Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het eerst: albatros gespot voor Belgische kust

Voor het eerst: albatros gespot voor Belgische kust

http://static3.hln.be/static/photo/2017/9/13/2/20170718151542/media_xll_9874157.jpg

Voor de Belgische kust is een wenkbrauwalbatros gefotografeerd. Een zeldzame waarneming, want deze vogelsoort broedt vooral op de Falklandeilanden en in Chili.

Wenkbrauwalbatrossen kunnen zeventig jaar oud worden en hebben een maximale vleugelspanwijdte van 2,5 meter, weet Natuurpunt. Het dier werd afgelopen zondag gezien vanaf de ferry van Hull naar Zeebrugge. Als experts de waarneming bevestigen, is dat een unicum voor ons land.

Op het Duitse eiland Helgoland werd drie jaar geleden bij een jan-van-gentenkolonie een exemplaar gespot, dat sindsdien elk jaar zou terugkeren. De natuurorganisatie vermoedt dat het zondag om dezelfde albatros ging. De vogel zou de afgelopen weken al zijn opgemerkt langs de westkust van Engeland en Schotland.

Onder meer vis en kwallen staan op het menu van wenkbrauwalbatrossen. Ze volgen geregeld boten waar visafval overboord wordt gegooid. Tot 2013 beschouwde BirdLife International de vogels als een bedreigde diersoort. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo hou je je leren stuks in topvorm

Zo hou je je leren stuks in topvorm

http://static2.hln.be/static/photo/2017/17/12/6/20170717112929/media_xll_9871011.jpg

Iedereen heeft zonder twijfel enkele leren stuks in zijn kast hangen. Of het nu een leren jas, schoenen of handtas is, het zijn vaak van die klassiekers die iedere mens gewoon moet hebben. Alleen is leer niet altijd even gemakkelijk te onderhouden. Zo lukt het wel:

1. Vanaf dag 1

Nieuwe jas, schoenen of handtas aangeschaft? Dan begint de verzorging vanaf dag één. Het liefste zou je nu meteen de deur uitlopen en dat nieuwe stuk aan de wereld tonen. Maar verlaat het huis niet voor je een beschermende laag, die regen en vuil tegengaat, hebt aangebracht. Dit doe je met een beschermende spray of balsem.

2. Hou het proper

Nieuw of oud, je leren stuks moet je net houden. Zijn je favoriete leren schoenen vuil? Dan kan je ze snel eens opfrissen met een vochtig doekje. Een vuile handtas of jas laat je die best meteen door een professional onder handen nemen.

3. Alleen de real deal

Gebruik nooit, maar dan ook nooit, schoonmaakproducten die niet speciaal voor leer gemaakt zijn. Al die huismiddeltjes lijken dan misschien wel een goedkope en gemakkelijke oplossing, maar je laat ze beter links liggen, er zou maar eens iets moeten misgaan. Bekijk ook altijd met welke soort leer je te maken hebt, want niet elke soort behandel je op dezelfde manier.

4. Goed bewaren

Veranderen van handtas en jouw leren tas gewoon in je kast smijten? Wij dachten het niet. Bewaar je handtas altijd in de stoffen zak die je er hebt bijgekregen of in een kussensloop. Daarnaast kan je jouw handtas ook beter vol achterlaten, steek enkele dikke winter sjalen in de tas zodat ook de vorm intact blijft.

5. Let op waar je gaat

Regenweer en leer zijn niet de beste vrienden, maar omdat we in België wonen is het regenweer soms moeilijk te ontlopen. Wanneer je thuiskomt met een doorweekte jas of schoenen, plaats ze dan absoluut niet onder de verwarming of in de zon. Hitte kan er namelijk voor zorgen dat je leer op de foute manier droogt en dan kan het barsten. Natte leren schoenen vul je best met oude kranten, die zullen het vocht uit de schoen trekken. Een doorweekte leren jas hang je dan weer best op aan een kleerhanger. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit trucje helpt als je bang bent bij turbulentie

Dit trucje helpt als je bang bent bij turbulentie

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/12/1/20170717122336/media_xll_9871096.jpg

Vliegangst is één ding, maar laten we toegeven: niemand is honderd procent op zijn gemak als een vliegtuig last heeft van turbulentie. Stiekem innerlijk aan het sterven als je vliegtuig van boven naar onder schokt? Travel + Leisure heeft een trucje om de gemoederen te bedaren.

De truc van reiswebsite Travel + Leisure is kinderlijk eenvoudig, en berust op het principe van het afleidingsmanoeuvre. Concentreer je volledig op iets anders, en dat heen en weer schokkende vliegtuig en visioenen aan een neergestort voertuig verdwijnen als sneeuw voor de zon. Alleen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. "Denk niet aan een roze olifant" heeft zoals gekend het effect op ons brein om er net wél eentje voor de geest te houden.

