Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




26-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokter, ik heb een iPadschoude

"Dokter, ik heb een iPadschouder"


http://img694.imageshack.us/img694/1720/ipadschouder.jpg


Onderzoekers van Harvard stellen vast dat het groeiend gebruik van tablet-computers slechte lichaamshoudingen bevordert en bijgevolg ook meer pijnklachten veroorzaakt. Vooral schouders en nek zijn het slachtoffer van wat men 'slungelen' noemt.

Als we het onderzoek mogen geloven, zouden de stijgende klachten te wijten zijn aan het ontbreken van transparante richtlijnen voor een maximaal comfort en welzijn van de gebruiker. De plotse populariteit van de tablet zou het ontwikkelen van een dergelijke handleiding te snel af geweest zijn.

Hoofdonderzoeker Dr. Jack Dennerlein stelt dat mensen hun nek veel meer gebogen houden wanneer ze tablets gebruiken in tegenstelling tot desktops, zeker wanneer het toestel op de schoot wordt gelegd. "We maken ons dan ook zorgen dat de klachten van nek- en schouderpijn alleen maar zullen toenemen", aldus Dennerlein.

Bij wijze van test werden 15 ervaren tabletgebruikers gevraagd een reeks opdrachten uit te voeren met twee types tablets: de Apple iPad2 en de Motorola Xoom. Beide werden voorzien van een cover of case die kon worden aangepast om de tablet te kantelen.

Vier gebruikersconfiguraties werden uitgetest:

1. 'Lap-hand': de tablet ligt gewoon op de schoot van de gebruiker.
2. 'Lap-Case': idem als 'Lap-Hand', maar door het gebruik van de case kon de tablet in een lagere hoek worden geplaatst.
3. 'Table-Case': hier staat de tablet op een tafel in dezelfde lage hoek als bij 'Lap-Case'.
4. Table-Movie': idem als 'Table-Case', maar de tablet is hier gekanteld in een steile hoek.

Tijdens het experiment moesten de deelnemers surfen, lezen, gamen, e-mails beantwoorden en film kijken. De houdingen van hoofd en nek en de hoek van de blik werd telkens opgemeten. Ook de afstand tot de tablets werd bijgehouden met een infrarood 3D bewegingsanalysesysteem.

Het buigen van hoofd en nek verschilde aanzienlijk naargelang de ingestelde configuratie, maar ook tussen de twee geteste tablets bleek veel verschil te bestaan. De meest neutrale lichaamshouding werd opgemerkt wanneer de tablet in 'Table-Movie'-positie werd gezet, wat de steilst mogelijke hoek opleverde.

Daarom raden de onderzoekers aan je tablet zo weinig mogelijk op je schoot te leggen, maar altijd te kiezen voor een hoger gelegen draagvlak. Dit om lage blikken te vermijden. Ook het gebruik van de kantelbare case wordt aangemoedigd, hoewel de steile hoeken eventueel voor pijn in de handen en/of armen kunnen zorgen bij langdurig gebruik.

"Verder onderzoek is absoluut noodzakelijk om de impact van het gebruik van tablets op bijvoorbeeld armen en polsen na te gaan. Enkel zo kunnen we komen tot een volledige evaluatie van de lichaamshouding", stelt Dennerlein.

De resultaten zouden handig moeten zijn voor het updaten van ergonomische computerstandaarden en richtlijnen voor gebruikers van tablets. Volgens de onderzoekers zijn deze dringend nodig aangezien veel bedrijven, maar ook de medische sector, het gebruik van tablets op steeds grotere schaal gaan invoeren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gebeurt er als vogels te snel vliegen?

Wat gebeurt er als vogels te snel vliegen?


http://img513.imageshack.us/img513/2726/vogels.jpg

Vogels ondervinden dan wel geen hinder van flitspalen of verkeersboetes, de dieren hebben wel een snelheidsbeperking. Volgens onderzoekers moeten vogels onder een bepaalde snelheid blijven, want anders zouden ze tegen bomen of andere objecten botsen.

Van zodra vogels te snel vliegen, kunnen ze geen hindernissen meer herkennen, stellen Amerikaanse wetenschappers. De maximumsnelheid van een vogel hangt af van allerlei factoren zoals hun grootte en hun behendigheid.

De onderzoekers, van het Massachusetts Institute of Technology, geloven dat hun bevindingen van nut kunnen zijn bij het programmeren van onbemande vliegtuigen. Ze probeerden dan ook een wiskundige formule op te stellen die de beweging van de vogels vastlegt.

