Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




27-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde hond heeft eigen geleidehond


Blinde hond heeft eigen geleidehond



 


In het Britse Blundeston zijn onlangs op straat twee honden gevonden tijdens een storm. Een van de honden is blind, en gaat nergens naartoe zonder de andere. De vijf jaar oude border collie heeft als het ware zijn eigen geleidehond. Van de eigenaars ontbreekt voorlopig elk spoor, waardoor de dieren nu worden verzorgd in een asiel.








Daar doopten ze de dieren Bonnie en Clyde. "Als Clyde niet zeker weet waar hij is, legt hij zijn hoofd op de rug van Bonnie zoadat ze hem kan leiden. Hij vertrouwt volledig op haar," zegt een verzorger in de Daily Mirror. "Bonnie let de hele tijd op of Clyde in de buurt is. Als zij bij hem is, zou je niet zeggen dat hij blind is, maar Clyde weigert te bewegen wanneer ze er niet is."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dansende trouwers stelen show in kerk

Dansende trouwers stelen show in kerk

Om het filmpje te bekijken druk op de foto






Kevin Heinz en Jill Peterson hebben van hun trouwpartij echt wel de mooiste dag van hun leven gemaakt. Het stel wilde wel eens uitpakken en stapte niet zomaar naar het altaar. Neen, het koppel danste zich een weg naar de pastoor. De trouwers op de dansvloer van de kerk zijn intussen ook een echte hit geworden op YouTube. Al meer dan vijf miljoen kijkers hebben genoten van hun danspasjes in de kerk van Saint Paul in Minnesota. Bekijk het fimpje Bekijk hier het hilarische filmpje.

Complete verrassing
Het spektakel begint met de bruidsmeisjes op het nummer 'Forever' van Chris Brown en zo gaat het nog vijf minuten door. De bruid en bruidegom konden alvast op een stevig applaus rekenen van de aanwezigen. Meer nog, Peterson en Heinz haalden met hun stunt ook de populaire televisieprogramma 'Today Show' van NBC. Daarin vertelde Peterson dat het haar idee was. "Alleen mijn ouders wisten ervan. Voor de andere aanwezigen was het een complete verrassing", aldus Peterson. "Ik hou van dansen, het is een prima manier om jezelf te uiten en je wordt er ook vrolijk van. Ik wilde dit altijd al doen!"

Geen blessures
Haar kersverse man is vooral blij dat hij zich niet blesseerde. Het koppel verraste ook de bruidsjongens en meisjes. Pas anderhalf uur op voorhand werden ook zij op de hoogte gebracht. Het moest immers een verrassing blijven. Het ganse gevolg oefende welgeteld een keer voor ze de kerk op stelten zetten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel artsen schrijven nog altijd onnodig antibiotica voor


Veel artsen schrijven nog altijd onnodig antibiotica voor




Antibiotica worden nog te vaak onnodig voorgeschreven. Dat besluit consumentenorganisatie Test-Aankoop uit een onderzoek bij 103 artsen. Vier op de tien van die artsen schreven spontaan antibiotica voor bij klachten over keelpijn, "een aandoening die niet eens vraagt om een dergelijke behandeling".

Bij een gelijkaardig onderzoek in 2005 schreef 'maar' 32 procent van de artsen spontaan antibiotica voor. Nu is dat 39 procent. Wanneer de patiënt zijn twijfel uitdrukte over het voorschrift, liep het aantal artsen dat antibiotica voorschreef, zelfs op tot bijna de helft. "Dat alles kost zowel de patiënt als het Riziv een aardige duit", klaagt Test-Aankoop aan. Voor de 48 voorschriften voor antibiotica betalen de patiënten 198 euro en de sociale zekerheid 751 euro.

De consumentenorganisatie wijst er ook op dat de artsen niet alleen "foutief en onnodig" antibiotica voorschreven, maar ook nog eens 184 andere producten. Gemiddeld schreef elke arts 2,3 medicijnen voor. "Meestal zijn deze nutteloos, maar onschadelijk. In andere gevallen zijn die middelen af te raden omwille van de nevenwerkingen", zegt Test-Aankoop.(br.hln)







» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreem giftige zwerfspin duikt op in Tilburg


Extreem giftige zwerfspin duikt op in Tilburg





Bij dierenpark de Oliemeulen in het Nederlandse Tilburg is vorige week een extreem giftige Braziliaanse zwerfspin binnengebracht. De spin overleefde twee weken koeltransport tussen de bananen uit Zuid-Amerika en ook nog een verblijf in een container. In Tilburg heeft de zwerfspin inmiddels het leven geschonken aan bijna honderd kleine spinnetjes.

De zwerfspin leeft in Midden- en Zuid-Amerika en eet insecten. Volgens dierenverzorger Sjef van Overdijk is het dier niet gevaarlijk als je weet hoe je er mee moet omgaan. De spin wordt ongeveer veertien centimeter groot.

De Oliemeulen is gespecialiseerd in de opvang van exotische dieren. De zwerfspin en de nakomelingen zitten bij elkaar in een terrarium. Van Overdijk verwacht dat uiteindelijk ongeveer vijf spinnen het avontuur overleven.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vergeet alles om je heen




http://img9.imageshack.us/img9/8716/meganfoxw.jpg



vergeet alles om je heen
geef je over aan de natuur
aan de golven van de zee
en de vogels die zweven in de lucht

laat je voeren op de wind
die zacht zijn vlagen langs laat komen
zie het duister boven het water
sterren helder als in dromen

geef je over aan de schoonheid
van de natuur die ons blijft voeden
laat je meeslepen op de wind
om je voor pijn te kunnen behoeden




» Reageer (0)
26-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen worden steeds mooier, mannen niet

Vrouwen worden steeds mooier, mannen niet



Megan Fox



Vrouwen worden steeds mooier dankzij de evolutie. Dat stellen wetenschappers in de Sunday Times. Maar voor de mannen die nu in gejuich uitbarsten is er ook minder goed nieuws: zij gaan er wat hun uiterlijk betreft helemaal niet op vooruit.




Angelina Jolie
Angelina Jolie



Goede genen
De reden voor de gestage esthetische vooruitgang van het mooie geslacht ligt in het feit dat mooie vrouwen meer kinderen krijgen dan hun minder aantrekkelijke zusters en dat een groter percentage van die kinderen meisjes zijn. Op die manier worden de "goede genen" doorgegeven want die dochters krijgen, als ze volwassen zijn, eveneens meer dochters en zo wordt dit patroon voortgezet.

Meer kinderen
De conclusies komen uit een aantal nieuwe onderzoeken naar fysieke aantrekkelijkheid en het verband met voortplantingssucces bij mensen. Zo berekende Markus Jokela, een wetenschapper aan de universiteit van Helsinki, dat mooie vrouwen gemiddeld 16 procent meer kinderen krijgen dan minder door de natuur verwende seksegenoten. Jokela ging graven in Amerikaans onderzoek waarbij 1.244 vrouwen en 997 mannen gedurende veertig jaar werden gevolgd en ondervraagd. Hun mate van aantrekkelijkheid werd gemeten op grond van foto's die werden genomen tijdens dit project - waarbij ook gegevens werden verzameld over hun kindertal.



http://img36.imageshack.us/img36/6268/giselebundchen1l.jpg
Gisele Bundchen



Aantrekkelijk
Het Finse onderzoek bevestigt eerder werk van Satoshi Kanazawa, een evolutionair psycholoog die verbonden is aan de London School of Economics. Hij ontdekte dat aantrekkelijke ouders veel vaker dochters krijgen dan gemiddeld en concludeerde dat dit deel uitmaakt van het evolutionair proces en dat het "geprogrammeerd" is in het menselijk DNA.

Kanazawa baseerde zich daarbij op een onderzoek bij 15.000 Amerikanen dat werd ondernomen in opdracht van de Amerikaanse regering. Daaruit bleek ook dat vrouwen in het algemeen niet alleen door mannen maar ook door andere vrouwen in het algemeen aantrekkelijker worden gevonden dan mannen. Bovendien blijkt dat de aantrekkelijkste koppels maar liefst 26 procent minder zonen op de wereld zetten.

Volgens Kanazawa "is fysieke aantrekkingskracht een in hoge mate erfelijk bepaalde eigenschap, die het voortplantingssucces van dochters veel groter maakt dan dat van zonen. Als aantrekkelijke ouders meer dochters hebben, en als die aantrekkingskracht erfelijk is, is het logisch dat vrouwen, door de generaties heen, geleidelijk aantrekkelijker worden dan mannen."



Scarlett Johansson
Scarlett Johansson



Looks man niet belangrijk
Bij die mannen blijken looks in het evolutieproces veel minder belangrijk te zijn, want hoe knap een man is, heeft geen meetbare gevolgen voor zijn nageslacht. Dat wijst er volgens Kanazawa op dat er bij mannen veel minder druk is om te evolueren tot een aantrekkelijker soort.

Volgens psycholoog Gayle Brewer van de universiteit van Central Lancashire, ligt de evolutionaire druk voor mannen op een ander vlak. "Voor vrouwen is hoe een man eruit ziet veel minder belangrijk dan of hij in staat is voor haar te zorgen als ze zwanger is, en voor haar kinderen als die opgroeien. Dat heeft er, door de geschiedenis heen, voor gezorgd dat rijke mannen meer vrouwen en meer kinderen hebben. Bij de man is succes dus de evolutiemotor."