Pen en papier
De oplossing? Neem de volgende keer dat er turbulentie is tijdens een vlucht pen en papier bij de hand. Schrijf je naam herhaaldelijk op dat stuk papier, maar probeer het met de andere hand dan je gewend bent. Linkshandigen nemen de pen rechts ter hand en vice versa. Door je zodanig te concentreren op enkel die actie, worden we een stuk rustiger en vergeten we haast dat we in een door elkaar schuddend vliegtuig zitten, aldus de reiswebsite. Dat je medepassagiers jou ervan zullen verdenken een lager IQ dan gemiddeld te hebben - wie begint er nu plots in bibberend handschrift zijn naam vijf keer op te schrijven - moet je er wel bij nemen. Al is de kans groot dat ook zij zich uiterst concentreren om rustig te blijven, en hoeft dat dus geen probleem te zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
17-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer = bessenseizoen! Zo helpen ze je afvallen

Zomer = bessenseizoen! Zo helpen ze je afvallen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/3/0/20150608171840/media_xll_7776075.jpg

Het is momenteel hoogseizoen voor de blauwe bessen, frambozen en aardbeien. Niet alleen goed nieuws voor onze smaakpapillen, maar ook voor de lijn zijn deze fruitsoorten met hun gezonde eigenschappen een prima keuze. Metabolismeboost? Snellere vetverbranding? Laat maar komen.

Vezelbommetjes
Bessen bevatten veel vezels, of je ze nu uit de diepvries haalt of vers koopt. Die vezels vergemakkelijken de vertering en verminderen een opgeblazen gevoel. Frambozen en aardbeien bevatten het meeste vezels: een kopje aardbeien bevat 3 gram, een kop frambozen levert maar liefst 8 gram vezels.

Bye bye buikvet
Dit horen we graag. Een smoothie met veel blauwe bessen is niet alleen erg lekker, wie veel bessen eet kan de manier waarop je lichaam suiker opslaat en verwerkt tot energie veranderen, en zo buikvet verminderen. Dat wijst onderzoek aan de University of Michigan uit. Veel (bessen!) eten = buikvet verliezen, dat klinkt geweldig in de oren.

Weinig calorieën
Zin in zoet? Kies dan voor bessen in plaats van voor koekjes of snoep, en je zal het verschil snel merken. Een kopje vol blauwe bessen is goed voor 84 kcal, braambessen halen zelfs amper 62 calorieën, een kopje frambozen bevat er 64.

Metabolismeboost
Blauwe bessen en frambozen bevatten allebei de flavonoïde anthocyaan, die ervoor zorgt dat je lichaam het hormoon adiponectine produceert. Veel moeilijke termen met een makkelijk te begrijpen gevolg: dat hormoon zorgt er op zijn beurt voor dat het glucoseniveau in het bloed daalt, waardoor je minder eetbuien hebt en je metabolisme een boost krijgt. Ideaal voor wie een paar kilo's kwijt wil. (br.hln)


» Reageer (0)
16-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 dingen die je beter wakker maken dan koffie

5 dingen die je beter wakker maken dan koffie

http://static1.hln.be/static/photo/2016/2/1/0/20160424082745/media_xll_8602290.jpg

Raak je vanochtend niet in gang? Dan is er natuurlijk koffie, de zwarte godendrank die ons een hoognodige schop onder ons achterste geeft. Voor even dan toch, want eens de effecten uitgewerkt zijn, zijn we nog meer uitgeput dan ervoor. Wil je snel wakker worden én blijven? Dan zijn deze opties een beter idee:

1. Water
Toegegeven, veel smaak heeft het niet, maar toch is het geen slecht idee om 's ochtends een groot glas naar binnen te werken. Zelfs het kleinste beetje dehydratatie - en 's ochtends vroeg hebben we daar allemaal last van - kan je brein mistig en je lichaam moe maken. Voel je je doorheen de dag opnieuw suf worden? Drink dan eerst een glas water voor je andere trucjes probeert.

2. Pepermunt
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de geur van pepermunt je waakzaam maakt en vermoeidheid bestrijdt. En daarnaast zorgt het ook voor een frisse adem: win-win zeg maar. Neem dus gerust een kopje muntthee 's ochtends en stop een pakje kauwgum in je tas.

3. Bladgroenten
Het lijkt niet meteen het meest voor de hand liggende ontbijt, maar bladgroenten - denk bijvoorbeeld aan spinazie, sla of boerenkool - zijn 's ochtends een uitstekende keuze. Ze bevatten veel vitamine B, wat je lichaam helpt om voedsel naar energie om te zetten. Krijg je ze puur niet binnen? Stop ze dan in een smoothie, of in een omelet (zie volgend puntje).

4. Eieren
Niet dat we je aanraden om elke dag meerdere eieren te eten, maar regelmatig een omeletje of een spiegelei kan geen kwaad. Integendeel: ze bevatten veel proteïne om je de hele dag door energiek te houden. Het heeft wel geen zin om een magere versie met enkel de eiwitten te maken: de meeste voedingsstoffen zitten in de dooier.

