NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
13-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse koningin Elizabeth geeft formele toestemming voor huwelijk prins Harry en Meghan Markle

Britse koningin Elizabeth geeft formele toestemming voor huwelijk prins Harry en Meghan Markle

https://images0.persgroep.net/rcs/oaPjIjGDYjU3ItA37l8hVWxvYbg/diocontent/123284531/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Britse koningin Elizabeth heeft formeel toestemming gegeven voor het huwelijk tussen haar kleinzoon prins Harry met de Amerikaanse ex-actrice Meghan Markle door een kalfslederen document vrij te geven waarop de symbolische woorden ‘Now Know Ye’ en haar handtekening staan geschreven. 

Het document werd versierd met symbolen die de levensloop van de jonge tortelduifjes symboliseren. Om het nog officiëler te maken is het document verzegeld met de ‘Grote Zegel van het Rijk’.

Op het gekalligrafeerde document zijn de rode draak van Wales en de bloemrijke emblemen van het Verenigd Koninkrijk gebruikt om prins Harry te symboliseren, evenals drie kleine schildjes van het wapenschild van de Spencers, van de kant van Harry’s overleden moeder Diana. Voor Markle zijn een roos gebruikt, de nationale bloem van de Verenigde Staten, evenals twee gouden klaprozen, het symbool van Markles geboortestaat Californië.

Na de trouw zal het paar het document cadeau krijgen. Kalfsleer wordt door de koningin enkel nog voor zeer belangrijke staatsdocumenten gebruikt. (br.hln)


» Reageer (0)
12-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe getuige in onderzoek naar Bende van Nijvel: “Reus was mijn baas, ik moest rare opdrachten doen”

Nieuwe getuige in onderzoek naar Bende van Nijvel: “Reus was mijn baas, ik moest rare opdrachten doen”

https://images3.persgroep.net/rcs/Je1INTwFo8v47Hkx8MkuvuOYvQk/diocontent/123237005/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Plots moest mijn cliënt in Gent rijkswachters en politieagenten beschieten die niet voorzien waren van bepaalde herkenningstekens.” Dat vertelt de advocaat van een nieuwe getuige in het dossier van de Bende van Nijvel aan VTM NIEUWS. De man duidt zijn voormalige baas, Michel Libert, aan als de Reus. “Mijn cliënt is er 100 procent van overtuigd: Libert is de Reus.”

Michel Libert is  de voormalige nummer twee van de extreemrechtse beweging Westland New Post. De getuige werd op 17-jarige leeftijd gerekruteerd in het leger door Libert. “Om zogenaamd te werken voor Staatsveiligheid”, vertelt zijn advocaat Kristiaan Vandenbussche.

Rijkswachters beschieten

De opdrachten, die hij in de vorm van gecodeerde berichten kreeg, varieerden van inbreken in militaire kazernes tot het stelen van wapens in depots. Maar het ging zelfs verder. “Hij kreeg plots de opdracht om in Gent ter hoogte van de Heuvelpoort rijkswachters of politieagenten te beschieten die niet voorzien waren van bepaalde herkenningstekens”, zegt Vandenbussche. “Die opdracht werd uiteindelijk geannuleerd, maar mijn cliënt kreeg wel de indruk dat het eigenlijk was om hem te testen. Telkens wanneer hij meedeed aan een bepaalde opdracht, werd hij gepromoveerd binnen de organisatie.”

Ereteken met hakenkruis

De man besloot uiteindelijk uit de organisatie te stappen. “Hij stopte ermee toen hij een bepaald ereteken kreeg na een training in een bos waarop een adelaar en een hakenkruis stond”, vertelt de advocaat. “Dan is mijn cliënt tot het besef gekomen dat dat niets te maken had met de veiligheid van de staat, maar om een extreemrechtse organisatie. Twintig mensen met bivakmuts stonden toen klaar om over te gaan tot rekrutering”, vertelt Vandenbussche nog. “Een maand later zijn de eerste overvallen van de Bende van Nijvel begonnen.”

Wie is Libert?

Libert wordt al sinds 1984 onderzocht als één van de mogelijke Reuzen. Zo’n dertig jaar geleden was Libert een fors gebouwde man van 1,91 meter, waardoor hij ook destijds in het vizier van de speurders kwam. In de jaren negentig gaf Libert toe meermaals voor de aanslagen van de Bende van Nijvel supermarkten verkend te hebben in opdracht van een onbekende opdrachtgever.

Toen Libert in oktober 2014 door de toenmalige onderzoeksrechter gedurende 48 uur werd vastgehouden, kwam er over de opdrachtgever van supermarktspionage ook geen duidelijkheid en mocht hij uiteindelijk als een vrij man opnieuw huiswaarts keren. “Een van de speurders heeft me toen gezegd dat ik de laatste was op hun lijstje van mogelijke daders”, verklaarde Libert vorig jaar in de Franstalige media. “Na mij was er het grote niets.”

Parket onderzoekt

Het parket bevestigt dat er onderzocht wordt of Libert De Reus van de Bende van Nijvel is. “We onderzoeken dit spoor, net als verscheidene andere”, klinkt het. Libert werd de voorbije week ondervraagd door het gerecht.  (br.hln)


» Reageer (0)
11-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep: breng ivoor binnen bij dierentuin zodat het kan vernietigd worden

Oproep: breng ivoor binnen bij dierentuin zodat het kan vernietigd worden

https://images2.persgroep.net/rcs/O0Prw7QDbkqMllWaAw-_k7KXTMA/diocontent/21922275/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Pairi Daiza, de Zoo van Antwerpen en Planckendael zamelen vanaf volgende week ivoor in. Dat is een initiatief van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, schrijft Het Nieuwsblad. De FOD zal alles in een container verzamelen en verpulveren, want heel wat ivoor is illegaal.

De Federale Overheidsdienst roept iedereen op om vanaf volgende week alle ivoren beeldjes of slagtanden die ze thuis nog hebben liggen, binnen te brengen zodat ze alles kunnen vernietigen.

