NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


30-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 waanideeën die vrouwen leren uit magazines

7 waanideeën die vrouwen leren uit magazines

Magazines doen vrouwen niet altijd een plezier met het leven dat ze voorschotelen. Zo prediken ze een cellulitisvrij, strak lichaam met platte buik en een leven waarin weekends gevuld zijn met uitgaan zonder dat je moe wordt. Ook over de man van je leven en je relatie worden ideeën in je hoofd gepompt. De site 'guyism.com' zet de zeven belangrijkste 'waanideeën' die vrouwen uit de boekjes leren op een rijtje.

1) Mannen willen zotte seks
Mannen moeten bezig gehouden worden in bed. Ze vervelen zich snel, en om te vermijden dat ze hun sekshonger elders stillen, moet je je toevlucht nemen tot acrobatische standjes, gekke pakjes en kleurrijke speeltjes. Zeggen ze dus. Maar is dat ook zo? Variatie, tot daar, maar moeten dat altijd de meest wilde standjes zijn in plaats van intieme?


2) Mannen laten zich in de val lokken
Niet zelden wordt vrouwen aangeleerd hoe ze mannen 'in de val' kunnen lokken. In een relatie, maar ook in een extra kind, een vakantiebestemming of een huis. Vrouwen lijken daarbij de almachtigen, die hun man manipuleren zodat ze krijgen wat ze willen. Zelfs een relatie, want mannen lijken in de tijdschriften per definitie fobisch voor relaties en dus moeten vrouwen ze er op slinkse wijze 'in lokken', zodat ze na een tijdje niet meer weg kunnen.

Eerlijk: welke vrouw wil een relatie gebaseerd op deze gronden, waarbij altijd een deel twijfel knaagt: had hij ook voor mij gekozen zonder als die trucjes?

3) Mannen zijn geïntimideerd door succesvolle vrouwen
Het ziet er niet goed uit voor de vrouw. Uit bevragingen blijkt dat single mannen graag een traditionele huisvrouw hebben, die zorgt voor de kinderen en beter kan koken. Dus raden de magazines een soort halfslachtig feminisme aan: vrouwen mogen slim, grappig en succesvol zijn, maar niet slimmer, grappiger en succesvoller dan hem.

En dan klagen over seksisme, verontwaardigd zijn als mannen een huisvrouw verkiezen, en woedend reageren op het glazen plafond. Ze moeten wel weten wat ze willen natuurlijk.

4) Mannen houden van vrouwen zonder en met make-up
Vrouwenmagazines zijn geobsedeerd door de vraag of mannen houden van vrouwen met of zonder make-up. Helaas zijn de resultaten wisselend, wat verwarrend is voor vrouwen. Of niet: stop gewoon met luisteren naar make-uptips van de tijdschriften en doe waar je je goed bij voelt. Alsof een man jou énkel zal dumpen omdat je (geen) make-up draagt. En als hij dat doen, dan was hij het toch niet waard.

5) Mannen willen een vrouw die sport begrijpt
Mannen houden van sport en vrouwen moeten dat begrijpen. Echter, ze mogen niet harder naar de tv schreeuwen dan hij, want dat is niet meer sexy. Wat moeten vrouwen dan doen? Hem zijn gang laten gaan en zijn sportverslaving 'begrijpen' door braaf bier en chips te brengen? Een sportliefhebberij is geen reden om je vrouw te behandelen als een huisslaaf. Tenzij hij op zijn knieën chocolaatjes aanreikt terwijl zij naar haar favoriete serie kijkt. Ook zonder commentaar, dat spreekt. Voor wat, hoort wat, toch?

6) Lichaamstaal is een wetenschap
Deze vrouwenboekjes zijn dol op het analyseren van lichaamstaal. Van hem, van haar, van hun gedrag als koppel én wat dat voorspelt voor de toekomst. Niets mis mee, behalve dan dat het gebruikt wordt als exacte wetenschap. Met als gevolg dat vrouwen als paranoïde wezens elke houding die hun man in de zetel aanneemt platanalyseren met hun beste vriendin aan de telefoon. Niemand is er mee gebaat, en het kan nog tot ruzie leiden ook. ('Waarom geeuw je elke drie minuten en 17 seconden?' 'Euh, omdat ik moe ben?' 'Ik wist het, je gaat me verlaten!')

7) Mannen willen altijd, overal en met iedereen seks
Een laatste beeld dat vrouwenmagazines promoten is dat 'mannen altijd, overal en met iedereen' seks willen. Ze denken er elke zoveel seconden aan, het overheerst hun leven. Mannen kunnen blijkbaar niet, zoals vrouwen, aan veel verschillende denken op een dag denken. Een wonder eigenlijk dat er zoveel in zo'n hoge functie zijn geraakt zonder een deftig brein...

Dit waanidee heeft tot gevolg dat vrouwen meteen depressief worden als hun man eens geen seks wil en zij wel. Terwijl mannen ook gewoon moe kunnen zijn en hoofdpijn of geen zin kunnen hebben.


Moraal van het verhaal: neem alles met een korrel zout, en doe wat goed voelt voor jou.

» Reageer (0)
29-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chihuaha verzorgt vier puppies en drie kittens

Chihuaha verzorgt vier puppies en drie kittens

Normaal gezien zijn kat en hond niet de beste vriendjes, maar Tinkerbell, een kleine chihuaha, lijkt niet zo van clichés te houden. Het hondje heeft het tegenwoordig erg druk, ze neemt immers niet alleen de zorg voor haar eigen vier puppies op zich, maar ontfermt zich ook maar al te graag over drie piepjonge poesjes.


Vorige week onderging Tinkerbell een keizersnede in het Hobart Dierenziekenhuis in Australië nadat er zich wat problemen hadden voorgedaan die een gewone bevalling uitsloten. Het resultaat waren vier sterke, kerngezonde chihuaha-pups.


Terwijl Tinkerbell's baasje, Angie Reynolds ongeduldig wachtte aan het ziekenbed van haar kleine hondje, bracht een man drie pasgeboren kittens binnen die hij had gevonden. De kleintjes hadden het koud en waren hongerig. De dokters van het ziekenhuis schatten de overlevingskansen van de weesjes erg klein in, en planden om de katjes te doen inslapen. Maar dat was buiten Angie gerekend.   http://www.hln.be/static/FOTO/pe/5/14/11/media_xl_3570371.jpg?20100129112601Zij besloot de diertjes mee te nemen naar huis en op te voeden met het flesje. "Toen we thuiskwamen zette ik de kittens bij de hond om te zien of Tinkerbell ze zou accepteren", zo getuigt mevrouw Reynolds. En tot ieders verbazing accepteerde het hondje de poesjes wonderwel: "Tinkerbell heeft de katjes niet alleen aanvaard, ze wast ze, knuffelt ze en wordt helemaal wild als ik er eentje ophef."


Tinkerbell de heldin verzorgt de poesjes nu samen met haar eigen kroost. Ze gaat er op exact dezelfde manier mee om. Het flesje is ook niet meer nodig aangezien de poesjes mogen meedrinken van haar melk.

Angie Reynolds plant de poesjes voor adoptie op te geven zodra ze oud genoeg zijn.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk: het hemd dat je nooit moet strijken

Eindelijk: het hemd dat je nooit moet strijken

Het strijken van hemden is niet bepaald de favoriete bezigheid van veel vrouwen (of mannen). Maar je kan toch moeilijk met een gekreukt hemd naar een belangrijke vergadering of zakenlunch? Een probleem waar Oger het antwoord op zocht en vond: het dream shirt. Een stijlvol hemd van 100 procent katoen, dat nooit gestreken moet worden. De stof en het stiksel kregen een speciale behandeling zodat het nooit meer kreukt.


Dat het hemd veel frustraties en tijd zal besparen staat vast. Bijna de helft van de mannen strijkt namelijk opzettelijk slecht, zodat iemand anders (lees: zijn vrouw) het van hem zou overnemen. Een kwart schakelt nog altijd zijn moeder in. In hun hele leven zouden mannen 117,5 kilometer strijken. Vrouwen halen bijna het drievoudige daarvan: 346,5 kilometer. Dat bleek uit een Brits onderzoek in 2008.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nep-Da Vinci brengt meer dan miljoen op

'Nep-Da Vinci' brengt meer dan miljoen op


http://img4.imageshack.us/img4/3718/nepdavinci.jpg
Een beveiliger bij een 'echte' De Vinci in een museum in Hongarije.

 

Het veilinghuis Sotheby's in New York heeft voor 1,5 miljoen dollar (omgerekend ruim 1 miljoen euro) een 'nep-Da Vinci' geveild. Dat maakten verschillende Amerikaanse media vrijdag bekend. Zowel Sotheby's als de koper wist dat de authenticiteit van het kunststuk ernstig in twijfel wordt getrokken.

Het schilderij werd ooit toegeschreven aan de Italiaanse renaissanceschilder Leonardo da Vinci of een van zijn leerlingen. Tegenwoordig zijn veel experts het erover eens dat het geveilde stuk een imitatie is uit de achttiende eeuw.

La Belle Ferronnière is een portret van Lucrezia Crivelli, de minnares van de Milanese hertog Ludovico Sforza. Verwacht werd dat het schilderij tussen de 300.000 en 400.000 dollar zou opbrengen. Het veilinghuis wil niet bekendmaken wie de koper is.

Begin vorige eeuw voerden een vorige eigenaar van de donderdag geveilde kopie en een expert een jarenlange juridische strijd om de echtheid van het schilderij. Omdat het stuk op doek is geschilderd, kan het volgens kenners niet het origineel zijn. In de tijd van Da Vinci werd geschilderd op houten panelen. De echte La Belle Feronnière (sieradenmaakster) hangt volgens de meeste deskundigen in het museum het Louvre in Parijs.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straatgeweld verjaagt studenten uit Anderlecht

Straatgeweld verjaagt studenten uit Anderlecht
Na een golf van overvallen verhuisde de industriële hogeschool haar lessen van Anderlecht naar de Koningstraat in Brussel. Dat schrijven de Coreliokranten.
 

De directie van het Institut Supérieur Industriel de Bruxelles in de Grondelstraat in Anderlecht heeft de lessen van haar 250 ingenieursstudenten naar de campus in de Koningsstraat in Brussel-centrum verhuisd. In Anderlecht was de onveiligheid te groot. Al sinds begin december worden de studenten lastiggevallen door straatcriminelen.
 

Ze worden klemgezet, afgeperst en bestolen. De boefjes zetten hen geregeld een mes op de keel, soms met steekwonden als gevolg. Ze maken de studenten gsm's, iPods en geld afhandig. 'Racketeering' heet deze vorm van criminaliteit.
 

Het begon met één dader, dat werden er drie, de laatste keer werden er acht tot tien geteld, sommigen geen zestien jaar oud. De politie kon een verdachte oppakken maar die werd na verhoor vrijgelaten. Hij zou een alibi hebben gehad. Slachtoffers zagen hem de dagen daarop opnieuw actief als dader. Maandag werden drie verdachten opgepakt, onder wie twee minderjarigen. Bij de minderjarigen werd een mes aangetroffen. De meerderjarige werd formeel herkend door de slachtoffers. Vandaag beslist het parket over zijn lot.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosmarmot Phil moet vervangen worden door robot

"Bosmarmot Phil moet vervangen worden door robot"


Bosmarmot Phil mag nog vier daagjes pitten.


Dierenrechtenactivisten in Amerika staan op hun achterste poten omwille van bosmarmot Phil. Ze eisen dat het beestje op Groundhog Day vervangen wordt door een robot.


In Punxsutawney (Pennsylvania) is het al sinds 1887 een jaarlijkse traditie om Phil op 2 februari uit z'n winterslaap te wekken. Als hij dan zijn eigen schaduw in het zonlicht ziet, blijven de States nog zes weken in de greep van koning winter. Gebeurt dat niet, dan hopen de burgers dat de temperaturen weldra in stijgende lijn zullen gaan.


Een leuk bijgeloof waar elk jaar tienduizenden nieuwsgierigen op af komen, maar volgens PETA gaat het volksvermaak een stap te ver: het dier gevangen houden en hem vervolgens blootstellen aan zoveel licht en drukte getuigt van bijzonder weinig respect. De dierenrechtenorganisatie stelt daarom het gebruik van een robot als vervanger voor, maar daar wil Groundhog-voorzitter William Deeley niets van weten.


"Phil wordt beter behandeld dan een doorsnee kind in Pennsylvania", klinkt het. "Hij wordt opgevangen in een omgeving waar het klimaat volledig aan hem aangepast is en krijgt elk jaar controle van het ministerie van Landbouw. Vreemd toch dat PETA enkel rond 2 februari geïnteresseerd is in Phil: volgens mij zoeken ze alleen maar publiciteit."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorpions - Still Loving You

Scorpions - Still Loving You

Klik op de foto om hun te beluisteren


Scorpions is een Duitse hardrockband uit Hannover. Ze dienen niet te worden verward met de band The Scorpions uit de jaren '60 uit Engeland.

De band werd opgericht in 1965, een jaar na hun naamgenoot uit Engeland. Het eerste album van de Scorpions kwam echter pas uit in 1972. De band werd internationaal bekend in 1984 met het album Love at First Sting. Op dit album stond de bekende single Still loving you. Met het nummer Wind of Change haalde de band in 1991 nog een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer Wind of Change werd geschreven over de veranderingen in Oost-Europa in die tijd.

Scorpions was de eerste westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. Op 21 juli 1990 was Scorpions samen met veel andere bands bij de voorstelling The Wall van Roger Waters in Berlijn.Controverse

http://img191.imageshack.us/img191/4366/scorpionsvirginkiller.jpgDe oorspronkelijke hoes van het album Virgin Killer (1976) toonde een jong meisje in een volgens sommigen pornografische pose. Een Britse internetwaakhond, de Internet Watch Foundation, oordeelde in december 2008 dat de hoes een mogelijk illegale afbeelding toonde. De hoes werd onder meer getoond in het artikel over het album in de Engelstalige Wikipedia. De IWF verzocht daarop Britse internetproviders om toegang tot die pagina te blokkeren. Door de maatregel konden veel Britse internetgebruikers niet alleen het artikel niet meer bezoeken, maar was het voor hen ook niet mogelijk Wikipedia te bewerken. Na enkele dagen werd de blokkade opgeheven; de IWF oordeelde dat de afbeelding al geruime tijd bestaat en wijd verspreid is

» Reageer (0)
28-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Midlifecrisis is met uitsterven bedreigd

Midlifecrisis is met uitsterven bedreigd
Het stereotype beeld dat mensen van middelbare leeftijd depressief zijn en hun leven moeten opkrikken met affaires en sportwagens klopt niet langer. Uit onderzoek blijft dat veel mensen op deze leeftijd net gelukkiger zijn.

Gelukkigste periode
De term midlifecrisis ontstond 40 jaar geleden, deze ging ervan uit dat het leven van mensen rond hun 35ste alleen maar slechter werd. Sommige mensen reageerden daar extreem op door radicale beslissingen te nemen. Volgens psycholoog Carlo Strenger is dat niet langer waar, verschillende onderzoeken bewezen dat deze periode nu één van de gelukkigste bij mensen is. "We ondervroegen 1.500 mensen van middelbare leeftijd, de meesten zeggen dat ze nuevenwichtiger en gelukkiger zijn dan twintig jaar geleden."

Nieuwe dingen ondernemen
De betere gezondheidszorg heeft ervoor gezorgd dat mensen gelukkiger ouder worden en daar geen schrik meer van hebben. Strenger: "Mensen denken zo hard dat de middelbare leeftijd een periode van verlies is, dat dit ook waar wordt. Maar steeds meer personen beginnen dan net open te bloeien. Ze ondernemen nieuwe dingen die ze altijd al uitstelden, ze hebben ook meer kans om te slagen, want hun beslissingen zijn gebaseerd op kennis en ervaring, in plaats van op jeugdige, blinde ambitie."

Dromen
"Geef jezelf de kans na te denken over je beslissingen, zo kun je een betekenisvoller leven lijden dan voorheen. De middelbare leeftijd kan het moment zijn waarop je pas echt beseft wat je dromen zijn omdat je jezelf beter kent", besluit Strenger.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 35ste nemen rimpels plots toe

Na 35ste nemen rimpels plots toe


http://img704.imageshack.us/img704/2817/rimpels.jpg


Hoewel wetenschappers voorheen dachten dat rimpels geleidelijk aan tevoorschijn komen, ontdekten ze nu dat de leeftijd van 35 een belangrijk kantelmoment is waarop de huid plots snel veroudert.

Kantelmoment
Een studie bij 100 Japanse vrouwen tussen 22 en 55 jaar toonde aan dat de mogelijkheid van de huid om zichzelf te beschermen tegen UV-stralen en vervuiling en zichzelf te vernieuwen geleidelijk aan afneemt, eens ouder dan 35 jaar gebeurt dit echter plots razendsnel. "Dit kantelmoment komt er wanneer de elasticiteit en een hoog niveaus van collageen niet langer opweegt tegen de UV-schade, de blootstelling aan vrije radicalen en stress", aldus wetenschapper Laura J. Goodman.

Kaakvolume
De Britse plastische chirurg Rajiv Grover ondersteunt deze theorie. Hij stelde onlangs een tienjarige studie bij 100 vrouwen voor. De chirurg mat elk jaar de wenkbrauwhoogte, het kaakvolume, de vouw van de neus tot de liprand en de dikte van de kin. "Sommige plekken vertonen een geleidelijke veroudering, maar het kaakvolume, één van de sleutelfactoren van een jeugdig uiterlijk, kan snel dalen. Dit kan zelfs oplopen tot 35 procent in een jaar." De vrouwen die plots zo verouderden, verloren wel plots veel gewicht, kampten met een ernstige ziekte of maakten een stresserende ervaring als een scheiding, dood of ontslag mee. 

Tips
"Vermijd stress, crashdiëten, zon en sigaretten als je wil voorkomen dat je plots veroudert. Deze maatregelen houden je niet eeuwig jong, maar ze voorkomen wel dat je vroegtijdig rimpels krijgt", aldus Grover.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meet de leeftijd van je hart online

Meet de leeftijd van je hart online


http://img710.imageshack.us/img710/2852/sabineappelmans.jpg
Sabine Appelmans wordt het gezicht van de campagne.


Voedingsproducent Unilever lanceert de website Hartleeftijd.be. Internetgebruikers kunnen er berekenen of hun hart jonger of ouder is dan hun werkelijke leeftijd en krijgen tips hoe ze gezonder kunnen gaan leven.
 
100 miljoen testers
Unilever en de Belgische Cardiologische Liga zien het groots. Voor 2020 willen ze wereldwijd 100 miljoen mensen testen. In België hopen ze dit jaar 200.000 mensen te overhalen de test af te leggen.
"Hart- en vaatziekten liggen elk jaar aan de basis van 38.000 overlijdens in ons land", zegt dokter Freddy Van de Casseye van de Cardiologische Liga. "Ze vormen daarmee de belangrijkste doodsoorzaak."
 
Daarom ontwikkelde de Liga samen met Unilever een systeem om de hartleeftijd te meten. "Een goede voorspeller van het risico op een hartaandoening", aldus Van de Casseye.
 
Appelmans
Op basis van een vragenlijst en enkele gegevens, zoals gewicht, bloeddruk en cholesterolgehalte, berekent de site hoe oud je hart is. Uithangbord Sabine Appelmans deed de test vanmiddag. Hoewel verrassend bleek dat haar cholesterol te hoog lag, bleek haar hart liefst acht jaar jonger dan haar werkelijke leeftijd. Appelmans, naast tenniscoach ook voedingsdeskundige, geeft op de website tips om de hartleeftijd omlaag te dringen.
 
Wie de test online doet, kan zijn bloeddruk en cholesterolgehalte laten schatten op basis van een vragenlijst. In het voorjaar trekt Unilever ook naar de supermarkten om beide parameters bij de klanten te laten opmeten door verpleegkundigen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Absynthe minded - Envoi

Absynthe minded - Envoi

Klik op de foto om ze te beluisteren

Absynthe Minded (vroeger Absynthe Minded Company) is een rock-/jazzband uit de omgeving van de Belgische stad Gent.


Absynthe Minded zag het daglicht in 1999 en was oorspronkelijk de eenmansband van Bert Ostyn (1982, Vichte in West-Vlaanderen). Ostyn liet voor het eerst van zich horen met de opname van 'More than this' in een bescheiden slaapkamer in het Gentse. Een jaar later kreeg Ostyn de kans om - samen met een aantal andere muzikanten die later de band Tao Tse Tse zouden vormen - in een heuse studio te gaan opnemen. Resultaat hiervan was de demo 'Mushroom Holiday'.

In 2001 nam Absynthe Minded een derde demo op, getiteld 'Krankenhaus Hotel'. Opnieuw werd gekozen voor een luidruchtige slaapkamer. Het werd steeds duidelijker dat Bert Ostyn een echte band rond zich moest verzamelen. Zo geschiedde, en in 2002 werd de eerste demo mét band ('Absynthe Minded Quartet') op de mensheid losgelaten onder de vorm van de 'Sweet Oblivion'. Het Quartet bestond uit Bert Ostyn, Renaud Ghilbert, Sergej Van Bouwel en Jan Duthoy. Samen speelden ze zowat elk café in het land plat en mochten ze menig voorprogramma verzorgen.

In 2003 was de tijd blijkbaar rijp voor een eerste officiële release op het Keremos-label: de 'History Makes Science Fiction EP' was een feit. Met deze ep onder de arm nam de groep in 2004 ook deel aan Humo's Rock Rally: ze haalden de finale, waarin ze tweede eindigden na The Van Jets.

Met de komst van drummer Jakob Nachtergaele werd ook aan de sound van de band een flinke draai gegeven. Het resultaat hiervan is te horen op het debuutalbum van Absynthe Minded, 'Acquired Taste', dat in 2004 werd uitgebracht, opnieuw bij Keremos. De plaat werd geproduceerd door Geoffrey Burton. Nog geen jaar later werd een tweede album opgenomen onder de vakkundige leiding van Jean-Marie Aerts. Na tournees in België en Nederland haalden 16 nummers het tot op de plaat, die werd uitgebracht in België, Duitsland en Nederland. Later volgde ook nog Portugal. Vervolgens ging Absynthe Minded de boer op in o.m. Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. Later kwamen ze na hun doorbraak in Frankrijk terug naar België met hun nieuwe single "Envoi". Met dit lied brengt de groep een hommage aan de schrijver Hugo Claus (1929-2008).

Op 8 januari 2010 won Absynthe Minded net als Daan vier Music Industry Awards, namelijk die voor Hit van het Jaar, beste album, beste rock/alternative en beste groep.
» Reageer (0)
27-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen krijgen steeds grotere voeten


Vrouwen krijgen steeds grotere voeten

Belangrijk nieuws voor schoenfabrikanten: de Sunday Telegraph heeft ontdekt dat vrouwen steeds grotere voeten krijgen. Waar tot voor kort in Engeland een maatje 5 (onze 37/38) de norm was, worden nu maat 6 (38/39) 17 procent en maat 9 (onze 40) zelfs 23 procent vaker gevraagd.
 
Dat bleek uit onderzoek bij een van Londens grootste warenhuizen, Debenhams, waar men nu zelfs overweegt om naast hun maat 9, momenteel de grootst beschikbare maat, ook damesschoenen in maat 10 te gaan verkopen.
 
Een woordvoerder van de winkelketen zei dat "grotere schoenen ook steeds steviger moeten worden omdat ze meer gewicht en druk moeten weerstaan".
 
De voorzitter van het Britse chiropodische genootschap bevestigde dat "de voorbije 13 jaar de gevraagde schoenmaten drastisch zijn veranderd.
 
Tot voor kort kon je moeilijk een maat 6 vinden, nu is dat de norm. Dat maakt deel uit van een evolutie waarbij mensen groter en zwaarder worden als gevolg van veranderende eetgewoonten en lifestyle. We zien een soortgelijke trend trouwens ook bij mannen".
 
Volgens medische kringen hebben we ook hier te maken met een gevolg van de obesitasepidemie, omdat het eten van junkfood tijdens de puberteit het groeihormoon stimuleert, ook bij de voeten dus.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis en celebs maken schilderen weer populair

Crisis en celebs maken schilderen weer populair


http://img24.imageshack.us/img24/9203/schilderen.jpgDoor de crisis blijken mensen goedkope hobby's als schilderen of tekenen te herontdekken. Dat blijkt uit cijfers van verschillende Britse supermarkten. In Tesco bijvoorbeeld verdriedubbelde de verkoop van penselen en de schetsblokken gingen anderhalve keer zo vaak over de toonbank.

Ouders, zo wordt gezegd, leren hun kinderen weer knutselen en creatief bezig zijn in plaats van geld uit te geven aan bioscoopbezoek, binnenspeeltuinen en pretparken.

Al zouden ook celebs een handje kunnen geholpen hebben in deze 'trend'. Onder andere Beyoncé verklaarde onlangs nog dat ze graag schildert, en ook Bob Dylan, Paul McCartney, Pierce Brosnan en Viggo Mortensen nemen wel eens een penseel vast. Mortensen versierde zelfs een tentoonstelling in New York.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op tien kinderen is ongelukkig

Eén op tien kinderen is ongelukkig

Het hoort een zorgeloze tijd te zijn in je leven, maar tien procent van de tieners is ongelukkig. Ruzie in het gezin of de familie, als gevolg van een echtscheiding, ligt meestal aan de basis. Dat heeft tot gevolg dat kinderen die wonen bij beide ouders gelukkiger zijn dan kinderen die in éénoudergezinnen wonen, of te maken krijgen met stiefouders.

7,7 op 10
Gemiddeld geven de kinderen zich 7,7 op tien op de geluksschaal. Tien procent bevindt zich echter onder dat gemiddelde. Dat blijkt uit een bevraging van 7.000 Britse kinderen tussen 10 en 15 jaar, zo schrijft Daily Mail. Extrapolatie van de cijfers zou betekenen dat 140.000 Britse tieners ongelukkig is.

"De meerderheid van onze kinderen is best gelukkig, maar 2 kinderen per klas zijn dat dus niet. Ze zijn ongelukkig, onzeker en hebben geen zelfvertrouwen", aldus Bob Reitemeier, hoofd van de organisatie Children's Society.

Buurt, scheiding en de toekomst
Veranderingen in het gezin verlagen dat geluksgevoel een beetje maar wel significant (van 7,5 naar 6,8). Ook de buurt waarin ze wonen, huiswerk, beperking van vrijheid en keuze en de slechte toekomstvooruitzichten maken de jongeren ongelukkig.

Verder daalt het geluksgevoel ook met het ouder worden (8 voor 10-jarigen, 7,4 voor 15-jarigen), en zijn meisjes ongelukkiger dan jongens omdat ze vaak piekeren over hun uiterlijk.

De kinderen zijn het gelukkigst met hun ouders, hun vrienden en hun familie.

Uit een onderzoek naar het welzijn bij kinderen bleek ons land eerder gemiddeld te scoren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoorns van neushoorns verwijderd tegen stroperij

Hoorns van neushoorns verwijderd tegen stroperij
Kenia verwijdert de hoorns van de vier zeldzame neushoorns die onlangs werden overgebracht uit Tsjechië. De overheid doet dit om te voorkomen dat stropers de dieren doden voor die hoorns, zegt een woordvoerster van het Keniaanse milieubeheer.

