NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


27-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalia & Gabriel Rios - Hallelujah

Natalia & Gabriel Rios - Hallelujah

Klik op de foto om hun te beluisteren
Natalia bracht samen met Gabriel Rios, het nummer "Hallelujah" van Leonard Cohen  tijdens de benefietuitzending 'Help Haïti'.


Gabriel Ríos (San Juan, 1978) is een Puerto Ricaanse muzikant, die tegenwoordig in De Pinte, België woont. Hij studeerde in Gent schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK). Rios is zowel gitarist als zanger en tekstschrijver.

Gabriel Rios werd geboren in Puerto Rico. Daar ontmoette hij zijn vriendin die hem op zijn zeventiende mee naar haar geboorteplaats Gent nam. Gabriel Rios begon al snel een band onder de naam The Nothing Bastards. Later richtte hij de groep L. Santo op. Na enkele jaren wilde hij graag een soloalbum opnemen. Hij ontmoette producer Jo Bogaert, bekend van Technotronic, die met hem het gewaardeerde Ghostboy opnam. Hij werkte ook mee aan What's this?, een benefietsingle voor de StuBru-actie "Music for Life". In april 2007 kwam zijn langverwachte nieuwe album Angelhead uit waarop de Puerto Ricaan een totaal nieuwe richting van muziek inslaat.       http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Natalia.jpg?t=1264540576
 


Natalia Druyts (Westerlo, 3 december 1980), artiestennaam: Natalia, is een Vlaams soulzangeres afkomstig uit Oevel, een deelgemeente van Westerlo. In Vlaanderen raakte ze bekend tijdens het vtm-programma Idool 2003, waarin ze op de tweede plaats eindigde. Druyts was de enige kandidate die een levensvatbare zangcarrière opbouwde.
» Reageer (0)
26-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van een sprookje: ook zwanen scheiden

Het einde van een sprookje: ook zwanen scheidenVoor mensen is een scheiding de normaalste zaak van de wereld. Bij zwanen is het uniek als een koppel een punt zet achter een relatie. Britse wetenschappers zijn dan ook verbaasd dat twee zwanen voor de 'echtscheiding' kozen. Zo komt een sprookje in de dierenwereld ten einde...

De legende vertelt dat zwanen blijven rouwen als hun partner sterft. Ook de wetenschap heeft dat tot nu toe altijd bevestigd: zwanen blijven verschillende seizoenen 'single' als hun wederhelft overlijdt. En dat is veel voor vogel die in het wild maar ongeveer 15 jaar leeft. In Bewick is het ondenkbare toch gebeurd: twee zwanen zijn uit elkaar gegaan.

Ieder jaar verhuizen de zwanen van Bewick duizenden kilometers van Groot-Brittannië naar Scandinavië en Rusland. De zwanen vertrekken als koppel en keren ook altijd als koppel terug. Het personeel kent de alle zwanen individueel en dus weten ze welke zwanen een koppel vormen. De mannelijke zwaan Sarindi keerde onlangs zonder partner terug met een nieuwe partner. Even later dook ook zijn ex-partner Saruni op met een ander mannetje.

Het is nog maar de tweede keer in 40 jaar dat twee zwanen van Bewick scheiden. Mogelijk heeft het met de voortplanting te maken. Als een koppel vaak faalt om eitjes te produceren, kunnen ze besluiten om hun geluk elders te beproeven.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste gepensioneerden hebben te weinig vrije tijd

Meeste gepensioneerden hebben te weinig vrije tijd


De meerderheid van de senioren ervaart een gebrek aan vrije tijd.


Uit een onderzoek van SeniorenNet blijkt dat 76 procent van de gepensioneerden vindt dat ze te weinig vrije tijd hebben. Naast een gevuld sociaal leven hebben ze vaak ook een druk privéleven.

Voor de meeste mensen wordt het pensioen geassocieerd met vrijheid, vrije tijd en genieten. Hun vrije tijd gaan ze invullen met reizen, samen zijn met vrienden en familie, en het beoefenen van hobby's. Opvallend is dat de actieven hun vrije tijd ook op deze manier wensen in te vullen wanneer ze op pensioen gaan.
 