Geen boete

De FOD hoopt op een grote opkomst om zo een signaal te geven tegen onwettige ivoorhandel. Wie het ivoor binnenbrengt zal ook geen boete krijgen. “We gaan niemand bestraffen, zelfs al brengt die een stevige collectie illegaal ivoor mee, zegt Sarah Van Staen van de FOD. “Door alles te vernietigen kan het ivoor ook nooit meer op de illegale markt terechtkomen.”

Strengere regels

De regels voor ivoor zijn de laatste jaren enorm veel strenger geworden. In heel wat landen geldt een invoerverbod, wat de marktwaarde heeft doen zakken. Wie ivoor wil verkopen heeft een CITES-certificaat nodig. Zo’n certificaat kan je alleen maar krijgen als je kan bewijzen dat het ivoor van voor 1984 afkomstig is, of ingevoerd werd voor 1990. Anders gaat het om illegale producten. Het bezit ervan kan bestraft worden met een boete of celstraf.

Stroperij

De handel van ivoor zorgde er vorig jaar nog voor dat 30.000 olifanten werden afgeslacht. Vooral Hongkong en China zijn grote afnemers, maar sinds begin dit jaar is de handel van ivoor ook in China verboden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stewardessen verklappen wat je moet dragen voor een upgrade naar eerste klas

Stewardessen verklappen wat je moet dragen voor een upgrade naar eerste klas

https://images0.persgroep.net/rcs/11z7pdHg3_kTXSC4b8K9dc5hW2w/diocontent/123066196/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wil je eens in eerste klasse vliegen, maar laat je bankrekening dat niet meteen toe? Met een beetje geluk en de juiste outfit kan je toch gratis en voor niets een upgrade krijgen.

Je hebt meer beenruimte, je kan je stoel verzetten zodat je lekker languit kan liggen, er is geen vervelende achterbuur, je hebt een groter tv-scherm, het eten is véél lekkerder en je kan kiezen tussen meer (alcoholische) drankjes. De voordelen van business class zijn legio.

Jammer genoeg moet je voor die leuke extraatjes veel geld neertellen. Alhoewel. Als niet alle plaatsen bezet zijn, kan je met wat geluk een upgrade krijgen. Drie factoren spelen daarbij een belangrijke rol: je moet alleen reizen, geregisteerd zijn bij een frequent flyer programma én netjes gekleed zijn.

Vooral dat laatste is opmerkelijk. Als we een lange vlucht voor de boeg hebben, heisen we ons eerlijk gezegd het liefst in een comfortabele broek. Maar wie toch kans wil maken op een upgrade, doet dat blijkbaar beter niet. “Je outfit kan zeker en vast je kansen op een upgrade vergroten”, vertellen verschillende stewardessen aan de lifestylesite Who What Wear. Over één ding zijn ze het eens: leggings, jeans en joggings zijn een no-go.

Wat je dan wel moet doen? “Je moet deftig, maar simpel gekleed zijn. Geef de indruk dat je vaak reist, maar overdrijf ook niet met designerkledij”, zegt een van de stewardessen. “Geloof me, het werkt.” Deftig en simpel, voor vrouwen betekent dat blijkbaar een strakke zwarte broek met een blazer of een kleedje. Ook een cashmere trui of losse blouse zijn een goed idee. Voor mannen is het wat gemakkelijker: zij zijn gesteld met een chino en T-shirt.

Je kan maar proberen natuurlijk. En wie zich tijdens de vlucht toch comfortabel wil nestelen op z’n stoel, kan nog altijd een extra outfit meenemen en zich omkleden op het vliegtuig.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse wijnmakersfamilie veilt laatste flessen uit 1774: “Oudste wijn ter wereld”

Franse wijnmakersfamilie veilt laatste flessen uit 1774: “Oudste wijn ter wereld”

https://images1.persgroep.net/rcs/nERIbbtEM6LEffshfcLzISh-1Vw/diocontent/111863727/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In Parijs gaan drie van de oudste flessen wijn ter wereld deze maand onder de hamer. Het gaat om drie flessen vin jaune uit de Jura in het oosten van Frankrijk, die bekend staat als ‘wijn voor koningen en koning van de wijnen’. De flessen uit 1774 zijn per stuk zeker twintigduizend euro waard, maar kunnen zelfs dubbel zoveel opbrengen.

De flessen van 87 centiliter zijn generaties lang bewaard door de afstammelingen van Pierre Vercel, een fameuze wijnmaker uit de 17e eeuw. Het gaat om de laatste flessen die de familie in hun wijnkelder heeft liggen.

In 1994 werd een fles van dezelfde eeuwenoude ‘batch’ soldaat gemaakt door een groep wetenschappers, wijnkenners en vinologen. De wijn werd ‘excellent’ bevonden en het selecte clubje raadde toen aan om de wijn nog zeker honderd jaar te bewaren. De smaak werd beschreven als “goud en amberkleurig nectar, met vleugjes van noten, kruiden, curry, kaneel, vanille en gedroogd fruit.” De wijn kreeg een score van 9,4 op tien.

Louis Pasteur

In 2011 en 2012 werden twee flessen van dezelfde collectie verkocht voor 57,000 en 38,000 euro. Leuk weetje: Louis Pasteur, die ook uit de Jura afkomstig was en bevriend zou zijn geweest met Vercels kleinkinderen, zou zijn toelating tot de Académie Française in 1881 gevierd hebben met een fles 1774 vin jaune.

Behalve de wijn uit 1774, worden er nog 99 andere flessen uit de wijnkelder van de Vercels geveild. De veiling zal op 26 mei plaatsvinden in Lons-le-Saunier.  (br.hln)


» Reageer (0)
10-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veenbessensap helpt toch niet tegen een blaasontsteking

Veenbessensap helpt toch niet tegen een blaasontsteking

https://images1.persgroep.net/rcs/MG6cYEAkyTC3Gq6W-LX9qTNgeak/diocontent/123117277/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Iedereen die al eens een blaasontsteking heeft gehad, kreeg ongetwijfeld de raad om veenbessensap te drinken. Een goedbedoeld advies, maar een Brits gezondheidsinstituut benadrukt nu dat het drankje niet voldoende is om dat vervelend probleempje down under te bestrijden.

