Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Al 9,3 miljoen euro hulp voor slachtoffers Haïti

Al 9,3 miljoen euro hulp voor slachtoffers Haïti


http://img696.imageshack.us/img696/52/haitijx.jpg



De benefietacties voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti hebben al 9,3 miljoen euro opgebracht. Vlamingen organiseren massaal acties, en van 8 tot 20 uur vond ook de radiouitzending 'Radio 1212' plaats, een gezamenlijk initiatief van Joe fm, MNM, Radio 2, Studio Brussel en Q-music. Om 18 uur had die actie al meer dan 130.000 euro opgeleverd.


Om 19.15 uur was er een totaalbedrag van 9.292.563 euro ingezameld op de rekening 000-0000012-12, beheerd door Caritas International, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam-Solidariteit en Unicef België. Gisteravond stond de teller na een speciale televisie-uitzending op 5,9 miljoen euro.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet je schrap voor het griepseizoen

Zet je schrap voor het griepseizoen





Het is de tijd van het jaar waarop neuzen beginnen te lopen en haast elke hoestbui besmettelijk lijkt te zijn. Het griepseizoen is dus begonnen. Je kunt jezelf hier echter tegen beschermen om zo te vermijden dat je zelf ziek wordt.


Voorbereiding
Dokters zeggen dat het grootste probleem bij griepepidemieën is dat veel mensen zich niet voorbereiden om hun kansen op het virus te beperken. De Britse professor Steve Field: "Griep heeft een erg goed mechanisme om van de ene persoon op de andere overgebracht te worden. Wanneer iemand niest, vliegen er druppeltjes van de neus en de mond, het virus kan dan via de neus en mond de ontvanger 'binnendringen'."






Besmetting vermijden

Iedereen die niest vermijden, is de beste manier om gezond te blijven. Denk er wel aan dat een druppeltje de lengte van een bus kan reizen, dat is dus niet altijd mogelijk. Onderzoeken tonen aan dat het sterken van je immuunsysteem de tweede beste optie is. Zorg dat je genoeg slaapt, stop met roken en beperk je stressniveau.


Voeding
Ook de juiste dingen eten kan een beduidend effect hebben. Een slecht eetpatroon zet je immuunsysteem onder druk," aldus voedingsspecialiste Anna Denny. "Eet noten voor selenium, rood vlees voor ijzer, granen en schaaldieren voor zink. Denk niet dat je door dagelijks wat extra vitamine C te nemen je jezelf veilig zal stellen. Omdat deze stof in water oplost, zal je lichaam de overschotten afvoeren met je urine. Er is namelijk weinig bewijs dat voedingssupplementen je risico op een infectie zal beperken." Zorg dus dat je genoeg groenten en fruit in huis hebt.




» Reageer (0)
21-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen met prei en kabeljauw

Aardappelen met prei en kabeljauw


http://img35.imageshack.us/img35/5225/pureemetprei.jpg


Ingrediënten
1 kg aardappelen
1 bos prei, in ringen
80 g boter
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 dl room
1 eigeel
peper en zout
2,5 dl witte wijn
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm
800 g kabeljauw, in 4 stukken
2 eetlepels peterselie, fijngesneden


Bereiding
Kook de aardappelen. Stoof de preiringen 10 minuten in 50 g van de boter, samen met de knoflook en de ui. Maak een puree van de aardappelen met de opgewarmde room , eigeel en een klontje boter . Breng op smaak en hou de puree warm. Breng in een pan 1 l water aan de kook met de wijn, de laurier en de tijm. Stoom hierboven de stukken vis gedurende 5 minuten. Smelt de boter met de rest van de wijn in een pannetje.
Serveer de puree , prei met de vis en de botersaus en maak van alles een mooi geheel .
Werk af met de peterselie.
Smakelijk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips en methodes om minder te vergeten

Tips en methodes om minder te vergeten





Vergeetachtigheid overkomt ons allemaal wel eens. Onder invloed van stress slagen we er niet in alles te onthouden dat we zouden moeten onthouden, en dus vergeten we de melk in de supermarkt, de handschoenen op het werk, de ruitenvloeistof bij te vullen en die vriendin te bellen. Het goede nieuws is dat je je geheugen kan trainen en kan verbeteren door enkele simpele tips en technieken toe te passen.

