Ingrediƫnten 1 kg aardappelen 1 bos prei, in ringen 80 g boter 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 ui, fijngesneden 1 dl room 1 eigeel peper en zout 2,5 dl witte wijn 2 blaadjes laurier 2 takjes tijm 800 g kabeljauw, in 4 stukken 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
Bereiding Kook de aardappelen. Stoof de preiringen 10 minuten in 50 g van de boter, samen met de knoflook en de ui. Maak een puree van de aardappelen met de opgewarmde room , eigeel en een klontje boter . Breng op smaak en hou de puree warm. Breng in een pan 1 l water aan de kook met de wijn, de laurier en de tijm. Stoom hierboven de stukken vis gedurende 5 minuten. Smelt de boter met de rest van de wijn in een pannetje. Serveer de puree , prei met de vis en de botersaus en maak van alles een mooi geheel . Werk af met de peterselie. Smakelijk.
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek