NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
19-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: Koffie niet ongezond

Bewezen: Koffie niet ongezondDe afbeelding “http://img58.imageshack.us/img58/8176/kopve5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Wie tot zes koppen koffie per dag drinkt, zal niet sneller sterven. Sterker nog, bij middelbare vrouwen lijkt de kans op een vroeg einde door een hartaandoening dankzij het regelmatig drinken van koffie, zelfs af te nemen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Madrid in Spanje.

Minder hart- en vaatziektes
Eerdere onderzoeken naar de consumptie van koffie gaven een wisselend beeld; soms bleken er voordelen, soms waren er nadelen. Naar nu blijkt dat koffie dus minder ongezond is dan tot nu toe werd aangenomen, stellen de onderzoekers, die meer dan 120.000 mannen en vrouwen in de Verenigde Staten onderzochten, meldt De Telegraaf. Koffie bevat cafeïne, een verslavende en oppeppende stof. De onderzoekers denken dat deze stof zorgt voor de vermindering van het aantal hart- en vaatziektes onder koffiedrinkers.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantieliefde duurt 1 week


Vakantieliefde duurt 1 week

Vakantieliefdes houden gemiddeld een of twee weken stand, zo blijkt uit een ondervraging van 800 Nederlanders. Bij één op de zeven koppels duurde de liefde langer dan 6 maanden. Bijna de helft van de Nederlanders heeft meer dan alleen gekust met zijn of haar vakantielief.

62 procent heeft wel eens een vakantielief gehad, al gebeurde dat meestal toevallig. Het vakantielief wordt bij voorkeur in het buitenland opgedaan, en mag zowel Nederlander als buitenlander zijn. Daarmee zijn de volwassen Nederlanders minder kieskeurig dan de tieners, die wel een Nederlander als vakantielief verkiezen.

De relatie tussen Baby en de dansinstructeur in Dirty Dancing is voor de meeste Nederlanders het ideale, romantische voorbeeld van een vakantieliefde.» Reageer (0)
16-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien manieren waarop vrouwen flirten

Tien manieren waarop vrouwen flirten


Mannen hebben niet altijd door dat vrouwen flirten. Dat blijkt uit onderzoek. Om de arme jongens een duwtje in de rug te geven, willen we deze tips, gelezen op liefdestips.be, graag meegeven.

1. Ze glimlacht naar je en maakt gedurende enkele seconden oogcontact. Als jij dit bemerkt, blijft ze aanvankelijk kijken op een manier die zegt: 'Misschien heb ik wel belangstelling in je.'

2. Ze knippert met haar ogen alsof ze wil zeggen: 'Ik zat net op iemand zoals jij te wachten.'

3. Ze houdt haar hoofd schuin alsof ze wil vragen: 'Zou jij bij me passen?'

4. Ze staat op terwijl ze weet dat jij haar gezien hebt. Vervolgens passeert ze jou. Ze wil hiermee zeggen: 'Als je me nu nog niet hebt opgemerkt, dan is dit het moment. Grijp je kans en spreek me aan.

5. Ze kijkt opnieuw naar jou en wacht tot jij kijkt. Je hebt enkele seconden duidelijk oogcontact. Daarna wendt ze haar blik even af maar zoekt je ogen na een 10-tal seconden terug op en glimlacht opnieuw. Zij wil hiermee zeggen: 'kom je voorstellen, ik bijt niet.'

6. Ze loopt zogezegd per ongeluk tegen je aan of zoekt lichaamscontact en reageert met 'O sorry'. Uiteindelijk was dat haar bedoeling en vond ze het heel aangenaam.

7. Tijdens het gesprek zoekt ze subtiel lichaamscontact. Een aanraking bij de hand of een tik met haar voet tegen de jouwe. Ook aanrakingen boven de knie komen voor.

8. Ze daagt op een speelse manier uit om in discussie te gaan. Het is haar manier om duidelijk te maken dat ze je graag heeft maar wel een eigen mening wil behouden.

9. Ze vraagt iets te dragen of te helpen met iets. Meestal is dit een excuus om nog langer in zijn gezelschap te kunnen vertoeven.