Werking
Om dat te doen, is het belangrijk om te weten hoe je geheugen werkt, en hoe herinneringen gemaakt worden.

Het geheugen is simpelweg de opslagplaats van herinneringen. Als je je iets herinnert, dan roep je dat op in je geheugen. In je hersenen zitten hersencellen die met elkaar verbonden zijn, en elektrische signalen doorgeven. Hoe sterker de connectie, hoe minder snel je iets zal vergeten. Daarom herinner je je elke dag je naam, maar niet dat je melk moet kopen, omdat de 'naamherinnering' zo vaak is opgeroepen dat het quasi onverwoestbaar is.

Kortetermijngeheugen
Dat is minder het geval bij het kortetermijngeheugen. Dat geheugen wordt gebruikt voor de tijdelijke opslag en afhandeling van informatie. Wanneer je een adres herinnert dat je net hebt opgezocht, of prijzen vergelijkt in de supermarkt, wordt dit geheugen gebruikt.  Dit type geheugen kan een herinnering voor zo'n 20 seconden vasthouden, en zo'n 7 dingen tegelijkertijd onthouden. Het is onmisbaar voor elke handeling waarbij je moet nadenken, zoals zinnen begrijpen, maar het is ook vluchtig.

Langetermijngeheugen
Het langetermijngeheugen daarentegen bevat alle informatie waarvoor je bewust of onbewust moeite moet dan om het op te roepen. Er zijn verschillende soorten langetermijngeheugen: herinneringen met een emotionele impact, gedetailleerde herinneringen of procedurele herinneringen, wat gaat over vaardigheden als het strikken van de veters.

3 fases
Om een herinnering te maken doorlopen je hersenen drie verschillende stadia: Aanmaken, opslaan en ophalen.

1) Aanmaken
Om een herinnering aan te maken, moet je er bewust en geconcentreerd mee bezig zijn. Anders 'vervaagt' het pad tussen de neuronen even gemakkelijk als de waterstrepen van een vliegtuig in de lucht. Je proberen herinneren wat je probeert op te slaan als herinnering, is de eerste stap.

2) Opslaan
Door er bewust en geconcentreerd mee bezig te zijn, weten je hersenen dat de informatie iets is voor het langetermijngeheugen. Een herinnering wordt gemakkelijker gemaakt als er iets is om de herinnering aan te linken, of als de herinnering een emotionele reactie oproept.

3) Ophalen
Elke keer je een herinnering ophaalt, moet je brein exact hetzelfde 'pad' door de neuronen volgen. Hoe vaker je dat pad neemt, hoe gemakkelijker het wordt.

Hoe hou je je geheugen scherp?

1) Regelmatig bewegen is belangrijk voor je geheugen, omdat het de bloedcirculatie stimuleert, en meer zuurstof en voedingsstoffen naar het brein brengt. Het vermindert tegelijk de kans op stress, diabetes en hart- en vaatziekten, wat indirect ook een effect kan hebben op de werking van het brein. Sommigen geloven dat sporten de voordelen van chemische stoffen nog versterkt en dat het het brein beschermt.

2) Nog belangrijk: voldoende slapen. Niets is zo belangrijk voor de werking van het geheugen als een goede nachtrust. Tijdens de slaap wordt de informatie van die dag verwerkt, geordend en opgeslagen en kunnen de cellen tot rust komen na een drukke dag. Slaapstoornissen als apneu of insomnia kunnen op den duur een effect hebben op het geheugen.

3) Stop met roken. Sigaretten en sigaren vergroten het risico op bloedsomloopstoornissen, wat beroertes, hartaanvallen en zuurstoftekort kan veroorzaken.

4) Vermijd te veel alcohol. Alcohol 'helpt' de neuronen afsterven, en zo gaat er onvermijdelijk informatie verloren.

