Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




20-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarieven openbaar vervoer verhogen op 1 februari

Tarieven openbaar vervoer verhogen op 1 februari





Vanaf 1 februari kunnen treinreizigers niet langer een 50%-verminderingskaart en de treinbiljetten 'Een Dag aan Zee' en 'Een Dag in de Ardennen' van de NMBS kopen. Ook enkele tarieven gaan op 1 februari gemiddeld met 0,57 procent de hoogte in.


MIVB
Ook de tarieven van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB zullen vanaf 1 februari met gemiddeld 2,53 procent stijgen. De grootste stijging betreft de MTB-abonnementen, die gelden voor metro, tram en bus. Met bijna 180.000 gebruikers is het een van de populairste formules. De basisprijs verhoogt van 495 naar 530 euro per jaar. De prijzen voor schoolabonnementen en kaarten voor een rit veranderen niet.


De Lijn
Vanaf 1 februari past ook De Lijn enkele tarieven aan. De Buzzy Pazz en Omnipas worden gemiddeld 2,5 procent duurder. Ook de kaarten en biljetten op het voertuig worden duurder, maar de tarieven in voorverkoop blijven ongewijzigd. Reizigers kunnen voortaan wel in heel Vlaanderen een vervoerbewijs kopen per gsm. Een sms-ticket van een uur zal, inclusief verzendingskost, 1,45 euro kosten.


Kopieervergoeding
Vanaf 1 februari moet u ook een extra vergoeding betalen voor geheugenkaarten, USB-sleutels, mp3- en mp4-spelers, gsm's met mp3- en/of mp4-functie, externe harde schijven en zogenoemde salontoestellen met geïntegreerde harde schijven zoals een dvd-recorder met harde schijf. De nieuwe vergoedingen variëren afhankelijk van de capaciteit van 0,15 tot 13 euro.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Obama in Madame Tussauds

Michelle Obama in Madame Tussauds





Gisteren is in het Madame Tussauds-museum in Londen het wassen beeld van Michelle Obama onthuld. De exacte kopie van de presidentsvrouw kwam er niet toevallig: vandaag zal het precies een jaar geleden zijn dat Barack Obama de eed als Amerikaans president aflegde.






Michelle werd stijlvol afgebeeld in een mouwloze paarse jurk, met een zwarte sweater eroverheen. "Het beeld van Barack Obama is een ware publiekslokker, maar ik vermoed dat zijn vrouw niet voor hem zal moeten onderdoen", aldus woordvoerster Liz Edwards.


Mevrouw Obama zal tot midden april in Londen te bewonderen zijn. Dan verhuist het beeld naar het Madame Tussauds-museum in het Thaise Bangkok.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duffy - Rain On Your Parade

Duffy - Rain On Your Parade

Klik op de foto om haar te beluisteren






Aimee Anne Duffy (Nefyn, 23 juni 1984) is een Welshe zangeres en songwriter. Haar stem wordt vaak vergeleken met die van Dusty Springfield en Amy Winehouse. Met haar soulnummers wordt ze getipt als een groot doorbrekend talent in 2008.


Duffy werd in 1984 geboren in het stadje Nefyn. Haar ouders scheidden toen ze tien jaar oud was en ze verhuisde met onder andere haar moeder en tweelingzus naar een andere stad. Toen Duffy vijftien jaar was, zong ze in verschillende lokale bands. In 2003 deed ze mee aan Wawffactor, een alternatieve versie van Idols en eindigde als tweede. Na die deelname was ze een graag geziene artiest in de lokale jazz- en bluescafés. Een platencontract volgde en haar doorbraak was in november een feit, toen ze mocht optreden in de BBC2-show Later with Jools Holland.

Sinds maart 2008 ligt haar debuutalbum Rockferry in de winkels. Daar staat onder andere de eerste single Mercy op. De single werd bekroond tot Megahit op de radiozender 3FM en bereikte de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40. Ook wordt deze single gebruikt in het voetbalspel FIFA 09. In mei 2008 werd de tweede single Warwick Avenue uitgebracht.





