Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volg nooit dieettips van celebs

"Volg nooit dieettips van celebs"




De knappe actrice Megan Fox en het voormalig topmodel Cindy Crawford zweren dat azijn hun geheim is om slank te blijven. Wetenschappers waarschuwen nu voor het groeiend aantal celebs dat theorieën verkondigt over hoe gezond, slim, knap en jong te blijven.


"Celebs misbruiken hun status om raad te geven slankheids- en gezondheidstips te geven", aldus een Britse gezondheidsorganisatie. "Vooral Megan Fox en zangeres van de Black Eyed Peas Stacy Ferguson geven het slechtste voorbeeld, door te zeggen dat azijn helpt te vermageren en te detoxen. Volgens Fox reinigt dit je lichaam en helpt het overtollige vloeistoffen af te voeren. De celeb houdt er niet van te diëten, want ze is lui en houdt van snoep, daarom vindt ze het nodig dat ze zichzelf reinigt. Dit klinkt heel aantrekkelijk, maar er is geen wondermiddel om snel te vermageren. Het lichaam en de lever reinigen alles, azijn verbetert de werking er echter niet van."






Roger Moore beweerde dan weer dat foie gras Alzheimer, diabetes en reumatoïde artritis kan veroorzaken, het zou een manier zijn om snel terminaal ziek te worden. "Je kan niet ziek worden door enkel een ding te eten", zegt de organisatie. Ook Gwyneth Paltrow zou de bal misslaan met haar visie op voeding. "Ze snapt er niets van, het is de portie die bepaalde dingen zo gevaarlijk maakt. Als je weinig van iets ongezonds eet, is er geen bewijs dat het je ziek kan maken.


Wetenschapper Ellen Raphael: "Mensen die veel aandacht van het publiek krijgen, hebben een te 'luide stem'. Dankzij het internet cirkelen deze misleidende beweringen lang rond. Ik hoop dat celebs vanaf nu eerst de feiten controleren bij wetenschappers voor ze uitspraken doen over dingen waar ze weinig van weten."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cadeaubonnen vlogen de deur uit

Cadeaubonnen vlogen de deur uit





Wie recent enkele cadeau's mocht uitpakken, had veel kans dat er een geschenkenbon bijzat. Bongo spreekt van een massaal succes tijdens de feestperiode.


Meer dan één miljoen cadeaubonnen werden het voorbije jaar afgeleverd door Bongo. De crisis laat zich bij het bedrijf niet voelen, dit jaar bleek er een groei van ruim 40 procent tegenover vorig jaar.


Bongo is niet de enige die tevreden terugblikt. Vivabox en Cadeaubox spreken dezelfde taal en mogen op even groot succes rekenen. Vooral tijdens de feestdagen werden er, niet geheel onlogisch, meer verkocht. Tijdsgebrek wordt als belangrijkste reden voor zoveel succes aangegeven




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie Bracquemond

Marie Bracquemond

1 december 1841 - Parijs, 17 januari 1916


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/marie-bracquemond.jpg?t=1262530112
Op het terras van Sèvres, 1880


Marie Bracquemond (Argenton (Bretagne), 1 december 1841 - Parijs, 17 januari 1916) was een Franse impressionistische vrouwelijke kunstenaar, door Gustave Geffroy in 1894 beschreven als een van de trois grandes dames van het Impressionisme, naast Berthe Morisot en Mary Cassatt.


Zij wordt echter nauwelijks genoemd in boeken over vrouwelijke kunstenaars. Dit was het resultaat van de inspanningen van haar man, Félix Bracquemond, om haar ontwikkeling als kunstenaar te dwarsbomen. Felix had bezwaar tegen de impressionistische stijl die zij had aangenomen.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/bracquemond_foto.jpg?t=1262530777



Ze werd geboren als Marie Quivoron. Haar achtergrond staat in scherp contrast met de culturele, welvarende en stabiele omgeving van de andere vrouwelijke impressionisten - Cassatt, Morisot en Gonzalès. Ze was het kind uit een ongelukkig, gearrangeerd huwelijk. Haar vader, een zeekapitein, stierf kort na haar geboorte. Haar moeder hertrouwde snel met M. Pasquiou. Daarna leidde ze een onrustig bestaan, verhuizend van Bretagne naar de Jura, Zwitserland, en naar de provincie Auvergne voordat zij zich vestigde in Etampes, ten zuiden van Parijs. Ze had een zus, Louise, geboren terwijl het gezin woonde in Corrèze, in de buurt van Ussel, in de Auvergne, in de oude abdij van Bonnes-Aigues.