10. Op het einde van het gesprek kijkt ze hem in de ogen terwijl ze haar hoofd schuin houdt en glimlacht. 'Kus me', wil ze zeggen, 'doe het nu. Je mag ècht wel.' (lvl)(br.hln)» Reageer (0)
15-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag

Voor alle moeders een fijne MoederdagDe afbeelding “http://img107.imageshack.us/img107/973/pioen1hu7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. In Nederland en vele andere landen valt Moederdag op de tweede zondag in mei. In de omgeving van Antwerpen wordt Moederdag op 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Sainte- Marie of Moederkesdag) gevierd, sinds 1913. In Frankrijk is het Moederdag op de laatste zondag van mei - tenzij Pinksteren op die dag valt, dan is het de eerste zondag in juni. In Spanje wordt El día de la Madre de eerste zondag in mei gevierd. In het Verenigd Koninkrijk valt Moederdag op de vierde zondag van de vastenperiode, dus drie weken voor Pasen.

Moederdag werd in 1908 bedacht door Anna Jarvis uit West Virginia in de Verenigde Staten. Zij stelde voor als eerbetoon aan haar moeder en alle andere moeders van het gehele land een witte anjer te dragen en speciale kerkdiensten bij te wonen. Haar vasthoudendheid bracht het Amerikaanse congres er uiteindelijk toe om in 1914 moederdag officieel te erkennen. De feestdag heeft zich in zijn huidige vorm vanuit de Verenigde Staten over de rest van de westerse wereld verspreid.

In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag tegenwoordig in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus en huishoudelijke taken moeten, voor zover dat niet al gedaan werd, door vader en de kinderen worden verricht. Vaak hebben de kinderen op school cadeaus gemaakt.


Moederdag in stilte

 
Terwijl de stilte zich vervloeit
op het papier met een traan
zo zal moederdag voor mij
altijd in stilte verder leven
wetende dat jij bij mij bent
ook al ben je zover bij mij vandaan

woorden in tranen geschreven
uit liefde en dank voor jou
en ik hoop lieve moeder
dat er een moederdag is in de hemel
want met witte bloemen wil ik zeggen
hoeveel ik van je hou

vanuit het prachtige hemelparadijs
kijk je nu stilletjes naar mij
en zie je hoe ik met u
deze moederdag in stilte vier
maar toch zucht ik….
want dit geluk had ik willen delen
samen met u op deze aarde» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 5 van bizarre diëten


Top 5 van bizarre diëten


Enkel rauw en ongekookt is toegestaan.

Eet zoveel soep als je wil.

Bierdieet: ongeschikt voor de dames.

Wie overtollige kilootjes kwijt wil, gelooft graag in de nieuwste voedingsrages. Dieetgoeroes spelen daar handig op in en presenteren vaak hun eigen, zeer aparte methode.


1. Het soepdieet

Hierbij eet je zoveel soep als je wil. Ook groenten en fruit zijn toegestaan. Het dieet belooft dat je vier tot zeven kilo per week afvalt. Nadeel: veel te eenzijdig en een typisch crashdieet. Gevolg: het jojo-effect.

2. Het bierdieet
Je volgt een eetschema met magere producten. Daarbovenop mag er bier gedronken worden. Geen tientallen per dag, twee biertjes zijn toegestaan. Met een calorie-inname van 1.700 Kcal verliezen mannen wel wat gewicht. Jammer genoeg voor vrouwen niet geschikt.

3. Het groene dieet
Zeven dagen lang eet je enkel groene groenten en fruit. Hierdoor raakt je lichaam ontgift. Voordeel: geen eetschema en geen calorieën tellen. Nadeel: jojo-effect.

4. Raw food
In New York en sinds kort bij onze noorderburen zo populair, dat zelfs restaurants het serveren. Je eet alleen rauw en onbewerkt voedsel, zoals ongekookte groenten, noten en fruit. Vlees en zuivelproducten zijn verboden. Voordeel: je zou tegelijkertijd ontgiften. Nadeel: tekort aan ijzer en calcium.

5. Het sherrydieet
Onder drankliefhebbers moet dit wel als muziek in de oren klinken. Je eet redelijk gezond, maar slechts halve porties. Hierbij drink je bij elke maaltijd één tot twee glazen sherry. Nadeel: ongezond en risicovol omdat je er zonder probleem een alcoholverslaving aan kan overhouden. (lvl)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste vrouw ter wereld (2m31) overleden

Langste vrouw ter wereld (2m31) overleden
De Amerikaanse die door het leven ging als 's werelds langste vrouw, is vanochtend op 53-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een vriendin van de 2 meter 31 lange Sandy Allen gemeld.