» Reageer (0)
19-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelbeignets

Appelbeignets


http://img9.imageshack.us/img9/5041/appelbeignets.jpg


Ingredienten
Voor 4 Personen:

- 4 appelen
- melk
- 2 eieren
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- bloemsuiker

Bereidingswijze
Verwarm de frituurpot voor op 180 graden. Maak een beslagje van de melk, het ei en het zelfrijzend bakmeel zodat je een glad deeg bekomt. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appelen in schijven van ongeveer 0.5 cm dik. Wentel ze in het deeg en frituur ze met 6 tegelijk totdat ze goudgeel zien. Bestrooi ze met wat bloemsuiker voor het serveren.

Smakelijk




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheime wapen van de huidige twintiger: ma en pa

Het geheime wapen van de huidige twintiger: ma en pa


http://img69.imageshack.us/img69/1751/brookeshields.jpg



Volwassen kinderen blijven steeds langer afhankelijk van ma en pa. Nu de economie slabakt en kinderen aan hun carrière timmeren, zullen ouders dat geweten hebben. Van zakgeld, wasjes doen, potjes koken tot beslissingen nemen: een nieuwe Amerikaanse studie bewijst dat volwassen kinderen nog altijd aan moeders rokken blijven hangen.


Complexe wereld
De studie aan de Purdue University neemt aan dat kinderen van nu veel meer steun krijgen dan pakweg een generatie geleden. Zelfs al zijn ze het huis uit, kunnen ze nog teren op ouderlijke steun, omdat het nu eenmaal een gecompliceerde wereld is.






Geld en hulp

De studie, gepubliceerd in the Journal of Marriage and Family, onderzocht de relaties bij honderden ouders en hun kinderen. De vorsers ontdekten dat een heleboel kinderen tussen 18 en 33 jaar, moeilijker op eigen benen staan. 76 procent kreeg maandelijks huishoudelijke hulp, 79 procent ontving regelmatig een flinke duit toegestopt. 93 procent kreeg emotionele steun door wekelijks bij te praten over hun bekommernissen. "Een heleboel meer in vergelijking met ouders van 20 jaar geleden", stelt onderzoeker Dr. Fingerman.

De resultaten tonen aan dat de jongere leeftijdscatgegorie meer emotionele steun ontving. Bij kinderen met problemen als echtscheiding, jobverlies of gezondheidsproblemen, werd meer geld toegestopt en praktische steun. Een 'succesvoller' nageslacht kon dan weer op goed advies en emotionele hulp rekenen.






Minder rijp

Raken kinderen daardoor later volwassen? "Een beetje wel", beweert Fingerman. "Al willen heel wat ouders helpen navigeren door een meer complexe wereld dan vroeger. Het duurt langer om een carrière of relatie uit te bouwen dan 50 jaar geleden".


Nadelen

Andere deskundigen fronsen wel de wenkbrauwen bij deze toenemende trend. "Wie tien beslissende jaren alleen maar teert op anderen, creërt een gewoonte waarnaar je uiteindelijk zal handelen", stelt klinisch psycholoog Joseph Allen. Hij noemt de trend eerder schokkend. "Op eigen benen staan, leek vroeger een opwindende gedachte, zelfs als dat betekende dat je je eigen sokken diende te wassen. Het motiveerde elke jongere. En dat nemen we nu weg".






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babykangoeroe verliest oren na gruwelijke daad

Babykangoeroe verliest oren na gruwelijke daad


Een kangoeroe van zeven maanden oud huppelt zielig rond zonder oren nadat het buideldier slachtoffer werd van zware dierenmishandeling. Een onverlaat heeft er blijkbaar niet beter op gevonden dan de oortjes van het arme dier af te snijden. De afschuwelijke daad choqueert de Australische gemeenschap.






De babykangoeroe die ondertussen de naam 'Elfie' gekregen heeft van de verzorgers, werd sterk ondervoed, uitgedroogd en zonder oren teruggevonden in een tuin in het noordelijke stadje Pilbara. Verzorgster Joanne Waterstrom-Muller is er het hart van in en verklaart:" Kangoeroes kunnen soms hun oren verliezen maar hier is het duidelijk dat ze zijn afgesneden."


De delinquent, die deze gruwelijke mishandeling op zijn geweten heeft, riskeert een boete van minimaal 1.200 euro en maximaal 32.000 euro en een gevangenisstraf van vijf jaar. Tot op heden is men helaas nog geen dader op het spoor.


