Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




19-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardvarkentje geboren in Antwerpse Zoo

Aardvarkentje geboren in Antwerpse Zoo


http://img848.imageshack.us/img848/2339/aardvarkentje.jpg


In de Zoo van Antwerpen is op 6 januari een aardvarkentje geboren. De Zoo maakt het nieuws pas nu bekend omdat de diertjes bij de geboorte erg kwetsbaar zijn en in meer dan de helft van de gevallen de eerste weken niet overleven. Zo liep het ook begin vorig jaar, ondanks verzorging de klok rond, nog mis. De huidige boreling lijkt echter op de goede weg en blaakt voorlopig van gezondheid, meldt de Zoo.
 
Aardvarkens zijn zelf geen bedreigde diersoort, maar zijn wel van groot belang voor andere Afrikaanse dieren zoals hyena's en wrattenzwijnen, die hun holen gebruiken als schuilplek. Omdat ze vooral 's nachts en onder de grond actief zijn, is er bovendien erg weinig over de diersoort geweten. De Antwerpse Zoo werkt mee aan een hormonenonderzoek dat de kennis over de -zeker in gevangenschap moeizaam verlopende- voortplanting van het aardvarken moet vergroten.
 
Het geslacht van het pasgeboren diertje is nog steeds niet bekend omdat dat niet visueel vast te stellen valt. Omwille van de kwetsbaarheid wordt het 24 uur op 24 verzorgd en is het op dit moment voor bezoekers enkel via de bewakingscamera van het nest te aanschouwen.
 
Voorlopig lijkt het jong in ieder geval goed op weg om de cruciale eerste weken na de geboorte vlot te overleven. Het zogen door mama Curly verloopt volgens de Zoo goed en het beestje verdubbelde al bijna in lichaamsgewicht. De verzorgers hebben het alvast 'Nuru' gedoopt, wat "geboren bij daglicht" betekent. (br.hln - foto zoo Antwerpen)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expositie Jan van Eyck in Rotterdam gaat toch door

Expositie Jan van Eyck in Rotterdam gaat toch door

http://img20.imageshack.us/img20/481/janvaneyck.jpg
Madonna bij de fontein (1439), een werk van de Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck.


Een expositie rond de middeleeuwse Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck (circa 1390-1441) in het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen gaat definitief door. Hoewel de benodigde 1,3 miljoen euro nog niet binnen is, durft de culturele instelling het toch aan om de tentoonstelling voor eind dit jaar te programmeren. Door bezuinigingen en het uitblijven van voldoende steun van zakelijke sponsors stond de grote expositie op losse schroeven. Het museum begon daarop in november een actie door middel van een kettingbrief om bij kunstliefhebbers ruim 700.000 euro op te halen. Maar dat bedrag kon niet bijeen gesprokkeld worden.

Inmiddels hebben zich wel enkele sponsors gemeld waardoor inmiddels ruim 500.000 ton binnen is. De publieksactie, waarbij mensen per brief, mail of telefoon gevraagd werd geld te schenken en de oproep door te sturen naar vijf anderen, heeft tot nu toe 75.000 euro opgeleverd.

De tentoonstelling is zo duur omdat eeuwenoude schilderijen moet overgebracht worden uit heel Europa en de Verenigde Staten.

Intussen raakte bekend dat een ingekleurde tekening uit het Louvre in Parijs wel degelijk van de beroemde Vlaamse kunstschilder is. Dat concludeerde de Nederlandse kunsthistoricus Claudine Chavannes-Mazel. Kenners hielden de tekening eerder voor een 16de-eeuwse kopie van Van Eyck.

De tekening is van 25 februari tot en met 11 maart te zien in Museum Meermanno in Den Haag, aldus de kunstinstelling.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookmelders in huurwoningen weldra verplicht

Rookmelders in huurwoningen weldra verplicht


http://img853.imageshack.us/img853/9003/rookmelders.jpg


Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) is van plan om rookmelders in huurwoningen voortaan verplicht te maken. Na een vraag van N-VA-parlementslid Liesbeth Homans bleek immers dat daar binnen de commissie Wonen een meerderheid voor bestaat. "Ik maak er werk van", aldus Van den Bossche.