Allen zette haar lengte in om op scholen kinderen te leren mensen die anders zijn te accepteren. Het is niet precies duidelijk waaraan ze is overleden. De laatste maanden kampte ze met een terugkerende bloedinfectie, diabetes, ademhalingsproblemen en falende nieren. Ze stierf in het verpleegtehuis in haar geboorteplaats Shelbyville, waar uitgerekend ook 's werelds oudste persoon, de 115-jarige Edna Parker, woont.

De Amerikaanse weet haar ongeremde groei aan een tumor op haar hypofyse. Daardoor stopte deze niet met de productie van groeihormoon. Een medewerker van het Guinness Book of World Records in Londen bevestigde gisteren dat Allen de langste vrouw ter wereld was. Andere bronnen vermelden echter een Chinese van 2 meter 40 als langste. (novum/ap/tdb)(br.hln)» Reageer (0)
13-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fashion Weeks tegen ban te magere modellen

Fashion Weeks tegen ban te magere modellen

De plannen om graatmagere modellen van de Londense catwalk Fashion Week te weren werden tegengehouden door de organistoren. Milaan, New York en Parijs volgden achteraf het voorbeeld van Londen.

Boycot
Een tijdje geleden werd het initiatief geopperd dat modellen verplicht worden een certificaat te hebben van de dokter dat de meisjes gezond verklaarde. Hebben ze dit niet, komen de meisjes de catwalk niet op. Deze plannen kregen veel steun van de Britse regering. Maar het voorstel werd door de organisatoren van de Londense Fashion Week verworpen, daarna weigerden ook New York, Paris en Milaan hier aan mee te werken. Vertegenwoordigers van de drie laatste steden vrezen dat de modellen de shows zullen boycotten als ze straffen krijgen wanneer ze niet gezond blijken te zijn.

  
De afbeelding “http://athea2.googlepages.com/an.jpg/an-large.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Aanbevelingen

Vertegenwoordiger van New York Steven Kolb: "We bekeken maatregelen als certificaten van dokters en het controleren van hun BMI'. Maar we beslisten dat het niet aan ons was om aanbevelingen te maken. Het is fout een meisje te dwingen tot een lichamelijk onderzoek, zeker omdat de signalen van gezondheidsproblemen bij modellen niet altijd duidelijk zijn."

Prijs
Eerder al liet de modewereld haar ontevredenheid blijken over maatregelen als het certificaat. Het was vooral de prijs waar moeilijk over werd gedaan. Per model zouden organisatoren jaarlijks tussen de 300 en 600 euro moeten betalen voor een certificaat van de dokter. (ep)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Beatles


Eerste contract van The Beatles onder de hamer
Een veilinghuis in Londen brengt op 4 september het eerste contract onder de hamer dat The Beatles in 1962 sloten met hun manager Brian Epstein. Het contract zal waarschijnlijk niet voor minder dan 320.000 euro worden verkocht, meldt de BBC.

Het document is door alle vier leden van de Britse band ondertekend. Ringo Starr tekende nog met zijn echte naam, Richard Starkey. Ook de handtekeningen van de vaders van George Harrison en Paul McCartney staan op het contract omdat de twee muzikanten nog minderjarig waren.

Miljoenen
Volgens het contract zou Epstein 25 procent van de opbrengsten krijgen als de band meer dan 200 pond per week zou verdienen. De manager verdiende er uiteindelijk miljoenen aan.

Ook andere memorabilia van The Beatles worden geveild, waaronder de piano die de bandleden gebruikten voor het opnemen van The White Album en Hey Jude. Het muziekinstrument zal naar verwachting minstens een half miljoen euro opbrengen. (anp/sps)(br.hln)

» Reageer (0)
12-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soullegende Isaac Hayes op 65-jarige leeftijd overleden


Soullegende Isaac Hayes op 65-jarige leeftijd overleden

Om Shaft te beluisteren druk op de foto

Isaac Hayes, een Amerikaanse legende van de soulmuziek, is zondag op de leeftijd van 65 jaar overleden in zijn huis in Memphis, Tennessee. Dat meldt de lokale politie.


