Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




07-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lagedrukgebied Daisy brengt sneeuw en koude naar Europa


Lagedrukgebied Daisy brengt sneeuw en koude naar Europa



Volgepompt met vochtigheid trekt het lagedrukgebied Daisy van de Middellandse Zee richting Polen. Daisy zal massaal veel verse sneeuw naar België brengen. Ook in andere Europese landen is het bibberen.



In Engeland zakten de temperaturen vannacht tot min 18 graden. In Frankrijk werd in een derde van alle departementen gewaarschuwd voor sneeuw en ijzel. Nog erger is het gesteld in delen van Azië. In China werd na de recordhoeveelheid sneeuwval en de laagste temperaturen in decennia in grote delen van het land de stroom gerantsoeneerd of zelfs afgesneden.

Groot-Brittannië: geen vluchten
Groot-Brittannië heeft de sneeuwchaos nog niet verteerd en nu houdt de bittere koude het eiland in zijn greep. Bijzonder diep daalde het kwik in het graafschap Oxfordshire. Op de spekgladde wegen en op de luchthavens heerste opnieuw chaos. De lagekostenmaatschappij Easyjet schrapte een zeventigtal vluchten. Ook British Airways kondigde afgelastingen en vertragingen aan. Honderden scholen bleven gesloten. Ruim 20.000 mensen werden door een stroompanne in het Zuid-Engelse graafschap Hampshire getroffen.






Frankrijk: verkeerschaos
In Frankrijk was het verkeer in grote delen van het land lamgelegd, in verschillende departementen mogen vrachtwagens noch schoolbussen rijden. In Parijs waren de daken en de weinig bereden straten 's morgens bedekt door een wit sneeuwtapijt. Tegen de avond wordt ook sneeuwval verwacht in de zuidelijke regio Provence-Alpes-Côtes d'Azur - met tot tien centimeter verse sneeuw in de vlakte en tot 40 centimeter in de hoger gelegen gebieden boven de 500 meter.

Spanje: sneeuw en hevige regens
Sneeuw en ijzel bemoeilijken het verkeer in grote delen van Spanje. Vooral de noordelijke helft van het land werd volgens de autoriteiten getroffen. Verschillende provinciewegen en bergpassen moesten afgesloten worden of waren slechts met sneeuwkettingen te berijden. Ook in de hoofdstad Madrid sneeuwt het. In de omgeving rond Cadiz in het zuiden zette hevige regenval de straten, kelders en garages onder water.

China: stroomrantsoen
In China was het stroomverbruik wegens de aanhoudende koude exponentieel gestegen. In de Centraal-Chinese provincies Hunan en Hubei is gisteren een recordhoeveelheid elektriciteit verbruikt. De voorraden in de kolendepots van de overheid verdwijnen zeer snel. Opdat het in woningen, scholen en ziekenhuizen warm zou blijven, werd de stroom vooral voor bedrijven en openbare gebouwen gerantsoeneerd, aldus de Chinese media.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Buurman Shana bekent dubbele moord

Buurman Shana bekent dubbele moord

Ronald J. was moegetreiterd door de vriend van Shana


http://img85.imageshack.us/img85/8918/buurmanshana.jpg


Na urenlange ondervragingen heeft de 38-jarige buurman van Shana Appeltans de dubbele moord op het 18-jarige meisje en haar vriend Kevin Paulus (22) bekend. Ronald J. zit sinds dinsdagochtend in de cel. Het parket van Hasselt wilde de bekentenis van de man niet bevestigen op een persconferentie die vanmiddag plaatsvond. Procureur des konings Marc Rubens zei wel dat er een bijzondere doorbraak was in het dossier die wijst naar de oplossing. "Ronald J. was moegetreiterd door de vriend van Shana", zegt zijn advocaat, die voor J. optrad bij diens scheiding.



Ronald Janssen, de buurman van de familie Appeltans, heeft de dubbele moord op Shana en haar vriend Kevin bekend. De man zou het koppel om het leven hebben gebracht nadat hij 's nachts ruzie met hen kreeg.

Janssen ging afgelopen nacht door de knieën tijdens de verhoren. Er zouden in de woning van de man wapens zijn gevonden, maar dat nieuws werd nog niet bevestigd door het parket.

De dubbele moord zou er gekomen zijn nadat de 38-jarige man het aan de stok kreeg met jonge koppel, toen zij 's nachts thuiskwamen. Janssen zou hen daarop bedreigd hebben met een wapen en hen verplicht hebben om in hun wagen te stappen.

Janssen zou ook hebben gepoogd om Appeltans te verkrachten alvorens haar en haar vriend met enkele schoten om het leven te brengen.


Shana Appeltans en haar vriend Kevin Paulus werden zaterdag op een professionele manier om het leven gebracht. Kevin kreeg twee kogels in het hoofd, Shana één in de zij en één in de nek.

De twee lichamen werden zaterdagvoormiddag op een landweg vlakbij de E314 in Halen verkoold teruggevonden in de Opel Corsa van Kevin. Kevin lag in de kofferbak, Shana op de achterbank.

Dinsdag werd de buurman van Shana, de 38-jarige Ronald Janssen, aangehouden en verhoord. Woensdag doorzocht de politie met grote middelen het huis van de man, maar het is niet duidelijk of er daar harde bewijzen gevonden zijn tegen hem.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese overleeft door de sneeuw val van 60 meter

Chinese overleeft door de sneeuw val van 60 meter




Een Chinese vrouw heeft de val van de 16de etage van een flatgebouw in Peking door een dikke sneeuwlaag overleefd. De val van haar balkon vanop 60 meter hoogte werd bovendien door struikgewas afgeremd. De vrouw werd met been- en wervelbreuken naar het universitair ziekenhuis van Peking overgebracht. Dat hebben de staatsmedia gemeld.
 

Toen de 26-jarige vrouw dinsdag op het balkon van haar woning in het district Chaoyang haar dekens uitschudde, viel ze eraf. De balustrade van het balkon was slechts een meter hoog, aldus de krant Shenzhen Daily. Begin deze week was een recordhoeveelheid sneeuw van meer dan 30 centimeter in de Chinese hoofdstad gevallen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man verkiest vrouw met minder of geen make-up

Man verkiest vrouw met minder of geen make-up


http://img375.imageshack.us/img375/7564/emmastooncs5.jpg



Waarom nog make-up smeren? Een Britse rondvraag leert dat 1 op 5 mannen hun eigen vrouw liever wat minder ziet smeren. 1 op 10 moet zelfs van geen make-up op hun vrouw weten.


Dikke lagen foundation, afgewerkt met tonnen blusher: ook celebs komen er, volgens de ondervraagde mannen, niet mee weg. De meesten lopen er niet wild van, net als de uitgelopen mascara en de panda-ogen 'ochtends na een nachtje doorgaan. Ook valse wimpers, felle lipstick, eyeliner-achtige toestanden à la Amy Whinehouse, liplijntjes en afgetekende wenkbrauwen, vinden mannen weinig aantrekkelijk.


Van de 18 procent die de partner liever zonder oorlogscamouflage ziet paraderen, houdt de helft die mening liever voor zich. Enige taboe is nog aanwezig: 1 op de 10 mannen die het wel opperden, werd kort nadien aan de deur gezet.

De top 10 van make-up flaters volgens de mannen zijn:
1. Lipstick op de tanden
2. te veel blusher
3. Dikke lagen foundation
4. Zwarte panda ogen
5. Klonterige mascara
6. Felle lippenstift
7. Foundation die afgetekend staat op de halslijn
8. Felle blauwe oogschaduw
9. Getekende wenkbrauwen
10. Bizarre eyelinerlijntjes à la Amy Winehouse


12 procent van de vrouwen geeft opmerkelijk genoeg zelf toe dat ze te kwistig met verf en penseel aan de slag gaat. Volgens cosmeticamerk St Ives, tevens opdrachtgever van het onderzoek, dragen vrouwen deze mooimakers niet om de andere sekse aan te trekken. Eerder om hun slechte huid te camoufleren. De meeste vrouwen maken immers gewag van een slechte huidconditie. Was hun huid in betere conditie, zouden ze niet zoveel make-up willen dragen.



Vier op de tien dames wandelt het huis nooit uit zonder een laag make-up. 15 procent mag er zelfs niet aan denken. 93 procent verschijnt zelden of nooit voor de partner zonder enige make-up. Tweederde verschijnt nooit onopgemaakt op het werk. Volgens de onderzoekers dient make-up bij 23 procent om de onzekerheid te maskeren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cher - If I Could Turn Back Time

Cher - If I Could Turn Back Time

Om haar te beluisteren klik op de foto





Cher


Cher, (geboren Cherilyn Sarkisian LaPiere (El Centro, 20 mei 1946), is een Amerikaans zangeres en actrice van Armeense afkomst.


Cher werd geboren in El Centro, Californië. Ze werd bekend van het rock-'n-rollduo Sonny & Cher, samen met haar toenmalige echtgenoot Sonny Bono. Ook maakte ze toen al solo-opnamen. Sonny en Cher scheidden in 1975. Cher hertrouwde later met rock-'n-rollzanger Gregg Allman, en scheidde weer in 1979. Later volgden relaties met bassist Gene Simmons van Kiss en gitarist Les Dudek. Ze heeft twee kinderen, Chastity Bono en Elijah Blue Allman.


Behalve zangeres is Cher ook actrice. Ze speelde onder meer in de films Mermaids, Silkwood, Mask, Suspect, Tea with Mussolini en Moonstruck. Voor de laatste film ontving ze in 1988 een Oscar voor beste actrice.


Als zangeres scoorde Cher in 1993 nog een grote hit met een heruitgave van I got you babe, samen met het tekenfilmduo Beavis and Butt-head van MTV. Begin 1999 behaalde ze de eerste plaats met het nummer Believe.




» Reageer (0)
06-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mythische 'El Dorado' mogelijk ontdekt

Mythische 'El Dorado' mogelijk ontdekt


De Spaanse conquistadores hebben er hun tanden op stukgebeten, maar nu -bijna 500 jaar later- zouden er diep in het Amazonewoud eindelijk sporen gevonden zijn van wat ooit het mythische Goudland 'El Dorado' was.



De ontdekking is te danken, of te wijten zo u wil, aan de ontbossing van het Amazonewoud. Volgens een team van archeologen heeft die ontbossing sporen van onder andere wegen en gebouwen blootgelegd van een beschaving die groter zou geweest zijn dan tot nu toe gedacht.


De archeologen deden hun spectaculaire vondst in een gebied van dik 200 vierkante kilometer groot in Brazilië en het noorden van Bolivië. Sommige van de gebouwen gaan terug tot 200 voor Christus, terwijl andere dan weer dateren van de dertiende eeuw. "Dit duidt duidelijk op een geavanceerde beschaving, lang voor Columbus Amerika ontdekte", zeggen de onderzoekers in het vaktijdschrift Antiquity.

"Deze beschaving was in staat om gigantische, monumentale structuren met een geometrische precisie te bouwen, die onderling verbonden waren met loodrechte wegen", zeggen de archeologen. Ze voegen er meteen aan toe dat ze ervan uitgaan dat er nog maar een tiende van het hele terrein is blootgelegd en dat er nog duizenden andere structuren verborgen liggen onder de groene plantenzee.






Of deze ontdekking het mysterie rond het mythische Goudland El Dorado heeft opgelost, is maar de vraag. Aan El Dorado hangen verschillende legendes vast. De Spaanse veroveraars, die al zowat heel Zuid-Amerika hadden geplunderd, kregen van de inheemse bevolking die verhalen te horen over een stad of rijk waar het goud maar op te rapen was.

Velen geloven dat de inheemse bevolking het verhaal van El Dorado gewoon had verzonnen om van de Spaanse goudzoekers af te zijn. Al kreeg dat wel een tegenovergesteld effect. Tot diep in de achttiende eeuw werd naar El Dorado gezocht, ook door Engelsen, Fransen en Nederlanders, maar ondanks alle verhalen bleek nergens goud te vinden




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier op tien jonge homo's vrijen onveilig

Vier op tien jonge homo's vrijen onveilig





Vier op tien jonge homo's vrijt zonder condoom. Ook als ze wisselende contacten hebben, vrijt ruim een derde onveilig. In een vaste relatie laat 43 procent de condooms achterwege. Deze mannen lopen de kans besmet te raken met hiv en het te verspreiden.


Vooral pas geoute, jonge homo's hebben vaak onveilige seks. Voorlichtingscampagnes over hiv zouden zich speciaal op deze risicogroep moeten richten.


Dat adviseert de Nederlandse psycholoog Dirk Franssens, die de afgelopen jaren voornamelijk via internet onderzoek heeft gedaan naar het seksuele gedrag van homo's die minder dan een jaar geleden hun 'coming-out' beleefden.


Meer dan de helft van de homo- en biseksuele mannen onder 25 jaar bezoekt dagelijks minimaal eenmaal een homosite. 45 procent van hen houdt daar zijn eerste sekspartner aan over en gebruikt geen condooms bij het eerste anale contact.
 

De deelnemers aan het onderzoek van Franssens aan de Universiteit van Maastricht hebben op internet drie jaar lang elke zes maanden vragenlijsten ingevuld. De groep bestond voornamelijk uit autochtone Nederlandse jongens van gemiddeld 19 jaar, van wie een groot deel nog thuis woont.


De meesten ontdekten op 13- of 14-jarige leeftijd dat ze homoseksueel waren. Een kleine 20 procent beschouwt zichzelf als biseksueel. Het eerste seksuele contact met een man is vaak niet gepland.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mona Lisa had last van te hoge cholesterol

Mona Lisa had last van te hoge cholesterol


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/mona-lisa.jpg?t=1262790352


De glimlach van de Mona Lisa is waarschijnlijk het meest besproken onderwerp in de kunstgeschiedenis. Zelfs in de medische wereld blijft het schilderij niet onbesproken. Een Italiaanse arts is van mening dat Mona Lisa waarschijnlijk last had van een te hoge cholesterol.


Vito Franco van de universiteit van Palermo ziet in de ogen van het model een vorming van vet weefsel. Dat kan er volgens hem op wijzen dat ze last had van een te hoge cholesterol. Vermoed wordt dat Lisa del Giocondo model stond voor het schilderij van Leonardo da Vinci.


De professor heeft blijkbaar de gewoonte om figuren op schilderijen aan een medische keuring te onderwerpen, want hij ontdekte nog kwaaltjes in een hoop andere kunstwerken. Zo zou Michelangelo op basis van 'De School van Athene' van Rafaël last hebben gehad van nierstenen. Dat kan volgens Franco verklaard worden omdat hij tijdens zijn werk in de Sixtijnse kapel mogelijk enkel op brood en wijn leefde.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurie Anderson - Gravity's Angel

Laurie Anderson - Gravity's Angel

Klik op de foto om haar te beluisteren






Laurie Anderson (Glen Ellyn (Illinois), 5 juni 1947) is een Amerikaanse experimentele performance-artieste en muzikante. Zij woont samen met haar man Lou Reed in New York.


