NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


29-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorpions - Still Loving You

Scorpions - Still Loving You

Klik op de foto om hun te beluisteren


Scorpions is een Duitse hardrockband uit Hannover. Ze dienen niet te worden verward met de band The Scorpions uit de jaren '60 uit Engeland.

De band werd opgericht in 1965, een jaar na hun naamgenoot uit Engeland. Het eerste album van de Scorpions kwam echter pas uit in 1972. De band werd internationaal bekend in 1984 met het album Love at First Sting. Op dit album stond de bekende single Still loving you. Met het nummer Wind of Change haalde de band in 1991 nog een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer Wind of Change werd geschreven over de veranderingen in Oost-Europa in die tijd.

Scorpions was de eerste westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. Op 21 juli 1990 was Scorpions samen met veel andere bands bij de voorstelling The Wall van Roger Waters in Berlijn.Controverse

http://img191.imageshack.us/img191/4366/scorpionsvirginkiller.jpgDe oorspronkelijke hoes van het album Virgin Killer (1976) toonde een jong meisje in een volgens sommigen pornografische pose. Een Britse internetwaakhond, de Internet Watch Foundation, oordeelde in december 2008 dat de hoes een mogelijk illegale afbeelding toonde. De hoes werd onder meer getoond in het artikel over het album in de Engelstalige Wikipedia. De IWF verzocht daarop Britse internetproviders om toegang tot die pagina te blokkeren. Door de maatregel konden veel Britse internetgebruikers niet alleen het artikel niet meer bezoeken, maar was het voor hen ook niet mogelijk Wikipedia te bewerken. Na enkele dagen werd de blokkade opgeheven; de IWF oordeelde dat de afbeelding al geruime tijd bestaat en wijd verspreid is

» Reageer (0)
28-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Midlifecrisis is met uitsterven bedreigd

Midlifecrisis is met uitsterven bedreigd
Het stereotype beeld dat mensen van middelbare leeftijd depressief zijn en hun leven moeten opkrikken met affaires en sportwagens klopt niet langer. Uit onderzoek blijft dat veel mensen op deze leeftijd net gelukkiger zijn.

Gelukkigste periode
De term midlifecrisis ontstond 40 jaar geleden, deze ging ervan uit dat het leven van mensen rond hun 35ste alleen maar slechter werd. Sommige mensen reageerden daar extreem op door radicale beslissingen te nemen. Volgens psycholoog Carlo Strenger is dat niet langer waar, verschillende onderzoeken bewezen dat deze periode nu één van de gelukkigste bij mensen is. "We ondervroegen 1.500 mensen van middelbare leeftijd, de meesten zeggen dat ze nuevenwichtiger en gelukkiger zijn dan twintig jaar geleden."

Nieuwe dingen ondernemen
De betere gezondheidszorg heeft ervoor gezorgd dat mensen gelukkiger ouder worden en daar geen schrik meer van hebben. Strenger: "Mensen denken zo hard dat de middelbare leeftijd een periode van verlies is, dat dit ook waar wordt. Maar steeds meer personen beginnen dan net open te bloeien. Ze ondernemen nieuwe dingen die ze altijd al uitstelden, ze hebben ook meer kans om te slagen, want hun beslissingen zijn gebaseerd op kennis en ervaring, in plaats van op jeugdige, blinde ambitie."

Dromen
"Geef jezelf de kans na te denken over je beslissingen, zo kun je een betekenisvoller leven lijden dan voorheen. De middelbare leeftijd kan het moment zijn waarop je pas echt beseft wat je dromen zijn omdat je jezelf beter kent", besluit Strenger.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 35ste nemen rimpels plots toe

Na 35ste nemen rimpels plots toe


http://img704.imageshack.us/img704/2817/rimpels.jpg


Hoewel wetenschappers voorheen dachten dat rimpels geleidelijk aan tevoorschijn komen, ontdekten ze nu dat de leeftijd van 35 een belangrijk kantelmoment is waarop de huid plots snel veroudert.

