Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




12-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test je valse borsten eerst een week uit voor operatie

Test je valse borsten eerst een week uit voor operatie





Vrouwen die grotere borsten willen, kunnen nu hun implantaten een weekje testen voordat ze onder het mes gaan bij een Britse schoonheidskliniek.

Speciaal kledingstuk
De vrouwen kunnen in de kliniek The Hospital Group kiezen uit 500 verschillende stijlen van boezem die variëren in vorm, grootte en gevoel. Ze kunnen dan de siliconen van hun keuze in een speciaal kledingstuk dragen zodat ze zeker weten dat ze perfect passen. De maten variëren van een A- tot F-cup. Het systeem kreeg de naam Biodynamics Breast Analysis en maakt gebruik van een nieuw type van implantaat genaamd Natrelle.

Eerste keer
Hoofd van de plastische chirurgie Mario Russo van The Hospital Group: "Het is de eerste keer dat vrouwen kunnen zien en voelen hoe hun nieuwe borsten er uit zullen zien na de operatie."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Hannigan - Sea Song

Lisa Hannigan - Sea Song

Klik op de foto om haar te beluisteren






Lisa Hannigan (Kilcloon, County Meath, 12 februari 1981) is een Ierse zangeres die bekendheid verwierf door haar samenwerking met Damien Rice, een bekende Ierse singer-songwriter. De twee landgenoten namen meerdere duetten op die onder andere te horen zijn op Damiens albums "O" en "9".

Hannigan heeft in Dublin kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Trinity universiteit, waar ze zich aansloot bij een toneelgroep genaamd 'Trinity Players'. In 2000 speelde ze de rol van Malvolio in een toneelstuk van Shakespeare, geproduceerd door Twelfth Night. Hannigan sloot zich in 2001 aan bij 'Cowardly Lion' theaterproducties en speelde in maart 2001 de hoofdrol in 'Total Eclipse', geschreven door Christopher Hampton. Hierin vertolkte ze drie van de vijf hoofdrollen, en het toneelstuk werd zeer goed ontvangen door het publiek.

Tijdens haar studie ontmoette ze Damien Rice in een café. Van het een kwam het ander en Rice nodigde Hannigan een aantal maanden later uit om mee te zingen tijdens een van zijn optredens. Ze realiseerden zich dat ze samen een speciale sound hadden. Ze trokken steeds meer met elkaar op om hun gezamenlijke passie te delen: muziek. Hannigan stopte hierom met haar universitaire studie en begon samen met Rice aan de opnames van 'O'.

Hannigan heeft begin 2003 een aantal nummers opgenomen voor 'Goldfish Memory', een Ierse film geregisseerd door Elizabeth Gill. Hannigan is in het verleden back-upzangeres geweest voor Mic Christopher en Rodrigo Gabriella.

In 2007 vertelde Rice haar dat ze niet meer gewenst was in zijn band, omdat ze hem in zijn creativiteit zou belemmeren. Sindsdien werkt ze aan haar solo-carrière, wat in 2008 resulteerde in haar veelbelovende debuutalbum "Sea Sew".




» Reageer (0)
11-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 redenen om puistjes niet uit te knijpen

7 redenen om puistjes niet uit te knijpen





Vreselijk, dat puistje. Het doet pijn, ontsiert je gezicht en je botst er vaak tegen. Je betrapt jezelf erop dat je er regelmatig aan voelt. Je weet dat je eraf moet blijven, en toch... toch kan je het meestal niet laten. Dat bevredigende gevoel om de pus er uit te duwen, het bloed dat je kan wegvegen, en het idee dat het puistje nu toch heel wat minder zichtbaar is. Nochtans zijn er goede redenen om het puistje niet uit te knijpen en All women's talk zet ze alle zeven op een rijtje.

1) Litteken
Puistjes uitduwen veroorzaakt littekens. Is dat niet erger dan enkele dagen rond te lopen met een klein puistje?

2) Wondje
Een puistje uitduwen veroorzaakt een wondje. Wie wil nu wondjes in haar gezicht?

3) Infectie
Het uitduwen van puistjes vergemakkelijkt de kans op infectie. Sommige van deze infecties zijn zo ernstig dat er antibiotica op de huid moet worden aangebracht. Deze hebben meestal geen aantrekkelijke geur...

4) Nieuwe puistjes
Je gelooft het misschien niet, maar wie een puistje uitduwt, krijgt er zó een nieuwe bij. De pus die er uitkomt, veroorzaakt namelijk nieuwe puistjes.

5) Pijn
Puistjes uitknijpen doet pijn. Zeker als het grote puisten zijn, die nog onder de toplaag van de huid zitten. De meeste doen al pijn nog voor je ze hebt aangeraakt, wil je jezelf echt nog meer pijn bezorgen?

6) Het duurt langer om te genezen
Een opengeduwd puistje heeft meer tijd nodig om te genezen dan een niet-uitgeknepen puistje.

7) Moeilijker weg te steken
Een uitgeduwd puistje wordt rood, zwelt en pijnlijk. Dat is onmogelijk weg te steken met make-up. Wat je eventueel kan doen, is een koud compres op je huid leggen om de zwelling tegen te gaan.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moe, humeurig, geen zin in seks? Misschien heb je de '21ste eeuw-ziekte'

Moe, humeurig, geen zin in seks? Misschien heb je de '21ste eeuw-ziekte'




Ben jij altijd moe en humeurig? Voel je je vaak licht in je hoofd als je gaat staan? Heb je weinig zin in seks, moeite om je te concentreren en spijsverteringsproblemen? Heb je continu zin in zout? Dan lijd jij misschien wel aan wat dé ziekte van de 21ste eeuw kan worden: 'Adrenal fatigue' of 'adrenale vermoeidheid'.