» Reageer (0)
25-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische Kanaalvlucht na 100 jaar opnieuw gevlogen


Historische Kanaalvlucht na 100 jaar opnieuw gevlogen


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/16/0/media_xl_973725.jpg



Precies honderd jaar nadat voor het eerst een vliegtuigje het Kanaal tussen Groot-Brittannië en Frankrijk overstak, is de vlucht onder grote belangstelling opnieuw uitgevoerd. Een gerestaureerd Blériot-toestel uit 1934 vloog in veertig minuten over de Noordzee en landde veilig in het Britse Dover.

De Fransman Louis Blériot deed er in 1909 ongeveer even lang over om de oversteek te maken. Volgens piloot Edmond Salis, die de herdenkingsvlucht uitvoerde, deed Blériot iets uitzonderlijks. "Hij vroeg zich waarschijnlijk dezelfde dingen af als wij voor we een vlucht maken, maar er was toen veel meer onzekerheid omdat zoiets nog nooit eerder gedaan was", aldus Salis.

Later op de dag zullen ongeveer driehonderd andere piloten ook nog volgen in de voetsporen van Blériot. De piloten die vanuit Calais naar Dover zullen vliegen zijn voornamelijk Frans, Brits en Belgisch. Ook waagt een Nederlander zich aan de overtocht.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft mannen vindt dat vrouwen zélf moeten versieren


Helft mannen vindt dat vrouwen zélf moeten versieren


http://img30.imageshack.us/img30/5630/flirten.jpg


Sommige dingen zullen nooit veranderen: vrouwen willen veroverd worden door een man. De mannen hadden dit liever anders gezien: de helft vindt dat vrouwen meer moeten flirten. Dit blijkt uit onderzoek van haarstylingmerk New Wave bij 1400 respondenten tussen de 18 en 35 jaar.

Openingszinnen
Klassieke of originele openingszinnen zoals 'Heb je slingers bij je, dan kan ik je versieren' of 'Wil je iets drinken' doen het niet bij vrouwen. Waar ze dan wél voor vallen, werd niet vermeld.

Geen slechte geurtjes aub!
Een lijfgeur en slechte adem staan bovenaan het lijstje 'grootste afknappers' met respectievelijk 81 en 72 procent van de stemmen. Daarna volgen een onverzorgd gebit (48 procent), overgewicht (43 procent) of onflatteuze kledij (33 procent).

Lang, donkerblond haar
Pluspunten zijn lang, los en steil haar, maar ook krullend lang haar doet het goed (25 procent). Kort of opgestoken haar zijn niet populair, net als rood haar. Donkerblond haar staat met stip op één als favoriete haarkleur.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.664 euro voor bidprentje Yasmine

664 euro voor bidprentje Yasmine






Verzamelaars proberen munt te slaan uit de dood van Yasmine. Op de veilingsite eBay werd een doodsprentje voor 664 euro verkocht. Van gesigneerde cd's tot doodskaartjes: op het internet is momenteel een opbod bezig van spullen die te maken hebben met omroepster-zangeres Yasmine, in het echte leven Hilde Rens.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf goede redenen om te kiezen voor salade


Vijf goede redenen om te kiezen voor salade






Een slaatje (zonder vette sauzen) is een gezonde keuze, maar weet je ook hoe gezond? Deze vier redenen geven je extra zin om wél te kiezen voor dat slaatje.

1) Vezels
Groenten bevatten veel vezels, die allerlei positieve effecten hebben: minder constipatie, minder cholesterol en het geeft je een verzadigd gevoel, waardoor je minder eet én uiteindelijk afvalt.

2) Tegen kanker
(Donker) groene en oranje groenten hebben extra veel gezondheidsvoordelen: anitoxidanten, vitamines, foliumzuur, alfa- en betacarotenen. Zeker als je ze rauw eet, zoals in een salade. Samen verminderen ze de kans op kanker.

3) Minder calorieën, meer tevreden
Uit studies blijkt dat een slaatje van maximaal 150 calorieën rapper een verzadigd gevoel geeft, wat het aantal calorieën opgenomen tijdens de maaltijd vermindert. Hoe groter het slaatje in volume, hoe beter: het wijst meestal op meer groenten en minder vette, calorierijke sausjes en dressings.

4) Goede vetten
Vetvrij eten is niét gezond, maar je moet wel de foute vetten schrappen en de goede overhouden. Die goede vetten vind je onder meer in olijfolie, avocado en noten en zij helpen je lichaam beschermde chemicaliën opnemen, zoals lycopene uit tomaten en luteïne uit groene groenten.