"Als vogels aan de snelheid zouden vliegen waarop ze alles kunnen zien, zouden ze niet snel vooruitgaan", zegt professor Emilio Frazzoli. "Ze berekenen echter de dichtheid van hun omgeving en leggen zichzelf een topsnelheid op, waarmee ze in staat blijven om een vluchtroute te vinden tussen bomen en gebouwen."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R E M - Everybody Hurts

R E M - Everybody Hurts

Klik op de foto om ze te beluisteren





R.E.M. was een college rock-band die in 1980 in Athens, Georgia (Verenigde Staten) werd opgericht.

In de beginjaren bouwde de band al een behoorlijke reputatie op maar de doorbraak naar het grote publiek kwam met het album Out Of Time en de hits Losing My Religion en Shiny Happy People. Losing My Religion en het van Automatic for the People afkomstige Everybody Hurts worden gerekend tot de klassiekers in de popmuziek.

In oktober van 1997 verliet drummer Bill Berry, vanwege een zware depressie de groep. In 1995 werd Berry tijdens een concert in Oostenrijk getroffen door een hersenbloeding. Hij ruilde het leven van rockster in voor een leven op de boerderij, maar is inmiddels weer bezig met muziek.

Kenmerkend voor R.E.M. is de krachtige, karakteristieke zang van Michael Stipe, de eigenzinnige composities, die een combinatie van folk en rock laten horen en de meestal zeer gedreven optredens die muziektechnisch zeer verzorgd zijn. Stipe uit regelmatig zijn maatschappelijk engagement en maakt daar ook tijdens optredens geen geheim van.

In de jaren tachtig werd de band wel gezien als een schoolvoorbeeld van alternatieve muziek. Opmerkelijk is dat dit imago sindsdien weinig aan kracht heeft ingeboet, hoewel de band inmiddels al jarenlang wereldwijd ook commercieel zeer succesvol is.

Het lied What's the Frequency, Kenneth? is gebaseerd op de overval op Dan Rather, bekend tv-nieuwspresentator van de Amerikaanse zender CBS. In 1986 werd hij overvallen door William Tager die hem de vraag toeriep wat de frequentie is. Hij wilde te weten komen op welke frequentie beelden in zijn hoofd gezonden werden om zijn daaruit voortkomende kwellingen te kunnen stoppen.

Het lied 'Man on the Moon' is een ode aan Andy Kaufman, beroemd komiek en beroemd Elvis-imitator. "Everybody Hurts" is een nummer 1 hit in verschillende hitlijsten over de gehele wereld dat op 15 april 1993 als single werd uitgegeven door Warner Bros. Records. Het verscheen een half jaar eerder als albumnummer op Automatic for the People. Michael Stipe linkt het nummer nadrukkelijk aan zijn vriendschap met Kurt Cobain van Nirvana, waarvan hij zelf zegt dat het nummer aansluit op de psychische problemen die Cobain in de periode ervoer. In het algemeen wordt het gelinkt aan zelfmoord van tieners.

Het lied Radio Free Europe gaat over de radiozender Vrij Europa die in 1949 opgericht was om informatie naar de bevolking die aan de oostelijke zijde van het IJzeren Gordijn leefde te zenden en die voornamelijk door de CIA werd gefinancierd.

In 2008 werd het 14e studioalbum Accelerate uitgebracht. Ter promotie van dit album ging R.E.M. in 2008 op tournee en speelde onder meer in het Westerpark te Amsterdam en op Rock Werchter.

Op 7 maart 2011 verscheen het nieuwe album Collapse Into Now.

Op 21 september 2011 verscheen er op hun site het bericht dat ze er mee stoppen, met als toevoeging dat ze met veel verbazing en dankbaarheid terug kijken op wat ze in 31 jaar hebben bereikt.



» Reageer (0)
25-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je beter niet zegt tegen mensen met kanker

 "Wat je beter niet zegt tegen mensen met kanker"


http://img828.imageshack.us/img828/8792/kanker.jpg


Kanker, het is en blijft een gevoelig onderwerp om over te praten, zowel voor de zieke zelf als voor familie en vrienden. Gelukkig zijn er ook patiënten die af en toe het heft in eigen handen nemen en vlakaf verkondigen wat je beter niet zegt tegen iemand met kanker. De 23-jarige Suleika Jaouad deelde haar visie met de Huffington Post.

In mei 2011 werd leukemie vastgesteld bij Suleika: "Ik kon me niet voorstellen wat de toekomst zou brengen. De voorbije acht maanden konden net zo goed acht jaar geweest zijn. Het is een grote waas van bloedonderzoeken, beenmergbiopsieën, koorts en infecties. Toch was de grootste strijd voor mij het navigeren van de sociale dynamiek die gepaard gaat met het leven met kanker. De communicatie met familie en vrienden over mijn diagnose, symptomen, angsten en verwachtingen was een grotere uitdaging dan ik ooit had kunnen inschatten".