In haar tienerjaren begon ze haar lessen in het schilderen bij M. Wasser, door haar beschreven als een oude schilder die nu schilderijen restaureerde en les gaf aan de jonge vrouwen van de stad. Zij vorderde in zo'n snel tempo, dat het schilderij van haar moeder, zusje en oud-leraar poserend in de studio al in 1857 door het Salon werd aanvaard. Zij werd geïntroduceerd bij Ingres, die haar adviseerde en op zijn beurt introduceerde bij twee van zijn studenten, Flandrin en Signol. De criticus Philippe Burty noemde haar een van de meest intelligente leerlingen in Ingres' studio. Marie verliet Ingres' studio en begon met haar werk geld te verdienen. Het hof van keizerin Eugénie de Montijo gaf opdracht voor een schilderij van Cervantes in de gevangenis. Dit schilderij stemde kennelijk tot tevredenheid, want zij is toen door de Graaf de Nieuwerkerke, de directeur-generaal van de Franse musea, gevraagd om kopieën te maken van belangrijke werken in het Louvre.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/marie-bacquemond-2.jpg?t=1262530472



Het was tijdens het kopiëren van oude meesters in het Louvre, dat zij werd opgemerkt door Félix Bracquemond, die verliefd op haar werd. Zijn vriend, de criticus Montrosier, regelde een ontmoeting en vanaf toen waren Marie en Felix onafscheidelijk. Ze werden twee jaar verloofd voordat ze trouwden in 1869, ondanks de tegenwerpingen van Maries moeder.


Felix en Marie werkten samen op de Haviland Studio in Auteuil, waar Felix artistiek directeur was geworden. Marie ontwierp borden voor serviezen en schilderde op grote panelen beeltenissen van muzen, die werden getoond op de Wereldtentoonstelling van 1878. Haar schilderijen werden vanaf 1874 op regelmatige basis aanvaard voor de Salon. Omdat zij zich tijdens het etsen te gebonden voelde, waren de inspanningen van Felix om haar deze kunst te leren slechts een matig succes. Toch heeft ze negen etsen geproduceerd, die getoond werden tijdens de tweede tentoonstelling van de Society of Painter-Etchers op de Galeries Durand-Ruel in 1890.

Felix introduceerde haar bij de media en de kunstenaars die hij bewonderde, maar ook bij oudere meesters, zoals Chardin. Ze werd vooral aangetrokken door de Belgische schilder Alfred Stevens. Tussen 1887 en 1890 begon haar stijl te veranderen, onder invloed van de impressionisten. Haar doeken werden groter en haar kleuren intenser. Ze verlegde haar blik naar buiten en tot Felix' afschuw werden Monet en Degas haar mentors.


Marie Bracquemond heeft deelgenomen aan de impressionistische tentoonstellingen van 1879, 1880 en 1886. In 1879 en 1880 zijn een aantal van haar tekeningen gepubliceerd in La Vie Moderne. In 1881 zijn vijf werken tentoongesteld in de Dudley Gallery in Londen. Veel van haar bekendste werken zijn geschilderd in haar tuin in Sèvres.


In 1886 ontmoette Felix Gauguin via Sisley en bracht de verarmde kunstenaar bij hem thuis. Deze had een beslissende invloed op Marie en in het bijzonder leerde hij haar hoe het doek voor te bereiden, met het oog op de verwezenlijking van de intense kleuren ze nu zo graag wilde.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Marie-Bracquemond-3.jpg?t=1262530310
De zoon en dochter van de kunstenares in de tuin van Sèvres, 1890


Hoewel ze werd overschaduwd door haar bekende man, wordt het werk van de teruggetrokken Marie Bracquemond geacht dichter bij de idealen van het impressionisme te staan. Volgens hun zoon Pierre, was Felix Bracquemond vaak rancuneus naar zijn vrouw. Hij wees haar kritiek op zijn werk bruusk af en weigerde om haar schilderijen aan bezoekers te tonen. In 1890 gaf Marie het schilderen op, verdrietig door de voortdurende wrijving en ontmoedigd door gebrek aan belangstelling voor haar werk, met uitzondering van een paar particuliere werken. Een van haar laatste schilderijen was De dochter en zoon van de artiest in de tuin in Sèvres.