Het Britse National Institute for Health and Care Excellence, ook wel NICE genoemd, heeft een nieuwe hulpgids gelanceerd over blaasontstekingen. Daarin staat te lezen dat er amper bewijs is dat veenbessensap het pijnlijke kwaaltje kan genezen. Wat wel helpt? Een antibioticakuur en veel water drinken.

Die info kan goed van pas komen, want een blaasontsteking komt vaak voor. Vooral vrouwen hebben er meer last van dan mannen. Dat heeft te maken met onze anatomie: niet alleen ligt de vagina dichter bij de anus, maar ook het urinekanaal is bij de dames korter dan bij de heren, waardoor bacteriën sneller de blaas kunnen bereiken.

Voorkomen

Omdat we sterk geloven in het mom ‘voorkomen is beter dan genezen’: wat kunnen we doen om het ongemak te vermijden? De experts zijn het er over eens dat veenbessensap wél preventief kan werken. Af en toe een glaasje drinken kan dus zeker en vast geen kwaad.

Voor en na een vrijpartij even naar het toilet gaan, is ook een goed idee. Tijdens het gerampetamp kunnen bacteriën immers gemakkelijker in de urinebuis terechtkomen. Door te plassen, spoel je bij wijze van spreke de bacteriën weer weg. Wil dat zeggen dat je na het hoogtepunt snel uit het bed moet springen? Nee, je kan gerust nog even blijven liggen in de armen van je teergeliefde, maar let er gewoon op dat je nog een bezoek brengt aan het kleinste kamertje voor je indommelt.

Het is ook géén cliché dat je een blaasontsteking kan krijgen door je plas op te houden. Dit geeft bacteriën in de blaas de kans om zich te vermenigvuldigen. Ook door te weinig te drinken, is je urine geconcentreerder en moet je minder vaak naar het toilet. Je raadt het al: ook dan geef je de bacteriën vrij spel om zich op te hopen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 23 jaar exit Luc Bomans in ‘Thuis

Na 23 jaar exit Luc Bomans in ‘Thuis’: “Bij de laatste scène hebben we gehuild”

https://images0.persgroep.net/rcs/rU6PzpEZ305a7zaf9iFcR0LMF-g/diocontent/123071340/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Maanden op voorhand werd de exit van Luc uit ‘Thuis’ al aangekondigd, maar toch hebben de makers de kijkers in snelheid genomen. Het personage van Mark Willems (70) verdween deze avond uit de serie, maar niet zoals de verhaallijn lang liet vermoeden. De begrafenis zal volgende week wellicht een zeer emotionele aflevering opleveren.

Mark Willems vertolkte al sinds de 65ste aflevering in 1996 de rol van Luc Bomans, de ondernemende zoon van de familie met een sluw karakter. Maar in 2015 was er een serieus kantelmoment in zijn verhaal. Het personage liep na een mislukte zelfmoordpoging hersenschade op en belandde daardoor in een rolstoel.

“Ik had de makers twee jaar geleden al eens gevraagd om Luc na een realistische, maar logische revalidatie uit die rolstoel te halen”, zei de acteur al in december. “Anders zou zijn verhaal voor mij en de kijker na een tijdje toch helemaal op zijn. Maar dat zagen de makers niet zitten. Zij vonden Luc interessanter als andersvalide. Twee jaar later zat er nog altijd geen enkele evolutie meer in mijn personage. Ik vind het zo niet meer plezant, want ik kan met Luc geen kant meer op. Ik dreig in routine te vervallen en dat is iets wat een acteur altijd moet vermijden.”

En daarom vroeg de acteur in december om na 23 seizoenen uit de reeks te worden geschreven. Dat leek pas over enkele weken op tv te zullen gebeuren. Luc overwoog euthanasie en had de papieren daarvoor al getekend. Na een roadtrip met zijn broer Frank en zoon Lowie naar zijn favoriete bestemming Valencia zou hij zelf voor zijn einde kiezen. Maar zover kwam het niet. Valencia bereikte hij nooit. Na een kampvuur overleed hij deze avond zachtjes en zonder pijn in zijn slaap. Zijn lichaam was blijkbaar op. Gedaan met Luc Bomans.

Leeg gevoel

“23 jaar lang acteren in ‘Thuis’ is niet niks”, zegt Mark. “Ik heb het complexe personage Luc zelf mee vormgegeven met zowel egoïstische als sympathieke eigenschappen. Dat fascineerde de kijkers en omgekeerd heb ik dat graag geacteerd. Het was een eer om met zo’n getalenteerde cast te kunnen werken. Ik heb bij heel wat producties gewerkt, maar in Studio Manhattan is de sfeer echt geweldig. Op mijn laatste draaidag kreeg ik een warm applaus en namen we afscheid met een toost. Die waardering voelde goed. Ik ging naar huis met een leeg gevoel: wat raar dat mijn dagen niet meer gevuld zullen worden door ‘Thuis’. Ik heb nu meer tijd om te reizen en me toe te leggen op mijn favoriete hobby, koken. Maar ik heb ook enkele theaterproducties in het vooruitzicht. Mijn einde bij ‘Thuis’ betekent dus niet mijn einde als acteur.”