Uitgeput
Deze 'adrenale vermoeidheid' fungeert als parapluterm voor een aantal medisch onverklaarbare symptomen, en treft vrouwen vaker dan mannen. Adrenale vermoeidheid ontstaat als je bijnieren zo uitgeput zijn dat ze geen normale hoeveelheden hormonen meer kunnen produceren.

Vooral het stresshormoon cortisol zou niet meer aangemaakt worden. Cortisol dient om met korte periodes van stress te kunnen omgaan. Als deze te lang duren, raakt de voorraad als het ware uitgeput, kan je lichaam niet volgen en niet meer adequaat reageren op situaties onder hoge druk.


Symptomen zijn onder meer:
-    vermoeidheid
-    moeite hebben met opstaan
-    nood aan koffie of zoete of zoute snacks om de dag door te komen
-    een down of gestresseerd gevoel
-    het gevoel het dagelijkse leven niet onder controle te hebben
-    moeilijk herstellen van stress of ziekte
-    nooit meer plezier hebben
-    weinig zijn in seks

Levensstijlen die leiden tot adrenale vermoeidheid:
-    slechte voeding
-    zoet, zout of cafeïne gebruiken als stimulerende middelen
-    laat opblijven ondanks vermoeidheid
-    Zich machteloos voelen
-    Jezelf opjutten
-    Perfect proberen zijn
-    Blijven zitten in verliessituaties
-    Weinig plezante dingen doen



Tot een derde

Door de recessie zou het aantal patiënten explosief zijn gestegen. Gezondheidsexperten schatten dat ongeveer een derde van de bevolking in een bepaalde mate aan adrenale vermoeidheid lijdt.

Geen zorgen
"Moeten we ons zorgen maken", vraagt de Britse krant 'Daily Mail' zich af. Niet erg, zo blijkt. "Wie zich zorgen maakt, verergert het probleem alleen maar", aldus voedingsdeskundige Rhian Stephenson.

Erkenning
Tot nog toe erkende vooral de alternatieve geneeskunde de aandoening, maar volgens de Daily Mail wordt adrenale vermoeidheid nu ook erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie. Al blijven veel dokters sceptisch, en weigeren ze de term in de mond te nemen. Want wie ervaart nooit eens vermoeidheid, moeite met opstaan of wie grijpt nooit naar cola, koffie, chocolade of chips?

Diagnose
Het helpt niet dat 'adrenale vermoeidheid' moeilijk te diagnosticeren is. Er wordt pas erkend dat je een medisch probleem met de bijnieren hebt, als je in de laagste of hoogste twee procent van de scores zit. Maar wat dan met wie in de laagste vijf procent zit? Medisch is er geen probleem, maar dat wil niet zeggen dat je er zelf geen gevolg van ondervindt.

Overigens moet adrenale vermoeidheid of hypoadrenia niet verward worden met andere aandoeningen zoals bijnierdysfunctie of de ziekte van Addison.

Niet moeilijk te overwinnen
Adrenale vermoeidheid tot slot zou niet moeilijk te overwinnen zijn, aldus Stephenson. "Laat eerst een speekseltest uitvoeren om andere ziektes uit te sluiten. Vervolgens moet je goed eten: volle granen, vette vis, fruit, magnesium en vitamines B5, B12 en C. Voldoende bewegen en andere activiteiten die je gedachten verzetten en je ontspannen, zoals een massage, een saunabezoek of een wandeling in de natuur."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gescheiden vrouwen blijven langer single

Gescheiden vrouwen blijven langer single




Vier jaar na een echtscheiding woont de helft van de mannen opnieuw samen. Bij vrouwen is dat slechts 1 op de 3. Vrouwen willen eerder een LAT-relatie of voorlopig helemaal geen. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlandse Bureau voor Statistiek.

Kinderen
Na een echtscheiding blijven de meeste kinderen bij de moeder. Dat maakt het vinden van een nieuwe partner er niet makkelijker op. Ook stellen moeders het zoeken uit tot de kinderen het huis verlaten hebben. De heren laten er minder gras over groeien. Zij die na vier jaar nog niet samenwoonden met een andere partner, verwachtten dat wel te doen, terwijl 4 op 10 vrouwen veronderstellen alleen te blijven. 

Samenwonen
Anders is het met samenwonenden. Was er geen huwelijk, woonde zowel vrouw als man, vier jaar na de scheiding terug samen. Bij een scheiding van ongehuwden zouden er, volgens de statistische gegevens, minder vaak kinderen in het spel zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jason Mraz -I'm Yours

Jason Mraz -I'm Yours

Klik op de foto om hem te beluisteren





Jason Thomas Mraz (Mechanicsville (Virginia), 23 juni 1977) is een Amerikaans singer-songwriter.



Jason Mraz groeide op in zijn geboorteplaats Mechanicsville in de staat Virginia. Hij is vooral beroemd in de Verenigde Staten, Azië en Australië. Hij heeft inmiddels samen getoerd met onder andere James Blunt, Maroon 5, de Rolling Stones, Jewel, Alanis Morissette en Bob Dylan.

In Nederland heeft hij een bescheiden hit gehad met het nummer The Remedy (I Won't Worry) van zijn debuutalbum Waiting For My Rocket To Come, een album waaraan ook zijn goede vriend Bushwalla meewerkte. In juni 2007 heeft Mraz opgetreden in Paradiso, Rotown, North Sea Jazz Festival en tijdens een tuinconcert in Ootmarsum.

Zijn nieuwste album We Sing, We Dance, We Steal Things, doet het goed. De hoogste notering daarvan is op nummer 6, na 40 weken in de Nederlandse Album Top 100. Mraz werkt op deze plaat samen met Colbie Caillat, bij het nummer Lucky en met James Morrison bij het nummer Details In The Fabric. De eerste single van het album, I'm Yours kwam in de Vlaamse Ultratip 30 tot de 13e plaats. Ook in Nederland bleef het nummer steken in de tipparade. Na een re-release behaalde het nummer zowel in België als in Nederland meer succes.