5. Havermout
Niet iedereen is er fan van, maar havermout blijft een van de betere ontbijtopties. Niet alleen is het vrij calorie-arm, het heeft ook nog eens een lage glycemische index. Met andere woorden: de koolhydraten worden traag opgenomen en omgezet in energie, zodat je heel de ochtend lang wakker en energiek blijft. In tegenstelling tot je koffie en een suikerrijk ontbijt, die je na een uurtje of twee doen crashen. (br.hln)


» Reageer (0)
13-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel ophef rond graatmagere mannelijke modellen op Paris Fashion Week

Veel ophef rond graatmagere mannelijke modellen op Paris Fashion Week

http://static1.hln.be/static/photo/2017/6/3/8/20170713113905/media_xll_9862298.jpg

Al meer dan twintig jaar roepen graatmagere modellen op de catwalk en in magazines discussie op. Sommige landen hebben al regels of wetgeving, maar gek genoeg lijken die alleen op vrouwen te slaan. De extreem magere, lange mannen die massaal de shows van grote modehuizen lopen, bleven tot nu toe bespaard hiervan. Al wordt er steeds vaker kritiek geuit.

Je kan haast niet meer naast de graatmagere mannelijke modellen op de catwalk kijken. Tijdens de afgelopen mannenmodeweken werden onder andere de creaties van Rick Owens, Louis Vuitton, Dries Van Noten en Prada op bijzonder dunne heren getoond. Soms kon je zelfs letterlijk al hun ribben tellen. De tijd dat mannelijke modellen vooral werkaanbiedingen kregen door hun gespierde torso, lijkt voorgoed verleden tijd.

Gespierde modellen zijn passé
Dat magere mannen hoogtij vieren op de catwalk, kadert in een bredere trend waarbij steeds vaker ingegaan wordt tegen het schoonheidsideaal. Waar vrouwen met cellulite, een maatje meer of een spleetje tussen de tanden nu ook model kunnen worden, geldt hetzelfde voor mannen, maar dan in de omgekeerde richting. Jongens met ingevallen wangen en een grote neus verdringen vaker en vaker de typische breed gespierde modellen zoals David Gandy.

Manorexia
Omdat de discussie over het gewicht van vrouwelijke modellen nog steeds zo hevig oplaait, lijken de magere mannelijke collega's daardoor door de mazen van het net te glippen. En dat kan gevaarlijk zijn, want hoewel anorexia vaak afgedaan wordt als een typische vrouwenziekte, komt ook manorexia steeds vaker voor. Niet dat alle mannen op de modeweken aan een eetstoornis lijden, en de hyperslanke heren op de catwalk zullen er ook niet plotsklaps voor zorgen dat elke man in de straat graatmager wil zijn. Maar de dunne heren op de catwalk kunnen wel het zelfbeeld van jongens beïnvloeden. Net zoals ook magere vrouwelijke modellen ervoor kunnen zorgen dat meisjes niet tevreden zijn over hun eigen lichaam.

"Ik denk dat we heel vaak onderschatten dat anorexia niet alleen bij vrouwen voorkomt, maar dat ook jongens het kunnen krijgen. Er is een grens wat betreft magere mannelijke modellen, en die moet je beschermen," vertelde de Nederlandse ontwerpster Nikkie Plessen daar onlangs nog over in RTL Boulevard.

Maar zoals met alles in de modewereld, fluctueren de trends onder modellen zeer snel. Tien jaar geleden waren magere mannelijke modellen ook nog het van het, om even later terug vervangen te worden door gespierde heren. Even afwachten tot dit overgaat, of ben jij wel fan? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5.000 jaar oud dodenhuis ontdekt nabij Stonehenge

5.000 jaar oud dodenhuis ontdekt nabij Stonehenge

http://static0.hln.be/static/photo/2017/16/15/3/20170712101121/media_xll_9859743.jpg

Archeologen hebben in de omgeving van het prehistorische monument Stonehenge een meer dan 5.000 jaar oud dodenhuis ontdekt. Mogelijk bevat het overblijfselen van de voorvaderen van de bouwers van Stonehenge.

De neolithische grafheuvel ligt op een landbouwveld halverwege tussen Stonehenge en een gelijkaardige steencirkel in Avebury. Onderzoekers van de universiteit van Reading zijn de overblijfselen van het grafmonument op dit moment aan het opgraven.

Wetenschappers zijn al tientallen jaren op de hoogte van het bestaan van de grafkamer. Ze gingen er echter vanuit dat het binnenste deel niet overeind gebleven was, tot een onderzoek met een drone recent het tegendeel aantoonde. Nu de zandlaag weggehaald is, zijn de omtrekken van een grafkamer, geflankeerd door twee sleuven, duidelijk zichtbaar.

Eerste monumenten

Het monument dateert van de vroege neolithische periode, een tijdperk waarin de eerste landbouwgemeenschappen ontstonden en de eerste monumenten gebouwd werden. Experten zijn verrast dat er nog bewijzen van het gebouw te vinden zijn. Ze denken dat het graf mogelijk restanten bevat van mensen die er rond 3600 voor Christus begraven werden

Wetenschappers krijgen niet vaak de kans om een dergelijke grafheuvel te onderzoeken. In het graafschap Wiltshire gebeurde dat voor het laatst in de jaren 60.

Het onderzoeksteam zal nu de archeologische overblijfselen opgraven en zoveel mogelijk artefacten, beenderen en andere bewijzen zoeken, die nadien geanalyseerd zullen worden. (br.hln)


» Reageer (0)
12-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte nacht? Eet chocolade

Slechte nacht? Eet chocolade

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/11/7/20170711121507/media_xll_9857257.jpg

Zalig nieuws voor jonge ouders die geen oog dicht doen of gewoon voor wie deze zomer wél werkt, maar toch graag elke zomerbar uittest. Chocolade geeft je een scherpere geest na een onderbroken nacht.