Weinig woorden, veel gevoel

Mathias Vergels, die Lucs zoon speelt, moet nog wennen aan het vertrek van zijn tv-vader. “Ik heb veel bewondering voor de manier waarop Mark Luc Bomans vakkundig neerzette”, zegt Mathias. “Tijdens onze scènes samen heeft hij me ook ontzettend veel geleerd. Daarvoor was een simpele blik al genoeg. Iemand die sinds jaar en dag je vader speelt, daar krijg je toch een speciale band mee. Het afscheid, na zijn laatste scène, voelde aan als iets onwezenlijks. We hebben allebei gehuild, weinig gezegd, elkaar omarmd. Toen fluisterde hij me nog iets kleins toe. Zo zijn we altijd geweest: weinig woorden, veel gevoel. Zo moet dat zijn.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kun je eten en drinken om winderigheid te verminderen

Dit kun je eten en drinken om winderigheid te verminderen

https://images4.persgroep.net/rcs/cAtsXmoMkImfbAsxNb666mo3uYc/diocontent/123052609/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Scheten laten we allemaal. Hoe normaal darmgas ook is, we schamen ons voor die protjes. Met deze trucs help je je darmen de hoeveelheid gas te beperken.

Volgens Astrid Postma-Smeets, expert voeding en gezondheid van het Voedingscentrum, laten we gemiddeld ongeveer 10 keer per dag een scheet. Dit doet het lichaam om het darmgas kwijt te raken. Bij extra darmgas wordt soms zelf 30 tot 40 keer per dag een wind(je) gelaten, voor sommige mensen betekent dit een lozing aan darmgassen van wel twee liter per dag of zelfs meer.

“Iedereen laat winden. Het is dus heel normaal”, zegt Yvette Bruinsma, gezondheidsvoorlichter van de Maag Lever Darm Stichting.  Voeding speelt een belangrijke rol bij de productie van darmgassen: hoe je eet en wat je eet, heeft veel invloed op de samenstelling van de darmflora, de bacteriën die in de darm aanwezig zijn. Onverteerde voedselresten die in de dikke darm terechtkomen, worden door de darmflora bewerkt en hierbij komen veel gassen vrij.

Er is voeding die je beter kunt vermijden om winderigheid te voorkomen en verminderen, vertelt Bruinsma. “Producten zoals koolzuurhoudende frisdranken, bier, lightproducten, peulvruchten, koolsoorten, ui en prei kun je beter mijden. Deze zorgen voor extra gasvorming in de darmen.”

Postma-Smeets geeft aanvullend advies om overdadige winderigheid te voorkomen. “Wanneer je snel eet kan dat ook er voor zorgen dat je extra lucht mee hapt. Dat kan tot meer winderigheid leiden. Rustig eten kan helpen om minder lucht in je maag te krijgen tijdens het eten.” Verder speelt de levensstijl een rol, weet de voedingsexpert. “Vermijd stress en beweeg voldoende. Blijven de klachten bestaan, dan is het verstandig om hierover met de huisarts en diëtist te overleggen.”

Vezelrijke voeding

Het is ook belangrijk om je lichaam te ondersteunen. “Een algemeen advies om winderigheid te voorkomen, is goed voor je darmen zorgen door gezonde, gevarieerde en vezelrijke voeding te gebruiken. Verder is het belangrijk om verstopping te voorkomen”, vervolgt Bruinsma. “Bij verstopping is vezelrijke voeding erg belangrijk maar door het gebruik van extra vezels kan de gasvorming ook tijdelijk weer toenemen. Belangrijk is dan ook om het aantal vezels geleidelijk uit te breiden. Drink daarbij minimaal 2 liter vocht per dag.”

Het is niet verstandig om je scheten in te houden. De gassen moeten je lichaam uit. Het beste advies is daarom om je scheet niet binnen te houden, want het laten van een prot lucht op. (br.hln)


» Reageer (0)
09-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Baby wordt geboren met een ‘Batman-masker’: ouders panikeren

https://images2.persgroep.net/rcs/qY4eS2szxd1JienJ4wnPp_Dm2_Y/diocontent/123056450/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Andrew en Lacey Jackson waren geschrokken toen ze voor het eerst hun pasgeboren dochter, Natalie, zagen in de verloskamer. De baby is geboren met een moedervlek die de omvang heeft van een derde van haar gezicht. Daardoor noemen haar broers haar Batman.

Andrew (34) en Lacey (35), een koppel uit Sioux Falls, de grootste stad in South Dakota (VS), schrokken enorm toen ze Natalie zagen met zo’n grote moedervlek die een deel van haar voorhoofd, neus en de omgeving rond haar linkeroog bedekt.

Eerste kennismaking

De moeder vertelt hoe ze in paniek was op het moment dat de verpleegster haar het meisje toonde, nadat ze via een keizersnede ter wereld kwam op 9 januari van dit jaar. “Het was zo speciaal om haar voor het eerst te horen huilen. Toen de verpleegster haar liet zien na de keizersnede zag ik de grote, zwarte vlek op de linkerkant van haar gezicht”, aldus de moeder. “Ze was zo mooi. De vlek leek op een blauwe plek, dus ik was ongerust dat ik iets verkeerds had gedaan tijdens mijn zwangerschap.” De dokters ontkenden dat en zeiden dat Natalie goed ademde en gezond was.

Gezondheidsrisico’s

Toen Natalie een week oud was, zijn de ouders met haar naar een oogarts gegaan. Ze wilden zeker zijn dat de moedervlek geen enkele schade zou aanrichten aan haar gezichtsvermogen. Ook gingen ze langs bij een dermatoloog en een huidspecialist.

Omwille van de ontwijking, krijgt Natalie te maken met een heleboel gezondheidsrisico’s. Toch hebben de ouders, verrassend genoeg, beslist dat ze de moedervlek niet zullen laten verwijderen.

Volgens de moeder zeggen de dokters dat de geboortevlek nog zal groeien en dat ze daardoor te maken zal krijgen met nog meer gezondheidsproblemen: “De dermatoloog vertelde ons dat de vlek later een nog groter deel van haar gezicht zou kunnen bedekken. Op dat moment vergroot het risico op pigmentkanker, omdat die abnormale cellen kunnen blijven groeien.”

Batman

Het koppel heeft nog twee andere kinderen: Elliott (7) en Devin (4). Wanneer zij hun kleine zusje voor het eerst zagen, noemden ze haar ‘Batman’.

Lacey: “Een van de jongens vroeg wat die zwarte vlek op haar gezicht was. Ik zei hem dat het haar superheldenmasker was en dat ze daardoor alles zal kunnen bereiken wat ze maar wil.”