Bij nieuwbouw en ingrijpende renovatie is de rookmelder sinds 2009 verplicht, verduidelijkt Homans in een persbericht. Een algemene verplichting is er echter nog niet. Iets waar minister Van den Bossche nu werk van wil maken. Dat ook CD&V-parlementslid Veerle Heeren zich akkoord verklaarde, deed haar immers besluiten dat de drie meerderheidspartijen achter het initiatief staan.
 
Concreet zal de minister de verplichting nu in de Vlaamse wooncode inschrijven. "Op papier geldt dat dan voor alle woningen, maar in de praktijk kunnen we het enkel afdwingen voor huurwoningen", verduidelijkt haar woordvoerder. Voor de brandverzekering maakt die papieren verplichting geen verschil, aangezien daarvoor enkel geldt wat in het contract zelf staat. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australiër rent van Noord- naar Zuidpool

Australiër rent van Noord- naar Zuidpool

Klik op de foto om het filmpje te bekijken




De Australiër Pat Farmer (48) is erin geslaagd om in minder dan een jaar tijd van de Noord- naar de Zuidpool te rennen, een traject van 21.000 kilometer. De Australiër plantte vandaag een vlag op het meest zuidelijke punt ter wereld. Dat meldt de Nederlandse Volkskrant.

De ex-politicus liep dagelijks tachtig kilometer en doorkruiste veertien landen. Hij startte zijn looptocht vorig jaar op 2 april met als doel geld in te zamelen voor waterprojecten van het Rode Kruis.

Farmer beleefde naar eigen zeggen heel wat avonturen tijdens het hardlopen. Zo verdwaalde hij in de woestijn in Peru en moest hij uitkijken voor ijsberen, krokodillen en slangen. Maar ook gewapende bendes en milities kruisten zijn pad. Eén keer werd hij bijna overreden door een vrachtwagen.



» Reageer (0)
18-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraai vindt slee uit

Kraai vindt slee uit

Klik op de foto om het filmpje te bekijken




In Rusland is een opmerkelijk wintertafereel gefilmd. Een bonte kraai heeft ontdekt hoe hij sleetje moet rijden, en vliegt met een grote dop herhaaldelijk naar de nok van een besneeuwd dak. De vogel glijdt vervolgens keer op keer naar beneden, en is met meer dan 2 miljoen YouTubehits een regelrechte sensatie.

Het is al langer bekend dat heel wat dieren gereedschap gebruiken, maar dit is toch wel een heel speciale vogel.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roofdier ontdekt dat nog voor dino's leefde

Roofdier ontdekt dat nog voor dino's leefde


http://img10.imageshack.us/img10/7277/pampaphoneus.jpg


Tanden van de ons bekendere dinosauriërs. De 'Pampaphoneus' leefde nog langer geleden, maar zou wel op de dino's geleken hebben.

Archeologen hebben in het zuiden van Brazilië de schedel opgegraven van een roofdier dat nog voor de dinosauriërs op onze planeet leefde. Het dier was ongeveer even groot als een hond, maar behoort tot een familie die helemaal uitgestorven is.

De wetenschappers hadden op Google Maps een kale plek gezien en besloten op onderzoek te gaan. Hun vondst is afkomstig van een 'Pampaphoneus biccai', een reptiel met slagtanden dat ongeveer 265 miljoen jaar geleden leefde. Het roofdier maakt deel uit van een geslacht dat op dinosauriërs leek, maar al voor hun komst uitgestorven was.

Het dier beschikte over stevige kaken waarmee het stukken uit prooien knaagde, terwijl die nog leefden. De naam 'Pampaphoneus biccai' heeft te maken met de plek waar het roofdier ontdekt werd, de zogenaamde 'pampa's' of grasvlakten in Brazilië. 'Phoneus' komt uit het Grieks en betekent 'moordenaar'.

Hoewel het dier ontdekt werd in Brazilië komt het uit een tijd dat de continenten nog aan elkaar verbonden waren in een landmassa die Pangea genoemd wordt. Voordien was geweten dat de familie van deze wezens in Rusland, Kazachstan, China en Zuid-Afrika voorkwam.