Communicatiegids

Suleika is van mening dat het in de wereld van de oncologie al veel te laat is voor een soort etiquettegids. Er bestaat geen script met dé woorden die iemand kan gebruiken om te praten over een levensbedreigende ziekte. Daarom geeft Suleika - uit eigen ervaring - graag een aantal dingen mee die je beter niet zegt tegen mensen met kanker:

1. Vraag nooit "Is er iets dat ik kan doen?", tenzij je het oprecht meent. Als je het zegt, doe het dan ook effectief, want voor mensen die ernstig ziek zijn is het (mentaal) vermoeiend om altijd om hulp te moeten vragen. Het kan je bovendien zielig en schuldig doen voelen.

2. Negeer nooit iemand met kanker omdat je niet weet wat te zeggen. Zeg dan liever iets authentiek, iets recht uit het hart (alleen niet iets dat zich ook in deze lijst bevindt).

3. Vermijd vragen over sterfelijkheid. Dingen als "Wat zijn je kansen?", "Hoeveel tijd hebben ze jou gegeven?" zijn absoluut no-nos!

4. Hou je slechte ervaringen met kanker voor jezelf. Praat bijvoorbeeld niet over een vriend of familielid die is overleden aan hetzelfde type kanker.

5. Probeer ook nicknames die refereren aan de ziekte te vermijden, ook al lijken ze in jouw hoofd onschuldig en grappig en probeer je gewoon de zware stemming te verlichten. Suleika kreeg zo bijvoorbeeld al 'kalekopje' (baldy), 'Suleikemia' en 'donshoofd' (fuzz head) te horen.

6. Aansluitend bij het vorige: vermijd vergelijkingsspelletjes met iemand die net al zijn/haar haren verloren heeft. Het is namelijk niet het moment voor 'eerste gedachte, beste gedachte'. Zinnen als "Hé, nu lijk je op Pinky of The Brain / Gollum / een alien / ..." getuigen van zeer weinig empathie.

7. Belast kankerpatiënten niet met onnodige druk door te hameren op het feit dat ze moeten veranderen van arts of therapie als het allemaal niet snel genoeg lijkt te gaan. Je bedoelt het ongetwijfeld goed (en je hebt misschien gelijk), maar wees bewust dat de manier waarop je input geeft even belangrijk, zo niet belangrijker is dan wat je te zeggen hebt. Gebruik je eigen ervaringen dus niet als maatstaf.

8. Zorg dat je niet begint te lijken op een vasthangende plaat die telkens opnieuw "Alles komt wel goed" afspeelt. Zeker niet wanneer de patiënt zicht angstig of overstuur voelt. Probeer daarentegen gewoon een goed luisterend oor te zijn.

9. Reageer op de diagnose ook nooit met "Oh, dat is geen fijn nieuws" (lees: "Wow, that sucks") want keer op keer herinnerd worden aan de negatieve realiteit is voor niemand goed.

10. Als je toch iets zegt dat onwennig, lomp of kwetsend is, probeer dan niet te doen alsof het nooit gebeurd is. Verontschuldig je en vraag om opnieuw te beginnen. Het is toegestaan fouten te maken. Kankerpatiënten worden snel gewoon aan dit soort blunders en kunnen er begrip voor tonen. Speel gewoon geen struisvogel met z'n kop in het zand.

"Als deze fouten je bekend in de oren klinken, voel je dan zeker meer dan welkom in het (grote) blunderclubje. Ik heb deze lijst gecreëerd op basis van mijn eigen ervaringen: niet om mensen met de vinger te wijzen of schuldgevoelens op te roepen, maar wel om iedereen te doen beseffen dat praten over kanker een van de eerste dingen is dat faalt. Het komt er gewoon op neer de volgende keer minder hard te falen. Als je al kan vermijden deze 10 dingen te zeggen, ben je goed op weg", besluit Suleika.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Contactlens voor olifant in dierentuin Amsterdam

Contactlens voor olifant in dierentuin Amsterdam




In de dierentuin van Amsterdam heeft de olifant Win-Thida gisteren een contactlens in haar linkeroog gekregen. Zij is daarmee de eerste olifant met dit optisch hulpmiddel in Europa, zo maakt dierentuin Artis vandaag bekend.
 
De 44-jarige Aziatische olifant kampte met een beschadigd hoornvlies, vermoedelijk opgelopen door een tak in haar oog. Met behulp van een speciale oogarts voor dieren werd tijdens een ingreep van een uur de lens ingebracht. De ingreep is goed geslaagd en de wond op het hoornvlies kan nu goed genezen, aldus Artis.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Troch wint Nederlandse Nationale Gedichtenwedstrijd

David Troch wint Nederlandse Nationale Gedichtenwedstrijd


http://img10.imageshack.us/img10/5381/davidtroch.jpg


De Vlaamse dichter, schrijver en regisseur David Troch uit het Oost-Vlaamse Sint-Denijs-Westrem is de winnaar van de derde editie van de Nederlandse Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Voor het eerst mochten ook Vlamingen meedoen aan de Nederlandse wedstrijd, met de grootste geldprijs ter wereld voor één gedicht.