Als je weinig slaapt zie je dat niet alleen aan je wallen, maar ook aan je reactiesnelheid en je mogelijkheid om helder te denken. Je geest voelt 'mistig' aan. Koffie helpt maar een beetje. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd bij Frontiers in Nutrition zouden de flavanoïden in chocolade helpen om die mist te doen optrekken.

Cacao helpt om je brein sneller te doen werken en je geheugen te verbeteren. Meer nog, het zou een postief effect hebben op de hersenfunctie als die is aangetast door slaaptekort bij gezonde proefpersonen. Zwarte chocolade is het meest rijk aan flavanoïden, dus dat werkt het beste.
Misschien is het een idee om je kopje espresso door een kopje straffe chocolademelk te vervangen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christian Dior wordt 70 en viert dat met grootse tentoonstelling in Parijs

Christian Dior wordt 70 en viert dat met grootse tentoonstelling in Parijs

http://static0.hln.be/static/photo/2017/13/6/4/20170710172151/media_xll_9855484.jpg

Vorige week opende het Musée des Arts Décoratifs de deuren van de tentoonstelling 'Christian Dior, Designer of Dreams' ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van het modehuis. De expo vertelt het verhaal van de oprichter van het merk en de ontwerpers die hem opvolgden zoals Yves Saint Laurent, John Galliano en Belg Raf Simons. Het is de grootste tentoonstelling die het Franse museum ooit heeft gegeven.

Naast de meer dan 300 haute couture jurken ontworpen tussen 1947 en nu, worden er ook officiële documenten, foto's, accessoires, tekeningen, brieven, parfum flesjes, oude reclamecampagnes en meer tentoongesteld. Om aan te tonen dat Christian Dior, oprichter van het gelijknamige modehuis, ook een bekende kunstliefhebber was, worden er heel wat kunstwerken uit zijn privécollectie getoond. De gehele expo neemt ongeveer 3.000 vierkante meter aan ruimte in beslag.

Voor velen zal het hoogtepunt waarschijnlijk het laatste luik van expositie zijn, namelijk een balzaal gevuld met avondjurken - waarvan sommige gedragen door beroemdheden zoals Grace Kelly, prinses Diana, Charlize Theron en Jennifer Lawrence.

De tentoonstelling loopt nog tot 7 januari 2018, tijd genoeg dus voor een tripje Parijs lijkt ons. (br.hln)


» Reageer (0)
11-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we altijd net op tijd wakker worden na een dutje op de trein, tram of bus

Waarom we altijd net op tijd wakker worden na een dutje op de trein, tram of bus

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/6/5/20170710143014/media_xll_9855110.jpg

Huiswaarts pendelen met bus, tram of trein resulteert na een lange werkdag wel eens in een sessie knikkebollen en vervolgens een kort slaapje. Maar toch worden we op één of andere manier steeds op tijd wakker, als het tijd is om af te stappen aan "onze" halte. Hoe komt dat?

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn nog nooit aan de andere kant van het land wakker geworden omdat we per ongeluk diep in slaap vielen op de trein. Om één of andere reden lijkt ons onderbewustzijn aan te voelen dat we bijna op onze bestemming zijn, en dus best de ogen weer openen. Hoe dat precies komt, werd (nog) niet zwart op wit bewezen, maar dokters hebben wel verschillende theorieën rond dit merkwaardige fenomeen.

New York Mag vroeg aan Dr. Marc I. Leavey en Dr. Ronald Chervin om een verklaring, respectievelijk een eerstehulparts uit Maryland en een neuroloog verbonden aan het slaapstoorniscentrum van Michigan. Zij onderscheiden drie mogelijke oorzaken, die ze veronderstellen op basis van eigen hypotheses. 

1. Onze innerlijke klok

Zet je elke dag op hetzelfde tijdstip de wekker, dan wordt je lichaam gewoon aan die routine, waardoor je na een tijdje automatisch vlak voor je wekker de ogen al opent. Hetzelfde zou kunnen gebeuren als je op het openbaar vervoer zit, aldus Dr. Leavey. Jouw lichaam went aan die afstand en weet wanneer het moet wakker worden, zo legt de dokter uit. "Ons lichaam kan gewoontes aanleren, zolang ze in een vast patroon zitten," verklaart Leavey. Wie elke dag om 7u30 een halfuur de trein neemt en in slaap valt, weet dat het om 8u tijd is om weer wakker te worden. Neem je een route maar één keer of heeft de trein, tram of bus vertraging, dan is het moeilijker om op tijd wakker te worden, argumenteert hij.

2. Je pikt onbewust informatie op

"Dames en heren, zo dadelijk komen we aan in zone Antwerpen." De stem van de conducteur die door de trein galmt, of de haltes die op tram of metro luidop worden voorgelezen, pikken we onbewust op - ook als we even een dutje doen, aldus Dr. Chervin. Het zijn die externe impulsen die ons wakker houden, eerder dan de interne die volgens Dr. Leavey een belangrijke oorzaak zijn. "Je brein selecteert nog steeds bepaalde informatie terwijl je slaap," aldus Dr. Chervin. Zo is er onderzoek dat aantoont dat slapende mensen sneller reageren op hun eigen naam dan op die van een ander, zelfs als die op een even luid volume worden uitgesproken.