De toekomst van Elfie is erg onzeker.  Of een terugkeer naar de Outback er al dan niet inzit,  zal afhangen van de mate waarin het buideldiertje kan omgaan met de opgelopen kwetsuren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tempel en 600 beelden opgegraven in Alexandrië

Tempel en 600 beelden opgegraven in Alexandrië





Archeologen hebben in de Egyptische havenstad Alexandrië de resten blootgelegd van een tempel die zou zijn opgericht ter ere van de Ptolemaische koningin Berenice II. (circa 269-221 v. Chr.). Bij de opgraving vonden de archeologen ook zeshonderd vrijwel perfect bewaarde standbeelden en dierenbeelden uit de tijd der Ptolemeeërs.

 
De Archeologische Dienst in Caïro meldt dat onder de beelden uit kalksteen, brons en keramiek opvallend veel kattenfiguren zijn. In het Oude Egypte werd de godin Bastet vaak in het gestalte van een kat weergegeven. Een van de beelden is voorts een figuur uit graniet met inscripties in het Oud-Grieks. Het beeld stelt een hoge ambtenaar aan het hof van farao Ptolemaeus IV voor.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elvis Costello - Good Year For The Roses

Elvis Costello - Good Year For The Roses

Om hem te beluisteren druk klik op de foto





Over Elvis Costello

Declan Patrick Aloysius McManus (Londen, 25 augustus 1954), beter bekend als Elvis Costello, is een Brits muzikant, zanger en liedjesschrijver van Ierse afkomst.

Costello werkte midden zeventiger jaren als computerprogrammeur en trad in folkclubs op als D.P. Costello en was daarmee een vroeg lid van de pub rock scene in Londen. Zijn eerste album verscheen in 1977; zijn voornaam is afkomstig van Elvis Presley; zijn achternaam is die van zijn moeder. In die periode werd ook de vaste begeleidingsband van Costello gevormd, the Attractions, bestaande uit bassist Bruce Thomas, toetsenist Steve Nieve en drummer Pete Thomas. Zijn stijl veranderde naar punkrock en new wave voordat hij zijn eigen geluid vond in de 80er jaren, waarin een mengeling aan muziekstijlen te herkennen valt.

Gaandeweg volgden ook experimenten met klassieke muziek, zoals samenwerking met het Brodsky Quartet en Anne Sofie von Otter, en met jazz, zoals een optreden in 2004 op het North Sea Jazz Festival met het Metropole Orkest en het schrijven van nummers en optreden met Burt Bacharach. Zijn affiniteit met klassieke muziek komt ook tot uiting in het feit dat hij sinds kort albums uitbrengt op het befaamde klassieke platenlabel Deutsche Grammophon. Het nummer She dat als titelsong werd gebruikt voor de film Notting Hill bereikte een hoge notering in de hitlijsten. In 2005 schreef Costello een opera over het leven van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen in opdracht van de Royal Danish Opera in Kopenhagen.

Veel van Costello's albums werden geproduceerd door Nick Lowe. Zelf treedt Costello ook regelmatig op als producer, onder andere voor The Pogues. Costello hertrouwde in 1986 met de bassiste van die laatste band, Caitlin O'Riordan. Dit huwelijk duurde tot begin 21e eeuw. Inmiddels is Costello voor de derde keer getrouwd, nu met jazz-zangeres Diana Krall. Zij is op 6 december 2006 bevallen van een tweeling. De ouders hebben de jongetjes de namen Dexter Henry Lorcan en Frank Harlan James gegeven.




» Reageer (0)
18-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwekker van malaria bij mens ook gevonden bij gorilla

Verwekker van malaria bij mens ook gevonden bij gorilla



De verwekker van de gevaarlijkste malariavariant bij de mens, Malaria tropica, is ook gevonden bij gorilla's. Dat staat in de jongste uitgave van het vakblad Proceedings van de Amerikaanse Academie voor Wetenschappen.

Wetenschappers uit Frankrijk en de VS hebben twee voorheen onbekende vormen van de malariaparasiet gevonden bij de gorilla's in Afrika. Het is niet duidelijk of die apen mensen of andere apen hebben besmet, en hoe ziek de dieren zijn.
 
Hulpverleners moeten er bij de bestrijding van de door muggen overgedragen infectie alleszins aan denken dat ook mensapen de verwekkers kunnen dragen. De Malaria tropica wordt veroorzaakt door de parasiet Plasmodium Falciparum.