Op 9 juli 2007 gaf Jason Mraz zijn eerste optreden in Nederland, in een uitverkocht Paradiso.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Parket bevestigt: Janssen bekent ook moord op Annick

Parket bevestigt: Janssen bekent ook moord op Annick




Ronald Janssen, de moordenaar van Shana Appeltans en Kevin Paulus, heeft ook de moord op Annick Van Uytsel bekend. Het parket van Leuven heeft dit bevestigd. Of Janssen ook met andere moordzaken iets te maken heeft, daar werd niets over gezegd. De onderzoeksrechter hield hem aan voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en moord. Het onderzoek kreeg een nieuwe impuls nadat Ronald Janssen uit Halen werd aangehouden voor de moord op zijn buurmeisje Shana Appeltans (18) en haar vriend Kevin Paulus (22). "Het volgehouden onderzoek leidde tot een doorbraak", aldus procureur des Konings Ivo Carmen. Vrijdag verschijnt Janssen voor de raadkamer in Leuven. Die moet oordelen over zijn verdere aanhouding.

Klappen op het hoofd
Annick Van Uytsel verdween in de nacht van 27 op 28 april 2007 in Diest, na een fuif van de lokale jeugdbeweging. Een goede week later, op 3 mei, werd haar lichaam uit het Albertkanaal in Lummen gehaald. Het 18-jarige meisje was met zware klappen op het hoofd omgebracht, vakkundig in plastic vuilniszakken gewikkeld en met stenen verzwaard in het water gedumpt.

"Geen typerend profiel"
Gedurende meer dan twee jaar vormde haar dood het voorwerp van een uitgebreid en intensief onderzoek. Daarbij werden honderden tips nagetrokken, allemaal zonder succes. Een misdrijfanalyse bracht nieuwe pistes aan, maar leidde ook niet tot een verdachte. "Gewoon omdat we niet konden weten wat nu wel gekend is", aldus procureur Carmen. "De 38-jarige verdachte die nu op het voorplan treedt, had geen typerend profiel en niemand uit zijn omgeving had enig vermoeden tot welke feiten hij in staat was."



http://img195.imageshack.us/img195/8149/ronaldjanssen.jpg
Ronald Janssen op een nieuwjaarsfeestje in 2009. Foto vtm.


Gsm-signaal opgepikt
Jef Vermassen, de advocaat van de ouders van Annick, stelde eergisteren al er zo goed als zeker van te zijn dat Janssen ook Van Uytsel vermoordde. Janssen zou volgens krantenberichten ook aanwezig geweest zijn op de fuif waar Annick verdween. Het laatste signaal van de gsm van Annick werd opgepikt door de zendmast van Halen vlakbij de woning van Janssen. De fiets van Annick dook bovendien op aan het kot in Leuven waar Janssen als student verbleef. Janssen zei ten slotte dat hij zijn wapen dumpte vlakbij de plek waar eerder met man en macht werd gezocht naar Annick.

Child Focus feliciteert speurders
Child Focus feliciteert de onderzoekers met het identificeren van de moordenaar van Annick Van Uytsel. "Ons hart gaat nu uit naar de families van Annick, Shana en Kevin", staat te lezen in een persbericht van Child Focus. De parketten en de gerechtelijke politie van Hasselt en Leuven konden volgens Child Focus snel en accuraat gegevens uit beide moordzaken, waaronder getuigenissen vanuit het publiek, combineren.
 
"Dat bewijst dat slachtoffers kunnen blijven rekenen op aandacht voor hun zaak, ongeacht de tijd die voorbijgaat", stelt de organisatie. "Ook daders mogen zich ondanks het verlopen van de tijd nooit veilig weten", waarschuwt Child Focus.




» Reageer (0)
10-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venetiaans glas

Venetiaans glas


http://www.antiek-ambrosia.be/foto%27s%20glas/glas%20groot/Venitiaanse%20coupe.jpg
foto privé bezit



Venetiaans glas is een voor velen direct herkenbare vorm van geblazen glaswerk, dat met gebruik van oorspronkelijk Romeinse technieken al sinds de 13e eeuw op nagenoeg dezelfde wijze wordt vervaardigd. Niet alleen zuiver kristalglas is iets dat oorspronkelijk uit Venetië komt, Ook het gebruik van diverse kleuren glas door en naast elkaar is een typisch kenmerk van Venetiaans glas.

Zuiver kristalglas werd in later eeuwen in diverse steden in Europa nagemaakt onder andere in Antwerpen, daar noemde men het façon de Venise.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/wijnglas.jpg?t=1263133414
foto en tekst rijksmuseum.nl



 Afgebeeld wijnglas is gemaakt in Venetië in de tweede helft van de 16de eeuw. De glasblazer heeft de kelk ingeschulpt, waardoor deze wat op een mandje lijkt. De steel is geribd en de voet is plat. De glasblazers van Venetië stonden in hoog aanzien. Zij waren in staat om heel dun glas te blazen, dat kleurloos was. Vanaf de tweede helft van de 16de eeuw werd hun manier van werken in andere delen van EuropaFaçon de VeniseFaçon de Venise is een verkorting van het Franse zinnetje: '. la façon de Venise', op de manier van Venetië. De Venetiaanse glasblazers waren in de 16de eeuw beroemd. Zij konden als enigen kleurloos glas produceren. Ook was het glas dat zij maakten heel fijn van structuur. In de loop der tijd vestigden zich Venetiaanse glasblazers in Duitsland, Frankrijk, Engeland en in Holland. Hun manier van glasblazen werd overgenomen. Het is vaak moeilijk te zeggen of een glaswerk echt ín Venetië is gemaakt, of buiten Venetië, op Venetiaanse wijze. nagevolgd.




