Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




13-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modellen in bikini zetten Frans museum op stelten

Modellen in bikini zetten Frans museum op stelten

Klik op de foto om het filmpje te bekijken




Een doordeweekse dag in het Parijse Musée d'Orsay: dat betekent tot rust komen bij schilderwerken van onder meer Monet, Manet, Gauguin en Van Gogh. Tot drie modellen -ingehuurd door het Franse lingeriemerk Etam- beslisten om de boel eens goed op stelten te zetten. In bikini paradeerde het olijke trio voorbij stomverbaasde bezoekers.

Een geslaagde reclamestunt met andere woorden, al oordeelden de bazen van het museum daar lichtjes anders over. "Dit is niet de sfeer die past bij een kunstgalerij", klonk het.

Hoe die meiden daar binnen geraakt zijn, vraagt u zich af? Simpel, met hun bontjassen wisten ze de onwetende personeelsleden aan de ingang te verschalken. Eens in het museum vlogen die obstakels snel uit en begonnen ze giechelend aan hun dolle tocht. Hun mooie liedje stopte toen de bodyguards er zich mee moeiden.

De directeur van het Musée d'Orsay is nu van plan om Etam een proces aan de broek te smeren. Het lingeriemerk moest het filmpje ook van haar website zwieren, maar op YouTube is er intussen geen houden meer aan.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Etam zo'n kunstje flikt. Eerder waren dezelfde modellen ook al in bikini op de schaatsbaan van de Eiffeltoren en aan de veiligheidscontrole op de luchthaven van Charles de Gaulle te bewonderen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse mama in shock: "Artsen stalen brein van mijn baby

Britse mama in shock: "Artsen stalen brein van mijn baby"


http://img233.imageshack.us/img233/3093/juliemiddleton.jpg


Julie Middleton (40) is in shock nadat ze te horen kreeg dat de hersenen van haar dertien jaar geleden overleden zoontje in een bokaal in het ziekenhuis van Southampton werden teruggevonden. De kleine Regan stierf na amper zes weken aan wiegendood. Het tragische verhaal staat in The Sun.

De Britse mama, uit Poole in Dorset, dacht dat haar babyzoontje 'helemaal' begraven was zonder dat de artsen hem nog hadden 'bewerkt'. Maar nu blijkt dat de dokters de hersenen van het kindje hadden verwijderd tijdens de autopsie in het ziekenhuis van Southampton. "Het voelt aan alsof ze een stukje van mijn baby hebben gestolen", zegt de gechoqueerde moeder in The Sun. Eerder was er in het Verenigd Koninkrijk al een gelijkaardig schandaal in het Alder Hey-ziekenhuis in 1999.

Het was de politie die de lugubere vondst meedeelde aan Julie Middleton. Zij en haar ex, Michael Wilson - de papa van Regan - gaan nu in op het voorstel om ook het brein van hun baby mee te begraven in zijn graf. Maar Julie voegt eraan toe: "We kunnen het niet aan erbij te zijn, dat zou te pijnlijk zijn voor ons beiden. Ik dacht dat ik jaren geleden al afscheid had genomen van Regan. Ik kan dit niet nóg eens doorstaan. Ze boden mij een gratis begrafenis aan maar ik dacht meteen: 'Wat zullen ze dan doen? De hersenen in de bokaal tonen in de kerk?'"

De vondst van de organen kadert in een grootscheepse nationale politiezoektocht naar stalen van menselijk weefsel. Vermoed wordt dat er nog heel wat gelijkaardige gevallen zijn waarbij organen van overledenen bewaard werden zonder toestemming van de nabestaanden.



» Reageer (0)
12-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen bouwen hotel van 30 verdiepingen in 360 uur

Chinezen bouwen hotel van 30 verdiepingen in 360 uur

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Een hotel van dertig verdiepingen dat in amper vijftien dagen oftwel 360 uur gebouwd wordt, voor zo'n huzarenstuk moet je tegenwoordig in China zijn. In de provincie Hunan klaarde de Broad Group deze klus aan het Dingtong meer. Zoals uit de video blijkt, verrees er in geen tijd een hotel dat volgens de bouwheer ook nog eens bestand is tegen aardbevingen van 9 op de schaal van Richter.

De prefabconstructie werd al grotendeels in een fabriek in elkaar gezet. Bouwen op de deze manier zou drie tot tien keer minder kosten. Er worden veel minder bouwmaterialen gebruikt en het gebouw is een pak energie-efficiënter.