Shaft
Isaac Hayes was zanger, componist en schrijver van muzieknummers. Hij won in 1972 een Oscar voor beste filmmuziek voor de film 'Shaft'. Hij sprak ook jarenlang de stem in van het personage Chef in de populaire cartoonreeks South Park. Volgens de politie vond zijn familie hem zondag bewusteloos en waren reanimatiepogingen tevergeefs. (belga/ep)(br.De Morgen)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangeressen herdenken Isaac Hayes


Zangeressen herdenken Isaac Hayes


De afbeelding “http://img525.imageshack.us/img525/5816/isaachayesfe2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Dionne Warwick: "Hij zal deel blijven uitmaken van mijn muzikale leven".


Gloria Gaynor: "Hij was een echte heer en een zeer warme en getalenteerde artiest".


De dood van zanger en acteur Isaac Hayes is als een schok aangekomen bij collega's Dionne Warwick en Gloria Gayner. De twee zangeressen hebben, al kort nadat bekend werd dat Hayes gisteren op 65-jarige leeftijd is overleden, hun verdriet onder woorden gebracht. "Ik heb een van mijn beste maatjes verloren en dat is niet makkelijk te bevatten", stelt Warwick in een verklaring aan het Amerikaanse tv-programma Access Hollywood.


Geen vraagteken toegestaan
De 67-jarige artieste nam in de jaren zeventig samen met Hayes de plaat 'A man and a woman' op. "Ik weet dat een vraagteken niet is toegestaan als God ergens een punt achter zet, dus ik zal niet klagen over de beslissing van God om hem bij zich te roepen." Warwick zal Hayes nooit vergeten. "Hij zal deel blijven uitmaken van mijn muzikale leven elke keer als ik het liedje 'Deja vu' zing", stelt ze.


"Een echte heer"
Gaynor, bekend van de klassieker 'I will survive', nam in 1985 met Hayes een cover op van het nummer 'You're the First, the last, my everything'. "Hij was een echte heer en een zeer warme en getalenteerde artiest voor wie ik respect had en die ik heb bewonderd", schrijft ze in een verklaring. "Ik zal hem missen en zijn bijdrage aan de entertainmentindustrie en de mensheid."


Hayes componeerde onder meer de muziek voor de film 'Shaft' en wordt gezien als een van de grondleggers van de discomuziek. Tot voor kort was hij te horen in South Park. Voor de animatieserie sprak hij de stem in van het personage Chef, een muzikale schoolkok die voortdurend achter de dames aanzit. (novum/bf)(br.hln)» Reageer (0)
11-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ideale vrouw is beter niet te slim


Ideale vrouw is beter niet te slim


De afbeelding “http://img515.imageshack.us/img515/3249/nugij7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Superslimme vrouwen hebben het moeilijker dan hun mannelijke equivalenten. Dat schrijft Elsevier. Hun buitengewone intelligentie en de bijbehorende talenten, mogelijkheden en ambities, staan haaks op het heersende ideaalbeeld van de vrouw. Vooral mannen hebben het daar moeilijk mee. Dat blijkt uit diverse Amerikaanse onderzoeken.


Sociaal
Een vrouw mag best slim zijn, maar liever niet té slim, want dat is intimiderend voor onze jongens. Wel belangrijk is dat zij sociaal en zorgzaam is.


Onwenselijk
Superslimme vrouwen hebben daarom de neiging om hun hoge IQ achter onbenullig gedrag te verbergen. Deze vrouwen lijden aan het Ally McBeal-syndroom, naar de topadvocate in de populaire gelijknamige Amerikaanse serie die zich gedraagt als een hersenloos kindvrouwtje.


Ally McBeal is een van de voorbeelden in de media van vrouwen die, gezien de positie die ze hebben bereikt, wel intelligent moeten zijn, maar dat in hun gedrag bijna dwangmatig verbergen. Bijna alsof het een onwenselijke eigenschap is. (lvl)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ode aan Marcel Marceau mimespeler

Ode aan Marcel Marceau mimespelerimg222/9064/marcelnuen5.jpg


De kist stof ik af
zie in het deksel je gezicht
een souvenier
dat  ik voor even weer zag

Met bloemen  hebben  we je overdekt
jij die een mimespeler was
het leven projecteerde op
de  muren  van het ouderlijk huis

Rozen gooiden ze voor je neer
rode gele,roze
voor even zie ik je weer
in het deksel van de kist» Reageer (0)
10-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jaren 50


Terugkeren naar verleden om te ontsnappen aan stress

Deze vrouwen dragen enkel vintagejurken

Afgelopen week bleek uit onderzoek dat de supermama die carrière en gezin combineert een illusie is, volgens vele Britten. Ook kiezen steeds meer vrouwen in Groot-Brittannië ervoor om in het verleden te leven. Ze proberen te ontsnappen naar een tijd waarin de vrouw enkel verantwoordelijk was voor het huishouden. Ze willen weg van de stress en de moderne maatschappij. Ze dragen vintagekleren, hun huis lijkt uit het verleden te komen en ze geloven in de traditionele waarden van het huwelijk, hun enige taak is hun man te behagen.


Jaren '50
Het huis van de Britse 35-jarige Joanne Massey lijkt zo uit de fifties te komen. Ze ziet er uit als een brave huismoeder uit de jaren '50 en dat is ze ook. Ze luistert naar Frank Sinatra en kookt, poetst en strijkt graag. "Mijn man is de broodwinner en beschermt mij. Ik voel me goed in deze rol. Ik doe geen dingen die niet geschikt zijn voor een dame, zo zal ik nooit tanken. Ons huis is onberispelijk schoon en er staat altijd een lekkere, warme maaltijd klaar als mijn man thuiskomt van het werk. Ik zorg er dan ook voor dat ik er mooi uitzie. Ik draag ook enkel kledij uit de jaren '50, zoals potloodrokken, witte bloezen en brede riemen. Ik ga nooit het huis uit zonder lipstick. Mijn man draagt in de week moderne kledij, maar in het weekend gaat hij ook voor de fiftieslook. Ik keer me bewust van de moderne wereld af. Al dat geweld en materialisme stoot me af, in zo'n wereld wil ik niet leven. We gaan enkel op bezoek bij vrienden die hetzelfde als wij denken, dan drinken we thee met cake. Dat maakt gelukkiger, ik voel me nu beter dan vroeger.


Jaren '40
De 34-jarige Debbie Cleulow en haar man Martin gaan nog een stapje verder, zij zien de jaren '40 als ideaalbeeld. "Andere vrouwen lachen vaak dat ik mijn huis wil laten blinken voor mijn man. Maar ik amuseer me met bakken, naaien en poetsen. Ik vind dat de vrouwen van vandaag echt de weg kwijt zijn. Ze drinken te veel en jonge meisjes kleden zich te uitdagend. Mijn huis is een ode aan de jaren '40, ik draag ook enkel jurken uit dat tijdperk. Mijn man is de broodwinner en ik creëer een liefdevol plekje voor hem. Ik ontmoette mijn man hem ik 17 was, hij was mij eerste en enige vriendje. Hij heeft me lange tijd het hof gemaakt en vroeg me op heel traditioneel ten huwelijk. Dat is toch veel romantischer dan hoe het er nu aan toe gaat? Ik verlaat nooit het huis zonder handschoenen en hoed. Als we uitgaan, trekken we veel aandacht en mensen lachen vaak met ons. Maar dat is eerder hun probleem. Al onze vrienden hebben dezelfde liefde voor de jaren '40, met anderen spreken we gewoon niet af."


 
De afbeelding “http://img49.imageshack.us/img49/3923/kinderwagenhell1dr9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Jaren '30
De 38-jarige Diane Rowlands werkt deeltijds en is helemaal geobsedeerd door de jaren '30. Ze leeft samen met haar vriend. "Het begon allemaal met de muziek. Als tiener luisterde ik naar big band muziek. Het lijkt alsof de wereld veel zonniger was, hoewel het toen ook moeilijk was tussen de oorlogen. Vrouwen waren zo glamoureus met hun perfecte kapsel en mooi opgemaakt gezicht. Ze kregen toen veel respect van mannen. Ik werk halftime, maar enkel omdat we het geld nodig hebben. We hebben elk onze rol in het huishouden, ik kook en poets. Ik bak graag en sta het liefst de hele dag achter het fornuis. We zoeken urenlang naar kleren uit de jaren '30. Ik koop mijn ze online en in gespecialiseerde winkels. In het begin voelden die raar aan, maar nu ben ik het helemaal gewoon. Ik krijg veel commentaar van anderen mensen, mensen houden niet van iets dat afwijkt van 'de standaard'. Mensen hadden in de jaren '30 nog normen en waarden, ze waren vriendelijker voor elkaar. Ik lees geen kranten, want dat vind ik deprimerend. Het leven is zo hectisch tegenwoordig en er is meer druk op vrouwen dan mannen. Ik hou er van onberispelijk uit te zien en zo behandeld te worden als een dame." (ep)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legende van absint blijkt zever

Legende van absint blijkt zeverhttp://www.absintheposters.com/images/M/MAbsinthe-Robette-by-Henri-Privat-Livemont.jpgWetenschappers hebben het eeuwenoude raadsel van de geestrijke drank absint ontrafeld. Niet de stof thujon blijkt verantwoordelijk is voor de legendarische werking, wel de hoge alcoholconcentratie in de drank. "De psychoactieve werking was een legende," stelt Dirk Lachenmeier uit Karlsruhe.


Thujon
De wetenschap is er lange tijd van uitgegaan dat absint veel van de stof thujon bezat. De experten van het CVUA in Karlsruhe bewezen samen met collega's uit de VS en Groot-Brittannië dat die veronderstelling niet klopt. "De resultaten van het onderzoek hebben uitgewezen dat de thujongehalte in absint overschat wordt", zegt Lachenmeier in de Journal of Agricultural and Food Chemistry.


Groene fee
Absint, dat wegens zijn kleur ook wel bekend is als 'groene fee', wordt gedestileerd uit kruiden of extracten daarvan, waaronder groene annijs, venkel en absintalsem. Van de terug populaire drank werd lange tijd gedacht dat hij een gave, hallucinaties of epileptische aanvallen kon opwekken. Hij had immers Vincent van Gogh ertoe gedreven zijn oor af te snijden. Andere kunstenaars zoals Oscar Wilde, Paul Gauguin en Henri de Toulouse-Lautrec zochten inspiratie in grote hoeveelheden absint.


Verbod
Wegens de gevolgen bij overdreven gebruik van absint werd de drank in 1915 in Frankrijk verboden. Duitsland volgde in 1923. Sinds 1998 wordt de drank weer in veel Europese staten verkocht zolang hij maximaal 35 milligram thujon per liter bevat.» Reageer (0)
08-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven lekkernijen mét gezonde effecten

Zeven lekkernijen mét gezonde effecten
De afbeelding “http://www.vriendenvanhetplatteland.nl/Plattelandsgids/UploadImg/spinazie.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Spinazie: goed voor het hart.

Walnoten: proteïnen, vezels én omega 3.

Zalm.

Blauwe bessen.


1) Spinazie
Weinig calorieën, veel voedingsstoffen en het zou kanker, hart- en vaatziekten en katarakt tegengaan. Spinazie kan je zowel warm eten als koud verwerkt in een salade.

2) Walnoten
Walnoten barsten van de proteïnen, vezels, vitamine E en omega-3. Eet een handjevol per dag. Kan je ook verwerken in salades en pastarecepten.

3) Honing
Gebruikt als zoetstof, of als middel tegen keelpijn of darmproblemen: honing kan op veel momenten ter hulp komen. Honing werkt als antioxidant ook tegen de giftige vrije radicalen. Hoe donkerder de honing, hoe meer antioxidanten het bevat.

4) Zalm
Vooral wilde zalm valt te verkiezen, voor de extra proteïnen enb omega3-vetten.

5) Havermout
Vezels zijn van cruciaal belang voor de afname van het cholesterolniveau, wat de kans op hart- en vaatziekten doet afnemen. Extra voordelen: de antioxidanten.

6) Pure chocolade
Anti-oxidanten, en het helpt de bloeddruk verlagen: is er een betere reden om chocolade te eten? Let wel: omdat chocolade ook veel vet bevat, mag je genieten met mate. Bovendien gelden deze 'gezondheidseffecten' enkel bij (zeer) donkere chocolade. Het goede nieuws is: in een kleine portie kan je dagelijks van chocolade genieten.

7) Blauwe bessen
Blauwe bessen zijn hét zomerfruit. Je kan ze eten bij je ontbijtgranen, yoghurt, in smoothies of in fruitsla. Ze smaken vrij zoet en barsten van de anto-oxidanten en bevechten de veroudering en verbeteren de urinale gezondheid en motorieke vaardigheden. (edp)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op drie mannen verkiest knuffelen boven seks


Een op drie mannen verkiest knuffelen boven seks

Het ene moment zijn mannen stoer, volgen ze hun oerinstinct en willen ze geen compromissen maken. Het andere moment wil hij liefst knuffelen bij een kopje hete muntthee. Hij houdt van een onafhankelijke vrouw, maar wil wel graag voor haar zorgen. Dat blijkt uit een enquête die Nederlandse mannen van 18 tot 30 jaar wilde doorgronden.