Geschiedenis

Waarschijnlijk is de techniek van het glasbewerken door kunstenaars uit Constantinopel in Venetië geïntroduceerd. Zij waren meegekomen met de kruisvaarders die Constantinopel tijdens de Vierde Kruistocht hadden veroverd. Een andere mogelijkheid is dat in deze tijd het procedé van glas ontkleuren, wat in de vergetelheid geraakt was, herontdekt werd waarna de Venetianen in staat waren om zuiver kristalglas te produceren.

Op het eind van de 13e eeuw was het eiland Murano het centrum van deze industrie. Vanwege het brandgevaar moest dit op een eiland gebeuren en mocht dit niet binnen de stadse bebouwing plaatsvinden. Tevens hoopte men daarmee de kennis van het procedé geheim te houden.

Nog voor het begin van de 16e eeuw kreeg met de techniek van het emailleschilderen, oorspronkelijk ontdekt in de islamitische wereld, onder de knie en men gebruikte deze techniek voor decoratie. Ook ging men het glas graveren en vergulden.

In de 16e eeuw beheerste men de technieken zo goed, dat men zeer ingewikkelde vormen en versieringen wist te maken. Tot op de dag van vandaag is de glasproductie nog steeds een belangrijke bron van inkomsten voor de economie en voor toeristische souvenirs uit Venetië.

Murano kent tegenwoordig een aantal hele oude glasmakerijen, zoals Venini, Pauly, Seguso en Barovier & Toso. Deze laatst werd in 1295 opgericht en is het op 31 na oudste bedrijf ter wereld.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/vleugelglas.jpg?t=1263133759
foto  en tekst rijksmuseum.nl


De glasblazer heeft van het  afgebeeld wijnglas een fraai kunststukje gemaakt. Zes zachte rondingen, lobben, vormen een wijde kelk. De blauwe bol op de bodem van de kelk steekt opmerkelijk af tegen het heldere glas. De geribde stam bestaat uit een baluster, een klein zuiltje en drie bolletjes of 'nodi'. Aan beide zijden is de stam versierd met helder en blauw gekleurd glas. De vorm ervan doet aan een zeepaardje denken, of aan de vleugels van een vlinder of een vogel. Dit type glas wordt dan ook 'vleugelglas' genoemd.




Productieproces


Het maken van Venetiaans glaswerk is een complex proces. Het glas wordt gemaakt van siliciumdioxide. Om het niet te snel te laten stollen wordt natriumoxide toegevoegd. Deze stoffen worden eerst verhit om het te smelten. Wanneer het weer stolt maar nog niet hard is, wordt het bewerkt. Eventueel wordt natrium toegevoegd om het glas ondoorzichtig te maken of nitraat en arseen om luchtbellen te verwijderen. Het vergt veel ervaring en vakmanschap om het glas in de meest creatieve vormen te krijgen.

Om het glas te kleuren worden andere stoffen gebruikt. Om het glas de kleur blauw te geven wordt een kleine hoeveelheid koper en kobalt toegevoegd. Wanneer het glas afgekoeld is heeft het een blauwe kleur gekregen. Op dezelfde manier kan met een kleine hoeveelheid goud een rode kleur verkregen worden.

Hierna wordt het werk nog geemailleerd en eventueel gegraveerd of versierd met een tekening van bladgoud.  (br.wikipedia en rijksmuseum.nl)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volle lippen maken vrouwen jonger

Volle lippen maken vrouwen jonger


http://img705.imageshack.us/img705/8342/angelinajolie6.jpg



Dat veel vrouwen een beroep doen op een esthetisch chirurg om vollere lippen te krijgen, is best begrijpelijk. Zeker voor wie wat ouder is. Volgens nieuw onderzoek zien vrouwen met volle lippen er immers veel jonger uit, zelfs als hun gezicht voor het overige de sporen draagt van hun leeftijd.
 

Angelina Jolie. Scarlett Johansson. Grote sterren, mooie vrouwen. Niet in de laatste plaats omdat ze gezegend zijn met volle tot zeer volle en sensuele lippen. Die aantrekkingsdkracht van lippen interesseerde, naast de de fans, ook de multinational Unilever en die financieerde een 'lippenonderzoek' op een zevental universiteiten.


De onderzoekers bestudeerden de gezichten van 102 vrouwelijke tweelingen uit Nederland, in leeftijd variërend tussen 59 en 81, en van 162 Britse vrouwen van tussen de 45 en 75. Daaruit bleek dat rimpels, zonneschade en ouderdomsvlekjes worden beïnvloed door zowel genetische- als omgevingsfactoren, terwijl grijs haar, kaalheid en vooral 'lippenomvang' genetisch worden bepaald. Want of en in welke mate onze lippen stevig blijven dan wel gaan rimpelen, wordt vooral bepaald door onze genen en veel minder door 'externe factoren' zoals een overdosis zonnebaden.


Bovenal stelden de vorsers vast dat 'als we de mensen die er erg jong uitzagen voor hun leeftijd nader onderzochten, dit grotendeels werd beïnvloed door het verschil tussen hun lippen en die van anderen" .
 

Kinderen hebben zoals bekend doorgaans volle lippen in verhouding tot hun gezicht en die bereiken hun maximaal volume bij jonge volwassenen. Daarna gaat het bergafwaarts en begint een geleidelijk, langdurig 'krimpproces'. Researcher David Gunn stelde vast dat bij vrouwen boven de 60 de 'lippendikte' bijzonder sterk verschilt, op een schaal van 1 tot 6.
 