Pensioenleeftijd te hoog
Voor 6 op de 10 ondervraagden is de huidige pensioenleeftijd van 65 te oud. Volgens hen is de ideale pensioenleeftijd 60 jaar. Een kleine groep werkenden (28 procent) is toch bereid om langer te werken, maar dan onder voorwaarden: een hoger pensioen, minder werkdruk of als ze hun opvolgers mogen coachen.
 
Pensioensparen
De actieven denken dat hun levenskwaliteit evenwaardig of slechter zal zijn wanneer ze met pensioen gaan. Bij hoger opgeleiden spaart 94 pct voor een aanvullend pensioen, tegenover 81 pct bij de lager opgeleiden. Ook bedienden (95 pct) sparen meer ten opzichte van arbeiders (88 pct) en zelfstandigen (87 pct).
 
Op kleinkinderen passen
Ruim de helft onder de 1858 deelnemers aan het onderzoek heeft kleinkinderen. 2 op 3 grootouders passen regelmatig op hen. De helft van de grootouders spaart voor hun kleinkinderen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen hebben meer slaap nodig omdat ze multitasken

Vrouwen hebben meer slaap nodig omdat ze multitasken


http://img685.imageshack.us/img685/8779/slapen6.jpg


Een vrouw moet volgens een Britse slaapexpert 20 minuten meer slapen dan mannen doordat ze zo vaak multitasken. Dit maakt dat ze zich niet volledig kan ontwikkelen op carrièrevlak.

Kloof
Slaap is vaak een reden tot discussie bij koppels: wie slaapt het meest, wie moet opstaan voor de kinderen en wie heeft het meeste energie over voor huishoudelijke taken? Volgens een Amerikaanse feministe is slaaptekort de nieuwste oorzaak van de kloof tussen vrouwen en mannen. Gebrek aan slaap is bij haar negatief voor haar beoordelingsvermogen, creativiteit en de mogelijkheid om haar te ontwikkelen.

Herstellen
"Een van de belangrijkste functies van slaap is het brein de mogelijkheid te geven te bekomen en zichzelf te herstellen", aldus professor Jim Horne. "De hersendelen verantwoordelijk voor het geheugen en taal koppelen zich los van de zintuigen en gaan dan in herstellingsmodus. Hoe meer je van je brein vraagt overdag, hoe meer tijd het nodig heeft te herstellen, hoe meer slaap je dus nodig hebt."

Vrouwen doen meer
Horne gaat verder:" Omdat vrouwen multitasken, ze doen veel tegelijkertijd en zijn flexibel, gebruiken ze meer van hun hersenen dan mannen. Daarom hebben ze meer slaap nodig. Een man met een mentaal veeleisende job moet 's nachts meer herstellen dan iemand die handenarbeid doet, toch zal dat nooit zoveel als bij vrouwen zijn. Ze moeten daarom gemiddeld 20 minuten langer rusten, bij sommigen is dat een beetje meer of minder.

Vrouwen jonger
Dit kan volgens Horne verklaren waarom de hersenen van mannen sneller verouderen dan die van vrouwen. "Een vrouw van 75 jaar heeft een vergelijkbaar brein met dat van een 70-jarige man. Het is nog niet duidelijk waarom, maar een vrouwenbrein krijgt wel meer tijd om te ontspannen en zich te herstellen."

Zwangerschap en menopauze
"De gemiddelde volwassene heeft tussen de zes en de acht uur slaap nodig", aldus professor Horne. "Maar dat kan erg van mens tot mens verschillen, sommigen kunnen perfect overleven op zes uur, anderen niet." Het probleem is echter dat hoewel vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen, dit vaak niet gebeurt. Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat ze vaker met slaapproblemen kampen. Vrouwen slapen lichter en worden dus makkelijker wakker. De zwangerschap kan slaapproblemen veroorzaken door het gewicht en de positie van de baby. De menopauze kan eveneens het slaappattroon verstoren door warmte-opstoten, maar dit wordt terug normaal als deze periode voorbij is. 

Mama wakker
Omdat moeders onrustiger slapen zullen zij eerder dan vaders wakker worden van het geluid van hun baby. Ook blijkt uit een studie dat bij koppels die samen slapen de persoon die het minste weegt, het vaakst wakker wordt. De zwaardere persoon stoort namelijk als hij of zij draait, dit is vaak de man. Vrouwen hebben, eens ze gestoord werden, het vaak dan moeilijker om terug in slaap te raken, blijkt uit een Britse studie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot Maya-hoofd doet archeologen dromen

Groot Maya-hoofd doet archeologen dromen

Archeologen hebben een groot beeld van een Maya-hoofd gevonden in de regio Peten in Guatemala. Dit wijst er volgens hen op, dat op deze plek in de jungle mogelijk ooit een belangrijke stad gevestigd was.