De buitenwereld

Op het moment dat de moeder haar dochtertje voor het eerst in de wieg legde, begon ze zich zorgen te maken over wat de anderen over haar zouden denken. “Wanneer ik ons prachtig meisje knuffel, beeld ik me in dat anderen haar alleen maar gaan bekijken omwille van de moedervlek en dat ze niet gaan zien hoe mooi ze is”, vertelt de moeder. Op dat moment beslisten de ouders dat ze haar alle vertrouwen zullen geven, zodat ze ook zelf zal zien hoe mooi ze is en hoe ze alles zal kunnen bereiken wat ze maar wil in haar leven.

“De mensen zeggen ons hoe prachtig Natalie wel niet is, zowel innerlijk als uiterlijk. We zullen haar altijd vertellen dat de moedervlek een deel van haar persoonlijkheid en haar leven is”, voegen de ouders daar nog aan toe. “Hopelijk zal ze de vlek snel aanvaarden waardoor ze een sterker persoon wordt.”

Het koppel is bezorgd om het feit dat Natalie, wanneer ze ouder wordt, gepest zal worden. “We weten dat ze het later niet altijd even gemakkelijk zal hebben, zowel geestelijk als lichamelijk, maar we weten dat de vlek haar sterker zal maken. Ongeacht wat ze meemaakt”, besluit het koppel.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel eieren per week mag je nu eten? Nieuwe studie ziet geen graten in opvallend veel

Hoeveel eieren per week mag je nu eten? Nieuwe studie ziet geen graten in opvallend veel

https://images0.persgroep.net/rcs/Y-uj6U7V3roTsm-H_Rl3Oy3F69Q/diocontent/109529269/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Overdaad schaadt. Dat is dé vuistregel voor zowat al onze eet- en drinkgewoontes. Ook met eieren moet je oppassen, is ons altijd geleerd. Het aantal eieren dat je per week zou mogen nuttigen, verschilt de laatste jaren naargelang de geraadpleegde bron. Een nieuwe studie concludeert nu dat tot twaalf eieren per week de gezondheid geen schade toebrengt. Zelfs niet bij patiënten met prediabetes of met type 2 diabetes. Let wel: “Als de eieren deel uitmaken van een gezond voedingspatroon”.

De studie van de universiteit van Sydney, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, zette twee groepen een jaar lang op een regime van respectievelijk twee en twaalf eieren per week. Het gewichtsverlies bleek gelijkaardig in beide kampen. Zelfs deelnemers met diabetes type 2 die een dozijn eieren per week aten, ondervonden geen nadelige gevolgen: geen ontstekingen, geen verhoogde glucosespiegel, geen opduikende cardiometabole risicofactoren. Het leidde tot een verrassende conclusie: “Een gezond voedingspatroon op basis van bevolkingsrichtlijnen en met meer eieren dan momenteel door sommige landen wordt aanbevolen, kan veilig worden aangehouden”.

De officiële voedingsrichtlijn in ons land legt het maximale aantal eieren per week op drie. Dat heeft te maken met de innamelimiet van maximum 300 mg cholesterol per dag via voeding. Een ei is goed voor zo’n 200 mg. Eieren bevatten inderdaad zelf veel cholesterol, maar, zoals al uit vorige wetenschappelijke onderzoeken bleek, hadden ze ook in deze nieuwe studie nauwelijks effect op het cholesterolgehalte in het bloed. Wie ’s morgens kiest voor eieren in plaats van een ontbijt op basis van graan, blijkt overdag vaak minder calorieën te eten.

Onderzoeksleider dr. Nick Fuller: “Ondanks verschillende adviezen over wat een veilige eierconsumptie is voor mensen met prediabetes en type 2 diabetes, geeft ons onderzoek aan dat mensen niet terughoudend hoeven te zijn met het eten van eieren, als dit deel uitmaakt van een gezond dieet”. Onder ‘gezond’ verstaat Fuller dat verzadigde vetten zoals boter vervangen worden door enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, zoals avocado’s en olijfolie.

Vooral het eigeel bevat veel vetten, maar in een ei zitten ook heel wat vitaminen, mineralen, eiwitten en gezonde omega 3-vetten. Nick Fuller benadrukt daarom dat eieren niet alleen onschadelijk zijn voor de gezondheid maar zelfs de gezondheid ten goede kunnen komen, zowel voor diabetes type 2-patiënten als voor de algemene bevolking. Het is volgens hem goed “als hulp bij het regelen van de inname van vet en koolhydraten, voor de ogen en het hart, voor gezonde bloedvaten en gezonde zwangerschappen”. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg drinkt minder bier, vooral horeca krijgt klappen

Belg drinkt minder bier, vooral horeca krijgt klappen

https://images3.persgroep.net/rcs/McUofHcepXXSH_cavZitdQz4oOA/diocontent/73026635/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De bierconsumptie op de Belgische markt is vorig jaar met 1,6 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers uit het jaarverslag van Brouwerij Haacht. Opnieuw een daling dus, maar die was kleiner dan in 2016, toen de Belgische consumptie met 3,29 procent daalde.

Volgens Haacht klokten horeca en retail samen af op 7,57 miljoen hectoliter, of 122.000 hectoliter minder dan in 2016. De daling situeert zich vooral in de horeca: -3,2 procent tot 3,26 miljoen hectoliter. In de retail ging 0,4 procent minder bier over de toonbank (4,31 miljoen hectoliter). Het aandeel van de retail stijgt dus verder, tot 57 procent.

Volgens Haacht ging het volume van de zwaardere bieren -bijvoorbeeld abdij- en trappistbieren en degustatiebieren- nog vooruit in de dalende markt. “De categorie van de pilsen blijft marktleider, maar het marktaandeel daalt licht van 71,3 naar 71,0 procent.” Abdijbieren en trappist klokken samen af op 12 procent aandeel en degustatiebieren zijn goed voor 11,5 procent van de markt.

