NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
09-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom millennials langer maagd blijven dan hun ouders

Waarom millennials langer maagd blijven dan hun ouders

https://images0.persgroep.net/rcs/PxP7yb_4h59AheSFmF2Z5NOvfCg/diocontent/122993291/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Op het menu: minder alcohol, meer selfies, meer avocado’s en minder werkzekerheid. Het leven van de doorsnee millennial ziet er een pak anders uit dan dat van hun ouders. Maar ook het seksleven van ‘de jeugd’ is verschillend, ze zouden namelijk langer wachten met seks dan de oudere generaties. 

De University College van Londen ondervroeg meer dan 16.000 mensen, waaruit bleek dat een op acht nog nooit seks had gehad op hun 26ste. Onderzoekers bestudeerden het leven van mensen die geboren werden tussen 1989 en 1990 vanop het moment dat ze veertien werden. 

De reden waarom ze langer wachten? Ze komen te veel in contact met porno en hebben daardoor bang voor intimiteit. “Millennials zijn opgegroeid in een cultuur waar hyperseksualiteit een angst voor intimiteit creëerde,” legt psychotherapeut Susanna Abse uit aan The Sunday Times. 

“De vrouw moet altijd zin hebben, met haar geweldig mooi lichaam en mannen moeten dan weer een permanente erectie hebben. Dat is afschrikwekkend,” gaat ze verder. 

Naast de 12,5% die nog nooit seks hadden, ontdekte de studie ook dat 90% zijn maagdelijkheid verloor wanneer ze negentien jaar oud waren. Amper 1% verloor zijn maagdelijkheid tussen zijn 23 - 26ste.  (br.hln)


» Reageer (0)
08-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiehuis van Marie-Antoinette opent weldra opnieuw haar deuren dankzij Dior

Vakantiehuis van Marie-Antoinette opent weldra opnieuw haar deuren dankzij Dior

https://images2.persgroep.net/rcs/jzVdY0dsTGMAyFWdkWth0bWHnkc/diocontent/122809642/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Rondlopen in een van Marie-Antoinette’s buitenverblijven? Het kan, en dat dankzij Dior. La Maison de la Reine stond er al jaren bouwvallig bij en was daarom gesloten voor publiek. Maar dankzij het geld dat het modehuis in de renovatie pompte, wordt het binnenkort opnieuw geopend. 

In 1783 bouwde architect Richard Mique een gehucht rond het meer en de tuinen van Trianon, waarvan la Maison de la Reine deel uitmaakt. De huizen waren voor Marie-Antoinette een plaats waar ze kon ontspannen, weg van het paleis, en naartoe kon vluchten met haar vrienden. 

Enkele jaren later, tussen 1810 en 1812 werden de huizen onder handen genomen door niemand minder dan Napoleon. In 1930 werden ze nog eens gerestaureerd door John Rockefeller. Maar de laatste die Maison de la Reine aanpakt, is Dior. Dankzij het geld (waarvan niet geweten is hoeveel precies) dat het modehuis in dit project stak, is het huis binnenkort opnieuw open voor publiek. 

Bezoeken? Dat kan vanaf 12 mei. Meer info vindt u hier.  (br.hln)


» Reageer (0)
07-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen (13) loopt zeven schedelbreuken op bij ongeval en is hersendood. .....

Jongen (13) loopt zeven schedelbreuken op bij ongeval en is hersendood. Moeder tekent papieren voor orgaandonatie. En dan beweegt zijn hand

https://images2.persgroep.net/rcs/VEMtQxk1BkaZBhdtK0P69_rQcrA/diocontent/122943111/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een Amerikaanse jongen die maar liefst zeven schedelbreuken opliep bij een ongeval, heeft zijn dokters met verstomming geslagen. Tot vier keer toe gaf het hart van Trenton McKinkley (13) het op, vertelt zijn moeder Jennifer Reindl. Toen ze hem de vierde keer gereanimeerd hadden, bleek er geen hersenactiviteit meer te zijn en kwam de vraag of de ouders van de tiener zijn organen wilden doneren. Jennifer tekende de papieren. En toen gebeurde er iets dat niemand had verwacht.

Het ongeval waarbij Trenton zwaargewond raakte, vond twee maanden geleden plaats. De jongen uit Coden in de Amerikaanse staat Alabama liep een hersentrauma op toen de kleine transportwagen waarmee hij reed, over de kop ging en zijn trailer bovenop hem terechtkwam. Hij had maar liefst zeven breuken in zijn schedel en zijn hersenen begonnen op te zwellen. Zijn ouders kregen in het ziekenhuis te horen dat hij nooit meer dezelfde zou zijn. Als hij het überhaupt haalde.

Schedel

“Hij onderging twee hersenoperaties waarbij zijn schedel er werd afgenomen”, vertelt zijn moeder Jennifer. “Vier keer liet zijn hart het afweten, de laatste keer zelfs 15 minuten lang. Maar elke keer konden de dokters hem terughalen. De laatste keer was er geen hersenactiviteit meer en zijn hersenstam bleek beschadigd. Zijn hart sloeg alleen nog door de adrenaline de hem was toegediend. Zijn bloeddruk was 40 over 20 (die van een gemiddeld persoon is 120 over 80, red.) en zijn lichaamstemperatuur bedroeg nog 27 graden (in plaats van de normale 36/37, red.). Door het gebrek aan zuurstof tijdens de hartstilstanden, begonnen ook zijn nieren te falen.”