Innerlijke schoonheid
72 procent van de deelnemers verkiest innerlijke schoonheid bij vrouwen boven een knap uiterlijk, meldt De Telegraaf. De ideale vrouw is voor Nederlandse mannen iemand die zichzelf mooi vindt zoals ze is en die niet teveel met haar uiterlijk bezig is. De perfecte partner weet wat ze wil, gaat er helemaal voor en is onafhankelijk. Daarmee lijkt de beschermende man te verdwijnen. Toch vinden twee op drie mannen zichzelf gevoelig. Maar hij volgt liever zijn verstand dan zijn intuïtie. Mannen knuffelen graag, ruim een op drie verkiest knuffelen boven seks. En meer dan de helft helpt liever mee in het huishouden dan te luieren.

Koken
Bijna 80 procent van de mannen kookt graag. Het feit dat mannelijke kookclubjes als paddestoelen uit de grond schieten, bewijst dit. Mannen waarderen een uitgebreid en verzorgd etentje drie keer zoveel dan een uitgebreide rijsttafel van de afhaalchinees. Vegetarisme is niet populair bij mannen, slechts 2 procent kiest hiervoor. (br.hln)» Reageer (0)
07-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sproetjes mogen terug


Sproetjes mogen terug

Supermodel Lily Cole

Lindsay Lohan

Sproetjes zijn weer sexy, dat zegt althans modebijbel Vogue. Terwijl het vroeger iets was dat celebs probeerden te verbergen, mag je tegenwoordig weer te koop lopen met je sproetjes.

Celebs met sproetjes
Vele sterren als Lindsay Lohan, Sienna Miller, Jennifer Aniston en supermodel Lily Cole zijn trots op hun sproetjes. Ze bedekken ze niet langer met make-up en schitteren met hun natuurlijke vlekjes. Hiermee bewijzen deze sterren dat uniciteit en individuele schoonheid aantrekkelijker is dan een perfect gezicht waar photoshop en plastische chirurgie aan te pas kwam.

Uitdagend
Blijkbaar zijn ook mannen tevreden met deze nieuwe ontwikkeling: "Sproetjes moeten omarmd, gekust en aangeraakt worden", zegt toonaangevend Amerikaans journalist Alex Bilmes. "Sproetjes zijn uitdagend. Als je ziet iemands sproetjes in het gezicht heeft, ga je je vragen stellen over de rest van het lichaam. Hoe zien de rug, buik en billen er dan uit?"

Twee soorten
Er zijn twee soorten sproetjes. Natuurlijke en sproetjes die ontstaan door zonnebrand. Natuurlijke sproetjes zijn gewoonlijk klein, bruin en rond. Ze ontstaan door een teveel aan melanine op een plekje in de huid. Ze komen het vaakst voor bij mensen met een lichte huid, voornamelijke roodharigen. Maar ook bij mensen met een donker huidtype kunnen ze hebben. Ze zijn vaak erfelijk, als ze vaak in je familie voorkomen, heb jij ook de neiging ze te krijgen. Maar ze hebben ze kunnen verdwijnen als je ouder wordt. Sproetjes als gevolg van zonnebrand zijn groter en onregelmatiger qua vorm.

Schade
Toch wil dermatologisch expert Jane Lewis waarschuwen voor deze trend. "Bekende mensen met sproetjes zijn ongetwijfeld mooi, maar we mogen dit niet zomaar promoten als trend. Sproetjes zijn vaak een teken van schade aan de huid door de zon. Als je geboren werd met sproetjes, heb je door je gevoelige huid extra bescherming tegen de zon nodig.