De Broad Group is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. De aannemer bouwde eerder als eens het Ark hotel in zes dagen tijd. De onderneming heeft nog plannen klaarliggen voor zo'n 150 projecten van deze omvang.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 15 procent van de Belgen leeft onder armoedegrens

Bijna 15 procent van de Belgen leeft onder armoedegrens


http://img100.imageshack.us/img100/4742/armoede.jpg


14,6 procent van de Belgen leeft onder de armoedegrens. Dat blijkt uit het eerste Federaal Jaarboek Armoede dat vandaag werd voorgesteld. Vooral jongeren en ouderen lopen een zeer hoog armoederisico.

De armoedegrens, dat is in concrete cijfers: 973 euro per maand voor een alleenstaande en 2.044 euro voor een huishouden van twee volwassenen en twee kinderen. Bijna 15 procent van de Belgen haalde dat niet in 2010, zo blijkt uit het rapport.

Bij jongeren en ouderen ligt dat cijfer nog een pak hoger. Bijna 20 procent van de 65-plussers is arm. Bij jongeren tot 15 jaar is dat 18,5 procent.

Dat die cijfers zo hoog zijn is onrustwekkend, verklaren de auteurs, want mensen die hun kindertijd in armoede doorbrengen, lopen een significant risico om gedurende hun volwassen leven ook in de armoede te belanden. "Armoede tast niet alleen hun wijk aan, maar ook hun intimiteit, hun psychosociaal leven en de relaties met hun ouders en leeftijdgenoten."

Hoewel het armoederisico in België bij ouderen hoger is dan in onze buurlanden, is de armoede minder 'diep' dan het Europese gemiddelde.

Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Maggie De Block (Open Vld) wil het jaarboek gebruiken als werkdocument voor de coördinatie over armoede met de verschillende beleidsniveaus. Ze beloofde alvast maatregelen voor drie prioritaire groepen: kinderen, alleenstaande ouders en mensen die ver staan van de arbeidsmarkt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe mug ontdekt

Nieuwe mug ontdekt


http://img193.imageshack.us/img193/6075/nieuwemug.jpg


In een emmer in een tuin in Appingedam is een voor Nederland nieuwe muggensoort ontdekt. Het gaat om een dansmug, die niet steekt. De piepkleine mug komt vooral voor in Noordwest-Spanje, meldde de Nijmeegse ecologische stichting Bargerveen.

In Nederland komen 480 soorten dansmuggen voor. Dansmuggen zijn in de schemering te zien als ze in zwermen boven struikgewas vliegen. Bargerveen heeft de Metriocnemus carmencitabertarum samen met het Zoölogisch Staatsmuseum in München gedetermineerd.
 
De emmer stond onder een dakgoot, waardoor er regelmatig vers regenwater in terecht kwam. Een dansmuggenspecialist van Bargerveen ontdekte een onbekende larve in de emmer en zette een muggenval op.
 
Een volwassen dier van enkele millimeters groot kon onderzocht worden. Het bleek de voor Nederland onbekende soort te zijn, die ook nog geen Nederlandse naam heeft. Volgens Bargerveen is het goed mogelijk dat er ondertussen veel meer nog onbekende muggensoorten in Nederland zijn.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal studenten vecht examenuitslag aan

Recordaantal studenten vecht examenuitslag aan


http://img819.imageshack.us/img819/527/studentenh.jpg


De Raad voor Examenbetwistingen heeft in 2011 een recordaantal klachten gekregen van studenten die niet tevreden waren met hun resultaten. In een jaar tijd is het aantal ingediende klachten met 67 procent gestegen tot 249 dossiers. "In 2011 hebben we 100 dossiers meer behandeld dan het jaar daarvoor", zegt Karla Van Lint, juriste bij de Raad. "Het waren er zo veel dat we extra bijeenkomsten moesten organiseren."
 
Een mogelijke verklaring is dat de Raad bij studenten bekender wordt. Maar ook de relatief nieuwe bachelor- en masteropleiding, die hogescholen en universiteiten tussen 2004 en 2006 moesten invoeren, zorgt voor veel onenigheid. "Elke student mag door dat systeem zijn eigen studieopleiding samenstellen. Dat is heel flexibel, maar ook heel complex. Een voedingsbodem voor discussies", aldus Van Lint. Vier op de tien studenten die een klacht indienen bij de Raad voor Examenbetwistingen, krijgen uiteindelijk ook gelijk.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinste gewerveld dier ter wereld is kikker van 7 mm

Kleinste gewerveld dier ter wereld is kikker van 7 mm

http://img812.imageshack.us/img812/1804/kikkervan7mm.jpg

Wetenschappers hebben in Papoea-Nieuw-Guinea de tot nog toe kleinste gewervelde dierensoort ter wereld ontdekt. De kikker wordt slechts zeven tot acht millimeter groot. Dat meldt Christopher Austin van de Louisiana State University in het online-journaal PloS ONE.