» Reageer (0)
03-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De g-spot bestaat toch niet

De g-spot bestaat toch niet





De wanhopige zoektocht van miljoenen vrouwen (en mannen) naar de 'g-spot' kan gestaakt worden. Het mysterieuze plekje in het vrouwenlichaam dat garant zou staan voor seksueel plezier, bestaat namelijk niet, zo concluderen Britse wetenschappers. Dat schrijft de zondagskrant The Sunday Times.

Duitse ontdekking
De Duitser Ernst Gräfenberg "ontdekte" de erogene zone die vrouwen tot een climax kon helpen brengen, maar het was de Amerikaanse professor Beverly Whipple die de ontdekking wereldkundig maakte. Hij  onderzocht 400 vrouwen en publiceerde hoopgevende resultaten over dit trosje hypergevoelige zenuwuiteinden.
 
Wel of niet?
In de halve eeuw die sindsdien is verstreken, werd driftig gediscussieerd over het bestaan van dat plekje.  Na onderzoek bij 1.800 Britse vrouwen concluderen de onderzoekers dat het plekje niet bestaat. 

Aan het onderzoek namen tweelingen deel. Als een helft van een identieke tweeling zei dat ze een g-spot had, moest de ander dat ook hebben aangezien zij hun genen delen. Dat bleek echter niet zo te zijn, dus gaat het volgens professor Tim Spector om een mythe.

Subjectief gegeven
"Dit is verreweg het grootste onderzoek ooit en het toont duidelijk aan dat de idee van een g-spot puur subjectief is. Vrouwen mogen dan zeggen dat het bezit van een g-spot samenhangt met dieet of lichaamsbeweging, maar in werkelijkheid is het vrijwel onmogelijk er concrete sporen van te vinden", aldus  Spector.
 
Twijfels
De meeste artsen hebben altijd al twijfels gehad bij het bestaan van de g-spot. Volgens gynaecoloog Gedis Grudzinskas "bewijst dit onderzoek het verschil tussen populaire wetenschap en biologische of anatomische wetenschap".
 
"Foute studie"
Toch is de zoektocht naar het plekje hiermee niet afgesloten. Want professor Whipple geeft niet toe en beschreef de Britse studie als "foutief" omdat geen rekening was gehouden met bepaalde seksuele technieken en geen lesbische vrouwen waren ondervraagd.
 
Daarnaast klaagt ze dat "er geen rekening is gehouden met het feit dat tweelingen doorgaans niet dezelfde seksuele partner hebben".

In het Journal of Sexual Medicine, dat de resultaten van de Britse studie publiceerde, werd al aangekondigd dat over dit thema een groot debat zal worden georganiseerd, met non-believers én believers.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janis Joplin - Cry Baby


Janis Joplin - Cry Baby

Om haar te beluisteren druk op de foto








Janis Lyn Joplin (Port Arthur (Texas), 19 januari 1943 – Los Angeles (Californië), 4 oktober 1970) was een Amerikaans zangeres. Een van haar bekendste nummers is Me and Bobby McGee.

Haar vader werkte bij Texaco Oilcompany en haar moeder was administrateur. Joplin bezocht in de vroege jaren 60 enkele universiteiten, maar studeerde nooit af. De muziek trok haar meer en dan met name de blues, rock-'n-roll en soul. Grote voorbeelden voor haar waren Odetta, Leadbelly, Bessie Smith en "big mamma" Thornton. In 1963 woonde Joplin enige tijd in San Francisco, maar ze keerde al snel terug naar Port Arthur.

In 1966 vertrok Joplin opnieuw naar San Francisco op uitnodiging van de impresario van Big Brother and The Holding Company, Chet Helms. In het begin was de band niet succesvol, maar de grote doorbraak kwam met het optreden op het Monterey Pop Festival in 1967. Met het album dat daarna verscheen, Cheap Thrills, vestigde Joplin definitief haar naam als blueszangeres. Joplin besloot Big Brother and The Holding Company te verlaten en begon The Kozmic Blues Band en later The Full Tilt Boogie Band. Met deze laatste band maakte ze het album Pearl. Haar laatste opnames waren het lied Mercedes-Benz en een verjaardagswens voor John Lennon. Janis Joplin overleed op 27-jarige leeftijd aan een overdosis.