Of het slijtageproces van onze lippen overtuigend kan worden 'gecorrigeerd' door cosmetische ingrepen zoals implantaten met collageen of siloconen om ze voller te doen lijken, daarover verschillen kenners van mening. Maar zeker is dat, net als bij andere cosmetische ingrepen, ook hieraan risico's zijn verbonden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden mensen vast in auto door sneeuw in Duitsland

Honderden mensen vast in auto door sneeuw in Duitsland





Duitsland wordt zwaar getroffen door winterdepressie Daisy. Op de snelweg A20 in het Noord-Duitse Mecklenburg-Vorpommern hebben reddingsdiensten een deel van de mensen bereikt die er met hun wagens ondergesneeuwd raakten. Tot dusver werden 120 mensen uit hun wagens bevrijd, zo meldt een politiewoordvoerder.


Op een deel van de snelweg ten zuiden van Jarmen kwamen 50 wagens, een reisbus en 12 vrachtwagens door de sneeuw vast te zitten. De vrachtwagenchauffeurs bleven in hun trucks zitten. Hoeveel mensen er ten noorden van Jarmen ondergesneeuwd raakten op de snelweg is niet bekend. In totaal zitten honderden mensen al vele uren vast op de snelweg tussen Gützkow en Jarmen.


Doden door vrieskou
De sneeuw reikt tot aan de vensters van de auto's en honderden automobilisten hebben de koude nacht noodgedwongen in hun wagen doorgebracht. In Duitsland stierven al verschillende mensen van de koude. Ook in Polen is de toestand ernstig. Naar schatting 140 mensen kwamen om door de vrieskou.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/15/16/12/media_xl_3390717.jpg?20100109121845



Op de luchthaven van Frankfurt, de grootste luchthaven van Duitsland, zijn deze voormiddag wegens de zware sneeuwval al 61 vluchten geschrapt. Een woordvoerder liet weten dat het 33 inkomende en 28 vertrekkende vluchten betreft. De vluchten die wel konden vertrekken liepen vertragingen van ongeveer 30 minuten op.
 

De luchthaven van Frankfurt liet voor de nacht 400 veldbedden opstellen. Daarvan werden er ongeveer 100 gebruikt, aldus nog de woordvoerder. Heel wat passagiers werden door luchtvaartmaatschappijen in hotels ondergebracht. Ook gisteren werden op de Frankfurtse luchthaven heel wat vluchten geannuleerd.


Ook in Frankrijk viel een pak sneeuw van Normandië tot Marseille. Zelfs het zuiden ontsnapte er niet aan: in Arles en Avignon viel tot 30 cm sneeuw en vielen vele gezinnen zonder stroom. In de Alpen en Pyreneeën is een lawinegevaar afgekondigd omdat er te veel sneeuw is gevallen.


In het noorden van Nederland zijn enkele snelwegen niet meer berijdbaar door de vorming van sneeuwduinen. In Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland is nog altijd sprake van sneeuwjacht, waardoor sneeuwduinen ontstaan en het zicht slecht is. De dijk tussen Enkhuizen en Lelystad is afgesloten wegens sneeuwval.


In het midden en zuiden van Nederland zijn de wegen verraderlijk glad door ijzel, waarschuwden het KNMI en de VerkeersInformatieDienst. Het weeralarm dat het KNMI gisterenavond uitgaf voor de noordelijke provincies blijft voorlopig van kracht. Bij een krachtige tot harde wind, windkracht 6 of 7, is tijdens sneeuwval met minder dan 200 meter zicht sprake van sneeuwjacht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damien Rice - Hallelujah

Damien Rice - Hallelujah

Om hem te beluisteren druk op de foto







Damien Rice (Dublin, 7 december 1973) is een Ierse singer-songwriter. Hij staat bekend om zijn breekbare nummers die hij slechts met minimale instrumenten vertolkt.

Rice is begonnen in de band Juniper, die bekend is van het nummer Weatherman. In 1999 verliet hij deze band, waarna de overige leden verder gingen als Bell X1. Rice verhuist van Ierland naar Toscane (Italië), waarna hij als straatmuzikant op reis gaat door Europa. Na een jaar keert hij terug en is vastbesloten de nummers die hij geschreven heeft tijdens deze reis op een demo te zetten. Hij leent geld van vrienden en bekostigt daarmee zijn demo en stuurt deze naar producer David Arnold. Deze was gecharmeerd van zijn muziek en leende Rice genoeg geld om studio-apparatuur te kopen.

In september 2001 komt de eerste single 'The Blowers Daughter' uit die gebruikt wordt voor de soundtrack van de film Closer. De single wordt goed ontvangen en optredens volgden. In eigen beheer werkt Rice verder aan het voltooien van een compleet album, dat in februari 2002 onder de titel O uitkomt. Hij wilde geen grote platenmaatschappijen bij het album betrekken omdat hij bang was dat zij invloed op zijn muziek zouden hebben.

In 2006 brengt Damien Rice het album 9 uit. De van dit album afkomstige single 9 Crimes wordt een top 10-hit in de Mega Top 50.

In maart 2007 verlaat Lisa Hannigan, die mee de zang en gitaar verzorgde op de meeste singles (o.a. 9 crimes), de band.

In 2008 werken hij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso. Songs for Tibet verschijnt tegelijkertijd met de Olympische Zomerspelen 2008 in de Volksrepubliek China waarvan de opening op 8 augustus plaatsvindt: het album wordt namelijk op 5 augustus uitgebracht via iTunes en vanaf 12 augustus via muziekwinkels overal ter wereld. Sinds de Invasie van Tibet in 1950-1951 bezet China het land met - volgens critici - een wijdverbreide politieke, religieuze en culturele onderdrukking tot gevolg.