De dokters hadden dan ook slecht nieuws voor de ouders van de jongen. “Ze zeiden dat ze hem zouden moeten laten gaan de volgende keer dat zijn hart stopte”, aldus Jennifer. “Dat was een zaterdag. Er kwam een man van het orgaandonatieteam bij ons en hij vroeg ons of we vijf van de organen van Trenton wilden schenken, zodat ze vijf andere kinderen konden redden. Dat zou ook betekenen dat ze hem adrenaline zouden blijven toedienen tot maandag, zodat er tijd was om zijn organen schoon te maken. Ik tekende. Zijn ogen waren zwart en droog en ik wist dat hij niet zou aarzelen mocht hij vijf levens kunnen redden.”

Maar de dag voor ze de machines zouden afkoppelen, kwam er een onverwacht telefoontje. “Net voor hij de allerlaatste test zou ondergaan om zijn hersenactiviteit te meten en het tijdstip van overlijden vast te stellen, bewoog plotseling zijn hand en daarna zijn voet”, vertelt Jennifer. “Ze controleerden zijn ogen en die waren weer blauw. Het is een mirakel.”

Zenuwpijn

Intussen is de jongen aan de beterhand. “Hij heeft nog zenuwpijn en krijgt aanvallen”, zegt zijn moeder. “Binnenkort moet hij weer geopereerd worden, maar hij wordt elke dag sterker. Hij ging van geen hersenactiviteit naar praten, lezen, rekenen en stappen. Een wonder.”

Jennifer startte meteen na het ongeval een geldinzameling op Facebook om de medische kosten te helpen dekken en daar werd al meer dan 8.000 euro ingezameld, meer dan het dubbele van wat beoogd was.

Zelf herinnert Trenton zich niet veel van het ongeval. “Ik sloeg tegen het beton en mijn aanhangwagen kwam op mijn hoofd terecht. Daarna herinner ik me niets meer”, verklaarde hij nog aan de nieuwszender WALA-TV. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op de 5 gezinnen kan niet elk jaar op reis

1 op de 5 gezinnen kan niet elk jaar op reis

https://images2.persgroep.net/rcs/9e_8_PgxG1dyg6obyE5sJGI-h9A/diocontent/116571490/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De meeste gezinnen in Vlaanderen en Brussel stellen het goed, zo toont een nieuwe enquête van de overheid. Maar één op de vijf worstelt met z’n financiën.

Hoe zien de huishoudens er vandaag uit, hoe stellen ze het en met welke hindernissen kampen ze? Meer dan 2.500 mensen namen deel aan de grote gezinsenquête van Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V). Het eerste wat opvalt, is dat het traditionele tweeoudergezin hét grote ideaal blijft. Het huwelijk verliest dan wel terrein en jongere generaties blijven minder vaak en minder lang bij dezelfde partner, toch verlangen opmerkelijk veel mensen naar het typische gezin met twee ouders en de kinderen van die twee ouders.

Verder blijkt dat de meerderheid het goed stelt als het over gezondheid, opvoeding, sociaal leven en het functioneren van het gezin gaat. Anderzijds komt één op de tien moeilijk rond en kan één op de vijf zich geen jaarlijkse vakantie veroorloven of een onverwachte factuur van 1.000 euro betalen. (br.hln)


» Reageer (0)
06-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiër bouwt drone om gestrande puppy te redden

Indiër bouwt drone om gestrande puppy te redden

https://images2.persgroep.net/rcs/wzQ510MJjj_5kLooyRCmvHJL6BA/diocontent/122886181/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Toen een roboticaexpert uit India een puppy ontdekte in een diepe goot, besloot hij al zijn talent aan te wenden om het diertje te redden. Hij deed er zes uur over om een drone te bouwen die de puppy uiteindelijk uit zijn hachelijke positie bevrijdde.

Milind Raj, een ingenieur in New Delhi, was aan zijn ochtenwandeling bezig toen hij gejank hoorde uit een afvoerkanaal op straat. In de modderachtige goot zag hij een puppy lopen die er op eigen krachten duidelijk niet meer uitkon. Volgens omwonenden zou de puppy er al twee dagen vastzitten, vertelde Raj aan The Verge. Zij hadden niet geprobeerd om het dier te redden, omdat de moerasachtige bodem van de goot dat onmogelijk maakte, schrijft hij.

De Indiër besloot het heft in eigen handen te nemen en begon met het bewerken van een drone om de puppy te redden. Hij bevestigde een robotische arm met een harnas aan de drone en rustte de arm uit met een eenvoudige sensor om de hartslag en ademhaling van de puppy te meten. Dat moest hem helpen om het harnas niet te strak te trekken: “Als de grip te strak was, zou de puppy sterven”, aldus Raj.

Reddingsactie

Zes uur later keerde hij terug naar de goot. Hij was in staat om de drone boven het kanaal te vliegen en het harnas rond de puppy te manoeuvreren. In een video is te zien hoe hij de puppy daarna in de lucht kan heisen. Vervolgens werd het dier weer veilig op de begane grond gezet.

Nadat de puppy terug op het droge was, hoestte hij nog vuil en plastic verpakkingen op die hij had gegeten in de goot, klinkt het. Raj laat weten dat hij besloot de hond te adopteren en gaf hem de naam Lift.

Ladder

Op sociale media wordt de ingenieur geprezen, hoewel hier en daar ook kritiek klinkt. Onder andere de beslissing om zes uur te investeren in het bouwen van een drone, is voor sommige mensen onbegrijpelijk.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware kritiek aan adres bpost na melding drastische hervormingen

Zware kritiek aan adres bpost na melding drastische hervormingen

https://images0.persgroep.net/rcs/uKovOze1RWs2LYK47es2rNvJ6wE/diocontent/121815428/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Bpost ligt zwaar onder vuur na het interview met CEO Koen Van Gerven dat dit weekend in de media verscheen. Om het bedrijf te redden dat haar aandeel op vier maanden 40% zag kelderen, stelt Van Gerven onder andere voor om de postbode slechts om de dag te laten komen en duurdere postzegels in te voeren voor wie wil dat zijn brief snel wordt geleverd. De hervormingen zowel als de manier van communiceren zetten kwaad bloed. 

De vakbonden hadden eerder deze week de onderhandelingstafel al boos verlaten waar gesproken werd over de herstructureringen, waardoor honderden banen dreigen te verdwijnen. Op de koop toe krijgen ze nu het nieuws van de mogelijke toekomstige hervormingen te horen via de media. De socialistische en christelijke vakbond vinden dat “respectloos en ongehoord”.

“Dat wij dit via de pers moeten vernemen is ongelooflijk”, zegt Annick Boon van ACV-Transcom. “Dit toont aan dat hij absoluut geen respect heeft voor het personeel. Onze mensen gaan nog schrik krijgen om artikels over bpost te lezen, want met elke nieuw bericht worden ze ongeruster.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste ooievaarsjongen geboren in Zwin Natuur Park

Eerste ooievaarsjongen geboren in Zwin Natuur Park

https://images2.persgroep.net/rcs/N0iXyUot-rbXN4o12rZ5-9fs0ys/diocontent/120586807/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist zijn vandaag twee ooievaarsjongen geboren. Het gaat om de eerste twee jongen van het seizoen. Dat meldt de provincie West-Vlaanderen. 

En het zal niet bij twee blijven, want dit jaar zijn er dertien ooievaarsnesten ingenomen. Naar verwachting zal een twintigtal jongen opgroeien in het Zwin. Sinds begin april zijn alle koppels beginnen te broeden. De broedduur bedraagt ongeveer 33 dagen.

De eerste dagen zullen de jonge ooievaars moeilijk te zien zijn, omdat ze afgeschermd worden door de ouders. Bovendien worden ze ook onder de vleugels van de ouders warm gehouden. Maar binnenkort zullen ze makkelijker te spotten zijn vanop de ooievaarstoren in het vernieuwde Zwin Natuur Park. Van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei, tussen 10.30 en 16.30 uur, staat een gids klaar aan de ooievaarstoren om uitleg te geven over de jonge ooievaars. (br.hln)


» Reageer (0)
04-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwen in de kerk? Eerst drie keer op cursus

Trouwen in de kerk? Eerst drie keer op cursus

https://images1.persgroep.net/rcs/8i8puFgTZFeNJIFjMCUm82NopSY/diocontent/122780572/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wie wil trouwen voor de kerk, zal voortaan eerst zijn geloof verdiepen in drie voorbereidende sessies van twee uur. De bisschoppen hebben immers beslist om trouwers intenser te begeleiden, zo schrijven de kranten van Mediahuis.

Er werd deze week een brochure gepubliceerd met extra uitleg en een bijhorende website. “Een huwelijk is niet zomaar een contract dat makkelijk opgezegd kan worden”, zegt Hilde Pex van de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal. “Trouwen doe je voor de lengte van het leven, in goede en kwade dagen. De samenkomsten maken duidelijk waartoe de geliefden zich engageren.”

Momenteel hangt het nog af van parochie tot parochie hoe een huwelijk wordt voorbereid. Maar geïnspireerd door de wereldbrief Amoris Laetitia, naar aanleiding van de laatste gezinssynode van paus Franciscus, beslisten de Belgische bisschoppen om de procedure uniform te maken. In sommige bisdommen, bijvoorbeeld in Gent, is de nieuwe manier van werken al een feit. De andere bisdommen volgen nog. (br.hln)


» Reageer (0)
03-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe site helpt ouders van kinderen die uit het leven willen stappen

Nieuwe site helpt ouders van kinderen die uit het leven willen stappen

https://images4.persgroep.net/rcs/SY6SljEKXUWiwJkwbz4KQnE3TZk/diocontent/117948977/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een kind hebben dat aan zelfdoding denkt. Voor ouders is dat zwaar om dragen. Ze voelen zich schuldig, angstig, verdrietig. Een nieuwe site moet hen beter begeleiden. “Want ouder zijn van een kind dat niet meer wil leven, wordt steeds zwaarder.”

“Misschien gaat de angst ooit weg. Maar ik vrees ervoor. Ik denk dat het is als voor een kankerpatiënt: ook al ben je al jaren genezen, de schrik om toch ooit een nieuw knobbeltje te ontdekken blijft.” Zo omschrijft een moeder haar leven met een dochter die verschillende suïcidepogingen ondernam. Ook al is het meisje aan de beterhand, de schrik om haar alsnog te verliezen ebt maar niet weg.

Voor heel wat ouders moet het een herkenbaar gevoel zijn. In Vlaanderen heeft 7,5% van de jongens en 10% van de meisjes tussen 12 en 24 jaar ooit een zelfdodingspoging ondernomen. “Aan deze doelgroep wordt behoorlijk veel aandacht besteed”, stelde docent en onderzoeker Alexandre Reynders (Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen - Odisee) vast. Zowat alle wetenschappelijke literatuur en preventiecampagnes die hij natrok, focusten op de suïcidale jongeren zelf. “Maar voor hun ouders is er minder aandacht.”