Volgens schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie krijgen jaarlijks wereldwijd 500 miljoen mensen de ziekte. Twee miljoen daarvan, vooral kinderen, overleven de besmetting niet.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is de meest deprimerende dag

Vandaag is de meest deprimerende dag




Heb je vandaag geen zin om er in te vliegen, ben je niet de enige. Officieel is deze 'blue monday' de meest deprimerende dag van het jaar. Redenen zijn de goede voornemens die verbroken worden en het gat in de geldbeugel na de feesten. Mist en ijzige temperaturen samen met de idee dat ons volgend loon nog effe op zich laat wachten, maken ons neerslachtig. Heel wat onder ons zijn zelfs niet in staat om grondig te werken.

Absenteïsme
Volgens een rondvraag door een Britse werkgeversorganisatie kent de derde maandag van januari het hoogst aantal afwezigheden op het werk. Al valt dat dit jaar beslist mee: door de crisis durven heel wat mensen zich niet meer ziek te melden. Uit vrees hun job te verliezen of doordat ze tijdens de voorbije sneeuwprik al niet op het werk geraakten. Een extra dagje lijkt in deze tijden niet aangewezen.

Vrolijkste dag
Wie deze dag doorkomt, kan maar beter aftellen naar de meest vrolijke dag van het jaar. De vrijdag die het dichtst bij de zomer ligt, maakt ons het gelukkigst. Daarvoor telde de Britse psycholoog Cliff Arnall verschillende elementen bij elkaar die inwerken op het humeur.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeders en schoondochters kunnen een gezin kraken

"Moeders en schoondochters kunnen een gezin kraken"





Spanningen tussen moeders en schoondochters zijn een belangrijke oorzaak van familieruzies. Ook een scheiding tussen ma en pa of financiële redenen, maken dat er conflicten binnen een gezin ontstaan.


Volgens een onderzoek aan de Newcastle University leven 1 op 25 ouders in onvrede met hun volwassen kind. Bij 25 mannen en vrouwen tussen 60 en 80 jaar werden de stuk gelopen familiebanden geanalyseerd. Het merendeel had geen contact meer met hun kinderen, anderen onderhielden gelimiteerde, eerder onbevredigende contacten met hun nageslacht. Een aantal deelnemers onderhield al jaren geen contact meer. Hierbij werden die kapotte banden zelden nog aangehaald.






Moeders die het niet kunnen vinden met hun schoondochter, bleken nog contact met hun zoon en partner, te onderhouden. Alleen gebeurde dat weinig frequent en verliep dat uiterst ongemakkelijk.


Volgens de onderzoekers brengt een schoondochter nieuwe waarden en ideeën  binnen een gezin. Het kan gebeuren dat deze haaks staan tegenover de familiewaarden die tot dan toe werden gebruikt.
Al bleken de meeste moeders er zich op voorhand van bewust dat een schoondochter de relatie met hun zoon kan veranderen, verwachtte niemand dat hun relatie zo drastisch zou verslechteren. 'Een dochter heb je voor de rest van je leven, een zoon is er tot hij een vrouw huwt',  merken heel wat verbitterde dames op.


Geld, nieuwe relaties en conflicten bleken eveneens heel wat gezinnen uiteen doen spatten. Net als een scheiding tussen ma en pa. Met beiden overeenkomen, schijnt voor een aantal kinderen iets te moeilijk. Daarom wordt vaak voor één van beiden gekozen.


Volgens de onderzoekers worden heel wat ruzies verzwegen. De hoge frequentie van gezinsruzies doet hen alvast verbazen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodelijke slang houdt labrador in 'wurggreep'

Dodelijke slang houdt labrador in 'wurggreep'


De eigenaars van labrador 'Bronson' schrokken zich rot toen hun hond thuiskwam met zijn nieuwste speeltje: een uiterst giftige 'Copperhead' slang. Het beest had zich helemaal rond de snuit van Bronson gekronkeld en de situatie kon op elk moment uit de hand lopen.



Bronson verkeerde in een zeer benarde positie.
Bronson verkeerde in een zeer benarde positie.