Het beeld van 3 bij 3,5 meter werd aangetroffen in de ruïnes van Chilonche dichtbij de grens met Belize. Het lag eeuwenlang onder de grond en stamt uit de periode 300 tot 600, wat betekent dat de plek ouder is dan eerder werd gedacht. De Maya's gebruikten oude gebouwen vaak als funderingen voor hun gebouwen.

De Maya's heersten ruim duizend jaar over grote delen van Guatemala, Honduras, El Salvador en Mexico tot ze werden overwonnen door de Spanjaarden in de 16de eeuw.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden- en kattenvlees van het menu in China?

Honden- en kattenvlees van het menu in China?


Het protest tegen het eten van katten en honden in China is groot, zeker nu een wet op dierenmishandeling in aantocht is.


Honden- en kattenvlees wordt in China eeuwenlang beschouwd als een echte delicatesse, maar lijkt nu voorgoed van hun menu te gaan verdwijnen. Het land heeft immers voor het eerst in zijn geschiedenis een wetsvoorstel klaar tegen dierenmishandeling, zo zegt het staatspersagentschap.

Boete en gevangenisstraf
Als de wet aangenomen wordt, trotseren mensen die vlees van kat of hond eten een boete van 5000 Chinese Yuan, gelijk aan zo'n 520 euro, en riskeren ze daarbovenop nog eens een gevangenisstraf van 15 dagen, zo zei men tijdens het Chongqing Evening News.

Producenten of verdelers van het vlees zouden een boete krijgen tussen de 10.000 en de 500.000 yuan.

Voorstel
De wet is op dit moment nog niet aangenomen en omvat nog slechts een voorstel dat het afgelopen jaar werd opgesteld. Wanneer de wetgeving in actie zal treden is nog niet duidelijk. Volgens persagentschap AFP kan het jaren duren vooraleer een wetsontwerp in China wordt goedgekeurd.

Dierenmishandeling en het kweken van honden en katten voor hun vlees blijft een wijdverspreid fenomeen in China. Wel groeit stilaan het besef van het belang van dierenwelzijn.

'Aromatisch vlees'
Dikwijls wordt op restaurant hondenvlees aangeboden onder een psuedoniem als 'aromatisch vlees'. Ook in grote steden, waar honden meer en meer als huisdieren worden beschouwd, blijft de voorliefde voor hun vlees op het bord ook bestaan.

Kattenvlees is vooral populair in de zuidelijke delen van China. Regelmatig proberen dierenliefhebbers daar vrachtwagens met honderden of duizenden katten onderweg naar het slachthuis te blokkeren. Meestal komen de diertjes jammer genoeg toch nog in de pan terecht.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selah Sue feat. Ronny Mosuse -Ain't No Sunshine


Selah Sue feat. Ronny Mosuse -Ain't No Sunshine

(Help Haïti)

Klik op de foto om hun te beluisteren


Selah Sue en Ronny Mosuse brachten het nummer 'Ain't No Sunshine' tijdens de benefietuitzending 'Help Haïti'.


Selah Sue, geboren als Sanne Putseys (Leuven, 3 mei 1989), is een Belgische singer-songwriter.

Ronny Mosuse (Antwerpen, 17 mei 1971) is een Vlaamse zanger, muzikant, songschrijver en muziekproducer .
» Reageer (0)
25-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw struikelt en beschadigt Picasso-schilderij

Vrouw struikelt en beschadigt Picasso-schilderij

Een vrouw kreeg dit weekend de schrik van haar leven. Tijdens een bezoek aan het Metropolitan Museum of Arts in New York struikelde ze, viel ze tegen een werk van kunstenaar Pablo Picasso aan, en greep zich eraan vast in haar val. Resultaat: een scheur van zo'n 15 centimeter in het peperdure werk.