Aan het einde van het tijdperk Perm verdween het grootste deel van het leven op onze planeet. Dit roofdier heeft dan ook geen nageslacht meer rondlopen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schadelijke bedwants terug in Belgische slaapkamers

Schadelijke bedwants terug in Belgische slaapkamers


http://img208.imageshack.us/img208/9154/bedwants.jpg


Bedwantsen, insecten die in slaapkamers voorkomen en van bloed leven, voor jeukende beten zorgen en vaak de ziekenhuisbacterie met zich meedragen, zijn terug van weggeweest. Ongediertebestrijder Rentokil zegt in Eos dat het insect in België in 2011 gemiddeld zes tot zeven keer per week bestreden moest worden. In 2000 was dat nog maar één keer per maand.

"Vaak worden bedwantsen afgedaan als hinderlijk maar onschuldig", schrijft Eos. "Maar naast de jeukende beten die ze achterlaten, zorgen ze wel degelijk voor reële overlast, van slapeloosheid tot depressie." Bovendien blijkt sins kort dat bedwantsen de MRSA- of ziekenhuisbacterie, die ernstige huidletsels veroorzaakt, met zich kunnen meedragen.

Volgens Michael Potter van de universiteit van Kentucky profiteren bedwantsen van ideale omstandigheden, zoals een genetische resistentie tegen pesticiden, ook tegen DDT die in de jaren vijftig nog voor de quasi uitroeiing zorgde, en het gebruik van meer specifiek lokaas voor kakkerlakken, mieren of ander stedelijk ongedierte. Ook het veranderende internationale reis- en migratiepatroon speelt in hun voordeel.

In België duiken bedwantsen het vaakst op in hotels, maar ook thuis. De dieren op eigen houtje bestrijden is erg moeilijk en zelfs gespecialiseerde firma's worstelen ermee. Volgens Rentokil is het verhitten van ruimtes tot zestig graden de meest efficiënte en ook meest gekozen techniek. Preventief kunnen doe-het-zelvers na reizen in risicogebied hun kledij in de droogkas opwarmen. Invriezen is moeilijker, omdat bedwantsen urenlang in vrieskou kunnen overleven. De eerste prioriteit blijft wel bedwantsen vroegtijdig op te sporen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenen vleermuizen slachtoffer mysterieuze ziekte

Miljoenen vleermuizen slachtoffer mysterieuze ziekte


http://img607.imageshack.us/img607/1391/vleermuis.jpg


De vleermuizenpopulatie in de Verenigde Staten en Canada staat onder grote druk door een geheimzinnige schimmelziekte die intussen bekendstaat als het 'witteneuzensyndroom'. Dat schrijft AD.nl.

Wetenschappers hebben becijferd dat de aandoening in Noord-Amerika al aan minstens 5,7 miljoen vleermuizen het leven heeft gekost.

De schimmel maakt vleermuizen wakker uit hun winterslaap en zet de dieren aan de ijskoude lucht in te vliegen op zoek naar insecten. Een zinloze zoektocht. De onderzoekers troffen vleermuizenkolonies aan waar 99 procent van de dieren door de schimmel bleek omgekomen.

De aandoening werd voor het eerst gesignaleerd in 2006 nabij Albany, in de staat New York, en heeft zich intussen uitgebreid over ten minste zestien Amerikaanse staten en vier Canadese provincies. De verspreiding heeft zulke grote vormen aangenomen dat de Amerikaanse overheidsdienst voor visserij en natuurbeheer zich genoodzaakt zag een speciale 'witteneuzencoördinator' aan te stellen.

De dienst kwam tot de conclusie dat de aantasting van het vleermuizenbestand op termijn desastreuze gevolgen kan hebben voor onder meer de landbouw en de volksgezondheid, vanwege de natuurlijke functie van vleermuizen als ongedierte bestrijders. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topvrouw juwelenketen verliest ring van 1,2 miljoen euro in toilet

Topvrouw juwelenketen verliest ring van 1,2 miljoen euro in toilet


http://img267.imageshack.us/img267/7023/carolinegruosischeufele.jpg


De medevoorzitter van de Zwitserse juwelenketen Chopard heeft in een toilet van een hotel in Hong Kong een enorme dure ring verloren. Het sieraad was 1,57 miljoen dollar (1,2 miljoen euro) waard. Dat melden lokale media.

Caroline Gruosi-Scheufele liet de ring liggen in het toilet van een hotel, waar in september een feest plaatsvond ter gelegenheid van de opening van een winkel van Chopard in Hong Kong. Toen ze zeven minuten later terugkwam, was het kleinood verdwenen. Het ging om een smaragden ring van 16.83 karaat, met twee diamanten van 1.15 en 1.28 karaat. Hoe de ring verdween, is niet duidelijk.
 