3. Je slaapt minder dan je denkt

Een andere hypothese van Chervin luidt dat je misschien wel minder aan het slapen bent dan je zelf denkt. "Je herinnert je pas dat je tijdens het slapen even wakker bent geworden, als je lang genoeg wakker was," verklaart hij. 's Nachts worden we ook regelmatig wakker, hoewel we ons daar 's ochtends niets van herinneren. Mogelijk word je bij elke halte even wakker, checkt je brein snel of je al dan niet moet afstappen en val je daarna terug in slaap. Aan het einde van de rit herinner jij je daar niks meer van, waardoor het lijkt alsof je op miraculeuze wijze op tijd wakker bent geworden.

Toch doorgeslapen?

Is het je toch al overkomen dat je enkele haltes te ver wakker schrikt? Dan ben je waarschijnlijk in een diepere remslaap gevallen, wat gebeurt wanneer je langer dan twintig minuten slaapt. Al gebeurt dit vooral wanneer je echt met slaaptekort kampt, aldus Leavey. In dat geval is het geen slecht idee om een wekker te zetten een paar minuten voor je aan je halte zal komen. Val je altijd in slaap op het openbaar vervoer? Dat is waarschijnlijk een teken dat je 's nachts te weinig slaapt. "Wie steeds in slaap valt als hij of zij twintig minuten neerzit, heeft waarschijnlijk een probleem met zijn slaappatroon," aldus de dokter. Probeer in dat geval wat meer uurtjes met de ogen dicht onder de wol door te brengen, in plaats van in een treinstoel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom twee weken vakantie verspilde tijd is

Waarom twee weken vakantie verspilde tijd is

http://static1.hln.be/static/photo/2017/9/15/9/20170711064524/media_xll_9856734.jpg

De meeste mensen nemen twee weken vakantie, omdat een week voorbij is voor je het goed en wel beseft. Maar eigenlijk is een korte vakantie beter, want je zal er veel meer goede herinneringen aan overhouden.

De wereldvermaarde psycholoog Daniel Kahneman, die onder andere de bestseller 'Ons feilbare denken' schreef, heeft onderzoek gedaan naar hoe mensen zich dingen herinneren. Hij stelt in een TED-talk dat de psyche van de mensen in twee delen verdeeld kan worden: een deel dat zich focust op de ervaring zelf en een deel dat achteraf terugkijkt op de ervaring.

Volgens Kahneman word je enkel gelukkiger van een lange vakantie als je veel belang hecht aan de ervaring zelf, als je in het moment wil leven. Maar als je meer waarde hecht aan het deel dat focust op herinneringen, dan is een lange vakantie eigenlijk niet nodig. Bovendien zijn het de herinneringen die je meeneemt naar huis. Zij duren langer dan de vakantie op zich.

Nieuwe dingen blijven je bij

Onze hersenen onthouden vooral nieuwe dingen. Als je leven dus niet vaak verandert, dan zal je er veel minder details van onthouden. Daardoor lijkt het soms alsof de tijd vliegt, terwijl op anderen momenten de dagen oneindig lang kunnen duren.

Tijdens die tweede week vakantie zal er te weinig veranderen om nieuwe herinneringen aan te maken. Daarom is het dus vaak beter om gewoon één weekje verlof te nemen. (br.hln)


» Reageer (0)
10-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.J.K. Rowling schreef een sprookje... op een van haar jurken

J.K. Rowling schreef een sprookje... op een van haar jurken

http://static0.hln.be/static/photo/2017/16/6/4/20170710135036/media_xll_9854974.jpg

Meer dan twee decennia geleden werd de wereld van Harry Potter gevormd in het brein van schrijfster J.K. Rowling. De gevolgen daarvan kennen we allemaal, maar ze zou nóg een sprookjesachtig verhaal geschreven hebben. En dat is waarschijnlijk niet gemakkelijk te publiceren.

Tijdens een interview met CNN onthulde Rowling dat ze nog een sprookjesachtig boek op haar palmares heeft staan. Ze is er niet zeker van dat het ooit gepubliceerd zal worden, en een van de redenen daarvoor is dat ze het nooit op papier heeft gezet. De tekst staat neergekriebeld op... een jurk.

"Toen ik vijftig werd (vorig jaar, nvdr.), gaf ik een feestje. Het thema was 'kom verkleed als je grootste nachtmerrie'. Mijn grootste nachtmerrie is een kwijtgeraakt manuscript, en ik heb dat boek toen grotendeels op mijn jurk neergeschreven. Ik weet niet of het ooit uitgebracht zal worden, maar het hangt in ieder geval in mijn kast."