Dat de dood van Janis veroorzaakt was door een overdosis drugs kwam niet echt als een verrassing. Een groot deel van haar leven had zij te kampen met een drugs- en alcoholprobleem. Als kind had ze al de bijnaam 'speedfreak' en dat was zeker niet voor niets; op haar dieptepunt woog zij nog maar 40 kilo. Gelukkig bood toen de uitnodiging om naar San Francisco te komen om bij Big Brother and the Holding Company te gaan zingen, uitkomst. Helaas was die redding maar van korte duur. Terwijl de band steeds meer successen boekte, steeg niet alleen Janis' inkomen maar ook de druk om te presteren. Deze grote druk kon Janis niet aan. Zij greep meteen weer terug naar de alcohol en drugs. Uiteindelijk werd Janis Joplin op 4 oktober 1970 dood gevonden in haar hotelkamer in Los Angeles, overleden aan een overdosis heroïne. Wat Janis niet wist is dat haar dealer de heroïne deze keer niet eerst zelf getest had en dat het onversneden (pure) heroïne bleek te zijn. Janis nam een voor haar gebruikelijke hoeveelheid van de drugs in wat haar fataal werd.

Het album Pearl verscheen postuum in 1971. Haar bekendste nummer was Me and Bobby McGee, geschreven door Kris Kristofferson en uitgebracht na haar dood in 1971.

Joplin wordt nog steeds beschouwd als een van de invloedrijkste blueszangeressen van de jaren '60. Vooral haar optreden in Woodstock (1969) wordt nog steeds als klassiek beschouwd. Joplins teksten weerspiegelen een gevoel van pijn en eenzaamheid van een vrouw die een laag zelfbeeld had en gekweld werd door een gebrek aan zelfvertrouwen. Dit zal ongetwijfeld ten grondslag hebben gelegen aan haar succes als blueszangeres.





» Reageer (0)
02-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interpol seint gestolen Degas

Interpol seint gestolen Degas


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/15/3/0/media_xl_3271245.jpg?20091231193712


Een klein pastelwerkje van de hand van impressionist Edgar Degas, dat donderdag gestolen werd uit het Musée Cantini in Marseille, werd toegevoegd aan een database waarmee Interpol de wereldwijd gezochte kunstwerken bijhoudt en signaleert. Dat staat te lezen op de website van de internationale politieorganisatie.


Een uitgebreide fiche over het kunstwerk van Degas, 'Les Choristes' genaamd, te raadplegen in de database van Interpol. De fiche bestaat uit foto's in kleur en een gedetailleerde beschrijving van het werk.

De catalogus waarin Interpol sinds 40 jaar alle vermiste kunstwerken bijhoudt, en die intussen zo'n 34.000 werken telt, is sinds augustus 2009 gratis te raadplegen via het internet door mensen die over een toegangscode beschikken, zoals politieagenten, magistraten, professionelen of kunstliefhebbers. De database werd ook voor het grote publiek opengesteld om de handel in gestolen kunstwerken beter te kunnen bestrijden.







Het gestolen werk van Degas werd voor een expositie door het Parijse Musée d'Orsay tijdelijk uitgeleend aan het Musée Cantini in Marseille. "Dit kunstwerk is onverkoopbaar", onderstreept een bron die zich bezighoudt met het dossier.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak jezelf gratis gelukkig

Maak jezelf gratis gelukkig





Waar worden mensen gelukkig van? De kleine dingen des levens, zo blijkt uit een Britse bevraging. Niet een vette spaarpot, it-bags of designerschoenen maar wel een heerlijk nachtje slapen, lekker vers brood, propere lakens of een goed gesprek met vriendinnen.

Natuur, familie en vrienden
Wat mensen gelukkig maakt, heeft vaak een link met de natuur. Een vogeltje dat fluit, de geur van de zomer of de wereld na een regenbui of hoe de zon valt in een herfstbos. Ook vriendschap (lachen, praten, troosten, steun krijgen), familie (hand-in-hand wandelen met je kinderen, een massage van je man of een knuffel van je vader) en iets lief doen voor iemand anders (een fietser overlaten, een gesprekje aanknopen aan de bushalte of iets van het bovenste rek in de supermarkt halen) zijn allemaal bronnen van geluk.

Eigen geluksbrengers
Deze kleine geluksbrengers zijn allemaal gratis, en komen bijna in onbeperkte mate. Dat betekent ook dat 'gelukkig worden' je niets hoeft te kosten én dat je het zelf in de hand hebt. Je kan leren genieten van wat zo voor de hand ligt, en je kan waarderen wat het leven je elke dag opnieuw in de schoot werpt.