Juryvoorzitter en de huidige Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr reikte hem gisteravond in de Amsterdamse Stadsschouwburg de eerste prijs van 10.000 euro uit voor zijn gedicht 'Wij waren geen jongens'.  Ook op de derde plaats eindigde een Vlaamse dichter en 15 Vlaamse gedichten eindigden in de Top 100.

De jury koos ervoor gedichten te nomineren "die zich veelal niet direct prijsgeven, die iets achterhouden en daarmee uitnodigen tot herlezing", zei Nasr.

"Het winnende gedicht trekt de lezer in al zijn beelden, zijn taal en de opgeroepen sfeer diep de zompige Hollandse klei in". Des te verrassender was het voor de jury dat de auteur een Vlaming bleek te zijn.

In totaal werden 10.131 gedichten ingezonden, iets meer dan vorig jaar. Aan deze editie deden 2.227 mensen mee, van wie er 314 uit België kwamen.

De Nationale Gedichtenwedstrijd is de enige poëzieprijs waarom iedereen van 16 jaar of ouder kan wedijveren. Alle gedichten worden anoniem beoordeeld. De jury kijkt alleen naar de kwaliteit.

De tweede prijs (1.500 euro) was voor Kate Schlingemann uit het Friese Hartwerd met haar gedicht 'Bemoeizorg'. Hilde van Cauteren uit het Oost-Vlaamse Hamme ontving de derde prijs van 1.000 euro voor haar gedicht 'Carne Vale'.

De gedichtenwedstrijd wordt elk jaar georganiseerd door de Poëzieclub, die Gerrit Komrij in 2001 oprichtte in zijn functie van Dichter des Vaderlands (2000-2004).

De Turing Foundation, een goed doel van een van de oprichters van navigatiebedrijf TomTom, stelt het prijzengeld ter beschikking.

De twee organisaties hebben de wedstrijd in het leven geroepen om de belangstelling voor poëzie te vergroten door zowel professionele als amateurdichters een nieuw podium te bieden.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rokers nu ook niet meer welkom in huurwoningen

Rokers nu ook niet meer welkom in huurwoningen


http://img189.imageshack.us/img189/1272/roken.jpg


Verscheidene huiseigenaars laten in hun huurovereenkomst een clausule opnemen waarin staat dat de huurder niet mag roken in de woning. Het wordt hierdoor moeilijker voor rokers om een woning vinden. Vooral in nieuwe en pas gerenoveerde woningen is roken taboe.

Op het hoofdkantoor van de Huurdersbond vindt men een antirookclausule in het huurcontract geen goede zaak. "We hebben hierover nog geen klachten ontvangen, maar als dat gebeurt, dan zullen we ons zeker verzetten", zegt woordvoerder Geert Inslegers. "Zo'n clausule beperkt de privérechten."
 
Het Algemeen Eigenaarssyndicaat (AES) treedt de Huurdersbond bij. "Roken behoort wel degelijk tot de privésfeer van de huurder. Hij of zij moet na het huurcontract de woning in dezelfde staat teruggeven. Ik denk niet dat roken onherroepelijke schade toebrengt aan een huurpand. We raden dan ook al verhuurders af om zulke clausules op te nemen in het huurcontract", zegt directeur Katelijne D'Hauwers van het AES. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren drinken minder, maar nemen meer drugs

Jongeren drinken minder, maar nemen meer drugs


http://img263.imageshack.us/img263/1573/drugso.jpg


Lijkt het met het alcoholgebruik van jongeren in Vlaanderen de goede kant uit te gaan, dan is er nog heel wat werk aan de winkel wat betreft roken en vooral druggebruik. Ook bij volwassenen blijven drugs een probleem.

Dat blijkt uit een stand van zaken van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen die Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) vandaag voorstelde.

"Het meeste succes tot nu toe is geboekt rond het alcoholgebruik. De gezondheidsdoelstelling is daar gehaald. Wat het gebruik van illegale drugs betreft (het gaat dan vooral over cannabis), zien we helaas dat (...) er nu sprake lijkt te zijn van een lichte stijging." Ook bij jongvolwassenen (18 tot 35 jaar) lag het cannabisgebruik in 2008 hoger dan in 2004, en ver van de doelstelling. Het roken gaat bij die doelgroep wel de goede kant op, maar overmatig drinken stijgt dan weer bij vrouwen.