Uitdagingen
Op de cijfers van sectororganisatie Belgische Brouwers is het wachten tot juni. Dan volgt het jaarverslag met onder meer de cijfers van de Belgische markt en de export van de brouwerijen.

Haacht verwijst tot slot naar verschillende uitdagingen voor de brouwers: dalend verbruik, toenemend belang van de thuismarkt ten opzichte van de horeca, overcapaciteit en toenemende reglementering. Denk bijvoorbeeld maar aan de witte kassa, die een daling van het aantal horecazaken met zich meebrengt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zit in deze houding achter je bureau en je krijgt direct meer energie

Zit in deze houding achter je bureau en je krijgt direct meer energie

https://images0.persgroep.net/rcs/8eWp_EYYLBJFuAZ_MVs2rv6fIx4/diocontent/123049793/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Dat we allemaal te veel en te lang op ons derrière zitten, weet je ondertussen al. Maar wist je dat ook de houding waarin je zit een grote rol speelt? De hele dag in een voorover gebogen houding werken, vergroot namelijk de kans op depressies, zorgt ervoor dat je gestresseerd raakt en het werkt ook averechts op je humeur.

“We zijn aan het evolueren naar een voorovergebogen maatschappij – we rijden voorovergebogen, wandelen in die houding, werken zo en we hangen ook nog eens de hele dag zo boven onze smartphone,” vertelt William Smith, een fysioloog uit New Jersey en auteur van het boek ‘Exercises for Perfect Posture’.

Niet alleen kun je daar klachten van krijgen aan je nek, rug en schouders, verschillende studies suggereren ook dat een slechte houding kan leiden tot klinische depressies, angststoornissen en op korte termijn een gebrek aan energie en een slecht humeur. Uit een studie, die vorig jaar werd gepubliceerd in de Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry, bleek nog dat mensen met een milde depressie zich bijvoorbeeld instant alerter en beter voelen door in een juiste houding achter hun bureau te zitten.

Een ander onderzoek, gepubliceerd in Biofeedback, kwam tot ongeveer dezelfde conclusie. Deelnemers die in een slechte houding wandelden, voelden zich slechter in hun vel. Wanneer ze een juiste houding aannamen, keken ze positiever naar de wereld en hun energieniveau ging ook de hoogte in.

Zelfvertrouwen

Nog een voordeel van een goede houding: het geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Een studie in Health Psychology ontdekte dat mensen die zich gestresseerd en onzeker voelen, daar verandering in kunnen brengen door simpelweg rechtop te gaan zitten. Door niet voorover gebogen te hangen, kom je trouwens ook krachtiger en zekerder over naar de buitenwereld toe.

Wat is een goede houding?

Allemaal goed en wel, maar is een goede houding dan gewoon rechtop zitten en wandelen? Absoluut, veel meer is er niet aan. Hou je rug recht en leun niet naar voor. Als je op een laptop werkt, zet je die best op een verhoogje zodat het beeld op ooghoogte komt. Stel je bureaustoel ook zo in dat je benen een hoek van 90 graden vormen als je voeten op de grond komen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom millennials langer maagd blijven dan hun ouders

Waarom millennials langer maagd blijven dan hun ouders

https://images0.persgroep.net/rcs/PxP7yb_4h59AheSFmF2Z5NOvfCg/diocontent/122993291/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Op het menu: minder alcohol, meer selfies, meer avocado’s en minder werkzekerheid. Het leven van de doorsnee millennial ziet er een pak anders uit dan dat van hun ouders. Maar ook het seksleven van ‘de jeugd’ is verschillend, ze zouden namelijk langer wachten met seks dan de oudere generaties. 

De University College van Londen ondervroeg meer dan 16.000 mensen, waaruit bleek dat een op acht nog nooit seks had gehad op hun 26ste. Onderzoekers bestudeerden het leven van mensen die geboren werden tussen 1989 en 1990 vanop het moment dat ze veertien werden. 

De reden waarom ze langer wachten? Ze komen te veel in contact met porno en hebben daardoor bang voor intimiteit. “Millennials zijn opgegroeid in een cultuur waar hyperseksualiteit een angst voor intimiteit creëerde,” legt psychotherapeut Susanna Abse uit aan The Sunday Times. 

“De vrouw moet altijd zin hebben, met haar geweldig mooi lichaam en mannen moeten dan weer een permanente erectie hebben. Dat is afschrikwekkend,” gaat ze verder. 

Naast de 12,5% die nog nooit seks hadden, ontdekte de studie ook dat 90% zijn maagdelijkheid verloor wanneer ze negentien jaar oud waren. Amper 1% verloor zijn maagdelijkheid tussen zijn 23 - 26ste.  (br.hln)


» Reageer (0)
08-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiehuis van Marie-Antoinette opent weldra opnieuw haar deuren dankzij Dior

Vakantiehuis van Marie-Antoinette opent weldra opnieuw haar deuren dankzij Dior

https://images2.persgroep.net/rcs/jzVdY0dsTGMAyFWdkWth0bWHnkc/diocontent/122809642/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Rondlopen in een van Marie-Antoinette’s buitenverblijven? Het kan, en dat dankzij Dior. La Maison de la Reine stond er al jaren bouwvallig bij en was daarom gesloten voor publiek. Maar dankzij het geld dat het modehuis in de renovatie pompte, wordt het binnenkort opnieuw geopend. 

In 1783 bouwde architect Richard Mique een gehucht rond het meer en de tuinen van Trianon, waarvan la Maison de la Reine deel uitmaakt. De huizen waren voor Marie-Antoinette een plaats waar ze kon ontspannen, weg van het paleis, en naartoe kon vluchten met haar vrienden. 

Enkele jaren later, tussen 1810 en 1812 werden de huizen onder handen genomen door niemand minder dan Napoleon. In 1930 werden ze nog eens gerestaureerd door John Rockefeller. Maar de laatste die Maison de la Reine aanpakt, is Dior. Dankzij het geld (waarvan niet geweten is hoeveel precies) dat het modehuis in dit project stak, is het huis binnenkort opnieuw open voor publiek. 