De biologen noemden de mini-springer Paedophryne amauensis, met verwijzing naar het dorp Amau, waar hij voor de eerste keer werd aangetroffen. De donkerbruine kikvors heeft nauwelijks ontwikkelde tenen en relatief grote ogen. Hij is vooral 's morgens en 's avonds actief en stoot een schril geluid uit. Na één tot drie minuten moet het kikkertje opnieuw op krachten komen voor een nieuwe zangbeurt.
 
Omdat hij zo klein is, heeft de kikker in verhouding tot zijn volume echt grote lichaamsmaten. Daarom is vochtverlies voor hem een van de grote gevaren, aldus de wetenschappers. Dat kan de reden zijn waarom een dergelijke miniscule kikker in het regenwoud te vinden is en vooral tussen de vochtige bladeren op de grond. Voor biologen is deze vondst enorm spannend, zei Austin, "omdat we weinig weten over de functionele problemen van zijn extreme lichaamsmaten, zijn ze klein of groot".
 
Pas in december hadden andere vorsers de -toen- kleinste ontdekte kikkersoort ter wereld voorgesteld, die ook in Paoea-Nieuw-Guinea leeft. De dieren behoren zoals de nu geïdentificeerde kikker en veel andere minuscule springers tot de soort Paedophryne en zijn tussen 8,5 en 9,3 millimeter lang. (br.hln - foto afp)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag heb ik met veel verdriet mijn grote schat moeten laten inslapen.

Vandaag heb ik met veel verdriet mijn grote schat moeten laten inslapen.

Klik op de foto om ' Somewhere Over The Rainbow ' te beluisteren





Weinig woorden,
verdriet is wat blijft.
Wolfke mijn schatje,
wit wonder,
uniek in jouw soort.
Ik wil zo veel zeggen, maar vind geen woorden.
Lieve schat
met je mooie gouden oogjes,
waarom moest ik je laten gaan
Voor altijd in mijn hart
Mijn Wolfke

...


» Reageer (0)
11-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veel mannen wisselen niet dagelijks van ondergoed

Veel mannen wisselen niet dagelijks van ondergoed


http://img846.imageshack.us/img846/2909/mannenslip.jpg


Dat mannen er een aantal vieze gewoontes op nahouden, dat weten vrouwen al langer. Maar dat één op de vijf mannen niet elke dag proper ondergoed aantrekt, dat gaat toch wel heel ver. Gelukkig hebben vrouwen - ook in dit geval - een goede invloed, want het zijn vooral vrijgezellen die meerdere dagen met dezelfde boxershort rondlopen.

Uit een onderzoek van marktanalist Mintel bij Britse volwassenen blijkt dat ongeveer 95 procent van de vrouwen elke dag een nieuw slipje aantrekt, terwijl slechts 78 procent van de mannen dat doet.

"Je zou verwachten dat iedereen omwille van de persoonlijke hygiëne 's morgens proper ondergoed aantrekt, maar blijkbaar zijn de Britse mannen nogal lui", zegt analist Richard Caines.

"Gelukkig hebben vrouwen een positieve invloed op hun man, want getrouwde mannen (88 procent) zijn meer geneigd om elke dag hun boxershorts en kousen te vervangen dan vrijgezellen (82 procent)", aldus de man.

Nochtans is het niet zo dat mannen een gebrek hebben aan proper ondergoed, want in de meeste huishoudens draait de wasmachine twee à drie (42 procent) of zelfs vier of meer (38 procent) keer per week.

Veel kleren worden zelfs gewassen als ze niet zichtbaar vuil zijn. Zo draagt 52 procent een T-shirt of topje slechts één keer voor het in de wasmand belandt, terwijl slechts 16 procent wacht tot er vlekken te zien zijn.

Bovendien moeten de meeste mannen het propere ondergoed maar gewoon uit de kast nemen, want het zijn nog steeds vooral vrouwen die zich met die huishoudelijke taak bezighouden.

Toch lijkt daar verandering in te komen, want er is een groot verschil tussen de leeftijdsgroepen. Zo heeft slechts 56 procent van de 55-plussers enige verantwoordelijkheid bij het wassen, ten opzichte van 81 procent van de 25- tot 34-jarigen.

Hoe gaat het er bij jou thuis aan toe? Trek jij elke dag proper ondergoed aan? En stimuleer jij je man om dat ook te doen? Laat het ons gerust weten!



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappelsap nooit duurder door koude en schimmel

Sinaasappelsap nooit duurder door koude en schimmel



De prijs van sinaasappelsap heeft op de internationale markten een nieuwe recordhoogte bereikt, na de forse stijgingen de voorbije dagen. Dat bericht de Britse zender BBC. Volgens traders is de recordprijs te wijten aan het koude weer in Florida en zorgen over de voedselveiligheid van Braziliaanse sinaasappels.