Anderson werd geboren in Glen Ellyn, Illinois. Ze studeerde aan het Mills College in Californië, en studeerde uiteindelijk af aan het Barnard College in de richting kunstgeschiedenis. In 1972 behaalde ze een MFA in beeldhouwkunst aan de Columbia-universiteit.


Tijdens de jaren '70 begon ze met optredens in New York. De single O Superman bracht haar in 1981 internationale bekendheid. In Nederland werd hij zelfs nummer 1 in de hitparade. Het nummer stond ook op het daaropvolgende, eerste solo-album Big Science. Deze plaat bestond uit studioversies van een aantal hoogtepunten uit haar lange performance United States, waarmee ze de jaren daarvoor had rondgetoerd.


Anderson flirt regelmatig met popmuziek, al haar uitingen verraden haar achtergrond als kunstenares. Begeleid door zowel klassieke strijkers als hypermoderne, elektronische soundscapes brengt Laurie half pratend en half zingend haar teksten, die ze als hoeksteen van haar werk beschouwt. Net als haar geestverwanten Lou Reed en Brian Eno, waar ze op eerdere platen mee samenwerkte, is ze een artiest die weigert zich aan de regels van rock en pop te houden. Voor de gemiddelde popliefhebber heeft haar werk een ietwat elitaire bijsmaak. Voor degenen die ook wel eens een goed boek lezen biedt Laurie Anderson een alternatief voor de oppervlakkigheid van de hitparade.


Anderson werkte samen met William Burroughs, Mitchell Froom, Peter Gabriel, Perry Hoberman, David Sylvian, Jean-Michel Jarre en haar man Lou Reed. Eind jaren '70 werkte ze ook samen met komiek Andy Kaufman.


Laurie Anderson trouwde op 12 april 2008 met de Amerikaanse zanger Lou Reed.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieflijke voetjes in de sneeuw






Lieflijke voetjes in de sneeuw
Verwonderd kijkt ze om zich heen
De wereld is ineens veranderd
Dit heeft ze nog nooit gezien

Langzaam bukt ze voorover
en voelt met haar hand
Het voelt koud aan...
waar komt het vandaan
Met een vragende blik kijkt ze in het rond
Waar is het gras heen gegaan

Stapje voor stapje loopt ze verder
Zachtjes kraakt de sneeuw onder haar
Ze lacht en gaat een beetje rennen
Ze roept prachtig deze witte wereld



» Reageer (0)
05-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een derde vrouwen speelt vals bij nieuwjaarsdieet

Een derde vrouwen speelt vals bij nieuwjaarsdieet





Op dieet gaan, gewicht verliezen, gezonder eten: het zijn de vaakst gemaakte voornemens voor het nieuwe jaar. Maar op dag vijf moet al vastgesteld worden dat een op drie stiekem valsspeelt. Net als alcoholici verstoppen ze snacks, met het bed en de kleerkast als populairste plaatsen. Of ze eten het op een moment niemand kijkt, in de auto of tijdens een wandeling. Dat blijkt uit een studie bij 2.000 personen.

Liegen uit schaamte
Eén op zes zondigt dagelijks, een op tien elke twee of drie dagen. De helft liegt vervolgens over wat ze eten tegen hun man, vriendinnen, moeder en zus. Dat doen ze vooral omdat ze beschaamd zijn dat ze zich niet aan het schema hebben gehouden. Acht op tien heeft spijt als ze iets ongezond gegeten hebben, en 36 procent heeft al eens iets weggegooid zodat ze er niet meer van zouden eten.

Verleiden door man
Ook laten de diëtende vrouwen zich gemakkelijker verleiden als ze iemand anders zien eten. Vier op tien vrouwen worden verleid als hun man iets lekkers voor hun neus eet en een kwart kan maar moeilijk weer staan als ze naar een goed restaurant gaan. De middag, tussen 13 en 15 uur, is het 'pieksnackmoment'.

8 keer op dieet
Uit de studie bleek ook dat 85 procent van de ondervraagde vrouwen, allen tussen 16 en 65, al eens op dieet waren geweest om gewicht te verliezen. Vier jaar geleden was dat 'nog maar' 61 procent. Gemiddeld hebben vrouwen al 8 keer gewicht proberen te verliezen via een dieet. 28 procent van de vrouwen hield het dieet niet langer dan 24 uur vol, 75 procent haalde de week niet.

Eten versus seks
Vier op tien vrouwen eten om zich beter te voelen, terwijl 20 procent eet uit depressieve gevoelens of stress. Ruim de helft (53 procent) gaf toe dat ze voedsel verkiezen boven seks. Dat is de helft meer dan 4 jaar gelden (31 procent). Chocolade, afhaalmaaltijden en desserts houden hen buiten de slaapkamer.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft vrouwen verstopt nieuwe kleding

Helft vrouwen verstopt nieuwe kleding





1 op 2 vrouwen verzwijgt de werkelijke kost van een nieuw kledingstuk voor haar partner. Steeds vaker wordt kleding in de kast verstopt. Niks nieuws eigenlijk, ware het niet dat de crisis dit gedrag doet toenemen. Eén en ander blijkt uit een rondvraag door Marie Claire Magazine.