De aanpak van het gebruik van die middelen is een van de prioriteiten van minister Vandeurzen voor dit jaar. Hij wil voorts de gezondheidsdoelstelling voor vaccinatie actualiseren (tijdens een conferentie in april) en een actieplan uitwerken voor suïcidepreventie. Er wordt gemikt op 20 procent minder zelfdodingen in 2020 (in vergelijking met 2000).



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws voor fans van zwarte thee

Goed nieuws voor fans van zwarte thee


http://img853.imageshack.us/img853/7985/zwartethee.jpg


Onderzoekers aan de Universiteit van Western Australia hebben aangetoond dat zwarte thee - in tegenstelling tot wat eerder werd gedacht - de bloeddruk niet verhoogt, maar deze net zou verlagen. Goed nieuws dus voor mensen die last hebben van hypertensie of simpelweg fan zijn van zwarte thee.

De studie werd maandag gepubliceerd in 'Archives of Internal Medicine' en onderzocht het effect van drie kopjes zwarte thee per dag gedurende een periode van zes maanden. Achteraf bleek dat de theeconsumptie in rechtstreeks verband stond met een daling van het aantal millimeters kwikdruk (beter gekend als 'bloeddrukpunten') voor zowel systolische als diastolische druk (boven- en onderdruk).

Zo was er gemiddeld een daling met 2 tot 3 punten. Op het eerste zicht is de daling niet wereldschokkend en cardiologen stellen dan ook dat niet met zekerheid mag gesteld worden dat zwarte thee zal helpen voor iedereen met een te hoge bloeddruk. Het kan echter wel de gemoederen van hypertensiepatiënten bedaren, die zich anders misschien zorgen maken over het drinken van thee.

Dokter Bisegnano, cardioloog, vindt de bevindingen van dit onderzoek positief: "We moeten patiënten met hypertensie altijd al een waslijst geven met dingen die ze niet mogen doen en het is dan ook niet de bedoeling dat we ze onnodig frustreren. Daarom ben ik blij met de resultaten van dit onderzoek omdat we hen dan al niet moeten vragen thee uit hun leven te verbannen".

De gezondheidsvoordelen van deze theesoort zijn te zoeken in het feit dat ze het endotheel beschermen. Dit is een laagje aaneengesloten cellen die de binnenkant van het hart en de bloed- en lymfevaten bedekken. Wanneer het endotheel schade oploopt krijgt cholesterol bijvoorbeeld vrij spel om de wanden van de bloedvaten binnen te dringen en schade te veroorzaken die kan opbouwen tot kransslagaderziekten en hartaanvallen.

Steeds meer dokters moedigen het proberen van natuurlijke hulpmiddelen naast het gebruik van bloeddrukmedicatie aan. Er werden dan ook al gelijkaardige onderzoeken gevoerd met thee en daaruit blijkt dat ook andere theesoorten als hibiscus een trage maar effectieve daling van bloeddrukpunten teweeg kunnen brengen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tori Amos - Winter

Tori Amos - Winter

Klik op de foto om haar te beluisteren





Myra Ellen (Tori) Amos (Newton (North Carolina), 22 augustus 1963) is een Amerikaans pianiste en singer-songwriter.

Als dochter van een methodistendominee heeft religie altijd een grote rol in haar leven gespeeld. Haar vader, Edison Amos, is deels van Ierse afkomst en haar moeder, Mary, is half Cherokee.




» Reageer (0)
24-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven van een vrouwelijke sumo-worstelaar:

Het leven van een vrouwelijke sumo-worstelaar: 5.000 calorieën per dag

http://img140.imageshack.us/img140/1334/sumoworstelaar.jpg


Het leven van sportvrouwen wordt geassocieerd met veel proteïnen, geen alcohol en zeker geen chocolade. Voor Sharran Alexander gelden andere regels: dagelijks moet ze 5.000 calorieën eten (of 2,5 keer zoveel als de gemiddelde vrouwen) en (oh horror!) de weegschaal moet zoveel mogelijk aanduiden. Sharran is een succesvolle sumo-worstelaarster en dat is haar leven.

Sharran (46) begon zes jaar geleden met de sport na een deelname aan een televisieprogramma om vier vrouwen te vinden voor het WK sumoworstelen. Ze is de enige die nog overblijft. Om een goede reden:

"Sumoworstelen is wat me terug zelfvertrouwen heeft gegeven na mijn scheiding 8 jaar geleden. Ik was beschaamd om mijn lichaam, droeg onflatterende kleren. Maar door het sumoworstelen heb ik van mijn lichaam leren houden." Sharran meet 1,83 meter en weegt bijna 200 kilogram.