Kantelmoment
Een studie bij 100 Japanse vrouwen tussen 22 en 55 jaar toonde aan dat de mogelijkheid van de huid om zichzelf te beschermen tegen UV-stralen en vervuiling en zichzelf te vernieuwen geleidelijk aan afneemt, eens ouder dan 35 jaar gebeurt dit echter plots razendsnel. "Dit kantelmoment komt er wanneer de elasticiteit en een hoog niveaus van collageen niet langer opweegt tegen de UV-schade, de blootstelling aan vrije radicalen en stress", aldus wetenschapper Laura J. Goodman.

Kaakvolume
De Britse plastische chirurg Rajiv Grover ondersteunt deze theorie. Hij stelde onlangs een tienjarige studie bij 100 vrouwen voor. De chirurg mat elk jaar de wenkbrauwhoogte, het kaakvolume, de vouw van de neus tot de liprand en de dikte van de kin. "Sommige plekken vertonen een geleidelijke veroudering, maar het kaakvolume, één van de sleutelfactoren van een jeugdig uiterlijk, kan snel dalen. Dit kan zelfs oplopen tot 35 procent in een jaar." De vrouwen die plots zo verouderden, verloren wel plots veel gewicht, kampten met een ernstige ziekte of maakten een stresserende ervaring als een scheiding, dood of ontslag mee. 

Tips
"Vermijd stress, crashdiëten, zon en sigaretten als je wil voorkomen dat je plots veroudert. Deze maatregelen houden je niet eeuwig jong, maar ze voorkomen wel dat je vroegtijdig rimpels krijgt", aldus Grover.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meet de leeftijd van je hart online

Meet de leeftijd van je hart online


http://img710.imageshack.us/img710/2852/sabineappelmans.jpg
Sabine Appelmans wordt het gezicht van de campagne.


Voedingsproducent Unilever lanceert de website Hartleeftijd.be. Internetgebruikers kunnen er berekenen of hun hart jonger of ouder is dan hun werkelijke leeftijd en krijgen tips hoe ze gezonder kunnen gaan leven.
 
100 miljoen testers
Unilever en de Belgische Cardiologische Liga zien het groots. Voor 2020 willen ze wereldwijd 100 miljoen mensen testen. In België hopen ze dit jaar 200.000 mensen te overhalen de test af te leggen.
"Hart- en vaatziekten liggen elk jaar aan de basis van 38.000 overlijdens in ons land", zegt dokter Freddy Van de Casseye van de Cardiologische Liga. "Ze vormen daarmee de belangrijkste doodsoorzaak."
 
Daarom ontwikkelde de Liga samen met Unilever een systeem om de hartleeftijd te meten. "Een goede voorspeller van het risico op een hartaandoening", aldus Van de Casseye.
 
Appelmans
Op basis van een vragenlijst en enkele gegevens, zoals gewicht, bloeddruk en cholesterolgehalte, berekent de site hoe oud je hart is. Uithangbord Sabine Appelmans deed de test vanmiddag. Hoewel verrassend bleek dat haar cholesterol te hoog lag, bleek haar hart liefst acht jaar jonger dan haar werkelijke leeftijd. Appelmans, naast tenniscoach ook voedingsdeskundige, geeft op de website tips om de hartleeftijd omlaag te dringen.
 
Wie de test online doet, kan zijn bloeddruk en cholesterolgehalte laten schatten op basis van een vragenlijst. In het voorjaar trekt Unilever ook naar de supermarkten om beide parameters bij de klanten te laten opmeten door verpleegkundigen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Absynthe minded - Envoi

Absynthe minded - Envoi

Klik op de foto om ze te beluisteren

Absynthe Minded (vroeger Absynthe Minded Company) is een rock-/jazzband uit de omgeving van de Belgische stad Gent.


Absynthe Minded zag het daglicht in 1999 en was oorspronkelijk de eenmansband van Bert Ostyn (1982, Vichte in West-Vlaanderen). Ostyn liet voor het eerst van zich horen met de opname van 'More than this' in een bescheiden slaapkamer in het Gentse. Een jaar later kreeg Ostyn de kans om - samen met een aantal andere muzikanten die later de band Tao Tse Tse zouden vormen - in een heuse studio te gaan opnemen. Resultaat hiervan was de demo 'Mushroom Holiday'.