5) Eet voldoende fruit, groenten, volle granen en goede vetten. Vooral vitamines B (beschermen de neuronen van het giftige homocysterine en maken rode bloedcellen aan, die zuurstof vervoeren), anitoxidanten en vitamine C (vertragen leeftijdsgebonden geheugenverlies) en omega 3-vetzuren (helpen de cognitieve functie) zijn belangrijk.

Tot slot zijn er nog enkele technieken die je kunnen helpen om grote broken informatie in één keer te onthouden. Een voorbeeld daarvan is de locusmethode. Dat houdt in dat je elk item op (bijvoorbeeld) een boodschappenlijstje verbindt met een lichaamsdeel, een ruimte in je huis of een plaats in de supermarkt. Hierdoor kan je in de ruimte of door te denken aan het lichaamsdeel herinneren wat je wilde kopen.

Een andere manier is een associatiemethode. Om namen op gezichten te plakken bijvoorbeeld, moet je de naam verbinden met iets dat past bij de persoon. Op die manier brengt de persoon de associatie naar boven, en die roept op zijn beurt de naam op.

Oefening baart kunst, en dat geldt ook voor je hersenen. Geef ze voldoende rust, een goede voeding en blijf ze trainen: zo kan je het meest zeker zijn dat ze je niet in de steek laten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opel sluit grote fabriek Antwerpen

Opel sluit fabriek Antwerpen

GM laat 2.600 werknemers vallen als een baksteen


Verslagenheid alom bij de Opel-werknemers as ze het slechte nieuws te horen krijgen.


N-VA-voorzitter Bart De Wever betreurt de beslissing van GM en voelt mee met de getroffen werknemers. Hij heeft het over een "zwarte dag voor Antwerpen". Wat de zaak volgens hem extra pijnlijk maakt, is dat de GM-directie al maanden "met de voeten van de werknemers speelt, twijfels zaait en iedereen aan het lijntje houdt", om ze uiteindelijk als een baksteen te laten vallen.
 
"Dit is een drama voor alle 2.600 werknemers bij Opel Antwerpen, net zoals voor al die andere mensen die reeds hun job zijn kwijtgespeeld in andere bedrijven en de mensen die straks wellicht ook getroffen zullen worden bij de toeleveranciers van Opel Antwerpen", aldus De Wever.
 
Hij spreekt ook zijn bewondering uit voor de werknemers die zijn blijven werken in de moeilijke omstandigheden van de voorbije maanden. "De vakbonden hebben zich in dit bedrijf altijd constructief opgesteld. De Vlaamse regering, zowel de vorige als de huidige, heeft steeds haar uiterste best gedaan om dit bedrijf alsnog te redden, maar die inspanningen hebben helaas niet geholpen", luidt het nog.



http://img707.imageshack.us/img707/3992/opeld.jpg


Vakbonden hadden woensdag al het terrein van de fabriek in Antwerpen geblokkeerd. Geen enkele nieuwe auto kan de fabriek uit. De bonden deden dat toen uit Duitsland geruchten kwamen over sluiting van de fabriek.


General Motors maakt al sinds 1925 auto's in Antwerpen. Aanvankelijk werden in een oude abdij Chevrolets gemaakt, enkele jaren later kwamen daar ook Opels bij. De fabriek maakte ook vrachtwagens van het merk Bedford en Amerikaanse legertrucks. De laatste jaren leverde de lopende band hier Opelmodellen zoals de Ascona, Kadett, Vectra's en momenteel de Astra's.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal vrouwen dat meer verdient dan man vervijfvoudigd

Aantal vrouwen dat meer verdient dan man vervijfvoudigd





Een significant deel van de single mannen droomt van een vrouw zonder ambities, die zonder morren thuis blijft voor de kinderen en het huishouden bestiert.

Maar dat is geen realistisch droombeeld zo blijkt: vrouwen zijn gemiddeld namelijk hoger opgeleid dan hun mannen en zijn steeds vaker de kostwinner in huis. Sinds 1970 verdienen vijf keer zoveel vrouwen meer dan hun mannen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse Pew Research Centre.