Nochtans gaan die ouders erg gebukt onder de problemen van hun kind, zo stelde Reynders vast na er 26 geïnterviewd te hebben. “Een kind hebben dat aan zelfdoding denkt of een poging daartoe ondernam, heeft een enorme impact. Niet alleen emotioneel of psychisch, omdat ouders zich angstig, verdrietig of schuldig voelen. Ook zowat elk ander domein in hun leven wordt ernstig aangetast.”

Problematisch

Reynders hoorde hoe ouders hun sociale contacten terugschroefden omdat ze zich schaamden of omdat ze hun kind niet alleen durfden te laten. Sommigen gingen om die reden ook minder werken, wat dan weer een invloed had op hun financiën. De relatie met andere gezinsleden - broers, zussen of partners - stond eveneens onder druk. “Al deze factoren maakten deze ouders heel erg kwetsbaar. Toch bleken ze zelf minder snel geneigd om hulp te zoeken. Alle energie en middelen gingen naar het suïcidale kind.”

Begrijpelijk, maar problematisch, vindt hij. “Ouders zijn een belangrijke bondgenoot in het herstelproces van hun kind. Het is belangrijk dat ze ook voor zichzelf blijven zorgen.” Gebeurt dat niet, dan riskeren ze zelf allerlei fysieke en psychische klachten. “Die kunnen op hun beurt ook tot zelfdodingsgedachten leiden.” Omdat niet alleen de ouders zelf maar ook de hulpverleners dat vaak vergeten, wordt vandaag een nieuwe site gelanceerd onder de noemer ‘Help! Mijn kind denkt aan zelfmoord’. De onlinetool op zelfmoord1813.be/ouders, een project met financiering van de Vlaamse overheid, biedt onder meer informatie over suïcide en het hulpverleningsaanbod aan moeders en vaders aan, maar ook oefeningen om met een kind in gesprek te gaan en getuigenissen van lotgenoten.

Beschermen

Een goeie zaak, vindt kinderpsychiater Peter Emmery (UZ Leuven). In zijn praktijk ziet hij regelmatig ouders van kinderen met zelfmoordgedachten. “Het is het laatste wat een ouder wil horen, denk ik. Ouders reageren daar erg uiteenlopend op. De één wil dat zijn kind hier en nu geholpen wordt, een andere denkt dat het een schreeuw om aandacht is. Feit is dat de boodschap an sich een heel brede lading kan dekken bij jongeren. Er kan van alles achter zitten.”

Om dat te achterhalen, is het belangrijk dat er open over wordt gesproken. “Actief luisteren, bevragen, steunen... Daar kunnen ouders een belangrijke rol in spelen”, zegt Emmery. “Vooral omdat we weten dat praten een beschermende factor is.”

Een ouder moet niet bang zijn om letterlijk naar zelfdodingsplannen en gedachten te polsen, zegt Reynders. “Mensen denken vaak dat ze iemand zo op ideeën brengen, maar daarvoor is geen enkel bewijs.”

Reynders merkte ook op hoe moeilijk ouders het vinden om hun depressieve zoon of dochter af te grenzen. “Ze durven hen bijvoorbeeld maar moeilijk een avondje uit te verbieden of nog maar eens te vragen rommel op te ruimen, uit angst voor de reactie. Ze willen geen risico’s nemen.” Alles toelaten heeft evenwel geen zin. Integendeel: het ondermijnt volgens Reynders je ouderlijke rol. Hij raadt moeders en vaders aan om manieren te zoeken om toch aan te geven wat kan en niet kan. “Daar bestaan bepaalde communicatietechnieken voor, die onder meer op de site zullen staan.” Eveneens problematisch is volgens experts de dag waarop een suïcidaal kind achttien wordt. Op dat moment worden veel ouders nog minder betrokken door de hulpverlening. Als meerderjarige beland je dan immers in een ander zorgtraject. Eén waarin ouders niet meer automatisch ingelicht worden. “Dat traject strookt niet met de realiteit. Veel twintigjarigen wonen immers nog thuis en de zorg en verantwoordelijkheid van ouders is dan vaak nog dezelfde”, zegt Reynders.

En na 18?

Emmery beaamt. “Eigenlijk is het onzinnig dat je de ene dag nog samen met je ouders op consultatie komt en dat je na je achttiende verjaardag zogezegd je plan moet trekken. Als ik een jongere lang heb behandeld, volg ik die ook nog na zijn achttiende. En ik probeer ook nog, met hun goedkeuring natuurlijk, de ouders te betrekken. Maar ik merk dat dit bij een verwijzing naar de volwassenenpsychiatrie soms moeizaam loopt. Nochtans bieden ouders - en de omgeving in het algemeen - een enorme rijkdom als het gaat over suïcidaliteit. Qua ondersteuning zijn zij een beschermende factor.” (FVG/SV)

***

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finnen willen hoofd van Trump op smeltende ijsberg

Finnen willen hoofd van Trump op smeltende ijsberg

https://images1.persgroep.net/rcs/GmXU1yzY9RssLnPLNdNYJh-6Wsg/diocontent/122734565/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het hoofd van Donald Trump uitgehouwen in een ijsberg. Dat is het ambitieuze project van een Finse milieugroep om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Het is de bedoeling te volgen hoe snel de 35 meter hoge kop van de Amerikaanse president smelt.