In 2001 nam Absynthe Minded een derde demo op, getiteld 'Krankenhaus Hotel'. Opnieuw werd gekozen voor een luidruchtige slaapkamer. Het werd steeds duidelijker dat Bert Ostyn een echte band rond zich moest verzamelen. Zo geschiedde, en in 2002 werd de eerste demo mét band ('Absynthe Minded Quartet') op de mensheid losgelaten onder de vorm van de 'Sweet Oblivion'. Het Quartet bestond uit Bert Ostyn, Renaud Ghilbert, Sergej Van Bouwel en Jan Duthoy. Samen speelden ze zowat elk café in het land plat en mochten ze menig voorprogramma verzorgen.

In 2003 was de tijd blijkbaar rijp voor een eerste officiële release op het Keremos-label: de 'History Makes Science Fiction EP' was een feit. Met deze ep onder de arm nam de groep in 2004 ook deel aan Humo's Rock Rally: ze haalden de finale, waarin ze tweede eindigden na The Van Jets.

Met de komst van drummer Jakob Nachtergaele werd ook aan de sound van de band een flinke draai gegeven. Het resultaat hiervan is te horen op het debuutalbum van Absynthe Minded, 'Acquired Taste', dat in 2004 werd uitgebracht, opnieuw bij Keremos. De plaat werd geproduceerd door Geoffrey Burton. Nog geen jaar later werd een tweede album opgenomen onder de vakkundige leiding van Jean-Marie Aerts. Na tournees in België en Nederland haalden 16 nummers het tot op de plaat, die werd uitgebracht in België, Duitsland en Nederland. Later volgde ook nog Portugal. Vervolgens ging Absynthe Minded de boer op in o.m. Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. Later kwamen ze na hun doorbraak in Frankrijk terug naar België met hun nieuwe single "Envoi". Met dit lied brengt de groep een hommage aan de schrijver Hugo Claus (1929-2008).

Op 8 januari 2010 won Absynthe Minded net als Daan vier Music Industry Awards, namelijk die voor Hit van het Jaar, beste album, beste rock/alternative en beste groep.
» Reageer (0)
27-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen krijgen steeds grotere voeten


Vrouwen krijgen steeds grotere voeten

Belangrijk nieuws voor schoenfabrikanten: de Sunday Telegraph heeft ontdekt dat vrouwen steeds grotere voeten krijgen. Waar tot voor kort in Engeland een maatje 5 (onze 37/38) de norm was, worden nu maat 6 (38/39) 17 procent en maat 9 (onze 40) zelfs 23 procent vaker gevraagd.
 
Dat bleek uit onderzoek bij een van Londens grootste warenhuizen, Debenhams, waar men nu zelfs overweegt om naast hun maat 9, momenteel de grootst beschikbare maat, ook damesschoenen in maat 10 te gaan verkopen.
 
Een woordvoerder van de winkelketen zei dat "grotere schoenen ook steeds steviger moeten worden omdat ze meer gewicht en druk moeten weerstaan".
 
De voorzitter van het Britse chiropodische genootschap bevestigde dat "de voorbije 13 jaar de gevraagde schoenmaten drastisch zijn veranderd.
 
Tot voor kort kon je moeilijk een maat 6 vinden, nu is dat de norm. Dat maakt deel uit van een evolutie waarbij mensen groter en zwaarder worden als gevolg van veranderende eetgewoonten en lifestyle. We zien een soortgelijke trend trouwens ook bij mannen".
 
Volgens medische kringen hebben we ook hier te maken met een gevolg van de obesitasepidemie, omdat het eten van junkfood tijdens de puberteit het groeihormoon stimuleert, ook bij de voeten dus.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis en celebs maken schilderen weer populair

Crisis en celebs maken schilderen weer populair


http://img24.imageshack.us/img24/9203/schilderen.jpgDoor de crisis blijken mensen goedkope hobby's als schilderen of tekenen te herontdekken. Dat blijkt uit cijfers van verschillende Britse supermarkten. In Tesco bijvoorbeeld verdriedubbelde de verkoop van penselen en de schetsblokken gingen anderhalve keer zo vaak over de toonbank.

Ouders, zo wordt gezegd, leren hun kinderen weer knutselen en creatief bezig zijn in plaats van geld uit te geven aan bioscoopbezoek, binnenspeeltuinen en pretparken.

Al zouden ook celebs een handje kunnen geholpen hebben in deze 'trend'. Onder andere Beyoncé verklaarde onlangs nog dat ze graag schildert, en ook Bob Dylan, Paul McCartney, Pierce Brosnan en Viggo Mortensen nemen wel eens een penseel vast. Mortensen versierde zelfs een tentoonstelling in New York.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op tien kinderen is ongelukkig

Eén op tien kinderen is ongelukkig

Het hoort een zorgeloze tijd te zijn in je leven, maar tien procent van de tieners is ongelukkig. Ruzie in het gezin of de familie, als gevolg van een echtscheiding, ligt meestal aan de basis. Dat heeft tot gevolg dat kinderen die wonen bij beide ouders gelukkiger zijn dan kinderen die in éénoudergezinnen wonen, of te maken krijgen met stiefouders.

7,7 op 10
Gemiddeld geven de kinderen zich 7,7 op tien op de geluksschaal. Tien procent bevindt zich echter onder dat gemiddelde. Dat blijkt uit een bevraging van 7.000 Britse kinderen tussen 10 en 15 jaar, zo schrijft Daily Mail. Extrapolatie van de cijfers zou betekenen dat 140.000 Britse tieners ongelukkig is.

"De meerderheid van onze kinderen is best gelukkig, maar 2 kinderen per klas zijn dat dus niet. Ze zijn ongelukkig, onzeker en hebben geen zelfvertrouwen", aldus Bob Reitemeier, hoofd van de organisatie Children's Society.

Buurt, scheiding en de toekomst
Veranderingen in het gezin verlagen dat geluksgevoel een beetje maar wel significant (van 7,5 naar 6,8). Ook de buurt waarin ze wonen, huiswerk, beperking van vrijheid en keuze en de slechte toekomstvooruitzichten maken de jongeren ongelukkig.

Verder daalt het geluksgevoel ook met het ouder worden (8 voor 10-jarigen, 7,4 voor 15-jarigen), en zijn meisjes ongelukkiger dan jongens omdat ze vaak piekeren over hun uiterlijk.

De kinderen zijn het gelukkigst met hun ouders, hun vrienden en hun familie.

Uit een onderzoek naar het welzijn bij kinderen bleek ons land eerder gemiddeld te scoren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoorns van neushoorns verwijderd tegen stroperij

Hoorns van neushoorns verwijderd tegen stroperij
Kenia verwijdert de hoorns van de vier zeldzame neushoorns die onlangs werden overgebracht uit Tsjechië. De overheid doet dit om te voorkomen dat stropers de dieren doden voor die hoorns, zegt een woordvoerster van het Keniaanse milieubeheer.

De twee mannetjes en twee vrouwtjes behoren tot de laatste acht nog levende dieren van een zeldzame ondersoort van de witte neushoorn of breedlipneushoorn. In Kenia leven nog ongeveer zeshonderd zwarte en driehonderd witte neushoorns.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalia & Gabriel Rios - Hallelujah

Natalia & Gabriel Rios - Hallelujah

Klik op de foto om hun te beluisteren
Natalia bracht samen met Gabriel Rios, het nummer "Hallelujah" van Leonard Cohen  tijdens de benefietuitzending 'Help Haïti'.


Gabriel Ríos (San Juan, 1978) is een Puerto Ricaanse muzikant, die tegenwoordig in De Pinte, België woont. Hij studeerde in Gent schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK). Rios is zowel gitarist als zanger en tekstschrijver.

Gabriel Rios werd geboren in Puerto Rico. Daar ontmoette hij zijn vriendin die hem op zijn zeventiende mee naar haar geboorteplaats Gent nam. Gabriel Rios begon al snel een band onder de naam The Nothing Bastards. Later richtte hij de groep L. Santo op. Na enkele jaren wilde hij graag een soloalbum opnemen. Hij ontmoette producer Jo Bogaert, bekend van Technotronic, die met hem het gewaardeerde Ghostboy opnam. Hij werkte ook mee aan What's this?, een benefietsingle voor de StuBru-actie "Music for Life". In april 2007 kwam zijn langverwachte nieuwe album Angelhead uit waarop de Puerto Ricaan een totaal nieuwe richting van muziek inslaat.       http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Natalia.jpg?t=1264540576
 