» Reageer (0)
09-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H&M vernietigt massaal onverkochte kledij


H&M vernietigt massaal onverkochte kledij


http://img689.imageshack.us/img689/8422/89197445.jpg



In plaats van ze uit te delen aan minderbedeelden, vernietigt H&M zijn onverkochte kledij, om zo te verzekeren dat niemand deze nog kan dragen of doorverkopen. Dit roept heel wat vragen op bij critici, zij vinden dit namelijk niet ecologisch verantwoord.


De New York Times ontdekte dat grote ketens als H&M en het Amerikaanse Wal-Mart onverkochte kledij simpelweg vernietigen om dan weg te smijten. Kleinere winkels lossen dit probleem op door een uitverkoop te houden of naar speciale outletwinkels te sturen, dat meldt Styletoday.nl. Omdat de kledij van H&M al zo goedkoop is, doen zij dit echter niet.


Omdat de ketens er zeker van willen zijn dat de stukken die ze weggooien niet doorverkocht worden, vernietigen ze perfect draagbare dingen. Ze doen dit door middel van machines die gaten maken of ze halen zolen uit schoenen. De New York Times ontdekte dit door in de vuilbakken van een H&M-filiaal in New York te snuffelen, daar ontdekten ze verknipte jassen of exemplaren waar de mouwen van geknipt waren. De Amerikaanse Wal-Mart zou zelfs personeel hebben ingehuurd die de kledij ergens dumpte.


Critici vindend it echter immoreel is, H&M zou bijvoorbeeld de afdankertjes kunnen doneren aan minderbedeelden. Een woordvoerder van Wal-Mart verdedigde zich door te zeggen dat ze normaal niet-verkochte artikelen doneren aan goede doelen en dat ze de situatie zullen uitspitten. Modeketen H&M weigerde commentaar te geven op het artikel in de Times, wel meldt de keten initiatieven te hebben genomen om hun papierberg te verkleinen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste job in de wereld : klein eiland zoekt oppasser

Beste job in de wereld : klein eiland zoekt oppasser


De kleurrijke papegaaiduikers die het eiland kenmerken


De zoektocht naar een nieuwe eilandoppasser is begonnen. Na Queensland vorig jaar, gaat het Britse Wales ditmaal op zoek naar een enthousiaste natuurliefhebber die bereid is om zich op het eiland Skomer te vestigen.

Lizzie Wilberforce, manager natuurbeheer van Wales, bevestigt dat er heel wat gelijkenissen zijn met de 'beste job in de wereld', een campagne van Australische staat Queensland die vorig jaar een nooit geziene gekte veroorzaakte. Duizenden mensen stelden zich toen kandidaat om de droomjob in de wacht te slepen. Of het hier zo'n vaart zal lopen, valt af te wachten. Het klimaat is immers niet te vergelijken met de tropische temperaturen van Queensland, het glamourgehalte is onbestaande en het loon bescheiden.

Boeiende job
"Toch draait het hier evenzeer over een boeiende job die je leven zal veranderen", vertelt Lizzie Wilberforce. "Je zal elke dag in de fantastische natuur vertoeven en een aanspreekpunt zijn voor toeristen". Skomer Island dat zich vlak voor de zuidkust van Wales bevindt, is slechts drie vierkante kilometer groot. Toch komen elk jaar minstens 14.000 toeristen op bezoek. De grote aantrekkingskracht van het eiland vormen de grote vogelkolonies die er hun thuisbasis gemaakt hebben. Vooral de kleurrijke papegaaiduikers zijn een publiekstrekker.

Opofferingen
Voor je je kandidaat stelt, moet je wel weten dat er geen winkels of pubs aanwezig zijn op het eiland. Je moet er bovendien rekening mee houden dat je elke week ongeveer 48 uren in de weer zal zijn voor een loon van 17.000 euro op jaarbasis. Deze 'beste job van de wereld' vraagt dus een aantal opofferingen. Wie waagt zijn kans?

Het kleine Skomer Island bevindt zich voor de zuidkust van Wales  (heb geen link gevonden)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simple Minds - Belfast Child


Simple Minds - Belfast Child

Om het te beluisteren druk om de foto





Simple Minds is een Schotse newwavepopgroep die in de jaren 80 van de 20e eeuw zijn hoogtijdagen vierde.

De groep Simple Minds is in 1977 opgericht door Charlie Burchill, Jim Kerr, Brian McGee en Tony Donald. Hun vroege muziek, met o.a. invloeden van David Bowie en Magazine, vond erkenning binnen de newwavestroming. De eerste singles werden echter geen succes. De groep schoof op in de richting van de commerciële popmuziek.

Inmiddels versterkt met Mel Gaynor als drummer brengt de groep vanaf 1982 gemakkelijker in het gehoor liggende albums uit. Deze albums leverden de groep een paar kleine hitjes op, waarvan Promised you a miracle ook in Nederland een hit werd. Hun grote doorbraak kwam met het nummer Don't you (Forget about me) uit 1985. Met dit nummer scoorde de groep een nummer 1-hit in veel landen, waaronder Nederland. Dit nummer werd geschreven als soundtrack voor de film The Breakfast Club. Het nummer werd ook een nummer 1-hit in de Verenigde Staten, tot op heden de enige grote hit die de band daar had. Andere top 10-hits uit die tijd zijn Alive and Kicking, Sanctify Yourself en All The Things She Said. In 1988 organiseerde de band samen met Jerry Dammers van The Specials het Nelson Mandela 70th Birthday Tribute Concert in het Londense Wembley Stadion. Voor deze gelegenheid werd het nummer Mandela Day uitgebracht dat eveneens een hit werd. Eind jaren 80 scoorde de groep een tweede nummer 1-hit in Nederland met het nummer Belfast Child.