Restauratie
Het gaat om het schilderij 'The Actor', dat 1,82 bij 1,22 meter meet, werd onmiddellijk naar de restauratieafdeling gebracht. Een conservator heeft laten weten in The New York Times, dat het de komende weken gerestaureerd wordt en dat de scheur daarna nagenoeg onzichtbaar zal zijn. De vrouw zelf hield geen verwondingen over aan haar val.

Roze periode
Het werk uit 1904-1905 stamt uit de 'roze periode' van Picasso. Op het doek staat een rondtrekkende acrobaat afgebeeld in een roze met blauw pak.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts één vrouw op drie draagt juiste behamaat

Slechts één vrouw op drie draagt juiste behamaat


http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/bh.jpg?t=1264428264Slechts 29 procent van de Britse vrouwen koopt de juiste behamaat, aldus een Britse organisatie. Ook blijkt dat de meeste grote lingerieketens klanten verkeerd advies geven bij de aankoop van lingerie.


Rugpijn
Een kwart van de winkelverkopers geeft verschrikkelijk advies bij het uitkiezen van lingerie, de meesten raden de verkeerde maat aan. Voor het onderzoek gingen 11 vrouwen van 25 tot 75 jaar met een E-cup of een grotere maat een beha in verschillende winkels kopen. Sommigen kregen in verschillende winkels totaal andere maten aangeraden. Volgens de onderzoekers zien slecht zittende beha's er niet alleen uit, ze veroorzaken ook nek-, schouder- en rugpijn en kunnen tot een slechte houding kunnen leiden.


Goed voelen
Experte Jenny Driscoll: "Vrouwen willen er goed uitzien en zich goed voelen, ongeacht hun behamaat. De resultaten waren schokerend, één beha zat zo slecht dat er nog een paar sokken bij kon." De onderzoekers kozen vrouwen met een grotere boezem om zo te bestuderen hoe winkels hen behandelt, maar de twee met kleinere borsten werden even slecht geadviseerd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ook de draagzak voor honden

Nu ook de draagzak voor honden

Voor wie graag met zijn hond gaat winkelen, maar deze niet buiten wil achterlaten, is er nu een oplossing: een draagzak voor honden.

Geplet
Deze draagzak is ideaal voor kleine honden die geplet kunnen raken in een grote massa of op de tram of bus. De New Yorkse Meena Mansharamani bedacht de draagzak voor honden, ze heeft zelf een 8-jarige Shi Tzu, Luke genaamd. Zo kwam op het idee van de 'Pup to go' nadat ze jarenlang sukkelde met haar hond als ze het openbaar vervoer nam. Het voordeel is dat je je hond kunt dragen, maar toch je handen vrij hebt om te shoppen.

Plaats voor staart
De draagzak lijkt op die waar ouders hun baby's in stoppen, maar deze versie heeft vier gaten voor de poten en een plekje voor de staart. Hij is bedoeld voor honden die minder dan 11,3 kilo wegen. De zak is verkrijgbaar in verschillende maten en je kunt hem in de wasmachine stoppen. De uitvindster zegt dat honden er gek op zijn.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitavlees en schepijs scoren slecht in kwaliteitstest

Pitavlees en schepijs scoren slecht in kwaliteitstest


http://img200.imageshack.us/img200/1329/pitta.jpgVan de 927 voedingswaren en verkooppunten die consumentenorganisatie Test-Aankoop in 2009 onderzocht, kreeg 42 procent een slechte of zwakke beoordeling van Test-Aankoop. Onder meer over de kwaliteit van pita's, ijs, snelverkoop en suikervrije producten is de organisatie niet te spreken. Test-Aankoop lichtte vandaag tijdens een persconferentie de voedingsbalans van 2009 toe.
 

"Zes op de tien voedingsproducten en verkooppunten bleken dus wel in orde, maar we kunnen niet spreken van een goed rapport voor 2009", stelde Ivo Mechels. "Van een echt gevaar voor de gezondheid kunnen we echter niet spreken." Volgens Robert Remy, voedingsexpert van Test-Aankoop, is de situatie in vergelijking met 2008 min of meer onveranderd gebleven.http://img42.imageshack.us/img42/217/schepijs.jpg

 

Pita
Slechts 8 op de 40 pita-verkopers die Test-Aankoop testte, konden zeggen welk vlees ze precies verkopen. Opvallend is dat in 11 gevallen waar Arabische shoarma-pita's verkocht werden, Test-Aankoop varkensvlees vond. Ook schep- en softijs kregen een slechte score: in 51 van de 70 verkooppunten was vorig jaar de netheid onvoldoende. "Dit is een aanhoudend probleem, de hygiëne wordt er steeds slechter", aldus Remy.
 