Initialen
Interviewster Christiane Amanpour vroeg haar ook waarom ze haar initialen gebruikte op de Harry Potterboeken en haar naam niet voluit schreef. "Dat was een voorstel van de uitgeverij. Ze wilden zowel jongens als meisjes aantrekken, en vroegen of ze mijn initialen mochten gebruiken. Eigenlijk probeerden ze mijn geslacht te verbergen, maar dat heeft maar drie seconden geduurd uiteindelijk. Harry Potter won een prijs, en toen wist iedereen wie ik was.( 'br.hln)


» Reageer (0)
09-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is scheren daar vanonder echt hygiënischer?

Is scheren daar vanonder echt hygiënischer?

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/12/10/20170708135053/media_xll_9851410.jpg

Jarenlang al scheren vrouwen (en mannen) hun schaamhaar in alle mogelijke vormen en maten. Helemaal kaal, in een driehoek of landingsbaan, of gewoon netjes bijgetrimd. Het zou hygiënischer zijn en een volle bos wordt, ondanks verwoede pogingen van celebs als Lady Gaga en Miley Cyrus die trots verkondigen dan ze gestopt zijn met scheren, nog steeds als iets vies bekeken. Maar is je schaamhaar scheren echt zoveel properder?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: nee, er is helemaal geen bewijs dat schaamhaar scheren hygiënischer is. Integendeel zelfs. Schaamhaar vormt eigenlijk een natuurlijke bescherming. Scheren kan irritatie veroorzaken en leiden tot een ontstoken huid. Het geeft infecties en bacteriën vrij spel.

Soa's
"Ontharing veroorzaakt een irritatie aan de haarfollikel en laat microscopisch kleine wondjes na. Om de huid glad te houden, moet de ontharing regelmatig gebeuren wat de huid van het geschoren of gewaxte gebied extra irriteert. Gecombineerd met het warme, vochtige gebied van de genitaliën, is het een feestlocatie voor bacteriën", zegt huisarts Emily Gibson daarover. Mogelijk vergroot het zelfs het risico op soa's.

Alleen de kans op schaamluizen is - logisch ook - kleiner wanneer je schaamhaar verwijdert. Maar die komen in onze contreien gelukkig maar heel weinig voor. Je haar laten floreren dan maar? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jethro Tull - Bourée

Jethro Tull - Bourée

Klik op de foto om ze te beluisteren







Jethro Tull is een Britse progressieve-rockband en Grammy Award-winnaar uit Blackpool, opgericht in 1968 rond de Schotse voorman Ian Anderson. Hun muziek is herkenbaar aan de opmerkelijke zangstijl en het unieke dwarsfluitwerk van Anderson, aan de ongewone en vaak complexe liedconstructies en aan de intelligente teksten.

Hun muziek, gestart als blues met een experimentele inslag, heeft onomstotelijk invloeden van klassieke muziek, hardrock en alternatieve rock, alsmede Aziatische en Keltische folkmuziek. Hierdoor is het zeer moeilijk andere muzikanten aan te wijzen die soortgelijke muziek maken. Meer dan andere rockbands staat hun muziek apart van de overige rockmuziek.


» Reageer (0)
07-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je laadt je smartphone waarschijnlijk fout op: zo moet het wel

Je laadt je smartphone waarschijnlijk fout op: zo moet het wel

http://static1.hln.be/static/photo/2017/0/8/0/20170705180422/media_xll_9844470.jpg

Is de batterij van je smartphone snel leeg? Waarschijnlijk laad je je gsm verkeerd op. Cadex, een Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in batterijtechnologie, geeft op zijn site een paar tips om ervoor te zorgen dat je batterij langer meegaat.

Volgens Cadex laat je de batterij van je smartphone best nooit helemaal leeglopen. Vaak wordt gezegd dat je batterij leeg moet zijn voor je hem weer mag opladen, maar dat is dus niet waar.

Zorg er daarnaast voor dat je de batterij niet te lang oplaadt. Wanneer je de smartphone in het stopcontact steekt, staat de batterij onder 'stress'. Die stress heeft een negatieve invloed op de levensduur. Cadex raadt daarom aan om de batterij gedurende korte periodes op te laden, verspreid over de hele dag.

Voelt je smartphone soms warm aan wanneer hij oplaadt? Trek de stekker dan meteen uit. Het toestel mag niet warmer worden dan 30 graden. Laat je gsm dus niet in de zon liggen.

Een laatste tip: zet je smartphone uit tijdens het opladen. Zo vermijd je dat bepaalde apps energie opslorpen. (br.hln)


» Reageer (0)
06-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Berlijnse zoo heeft nu twee panda's

Ook Berlijnse zoo heeft nu twee panda's

http://static3.hln.be/static/photo/2017/8/11/2/20170705193209/media_xll_9844592.jpg

Angela Merkel en de Chinese president Xi Jinping hebben vandaag Meng Meng en Jiao Qing, twee Chinese panda's die net overgebracht zijn naar Berlijn, voorgesteld aan het grote publiek. De twee dieren symboliseren de vriendschap tussen beide naties.

"We hebben hier twee sympathieke diplomaten, het is te zeggen de twee panda's Meng Meng en Jiao Qing, die "de ambassadeurs van onze beide landen zijn", zei Merkel bij de presentatie van de dieren.

De twee panda's werden op 24 juni overgebracht en verblijven in de zoo in de Duitse hoofdstad. Het zijn de twee enige in hun soort in het land. "We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze zich hier thuis voelen", aldus nog de bondskanselier.