Bezoeken? Dat kan vanaf 12 mei. Meer info vindt u hier.  (br.hln)


» Reageer (0)
07-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen (13) loopt zeven schedelbreuken op bij ongeval en is hersendood. .....

Jongen (13) loopt zeven schedelbreuken op bij ongeval en is hersendood. Moeder tekent papieren voor orgaandonatie. En dan beweegt zijn hand

https://images2.persgroep.net/rcs/VEMtQxk1BkaZBhdtK0P69_rQcrA/diocontent/122943111/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een Amerikaanse jongen die maar liefst zeven schedelbreuken opliep bij een ongeval, heeft zijn dokters met verstomming geslagen. Tot vier keer toe gaf het hart van Trenton McKinkley (13) het op, vertelt zijn moeder Jennifer Reindl. Toen ze hem de vierde keer gereanimeerd hadden, bleek er geen hersenactiviteit meer te zijn en kwam de vraag of de ouders van de tiener zijn organen wilden doneren. Jennifer tekende de papieren. En toen gebeurde er iets dat niemand had verwacht.

Het ongeval waarbij Trenton zwaargewond raakte, vond twee maanden geleden plaats. De jongen uit Coden in de Amerikaanse staat Alabama liep een hersentrauma op toen de kleine transportwagen waarmee hij reed, over de kop ging en zijn trailer bovenop hem terechtkwam. Hij had maar liefst zeven breuken in zijn schedel en zijn hersenen begonnen op te zwellen. Zijn ouders kregen in het ziekenhuis te horen dat hij nooit meer dezelfde zou zijn. Als hij het überhaupt haalde.

Schedel

“Hij onderging twee hersenoperaties waarbij zijn schedel er werd afgenomen”, vertelt zijn moeder Jennifer. “Vier keer liet zijn hart het afweten, de laatste keer zelfs 15 minuten lang. Maar elke keer konden de dokters hem terughalen. De laatste keer was er geen hersenactiviteit meer en zijn hersenstam bleek beschadigd. Zijn hart sloeg alleen nog door de adrenaline de hem was toegediend. Zijn bloeddruk was 40 over 20 (die van een gemiddeld persoon is 120 over 80, red.) en zijn lichaamstemperatuur bedroeg nog 27 graden (in plaats van de normale 36/37, red.). Door het gebrek aan zuurstof tijdens de hartstilstanden, begonnen ook zijn nieren te falen.”

De dokters hadden dan ook slecht nieuws voor de ouders van de jongen. “Ze zeiden dat ze hem zouden moeten laten gaan de volgende keer dat zijn hart stopte”, aldus Jennifer. “Dat was een zaterdag. Er kwam een man van het orgaandonatieteam bij ons en hij vroeg ons of we vijf van de organen van Trenton wilden schenken, zodat ze vijf andere kinderen konden redden. Dat zou ook betekenen dat ze hem adrenaline zouden blijven toedienen tot maandag, zodat er tijd was om zijn organen schoon te maken. Ik tekende. Zijn ogen waren zwart en droog en ik wist dat hij niet zou aarzelen mocht hij vijf levens kunnen redden.”

Maar de dag voor ze de machines zouden afkoppelen, kwam er een onverwacht telefoontje. “Net voor hij de allerlaatste test zou ondergaan om zijn hersenactiviteit te meten en het tijdstip van overlijden vast te stellen, bewoog plotseling zijn hand en daarna zijn voet”, vertelt Jennifer. “Ze controleerden zijn ogen en die waren weer blauw. Het is een mirakel.”

Zenuwpijn

Intussen is de jongen aan de beterhand. “Hij heeft nog zenuwpijn en krijgt aanvallen”, zegt zijn moeder. “Binnenkort moet hij weer geopereerd worden, maar hij wordt elke dag sterker. Hij ging van geen hersenactiviteit naar praten, lezen, rekenen en stappen. Een wonder.”

Jennifer startte meteen na het ongeval een geldinzameling op Facebook om de medische kosten te helpen dekken en daar werd al meer dan 8.000 euro ingezameld, meer dan het dubbele van wat beoogd was.

Zelf herinnert Trenton zich niet veel van het ongeval. “Ik sloeg tegen het beton en mijn aanhangwagen kwam op mijn hoofd terecht. Daarna herinner ik me niets meer”, verklaarde hij nog aan de nieuwszender WALA-TV. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op de 5 gezinnen kan niet elk jaar op reis

1 op de 5 gezinnen kan niet elk jaar op reis

https://images2.persgroep.net/rcs/9e_8_PgxG1dyg6obyE5sJGI-h9A/diocontent/116571490/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De meeste gezinnen in Vlaanderen en Brussel stellen het goed, zo toont een nieuwe enquête van de overheid. Maar één op de vijf worstelt met z’n financiën.

Hoe zien de huishoudens er vandaag uit, hoe stellen ze het en met welke hindernissen kampen ze? Meer dan 2.500 mensen namen deel aan de grote gezinsenquête van Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V). Het eerste wat opvalt, is dat het traditionele tweeoudergezin hét grote ideaal blijft. Het huwelijk verliest dan wel terrein en jongere generaties blijven minder vaak en minder lang bij dezelfde partner, toch verlangen opmerkelijk veel mensen naar het typische gezin met twee ouders en de kinderen van die twee ouders.

Verder blijkt dat de meerderheid het goed stelt als het over gezondheid, opvoeding, sociaal leven en het functioneren van het gezin gaat. Anderzijds komt één op de tien moeilijk rond en kan één op de vijf zich geen jaarlijkse vakantie veroorloven of een onverwachte factuur van 1.000 euro betalen. (br.hln)


» Reageer (0)
06-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiër bouwt drone om gestrande puppy te redden

Indiër bouwt drone om gestrande puppy te redden

https://images2.persgroep.net/rcs/wzQ510MJjj_5kLooyRCmvHJL6BA/diocontent/122886181/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Toen een roboticaexpert uit India een puppy ontdekte in een diepe goot, besloot hij al zijn talent aan te wenden om het diertje te redden. Hij deed er zes uur over om een drone te bouwen die de puppy uiteindelijk uit zijn hachelijke positie bevrijdde.