Na de jaren 80 werd het rustiger rond Simple Minds. Dat kwam onder meer doordat toetsenist Michael MacNeil de band had verlaten. De band scoorde nog hits met Let there be love (1991, Real Life) en She's a river (1995, Good News From The Next World). Nadat Virgin het vertrouwen in Simple Minds had opgezegd, bracht de band in 1998 het album Neapolis uit, waarbij werd getracht terug te gaan naar de roots, zoals men die op New Gold Dream had kunnen horen.

In 2002 keerde de band in een andere formatie terug met het fris klinkende album Cry. In het voorjaar van 2005 werkte Simple Minds in de Wisseloord Studio's aan een opvolger van dit album. De cd Black & White 050505 verscheen op 12 september. 'Home' was de eerste single. In september 2005 was Simple Minds voor een promotie-optreden in Paradiso te Amsterdam. In 2006 tourde Simple Minds door Europa en werden ook Australië en Nieuw-Zeeland aangedaan.


Momenteel bestaat Simple Minds uit:

    * Jim Kerr: zang
    * Charlie Burchill:gitaar
    * Mel Gaynor: drums
    * Eddie Duffy: basgitaar
    * Andy Gillespie : toetsen

Op 25 mei 2009 kwam het 15e studioalbum Grafitti Soul uit, met een deluxe-editie. Het nieuwe album betekende ook een nieuwe wereldtour. Het eerste nummer van het album dat werd uitgebracht is Rockets. In Duitsland is echter gekozen (onder lichte druk van de platenmaatschappij aldaar) om Stars will lead the way als eerste single te gebruiken.

Op 15 augustus 2009 waren Simple Minds de afsluitende act van het festival Pinkpop Classic in Landgraaf.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is koud







het is koud
ik voel een gure wind
mijn neus en handen voelen koud
lopend door de sneeuw
zakken mijn voeten
steeds dieper
tot mijn tenen gaan tintelen
ik besluit door te stappen
kijkend om mij heen
genietend van het witte winterlandschap
zie ik de sneeuwvlokjes dwarrelen

goede raad vergeet geen
muts
sjaal
en handschoenen
en voorzichtig als je de baan op moet



» Reageer (0)
08-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen zwaar winterweer: ga niet onnodig de weg op

"Morgen zwaar winterweer verwacht: ga niet onnodig de weg op"


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/wintertafereel.jpg?t=1262967086



Door het zware winterweer dat vooral zaterdag en ook zondag voorspeld wordt, kan het op de wegen erg gevaarlijk worden. Zaterdag wordt veel sneeuw en een harde wind verwacht en dat kan voor een beperkte zichtbaarheid op de wegen zorgen. Vooral Limburg en Vlaams-Brabant zouden het zwaar te verduren kunnen hebben. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
 
Het KMI voorspelt dat de sneeuw in het tweede deel van de nacht van vrijdag op zaterdag in de Ardennen en later ook in de Kempen en het centrum van het land valt. Zaterdag verovert de sneeuwzone ook de rest van het land en kan er 1 tot 5 cm sneeuw vallen. Een beperkte zichtbaarheid en sneeuw op de weg kan volgens Hajo Beeckman van het Verkeerscentrum voor moeilijke omstandigheden zorgen op de wegen. Vooral de linkerrijstrook op de autosnelwegen zal moeilijk berijdbaar zijn. "Zaterdag zal er geen drukke ochtendspits zijn en de drukte pas rond 10 à 11 uur beginnen", voorspelt Beeckman.
 
Het Verkeerscentrum raadt de mensen aan om enkel de auto te nemen als het echt moet, meer reistijd uit te trekken voor verplaatsingen en erg voorzichtig te rijden. "Ga niet onnodig de weg op, zeker 's nachts niet", aldus Beeckman.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse aapjes komen uit de bergen voor lekker warm bad

Japanse aapjes komen uit de bergen voor lekker warm bad

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






In het Japanse Jigokudani leeft een speciale soort sneeuwaapjes. In de koude wintermaanden dalen de dieren af uit de bergen om te genieten van een warm bad in de warme bronnen van het nationale park. s' Avonds keren de aapjes terug naar hun veiligere woonplaatsen in het bos.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/9/5/14/media_xl_3380489.jpg?20100108170315



De aapjes zijn ontzettend sociale dieren en voor toeristen is het boeiend om het gedrag van de apen te bestuderen. De belangrijkste vijand van de aapjes, de wolf, is in de streek uitgestorven en daardoor vormt de mens nu hun enige bedreiging. Sommige apen worden het slachtoffer van jagers en van ontbossing. Ook auto's en elektriciteitskabels zijn een gevaar voor de aapjes.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze ongezonde dieettrends moet je vermijden

Deze ongezonde dieettrends moet je vermijden





Na de feestperiode en met de lente in het vooruitzicht is januari voor velen dé maand om te beginnen met een dieet. Britse experts waarschuwen echter voor hypes die miraculeuze resultaten beloven, volgens hen is vermageren enkel een kwestie van minder eten.

Ahornsiroopdieet
"Het klinkt niet als de meest opwindende manier om gewicht te verliezen, maar gezond eten, bewegen en je gedrag veranderen op lange termijn bezorgen je ook permanent een slanke lijn", aldus diëtiste Rachel Cooke. "Ik stelde een lijst samen van de ergste dieethypes die je dit nieuwe jaar moet vermijden: het ahornsiroop-, bloedgroep- en koolsoepdieet. Dat laatste is namelijk gebaseerd op pseudowetenschap, als je dit lang volhoudt doe je je lichaam tekort aan bepaalde voedingstoffen."