Opleiding
In 1970 was 28 procent van de mannen hoger opgeleid dan hun vrouw. 20 procent van de vrouwen was hoger opgeleid dan hun man. In ruim de helft van de gezinnen hadden mannen en vrouwen dus een gelijk opleidingsniveau.

In 2007 was dit helemaal anders. 28 procent van de vrouwen was beter opgeleid dan haar man, terwijl 19 procent van de mannen hoger was opgeleid dan zijn vrouw. De proportie gezinnen waarin man en vrouw hetzelfde opleidingsniveau hebben is dus gelijk gebleven.

Loonbriefje
In dezelfde periode steeg het aantal vrouwen dat meer verdiende dan hun man van 4 procent naar 22 procent. Hun loon steeg met 44 procent, na correctie voor inflatie, terwijl dit bij mannen slechts 6 procent was.

Deze mooie cijfers verbergen wel nog altijd een loonkloof: in de VS verdienen vrouwen gemiddeld 77,9 procent van wat mannen verdienen voor dezelfde job.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Belle & Rod Stewart - I Dont Want To Talk About It

Amy Belle & Rod Stewart - I Dont Want To Talk About It

Klik op de foto om hun te beluisteren






Amy Belle speelde in pubs om in haar onderhoud te voorzien en wordt op een avond opgemerkt door een vriend van Rod Stewart. Voor ze het weet zingt ze een duet met Rod Stewart tijdens een eenmalig concert in  The Royal Albert Hall (2004) . Een gouden kans, want niet veel later (2006) krijgt ze een deal bij Epic in New York en neemt ze een album op.




» Reageer (0)
20-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H&M belooft geen kleding meer te vernietigen

H&M belooft geen kleding meer te vernietigen





De Zweedse keten lag recent onder vuur nadat onverkochte kleding zomaar werd vernietigd. Volgens hun woordvoerder zal dat niet meer gebeuren. Liefdadigheidsinstellingen zullen er in de toekomst nog beter bij varen.

Eenmalig
Volgens de woordvoerder is het niet gebruikelijk dat H&M kleding dumpt. Normaal gesproken worden onverkochte spullen aan liefdadigheidsinstellingen geschonken als UNHCR, Caritas, het Rode Kuis en Helping Hands. Zo stelt H&M dat vorig jaar alleen al meer dan 50.000 kledingstukken werden geschonken. De vernietigde zakken, ontdekt door een journalist van The Times, zouden een eenmalige gebeurtenis geweest zijn.

Voorbeeld
Volgens de Nederlandse professor bedrijfsethiek Ronald Jeurissen, heeft H&M een voorbeeldfunctie. Als marktleider is deze het best bekend bij het grote publiek en zo zijn ze een makkelijke prooi voor actievoerders om zich op te richten. "Wat H&M het best doet, is wachten tot de storm voorbij waait. In de toekomst zal zeker strenger worden gelet wat er met restpartijen staat te gebeuren. De keten zal die fout niet meer maken".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel of peren dessertje

Appel of peren dessertje


http://img121.imageshack.us/img121/572/appel.jpg


Ingrediënten
4 appelen of peren
4 plakjes bladerdeeg
sap van 1 citroen
1 dl ongezoet appelsap
1 eetlepel fijne griessuiker
100 g bloem
50 g grove kristalsuiker
50 g boter
1 snuifje kaneelpoeder


Bereiding
Bekleed vier beboterde, vrij hoge ovenschaaltjes met het bladerdeeg.
Prik de deegbodems een paar keer in met een vork en bak ze ongeveer 5 minuten voor in de op 175°C voorverhitte oven.
Schil de appelen, verwijder pitten en klokhuis en snijd ze in partjes.
Bedruip met een beetje citroensap.
Breng het appelsap met de suiker tegen het kookpunt aan en pocheer daarin de appelpartjes gedurende 3 minuten.
Verdeel vervolgens de uitgelekte appelpartjes over de deegbodempjes.
Kneed de bloem met de grove kristalsuiker, kaneel en boter mooi kruimelig en bestrooi daarmee de appelen.
Bak 15 minuten in de op 175°C voorverhitte oven en serveer met een bolletje roomijs of een toef slagroom. (br.lekkervanbijons)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen verkiezen handige harry boven advocaat ....