De twee mannetjes en twee vrouwtjes behoren tot de laatste acht nog levende dieren van een zeldzame ondersoort van de witte neushoorn of breedlipneushoorn. In Kenia leven nog ongeveer zeshonderd zwarte en driehonderd witte neushoorns.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalia & Gabriel Rios - Hallelujah

Natalia & Gabriel Rios - Hallelujah

Klik op de foto om hun te beluisteren
Natalia bracht samen met Gabriel Rios, het nummer "Hallelujah" van Leonard Cohen  tijdens de benefietuitzending 'Help Haïti'.


Gabriel Ríos (San Juan, 1978) is een Puerto Ricaanse muzikant, die tegenwoordig in De Pinte, België woont. Hij studeerde in Gent schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK). Rios is zowel gitarist als zanger en tekstschrijver.

Gabriel Rios werd geboren in Puerto Rico. Daar ontmoette hij zijn vriendin die hem op zijn zeventiende mee naar haar geboorteplaats Gent nam. Gabriel Rios begon al snel een band onder de naam The Nothing Bastards. Later richtte hij de groep L. Santo op. Na enkele jaren wilde hij graag een soloalbum opnemen. Hij ontmoette producer Jo Bogaert, bekend van Technotronic, die met hem het gewaardeerde Ghostboy opnam. Hij werkte ook mee aan What's this?, een benefietsingle voor de StuBru-actie "Music for Life". In april 2007 kwam zijn langverwachte nieuwe album Angelhead uit waarop de Puerto Ricaan een totaal nieuwe richting van muziek inslaat.       http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Natalia.jpg?t=1264540576
 


Natalia Druyts (Westerlo, 3 december 1980), artiestennaam: Natalia, is een Vlaams soulzangeres afkomstig uit Oevel, een deelgemeente van Westerlo. In Vlaanderen raakte ze bekend tijdens het vtm-programma Idool 2003, waarin ze op de tweede plaats eindigde. Druyts was de enige kandidate die een levensvatbare zangcarrière opbouwde.
» Reageer (0)
26-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van een sprookje: ook zwanen scheiden

Het einde van een sprookje: ook zwanen scheidenVoor mensen is een scheiding de normaalste zaak van de wereld. Bij zwanen is het uniek als een koppel een punt zet achter een relatie. Britse wetenschappers zijn dan ook verbaasd dat twee zwanen voor de 'echtscheiding' kozen. Zo komt een sprookje in de dierenwereld ten einde...

De legende vertelt dat zwanen blijven rouwen als hun partner sterft. Ook de wetenschap heeft dat tot nu toe altijd bevestigd: zwanen blijven verschillende seizoenen 'single' als hun wederhelft overlijdt. En dat is veel voor vogel die in het wild maar ongeveer 15 jaar leeft. In Bewick is het ondenkbare toch gebeurd: twee zwanen zijn uit elkaar gegaan.

Ieder jaar verhuizen de zwanen van Bewick duizenden kilometers van Groot-Brittannië naar Scandinavië en Rusland. De zwanen vertrekken als koppel en keren ook altijd als koppel terug. Het personeel kent de alle zwanen individueel en dus weten ze welke zwanen een koppel vormen. De mannelijke zwaan Sarindi keerde onlangs zonder partner terug met een nieuwe partner. Even later dook ook zijn ex-partner Saruni op met een ander mannetje.

Het is nog maar de tweede keer in 40 jaar dat twee zwanen van Bewick scheiden. Mogelijk heeft het met de voortplanting te maken. Als een koppel vaak faalt om eitjes te produceren, kunnen ze besluiten om hun geluk elders te beproeven.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste gepensioneerden hebben te weinig vrije tijd

Meeste gepensioneerden hebben te weinig vrije tijd


De meerderheid van de senioren ervaart een gebrek aan vrije tijd.


Uit een onderzoek van SeniorenNet blijkt dat 76 procent van de gepensioneerden vindt dat ze te weinig vrije tijd hebben. Naast een gevuld sociaal leven hebben ze vaak ook een druk privéleven.

Voor de meeste mensen wordt het pensioen geassocieerd met vrijheid, vrije tijd en genieten. Hun vrije tijd gaan ze invullen met reizen, samen zijn met vrienden en familie, en het beoefenen van hobby's. Opvallend is dat de actieven hun vrije tijd ook op deze manier wensen in te vullen wanneer ze op pensioen gaan.
 
Pensioenleeftijd te hoog
Voor 6 op de 10 ondervraagden is de huidige pensioenleeftijd van 65 te oud. Volgens hen is de ideale pensioenleeftijd 60 jaar. Een kleine groep werkenden (28 procent) is toch bereid om langer te werken, maar dan onder voorwaarden: een hoger pensioen, minder werkdruk of als ze hun opvolgers mogen coachen.
 
Pensioensparen
De actieven denken dat hun levenskwaliteit evenwaardig of slechter zal zijn wanneer ze met pensioen gaan. Bij hoger opgeleiden spaart 94 pct voor een aanvullend pensioen, tegenover 81 pct bij de lager opgeleiden. Ook bedienden (95 pct) sparen meer ten opzichte van arbeiders (88 pct) en zelfstandigen (87 pct).
 