"Ik hoop dat Meng Meng en Jiao Qing de afstand tussen onze landen kleiner kunnen maken en de afgezanten worden van de vriendschap tussen onze bevolking", zei op zijn beurt de Chinese president.

http://static3.hln.be/static/photo/2017/13/16/7/20170705193101/media_xll_9844597.jpg

Pandadiplomatie

De twee leiders huldigden vandaag ook het nieuwe paviljoen van de dieren in dat "Huis van de panda's" werd gedoopt. De twee dieren bleven rustig onder de massale aandacht van de pers en aten gezapig wat bamboe.

De komst naar Berlijn van twee Chinese panda's is een nieuw hoofdstuk in de "pandadiplomatie" van Peking, om goede relaties op te bouwen met hun partners. China heeft de speciale ambassadeurs al uitgezonden naar een twaalftal landen, waaronder ook België. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gespot op de catwalk: zo weinig mogelijk make-up

Gespot op de catwalk: zo weinig mogelijk make-up

http://static2.hln.be/static/photo/2017/16/7/8/20170705160422/media_xll_9844163.jpg

Wie deze week goed heeft opgelet bij de haute coutureshow van Dior, die heeft het ook gespot: geen make-up is nog steeds helemaal hot. Het leek alsof de modellen au naturel de catwalk betraden. Léék, want iedere beautyjunkie weet natuurlijk dat je voor die no make-up look best behoorlijk wat make-up nodig hebt.

Make-up artiest Peter Philips legt uit: "Een heel lichte eyeliner onder de ogen creëert subtiele nuances, en het ooglid krijgt een subtiel kleurtje met een perzikkeurige huidstint." Ook de mascara werd quasi onzichtbaar aangebracht. "Amper te bespeuren, maar het geeft wel een intensere blik," aldus Philips. Dé focus van de look zijn de wenkbrauwen. Volle wenkbrauwen à la Cara Delevingne blijven dus voorlopig nog helemaal in: "De wenkbrauwen zijn erg belangrijk. Ze worden duidelijk gestyled en geaccentueerd met wat potlood en een beetje gekleurde wenkbrauwgel." (br.hln)


» Reageer (0)
05-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met muggen: deze planten houden muggen op afstand

Weg met muggen: deze planten houden muggen op afstand

http://static1.hln.be/static/photo/2017/10/12/11/20170705074618/media_xll_9843131.jpg

"Bzzzzzz". Na het streepje zon van gisteren, is de kans groot dat jij vannacht uit je bed gezoemd werd. Wil je die vervelende muggen vanavond wél weg uit je slaapkamer, maar liefst met natuurlijke middeltjes? Dat kan gewoon, want deze planten werken uitstekend als anti-muggenbestrijding.

1. Lavendel

Niet alleen de geur van citroen is goed tegen die vervelende beestjes, ook van lavendel blijven ze liever ver weg. Je kan wat lavendeltakjes in een stukje stof wikkelen en toeknopen en deze zakjes verspreiden in huis. Maar je kan ook een vaasje op je nachtkastje zetten of een bodylotion gebruiken met lavendelgeur. Die zal je natuurlijke lichaamsgeur verbloemen, waar muggen tot aangetrokken worden

2. Rozemarijn

Dit kruid is niet alleen een toppertje bij gerechten, ook in de slaapkamer kan zo'n takje wonderen doen: muggen moeten er namelijk niets van hebben. Zet dus alvast wat rozemarijn in je kruidentuintje. Ideaal voor muggenvrije avonden in de tuin, en je hebt meteen een voorraadje voor op de slaapkamer of in huis.

3. Kattenkruid

Niet geschikt als je katten in huis hebt - katten worden immers high van dit kruid en zullen er alles aan doen om in je slaapkamer in te breken - maar anders is kattenkruid de perfecte plant tegen muggen. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek zelfs al dat kattenkruid 10 keer zo effectief is als DEET, op voorwaarde dat je er helemaal mee insmeert. Dat doe je door de blaadjes te kneuzen en het sap op je huid te smeren, of simpelweg door kattenkruidolie te kopen. En bereid je alvast voor op héél wat aandacht van je katten.

4. Munt

Nog eentje die je makkelijk zelf thuis kan kweken: munt. Het groeit snel, is makkelijk te verzorgen en muggen hebben er een hekel aan. Hang een takje naast je bed, of wrijf enkele blaadjes op je huid - zo ruik je meteen lekker fris. Bovendien weet je altijd wat te doen met de overschot van het plantje: gooi wat blaadjes in een lekkere cocktail, op een ijsje of zet een lekker kopje muntthee. Mogelijkheden zat.

5. Citroengras

Zelf vinden we de geur best lekker, maar muggen halen er hun neus voor op. Je kan het zelf planten in de tuin, maar wie geen groene vingers heeft kan ook gewoon vers citroengras kopen in de supermarkt. Zet de stengels in een vaasje met water en je kamer ruikt meteen fris, terwijl muggen liever op een afstandje blijven. Ideaal toch? '(br.hln)


» Reageer (0)
04-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primark, Zara en H&M willen samen de mode-industrie veranderen

Primark, Zara en H&M willen samen de mode-industrie veranderen

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/1/4/20170704145605/media_xll_9841369.jpg

Na de ramp van Rana Plaza in 2013 waarbij 1.134 mensen om het leven kwamen nadat een kledingfabriek instortte, ondertekenden 200 kledingmerken een akkoord om de brand- en constructieveiligheid in die fabrieken te ondertekenen. Dertien bedrijven zoals Zara, H&M, C&A en Primark hebben nu dat akkoord voor nog minstens drie jaar verlengd.