Bang om de centjes teveel uit te geven, verzwijgt de helft van alle ondervraagde dames hoeveel centen er daadwerkelijk aan shoppingtrips opgingen. Veertig procent beweert kleding of beautyspullen te kopen die verborgen worden voor de partner. 80 procent van alle nieuwe kleding, schoenen en handtassen verdwijnen zo stiekem in de kast.


Aan de rondvraag werkten 1.500 vrouwen tussen 20 en 40 jaar mee. Volgens de hoofdredactrice van Marie Claire magazine, neemt het gedrag door de crisis toe. "Terwijl het vroeger een occasioneel paar schoenen betrof, verbergen meer vrouwen nu regelmatig meer aankopen".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 heeft spijt van weggegooide spullen

1 op 2 heeft spijt van weggegooide spullen





De beste manier om het nieuwe jaar in te zetten is om al je oude rommel weg te gooien, niet? Fout. Een recent onderzoek maakt duidelijk dat 1 op 2 spijt heeft van weggegooide bezittingen omdat we meer ongenadeloos opruimen.


We leven in een wegwerpmaatschappij. Alles gaat tijdelijk mee van wegwerpcamera's tot mobieltjes: weinig producten worden gemaakt om eeuwig te blijven bestaan. Die levensstijl waarbij alles meteen moet vervangen worden en het leven eigenlijk duurder maakt, maakt dat we sneller en meer dingen weggooien.






Uit een Britse rondvraag blijkt dat we nadien spijt krijgen van deze haastige beslissing. Vooral sentimentele stukken als oude kleding en foto's betreuren we een tijdje later, net als meubels of onvervangbare stukken als oude schoolboeken. Andere items die we liever hadden gehouden zijn oude consoles, sportuitrustingen en muziekinstrumenten. Oude muntstukken, trouwjurk en zelfs perzische tapijten komen op het te-missen-lijstje voor.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robert Cray - Don't Be Afraid Of The Dark

Robert Cray - Don't Be Afraid Of The Dark

Klik op de foto om hem te beluisteren






Robert Cray (Georgia, Columbus, 1 augustus 1953) is een Amerikaans bluesmuzikant, gitarist en zanger.


Hij was een van de artiesten, zoals ook Stevie Ray Vaughan en George Thorogood, die een breder publiek bereikten op de radio met het spelen van vernieuwende gitaarblues en schrijven van liedjes in de jaren 80. Hij startte met gitaarspelen in zijn tienerjaren.
In het middelbaar onderwijs begon de liefde voor blues en soul te groeien doordat hij begon platen te verzamelen. Tegen z'n 20e had Cray reeds zijn helden Albert Collins, Freddie King en Muddy Waters live gezien, en besloot zijn eigen band op te richten. Deze begon op te treden in de steden aan de westkust. Na vele jaren van regionaal succes, kon Cray beginnen bij Mercury Records in 1982.
Zijn derde release, Strong Persuader, won een Grammy Award, en de single "Smokin' Gun" gaf hem naamsbekendheid bij een breder publiek. Cray was een openingsact voor de grote sterren. Begin jaren 90 werd zijn naam steeds verbonden met zijn soulstem, proper gitaarwerk en een vernieuwend bluesgeluid.
Cray hanteerde voornamelijk Fendergitaren (Telecasters en Stratocasters), en speelde in een band die gewoonlijk bestond uit een bas, drums, keyboard, saxofoon en trompet. Hij  neemt nog steeds platen op en tourt nog rond .




» Reageer (0)
04-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kinderen worden groter en zwaarder

Vlaamse kinderen worden zwaarder en groter





Vlaamse kinderen zijn vanaf vijf jaar beduidend groter en zwaarder dan hun leeftijdgenoten uit vorige generaties. De sociale verschillen blijken ook een impact te hebben op de groei van de jongeren in Vlaanderen. Dat blijkt uit een studie van het Laboratorium Antropogenetica van de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met de K.U.Leuven.

Groeicurve
De resultaten kwamen aan het licht toen de onderzoekers een actuele versie maakten van de Vlaamse groeicurve, waarvan de laatste editie dateerde van dertig jaar geleden.
 
Extra centimeters
Uit de nieuwe meetgegevens van bijna 16.000 jongeren van 0 tot 21 jaar blijkt dat volwassen jongens elke tien jaar gemiddeld 1,2 cm in lengte winnen; voor meisjes is dat 0,8 cm. Het gemiddelde gewicht bij jongens neemt 0,9 kg toe per decennium; bij meisjes is dat 1 kg. Het aantal zwaarlijvige kinderen is de voorbije jaren zelfs zeer sterk toegenomen.
 
Puberteit
Alleen de leeftijd waarop de jongeren beginnen te puberen, lijkt de voorbije vijftig jaar niet meer gewijzigd: zo krijgen meisjes hun eerste maandstonden gemiddeld als ze dertien zijn.
 