Iedereen heeft eigen geluksbrengers en iedereen heeft er toegang toe. Je kan zo meteen niets bedenken dat jouw leven opfleurt? Probeer elke dag drie dingen te bedenken die je gelukkig hebben gemaakt die dag, of waarvoor je dankbaar bent. Na een tijdje waardeer je je geluksbrengers veel meer.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsparty loopt uit de hand: meer dan 50 gewonden

Nieuwjaarsparty loopt uit de hand: meer dan 50 gewonden





De jaarlijkse oudejaarsavondfuif van de KLJ in Waarschoot is zo zwaar uit de hand gelopen dat 27 feestgangers naar het ziekenhuis gebracht moesten worden. Een dertigtal werd ter plaatse verzorgd, weet 'Het Laatste Nieuws'.
 
Een groep van 40 tot 60 jongeren van buiten de gemeente zorgde van middernacht tot 's ochtends 6 uur voor verschillende vechtpartijen. De acht aanwezige securitymensen konden de situatie niet meester en riepen de hulp in van de politie. Die moest op haar beurt versterking vragen in het hele Meetjesland.

"Bloedneuzen en gebroken tanden"
"Verschillende mensen hadden zodanig veel gedronken dat ze opgenomen moesten worden. De meesten liepen blauwe ogen, gescheurde lippen en oren, bloedneuzen en gebroken tanden op door de vele vechtpartijtjes", zegt korpschef Johan Geeraert in de krant.
 
Een harde kern van amokmakers bedreigde zelfs medewerkers van het Rode Kruis. "Eén persoon toonde me zijn mes en dreigde me de keel over te snijden als ik zijn vriend niet zou helpen", vertelt vrijwilliger Kenny. "Ambulanciers kregen dan weer verwijten omdat ze gewonden hielpen. Bedreigd worden om iemand te helpen, dat maakte ik nog nooit mee.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyndi Lauper - Girls Just Want To Have Fun

Cyndi Lauper - Girls Just Want To Have Fun

Klik op de foto om haar te beluisteren






Cynthia  Lauper (New York, 22 juni 1953) is een Amerikaans zangeres en actrice.

Haar meest succesvolle singles waren Girls Just Want To Have Fun (1983), Time After Time (1984), The Goonies 'R' Good Enough




» Reageer (0)
01-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookverbod in horeca is niet rechtsgeldig door taalblunder

"Rookverbod in horeca is niet rechtsgeldig door taalblunder"


http://img706.imageshack.us/img706/1272/roken.jpg



Het rookverbod in de horeca dat op 1 januari in voege zou treden, is niet rechtsgeldig. De Nederlandse tekst in het Staatsblad bevatte een zin in het Frans en daardoor is de nieuwe rookwet ongeldig voor Vlamingen. Dat meldt vtm.
 
Ongrondwettelijk
De Nederlandstalige tekst van het rookverbod die in het Staatsblad is verschenen, werd afgesloten met een formule in het Frans. En dat is niet grondwettelijk. Ook de koning, die de wet heeft ondertekend, had de zin over het hoofd gezien. Door de fout is de nieuwe rookwet ongeldig voor Vlamingen.
 
Rechtzetting
De regering zit verveeld met de zaak en wil zo snel mogelijk een rechtzetting in het Staatsblad.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25.000 Nederlanders beginnen 2010 in ijskoud water

25.000 Nederlanders beginnen 2010 in ijskoud water





Ruim 25.000 Nederlanders zijn het nieuwe jaar begonnen met een duik in het koude water. Traditiegetrouw kwamen de meeste zwemmers af op een plons in de Noordzee bij Scheveningen.


Hier kwamen volgens schatttingen van initiatiefnemer Unox 8.600 zwemmers opdraven. Dat zijn er 2.100 meer dan het jaar daarvoor. De organisator spreekt van zeer goed duikweer: "Het was door de zon ook warmer dan was voorspeld: 4 graden Celsius."



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/9/1/8/media_xl_3284843.jpg?20100101184549



Volgens Unox komen steeds meer gezinnen de duik nemen. "We zien steeds meer kinderen opduiken, waarmee het echt een jaarlijkse traditie voor gezinnen wordt."


Op 63 locaties in Nederland waagden mensen de sprong in het water. Er waren 68 duiken gepland, maar door ijsvorming gingen er in het noorden van het land vijf niet door. De eerste nieuwjaarsduik was op 1 januari 1960.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Degas ter waarde van 800.000 euro gestolen in Marseille

Degas ter waarde van 800.000 euro gestolen in Marseille




Een schilderij van de Franse impressionist Edgar Degas, met een geschatte waarde van 800.000 euro, is uit het museum Cantini in Marseille gestolen. De diefstal werd vanochtend vastgesteld, zo is uit politiebron vernomen.
 