Natalia Druyts (Westerlo, 3 december 1980), artiestennaam: Natalia, is een Vlaams soulzangeres afkomstig uit Oevel, een deelgemeente van Westerlo. In Vlaanderen raakte ze bekend tijdens het vtm-programma Idool 2003, waarin ze op de tweede plaats eindigde. Druyts was de enige kandidate die een levensvatbare zangcarrière opbouwde.
» Reageer (0)
26-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van een sprookje: ook zwanen scheiden

Het einde van een sprookje: ook zwanen scheidenVoor mensen is een scheiding de normaalste zaak van de wereld. Bij zwanen is het uniek als een koppel een punt zet achter een relatie. Britse wetenschappers zijn dan ook verbaasd dat twee zwanen voor de 'echtscheiding' kozen. Zo komt een sprookje in de dierenwereld ten einde...

De legende vertelt dat zwanen blijven rouwen als hun partner sterft. Ook de wetenschap heeft dat tot nu toe altijd bevestigd: zwanen blijven verschillende seizoenen 'single' als hun wederhelft overlijdt. En dat is veel voor vogel die in het wild maar ongeveer 15 jaar leeft. In Bewick is het ondenkbare toch gebeurd: twee zwanen zijn uit elkaar gegaan.

Ieder jaar verhuizen de zwanen van Bewick duizenden kilometers van Groot-Brittannië naar Scandinavië en Rusland. De zwanen vertrekken als koppel en keren ook altijd als koppel terug. Het personeel kent de alle zwanen individueel en dus weten ze welke zwanen een koppel vormen. De mannelijke zwaan Sarindi keerde onlangs zonder partner terug met een nieuwe partner. Even later dook ook zijn ex-partner Saruni op met een ander mannetje.

Het is nog maar de tweede keer in 40 jaar dat twee zwanen van Bewick scheiden. Mogelijk heeft het met de voortplanting te maken. Als een koppel vaak faalt om eitjes te produceren, kunnen ze besluiten om hun geluk elders te beproeven.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste gepensioneerden hebben te weinig vrije tijd

Meeste gepensioneerden hebben te weinig vrije tijd


De meerderheid van de senioren ervaart een gebrek aan vrije tijd.


Uit een onderzoek van SeniorenNet blijkt dat 76 procent van de gepensioneerden vindt dat ze te weinig vrije tijd hebben. Naast een gevuld sociaal leven hebben ze vaak ook een druk privéleven.

Voor de meeste mensen wordt het pensioen geassocieerd met vrijheid, vrije tijd en genieten. Hun vrije tijd gaan ze invullen met reizen, samen zijn met vrienden en familie, en het beoefenen van hobby's. Opvallend is dat de actieven hun vrije tijd ook op deze manier wensen in te vullen wanneer ze op pensioen gaan.
 
Pensioenleeftijd te hoog
Voor 6 op de 10 ondervraagden is de huidige pensioenleeftijd van 65 te oud. Volgens hen is de ideale pensioenleeftijd 60 jaar. Een kleine groep werkenden (28 procent) is toch bereid om langer te werken, maar dan onder voorwaarden: een hoger pensioen, minder werkdruk of als ze hun opvolgers mogen coachen.
 
Pensioensparen
De actieven denken dat hun levenskwaliteit evenwaardig of slechter zal zijn wanneer ze met pensioen gaan. Bij hoger opgeleiden spaart 94 pct voor een aanvullend pensioen, tegenover 81 pct bij de lager opgeleiden. Ook bedienden (95 pct) sparen meer ten opzichte van arbeiders (88 pct) en zelfstandigen (87 pct).
 
Op kleinkinderen passen
Ruim de helft onder de 1858 deelnemers aan het onderzoek heeft kleinkinderen. 2 op 3 grootouders passen regelmatig op hen. De helft van de grootouders spaart voor hun kleinkinderen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen hebben meer slaap nodig omdat ze multitasken

Vrouwen hebben meer slaap nodig omdat ze multitasken


http://img685.imageshack.us/img685/8779/slapen6.jpg


Een vrouw moet volgens een Britse slaapexpert 20 minuten meer slapen dan mannen doordat ze zo vaak multitasken. Dit maakt dat ze zich niet volledig kan ontwikkelen op carrièrevlak.