Cultuur
Daarnaast blijkt dat de Vlaamse jongeren gemiddeld 2 tot 3 cm groter zijn dan hun leeftijdgenoten uit Groot-Brittannië, maar 2 tot 4 cm kleiner dan de Nederlandse jongeren.
 
Kinderen van hooggeschoolde ouders, of jongeren uit het algemeen secundair onderwijs worden gemiddeld groter. Allochtone kinderen zijn dan weer gemiddeld enkele centimeters kleiner dan hun autochtone leeftijdgenoten, maar lopen wel dubbel zoveel kans op obesitas.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volg nooit dieettips van celebs

"Volg nooit dieettips van celebs"




De knappe actrice Megan Fox en het voormalig topmodel Cindy Crawford zweren dat azijn hun geheim is om slank te blijven. Wetenschappers waarschuwen nu voor het groeiend aantal celebs dat theorieën verkondigt over hoe gezond, slim, knap en jong te blijven.


"Celebs misbruiken hun status om raad te geven slankheids- en gezondheidstips te geven", aldus een Britse gezondheidsorganisatie. "Vooral Megan Fox en zangeres van de Black Eyed Peas Stacy Ferguson geven het slechtste voorbeeld, door te zeggen dat azijn helpt te vermageren en te detoxen. Volgens Fox reinigt dit je lichaam en helpt het overtollige vloeistoffen af te voeren. De celeb houdt er niet van te diëten, want ze is lui en houdt van snoep, daarom vindt ze het nodig dat ze zichzelf reinigt. Dit klinkt heel aantrekkelijk, maar er is geen wondermiddel om snel te vermageren. Het lichaam en de lever reinigen alles, azijn verbetert de werking er echter niet van."






Roger Moore beweerde dan weer dat foie gras Alzheimer, diabetes en reumatoïde artritis kan veroorzaken, het zou een manier zijn om snel terminaal ziek te worden. "Je kan niet ziek worden door enkel een ding te eten", zegt de organisatie. Ook Gwyneth Paltrow zou de bal misslaan met haar visie op voeding. "Ze snapt er niets van, het is de portie die bepaalde dingen zo gevaarlijk maakt. Als je weinig van iets ongezonds eet, is er geen bewijs dat het je ziek kan maken.


Wetenschapper Ellen Raphael: "Mensen die veel aandacht van het publiek krijgen, hebben een te 'luide stem'. Dankzij het internet cirkelen deze misleidende beweringen lang rond. Ik hoop dat celebs vanaf nu eerst de feiten controleren bij wetenschappers voor ze uitspraken doen over dingen waar ze weinig van weten."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cadeaubonnen vlogen de deur uit

Cadeaubonnen vlogen de deur uit





Wie recent enkele cadeau's mocht uitpakken, had veel kans dat er een geschenkenbon bijzat. Bongo spreekt van een massaal succes tijdens de feestperiode.


Meer dan één miljoen cadeaubonnen werden het voorbije jaar afgeleverd door Bongo. De crisis laat zich bij het bedrijf niet voelen, dit jaar bleek er een groei van ruim 40 procent tegenover vorig jaar.


Bongo is niet de enige die tevreden terugblikt. Vivabox en Cadeaubox spreken dezelfde taal en mogen op even groot succes rekenen. Vooral tijdens de feestdagen werden er, niet geheel onlogisch, meer verkocht. Tijdsgebrek wordt als belangrijkste reden voor zoveel succes aangegeven




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie Bracquemond

Marie Bracquemond

1 december 1841 - Parijs, 17 januari 1916


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/marie-bracquemond.jpg?t=1262530112
Op het terras van Sèvres, 1880


Marie Bracquemond (Argenton (Bretagne), 1 december 1841 - Parijs, 17 januari 1916) was een Franse impressionistische vrouwelijke kunstenaar, door Gustave Geffroy in 1894 beschreven als een van de trois grandes dames van het Impressionisme, naast Berthe Morisot en Mary Cassatt.


Zij wordt echter nauwelijks genoemd in boeken over vrouwelijke kunstenaars. Dit was het resultaat van de inspanningen van haar man, Félix Bracquemond, om haar ontwikkeling als kunstenaar te dwarsbomen. Felix had bezwaar tegen de impressionistische stijl die zij had aangenomen.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/bracquemond_foto.jpg?t=1262530777



Ze werd geboren als Marie Quivoron. Haar achtergrond staat in scherp contrast met de culturele, welvarende en stabiele omgeving van de andere vrouwelijke impressionisten - Cassatt, Morisot en Gonzalès. Ze was het kind uit een ongelukkig, gearrangeerd huwelijk. Haar vader, een zeekapitein, stierf kort na haar geboorte. Haar moeder hertrouwde snel met M. Pasquiou. Daarna leidde ze een onrustig bestaan, verhuizend van Bretagne naar de Jura, Zwitserland, en naar de provincie Auvergne voordat zij zich vestigde in Etampes, ten zuiden van Parijs. Ze had een zus, Louise, geboren terwijl het gezin woonde in Corrèze, in de buurt van Ussel, in de Auvergne, in de oude abdij van Bonnes-Aigues.