Het schilderij maakte deel uit van het twintigtal werken van Edgar Degas (1834-1917) dat in het kader van de expositie 'De la scène au tableau' tentoongesteld wordt in het Cantini-museum, in het centrum van Marseille. De expositie opende op 6 oktober en loopt tot zondag 3 januari. Het parket opende een onderzoek, dat in handen is van de antibanditismebrigade van de Franse gerechtelijke politie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taylor Swift - You Belong With Me

Taylor Swift - You Belong With Me

Klik op de foto om haar te beluisteren





Over Taylor  Swift


Taylor Alison Swift (Wyomissing (Pennsylvania), 13 december 1989) is een Amerikaanse countryzangeres.

Swift is geboren in Wyomissing, Pennsylvania, als dochter van Andrea en Scott Swift en heeft nog een jongere broertje Austin. Ze is opgegroeid op een boerderij waar kerstbomen worden gekweekt. Op haar tiende begon ze met optreden op karaokewedstrijden, markten en festivals die meestal in de buurt van haar woonplaats waren. Ze heeft ook ooit een hele zomer besteed aan het schrijven van een boek van maar liefst 250 pagina's lang, dat echter nooit is uitgegeven.

Swifts grootste voorbeelden waren haar grootmoeder (die operazangeres was) en LeAnn Rimes. Ze heeft altijd al countrymuziek gezongen. Op haar elfde ging ze voor het eerst naar Nashville waar ze aan elk platenlabel een cd met zelfingezongen karaokeliedjes gaf, maar ze kwam met lege handen terug. Velen wezen haar af door haar te jonge leeftijd. Swift gaf niet snel op en bleef liedjes schrijven en naar Nashville terugkomen om liedjes te schrijven met andere songwriters. Op haar twaalfde kon Taylor al liedjes schrijven en op een gitaar spelen. Op haar veertiende besloten haar ouders te gaan verhuizen naar een dorpje dichtbij Nashville. Op haar vijftiende kreeg ze een platendeal van RCA, die zij weigerde omdat ze haar eigen liedjes niet mocht opnemen. Ze kreeg kort daarna echter wel een andere platendeal aangeboden door Scott Borchetta van Big Machine, die haar had zien optreden in een café in Nashville. Ze werd ook de jongste songwriter aangenomen bij Sony/ATV Tree.




» Reageer (0)
31-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk

Vuurwerk is mooi maar onze diertjes zijn er heel bang van



http://img268.imageshack.us/img268/6936/happynewyearworks.gif



Ik wenst iedereen veel plezier tijdens het eindejaarsfeest maar ik doe ook een oproep om ook aan de dieren te denken. Mensen vinden vuurwerk mooi en spannend maar voor veel dieren is dit een zeer angstaanjagend verschijnsel. Dieren begrijpen er niets van en worden heel angstig, ze lopen in paniek weg van het lawaai en de lichtflitsen. Elk jaar opnieuw lopen dieren verloren of raken ze gewond.

Steek dus liever geen vuurwerk af en hou zeker rekening met volgende tips:


# Hou alle huisdieren goed binnen van zodra het donker wordt. Sluit alle ramen en deuren goed af, haal de rolluiken helemaal naar beneden en sluit de gordijnen. Laat het licht aan en de radio of TV spelen om het ergste lawaai en licht van het vuurwerk te dempen. Als je hond zeer gevoelig is voor harde knallen, kan je de dierenarts vragen een licht kalmeermiddel voor te schrijven.

# Zet konijnen, hamsters en andere dieren in hun kooi en plaats ze binnen of in een goed afgesloten stal of garage.

# Hou paarden,ezels, schapen, geiten, pony’s en runderen zoveel mogelijk op stal.

# Steek nooit vuurwerk af in de onmiddellijke omgeving van een dier. Let erop dat ook in de aangrenzende weiden geen dieren staan, ook grotere dieren zoals paarden en koeien hebben veel schrik van vuurwerk.
Stel het vuurwerk zo laat mogelijk op en controleer voor het aansteken of er zich geen dieren in de nabijheid verstopt hebben (bv. egels).

# Waarschuw je buren op tijd als je van plan bent om vuurwerk aan te steken. Zo kunnen ook zij de nodige maatregelen nemen


Denk eraan onze dieren zijn  echt bang van vuurwerk !!!