De familie Allen in Australië is al wel wat gewoon van hun labrador. De hond brengt vaak allerlei voorwerpen mee naar huis. Toen hij onlangs trots zijn nieuwste vondst showde, konden Peter en Deborah Allen hun ogen niet geloven. Bronson daagde op met een dodelijke slang. Wat erger was, de staart van de 'Copperhead' zat in zijn muil en de rest van de slang had zich rond zijn snuit gekronkeld. Het was een uiterst gevaarlijke situatie voor Bronson.


"We waren niet zeker of de slang nog leefde maar toen ik tegen de kop van het beest duwde, bewoog de slang", vertelt Deborah Allen. Toen ze een plan aan het bedenken waren om hun hond uit zijn penibele situatie te verlossen, droeg Peter zijn vrouw op om er toch maar een foto van te nemen. "Anders zou niemand ons geloofd hebben", verklaart hij.


Gelukkig was Bronson een zeer goed opgevoede hond waardoor hij onmiddellijk gehoorzaamde toen Peter Allen hem beval om de slang los te laten. Hierdoor kon de eigenaar het gevaarlijke beest voorzichtig in een zak stoppen en de hond bevrijden uit zijn benarde positie. Zowel Bronson als de slang werden zo snel mogelijk naar de dierenkliniek gebracht.


Een bloedtest bevestigde dat de hond wel degelijk gebeten was door de dodelijke slang. Bronson werd vier dagen gehospitaliseerd en recupereerde wonderwel van zijn schrikbarende avontuur.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 6 beautyproblemen met honing

 6 beautyproblemen  met honing





Honing lijkt wel een wondermiddel voor de huid en het haar. De was, suikers en mineralen doen je lichaam allemaal goed. Deze zes veel voorkomende beautyproblemen kan je er ook mee aanpakken.

1) Droge huid

Was je gezicht en breng de honing aan. Laat de honing vijftien minuten drogen en was het dan af met warm water. Herhaal elke week voor het beste resultaat.

2) Wondje

Breng een tot twee keer per dag een toefje honing aan op het vlekje. Laat het opdrogen en spoel het dan af. De roodheid zal verminderen en het genezingsproces zal gestimuleerd worden.

3) Ruwe huid

Meng honing en suiker samen in een kopje tot een pasta. Wrijf dit in cirkelvormige bewegingen over de ruwe vlekken of zelfs je hele lichaam. Laat het drogen en neem dan een douche. Je huid zal zacht, glad en fris aanvoelen. Kan ook perfect gebruikt worden als gezichtsscrub en zelfs als lipscrub.

4) Lusteloos haar

Meng een half kop honing met vier koppen water en een halve kop citroensap. Was je haar, spoel goed uit en breng het mengsel aan op je haar. Niet uitspoelen, gewoon laten drogen.

5) Droog haar

Meng een halve kop honing met twee eetlepels olijfolie. Breng aan op het haar, wrap het en draai het in een handdoek. Laat een halfuur rusten, en was het dan uit. Werkt ook goed voor de hoofdhuid.

6) Gebarsten huid

Gebruik dagelijks een mix van een kwart kop honing met twee koffielepels droge melk. Masseer dit mengsel op een vochtige huid. Het zal make-up en andere onzuiverheden verwijderen. Goed afspoelen en hydraterende crème aanbrengen.

Tip:

Zorg dat je  pure honing gebruikt voor je beautyproducten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Carla Bruni - L'amour


 Carla Bruni - L'amour

Klik op de foto om haar te beluisteren






Carla Bruni, voluit Carla Gilberta Bruni Tedeschi, (Turijn, 23 december 1967) is een Italiaans-Frans model en singer-songwriter. Na haar huwelijk, begin 2008, met de Franse president Nicolas Sarkozy werd ze first lady van Frankrijk.

Haar stiefvader Alberto Bruni Tedeschi (haar biologische vader is de Italiaans-Braziliaanse kruideniersmagnaat Maurizio Remmert) was mede-eigenaar van het Pirelli-concern en haar moeder Marysa Borini is een concertpianiste. Toen Carla vijf jaar oud was vertrok het gezin naar Frankrijk. Later bezocht ze een kostschool in Zwitserland. Na haar terugkomst begon ze een studie architectuur in Parijs, maar maakte haar studie niet af.