De feiten vonden op 8 september 2011 plaats. De politie, die het nieuws vandaag bekendmaakte, beschouwt de verdwijning als een diefstal en heeft intussen een beloning van 64.000 dollar (50.000 euro) uitgeloofd voor wie de ring terugbrengt. Chopard is gespecialiseerd in exclusieve juwelen die vaak op catwalks en festivals allerhande worden gedragen. Het van oorsprong Zwitserse bedrijf is aanwezig in de meeste hoofdsteden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Barbra Streisand - Woman In Love

Barbra Streisand - Woman In Love

Klik op de foto om haar te beluisteren





Barbra Streisand (New York City, 24 april 1942) is een Amerikaans zangeres, actrice, producente en filmregisseuse. In totaal heeft Streisand twee Oscars, vijf Emmy's, acht Golden Globes en een Tony Award gewonnen.


Barbra Streisand werd geboren als Barbara Joan Streisand in Brooklyn, New York. Tijdens haar jeugd werd ze al zangeres in een club. In 1962 tekende ze haar eerste platencontract en haar debuutalbum Barbra Streisand Album won twee Grammy's in 1963. In de jaren '60 zong ze ook in musicals, trad ze op in televisieshows en maakte ze haar eerste film.


Streisand is tussen 1963 en 1971 getrouwd geweest met Elliott Gould. Ze kregen een zoon Jason Gould (in 1991 speelde Jason de zoon van Barbra in de film Prince of Tides). In 1998 hertrouwde ze met James Brolin. Streisand is een fanatiek aanhangster van de Democratische Partij.


In 1980 scoorde ze een grote nummer 1-hit met Woman in love. In Nederland was het de bestverkochte single van 1980[1]. Het nummer is afkomstig van haar album Guilty, uit 1980. Een album waarop ze samenwerkt met Barry Gibb. In 2005 werken ze wederom samen aan de opvolger, Guilty Pleasures.


Als zangeres scoorde ze in 1997 alleen in de Nederlandse Top 40 nog een nummer 1 hit met Tell him, een duet met Céline Dion. In de Mega Top 100 kwam het niet hoger dan nummer twee.


In totaal heeft Streisand meer dan zestig albums uitgebracht, waarvan zo'n vijftien soundtrack-albums bij films. Ze is de vrouwelijke artiest met de meeste gouden, platina en multi-platina albums. Tevens heeft ze in ieder decennium van haar carrière een album in de top 10 gehad.


In 2000 nam ze afscheid van het live optreden met haar Timeless tour. Haar laatste concert was op 28 september 2000 in Madison Square Garden, New York. In 2006 heeft ze echter weer een tournee gedaan in Noord-Amerika en Canada, samen met Il Divo als haar gasten. Het eerste concert van deze tournee was op 4 oktober 2006 in Philadelphia, Pennsylvania en het laatste concert was op 20 november 2006 in Los Angeles, Californië.


Voor het eerst in haar meer dan 40-jarige carrière maakt Barbara in 2007 een Europese tour. In 1994 heeft ze wel al in Londen een aantal concerten gegeven maar nu vinden er concerten plaats in meerdere Europese steden. In Zürich, Wenen, Parijs, Berlijn, Stockholm, Manchester, Dublin en Londen zal Barbra een of meerdere concerten geven.




» Reageer (0)
17-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Virtueel sporten is beter voor 50-plussers

 Virtueel sporten is beter voor 50-plussers


http://img854.imageshack.us/img854/3579/virtueelsporten.jpg


Er is goed nieuws voor 50-plussers die graag fit willen blijven, maar niet houden van een 'saaie' rit op hun hometrainer. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat Wii-Fit-spelletjes zowel hun geest als lichaam gezonder maken, al blijft de inspanning hetzelfde.

'Exergames', zo noemt men de computerspelletjes die tegelijkertijd een sportsessie zijn, als is het dan in een virtuele wereld.

Die zouden voor de oudere gebruiker meer voordelen bieden dan een gewone fysieke activiteit. Dat is althans de conclusie van een groep wetenschappers van het Union College in New York.