Kloof
Slaap is vaak een reden tot discussie bij koppels: wie slaapt het meest, wie moet opstaan voor de kinderen en wie heeft het meeste energie over voor huishoudelijke taken? Volgens een Amerikaanse feministe is slaaptekort de nieuwste oorzaak van de kloof tussen vrouwen en mannen. Gebrek aan slaap is bij haar negatief voor haar beoordelingsvermogen, creativiteit en de mogelijkheid om haar te ontwikkelen.

Herstellen
"Een van de belangrijkste functies van slaap is het brein de mogelijkheid te geven te bekomen en zichzelf te herstellen", aldus professor Jim Horne. "De hersendelen verantwoordelijk voor het geheugen en taal koppelen zich los van de zintuigen en gaan dan in herstellingsmodus. Hoe meer je van je brein vraagt overdag, hoe meer tijd het nodig heeft te herstellen, hoe meer slaap je dus nodig hebt."

Vrouwen doen meer
Horne gaat verder:" Omdat vrouwen multitasken, ze doen veel tegelijkertijd en zijn flexibel, gebruiken ze meer van hun hersenen dan mannen. Daarom hebben ze meer slaap nodig. Een man met een mentaal veeleisende job moet 's nachts meer herstellen dan iemand die handenarbeid doet, toch zal dat nooit zoveel als bij vrouwen zijn. Ze moeten daarom gemiddeld 20 minuten langer rusten, bij sommigen is dat een beetje meer of minder.

Vrouwen jonger
Dit kan volgens Horne verklaren waarom de hersenen van mannen sneller verouderen dan die van vrouwen. "Een vrouw van 75 jaar heeft een vergelijkbaar brein met dat van een 70-jarige man. Het is nog niet duidelijk waarom, maar een vrouwenbrein krijgt wel meer tijd om te ontspannen en zich te herstellen."

Zwangerschap en menopauze
"De gemiddelde volwassene heeft tussen de zes en de acht uur slaap nodig", aldus professor Horne. "Maar dat kan erg van mens tot mens verschillen, sommigen kunnen perfect overleven op zes uur, anderen niet." Het probleem is echter dat hoewel vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen, dit vaak niet gebeurt. Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat ze vaker met slaapproblemen kampen. Vrouwen slapen lichter en worden dus makkelijker wakker. De zwangerschap kan slaapproblemen veroorzaken door het gewicht en de positie van de baby. De menopauze kan eveneens het slaappattroon verstoren door warmte-opstoten, maar dit wordt terug normaal als deze periode voorbij is. 

Mama wakker
Omdat moeders onrustiger slapen zullen zij eerder dan vaders wakker worden van het geluid van hun baby. Ook blijkt uit een studie dat bij koppels die samen slapen de persoon die het minste weegt, het vaakst wakker wordt. De zwaardere persoon stoort namelijk als hij of zij draait, dit is vaak de man. Vrouwen hebben, eens ze gestoord werden, het vaak dan moeilijker om terug in slaap te raken, blijkt uit een Britse studie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot Maya-hoofd doet archeologen dromen

Groot Maya-hoofd doet archeologen dromen

Archeologen hebben een groot beeld van een Maya-hoofd gevonden in de regio Peten in Guatemala. Dit wijst er volgens hen op, dat op deze plek in de jungle mogelijk ooit een belangrijke stad gevestigd was.

Het beeld van 3 bij 3,5 meter werd aangetroffen in de ruïnes van Chilonche dichtbij de grens met Belize. Het lag eeuwenlang onder de grond en stamt uit de periode 300 tot 600, wat betekent dat de plek ouder is dan eerder werd gedacht. De Maya's gebruikten oude gebouwen vaak als funderingen voor hun gebouwen.

De Maya's heersten ruim duizend jaar over grote delen van Guatemala, Honduras, El Salvador en Mexico tot ze werden overwonnen door de Spanjaarden in de 16de eeuw.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden- en kattenvlees van het menu in China?

Honden- en kattenvlees van het menu in China?


Het protest tegen het eten van katten en honden in China is groot, zeker nu een wet op dierenmishandeling in aantocht is.