De prijs van sinaasappelsap is sinds begin dit jaar al met 25 procent gestegen, tot 2,12 dollar per pond (0,45 kilo). Brazilië is met 1,44 miljoen ton sinaasappelen per jaar de grootste producent ter wereld. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) zegt dat het carbendazim, een schimmel, heeft aangetroffen bij inschepingen uit Latijns-Amerika. Carbendazim is verboden in de VS, maar mag in Brazilië wel legaal gebruikt worden. Het middel dient om zwammen op fruitbomen te vernietigen.

Op de tweede plaats in de mondiale productie komen de VS, met 645.000 ton. Vooral in Florida wordt een groot deel van het fruit geteeld. Daar houdt men rekening met een lagere oogst, verklaarde Michael Smith, de voorzitter van T&K Futures and Options aan de Britse zender BBC. Als gevolg van het koude weer in de "sunshine state" is er ijs gevonden in het fruit en zijn bomen aangetast. "Er werden twee dagen vriestemperaturen opgetekend, dus er zal zeker schade zijn", aldus Smith.

De markt van sinaasappelsap is relatief beperkt, in vergelijking met koffie of cacao. Plotse prijsschommelingen zijn niet ongewoon, maar de recente evolutie wordt toch als dramatisch beschouwd. (br.hln - foto ap)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond en kat mogen in februari gratis naar dierenarts

Hond en kat mogen in februari gratis naar dierenarts


http://img32.imageshack.us/img32/8038/katendierenarts.jpg


Katten- en hondeneigenaars kunnen in de maand februari gratis met hun huisdier naar de dierenarts voor een preventief onderzoek. Dan vindt de tweede editie plaats van de "Maand van de Preventie", voor de eerste keer georganiseerd in heel België.

Het gratis preventief gezondheidsonderzoek is géén gratis consult, zegt de organisatie van praktiserende dierenartsen voor gezelschapsdieren SAVAB-Flanders. De dierenarts geeft advies en maakt eventueel een nieuwe afspraak, maar voert geen aanvullende onderzoeken, inentingen of andere behandelingen uit. Alle voorwaarden om te kunnen deelnemen staan op www.maandvandepreventie.be. Zo moet de deelnemer zich vooraf aanmelden.

De Maand van de Preventie wordt voor het eerst in Vlaanderen georganiseerd. Vorig jaar vond de actie plaats in Franstalig België. Er namen toen 450 dierenartsenpraktijken deel. Meer dan 5.000 honden en katten werden onderzocht, waarvan meer dan de helft nog nooit of al meer dan twaalf maanden niet meer bij een dierenarts was geweest, aldus de organisatoren. Overgewicht, mond- en gebitsaandoeningen en huidproblemen werden het vaakst vastgesteld.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikanen bouwen bunkers en doden huisdieren uit vrees voor einde van de wereld

Amerikanen bouwen bunkers en doden huisdieren uit vrees voor einde van de wereld


http://img707.imageshack.us/img707/1266/55437803.jpg


Duizenden Amerikanen hebben ruimtevaartorganisatie NASA al gecontacteerd met vragen over het einde van de wereld. Zij wensten hun familie dit jaar geen 'Gelukkig Nieuwjaar', maar bestelden bunkers die bestand moeten zijn tegen asteroïde-inslagen en overwogen om hun huisdieren te doden, zodat die niet moeten afzien, wanneer de apocalyps een feit wordt op 21 december. De Franse regering vreest zelfs voor een massazelfmoord in een dorpje in de Pyreneeën, waar veel magnetische straling zou zijn.

Op 21 december 2012 eindigt de 5.125 jaren tellende Mayakalender. Voor sommigen hét teken dat die dag de wereld zal vergaan. De Maya's stonden immers bekend voor hun buitengewone astronomische observeringen en hun wiskundige kennis. Als zij het niet nodig vonden om hun kalender verder uit te werken na december 2012, moeten ze toch wel een reden gehad hebben?

De vrees voor een ramp is bij sommigen zo groot, dat de NASA er een hele pagina aan wijdt op zijn website. NASA kreeg al meer dan vijfduizend vragen van ongeruste Amerikanen. Enkelen vroegen de organisatie of ze zichzelf, hun familie en hun huisdieren al moesten doden om lijden te voorkomen.

Tot voor kort was de enige bekende Mayatekst waarin 21 december 2012 expliciet wordt vermeld, geschreven op een monument in Zuid-Mexico. De steen is trouwens zo beschadigd, dat de tekst niet eens volledig gelezen kan worden. De inscriptie lijkt te vermelden dat op 21 december 2012 de god Bolon Yokte' K'uh zal neerdalen op aarde. Maar over die oorlogsgod is verder amper iets bekend.