Het is geweten dat sporten dementie kan voorkomen of uitstellen en de werking van de hersenen kan verbeteren. Maar ondanks die duidelijke gezondheisvoordelen, blijkt slechts 14 procent van de 65- tot 74-jarigen regelmatig te sporten. Bij 75-plussers daalt dat zelfs tot slechts 7 procent.

Maar volgens de onderzoekers kunnen de 'exergames' daar verandering in brengen. Zij zijn er namelijk van overtuigd dat de ouderen daarbij minder focussen op de negatieve aspecten (moe, pijnlijke spieren, ...) en meer genieten van het sporten. Daardoor zullen ze het natuurlijk ook meer doen.

En daar blijft het niet bij, want de Wii-games bieden ook meer gezondheidsvoordelen dan een traditionele fysieke activiteit.

Dat bleek uit 'The Cybercycle Study', waaraan 101 vrijwilligers tussen 58 en 99 jaar deelnamen. Eén groep trainde daarbij gedurende drie maanden op een gewone crosstrainer bij hen thuis. De andere groep reed daarentegen rond in een 3D-wereld en moest het opnemen tegen een virtuele tegenstander.

"We stelden vast dat oudere volwassenen die twee of drie keer per week virtueel fietsten, een cognitief voordeel hadden", vertelt onderzoeksleider dr. Cay Anderson-Hanley. "De virtuele work-out bleek namelijk 23 procent beter te beschermen tegen een milde vorm van dementie dan een gewone fietstocht."

Nochtans was er geen verschil qua inspanning tussen de twee groepen. "Ze fietsten even vaak, met dezelfde intensiteit en even lang", bevestigt dr. Paul Arciero. "Het is dus niet de fysieke inspanning zelf die verantwoordelijk was voor het cognitieve voordeel."

"Het 3D-landschap, het voorspellen van bochten en de competitie  zorgt ervoor dat je beter moet focussen, je aandacht moet verdelen en beslissingen moet maken", weet dr. Anderson-Hanley.

Ten slotte bleken de vrijwilligers ook meer te genieten van de virtuele fietstocht. Ze gaven aan dat ze gestimuleerd werden door de visuele omgeving en de virtuele tegenstander. Ze haalden dan ook veel voldoening en plezier uit hun fysieke activiteit, en dat is natuurlijk een goede zaak. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tientallen zeeberen spoelen dood aan voor zuidkust Australië

Tientallen zeeberen spoelen dood aan voor zuidkust Australië


http://img36.imageshack.us/img36/9529/zeeberen.jpg


Tientallen Nieuw-Zeelandse zeeberen zijn zondag dood aangespoeld in Lincoln National Park, in het zuiden van Australië. De meeste slachtoffers waren jonge zeeberen. Hoe de vreedzame dieren om het leven zijn gekomen, is voorlopig nog niet duidelijk.

De dieren waren meer dan waarschijnlijk al een week dood toen ze werden aangetroffen in Lincoln National Park. Drie stoffelijke resten werden meegenomen om een autopsie uit te voeren. De beschermde dieren, die tot 250 kilogram kunnen wegen, leven voornamelijk in de omgeving van de Australische zuidkust en nabij Nieuw-Zeelandse South Island.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vliegende windturbines' zijn de toekomst

'Vliegende windturbines' zijn de toekomst

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Het Amerikaanse bedrijf Makani Power test vliegende windturbines die op grotere hoogte energie kunnen opwekken. Op termijn zouden per turbine zo'n 600 huizen van elektriciteit kunnen worden voorzien. Dat meldt de Amerikaanse technologiewebsite TechCrunch.

De zogenaamde Makani Airborne Wind Turbines lijken op een vloot minivliegtuigjes, maar zijn in feite kleine windturbines. Deze zijn zo licht dat ze bij een windsnelheid van meer dan 3,5 meter per seconde kunnen opstijgen. De 'vliegende turbines'  zijn met een kabel verbonden met een grondstation. Indien er niet genoeg wind staat, dan worden de turbines opnieuw door het grondstation binnengetrokken.

Eens in de lucht helpen kleine motortjes om de snelheid te verhogen. De turbines maken een cirkelvormige beweging, waardoor er nog meer energie geproduceerd kan worden. Door deze beweging te maken, kunnen de turbines namelijk tien keer de echte windsnelheid opvangen.