De Melting Ice Association is een crowdfunding gestart om de benodigde 400.000 euro bijeen te krijgen om het ijzige project uit te voeren. De Finnen denken aan een bevroren variant van Mount Rushmore. Daar, in de Amerikaanse staat South Dakota, zijn in het graniet van de berg de portretten van vier grote Amerikaanse presidenten uitgehakt ( George Washington, Thomas Jefferson,  Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln). Tijdens een campagnemeeting  in Ohio suggereerde Donald Trump vorig jaar dat zijn hoofd zou moeten worden toegevoegd aan het illustere kwartet. De Finnen gunnen hem die eer maar dan op een ijsberg. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je kan leren van mensen die in tiny houses leven

Wat je kan leren van mensen die in tiny houses leven

https://images0.persgroep.net/rcs/2senIUaYta3l6xM9Al7QCIBihO8/diocontent/122690096/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Je hoeft zelf je huis niet in te ruilen voor één van de hippe, miniwoonsten die tegenwoordig blogs en Instagram overspoelen. Maar de levensstijl van de Tiny Houses-bewoners kan je wel één en ander leren over eenvoudiger leven.

De trend om met minder spullen en minder ‘balast’ te gaan leven begon met de populariteit van de opruim-methode van Marie Kondo. Je houdt enkel bij wat je leven mooier, beter en leuker maakt, al de rest is overbodig. Dat levert je een kraakheldere dressing, een helder bureau en een frisse woonruimte op, maar het ruimt ook belangrijke balast uit je hoofd weg én je zou wel eens geld kunnen uitsparen, waardoor je minder vast komt te zitten aan je loon. Het gevolg? Vrijheid!

1. Je hoeft de wereld niet te tonen wie je bent met spullen

Een grote tuin, een grotere auto, dure kledij, een handtas van Chanel. Als het goed met ons gaat in ons professioneel leven, dan mag iedereen dat zien. Er komt wat meer binnen op de rekening en dat kunnen we omzetten in luxe-items die ook aan de buitenwereld tonen dat we het goed hebben.Jullie hadden een gezellig leuk huisje, maar plots kwam er die promotie en kon er wel een groter huis af, misschien zelfs met een voortuin nu. Door bij meer welvaart ook telkens voor meer te kiezen, krijg je eigenlijk geen financiële vrijheid. Je past je levensstandaard aan aan je nieuwe loon, maar beslist zo ook dat je dit loon wel moet blijven volhouden, je bent een slaaf van je woningkrediet. 

2. Echte rijkdom zit in ervaringen, niet in wat je koopt

Door eenvoudiger en kleiner te leven heb je ruimte en geld om aan andere zaken te spenderen zoals reizen of ervaringen met wie je lief hebt. Iets dat je veel meer rijkdom oplevert dan die grotere auto...Mensen beseffen steeds meer dat geld geen geluk brengt, maar dat ze door een eenvoudigere levensstijl meer tijd over houden om te doen wat ze graag doen, met de mensen die ze graag zien. Ze krijgen meer vat op hun carrière, en hunkeren niet naar promoties puur om het geld. 

3. Minder, kan soms ook meer luxe betekenen

Door minder spullen te kopen kan je wél meer investeren in een paar belangrijke stuks. In een klein huis past nu eenmaal minder, maar dan heeft een fantastische handcrafted mat ook veel meer impact. Dus ga niet voor én het dure boekenrek, én die designtafel én die lamp én die dure koffietafelboeken. Een fijne ruimte met enkele stuks die écht iets voor je betekenen ziet er stuk meer luxe uit. Elk stuk dat je aankoopt heeft een verhaal, je werd er echt verliefd op. Interieurspecialisten zien die switch ook en richten ruimtes weer ‘leger’ in met enkele blikvangers. En als je niet eerst IKEA leegkoopt hou je misschien wel een bedrag over om die designlamp waar je nog jaren dol op zal zijn te kopen. (br.hln)


» Reageer (0)
02-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een taal bijleren? Dat doe je best voor deze leeftijd

Een taal bijleren? Dat doe je best voor deze leeftijd

https://images1.persgroep.net/rcs/DeLzQJbUfv-id2AxqPHB-5n0UwM/diocontent/122683408/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Van nieuwe talen leren wordt gezegd dat je er best zo vroeg mogelijk mee begint. Onder het mom: jong geleerd, oud gedaan. Alhoewel deze theorie nooit volledige bevestiging kreeg van de wetenschap, wordt nu aangetoond dat er wel degelijk een bepaalde leeftijd is waarop we minder goed talen aanleren. 

Een studie uitgevoerd de Massachusetts Institute of Technology toont aan dat wanneer je hetzelfde niveau als een moedertaalspreker wil bereiken, je de taal moet beginnen leren voor je tien jaar oud wordt. Maar ook werd duidelijk dat tieners tot de leeftijd van 17 of 18 enorm sterk zijn in het begrijpen van de grammatica van een nieuwe taal, alleen begint het gebruik van de taal zwakker te worden. 

De grammatica van 670.000 mensen met verschillende leeftijden en nationaliteiten werd onder de loep genomen. Aan hen werd gevraagd hoe lang ze al Engels leerden en hoe ze dat deden. 246.000 onder hen spraken alleen Engels, de anderen waren twee- of meertalig. 

Nadat de resultaten verwerkt werden door een computer, werd duidelijk dat het aanleren van grammatica het gemakkelijkste was in de kindertijd en goed werd doorgezet tijdens de tienerjaren. Daarna wordt het moeilijker. 