Snelverkoop
Ook over producten in snelverkoop is Test-Aankoop ontevreden. "34 procent is niet meer geschikt voor consumptie en zou uit de rekken moeten gehaald worden", waarschuwt Remy. Smoothies, gezondheidsdrankjes, lightproducten en voedingssuplementen noemt Test-Aankoop eveneens onaanvaardbaar omdat ze consumenten al te vaak om de tuin leiden.
 

De voedingsbalans van 2009 wees ook positieve evoluties aan, aldus Test-Aankoop. Bij slechts 1 van de 31 geanalyseerde mozzarellakazen stelde Test-Aankoop fraude vast, waarbij koemelk in plaats van buffelmelk gebruikt werd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabiana Dammers - Blinded

Fabiana Dammers - Blinded

Klik op de foto om haar te beluisteren

Over Fabiana Dammers


Sinds haar dubbele overwinning van de Grote Prijs van Nederland 2008 (eerste Jury- en Publieksprijs) kan niemand meer om de muziek van Fabiana Dammers heen. Haar authentieke stemgeluid en opvallende verschijning laten keer op keer een diepe indruk achter op wie van singer-songwritermuziek pur sang houdt. De zangeres uit IJmuiden, die door de media tot ‘de vrouwelijke equivalent van Damien Rice’ werd gekroond, wil zelf met niemand vergeleken worden; ze haalt haar inspiratie uit het leven zelf, wat resulteert in adembenemende composities en teksten die lang in je hoofd blijven nagalmen.

De Italiaans-Nederlandse Fabiana Dammers begon met liedjes schrijven op haar zeventiende, toen ze een gitaar van haar vader cadeau kreeg. Na een korte loopbaan als musicalster en metal-bassiste was het duidelijk geworden wat haar ware droom was: met haar eigengeschreven liedjes door de wereld trekken om overal haar “Fabfolk” te kunnen laten horen.

Om zich verder te bekwamen volgde Dammers een opleiding aan het Amsterdamse Conservatorium, die ze zomer 2009 met succes afrondde. Hier kreeg zij onder andere zangles van Anouk. Intussen speelde ze in veel lokale en regionale cafés om ervaring op te doen. Landelijke bekendheid kreeg ze door haar deelname aan de Grote Prijs van Nederland in 2008.
» Reageer (0)
24-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme chocolademelk

Warme chocolademelkhttp://www.villeroy-boch.com/typo3temp/pics/c4fd88ce8a.jpg200gr fondant chocolade
1/2 liter melk
suiker naar smaak

Voor de versiering opgeklopte room
paar chocolade schilfers


Verwarm de melk met de chocolade en suiker onder voordurend roeren met een garde .
Giet in een tas en versier met opgeklopte room en een paar chocolade schilfers
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode verwelkomt dikkertjes

Mode verwelkomt dikkertjes


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/01/12/856474/mode-verwelkomt-dikkertjes_1_515x0.jpgDe modewereld is klaar voor verandering. En die verandering komt er in de vorm van dikkere modellen. Plus size vrouwen zouden binnenkort de pagina's van Vogue moeten opvrolijken. Niets nieuws, ware het niet dat het Duitse modeblad Brigitte nog een stapje verder gaat.

"Onze modellen zijn zo dun dat we ze via photoshop moeten dikker maken. Dat is onnatuurlijk en ontoelaatbaar. Vrouwen willen weten hoe een kledingstuk op hen zal staan, daarom kiezen we resoluut voor echte vrouwen", het zijn de woorden van Andreas Lebert, hoofdredacteur van het Duitse magazine Brigitte. Het tijdschrift zette Leberts woorden extra kracht bij door een oproep te plaatsen aan zijn lezeressen.

In een mum van tijd schreven ruim 20.000 vrouwen zich in. Alledaagse vrouwen met normale maten en veel voorkomende figuurfoutjes. Maar ook al is er wat buik of een vetrolletje te zien, gephotoshopt wordt er niet. "Het is niet de bedoeling dat deze vrouwen plots modellen worden. Ze stappen gewoon eventjes uit hun dagelijkse leven en tonen mode volgens hun persoonlijkheid. De vrouwen krijgen dezelfde som betaalt als professionele modellen", aldus Lebert.