Het grootste prototype zou volgend jaar geproduceerd moeten worden. Deze turbine zou op bijna 500 meter hoogte moeten vliegen om daar genoeg energie te produceren om 600 huizen van elektriciteit te voorzien. Onder meer technologiebedrijf Google heeft met 20 miljoen dollar (16 miljoen euro) zwaar in het bedrijf geïnvesteerd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Distributietarieven gas en elektriciteit worden bevroren

Distributietarieven gas en elektriciteit worden bevroren


http://img708.imageshack.us/img708/5273/energieprijzen.jpg


De bestaande tarieven voor de distributie van gas en elektriciteit, die een belangrijk deel uitmaken van de energiefactuur, worden ook in 2013 en mogelijk in 2014 toegepast. Normaal moeten de distributienetbeheerders voor gas en elektriciteit in juni hun tariefvoorstellen indienen voor de komende vier jaar, de periode 2013-2016, bij de federale energieregulator Creg.
 
Maar volgens de krant Le Soir is er een akkoord in de maak om de bestaande tarieven te verlengen, zonder herziening. Dat zou één en zelfs mogelijk twee jaar kunnen duren.
 
Die bevriezing van de distributietarieven werd in december besproken tussen staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet en meerdere toplui van de Creg. De bestaande tarieven zouden kunnen worden verlengd op voorwaarde, op vraag van de Creg, dat alle distributienetbeheerders en de regionale regulatoren achter die beslissing staan. Intussen zou de meerderheid van de betrokken actoren hun akkoord al hebben gegeven.
 
Eén netbeheerder wijst echter al op het risico dat de tarieven in 2015 dan plots sterk zullen stijgen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bryan Ferry - Knocking On Heaven

Bryan Ferry  - Knocking On Heaven"s Door

Om hem te beluisteren druk op de foto






Bryan Ferry (Washington, Tyne and Wear, 26 september 1945) is een Brits musicus. Hij werd bekend als zanger en songwriter  in de rockband  Roxy Music, en had daarna een succesvolle solocarrière.

Ferry werd geboren in een arbeidersgezin en na zijn middelbare schooltijd ging hij talen studeren aan de Universiteit van Newcastle upon Tyne, om vervolgens pottenbakcursussen te gaan geven in Londen. Tegelijkertijd probeerde Bryan een carrière in de muziek te vestigen. Met dat doel voor ogen richtte hij in 1971, samen met Brian Eno en Graham Simpson, de band Roxy Music op. Hoewel deze band erg vaak van leden wisselde, werden zij razendpopulair en inspireerden zij wereldwijd duizenden punkrockers. Het nummer 'Jealous Guy', dat oorspronkelijk door John Lennon werd geschreven, behoorde tot hun grootste successen. In de tussentijd hield Ferry ook nog, met succes, een solocarrière in stand.

Behalve muzikaal succes, viel Bryan Ferry ook erg goed in de smaak bij vrouwen. Zo had hij onder anderen een relatie met de modellen Amanda Lear en Jerry Hall, en met de activiste Lucy Helmore, met wie hij vier zoons kreeg.

Toen Roxy Music in 1983 uit elkaar ging, richtte Ferry zich volledig op zijn solocarrière, waarvoor hij de steun kreeg van het oud-bandlid Paul Thompson. Hij zong nummers van Roxy Music, klassiekers uit de jaren dertig en een aantal nieuwe nummers.

In 2001 werd een Roxy Music-reünie georganiseerd met Ferry, Thompson, Phil Manzanera en Andy Mackay. Samen gingen zij toeren en traden zij in juni 2005 op in Berlijn bij Live 8, maar desondanks bleef Ferry ook solo muziek maken. In 2004 maakte hij bijvoorbeeld de titelsong voor de film The Porter, waarin hijzelf ook een rol had. In 2007 verscheen zijn album Dylanesque, een langspeler vol Bob Dylan-covers.




» Reageer (0)
16-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijkste stad ter wereld ligt in Honduras

Gevaarlijkste stad ter wereld ligt in Honduras


http://img202.imageshack.us/img202/139/sanpedrosula.jpg

San Pedro Sula, de naam van deze stad in Honduras zal u misschien niet veel zeggen, maar het is de gevaarlijkste stad ter wereld. Met een moordcijfer van 158 doden per 100.000 inwoners is het er minder veilig dan New Orleans en zelfs het Irakese Mosul.