Honden- en kattenvlees wordt in China eeuwenlang beschouwd als een echte delicatesse, maar lijkt nu voorgoed van hun menu te gaan verdwijnen. Het land heeft immers voor het eerst in zijn geschiedenis een wetsvoorstel klaar tegen dierenmishandeling, zo zegt het staatspersagentschap.

Boete en gevangenisstraf
Als de wet aangenomen wordt, trotseren mensen die vlees van kat of hond eten een boete van 5000 Chinese Yuan, gelijk aan zo'n 520 euro, en riskeren ze daarbovenop nog eens een gevangenisstraf van 15 dagen, zo zei men tijdens het Chongqing Evening News.

Producenten of verdelers van het vlees zouden een boete krijgen tussen de 10.000 en de 500.000 yuan.

Voorstel
De wet is op dit moment nog niet aangenomen en omvat nog slechts een voorstel dat het afgelopen jaar werd opgesteld. Wanneer de wetgeving in actie zal treden is nog niet duidelijk. Volgens persagentschap AFP kan het jaren duren vooraleer een wetsontwerp in China wordt goedgekeurd.

Dierenmishandeling en het kweken van honden en katten voor hun vlees blijft een wijdverspreid fenomeen in China. Wel groeit stilaan het besef van het belang van dierenwelzijn.

'Aromatisch vlees'
Dikwijls wordt op restaurant hondenvlees aangeboden onder een psuedoniem als 'aromatisch vlees'. Ook in grote steden, waar honden meer en meer als huisdieren worden beschouwd, blijft de voorliefde voor hun vlees op het bord ook bestaan.

Kattenvlees is vooral populair in de zuidelijke delen van China. Regelmatig proberen dierenliefhebbers daar vrachtwagens met honderden of duizenden katten onderweg naar het slachthuis te blokkeren. Meestal komen de diertjes jammer genoeg toch nog in de pan terecht.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selah Sue feat. Ronny Mosuse -Ain't No Sunshine


Selah Sue feat. Ronny Mosuse -Ain't No Sunshine

(Help Haïti)

Klik op de foto om hun te beluisteren


Selah Sue en Ronny Mosuse brachten het nummer 'Ain't No Sunshine' tijdens de benefietuitzending 'Help Haïti'.


Selah Sue, geboren als Sanne Putseys (Leuven, 3 mei 1989), is een Belgische singer-songwriter.

Ronny Mosuse (Antwerpen, 17 mei 1971) is een Vlaamse zanger, muzikant, songschrijver en muziekproducer .
» Reageer (0)
25-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw struikelt en beschadigt Picasso-schilderij

Vrouw struikelt en beschadigt Picasso-schilderij

Een vrouw kreeg dit weekend de schrik van haar leven. Tijdens een bezoek aan het Metropolitan Museum of Arts in New York struikelde ze, viel ze tegen een werk van kunstenaar Pablo Picasso aan, en greep zich eraan vast in haar val. Resultaat: een scheur van zo'n 15 centimeter in het peperdure werk.

Restauratie
Het gaat om het schilderij 'The Actor', dat 1,82 bij 1,22 meter meet, werd onmiddellijk naar de restauratieafdeling gebracht. Een conservator heeft laten weten in The New York Times, dat het de komende weken gerestaureerd wordt en dat de scheur daarna nagenoeg onzichtbaar zal zijn. De vrouw zelf hield geen verwondingen over aan haar val.

Roze periode
Het werk uit 1904-1905 stamt uit de 'roze periode' van Picasso. Op het doek staat een rondtrekkende acrobaat afgebeeld in een roze met blauw pak.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts één vrouw op drie draagt juiste behamaat

Slechts één vrouw op drie draagt juiste behamaat


http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/bh.jpg?t=1264428264Slechts 29 procent van de Britse vrouwen koopt de juiste behamaat, aldus een Britse organisatie. Ook blijkt dat de meeste grote lingerieketens klanten verkeerd advies geven bij de aankoop van lingerie.