Je kan een taal leren na 18

Maar dat wil niet zeggen dat een taal leren wanneer je volwassen bent onbegonnen werk is. De test toonde aan dat mensen die na hun 18de nog een taal beginnen leren, nog steeds snel vorderingen maken, maar ze maken minder kans om dezelfde bekwaamheid te verkrijgen als de mensen die de taal als moedertaal hebben.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby-verbouwing William en Kate kost 5 miljoen euro

Baby-verbouwing William en Kate kost 5 miljoen euro

https://images3.persgroep.net/rcs/WvbkLEudwgh1GZkGF1h_iv5Io2w/diocontent/122337812/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Voordat het nieuwe prinsje Louis zijn intrede deed in Kensington Palace, hebben prins William en zijn vrouw Kate hun ‘appartement’ grondig verbouwd. Er zou maar liefst 5 miljoen euro zijn uitgetrokken om het woonvertrek aangenamer te maken voor het stel en hun kinderen George, Charlotte en Louis. Dit meldt Closer Magazine.

Volgens het tijdschrift is het huis nu volledig gedecoreerd met foto’s van George en Charlotte. De babykamer zou ingericht zijn met een Peter Rabbit ontwerp, een van Engeland’s bekendste kinderboekfiguren. Er ‘wonen’ bovendien ook vele knuffelbeesten in het kamertje van de jongste telg. De term appartement is een beetje misplaatst in deze, omdat het een huis van vier verdiepingen betreft. Na een eerste grondige renovatie in 2011 werd het aantal kamers terug gebracht van 30 naar 20, omdat William en Kate flink wat muren hebben laten verwijderen, om zo meer ruimte te creëren.

Hoewel het stel dagelijks hulp krijgt van een aantal nanny’s, staat prins William erop om zijn oudste zoon en dochter dagelijks zelf naar school te brengen, indien zijn agenda het toelaat. Kate bekommert zich momenteel vooral om de jongste spruit, prins Louis. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 vragen over je toiletgewoontes die je nooit eerder durfde te stellen

3 vragen over je toiletgewoontes die je nooit eerder durfde te stellen

https://images4.persgroep.net/rcs/RQzINTKAPH_r9iHt0ulYNBbAl2E/diocontent/122642216/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Je toiletgewoontes zijn niet de meest sexy onderwerpen om over te praten. Daarom schieten wij je te hulp met drie vragen die je waarschijnlijk niet durft te stellen aan je dokter maar waar wij je wel een antwoord op geven.

Is er iets mis als ik niet elke dag de grote boodschap moet doen?

Net zoals sneeuwvlokjes, is iedereen zijn stoelgang uniek. Sommigen kunnen makkelijk meerdere keren per dag naar het toilet gaan, anderen slechts een paar keer per week. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je niet elke dag kan gaan. Maar als je je vaak opgeblazen voelt terwijl je niet ongesteld bent of als je veranderingen opmerkt in je toiletpatroon, raadpleeg het best je arts.

Waarom heb ik vaak het gevoel dat ik moet plassen, maar kan ik niet?

Voordat je plast, moeten je hersenen ‘toestemming geven’ aan je blaas. Dat gebeurt meestal als je blaas vol is en als je je op de juiste plaats bevindt om dat te doen, zoals de badkamer. Op het moment dat je gaat plassen trekt je blaas samen en ontspannen de plasbuis en bekkenbodemspieren zich waardoor de urine naar buiten kan. Als je vaak de aandrang voelt om te plassen, kamp je misschien met een overactieve blaas die nog voordat hij vol is samentrekt. Het kan ook zijn dat je je spieren gespannen houdt omdat je gestresseerd of angstig bent. Blijft het probleem zich voordoen, probeer dan om je eet- en drinkgewoontes aan te passen. Zo laat je cafeïne, alcohol en zuur en pikant eten het best links liggen. Daarnaast kan je ook je bekkenbodemspieren trainen met oefeningen of een blaastraining volgen, maar raadpleeg wel altijd eerst je arts.

Waarom heb ik voortdurend last van winderigheid?

Winderigheid kan allerlei oorzaken hebben. Soms ontstaat flatulentie wanneer het lichaam moeilijkheden ondervindt met het verteren van bepaalde voedingstoffen. De boosdoeners zijn dan vaak vezels, kunstmatige zoetstoffen en lactose als je intolerant bent. Ook te snel eten, praten tijdens het eten of kauwgum kunnen voor winderigheid zorgen omdat je een heleboel lucht inslikt. De meeste mensen laten tussen de 12 en 25 windjes per dag. Heb jij er meer last van en houden je klachten aan? Raadpleeg dan je arts. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karl Lagerfeld pakt uit met make-upcollectie

Karl Lagerfeld pakt uit met make-upcollectie

https://images1.persgroep.net/rcs/L-OHyAq94bIN59hasjn2wLoolcM/diocontent/120949441/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ook op 84-jarige leeftijd weet Karl Lagerfeld jan en alleman nog te verrassen: in een gesprek met het magazine Women’s Wear Daily heeft hij aangekondigd dat hij een make-uplijn zal lanceren. De collectie zal een ode zijn aan hemzelf én aan zijn kat Choupette.

Voor de collectie werkte Karl Lagerfeld samen met het Australische make-upbedrijf ModelCo. Het resultaat is een reeks van 50 stuks, van eyeliner tot mascara, wenkbrauwgel, highlighter, een oplichtende lippenstift , lipgloss, balsems en make-upborstels. “Ik heb nog nooit zo’n volledige make-uplijn op de markt gebracht”, zegt hij daar zelf over.