Vrouwen verkiezen handige harry boven advocaat...





Vrouwen verkiezen een vakman als partner boven een advocaat, een bankier of een ambtenaar. Dat blijkt uit recent Brits onderzoek.

Bob de Bouwer
Twee derde van de vrouwen wil een handige harry als partner, 34 procent zegt dat ze haar huidige liefde zou dumpen voor iemand die weet hoe zijn gereedschapskist te gebruiken. Een opvallend resultaat is dat Bob de Bouwer met 41 procent beter scoort bij vrouwen dan James Bond (24 procent) en de Cola Light-man (11 procent). Daniel Craig is wel de meest populaire handige celeb.

Ruggengraat
"Deze resultaten bewijzen dat vakmannen de ruggengraat van Groot-Brittannië vormen. Britse vrouwen houden van een partner die praktisch is om in huis te hebben", aldus onderzoeker Mark Pataky.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronald Janssen bekent vijf verkrachtingen

Ronald Janssen bekent vijf verkrachtingen


http://img195.imageshack.us/img195/8149/ronaldjanssen.jpg
Ronald Janssen op een nieuwjaarsfeestje . Foto vtm.

 

Ronald Janssen heeft aan de federale gerechtelijke politie Hasselt vijf verkrachtingen bekend, die hij pleegde in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. Dat maakte de Hasseltse procureur des konings Marc Rubens bekend. Het parket van Hasselt kent de identiteit van de slachtoffers. Janssen pleegde de feiten tussen 2002 en 2006. Het gaat om ernstige zedenfeiten. De man gebruikte telkens een mes en tape.


Het parket van Hasselt gaf vandaag een stand van zaken in het onderzoek naar Janssen, die eerder al de moord op Shana Appeltans en Kevin Paulus uit Loksbergen en de bijna drie jaar oude moord op Annick Van Uytsel uit Diest bekende.


Slachtoffers ingelicht
Volgens de procureur zijn de vijf onderzoeken omtrent de verkrachtingen afgerond met bewijzen en bekentenissen. De slachtoffers zijn eveneens ingelicht. Uit verder onderzoek moet blijken of Janssen nog meer slachtoffers maakte.


Het onderzoek loopt verder en er wordt nagegaan of Janssen verantwoordelijk is voor gewelddadige verkrachtingen in andere gerechtelijke arrondissementen. Wanneer mogelijk doet het parket hierover verdere mededelingen.


Vierde moord?
Over een vierde moord, waarover Janssen bekentenissen zou hebben afgelegd, wil de procureur kwijt dat de speurders in de Euregio nagaan of in de zomer van 2007 een jonge vrouw verdween van wie sindsdien niets meer gehoord is. Er zijn op dit ogenblik geen concrete aanwijzingen.


"Met aandrang wordt de pers gevraagd de slachtoffers van de zedenfeiten niet proberen te benaderen voor het brengen van een eigen verhaal. Elk slachtoffer moet de feiten verwerken en vanuit justitie en politie is aan elk slachtoffer slachtofferhulp aangeboden", aldus Rubens.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarieven openbaar vervoer verhogen op 1 februari

Tarieven openbaar vervoer verhogen op 1 februari





Vanaf 1 februari kunnen treinreizigers niet langer een 50%-verminderingskaart en de treinbiljetten 'Een Dag aan Zee' en 'Een Dag in de Ardennen' van de NMBS kopen. Ook enkele tarieven gaan op 1 februari gemiddeld met 0,57 procent de hoogte in.


MIVB
Ook de tarieven van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB zullen vanaf 1 februari met gemiddeld 2,53 procent stijgen. De grootste stijging betreft de MTB-abonnementen, die gelden voor metro, tram en bus. Met bijna 180.000 gebruikers is het een van de populairste formules. De basisprijs verhoogt van 495 naar 530 euro per jaar. De prijzen voor schoolabonnementen en kaarten voor een rit veranderen niet.