Rugpijn
Een kwart van de winkelverkopers geeft verschrikkelijk advies bij het uitkiezen van lingerie, de meesten raden de verkeerde maat aan. Voor het onderzoek gingen 11 vrouwen van 25 tot 75 jaar met een E-cup of een grotere maat een beha in verschillende winkels kopen. Sommigen kregen in verschillende winkels totaal andere maten aangeraden. Volgens de onderzoekers zien slecht zittende beha's er niet alleen uit, ze veroorzaken ook nek-, schouder- en rugpijn en kunnen tot een slechte houding kunnen leiden.


Goed voelen
Experte Jenny Driscoll: "Vrouwen willen er goed uitzien en zich goed voelen, ongeacht hun behamaat. De resultaten waren schokerend, één beha zat zo slecht dat er nog een paar sokken bij kon." De onderzoekers kozen vrouwen met een grotere boezem om zo te bestuderen hoe winkels hen behandelt, maar de twee met kleinere borsten werden even slecht geadviseerd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ook de draagzak voor honden

Nu ook de draagzak voor honden

Voor wie graag met zijn hond gaat winkelen, maar deze niet buiten wil achterlaten, is er nu een oplossing: een draagzak voor honden.

Geplet
Deze draagzak is ideaal voor kleine honden die geplet kunnen raken in een grote massa of op de tram of bus. De New Yorkse Meena Mansharamani bedacht de draagzak voor honden, ze heeft zelf een 8-jarige Shi Tzu, Luke genaamd. Zo kwam op het idee van de 'Pup to go' nadat ze jarenlang sukkelde met haar hond als ze het openbaar vervoer nam. Het voordeel is dat je je hond kunt dragen, maar toch je handen vrij hebt om te shoppen.

Plaats voor staart
De draagzak lijkt op die waar ouders hun baby's in stoppen, maar deze versie heeft vier gaten voor de poten en een plekje voor de staart. Hij is bedoeld voor honden die minder dan 11,3 kilo wegen. De zak is verkrijgbaar in verschillende maten en je kunt hem in de wasmachine stoppen. De uitvindster zegt dat honden er gek op zijn.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitavlees en schepijs scoren slecht in kwaliteitstest

Pitavlees en schepijs scoren slecht in kwaliteitstest


http://img200.imageshack.us/img200/1329/pitta.jpgVan de 927 voedingswaren en verkooppunten die consumentenorganisatie Test-Aankoop in 2009 onderzocht, kreeg 42 procent een slechte of zwakke beoordeling van Test-Aankoop. Onder meer over de kwaliteit van pita's, ijs, snelverkoop en suikervrije producten is de organisatie niet te spreken. Test-Aankoop lichtte vandaag tijdens een persconferentie de voedingsbalans van 2009 toe.
 

"Zes op de tien voedingsproducten en verkooppunten bleken dus wel in orde, maar we kunnen niet spreken van een goed rapport voor 2009", stelde Ivo Mechels. "Van een echt gevaar voor de gezondheid kunnen we echter niet spreken." Volgens Robert Remy, voedingsexpert van Test-Aankoop, is de situatie in vergelijking met 2008 min of meer onveranderd gebleven.http://img42.imageshack.us/img42/217/schepijs.jpg

 

Pita
Slechts 8 op de 40 pita-verkopers die Test-Aankoop testte, konden zeggen welk vlees ze precies verkopen. Opvallend is dat in 11 gevallen waar Arabische shoarma-pita's verkocht werden, Test-Aankoop varkensvlees vond. Ook schep- en softijs kregen een slechte score: in 51 van de 70 verkooppunten was vorig jaar de netheid onvoldoende. "Dit is een aanhoudend probleem, de hygiëne wordt er steeds slechter", aldus Remy.
 

Snelverkoop
Ook over producten in snelverkoop is Test-Aankoop ontevreden. "34 procent is niet meer geschikt voor consumptie en zou uit de rekken moeten gehaald worden", waarschuwt Remy. Smoothies, gezondheidsdrankjes, lightproducten en voedingssuplementen noemt Test-Aankoop eveneens onaanvaardbaar omdat ze consumenten al te vaak om de tuin leiden.
 

De voedingsbalans van 2009 wees ook positieve evoluties aan, aldus Test-Aankoop. Bij slechts 1 van de 31 geanalyseerde mozzarellakazen stelde Test-Aankoop fraude vast, waarbij koemelk in plaats van buffelmelk gebruikt werd.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!