Nog volgens de ontwerper is zijn lijn niet gericht op een specifieke doelgroep. “De collectie is gemaakt voor mensen van elke leeftijd die het leuk vinden – ook jonge mensen die meer over make-up weten dan wij zelf,” voegt hij daar nog aan toe. Ook bij het ontwerp heeft Lagerfeld himself veel in de pap te brokken gehad. Zo hebben meerdere producten een dop, die dankzij een zonnebril, paardenstaart en stropdas als twee druppels water lijken op de ontwerper. Bij andere verpakkingen zien we dan weer zijn beroemde kat, Choupette. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse gehaktballetjes? Ze komen uit Turkije

Zweedse gehaktballetjes? Ze komen uit Turkije

https://images0.persgroep.net/rcs/73Jc7XuATLGHMoMOK7N7ruY-3yY/diocontent/115119456/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Köttbullar is het bekendste nationale gerecht van Zweden, maar het originele recept van de beroemde gehaktballetjes blijkt uit een ander land te komen: Turkije. Dat heeft het officiële account van Zweden zelf op Twitter gemeld.

De tweet van zaterdag luidde: “Zweedse gehaktballetjes zijn eigenlijk gebaseerd op een recept dat koning Karel XII mee naar huis bracht uit Turkije in het begin van de 18de eeuw. Dat zijn de feiten!”

Turken noemden het op Twitter meteen een “bekentenis” en wezen er fijntjes op dat de balletjes niet het enige product zijn dat Karel XII uit Turkije meenam naar Zweden. Volgens Annie Mattson van de universiteit van Uppsala had de koning inderdaad ook koffiebonen en het recept voor gevulde kool bij zich. 

Koning Karel leefde een tijdje in de Moldavische stad Bender - destijds Turks grondgebied - nadat hij in 1709 een afmattende strijd had verloren tegen de Russen. Hij regeerde van 1697 tot 1718. In 1714 keerde de oorlogszuchtige vorst terug naar Zweden.

Bij ons, en in de rest van de wereld, staan de bekende balletjes zowat synoniem met de gezinsvriendelijke keuken van de Zweedse meubelgigant Ikea. Lekker, betaalbaar, en je moet ze niet eens zélf in elkaar flansen! (br.hln)


» Reageer (0)
01-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade is wél gezond, maar enkel en alleen de pure variant

Chocolade is wél gezond, maar enkel en alleen de pure variant

https://images4.persgroep.net/rcs/xnAkQJd_RCdoc5B7t8CI5JHIYvk/diocontent/122605947/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Grijp je vaak naar een chocoladereep als je ruzie hebt met je beste vriend of hard moet werken om je deadlines te halen? Dat is logisch, zeggen onderzoekers van het Loma Linda University Adventist Health Sciences Centre. Ze suggereren dat de lekkernij helpt tegen stress.

Wie beweert dat af en toe snoepen van chocolade geen kwaad kan, heeft absoluut gelijk. Maar enkel en alleen als je het hebt over chocolade met een cacaopercentage van meer dan 70 procent. In dat geval laat de zoetigheid je stressniveau dalen en remt het ontstekingen. Alsof dat nog niet genoeg is, ontdekten de wetenschappers ook dat pure chocolade je humeur én je geheugencapaciteiten verbetert.

Flavanolen

Dat komt omdat pure chocolade bomvol flavanolen zit, een type antioxidanten. En dat is een primeurtje voor de universiteit, beweert hoofdonderzoeker Lee S. Berk. “Jarenlang hebben we gekeken naar het effect van suiker in chocolade. Hoe meer suiker, hoe gelukkiger je er van wordt”, legt hij uit. “Dit is de eerste keer dat we kleine reepjes met een hoog cacaopercentage onder de loep hebben genomen.”

Zeggen dat je troost vindt in chocolade klopt dus in zekere zin. Maar er zijn nog voordelen verbonden aan het lekkere tussendoortje. Eerder dit jaar toonde een studie van de VUB al aan dat de flavanolen de bloedvaten verwijden. Dat is goed nieuws voor oudere mensen, omdat het verouderingsproces gepaard gaat met minder elastische bloedvaten, en ook voor mensen met een risico op cardiovasculaire aandoeningen en mensen met overgewicht.

Berk waarschuwt dat zijn onderzoek geen excuus mag zijn om aan de lopende band chocolade op te smikkelen. De voordelen gelden enkel en alleen bij zwarte chocolade en uiteraard is er nog meer onderzoek nodig om het exacte mechanisme van de flavanolen bloot te leggen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Deze zes doodgewone dingen die we constant gebruiken, zullen in de komende tien jaar verdwijnen”

“Deze zes doodgewone dingen die we constant gebruiken, zullen in de komende tien jaar verdwijnen”

https://images0.persgroep.net/rcs/Fk14TgWL4AKsB3s_FOyTaupeNOs/diocontent/122636696/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel dat we dingen die we nu nog bijna dagelijks gebruiken, in de nabije toekomst niet meer nodig zullen hebben. Volgens futurist en trendwatcher Michael McQueen zullen we in het volgende decennium afscheid nemen van kredietkaarten, tankstations en zelfs taallessen.

Michael McQueen is een Australische trendwatcher en schrijver die in zijn laatste boek ‘How to Prepare Now for What’s Next’ onthult welke producten en diensten met uitsterven bedreigd zijn. “Over tien jaar zal de wereld er helemaal anders uitzien”, vertelt hij aan news.com.au. “47 procent van de huidige jobs zullen verdwijnen door technologie en automatisatie.”

Volgens McQueen zullen deze zes doodgewone dingen in de komende tien jaar verdwijnen:

iTunes

iTunes, de ooit zo populaire downloaddienst van Apple, zal tegen begin volgend jaar al verdwenen zijn, zegt McQueen. Hoewel Apple ontkent dat iTunes verdwijnt, worden de geruchten over een stopzetting alsmaar luider.

Parkings

“Zelfrijdende auto’s zullen ons leven veranderen”, zegt McQueen. Volgens Elon Musk zullen zelfrijdende auto’s tegen 2020 hun intrede maken bij het grote publiek. Tegen 2025 worden ze alledaags en tegen 2030 zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Samen met de gewone auto verdwijnen volgens McQueen ook de autoverzekering en parkings. “Parkeren is een nachtmerrie. Het is veel logischer dat je auto je gewoon afzet en terugrijdt of je zelfs geld oplevert als Uber-auto.”

“Binnen 30 jaar is een auto bezitten hetzelfde als vandaag een paard bezitten.”

Kredietkaarten

Technologieën zoals Apple Pay hebben er al voor gezorgd dat mensen minder met kredietkaarten betalen. Die trend zal zich volgens McQueen alleen maar verderzetten en zelfs smartphones zijn binnenkort niet meer nodig om te betalen. “Biometrische technologieën zullen onze stemmen, vingerafdrukken en irissen herkennen wanneer we een winkel binnenwandelen.” Betalen gaat dus alsmaar meer automatisch gebeuren.

Callcenters

Tegen 2020 zullen chatbots de interactie met klanten voor 85 procent hebben overgenomen. “Technologie is veel goedkoper en efficiënter dan personeel”, zegt McQueen.

Taallessen

Een vreemde taal leren wordt binnenkort volledig overbodig, zegt McQueen. Toeristen, zakenmensen en al wie het nodig heeft, zullen via een oortje vertalingen ingefluisterd krijgen.

Tankstations

De markt van elektrische wagens ontploft, dus de vraag naar benzine zal blijven afnemen. Dus ook tankstations zullen uiteindelijk uit het straatbeeld verdwijnen, zegt McQueen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fermettes vinden nog amper kopers

Fermettes vinden nog amper kopers

https://images3.persgroep.net/rcs/CZbhr0eprOrU1qhmBm0b-umXpmA/diocontent/122627927/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Fermettes raken bijna niet meer verkocht. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM NIEUWS bij immokantoren en notarissen. In de jaren 80 waren ze razend populair, maar nu wil iedereen een strak en modern huis.

Eigenaars die hun fermette willen verkopen, moeten maanden of zelfs jaren wachten op een koper. Als gevolg zakken de prijzen.

De rustieke fermette met zijn klassieke dakkapelletjes dateert uit de jaren 80. Toen was landelijk Vlaanderen volgebouwd met huizen in boerderijstijl. Maar de huizen met open haard en houten balken zijn tegenwoordig passé.

Ze zijn intussen meer dan dertig jaar oud en voldoen ook niet meer aan strenge renovatie- en energienormen. “Vandaag de dag zie je dat de oudere fermettes wel op de markt komen, maar als je daar een koper voor wil vinden, moet je wel wat water bij de wijn doen”, zegt Bart Van Opstal van de Federatie van het Belgisch Notariaat. (br.hln)


» Reageer (0)
30-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primark Antwerpen maakt zich op voor stormloop

Primark Antwerpen maakt zich op voor stormloop, wij gingen al eens kijken

https://images3.persgroep.net/rcs/O3HpgwtLpd3nX6r0lUNI05o3DDg/diocontent/122490055/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Maandag opent de internationale retailer Primark de deuren van een gloednieuwe flagshipstore op de Meir. Twee jaar lang werkte Primark aan de winkel van 5900 vierkante meter, meteen de grootste van België. De winkel bestaat uit twee verdiepingen met de nieuwste modetrends voor vrouwen, mannen, kinderen alsook schoenen, accessoires, lingerie, beauty en homeware. Zelfs gsm hoesjes, drijvende donuts voor in het zwembad en hoofdtelefoons zitten in het assortiment.

De winkel zet maandag lang voor de opening om 10u al dranghekken klaar, maar verwacht geen grote problemen aangezien er bijna 3000 shoppers tegelijk kunnen winkelen. Primark voorzag gratis wifi, 80 kleedkamers, 67 kassa’s en twee zones om je “batterijen” terug op te laden. Met tal van ingewerkte led-schermen en verwijzingen naar diamanten in vloeren, lampen en spiegels, ziet de winkel er behoorlijk flashy uit.

De winkel is gevestigd in een historisch gebouw uit 1909. Tijdens de verbouwingen heeft Primark heel wat kenmerkende elementen van het gebouw in hun oorspronkelijke staat hersteld, waaronder de centrale trap en de “Ridderkamer”. De “Ridderkamer”, die nu een breed scala van Primark Harry Potter-merchandise bevat, werd in het verleden gebruikt door een bank om aktes te ondertekenen.

De winkel geeft werk aan 550 mensen, waaronder 85 procent vrouwen. 130 Mensen werden gevonden via een samenwerking met de VDAB en gaan na een periode van werkloosheid, terug aan het werk. Dinsdag 1 mei is de winkel gesloten, maar er komen wel ruime openingsuren. Je kan je te buiten gaan aan spotgoedkope spulletjes tussen 9u en 19u45. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!