De Lijn
Vanaf 1 februari past ook De Lijn enkele tarieven aan. De Buzzy Pazz en Omnipas worden gemiddeld 2,5 procent duurder. Ook de kaarten en biljetten op het voertuig worden duurder, maar de tarieven in voorverkoop blijven ongewijzigd. Reizigers kunnen voortaan wel in heel Vlaanderen een vervoerbewijs kopen per gsm. Een sms-ticket van een uur zal, inclusief verzendingskost, 1,45 euro kosten.


Kopieervergoeding
Vanaf 1 februari moet u ook een extra vergoeding betalen voor geheugenkaarten, USB-sleutels, mp3- en mp4-spelers, gsm's met mp3- en/of mp4-functie, externe harde schijven en zogenoemde salontoestellen met geïntegreerde harde schijven zoals een dvd-recorder met harde schijf. De nieuwe vergoedingen variëren afhankelijk van de capaciteit van 0,15 tot 13 euro.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Obama in Madame Tussauds

Michelle Obama in Madame Tussauds





Gisteren is in het Madame Tussauds-museum in Londen het wassen beeld van Michelle Obama onthuld. De exacte kopie van de presidentsvrouw kwam er niet toevallig: vandaag zal het precies een jaar geleden zijn dat Barack Obama de eed als Amerikaans president aflegde.






Michelle werd stijlvol afgebeeld in een mouwloze paarse jurk, met een zwarte sweater eroverheen. "Het beeld van Barack Obama is een ware publiekslokker, maar ik vermoed dat zijn vrouw niet voor hem zal moeten onderdoen", aldus woordvoerster Liz Edwards.


Mevrouw Obama zal tot midden april in Londen te bewonderen zijn. Dan verhuist het beeld naar het Madame Tussauds-museum in het Thaise Bangkok.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duffy - Rain On Your Parade

Duffy - Rain On Your Parade

Klik op de foto om haar te beluisteren






Aimee Anne Duffy (Nefyn, 23 juni 1984) is een Welshe zangeres en songwriter. Haar stem wordt vaak vergeleken met die van Dusty Springfield en Amy Winehouse. Met haar soulnummers wordt ze getipt als een groot doorbrekend talent in 2008.


Duffy werd in 1984 geboren in het stadje Nefyn. Haar ouders scheidden toen ze tien jaar oud was en ze verhuisde met onder andere haar moeder en tweelingzus naar een andere stad. Toen Duffy vijftien jaar was, zong ze in verschillende lokale bands. In 2003 deed ze mee aan Wawffactor, een alternatieve versie van Idols en eindigde als tweede. Na die deelname was ze een graag geziene artiest in de lokale jazz- en bluescafés. Een platencontract volgde en haar doorbraak was in november een feit, toen ze mocht optreden in de BBC2-show Later with Jools Holland.

Sinds maart 2008 ligt haar debuutalbum Rockferry in de winkels. Daar staat onder andere de eerste single Mercy op. De single werd bekroond tot Megahit op de radiozender 3FM en bereikte de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40. Ook wordt deze single gebruikt in het voetbalspel FIFA 09. In mei 2008 werd de tweede single Warwick Avenue uitgebracht.





» Reageer (0)
19-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelbeignets

Appelbeignets


http://img9.imageshack.us/img9/5041/appelbeignets.jpg


Ingredienten
Voor 4 Personen:

- 4 appelen
- melk
- 2 eieren
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- bloemsuiker

Bereidingswijze
Verwarm de frituurpot voor op 180 graden. Maak een beslagje van de melk, het ei en het zelfrijzend bakmeel zodat je een glad deeg bekomt. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appelen in schijven van ongeveer 0.5 cm dik. Wentel ze in het deeg en frituur ze met 6 tegelijk totdat ze goudgeel zien. Bestrooi ze met wat bloemsuiker voor het serveren.