Toch is er nog een probleem: "Ik hou ervan groot te zijn. Maar het is een uitdaging om iemand te vinden die groter is! Als ik samen ben met een man die kleiner is, dan voel ik me niet de vrouw die ik wil zijn."

Eén lichtpuntje: er zijn mannen die van grote, volle vrouwen houden. "Als ik uitga met vrienden word ik continu aangesproken door mannen die gefascineerd zijn door mij. Die aandacht, daar jou ik van." Foto's van deze pittige dame kan je hier bekijken.

Om op gewicht te blijven doet Sharran zich tegoed aan haar lievelingseten (Braziliaans). Pasta, rijst en appelflappen maken een groot deel van haar dieet uit, net als olijven, een kom sla, wat bananen en twee dozen ontbijtgranen.

Ze heeft al overal ter wereld medailles gewonnen, maar toch is Sharran niet 'binnen'. Ze werkt nog als kinderverzorgster, en krijgt geen steun van de Britse overheid. Voor het trainen rekent ze op de steun van vrienden, die mee gaan wandelen of zwemmen. Voor de wedstrijden staat ze er helemaal alleen voor: geen coach, geen vriend of vriendin, geen van haar drie kinderen.

Worstelen trainen is dan weer moeilijk: ze is de enige in Groot-Brittannië. Af en toe kan ze een trainingsessie versieren met een ander team. Deze maand bijvoorbeeld kan ze terecht bij het Japanse vrouwenteam.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zie ik er goed uit, schat?

Zie ik er goed uit, schat?

http://img26.imageshack.us/img26/7581/kledingkeuze.jpg


Hoewel veel mannen de kritiek op hun kledingkeuze niet lijken te verdragen, stellen ze onze mening blijkbaar wel op prijs. Zo vraagt 60 procent van de mannen de goedkeuring van zijn vrouw voor hij naar het werk vertrekt.

"Niet geheel verrassend", vindt Gill Politis van High and Mighty, de Britse modeketen voor mannen die de rondvraag uitvoerde.

"Er op je best uitzien op het werk is erg belangrijk. Weten dat je er goed uitziet is bepalend voor je zelfvertrouwen ten opzichte van je collega's en bazen", vindt zij.


En daarvoor vertrouwen ze blijkbaar op de mening van hun vrouw. De meeste mannen gaven toe dat ze de smaak van hun vrouwen meer vertrouwden dan hun eigen keuzes. Anderen laten de kledingkeuze dan weer aan hun vrouw over, omdat ze weten dat zij daarvan geniet.

Eén op de vijf mannen onthulde zelfs dat ze het leuk zouden vinden als hun vrouw elke dag de juiste kleren klaar zou leggen. Drie op de vijf mannen houdt het liever bij het vragen om goedkeuring voor ze het huis verlaten.

Vooral mannen tussen 18 en 24 jaar laten zich elke dag helpen door hun vriendin, terwijl mannen tussen 35 en 44 jaar liever hun eigen keuzes maken. Vrijgezelle mannen bleken dan weer raad te vragen van familieleden of vrienden om de juiste kleren te kiezen.

De meest uitgezochte kledingstukken zijn sokken, ondergoed en hemden of T-shirts.

Bovendien zoeken mannen niet alleen advies, maar laten velen zich ook letterlijk helpen met het aankleden.

Vrouwen doen het allemaal: van het knopen van hun das (58 procent), het goed leggen van hun kraag (43 procent), het helpen met de manchetknopen (36 procent) tot het dichtknopen van hun hemd (29 procent). En dat doen we met heel veel liefde, toch?



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Chapman - Let's Spend The Night Together

Roger Chapman - Let's Spend The Night Together

Klik op de foto om hem te beluisteren





Chapman begint zijn zangcarrière in 1966 bij de band The Farinas. In 1967 trad hij toe tot de fameuze Britse rockband Family. In 1974 richtte hij samen met Charlie Whitney (gitaar) de Streetwalkers op.

Vanaf 1978 treedt Chapman solo op en bleef tot 2010 actief als zanger, met een steeds wisselende begeleidingsband. Hij staat bekend als een temperamentvol performer en wordt als zanger geroemd om zijn rauwe vocale vibrato. Solo-successen behaalde hij met een cover van Let's Spend the Night Together van The Rolling Stones (1978) en Shadow on the wall met Mike Oldfield (1983).

In augustus 2010 gaf Chapman zijn afscheidconcert op het 'Rythm Festival' te Biggleswade.



» Reageer (0)
23-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opmars kralenketting van menselijke asse

Opmars kralenketting van menselijke asse


http://img694.imageshack.us/img694/3432/menselijkeasse.jpg


Bonhyang Company is aan een opmars bezig in Zuid-Korea. De firma specialiseert zich in het omzetten van menselijke asse naar blauwachtige kralen. De kralen kunnen vervolgens aan een ketting worden gehangen, waardoor de rouwenden hun dierbaren steeds bij zich hebben. Dat schrijft de LA Times. "We slikken veel kritiek, maar ik vind dit echt een hartverwarmend initiatief", aldus de CEO van Bonhyang.