Als negentienjarige begon ze een carrière als model en op twintigjarige leeftijd was zij al één van de meest succesvolle modellen op de catwalk met een jaarinkomen van 7,5 miljoen dollar. In deze jaren werd zij beroemd door affaires met beroemdheden als Mick Jagger, Eric Clapton, Donald Trump, Kevin Costner en Vincent Pérez. Ze is een aantal jaren getrouwd geweest met Raphaël Enthoven. Samen kregen zij in 2002 een zoon, Aurélien.







In 1998 verliet zij de modewereld en stortte zich op het schrijven en zingen van chansons. In 2003 verscheen haar debuutalbum Quelqu’un m’a dit. Dit album, met nummers in de stijl van Joni Mitchell en Serge Gainsbourg werd goed ontvangen. In 2007 verscheen het Engelstalige album No Promises. Haar derde album heet Comme Si de Rien N'Était en werd goed ontvangen door de pers.

Op 17 december 2007 werden in de Franse pers foto's gepresenteerd van president Nicolas Sarkozy en Carla Bruni. Op 2 februari 2008 zijn ze getrouwd.[5] Op 11 april 2008 werd in New York een naaktfoto van Carla Bruni geveild voor 91.000 dollar (circa 58.000 euro). Enkele Franse media werden in juni 2007 beboet, omdat ze naakfoto's van de presidentsvrouw hadden gepubliceerd zonder toestemming van de fotografen.


Bruni krijgt het aan de stok met de Colombiaanse minister van Buitenlandse zaken, Fernando Araújo, als ze op haar derde album Comme si de rien n'était in het lied Tu es ma came verwijst naar Colombiaanse cocaïne. De minister laat weten "not amused" te zijn





» Reageer (0)
17-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Macdonald - This Is The Life

Amy Macdonald - This Is The Life


Klik op de foto om haar te beluisteren





Amy Macdonald (Bishopbriggs (nabij Glasgow), 25 augustus 1987) is een Schotse zangeres en staat al op het podium vanaf haar 15de. Haar debuutalbum This Is the Life kwam in Groot-Brittannië binnen op de tweede plaats en in Schotland op de eerste plaats. Ook bereikte dit album in vier dagen tijd daar de gouden status. In Nederland was de cd op de eerste positie van de Album Top 100 te vinden. In totaal verkocht ze wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren van haar debuutalbum

Macdonald haar muziek wordt onder andere beïnvloed door Travis en The Libertines. Ze heeft een platencontract met Vertigo en is verloofd met voetballer Steve Lovell.

In Nederland gaf zij optredens in het voorprogramma van Paul Weller (2007) en in de bovenzaal van Paradiso (3 maart 2008). Op 31 mei 2008 was zij ook op Pinkpop aanwezig evenals in augustus op Lowlands. In de uitzending van het televisieprogramma Mooi! Weer de Leeuw van 13 september 2008 trad ze op met het nummer Mr. Rock & Roll. Op Pinkpop 2009 stond Amy op maandag 1 juni op het hoofdpodium.

Ze brak in Europa door met de single Mr. Rock & Roll, waarmee ze onder andere een nummer 1-positie in de Schotse hitlijst en een nummer 3-positie in Zwitserland behaalde. Andere succesvolle singles zijn L.A. en This Is the Life, de single die haar doorbraak betekende in Nederland en waarmee ze meteen de grootste solo-hit voor een vrouwelijke artiest ooit scoorde.

This Is the Life werd eind maart 2008 uitgeroepen tot 3FM Megahit, en kwam vervolgens op 5 april 2008 binnen in de Single Top 100. Het nummer steeg door tot nummer één (3 juni 2008). Ook in de Top 40 was deze single op 3 juni 2008 de nummer 1. Ook in België is de single erg populair. Op 12 september 2008 stond de single al 14 weken in de Ultratop 50, waarvan nu al 11 weken op nummer 1.

Haar debuutalbum This is the Life verkoopt erg goed in zowel Nederland als België. In de tweede week van augustus 2008 kreeg ze in België daarom een gouden plaat uitgereikt, en in Nederland een platina plaat [2].

Halverwege augustus werd haar eerste Nederlandse single, Mr. Rock & Roll opnieuw uitgebracht als single.