Sinds het instorten van Rana Plaza, de grootste ramp in de kledingindustrie ooit waarbij 1.134 mensen omkwamen en meer dan 2.000 mensen (zwaar)gewond raakten, weet de hele wereld in welke slechte omstandigheden veel van onze kleding gemaakt wordt.

Als gevolgd daarvan zetten meer dan 200 kledingmerken hun handtekening onder het 'Bangladesh Fire and Safety Accord' om de werkomstandigheden en de veiligheid in de kledingfabrieken te verbeteren. De afgelopen vier jaar is er al heel wat vooruitgang geboekt. Zo zijn verschillende fabrieken gerenoveerd nadat er veelvuldige bouwkundige controles werden uitgevoerd.

Toch is er nog een hele lange weg af te leggen. Op bepaalde vlakken zoals bijvoorbeeld het loon en de vakbondsvrijheid van de kledingarbeiders is er namelijk amper vooruitgang geboekt. Daarom hebben dertien kledingmerken, zoals Primark, C&A, Zara, Esprit en Bestseller hun handtekening gezet onder een nieuw akkoord. Daarmee beloven ze zich nog minstens drie jaar extra in te zetten om de industrie te veranderen. (br.hln)


» Reageer (0)
03-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 dingen die je moet weten voor je een tattoo zet

8 dingen die je moet weten voor je een tattoo zet

http://static1.hln.be/static/photo/2017/17/4/3/20170702093835/media_xll_9835728.jpg

Eindelijk is het dan zo ver. Na het maandenlang - zo niet jarenlang - verzamelen van Pinterestplaatjes en foto's heb je dan toch een afspraak gemaakt. Een tatoeage. Spannend! Maar voor je naar de tattooshop trekt, lees je toch best eerst nog even dit.

1. Begin klein

Je mag dan nog dol zijn op de stoere look van zo'n sleeve, bij je eerste tatoeage is het geen slecht idee om met een kleintje te beginnen. Niet alleen kan je zo aan het gevoel wennen, je kan zo ook bepalen of het wel écht iets voor jou is, hoe je de tatoeage best verzorgt en hoe je huid erop reageert.

2. Plan je tattoo

Mooi hoor, zo'n vrolijke tattoo die vanop je schouderblad komt piepen onder dat laag uitgesneden topje. Al bewaar je het plaatsen van een tatoeage beter voor een periode met iets minder zon en iets meer kledingstukken. Blootstelling aan zon en water kunnen je tatoeage beschadigen. Daarom is het beter om een afspraak te maken in de herfst of winter.

3. Kijk niet op een euro

Een tatoeage heb je voor het leven, ook als 'ie lelijk is. Kijk daarom niet op een euro of tien, maar kies voor het neusje van de zalm. Ook al is die drie keer zo duur. Je tatoeage zal mooier gezet zijn, én je hoeft je geen zorgen te maken over de hygiëne.

4. Zoek verschillende tattoo artists op

Iedereen heeft een andere stijl, het is dan ook belangrijk dat je een afspraak maakt bij een tattoo artist wiens stijl bij de jouwe past. Ga niet langs bij iemand die zich specialiseert in tribal tatoeages als je een subtiel en kleurrijk bloemetje op je pols wil.

5. Anderen zullen een mening hebben

Als je tatoeage op een zichtbare plaats is, bereid je je best voor op het feit dat anderen er hun zegje over zullen doen en willen weten wat de achterliggende betekenis is. Natuurlijk kan je een praatje voorbereiden, maar je mag die opmerkingen en vragen ook perfect negeren. Je tattoo is iets persoonlijks en je bent helemaal niemand iets verschuldigd.

6. Vraag naar de naverzorging

Vaak is het aangeraden om met water - of desnoods een Ph neutrale zeep - te wassen. Breng vervolgens twee tot drie keer per dag de zalf aan die je van je tattoo artist hebt meegekregen en blijf zo veel mogelijk van eventuele korstjes af.

7. Kies de juiste plaats

Niet alle zones zijn even geschikt voor een tattoo. Tekeningen op je vingers, voetzolen of handpalmen zullen sneller vervagen en zal je dus vaker moeten laten bijwerken wil je ze mooi houden. Ook tatoeages op je buik zijn niet aan te raden als je nog een kinderwens hebt, en wie een tekening op zijn of haar pols wil, houdt best rekening met de huidplooien als je niet wil dat de tekening vervormt.

8. Hou je tattoo zo lang mogelijk mooi

Bescherm je inkt de komende maanden met zonnebrand - of zelfs een sunblock - zodat de tekening zo lang mogelijk mooi blijft. Smeer ook trouw een hydraterende crème om de huid in optimale conditie te houden (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!