Smakelijk




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheime wapen van de huidige twintiger: ma en pa

Het geheime wapen van de huidige twintiger: ma en pa


http://img69.imageshack.us/img69/1751/brookeshields.jpg



Volwassen kinderen blijven steeds langer afhankelijk van ma en pa. Nu de economie slabakt en kinderen aan hun carrière timmeren, zullen ouders dat geweten hebben. Van zakgeld, wasjes doen, potjes koken tot beslissingen nemen: een nieuwe Amerikaanse studie bewijst dat volwassen kinderen nog altijd aan moeders rokken blijven hangen.


Complexe wereld
De studie aan de Purdue University neemt aan dat kinderen van nu veel meer steun krijgen dan pakweg een generatie geleden. Zelfs al zijn ze het huis uit, kunnen ze nog teren op ouderlijke steun, omdat het nu eenmaal een gecompliceerde wereld is.






Geld en hulp

De studie, gepubliceerd in the Journal of Marriage and Family, onderzocht de relaties bij honderden ouders en hun kinderen. De vorsers ontdekten dat een heleboel kinderen tussen 18 en 33 jaar, moeilijker op eigen benen staan. 76 procent kreeg maandelijks huishoudelijke hulp, 79 procent ontving regelmatig een flinke duit toegestopt. 93 procent kreeg emotionele steun door wekelijks bij te praten over hun bekommernissen. "Een heleboel meer in vergelijking met ouders van 20 jaar geleden", stelt onderzoeker Dr. Fingerman.

De resultaten tonen aan dat de jongere leeftijdscatgegorie meer emotionele steun ontving. Bij kinderen met problemen als echtscheiding, jobverlies of gezondheidsproblemen, werd meer geld toegestopt en praktische steun. Een 'succesvoller' nageslacht kon dan weer op goed advies en emotionele hulp rekenen.






Minder rijp

Raken kinderen daardoor later volwassen? "Een beetje wel", beweert Fingerman. "Al willen heel wat ouders helpen navigeren door een meer complexe wereld dan vroeger. Het duurt langer om een carrière of relatie uit te bouwen dan 50 jaar geleden".


Nadelen

Andere deskundigen fronsen wel de wenkbrauwen bij deze toenemende trend. "Wie tien beslissende jaren alleen maar teert op anderen, creërt een gewoonte waarnaar je uiteindelijk zal handelen", stelt klinisch psycholoog Joseph Allen. Hij noemt de trend eerder schokkend. "Op eigen benen staan, leek vroeger een opwindende gedachte, zelfs als dat betekende dat je je eigen sokken diende te wassen. Het motiveerde elke jongere. En dat nemen we nu weg".






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babykangoeroe verliest oren na gruwelijke daad

Babykangoeroe verliest oren na gruwelijke daad


Een kangoeroe van zeven maanden oud huppelt zielig rond zonder oren nadat het buideldier slachtoffer werd van zware dierenmishandeling. Een onverlaat heeft er blijkbaar niet beter op gevonden dan de oortjes van het arme dier af te snijden. De afschuwelijke daad choqueert de Australische gemeenschap.






De babykangoeroe die ondertussen de naam 'Elfie' gekregen heeft van de verzorgers, werd sterk ondervoed, uitgedroogd en zonder oren teruggevonden in een tuin in het noordelijke stadje Pilbara. Verzorgster Joanne Waterstrom-Muller is er het hart van in en verklaart:" Kangoeroes kunnen soms hun oren verliezen maar hier is het duidelijk dat ze zijn afgesneden."


De delinquent, die deze gruwelijke mishandeling op zijn geweten heeft, riskeert een boete van minimaal 1.200 euro en maximaal 32.000 euro en een gevangenisstraf van vijf jaar. Tot op heden is men helaas nog geen dader op het spoor.


De toekomst van Elfie is erg onzeker.  Of een terugkeer naar de Outback er al dan niet inzit,  zal afhangen van de mate waarin het buideldiertje kan omgaan met de opgelopen kwetsuren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tempel en 600 beelden opgegraven in Alexandrië

Tempel en 600 beelden opgegraven in Alexandrië





Archeologen hebben in de Egyptische havenstad Alexandrië de resten blootgelegd van een tempel die zou zijn opgericht ter ere van de Ptolemaische koningin Berenice II. (circa 269-221 v. Chr.). Bij de opgraving vonden de archeologen ook zeshonderd vrijwel perfect bewaarde standbeelden en dierenbeelden uit de tijd der Ptolemeeërs.

