorgen ervoor dat bomen en zelfs wagens in geen tijd overwoekerd worden door een wit spinsel, dat lijkt op een sneeuwlaagje. "Totaal ongevaarlijk," zegt Wim Veraghtert van Natuurpunt, "maar zeer moeilijk te verwijderen." De harde winter en het warme voorjaar zouden de oorzaak zijn van de plotse invasie.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arno - Je Veux Naiger

Arno

Om Je Veux Naiger te beluisteren
druk op de foto



.


Arnaud Charles Ernest (Arno) Hintjens (Oostende, 21 mei 1949), is een rockzanger, die liedjes vertolkt in het Frans, Engels en sporadisch ook in het Oostends dialect.


Arno groeide op in een Oostends, politiek links geöriënteerd middenklassegezin. Hij koos aanvankelijk voor het koksvak, maar was al in zijn jonge jaren vooral geïnteresseerd in muziek. Vooral uit Engeland geïmporteerde bluesplaten inspireerden hem.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!