Enkele weken geleden vonden archeologen een tweede bewijsstuk in een ruine bij Comalcalco: een 1.300 jaar oude steen waarin een fragment gekerfd was. De steen ligt momenteel in het Mexicaanse Instituut van Antropologie en Geschiedenis.

"Niets erg zal gebeuren met de aarde in 2012", aldus de NASA op zijn website, als een ouder die zijn bange kinderen moet geruststellen. "Onze planeet is al meer vier miljard jaar oud en geen enkele serieuze wetenschapper is ongerust." Toch volstaat dat niet om duizenden cynici gerust te stellen.

David Morrison, wetenschapper bij NASA, zegt dat hij dagelijks tientallen e-mails krijgt van "bijzonder ongeruste" mensen. Een jonge vrouw uit Denemarken mailde hem onlangs: "Ik ben een zwangere vrouw met een dochtertje. Gisteren overwoog ik om mijn tweejarig dochtertje, mijn ongeboren baby en mijzelf te doden, uit angst voor december 2012. Ik ben doodsbang om het einde van de wereld mee te maken."

Een dertienjarige Amerikaanse mailde hem: "Ik overweeg zelfmoord te plegen. Ik ben doodsbang. Ik wil niet meer leven. Ik eis een uitleg." Een derde persoon schreef: "Ik ben zo bang. Mijn enige vriend hierin is mijn kleine hond. Moet ik haar nu al in slaap laten doen opdat ze niet zal afzien als de aarde vergaat?"

De Amerikaanse zakenman Robert Vicino is gespecialiseerd in het bouwen van luxebunkers op geheime locaties. "Wat als de voorspellingen kloppen", vraagt hij zich (wellicht een beetje opportunistisch) af op zijn website. "Aan welke kant van de deur wil je staan wanneer de wereld vergaat?" Volgens hem hebben al meer dan 5.000 Amerikaanse gezinnen bunkers besteld en wordt hij nu zelfs veel gevraagd in Europa.

Een van Vicino's klanten, Steve Cramer, legt uit: "Wij zijn niet gek. Dit zijn beangstigende tijden. Mijn familie wil overleven. We moeten voorbereid zijn." Jason Hodge, vader van vier, noemt zichzelf nu al "een toekomstige overlever": "Een bunker is een investering voor het leven. Ik wil een plaats hebben waar ik mijn familie naar toe kan brengen als dat worst-case scenario uitkomt."

Maar niet alleen in de VS zijn mensen ongerust. In de Pyreneeën verzamelen believers van over de hele wereld zich in het piepkleine dorpje Bugarach, waar de magnetische krachten blijkbaar uitzonderlijk sterk zijn. Het zijn die krachten die de mensen zouden beschermen tegen de apocalyps. Sinds het begin van vorig jaar hebben de 200 dorpsbewoners daar al 20.000 bezoekers ontvangen. De Franse overheid is bezorgd dat daar plannen gemaakt worden voor een massale zelfmoordpoging. (br.hln)




» Reageer (0)
10-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verontrustende opkomst gevaarlijke bacteriën in ziekenhuizen

Verontrustende opkomst gevaarlijke bacteriën in ziekenhuizen


http://img715.imageshack.us/img715/1613/bacterininziekenhuizen.jpg


De Hoge Gezondheidsraad in België waarschuwt voor de verspreiding van de zogenaamde CPE-bacteriën (Carbapenemase Producing Enterobacteriaceae) in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn bacteriën die tegen de meeste antibiotica bestand zijn.

Tijdens de eerste tien maanden van 2011 werden in drie ziekenhuizen epidemieën en in een twaalftal instellingen sporadische gevallen van CPE vastgesteld. De opkomst van de bacteriën is verontrustend, want de mogelijke behandelingen bij besmette patiënten zijn erg beperkt. Slechts weinige antibiotica zijn namelijk actief tegen CPE, meldt de Hoge Gezondheidsraad.
De raad dringt dan ook aan op snelle en accurate maatregelen.

Risicopatiënten moeten systematisch opgespoord worden en besmette patiënten moeten in een individuele kamer geïsoleerd worden. Verder moet er ook een centraal registratiesysteem ontwikkeld worden dat onder meer door het nationaal referentiecentrum voor resistente enterobacteriën gecoördineerd wordt.

Een groep experts werkt onder auspiciën van de Hoge Gezondheidsraad ook nationale aanbevelingen uit over hoe de verspreiding van dergelijke bacteriën in Belgische ziekenhuizen bestreden kan worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieren zijn goede voorspellers

Dieren zijn goede voorspellers


http://img513.imageshack.us/img513/9397/oscarratheidi.jpg


Dat buidelrat Heidi de winnaars van de Oscars kan voorspellen, is volgens dr. Rupert Sheldrake volstrekt normaal. Hij meent zelfs dat alle dieren paranormale gaven hebben. Daardoor voelen ze niet alleen de thuiskomst van hun baasje aan, maar kunnen ze ook rampen voorspellen en duizenden mensenlevens redden. En daarvoor heeft de man 'ontegensprekelijk bewijs'. Yeah, right?