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer dankbaar zijn via je dagboek

Leer dankbaar zijn via je dagboek





Hoe vaak hoor je niet de verzuchting: waarom is alle nieuws negatief? Maar tegelijk praten mensen zelf altijd over hun problemen, en vergeten ze waarvoor ze dankbaar zijn. Een nieuw dagboek moet daarbij helpen.

5 x dankbaar
Het zogenaamde dankbaarheidsdagboek 'verplicht' je dagelijks vijf dingen neer te schrijven waarvoor je dankbaar bent. Een lekkere kop koffie, een traktatie van een jarige collega, een goede gezondheid of het niét hebben van een ongeval.

Na Amerika, ook Europa
Het dagboek is in Amerika, en dan vooral in Los Angeles, een grote hit. Maar kan het ook over de grote plas werken, in het cynischere Europa? Een Britse journaliste van de krant Daily Mail probeerde het.

Slecht begin
"Het begint slecht. Als ik het dagboek opensla, staat er 'For Oprah, with love. THANK YOU'. Voor een nuchtere, cynische Brit als ik is dat té veel grandeur. Maar ik besluit om het idee een kans te geven, en ik begin met op te schrijven waarvoor ik dankbaar ben. Dat is verrassend gemakkelijk: je lievelingsnummer op de radio horen, een lekkere maaltijd gepresenteerd krijgen...

"Ik ben verslaafd"
Na twee weken ben ik helemaal verslaafd aan dit dagboek. Hoe slecht mijn dag ook was, ik heb nog altijd een huis met verwarming. Het plaatst dingen in perspectief, en het herinnert me eraan dat ik het zo slecht niet heb. Dag na dag word ik positiever. Als er één goed voornemen is dat ik wil houden, dan is het wel in dit dagboek schrijven."

Bestellen kan via amazon.com, maar niets houdt je tegen om in je eigen dagboek of in een doodgewoon schriftje te schrijven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paris Hilton-syndroom leidt tot chihuahuaplaag in kennels

Paris Hilton-syndroom leidt tot chihuahuaplaag in kennels


http://img109.imageshack.us/img109/5978/chihuahuat.jpg



Terwijl de meeste hondenasielen in de Verenigde Staten klagen over een teveel aan pitbulls en grote bastaardhonden waarvoor moeilijk een goede thuis te vinden is, raken de asielen aan de westkust vol met modieuze chihuahua's. "We hebben onze handen vol met de chihuahua's. We worden er gek van", klaagt Deb Campbell, woordvoerster van een hondenkennel in San Francisco.


Paris Hilton
Een derde van alle honden in de asielen van San Francisco zijn ondertussen chihuahua's. Eenzelfde situatie is merkbaar in Los Angeles, Oakland, Berkeley en San Jose, waar de kleine honden met de puntige oren en grote ogen in nooit geziene getale de kennels bevolken. Het probleem is zo groot geworden dat het een naam gekregen heeft: het 'Paris Hilton-syndroom'.
 

Californië
Toch lijkt het probleem enkel Californië te treffen. "Mensen van de oostkust tot de zuidelijke staten bellen ons met de vraag om hen chihuahua's te sturen", aldus Campbell. Dierenrechtenactivisten in Californië leggen de schuld van het probleem bij Hollywood. Beroemdheden zoals Paris Hilton, Britney Spears, Hillary Duff en Mickey Rourke laten zich immers vaak opmerken in het gezelschap van zo'n hondje dat in een handtas past.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer meldingen van kindermishandeling

Meer meldingen van kindermishandeling





De Vertrouwenscentra Kindermishandeling van Vlaams-Brabant, Antwerpen en Gent registreerden dit jaar 10 tot 15 procent meer meldingen dan in 2008. De twee overige afdelingen, in Limburg en West-Vlaanderen, spreken over een status-quo of lichte stijging. Dat melden de Coreliokranten.
 
Baby's en peuters
Meer meldingen betekent niet noodzakelijk dat er meer kinderen mishandeld worden. Ook ten tijde van de zaak-Dutroux steeg het aantal oproepen bijvoorbeeld spectaculair. "Maar 10 procent is toch opvallend", vindt kinderpsychiater Peter Adriaenssens, die verbonden is aan het Vertrouwenscentrum in Vlaams-Brabant. "Vooral omdat de trend in andere westerse landen al jaren dalend is."
 

In al die regio's renderen die inspanningen duidelijk als het gaat over incest en zware geweldpleging op kinderen, zegt Adriaenssens. Daartegenover stelt hij vast dat in Vlaams-Brabant dit jaar 20 procent meer dossiers werden geopend rond baby's en peuters. Precies bij heel jonge kinderen wordt vaak de kiem gezaaid voor latere gedragsproblemen. En die houden op hun beurt verband met het toenemende seksuele misbruik onder jongeren.