Sproetjes tekenen
Heb je niet het geluk natuurlijke sproetjes te hebben, kun je dezelfde truc toepassen die vrouwen in de jaren '60 gebruikten. Zij tekenden sproetjes op het gezicht met lichte, bruine eyeliner. Maar als je er niet als een clown wil bijlopen, stellen we voor dat je de techniek thuis verschillende keren oefent. (ep)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik voel me soms zo eenzaam.img222/5465/nupamnunk5.jpgIk voel me soms zo eenzaam.
Ik voel me soms alleen.
Ik zou dan kunnen huilen.
Maar dat doe ik dan alleen.
Als ik me kan verschuilen.
Met niemand om me heen.
Ik denk dan veel aan liefde
Liefde die ik mis
Waar ze ook mag zijn
Ik weet dat de liefde er is
Maar wie het me zal geven.
Dat weet ik nu nog niet.
Maar ze zal me doen herleven.
En dan verdwijnt ook mijn verdriet.
Dat is nu een van mijn dromen.
Maar het bestaat wel allemaal.
Toch is hij nog niet uit gekomen.
Dus het blijft nog een verhaal.
Mijn hoop is nog niet verdwenen.
En ik heb nog altijd moed.
Dus ik zal soms nog eens wenen.
Want dat doet me wel eens goed.» Reageer (0)
04-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sexy zandloperfiguur verdwijnt stilaan

Sexy zandloperfiguur verdwijnt stilaan


Het zandloperfiguur wordt als het toppunt van vrouwelijkheid beschouwd. In de jaren vijftig werd een vamp als Marilyn Monroe door haar fans aanbeden vanwege haar smalle taille, volumineuze borsten en heupen. Volgens nieuw onderzoek zet de taille van Britse vrouwen de komende 50 jaar uit van 86,4 cm naar een verbazingwekkende 106,7 cm.

Vrouwen worden mannelijker
De Britse studie toonde aan dat de taille van hedendaagse vrouwen al 17,8 cm breder is dan die van onze grootmoeders. Veel vrouwen hebben een levensstijl waarbij ze weinig bewegen en vaak ongezond eten, waardoor de taille meer en meer uitzet. Het appelfiguur wordt stilaan de norm, waardoor het lichaam van vrouwen steeds mannelijker gaat lijken. Maar met enkele eenvoudige oefeningen kun je een taille krijgen waar zelfs Jennifer Lopez, Beyoncé en Scarlett Johansson jaloers op zullen zijn.

Geplooide knieën
Ga op je rug liggen, met geplooide knieën en je voeten plat op de grond. Je armen liggen naast je zij. Adem uit en span je buikspieren op als je met je rechtse hand naar je linkervoet gaat. Je nek en hoofd moeten in dezelfde lijn blijven liggen en je onderrug moet tegen de grond blijven. Ga dan terug naar je startpositie en wissel van kant. Herhaal deze oefening 15 keer.

Schaar
Lig op je rug met je vingers losjes achter hoofd. Hou je buikspieren strak, hef je linkerknie op en raak hem met je rechterelleboog. Ga terug naar je beginpunt en hef deze keer je rechterknie en raak hem met je linkerelleboog. Herhaal dit 15 keer voor elke kant in één vlotte beweging, waarbij je je buikspieren strak houdt. Je mag niet met je handen aan je nek trekken. Herhaal de hele oefening 2 keer.

Benen heffen
Ga weer op je rug liggen met je armen langs je zij en hef je benen gestrekt en voeten gesloten de lucht in, zo hoog je kan. Adem uit en trek je buik in. Hou je benen bij elkaar en beweeg ze naar beneden naar links tot op ongeveer 10 cm van de grond. Ga terug naar je startpositie en doe hetzelfde voor je rechterkant. Herhaal dit 15 keer. In totaal moet je dit 3 keer doen, rust tussen elke set van oefeningen even uit. (ep)(br.hln)» Reageer (0)
02-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond adopteert tijgertjes

Hond adopteert tijgertjes

Een hond heeft drie tijgerwelpjes geadopteerd die verstoten waren door hun moeder. Isabella, een golden retriever, voedt de jonge dieren. Het olijke trio werd zondag geboren in een zoo in de Amerikaanse staat Kansas.


Volgens de dierentuin van Caney was dit de enige oplossing om de tijgertjes te redden. "De welpjes liepen maar rond op zoek naar hun moeder, maar zij negeerde ze."

Directeur Tom Harvey zegt dat het ongebruikelijk is dat een hond voor welpjes zorgt, maar dat het elders in de wereld ook wel eens is gelukt. "En de moederhond ziet het verschil niet. De hond wast de kleintjes zelfs." (eb)(br.hln)» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!