Doctor Sheldrake van de Cambridge University is gespecialiseerd in het bovennatuurlijke gedrag van huisdieren (is dat echt een wetenschappelijk onderzoeksveld?). In zijn nieuwe boek 'The Science Delusion: Freeing The Spirit Of Enquiry' heeft de man het over zijn persoonlijke ervaringen met dierentelepathie, maar geeft hij ook resultaten uit zijn 'onderzoek'.

"Eén van mijn vroegere buren was een weduwe, wiens zoon een matroos was bij de koopvaardij. Hij vertelde nooit aan zijn moeder wanneer hij thuis zou komen, omdat hij haar niet ongerust wou maken bij vertragingen. En toch wist de moeder altijd wanneer hij kwam ... met dank aan de familiekat", vertelt Sheldrake in een artikel op de website van de Daily Mail.

"De kat was erg gehecht aan de jongeman en begon een uur of twee voor zijn terugkomst te miauwen op de deurmat. Het was alsof hij een zesde zintuig had die vertelde dat de jongen op weg was. De kat was ook nooit verkeerd, waardoor zijn moeder wist wanneer ze alles moest voorbereiden voor de thuiskomst van haar zoon", aldus de expert.

Volgens Sheldrake is dat maar één van de vele voorbeelden die bewijzen dat huisdieren bepaalde dingen aanvoelen. Want hoe kan je anders verklaren dat veel katten zich verstoppen als ze op bezoek moeten bij de dierenarts? Wij denken: omdat ze het vervoersmandje op de tafel associëren met dat bezoek, maar Sheldrake is overtuigd van hun telepatische gave.

"Sommige dieren voelen ook aan dat hun baasje een ongeluk had of ergens ver weg overleden is", meent de man. "In mijn database zitten er meer dan 5.000 verhalen die de paranormale gaven van dieren bewijzen."

Volgens Sheldrake dan toch, want de man rapporteert vooral over zijn eigen ervaringen en 'onderzoek'. "Na een telefonische enquête in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten kwam ik tot de conclusie dat 50 procent van de honden de thuiskomst van een familielid kan voorspellen. Bij katten gaat het om ongeveer 30 procent, maar ook sommige paarden, papegaaien en ganzen vertoonden hetzelfde telepatische gedrag", vertelt de 'expert'.

"En nee, het gaat niet alleen om de reactie van het dier op een aankomende auto of het horen van voetstappen, want ze voorspellen de thuiskomst uren op voorhand. Het gaat ook niet om routine, want ook mensen met onregelmatige uren worden opgewacht door hun huisdier."

Naast die telepathische aanleg, kunnen dieren ook naderend onheil aanvoelen. Volgens Sheldrake was dat bijvoorbeeld het geval bij de Azische tsunami van 26 december 2004.

"Ik bestudeerde verschillende gevallen en steeds vertoonde het dier angstig of ongebruikelijk gedrag", vertelt de man. "Het is mogelijk dat ze - beter dan mensen - trillingen van het aardoppervlak aanvoelen of bepaalde ondergrondse gassen kunnen waarnemen."

"Of misschien vertrouwen zij op iets wat de menselijke geest overstijgt?", vraagt Sheldrake zich af. Dat zou kunnen verklaren waarom ze tijdens WOII zelfs luchtaanvallen voorspelden, lang voor de officiële waarschuwingen én voor ze de vliegtuigen konden horen.

"Helaas wordt die gave om rampen te voorspellen nog steeds genegeerd door Westerse wetenschappers. Ik ben voortdurend verrast en gefrustreerd door de afwijzing van mijn collega's. Ik begrijp niet waarom ze het niet serieus kunnen nemen." (Wij wel.)

"Nochtans zou aandacht schenken aan afwijkend dierengedrag miljoenen mensenlevens kunnen redden, net zoals in China. Sinds de jaren zeventig vraagt de overheid daar namelijk om speciaal gedrag te melden. Bij verschillende aardbevingen leidde dat tot evacuaties, waardoor tienduizenden levens gered werden", vertelt Sheldrake.

"Ook bij ons zou er een speciale telefoonlijn moeten komen. Als specialisten dan vaststellen dat er op een bepaalde plaats verschillende meldingen binnenkomen, dan weten ze dat er iets op til is."