Het resultaat mag er alvast zijn. Zo staat een zijden maatpak plots heel wat mooier op een vrouw met rondingen en wordt een rood jurkje een bijzonder modestatement dankzij een jongere vrouw met een klein buikje. (br.she)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jouw zachte woorden
De afbeelding “http://img261.imageshack.us/img261/3622/deniserichardstc9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


jouw zachte woorden
hebben mij stilletjes beroert
even heb ik jouw eeuwigheid gevoelt
jouw zachte woorden
klonken in mijn hart
eindeloos verzachten zij
teder mijn smart
jouw zachte woorden
hebben mij omstrengeld,vast omarmd
mijn kou even verwarmd
jouw zachte woorden
hebben mij eeuwig gekust
intens heb ik dat gemist
jouw zachte woorden
geven mij grenzeloze kracht
dragen mij door dag en nacht
spreek tot mij poezie
met zachte woorden
zing jouw melodie
spreek tot mij
met zachte woorden
in alle eeuwigheid
tot aan het einde
van de tijd...
» Reageer (0)
23-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hedendaagse roos geurt niet meer.De hedendaagse roos geurt niet meer.


http://farm3.static.flickr.com/2316/2438677059_439fb6dec3.jpg?v=0Een bos rozen in een kamer, dat kon je vroeger van op grote afstand ruiken. Maar de moderne roos geeft niet of nauwelijks een geur af, zoals velen van ons uit ervaring weten. En dat is de schuld van de kwekers


Shakespeare wijdde in zijn sonnetten al bloemrijke woorden van bewondering voor de geur van de roos. En zowel voor geliefden als voor zieke medemensen had die bloem een dubbele aantrekkingskracht: de schoonheid en de geur. Maar wie tegenwoordig een bos rozen koopt, ruikt niets -zelfs al begraaf je je neus diep in de bloem.


Dat komt omdat de kwekers de voorbije tijd de nadruk leggen op de houdbaarheid van de bloem, zodat daar lang van genoten kan worden. Daartoe moest een chemische samenstelling -ethyleen- worden verwijderd, want die maakt dat de bloemen gaan rotten. Probleem is echter dat diezelfde ethyleen ook zorgde voor de zoete geur. Rozengeur werd dus ingeruild voor houdbaarheid.


Maar er is hoop op geuriger tijden. Een kweker in het Engelse graafschap Shropshire is er, na 17 jaar experimenteren, in geslaagd een rozensoort te maken die ruikt zoals vroeger en tegelijkertijd beschikt over de lange stengel die zorgt dat de bloem zeker tien dagen goed blijft.


In Florida gaat men zelfs hoogtechnologisch te werk om hetzelfde doel te bereiken. Daar probeert men aan de hand van genetische modificatie de geur na te maken die ook wordt gebruikt in de parfumindustrie. Daartoe worden moderne, dus reukloze rozen 'geïnjecteerd' met genen uit tomaten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe balans Haïti: 111.499 doden

Nieuwe balans Haïti: 111.499 doden

De aardbeving in Haïti heeft al minstens 111.499 mensenlevens geëist. Dat blijkt uit een nieuwe balans die de autoriteiten in Haïti zaterdagochtend hebben bekendgemaakt. Tien dagen na de natuurramp slaagden de hulpdiensten erin nog twee levenden vanonder het puin te halen.
 
Behalve 111.499 doden eiste de aardbeving volgens de meest recente cijfers ook 190.000 gewonden. Meer dan 50.000 gezinnen zijn dakloos. In de vorige balans van de Haïtiaanse overheid werd nog gewag gemaakt van 75.000 doden en 250.000 gewonden.
 
Niettemin ontdekken de reddingsteams ruim tien dagen na de ramp nog steeds overlevenden. Zo haalden Israëlische hulpverleners vrijdag een 22-jarige jongeman levend vanonder het puin van een gebouw nabij het presidentiële paleis. Zijn toestand is stabiel.
 