Milind Raj, een ingenieur in New Delhi, was aan zijn ochtenwandeling bezig toen hij gejank hoorde uit een afvoerkanaal op straat. In de modderachtige goot zag hij een puppy lopen die er op eigen krachten duidelijk niet meer uitkon. Volgens omwonenden zou de puppy er al twee dagen vastzitten, vertelde Raj aan The Verge. Zij hadden niet geprobeerd om het dier te redden, omdat de moerasachtige bodem van de goot dat onmogelijk maakte, schrijft hij.

De Indiër besloot het heft in eigen handen te nemen en begon met het bewerken van een drone om de puppy te redden. Hij bevestigde een robotische arm met een harnas aan de drone en rustte de arm uit met een eenvoudige sensor om de hartslag en ademhaling van de puppy te meten. Dat moest hem helpen om het harnas niet te strak te trekken: “Als de grip te strak was, zou de puppy sterven”, aldus Raj.

Reddingsactie

Zes uur later keerde hij terug naar de goot. Hij was in staat om de drone boven het kanaal te vliegen en het harnas rond de puppy te manoeuvreren. In een video is te zien hoe hij de puppy daarna in de lucht kan heisen. Vervolgens werd het dier weer veilig op de begane grond gezet.

Nadat de puppy terug op het droge was, hoestte hij nog vuil en plastic verpakkingen op die hij had gegeten in de goot, klinkt het. Raj laat weten dat hij besloot de hond te adopteren en gaf hem de naam Lift.

Ladder

Op sociale media wordt de ingenieur geprezen, hoewel hier en daar ook kritiek klinkt. Onder andere de beslissing om zes uur te investeren in het bouwen van een drone, is voor sommige mensen onbegrijpelijk.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware kritiek aan adres bpost na melding drastische hervormingen

Zware kritiek aan adres bpost na melding drastische hervormingen

https://images0.persgroep.net/rcs/uKovOze1RWs2LYK47es2rNvJ6wE/diocontent/121815428/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Bpost ligt zwaar onder vuur na het interview met CEO Koen Van Gerven dat dit weekend in de media verscheen. Om het bedrijf te redden dat haar aandeel op vier maanden 40% zag kelderen, stelt Van Gerven onder andere voor om de postbode slechts om de dag te laten komen en duurdere postzegels in te voeren voor wie wil dat zijn brief snel wordt geleverd. De hervormingen zowel als de manier van communiceren zetten kwaad bloed. 

De vakbonden hadden eerder deze week de onderhandelingstafel al boos verlaten waar gesproken werd over de herstructureringen, waardoor honderden banen dreigen te verdwijnen. Op de koop toe krijgen ze nu het nieuws van de mogelijke toekomstige hervormingen te horen via de media. De socialistische en christelijke vakbond vinden dat “respectloos en ongehoord”.

“Dat wij dit via de pers moeten vernemen is ongelooflijk”, zegt Annick Boon van ACV-Transcom. “Dit toont aan dat hij absoluut geen respect heeft voor het personeel. Onze mensen gaan nog schrik krijgen om artikels over bpost te lezen, want met elke nieuw bericht worden ze ongeruster.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste ooievaarsjongen geboren in Zwin Natuur Park

Eerste ooievaarsjongen geboren in Zwin Natuur Park

https://images2.persgroep.net/rcs/N0iXyUot-rbXN4o12rZ5-9fs0ys/diocontent/120586807/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist zijn vandaag twee ooievaarsjongen geboren. Het gaat om de eerste twee jongen van het seizoen. Dat meldt de provincie West-Vlaanderen. 

En het zal niet bij twee blijven, want dit jaar zijn er dertien ooievaarsnesten ingenomen. Naar verwachting zal een twintigtal jongen opgroeien in het Zwin. Sinds begin april zijn alle koppels beginnen te broeden. De broedduur bedraagt ongeveer 33 dagen.

De eerste dagen zullen de jonge ooievaars moeilijk te zien zijn, omdat ze afgeschermd worden door de ouders. Bovendien worden ze ook onder de vleugels van de ouders warm gehouden. Maar binnenkort zullen ze makkelijker te spotten zijn vanop de ooievaarstoren in het vernieuwde Zwin Natuur Park. Van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei, tussen 10.30 en 16.30 uur, staat een gids klaar aan de ooievaarstoren om uitleg te geven over de jonge ooievaars. (br.hln)


» Reageer (0)
04-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwen in de kerk? Eerst drie keer op cursus

Trouwen in de kerk? Eerst drie keer op cursus

https://images1.persgroep.net/rcs/8i8puFgTZFeNJIFjMCUm82NopSY/diocontent/122780572/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wie wil trouwen voor de kerk, zal voortaan eerst zijn geloof verdiepen in drie voorbereidende sessies van twee uur. De bisschoppen hebben immers beslist om trouwers intenser te begeleiden, zo schrijven de kranten van Mediahuis.

Er werd deze week een brochure gepubliceerd met extra uitleg en een bijhorende website. “Een huwelijk is niet zomaar een contract dat makkelijk opgezegd kan worden”, zegt Hilde Pex van de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal. “Trouwen doe je voor de lengte van het leven, in goede en kwade dagen. De samenkomsten maken duidelijk waartoe de geliefden zich engageren.”

Momenteel hangt het nog af van parochie tot parochie hoe een huwelijk wordt voorbereid. Maar geïnspireerd door de wereldbrief Amoris Laetitia, naar aanleiding van de laatste gezinssynode van paus Franciscus, beslisten de Belgische bisschoppen om de procedure uniform te maken. In sommige bisdommen, bijvoorbeeld in Gent, is de nieuwe manier van werken al een feit. De andere bisdommen volgen nog. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!