Of het zover zal komen, valt natuurlijk sterk te betwijfelen, want het blijft een vage onderzoeksmaterie. Wie toch geïnteresseerd is in het werk van Rupert Sheldrake, kan meer info vinden op zijn website.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden toeristen vast in witte gevangenis

Duizenden toeristen vast in witte gevangenis

http://img100.imageshack.us/img100/2713/wittegevangenis.jpg


Door de extreme sneeuwval zijn vele plaatsen in het westen van Oostenrijk nog altijd afgesloten van de buitenwereld. Er is daar in dertig jaar niet zoveel sneeuw gevallen. In Lech en Zürs waren gisteren ongeveer 13.000 bewoners en toeristen ingesneeuwd in hun "witte gevangenis". Vele wegen zijn afgesloten door lawinegevaar of door omgevallen bomen.

Ischgl en Galtür zijn ook vandaag nog van de buitenwereld afgesloten. Stuben, Zürs, Lech, Sankt Christoph en Sankt Anton am Arlberg zijn sinds vandaag wel opnieuw te bereiken. Dat geldt ook voor Warth en Schröcken. Ook het heropenen van de S16 de Arlbergscnellstrasse heeft er toe bijgedragen dat Tirol en Vorarlberg weer te bereiken zijn. Toch blijven er nog tal van wegen afgesloten.

Voor de wintersporters is de massa sneeuw zeer plezant, maar ook gevaarlijk. In het skigebied Axamer Litzum wordt al sinds zaterdag gezocht naar een vijftienjarige skiër. Op de Mont Blanc in de Franse Alpen wordt gezocht naar een Russisch koppel. Zij zijn op 30 december beginnen klimmen, ondanks negatief advies, en zijn sindsdien vermist.



» Reageer (0)
09-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote school zeldzame dolfijnen ontdekt in Vietnam

Grote school zeldzame dolfijnen ontdekt in Vietnam


http://img233.imageshack.us/img233/5701/zeldzamedolfijnen.jpg


In de Mekongdelta in Vietnam is een ongewoon grote school Irrawaddy-dolfijnen ontdekt. Wetenschappers ontdekten de twintig dieren in een beschermd gebied in de buurt van de Ba Lua-Eilanden in de Zuid-Vietnamese provincie Kien Giang. "Het aantal was groter dan de normale scholen die in de Baai van Malampaya op de Filipijnen of elders in de Mekong gespot worden", zei wetenschapper Vu Long aan het Duitse persagentschap dpa.
 
De dolfijnen, die voornamelijk in baaien en riviermondingen leven, staan op de rode lijst van soorten die met uitsterven bedreigd zijn. Het WWF schatte in augustus vorig jaar dat er nog slechts 85 exemplaren in de Mekong aanwezig waren. Daar leven de dieren overwegend in het grensgebied tussen Cambodja en Laos. Andere kleine populaties leven onder andere in Myanmar, Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea en Noord-Australië.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie maakt mooiste foto van rat in New Yorkse metro?

Wie maakt mooiste foto van rat in New Yorkse metro?

http://img856.imageshack.us/img856/6161/ratu.jpg

De ratten die de metro van New York onder de voet lopen, vormen nu het onderwerp van een fotowedstrijd. Zo probeert het metropersoneel de aandacht van de New Yorkers te vestigen op wat "de invasie van de ratten" genoemd wordt.

De verontwaardigde metrowerknemers kaarten de kwestie op innoverende wijze aan. Wie de mooiste foto van een rat in de New Yorkse metro inzendt, wint een abonnement voor één maand. De eerste foto's staan al online op de website ratfreesubways.com.
 
"De ratten vermenigvuldigen zich sterk in de metro van New York", zegt de Transport Workers Union, de vakbond voor het metropersoneel en initiatiefnemer van de fotowedstrijd. "Die agressieve ratten zijn vermetel genoeg om de perrons te verkennen. Enkelen hebben zelfs reizigers gebeten."
 
De beheerder van de New Yorkse metro -de Metropolitan Transport Authority- heeft de ratten al in twintig stations de oorlog verklaard. Dat vertegenwoordigt echter slechts 4 procent van alle metrostations.
 
Het voorbije jaar deed een video van een rat die rustig rondwandelt op een slapende reiziger in een metrostel al de ronde op de sociale netwerken. De metro van de Amerikaanse grootstad is gekend voor diens ongezondheid en de tropische temperaturen die er tijdens de zomer heersen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opletten met autokrediet aan 0%

Opletten met autokrediet aan 0%

http://img859.imageshack.us/img859/8223/autosalon.jpg

Wie een auto wil kopen en zich laat verleiden door een krediet met een rente van 0 procent, kijkt volgens consumentenorganisatie Test-Aankoop beter uit.