In haar tienerjaren begon ze haar lessen in het schilderen bij M. Wasser, door haar beschreven als een oude schilder die nu schilderijen restaureerde en les gaf aan de jonge vrouwen van de stad. Zij vorderde in zo'n snel tempo, dat het schilderij van haar moeder, zusje en oud-leraar poserend in de studio al in 1857 door het Salon werd aanvaard. Zij werd geïntroduceerd bij Ingres, die haar adviseerde en op zijn beurt introduceerde bij twee van zijn studenten, Flandrin en Signol. De criticus Philippe Burty noemde haar een van de meest intelligente leerlingen in Ingres' studio. Marie verliet Ingres' studio en begon met haar werk geld te verdienen. Het hof van keizerin Eugénie de Montijo gaf opdracht voor een schilderij van Cervantes in de gevangenis. Dit schilderij stemde kennelijk tot tevredenheid, want zij is toen door de Graaf de Nieuwerkerke, de directeur-generaal van de Franse musea, gevraagd om kopieën te maken van belangrijke werken in het Louvre.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/marie-bacquemond-2.jpg?t=1262530472



Het was tijdens het kopiëren van oude meesters in het Louvre, dat zij werd opgemerkt door Félix Bracquemond, die verliefd op haar werd. Zijn vriend, de criticus Montrosier, regelde een ontmoeting en vanaf toen waren Marie en Felix onafscheidelijk. Ze werden twee jaar verloofd voordat ze trouwden in 1869, ondanks de tegenwerpingen van Maries moeder.


Felix en Marie werkten samen op de Haviland Studio in Auteuil, waar Felix artistiek directeur was geworden. Marie ontwierp borden voor serviezen en schilderde op grote panelen beeltenissen van muzen, die werden getoond op de Wereldtentoonstelling van 1878. Haar schilderijen werden vanaf 1874 op regelmatige basis aanvaard voor de Salon. Omdat zij zich tijdens het etsen te gebonden voelde, waren de inspanningen van Felix om haar deze kunst te leren slechts een matig succes. Toch heeft ze negen etsen geproduceerd, die getoond werden tijdens de tweede tentoonstelling van de Society of Painter-Etchers op de Galeries Durand-Ruel in 1890.

Felix introduceerde haar bij de media en de kunstenaars die hij bewonderde, maar ook bij oudere meesters, zoals Chardin. Ze werd vooral aangetrokken door de Belgische schilder Alfred Stevens. Tussen 1887 en 1890 begon haar stijl te veranderen, onder invloed van de impressionisten. Haar doeken werden groter en haar kleuren intenser. Ze verlegde haar blik naar buiten en tot Felix' afschuw werden Monet en Degas haar mentors.


Marie Bracquemond heeft deelgenomen aan de impressionistische tentoonstellingen van 1879, 1880 en 1886. In 1879 en 1880 zijn een aantal van haar tekeningen gepubliceerd in La Vie Moderne. In 1881 zijn vijf werken tentoongesteld in de Dudley Gallery in Londen. Veel van haar bekendste werken zijn geschilderd in haar tuin in Sèvres.


In 1886 ontmoette Felix Gauguin via Sisley en bracht de verarmde kunstenaar bij hem thuis. Deze had een beslissende invloed op Marie en in het bijzonder leerde hij haar hoe het doek voor te bereiden, met het oog op de verwezenlijking van de intense kleuren ze nu zo graag wilde.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Marie-Bracquemond-3.jpg?t=1262530310
De zoon en dochter van de kunstenares in de tuin van Sèvres, 1890


Hoewel ze werd overschaduwd door haar bekende man, wordt het werk van de teruggetrokken Marie Bracquemond geacht dichter bij de idealen van het impressionisme te staan. Volgens hun zoon Pierre, was Felix Bracquemond vaak rancuneus naar zijn vrouw. Hij wees haar kritiek op zijn werk bruusk af en weigerde om haar schilderijen aan bezoekers te tonen. In 1890 gaf Marie het schilderen op, verdrietig door de voortdurende wrijving en ontmoedigd door gebrek aan belangstelling voor haar werk, met uitzondering van een paar particuliere werken. Een van haar laatste schilderijen was De dochter en zoon van de artiest in de tuin in Sèvres.




» Reageer (0)
03-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De g-spot bestaat toch niet

De g-spot bestaat toch niet





De wanhopige zoektocht van miljoenen vrouwen (en mannen) naar de 'g-spot' kan gestaakt worden. Het mysterieuze plekje in het vrouwenlichaam dat garant zou staan voor seksueel plezier, bestaat namelijk niet, zo concluderen Britse wetenschappers. Dat schrijft de zondagskrant The Sunday Times.

Duitse ontdekking
De Duitser Ernst Gräfenberg "ontdekte" de erogene zone die vrouwen tot een climax kon helpen brengen, maar het was de Amerikaanse professor Beverly Whipple die de ontdekking wereldkundig maakte. Hij  onderzocht 400 vrouwen en publiceerde hoopgevende resultaten over dit trosje hypergevoelige zenuwuiteinden.
 
Wel of niet?
In de halve eeuw die sindsdien is verstreken, werd driftig gediscussieerd over het bestaan van dat plekje.  Na onderzoek bij 1.800 Britse vrouwen concluderen de onderzoekers dat het plekje niet bestaat. 