» Reageer (0)
16-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprookjeswereld






ze zeggen...
je ben te groot om te dromen
te oud om te geloven
wat heb je toch aan zeemeerminnen
elfjes en kaboutertjes
als de realiteit je wakker schud

ik zeg...

sprookjes zijn zo prachtig
zou veel liever
een vrije zeemeermin zijn
of een elfje ontmoeten
dan te luisteren naar de regels
in de mensenwereld..

je bent nooit te groot om te dromen
nooit te oud om te geloven
sprookjes en dromen
zijn veel mooier
als je de realiteit even niet aankan...

dus kijk maar eens goed rond je
want er zijn echt wel zeemeerminnen
elfjes en kaboutertjes
ga maar eens met me mee...
laat je meeslepen door de mooie sprookjeswereld...

daar is het prachtig
geen verdriet of pijn
alleen maar mooie natuur
en sprookjesfiguren
daar wil toch iedereen voor eeuwig zijn...

ga je mee

naar mijn mooie sprookjeswereld...



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontmoet de swoftie: gelukkige, single vrouw van 50

Ontmoet de swoftie: gelukkige, single vrouw van 50





De 600.000 oudere Britse vrouwen die vrijgezel, weduwe of gescheiden zijn, waren nog nooit zo gelukkig. Dat blijkt uit een recente studie. Ook zijn ze nog nooit zo actief en leergierig geweest.

Twitter
Het onderzoek toonde aan dat meer oudere vrouwen dan ooit blij zijn alleen te zijn, 21 procent van hen woont alleen, dat is een stijging van 5 procent de laatste tien jaar. 17 procent zegt dat ze actief op zoek zijn naar een partner en volop daten, 20 procent heeft een geweldig sociaal leven.

Nieuwe dingen leren
Daarnaast blijkt dat deze vrouwen niet bang zijn van technologie, een vijfde is lid van een sociale netwerksite als Facebook en Twitter. Bijna de helft leerde een nieuwe vaardigheid na hun 50ste, vooral computerlessen, een vreemde taal, koken en zelfs salsalessen zijn populair. Een kwart nam een fitnessabonnement en proberen te diëten voor hun gezondheid, 18 procent reist vaken naar het buitenland en vindt nieuwe culturen ontmoeten het meest opwindende aspect van hun leven. Een kwart van de vrouwelijke vijftigplussers zegt dat ze nog nooit zo gelukkig waren in hun volwassen leven.

Oude vrijster
Onderzoekster Christine Northam: "Steeds meer vrouwen tussen de vijftig en de zestig zijn single. Ze maken hier iets positiefs van om nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van een nieuwe fase in hun leven. Het stereotype beeld van de oude vrijster is een mythe, veel van deze vrouwen zijn glamoureus en hebben controle over hun leven, dit maakt dat dit de mooiste jaren van hun leven zijn."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kan je de naam van iemand verklappen in je slaap?

Kan je de naam van iemand verklappen in je slaap?





Wie kent er niemand die praat in zijn slaap? Soms volzinnen, meestal onsamenhangend gebrabbel. Maar kan je ook echt geheimen verklappen op die manier? Ja dus, dat is geen mythe. Slaapexpert Jim Horne verklaart hoe dat komt.

"Je hebt geen controle over wat je zegt in je slaap, dus het is goed mogelijk dat je iets totaal ongepast zegt of iets verklapt. De naam van je minnaar of minnares, een geheim van je beste vriendin of wat je echt graag hebt (of net niet). Wat je zegt in je slaap, kan immers te maken hebben met waar je aan denkt."

Zeldzaam én onlogisch
Toch moet dit meteen genuanceerd worden: slaappraten is immers redelijk zeldzaam bij volwassenen (5 procent), en meestal komt er niet meer dan onverstaanbaar gebrabbel uit. Je hebt immers geen controle over wat je zegt, dus kan je ook geen logische zinnen opbouwen. En hoewel sommige woorden iets te maken kunnen hebben met waar je aan denkt, zijn andere totaal willekeurig.

De kans dat iemand iets verstaanbaar opbiecht is dus redelijk klein. Bij kinderen is die kans een pak groter: ongeveer de helft van de kinderen praat wel eens in zijn slaap. Het komt wel vaker voor bij mensen die piekeren of die met iets zitten.