 
De Archeologische Dienst in Caïro meldt dat onder de beelden uit kalksteen, brons en keramiek opvallend veel kattenfiguren zijn. In het Oude Egypte werd de godin Bastet vaak in het gestalte van een kat weergegeven. Een van de beelden is voorts een figuur uit graniet met inscripties in het Oud-Grieks. Het beeld stelt een hoge ambtenaar aan het hof van farao Ptolemaeus IV voor.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elvis Costello - Good Year For The Roses

Elvis Costello - Good Year For The Roses

Om hem te beluisteren druk klik op de foto





Over Elvis Costello

Declan Patrick Aloysius McManus (Londen, 25 augustus 1954), beter bekend als Elvis Costello, is een Brits muzikant, zanger en liedjesschrijver van Ierse afkomst.

Costello werkte midden zeventiger jaren als computerprogrammeur en trad in folkclubs op als D.P. Costello en was daarmee een vroeg lid van de pub rock scene in Londen. Zijn eerste album verscheen in 1977; zijn voornaam is afkomstig van Elvis Presley; zijn achternaam is die van zijn moeder. In die periode werd ook de vaste begeleidingsband van Costello gevormd, the Attractions, bestaande uit bassist Bruce Thomas, toetsenist Steve Nieve en drummer Pete Thomas. Zijn stijl veranderde naar punkrock en new wave voordat hij zijn eigen geluid vond in de 80er jaren, waarin een mengeling aan muziekstijlen te herkennen valt.

Gaandeweg volgden ook experimenten met klassieke muziek, zoals samenwerking met het Brodsky Quartet en Anne Sofie von Otter, en met jazz, zoals een optreden in 2004 op het North Sea Jazz Festival met het Metropole Orkest en het schrijven van nummers en optreden met Burt Bacharach. Zijn affiniteit met klassieke muziek komt ook tot uiting in het feit dat hij sinds kort albums uitbrengt op het befaamde klassieke platenlabel Deutsche Grammophon. Het nummer She dat als titelsong werd gebruikt voor de film Notting Hill bereikte een hoge notering in de hitlijsten. In 2005 schreef Costello een opera over het leven van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen in opdracht van de Royal Danish Opera in Kopenhagen.

Veel van Costello's albums werden geproduceerd door Nick Lowe. Zelf treedt Costello ook regelmatig op als producer, onder andere voor The Pogues. Costello hertrouwde in 1986 met de bassiste van die laatste band, Caitlin O'Riordan. Dit huwelijk duurde tot begin 21e eeuw. Inmiddels is Costello voor de derde keer getrouwd, nu met jazz-zangeres Diana Krall. Zij is op 6 december 2006 bevallen van een tweeling. De ouders hebben de jongetjes de namen Dexter Henry Lorcan en Frank Harlan James gegeven.




» Reageer (0)
18-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwekker van malaria bij mens ook gevonden bij gorilla

Verwekker van malaria bij mens ook gevonden bij gorilla



De verwekker van de gevaarlijkste malariavariant bij de mens, Malaria tropica, is ook gevonden bij gorilla's. Dat staat in de jongste uitgave van het vakblad Proceedings van de Amerikaanse Academie voor Wetenschappen.

Wetenschappers uit Frankrijk en de VS hebben twee voorheen onbekende vormen van de malariaparasiet gevonden bij de gorilla's in Afrika. Het is niet duidelijk of die apen mensen of andere apen hebben besmet, en hoe ziek de dieren zijn.
 
Hulpverleners moeten er bij de bestrijding van de door muggen overgedragen infectie alleszins aan denken dat ook mensapen de verwekkers kunnen dragen. De Malaria tropica wordt veroorzaakt door de parasiet Plasmodium Falciparum.

Volgens schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie krijgen jaarlijks wereldwijd 500 miljoen mensen de ziekte. Twee miljoen daarvan, vooral kinderen, overleven de besmetting niet.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!