Aan het onderzoek namen tweelingen deel. Als een helft van een identieke tweeling zei dat ze een g-spot had, moest de ander dat ook hebben aangezien zij hun genen delen. Dat bleek echter niet zo te zijn, dus gaat het volgens professor Tim Spector om een mythe.

Subjectief gegeven
"Dit is verreweg het grootste onderzoek ooit en het toont duidelijk aan dat de idee van een g-spot puur subjectief is. Vrouwen mogen dan zeggen dat het bezit van een g-spot samenhangt met dieet of lichaamsbeweging, maar in werkelijkheid is het vrijwel onmogelijk er concrete sporen van te vinden", aldus  Spector.
 
Twijfels
De meeste artsen hebben altijd al twijfels gehad bij het bestaan van de g-spot. Volgens gynaecoloog Gedis Grudzinskas "bewijst dit onderzoek het verschil tussen populaire wetenschap en biologische of anatomische wetenschap".
 
"Foute studie"
Toch is de zoektocht naar het plekje hiermee niet afgesloten. Want professor Whipple geeft niet toe en beschreef de Britse studie als "foutief" omdat geen rekening was gehouden met bepaalde seksuele technieken en geen lesbische vrouwen waren ondervraagd.
 
Daarnaast klaagt ze dat "er geen rekening is gehouden met het feit dat tweelingen doorgaans niet dezelfde seksuele partner hebben".

In het Journal of Sexual Medicine, dat de resultaten van de Britse studie publiceerde, werd al aangekondigd dat over dit thema een groot debat zal worden georganiseerd, met non-believers én believers.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janis Joplin - Cry Baby


Janis Joplin - Cry Baby

Om haar te beluisteren druk op de foto








Janis Lyn Joplin (Port Arthur (Texas), 19 januari 1943 – Los Angeles (Californië), 4 oktober 1970) was een Amerikaans zangeres. Een van haar bekendste nummers is Me and Bobby McGee.

Haar vader werkte bij Texaco Oilcompany en haar moeder was administrateur. Joplin bezocht in de vroege jaren 60 enkele universiteiten, maar studeerde nooit af. De muziek trok haar meer en dan met name de blues, rock-'n-roll en soul. Grote voorbeelden voor haar waren Odetta, Leadbelly, Bessie Smith en "big mamma" Thornton. In 1963 woonde Joplin enige tijd in San Francisco, maar ze keerde al snel terug naar Port Arthur.

In 1966 vertrok Joplin opnieuw naar San Francisco op uitnodiging van de impresario van Big Brother and The Holding Company, Chet Helms. In het begin was de band niet succesvol, maar de grote doorbraak kwam met het optreden op het Monterey Pop Festival in 1967. Met het album dat daarna verscheen, Cheap Thrills, vestigde Joplin definitief haar naam als blueszangeres. Joplin besloot Big Brother and The Holding Company te verlaten en begon The Kozmic Blues Band en later The Full Tilt Boogie Band. Met deze laatste band maakte ze het album Pearl. Haar laatste opnames waren het lied Mercedes-Benz en een verjaardagswens voor John Lennon. Janis Joplin overleed op 27-jarige leeftijd aan een overdosis.

Dat de dood van Janis veroorzaakt was door een overdosis drugs kwam niet echt als een verrassing. Een groot deel van haar leven had zij te kampen met een drugs- en alcoholprobleem. Als kind had ze al de bijnaam 'speedfreak' en dat was zeker niet voor niets; op haar dieptepunt woog zij nog maar 40 kilo. Gelukkig bood toen de uitnodiging om naar San Francisco te komen om bij Big Brother and the Holding Company te gaan zingen, uitkomst. Helaas was die redding maar van korte duur. Terwijl de band steeds meer successen boekte, steeg niet alleen Janis' inkomen maar ook de druk om te presteren. Deze grote druk kon Janis niet aan. Zij greep meteen weer terug naar de alcohol en drugs. Uiteindelijk werd Janis Joplin op 4 oktober 1970 dood gevonden in haar hotelkamer in Los Angeles, overleden aan een overdosis heroïne. Wat Janis niet wist is dat haar dealer de heroïne deze keer niet eerst zelf getest had en dat het onversneden (pure) heroïne bleek te zijn. Janis nam een voor haar gebruikelijke hoeveelheid van de drugs in wat haar fataal werd.

Het album Pearl verscheen postuum in 1971. Haar bekendste nummer was Me and Bobby McGee, geschreven door Kris Kristofferson en uitgebracht na haar dood in 1971.

Joplin wordt nog steeds beschouwd als een van de invloedrijkste blueszangeressen van de jaren '60. Vooral haar optreden in Woodstock (1969) wordt nog steeds als klassiek beschouwd. Joplins teksten weerspiegelen een gevoel van pijn en eenzaamheid van een vrouw die een laag zelfbeeld had en gekweld werd door een gebrek aan zelfvertrouwen. Dit zal ongetwijfeld ten grondslag hebben gelegen aan haar succes als blueszangeres.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!