Confrontatie
De ander ermee confronteren heeft ook geen zin: slaappraters herinneren zich over het algemeen niets van wat ze 's nachts vertellen en zullen meestal ook in alle talen ontkennen dat ze iets gezegd hebben, net omdat ze het zich niet herinnen. Sommigen worden wel wakker door zichzelf te horen praten, maar weten maar zelden waarover ze bezig waren.

Niet tijdens droomfase
Slaappraten, ook wel somniloquy genoemd, komt voor in een lichte slaapfase als je lichaam niet correct van de ene naar de andere slaapfase overgaat. Er wordt vaak een link gelegd met dromen, maar omdat je lichaam dan verlamd is, kan je niet praten. Het kan gebeurden dat die 'verlamdheid' tijdelijk doorbroken wordt, waarbij de slaper de woorden uitspreekt die ook in de droom luidop worden uitgesproken.

Praten in de slaap kan ook een onderdeel zijn van slaapstoornissen zoals slaapwandelen, nachtmerries en slaapeten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee derde tienjarigen heeft gsm

Twee derde tienjarigen heeft gsm





Gsm-gebruikers worden steeds jonger. Bijna twee op de drie 10-jarigen hebben al een gsm. Op 12 jaar is dat al 92 procent. Dat blijkt uit een onderzoek bij 2.600 jongeren van de consumentenorganisatie OIVO. Zij pleit voor een "bel-opvoeding" om jongeren te leren omgaan met de risico's van gsm-gebruik.


Het aantal 10-jarigen met een gsm is sinds 2007 met 20 procent toegenomen en met 9 procent bij de 12-jarigen. De tieners gebruiken hun gsm vooral om sms'jes te sturen en spelletjes te spelen. Ze bellen minder dan twee jaar geleden.


"De gsm speelt een cruciale rol in de communicatie tussen opgroeiende kinderen en jongeren als middel voor identificatie en sociale herkenning", zegt OIVO.


"Jongeren zijn er als de kippen bij om de diversiteit en de multimediatoepassingen van mobiele telefoons en de convergentie met onder andere het internet als eersten te gebruiken."


Maar aan al dat gsm-gebruik zijn ook risico's verbonden. Die gaan van intimidatie en cyberpesten, over diefstal, tot risico op gezondheidsproblemen door stralingsbelasting. Ouders hebben ook weinig controle op wat hun kinderen doen.


OIVO beveelt ouders en leerkrachten aan om een "bel-opvoeding" te geven "over de risico's zoals omgaan met geld, kostenbeheersing, gezondheid, persoonlijke veiligheid en 'bel'-etiquette".

De toegang tot bepaalde diensten zou beperkt moeten worden voor jongeren en zij moeten beter beschermd worden tegen sms-diensten en telecomaanbieders.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Pebbles - Seven Horses In The Sky

The Pebbles - Seven Horses In The Sky

Klik op de foto om hun te beluisteren






The Pebbles waren in de jaren '60 van de twintigste eeuw een Belgische popgroep die enkele internationale hits scoorde.

De groep werd door Fred Beekmans en Bob Baelemans gesticht. Ze noemden zich oorspronkelijk The Fredstones. Toen ze in 1965 in contact kwamen met producer Norman Petty (hij deed productiewerk voor Buddy Holly) stonden ze dicht bij een internationale doorbraak. Petty wist de groep te overreden om de naam van de groep te veranderen in The Pebbles.

In 1967 werd Louis de Vries, die ook Ferre Grignard onder zijn vleugels had, hun manager. Hij bezorgde hen een platencontract bij Barclay Paris. Een jaar later bracht de groep de single Get Around uit die frequent door Radio Vrij Veronica werd gedraaid. Het werd hun eerste hit.

De daaropvolgende single Seven Horses in the Sky wordt door velen als de beste Belgische popsong ooit beschouwd. Ze kwamen dicht bij een platencontract met Apple maar Eddie Barclay wou de groep niet laten gaan.

George Harrison stuurde hen een felicitatietelegram voor hun single Incredible George en Mackintosh werd een hit in Spanje. Hun eerste LP The Pebbles bracht niet het verhoopte succes en leidde tot meningsverschillen. Er volgden een aantal wijzigingen in de bezetting van de groep en vanaf dan ging het langzaam bergafwaarts met hun populariteit.

In 1974 hield de groep op te bestaan. Af en toe treden The Pebbles nog gezamenlijk op.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!