Het moordcijfer van San Pedro Sula ligt zelfs vijf keer hoger dan dat van Mosul. De lijst met de gevaarlijkste steden ter wereld werd samengesteld door de Mexicaanse organisatie Burgerraad voor Publieke Veiligheid en Strafrecht, schrijft de Telegraaf. Honduras heeft met Tegucigalpa bovendien nog een tweede stad in de top-10 staan. De meeste slachtoffers vallen onder rivaliserende jeugdbendes.

Het is niet verwonderlijk dat Mexico de grootste leverancier is met liefst vijf gevaarlijke steden bij de eerste tien. In Ciudad Juarez, nabij de Amerikaanse grens, vielen de meeste doden, met 148 per 100.000. Ook de badplaats Acapulco staat met 128 op 100.000 hoog gerangschikt.

Latijns-Amerika is volgens de studie veruit het gevaarlijkste continent. Liefst 40 van de 50 gevaarlijkste steden liggen in dit werelddeel. Brazilië ontbreekt ook niet in de lijst met vier steden en in Venezuela scoort vooral Caracas hoog. De Verenigde Staten tellen vier risicosteden: New Orleans, Detroit, St.Louis en Baltimore.

Is het dan niet gevaarlijk in bijvoorbeeld Afrika? De onderzoekers beschikken niet voor iedere stad over de juiste statistieken. Zuid-Afrika staat wel met vier steden in het lijstje. In Kaapstad ligt het moordcijfer met 46 op 100.000 het hoogst. Ook opvallend is dat Bagdad niet meer bij de eerste 50 steden zit. Een paar jaar geleden telde de stad nog 48 moorden per 100.000 inwoners. Enkel Mosul vertegenwoordigt Irak nog.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roken plots ook verboden op honderden terrassen

Roken plots ook verboden op honderden terrassen

http://img546.imageshack.us/img546/8481/cafterras.jpg



Op vele honderden caféterrassen geldt, tot wanhoop van de cafébazen, voortaan ook een rookverbod. De federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid stelt plots strengere eisen aan de rookterrassen. "Aan deze simpele regel is helemaal niets veranderd", zo reageert de federale overheidsdienst Volksgezondheid . In een rondzendbrief luidt het dat één kant van zo'n terras "volledig én permanent open moet zijn, ongeacht de weersomstandigheden". Is dat niet het geval, dan geldt ook daar het rookverbod. De brief is de voorbije dagen aan politie en burgemeesters bezorgd.

"Een terras moet één wand volledig open hebben om als terras en rookruimte gebruikt te mogen worden", zegt Jan Eyckmans, de woordvoerder van de federale overheidsdienst. "Bij controles stelden we echter vast dat die open wand steeds verder werd dichtgemaakt", met bijvoorbeeld wanden of schuifdeuren. "In dat geval geldt er een rookverbod, want dan is er geen luchtcirculatie mogelijk."

Horeca Vlaanderen reageert verbijsterd. "Iedereen interpreteerde de wet tot nog toe veel soepeler en heeft op basis daarvan zijn terras laten bouwen. Cafébazen zien zo al af van de gevolgen van het rookverbod. Met deze nieuwe terrasinterpretatie wordt het helemaal dramatisch", waarschuwt voorzitter Jan De Haes. Dezelfde verontwaardiging weerklinkt bij het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). "Het is toch logisch dat een cafébaas zijn terras volledig wil afsluiten, om veiligheids- en energieredenen, wanneer de zaak gesloten is", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

N-VA-Kamerlid Jan Esbroeck is niet te spreken over de omzendbrief van de federale overheidsdienst Volksgezondheid rond het roken op caféterrassen. Volgens hem gaat het om een "pesterijtje" dat vooral verwarring schept en zo voor rechtsonzekerheid zorgt voor horeca-uitbaters. "Veel uitbaters hebben, nadat ze binnen al afzuigmachines en dergelijke hadden geïnstalleerd, ook geld gestoken in de aanpassing van hun terrassen", hekelt Esbroeck. "Zij worden nu gestraft omdat ze zo snel mogelijk in orde wilden zijn met de wetgeving." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrienden hebben meer invloed op ons gedrag dan familie

Vrienden hebben meer invloed op ons gedrag dan familie


http://img217.imageshack.us/img217/6145/vriendinnends.jpg


Niet onze ouders hebben het meeste invloed op de ontwikkeling van ons karakter en gedrag, maar wel onze vrienden. Dat blijkt althans uit een studie van een groep Engelse wetenschappers naar het gedrag van apen.