Even voordien hadden buren en vrienden ook een 84-jarige vrouw levend teruggevonden. Ze was ernstig verzwakt en is meteen overgebracht naar een Amerikaans marineschip.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal wielertoeristen fors gestegen

Aantal wielertoeristen fors gestegen

Het aantal wielertoeristen kent een explosieve groei. De recreatieve wielersport kende de voorbije jaren een fenomenale groei. Vorig jaar steeg het aantal reguliere wielertoeristen met 48 procent en ook op fietsevenementen kwamen tot 30 procent meer deelnemers opdagen.
 
En steeds meer vrouwen en senioren vinden de weg naar de fiets, zodat het traditionele beeld van de wielertoerist als man van middelbare leeftijd voorgoed tot het verleden behoort, schrijven de kranten van Corelio.
 
Onlangs steeg het aantal wielertoeristen van de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB) van 28.485 in 2007 via 40.508 in 2008 tot maar liefst 60.132 in 2009. Of een jaarlijkse groei van respectievelijk 35, 42 en 48 procent. Met een verdubbeling van de ledenbasis in minder dan twee jaar tijd werd de Vlaamse Wielrijdersbond een van de grootste sportfederaties in dit land, en zeker de snelst groeiende.
» Reageer (0)
22-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby weggehaald bij "te domme moeder

Baby weggehaald bij "te domme moeder"


http://img189.imageshack.us/img189/6456/babygw.jpgEen pasgeboren baby is in Ierland weggehaald bij haar Schotse ouders omdat de mama "niet slim genoeg is om een kind op te voeden". Het koppel was naar Ierland gevlucht om te bevallen in het grootste geheim, uit vrees voor de kinderbescherming in hun geboorteland Schotland.

Opgejaagd door kinderbescherming
Kerry Robertson is een 17-jarige tiener die niet over al haar verstandelijke vermogens beschikt. Samen met haar vriend, de 25-jarige artiest Mark McDougall, vluchtte ze drie maanden geleden naar Ierland om daar in alle rust te kunnen bevallen. Vier dagen na de geboorte van hun zoontje Ben, dook de Ierse kinderbescherming, die handelde in naam van hun Schotse collega's, plots op aan het kraambed van Kerry. Ze werden gedwongen om Ben af te staan.

Gevlucht naar Ierland
Begin september werd het huwelijk van Kerry en Mark al een halt toegeroepen 48 uur voor de dienst. "Miss Robertson begrijpt de huwelijksgeloften niet", klonk het snoeihard. In november kregen ze te horen dat hun baby zou weggehaald worden. Het getormenteerde duo kon niet om met die gedachte en vluchtte naar Ierland. "Alles verliep vlot. We waren niet langer achterdochtig, gewoon gelukkig! Op het moment dat de kinderbescherming binnenviel, gaf ik Ben net borstvoeding. Maar ik moest hem onmiddellijk afstaan. Ik gaf hem nog een kus en barstte in tranen uit", snottert Kerry. Het koppel wou in Ierland een nieuw leven beginnen, met de hulp van heel wat liefdadigheid. Ze hadden een huisje gevonden met twee slaapkamers dat uitkeek op de zee.

Pleegouders
Kerry en Mark mogen Ben, die nu geplaatst is bij pleegouders, elke dag twee uurtjes zien. Voor mama Kerry de hel. "Ze wil hem borstvoeding geven, maar dat mag niet. Telkens moet ze ook opnieuw afscheid van kleine Ben nemen, een marteling", luidt het bij papa Mark. De Ierse autoriteiten weigeren voorlopig alle commentaar in deze zaak.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Al 9,3 miljoen euro hulp voor slachtoffers Haïti

Al 9,3 miljoen euro hulp voor slachtoffers Haïti


http://img696.imageshack.us/img696/52/haitijx.jpgDe benefietacties voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti hebben al 9,3 miljoen euro opgebracht. Vlamingen organiseren massaal acties, en van 8 tot 20 uur vond ook de radiouitzending 'Radio 1212' plaats, een gezamenlijk initiatief van Joe fm, MNM, Radio 2, Studio Brussel en Q-music. Om 18 uur had die actie al meer dan 130.000 euro opgeleverd.


Om 19.15 uur was er een totaalbedrag van 9.292.563 euro ingezameld op de rekening 000-0000012-12, beheerd door Caritas International, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam-Solidariteit en Unicef België. Gisteravond stond de teller na een speciale televisie-uitzending op 5,9 miljoen euro.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!