Detox = onzin
"Wat sommigen ook beweren, geen enkele voeding verbrandt vet, enkel lichamelijke activiteiten doen dat. Ook het detoxdieet is onzin, het lichaam is een complex organisme dat in staat is zichzelf te ontgiften. De lever verwijdert de dagelijkse toxines uit het lichaam, een speciaal dieet is dus niet nodig. Als je hele voedingsgroepen gaat schrappen, komt je lichaam voedingstoffen te kort. Door simpelweg minder te eten en meer fruit en groenten op het menu te zetten zul je ook afvallen", aldus de experts.

Atkins
De Britse diëtisten breken ook het Atkinsdieet af. "Het niet eten van koolhydraten, dus brood, aardappelen, pasta, rijst of granen en een minimum aan fruit en groenten spreekt alle regels van een gezond eetpatroon tegen. Mensen die dit volgen nemen te veel verzadigde vetten op en komen niet aan voldoende groenten en fruit die het risico op hartziekten, beroertes en kankers beperken."

Geen rage
De uitvinder van het Atkinsdieet reageert verbolgen op de uitspraken van de experts: "Het is duidelijk dat deze mensen niet ons vernieuwde dieet kennen. Het is geen rage, maar een gezond eetpatroon op lange termijn met een koolhydraten, hetzij in beperkte hoeveelheid, het moedigt ook de consumptie van fruit en groenten aan."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ricky Martin - Un Dos Tres Maria

Ricky Martin - Un Dos Tres Maria

Klik op de foto om hem te beluisteren

Eentje om op te warmen





Over Ricky Martin


Enrique Martín Morales (San Juan, 24 december 1971) is een Puerto Ricaans zanger die wereldwijd meer dan 55 miljoen albums heeft verkocht.

In Puerto Rico begon Martin zijn carrière op achtjarige leeftijd als kindsterretje bij de in Zuid-Amerika razendpopulaire jongensgroep Menudo. Zijn eerste drie singles werden grote zomerhits.

Martin is ambassadeur van UNICEF en richtte de Ricky Martin Foundation op, een stichting die opkomt voor kansarme kinderen over de gehele wereld. Op 16 oktober 2007 kreeg Martin een ster op de Hollywood Walk of Fame. In 2008 werd Martin vader van een jongens tweeling.




» Reageer (0)
07-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste tips om warm te krijgen (en te blijven)

De beste tips om warm te krijgen (en te blijven)




Donker, koud en sneeuw: dat is een échte winter. Maar omdat deze zeer zeldzaam zijn geworden, weten mensen niet meer goed hoe ze warm moeten krijgen of blijven. De Britse krant Daily Mail zet alle tips en weetjes op een rijtje. Nuttig, want Groot-Brittannië heeft nog veel zwaarder te lijden onder kou en sneeuw dan België...


1) Weiger warme alcoholische drankjes
"Hier, iets om warm te krijgen", klinkt het en je krijgt een warm alcoholisch drankje in je handen geduwd. In Angelsaksische landen wordt zo'n drankje een "hot toddy" genoemd, een mix van warm water, whiskey of cider, honing, een schijfje citroen en wat kruidnagel.

Het was lang een middel dat werd aangeraden bij verkoudheden of griep, maar niet langer. Deze warme dranken kunnen net het tegenovergestelde effect teweeg brengen.

Alcohol werkt dehydrateren en verlaagt de lichaamstemperatuur eigenlijk, maar dat voel je niet zo. Integendeel, zelf krijg je het warm van alcohol, wat het in deze koude tijden dubbel zo gevaarlijk maakt.

2) Zet een muts op
Je gezicht verliest warmte niet sneller dan een ander lichaamsdeel, maar omdat het voor een groot deel bloot is in de winter, is het toch een belangrijke warmteverliespost. Een muts kan helpen wat van die warmte te behouden. Ook oorwarmers zijn een hippe manier om warm te blijven.

3) Stretch
Simpele stretch-oefeningen warmen je spieren op voor je de kou trotseert. Dat houdt je niet alleen warm, het voorkomt in een zekere mate ook verwondingen als je zou vallen.

4) Verdubbel
Heb je last van koude vingers en tenen? Draag twee paar! Een dunne, zijden handschoen onder een wollen bijvoorbeeld. Ondertussen bestaan er ook handschoenen die je handen verwarmen met een batterij. Niet echt milieuvriendelijk, maar wel handig. Ook handig: de kleine handwarmertjes, die met een klik in gang worden gezet. Tien minutjes in water koken en het handwarmertje is herbruikbaar.

5) Man versus vrouw
Vrouwen zijn gevoeliger voor kou dan mannen en merken kou ook eerder op. Dat komt omdat de lichaamstemperatuur van vrouwen om vitale organen te doen werken hoger ligt dan bij mannen. De kleinste temperatuursdaling is dan ook goed voelbaar voor de meeste vrouwen.

6) Laagjes
Draag laagjes om het warm te krijgen. Verschillende dunne laagjes houden lucht gevangen, wat ook isolerend werkt. De basislaag is best uit een natuurlijk materiaal, dat zweet weghaalt van je huid. Waterproof en windproof vesten doen de rest.

7) Isoleer de ramen
Wie geen dubbel of driedubbel glas heeft, kan de ramen (tijdelijk) isoleren met thermische film.

8) Een nachtmuts, letterlijk
In een niet-verwarmde slaapkamer kan het behoorlijk koud worden, misschien wel te koud om te slapen. Een nachtmuts kan helpen, net als een extra paar sokken, warme waterkruiken, elektrische dekens of nachtkledij uit flanel.

9) Zijden lakens
Zijden en katoenen lakens zijn kouder in het begin, maar houden je warmer gedurende de nacht. De voornaamste reden is dat deze lakens je huid doen ademen, waardoor je minder gaat zweten (en dus minder afkoelt). Onthou ook hier dat verschillende laagjes beter zijn dan één dikke laag. Ook een deken tussen je matras en het onderlaken, kan helpen de warmte in bed te houden.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!