Op kleinkinderen passen
Ruim de helft onder de 1858 deelnemers aan het onderzoek heeft kleinkinderen. 2 op 3 grootouders passen regelmatig op hen. De helft van de grootouders spaart voor hun kleinkinderen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen hebben meer slaap nodig omdat ze multitasken

Vrouwen hebben meer slaap nodig omdat ze multitasken


http://img685.imageshack.us/img685/8779/slapen6.jpg


Een vrouw moet volgens een Britse slaapexpert 20 minuten meer slapen dan mannen doordat ze zo vaak multitasken. Dit maakt dat ze zich niet volledig kan ontwikkelen op carrièrevlak.

Kloof
Slaap is vaak een reden tot discussie bij koppels: wie slaapt het meest, wie moet opstaan voor de kinderen en wie heeft het meeste energie over voor huishoudelijke taken? Volgens een Amerikaanse feministe is slaaptekort de nieuwste oorzaak van de kloof tussen vrouwen en mannen. Gebrek aan slaap is bij haar negatief voor haar beoordelingsvermogen, creativiteit en de mogelijkheid om haar te ontwikkelen.

Herstellen
"Een van de belangrijkste functies van slaap is het brein de mogelijkheid te geven te bekomen en zichzelf te herstellen", aldus professor Jim Horne. "De hersendelen verantwoordelijk voor het geheugen en taal koppelen zich los van de zintuigen en gaan dan in herstellingsmodus. Hoe meer je van je brein vraagt overdag, hoe meer tijd het nodig heeft te herstellen, hoe meer slaap je dus nodig hebt."

Vrouwen doen meer
Horne gaat verder:" Omdat vrouwen multitasken, ze doen veel tegelijkertijd en zijn flexibel, gebruiken ze meer van hun hersenen dan mannen. Daarom hebben ze meer slaap nodig. Een man met een mentaal veeleisende job moet 's nachts meer herstellen dan iemand die handenarbeid doet, toch zal dat nooit zoveel als bij vrouwen zijn. Ze moeten daarom gemiddeld 20 minuten langer rusten, bij sommigen is dat een beetje meer of minder.

Vrouwen jonger
Dit kan volgens Horne verklaren waarom de hersenen van mannen sneller verouderen dan die van vrouwen. "Een vrouw van 75 jaar heeft een vergelijkbaar brein met dat van een 70-jarige man. Het is nog niet duidelijk waarom, maar een vrouwenbrein krijgt wel meer tijd om te ontspannen en zich te herstellen."

Zwangerschap en menopauze
"De gemiddelde volwassene heeft tussen de zes en de acht uur slaap nodig", aldus professor Horne. "Maar dat kan erg van mens tot mens verschillen, sommigen kunnen perfect overleven op zes uur, anderen niet." Het probleem is echter dat hoewel vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen, dit vaak niet gebeurt. Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat ze vaker met slaapproblemen kampen. Vrouwen slapen lichter en worden dus makkelijker wakker. De zwangerschap kan slaapproblemen veroorzaken door het gewicht en de positie van de baby. De menopauze kan eveneens het slaappattroon verstoren door warmte-opstoten, maar dit wordt terug normaal als deze periode voorbij is. 

Mama wakker
Omdat moeders onrustiger slapen zullen zij eerder dan vaders wakker worden van het geluid van hun baby. Ook blijkt uit een studie dat bij koppels die samen slapen de persoon die het minste weegt, het vaakst wakker wordt. De zwaardere persoon stoort namelijk als hij of zij draait, dit is vaak de man. Vrouwen hebben, eens ze gestoord werden, het vaak dan moeilijker om terug in slaap te raken, blijkt uit een Britse studie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot Maya-hoofd doet archeologen dromen

Groot Maya-hoofd doet archeologen dromen

Archeologen hebben een groot beeld van een Maya-hoofd gevonden in de regio Peten in Guatemala. Dit wijst er volgens hen op, dat op deze plek in de jungle mogelijk ooit een belangrijke stad gevestigd was.

Het beeld van 3 bij 3,5 meter werd aangetroffen in de ruïnes van Chilonche dichtbij de grens met Belize. Het lag eeuwenlang onder de grond en stamt uit de periode 300 tot 600, wat betekent dat de plek ouder is dan eerder werd gedacht. De Maya's gebruikten oude gebouwen vaak als funderingen voor hun gebouwen.

De Maya's heersten ruim duizend jaar over grote delen van Guatemala, Honduras, El Salvador en Mexico tot ze werden overwonnen door de Spanjaarden in de 16de eeuw.» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!