Na de crematie worden de stoffelijke resten verhit tot een temperatuur van 2.000 graden Celsius, waarna ze verglazen en verwerkt kunnen worden tot kralen. Omdat er in het Aziatische land een nijpend tekort is aan begraafplaatsen, zocht Bonhyang naar een andere manier om de doden te eren. Meer dan 1.000 klanten hebben inmiddels een beroep gedaan op de firma. De prijs van een kralenketting? 900 dollar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma voor het vierde jaar op rij populairste meisjesnaam

Emma voor het vierde jaar op rij populairste meisjesnaam


http://img266.imageshack.us/img266/5817/babylp.jpg


Meer dan 400 pasgeboren meisjes hebben vorig jaar de voornaam Emma gekregen. Daarmee is de naam voor het vierde jaar op rij de populairste meisjesnaam in Vlaanderen. Bij de jongens prijkt Lucas boven aan het lijstje, met 356 pasgeborenen. Dat blijkt uit gegevens op de website van Kind en Gezin.

Na haar tweede plaats in 2007 (na Lotte), is Emma al sinds 2008 de vaakst gekozen meisjesnaam in Vlaanderen.

Het afgelopen jaar kregen 409 meisjes de naam. De op één na populairste meisjesnaam was Julie, met 356 pasgeborenen. De top vijf wordt vervolledigd door Lotte, Marie en Elise.
 
Van de pasgeboren jongetjes kregen er 364 de naam Lucas. Bij nog eens 152 jongens klinkt de naam hetzelfde, maar gaat het om een andere schrijfwijze: Lukas. Op plaats twee staat Liam (324 keer gekozen), gevolgd door Lars, Leon en Daan. Louis, de populairste naam uit 2010, staat dus niet meer in de top vijf.
 
Op de website van Kind en Gezin kan je voor elke naam nagaan hoe vaak die voorkomt. Daar kom je onder andere te weten dat de voornaam Pippa het afgelopen jaar 14 keer werd gekozen.

De lijsten zijn gebaseerd op de geboortes die de verpleegsters van Kind en Gezin registreren. Het gaat om circa 92 procent van de geboortes in Vlaanderen, luidt het bij het agentschap van de Vlaamse overheid.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boze dienstmeid plast in eten van werkgever

Boze dienstmeid plast in eten van werkgever


http://img100.imageshack.us/img100/1854/bozedienstmeid.jpg


In Saoedi-Arabië is een dienstmeid gearresteerd nadat is gebleken dat meermaals ze in het eten van haar werkgever had geplast. De vrouw van Aziatische afkomst was blijkbaar niet tevreden over de manier waarop haar baas en zijn familie haar behandelden. Dat schrijft de krant Kabar.

Na een familiemaaltijd maakten verscheidene leden van het gezin de opmerking dat het eten de jongste tijd een ietwat vreemd smaakje had. Wanneer de heer des huizes de dienstmeid hier over aanspraak, deed ze alsof ze uit de lucht viel.

De man ging echter over tot de actie en liet een staal van de maaltijd onderzoek in een laboratorium in de noordelijke stad Arar.  Daar liet men er geen twijfel over bestaan: er was menselijke urine vermengd in het voedsel. De politie kwam de dienstmeid arresteren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - Too Much Love Will Kill You

Queen - Too Much Love Will Kill You

Klik op de foto om ze te beluisteren






Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren 70, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen en harmonieën en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste live optreden aller tijden

Queen's grote doorbraak begon in 1974 met het nummer Killer Queen en het album A Night At The Opera een jaar later. Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee EPs, tien dvds, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Daarnaast hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht[5], waardoor ze bij de meest succesvolle bands ter wereld behoort.

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft Deacon zich, op een enkel optreden na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samen werken, en doen dit sinds 2005 met Paul Rodgers onder de naam Queen + Paul Rodgers.



» Reageer (0)
21-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christie's New York veilt duurste boek ter wereld

Christie's New York veilt duurste boek ter wereld

http://img193.imageshack.us/img193/2042/thebirdsofamerica.jpg


Bij Christie's in New York werd gisteren een volledige eerste editie van "The Birds of America" geveild voor 7,9 miljoen dollar (zo'n 6,1 miljoen euro). De vogelgids is een negentiende-eeuws prachtstuk, gecreëerd door de Amerikaanse schrijver en natuuronderzoeker John James Audubon (1785-1851) en wordt beschouwd als het duurste boek ter wereld.