» Reageer (0)
30-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gitaar van Picasso gevonden in schoenendoos in Italië

Gitaar van Picasso gevonden in schoenendoos in Italië





In Italië is een gitaartje aangetroffen dat Picasso ooit maakte voor zijn dochter Paloma. Het instrument in geschilderd hout zat in een schoenendoos in het appartement van een handelaar in Pomezia, nabij Rome.






 
Geel, grijs en zwart
De Spaanse kunstenaar gaf het houten instrument, in geel, grijs en zwart, jaren geleden aan Giuseppe Vittorio Parisi, een Italiaanse artiest en vriend van Picasso. Jaren later liet de 92-jarige Parisi zich door een vriend-handelaar overtuigen de gitaar aan hem toe te vertrouwen. Sindsdien was het waardevolle instrument onvindbaar.





 

Toen Parisi in januari overleed, trok zijn vrouw Wanda naar de politie om te proberen het gitaartje terug te krijgen. De speurders troffen het instrument uiteindelijk aan in het appartement van de handelaar.
De gitaar zal tentoongesteld worden in het museum voor hedendaagse kunst in het Italiaanse Maccagno.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedeeltelijke Maansverduistering op oudejaarsavond

Gedeeltelijke Maansverduistering op oudejaarsavond


http://img682.imageshack.us/img682/8199/maansverduistering.jpg



Op oudejaarsavond doet zich in België een gedeeltelijke Maansverduistering voor. Dat deelt de Volkssterrenwacht Urania mee. Een Maansverduistering doet zich voor wanneer de Maan in de schaduwkegel van de Aarde terechtkomt. Dat gebeurt één of twee keer per jaar, wanneer de Zon, de Aarde en de Maan precies op één lijn staan. In sommige gevallen, zoals op oudejaarsavond, trekt een deel van de Maan door de kern­schaduw van de Aarde.
 
Het spektakel begint donderdag om 18.16 uur, maar dan is nog niets met het blote oog te zien. Vanaf 19 uur lijkt de zuidoostelijke Maanrand (de 'rechteronderkant') wat donkerder dan de rest. Van 19.53 tot 20.53 uur bedekt een deel van de aardschaduw de Maanschijf. Halverwege, om 20.23 uur, bereikt de verduistering haar hoogtepunt: acht procent van de Maan is verduisterd, terwijl ze zo'n 33° boven de oostelijke horizon staat. De verduistering is met het blote oog of een verrekijker te volgen.
 
Het fenomeen is niet even spectaculair als een volledige Maansverduistering, waarbij de Maan volledig door de aardschaduw wordt bedekt, en een koperrode kleur aanneemt, waarschuwt Urania. Voor de eerstvolgende totale Maansverduistering in België is het wachten tot 28 september 2015.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelfactuur asielzoekers loopt op tot acht miljoen

Hotelfactuur asielzoekers loopt op tot acht miljoen

En waar slapen onze dakloze...?



Sinds eind april groeide het aantal asielzoekers op hotel aan tot 1.200. Zij logeren er aan een tarief van dertig euro per persoon per nacht. Dat geeft een totale kost van 8 miljoen euro.


Het jaarbudget van Fedasil, de overheidsdienst die de asielzoekers begeleidt, bedroeg vorig jaar 280 miljoen euro. Acht miljoen daarvan diende voor de opvang in hotels. "Dat is nog altijd minder dan het budget voor de opvang in asielcentra", verduidelijkt Waut Es, woordvoerder van de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS). "Mensen denken dat asielzoekers op hotel veel geld kosten, maar eigenlijk is het omgekeerd."


Maaltijdcheques
Zo krijgen asielzoekers die op hotel verblijven geen begeleiding, maar slechts onderdak en een dagelijkse maaltijdcheque van zes euro.
In opvangcentra zijn wel constant mensen aanwezig en zijn asielzoekers zeker van een warme maaltijd. De factuur per persoon per nacht bedraagt daar 35 euro.


Opvangplaatsen
Volgend jaar krijgt Fedasil een enveloppe van 250 miljoen euro. Daar komt een toelage van 76 miljoen euro bovenop voor de creatie van vijfduizend nieuwe structurele opvangplaatsen. Zestien miljoen euro daarvan is bestemd voor de Regie der Gebouwen.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!