De kans bestaat immers dat de dealer geen (extra) korting op de auto geeft of minder betaalt voor de overname van de oude auto. "Als men het totaalplaatje bekijkt, kan een financiering tegen 0 procent daardoor duurder uitvallen dan een tegen 5 procent", klinkt het.
 
Test-Aankoop wijst consumenten erop dat ze vooral moeten letten op het bedrag van de maandelijkse afbetaling, voor eenzelfde looptijd en uiteraard ook voor eenzelfde leenbedrag.

Ballooncontracten
 Ook met de speciale "ballooncontracten" is het opletten geblazen. Bij dat soort contracten ligt de maandelijkse afbetaling een stuk lager dan bij klassieke formules, maar moet de consument op het einde, bijvoorbeeld na 4 jaar, een grote som ophoesten of een nieuwe wagen van hetzelfde merk kopen via een gelijkaardige financiering.
 
Soms kan de consument er in zulke gevallen ook voor kiezen zijn auto af te staan, zonder hem te vervangen. "Maar als hij de auto niet goed heeft onderhouden of als hij beschadigd is, kan de dealer weigeren hem terug te nemen en zal de consument toch de hoge laatste afbetaling moeten betalen", waarschuwt Test-Aankoop.
 
De ballooncontracten blijken volgens Test-Aankoop in de regel duurder uit te vallen dan een klassieke lening op afbetaling.

Op haar website heeft de organisatie een module gezet waar meer dan 100 tarieven worden geanalyseerd. Tijdens het autosalon (van 12 tot 22 januari) worden de tarieven permanent bijgewerkt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardgasverbruik in december met bijna derde gedaald

Aardgasverbruik in december met bijna derde gedaald


http://img708.imageshack.us/img708/5273/energieprijzen.jpg
De opvallend zachte decembermaand 2011 staat haaks op de ijskoude winter van een jaar eerder.

In december is het aardgasverbruik in ons land in de residentiële en tertiaire sector en de kmo's gedaald met 32,7 procent in vergelijking met december 2010. Dat schrijft Le Soir en wordt bevestigd door Synergrid, de federatie van de netbeheerders voor elektriciteit en aardgas in ons land.
 
In december vorig jaar bedroeg het aardgasverbruik in de residentiële en tertiaire sector en de kmo's 11.729 GWh, tegen 17.426 GWh in december 2010.
 
De forse daling heeft te maken met de opvallend zachte decembermaand van vorig jaar, die tegenover een bijzonder koude winter van 2010 staat. In de cijfers is het verbruik van de grote industriële verbruikers niet meegeteld.
 
Het globale aardgasverbruik daalde vorig jaar met ongeveer 14 procent, zo bleek eerder al uit schattingen van Synergrid.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ontstaan van de teddybeer

Morris Michtom en het ontstaan van de teddybeer


http://img217.imageshack.us/img217/32/teddybeer02.jpg



Morris Michtom was een Amerikaan van Russische afkomst die in 1902 de eerste teddybeer maakte. Michtom runde samen met zijn vrouw een speelgoedwinkel. In 1902 zag hij in de Washington Evening Star een cartoon met daarop president Theodore Roosevelt  die weigerde  tijdens een berenjacht, een jonge beer te schieten, die men voor hem aan een boom vastgebonden had.



http://img94.imageshack.us/img94/6697/morrismichtom.jpg
Morris Michtom




Deze gebeurtenis inspireerde niet alleen cartoonist C.K. Berryman voor het maken van een tekening, Morris Michtom komt op het idee een speelgoedbeer te maken. De vrouw van Morris Michtom vervaardigde de cartoonbeer van pluche en verkocht deze in hun winkel. De beer werd een ware rage . Aangezien de bijnaam van Theodore Roosevelt 'Teddy' was krijgt de eerste speelgoedbeer de naam teddybeer.


Voordat het echtpaar Michtom de beer teddybeer noemde, vroegen ze president Roosevelt toestemming om zijn naam te mogen gebruiken. De president liet weten hier geen bezwaar tegen te hebben.




http://img8.imageshack.us/img8/4196/cartoonvanckberryman.jpg
Cartoon C.K. Berryman



Een jaar na het voorval was de cartoonbeer omgevormd tot speelgoedbeer van vele kinderen , de geliefde teddybeer

In 1903 nam Margharete Steiff dit idee over en stichtte het Steiff-imperium in Duitsland.

Teddyberen hebben een persoonlijkheid, ze bieden gezelligheid , een eigenschap die ieder mens graag om zich heen ervaart.



     http://img291.imageshack.us/img291/1589/beerr.jpg



De teddybeer is nog steeds geliefd bij jong en oud! Velen vinden nog steeds troost bij hun teddybeer , die ze als hun persoonlijke vriend zien...

De teddybeer heeft de tand des tijds overleefd en wordt nog veel aangekocht door verzamelaars



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!