Een eerste volledige editie van het beroemde boek ging in december 2010 bij Sotheby's in Londen voor 11,5 miljoen dollar (8,9 miljoen euro) onder de hamer. Volgens Christie's is de koper een Amerikaanse verzamelaar die via de telefoon geboden heeft. De geschatte prijs schommelde tussen de 7 en 10 miljoen dollar (5,4 en 7,7 miljoen euro).

De vier delen bevatten meer dan vierhonderd gekleurde illustraties van alle vogels in Noord-Amerika die Audubon kende aan het begin van de negentiende eeuw. De werken zijn 1 meter hoog, het grootste papierformaat dat destijds mogelijk was. De schrijver wilde immers dat het boek in groot formaat werd uitgebracht zodat hij de vogels zoveel mogelijk op ware grootte en in hun natuurlijke omgeving kon afbeelden. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke doorbraak voor de perfecte biobrandstof

Belangrijke doorbraak voor de perfecte biobrandstof


http://img109.imageshack.us/img109/8127/zeewier.jpg


Wetenschappers zijn erin geslaagd biobrandstof te maken van zeewier. Een micro-organisme zet het wier om in ethanol. Dat is minder vervuilend is dan diesel of benzine, schrijft de Nederlandse Volkskrant.

Zeewier is een perfecte vervanger van fossiele brandstoffen. De methode om biobrandstof te maken van maïs en suikerbieten staat onder discussie omdat de voedselvoorraad eronder lijdt.

Op een groot deel van de aarde dat onder water ligt, groeit zeewier. Het verdringt geen gewassen die nodig zijn voor de voedselproductie. Voor zeewier is ook geen bemesting of irrigatie nodig, omdat het zijn eigen voedingstoffen uit de grond en zee haalt. Het spul groeit tien keer zo snel als andere planten.

Amerikaanse onderzoekers hebben door middel van genetische manipulatie nu een micro-organisme gecreëerd dat zeewier omzet in ethanol. Dat is een belangrijke wetenschappelijke doorbraak voor de productie van biobrandstof. Eerder bleek het erg moeilijk om daar zeewier voor te gebruiken. Het onderzoek verscheen in het wetenschapsblad Science.

Wetenschappers moeten nog wel een manier vinden om de productie van zeewier voor biobrandstof commercieel interessant te maken. De productie van zeewier en micro-organismen is immers erg duur en arbeidsintensief.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janis Ian - In the winter

Janis Ian - In the winter

Klik op de foto om haar te beluisteren





Janis Ian (geboren als Janis Eddy Fink, New York, 7 april 1951) is een Amerikaans singer-songwriter en auteur.

Ian leerde al op 3-jarige leeftijd pianospelen van haar vader, een muziekleraar.

Op 14-jarige leeftijd debuteerde zij met een zelfgeschreven liedje, Society's Child, die haar in de Verenigde Staten van 1966 meteen nationaal bekend maakte (Top 15-notering in de Billboard Hot 100). De tekst ging over een relatie tussen een blank meisje en een zwarte jongen. De discussie of zoiets wel kon brandde los en Janis stond in het middelpunt van de belangstelling.

Haar carrière kreeg verder vorm toen zij het album Between the Lines uitbracht. Het nummer At Seventeen, over de gevoelens van iemand van die leeftijd die zich eenzaam voelt, werd een van haar bekendste liedjes. Andere bekende nummers zijn Jesse, Fly too high, On the Other Side of the Sun, Between the Lines en Stars.

In de jaren zeventig maakte zij diverse platen; daarna werd het wat stil rond Ian. Zij trad nog wel op in Nederland in het begin van de jaren '80 met Conny Vandenbos, een bewonderaarster. Zij heeft een plaat met vertaalde liedjes van Janis Ian uitgebracht. Samen zingen ze daarop het duet Don't leave tonight.

Korte tijd was zij getrouwd met een Portugese man. Na een periode van stilte, waarin zij door bedrog door een boekhouder financieel aan de grond zat, kwam ze terug met Breaking silence. Daarbij kwam zij ook uit voor haar homoseksualiteit. Thans heeft zij al jarenlang een relatie en is zij in 2003 getrouwd met Patricia Snyder.

Janis Ian woont in Nashville en treedt nog steeds op, ook in de Benelux. De laatste jaren beweegt zij zich ook op het terrein van het schrijven van sciencefictionverhalen. In juli 2008 kwam haar autobiografie uit onder de titel 'Society's Child'.

Recente cd's zijn God & the FBI (2002), Billie's Bones (2004) en Folk is the new Black (2006). Het live-album Working without a Net (2003) is een compilatie van haar liedjes en haar beste optredens. Janis' muziek pendelt heen en weer tussen folk, country, blues en een heel eigen stijl.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!