Jerome Micheletta and dr. Bridget Waller (University of Porsmouth) veronderstellen dat alle primaten, en dus ook mensen, intenser reageren op de acties van vrienden dan op die van hun familieleden.

Zij geloven dan ook dat de sterkte van vriendschap een grote invloed heeft op de ontwikkeling van onze sociale vaardigheden.

De onderzoekers kwamen tot die conclusie na het bestuderen van een groep makaken van het Marwell Wildlife in Hampshire. Daarbij besteedden ze vooral aandacht aan het 'gaze following', het volgen van de blik van een soortgenoot om na te gaan wat hij ziet. Dat wordt namelijk gezien als een belangrijke factor in de sociale ontwikkeling.

De wetenschappers stelden vast dat de makaken de blik van élke soortgenoot volgden, maar dat ze bij vrienden duidelijk sneller reageerden dan bij familieleden of dominante apen.

Hoe dat precies komt, weten de onderzoekers niet 100 procent zeker. "Een mogelijke verklaring is dat ze informatie van een vriend relevanter en nuttiger vinden", meent Micheletta.

"Zo krijgen ze bijvoorbeeld sneller zicht op mogelijk voedsel of gevaar. Maar daarnaast vinden ze sociale gebeurtenissen waar hun vriend bij betrokken is, ook gewoon veel belangrijker. Ze willen elkaar steunen", aldus de expert.

"Doordat ze de blik van vrienden sneller volgen, besluiten we alleszins dat vriendschap voor makaken belangrijker is dan familiebanden of status", zegt Micheletta. "En wellicht is dat ook bij mensen het geval."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rood bord helpt je afvallen

Rood bord helpt je afvallen


http://img593.imageshack.us/img593/6806/roodbord.jpg


Wetenschappers hebben wel een erg makkelijke manier ontdekt om af te vallen. Het enige wat je moet doen is een rood servies aanschaffen. Want wie op een rood bord eet, steekt onbewust zo'n 40 procent minder eten in z'n mond.

Dat is de conclusie van een groep Duitse en Zwitserse onderzoekers na twee experimenten.

In het eerste werd aan 41 mannelijke studenten gevraagd om thee te drinken uit een kopje met een rood of blauw label. Al snel bleek dat ze 44 procent minder dronken uit de tas met de rode tint.

In het tweede experiment werden aan 109 proefpersonen tien zoute snacks gepresenteerd op een rood, blauw of wit bord. De mensen met het rode bord werden duidelijk minder aangetrokken tot de snacks en aten er minder van.

De verklaring? "De rode kleur wordt geassocieerd met het idee van 'gevaar, verbod en stop'. Het ontmoedigt ons dan ook om iets ongezonds te eten", menen de onderzoekers.

Zij vinden het dan ook een goed idee om voor ongezonde voedingsmiddelen voortaan rode verpakkingen te gebruiken. Daarnaast pleiten ze voor rode glazen in cafés om het overmatige alcoholgebruik tegen te gaan.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blue Monday is de meest depressieve dag van het jaar

Blue Monday is de meest depressieve dag van het jaar


http://img151.imageshack.us/img151/2306/depressief.jpg


Maandag, het is iedere week niet meteen de meest populaire dag. Vandaag is het echter nog erger, want Blue Monday is de meest depressieve dag van het jaar. In een somber gestart jaar dan nog. Hoe voelt u zich vandaag?

Vandaag stellen we vast dat onze goede voornemens mislukt zijn. Door de financiële moeilijkheden voelen we ons meer dan gemiddeld somber en eenzaam. Volgens Buch & Partners Communicatieadviseurs zijn we dit jaar nog depressiever dan anders door alle negatieve economische berichten, meldt de Telegraaf.

Heel wat mensen krijgen rond deze tijd van het jaar te maken met een winterdip. Meer nog dan stemmingsproblemen hebben we last van aanhoudende vermoeidheid, verminderde energie en een grote behoefte aan slaap.

De zogenaamde blauwe maandag werd zeven jaar geleden door de Britse psycholoog Cliff Arnall in het leven geroepen. Hij bedacht een naar eigen zeggen wetenschappelijke formule die berekent dat mensen zich vooral op de derde maandag van januari heel triestig voelen.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!