5) Dagelijkse portie
Door van een begeleidend slaatje een dagelijkse gewoonte te maken, verorber je zeker je portie groenten per dag waardoor je optimaal geniet van de voordelen van deze gezonde voedingsstoffen. Je lichaam bouwt geen tekorten op en beschermt je optimaal tegen ziektes.

Vuistregels voor een lekkere salade:

- kies een salsoort die je lekker vindt. Een krop geniet de voorkeur over voorverpakte porties

- speel met kleuren en smaken: gooi er al eens fruit of noten door, of gebruik groenten die je bijna niet eet.

- opgelet met sauzen en dressings: deze caloriebommen doen het slaatje naar binnen glijden, maar dat is niet de bedoeling. Op een salade moet je kauwen. Moet je na elke hap je mond afvegen, dan is er zéker te veel dressing. Probeer te werken met een beetje olijfolie en versie kruiden in plaats van mayonnaisesauzen.

- Beperk ook de porties kaas en vlees die je er bij gooit: een lekker extraatje, maar ook daar schuilt gevaar in. Kies voor mager vlees als ham of kip en beperk zeker de portie kaas.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feeën en elfjes




http://img22.imageshack.us/img22/3411/nu2k.jpg




in het bos zie ik ineens kabouters
niet zo ver bij me vandaan
ze zeggen altijd het zijn maar sprookjes
maar nu zie ik zelf... ze bestaan!

ik loop verder en zie een open plek
vol met prachtige kastelen
daar wonen koningen en koninginnen
en prinsesjes die  de hele dag spelen

daar vliegen feeën en elfjes
en ook klein duimpje stapt er rond
kijk daar... sneeuwwitje en assepoester
en de wolf van roodkapje met zijn grote muil

ik zie een kasteel omringd door rozen
ik kijk ernaar vanuit een boom
kijk daar doornroosje wordt net weer wakker
en dan... wordt ik het ook...
spijtig... het was maar een droom...




» Reageer (0)
24-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op drie mannen tussen 20 en 40 woont nog bij mama


Eén op drie mannen tussen 20 en 40 woont nog bij mama


http://img200.imageshack.us/img200/6733/nogthuiswonen.jpg



Ze noemen zichzelf het moedige, sterke, onafhankelijke geslacht maar mannen zijn wél degenen die aan moeders rokken blijven hangen, zelfs tot als ze veertig zijn. Eén op drie mannen tussen 20 en 40 jaar woont nog steeds (of weer) bij de ouders. Bij vrouwen is dit maar één op vijf.

Een kwart van de mannen (en een vijfde van de vrouwen) die wél alleen is gaan wonen, houdt zijn ouderlijke slaapkamer in stand - voor het geval dat.

Kostprijs, potje en was
De reden om thuis te blijven wonen is voor mannen en vrouwen dezelfde: de kostprijs. Slechts 16 procent van de mannen gaf toe te genieten van de moederlijke zorgen, 11 procent bekende de ouders te veel te zullen missen als ze alleen zouden wonen. 56 procent van de thuiswonende volwassen kookt nooit zijn eigen potje en hoeft nooit de was te doen. 18 procent krijgt zelfs elke dag een klaargemaakt lunchpakket mee.

19 procent van wie thuis woont is niet van plan te verhuizen 'tot ze er genoeg van hebben'. Dertig procent plant in Hotel Mama te blijven tot ze een vast lief hebben opgescharreld.

Kredietcrisis
21 procent van de plakkers heeft alleen gewoond maar is teruggekeerd naar het ouderlijk huis wegens de kredietcrisis. Veertig procent van hen plant 'een tijdje' te blijven voor ze weer op eigen benen gaan staan.

Toegeven
Dat blijkt uit een poll bij 3.000 mannen en vrouwen uitgevoerd door Giovanni Rana Fresh Pasta. "Dit toont dat mannen niet het sterke onafhankelijke geslacht zijn, al zullen ze dat zelf niet snel toegeven. Velen willen wel een eigen stekje, maar als ze denken aan de maaltijden die ze moeten koken en de sokken die ze moeten wassen dan blijven ze net zo lief thuis", aldus een woordvoerder.

"In sommige Europese landen, bijvoorbeeld Italië, is het de gewoonte om thuis te blijven wonen tot ze trouwen. Het bespaart geld en het versterkt de band met de familie. Britten beginnen hier duidelijk ook de voordelen van in te zien." (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door crisis wordt er massaal gelogen over vakantie


"Door crisis wordt er massaal gelogen over vakantie"





De economische crisis heeft voor iedereen hard toegeslaan. Dat blijkt uit een nieuwe trend: de jokvakantie.Steeds meer mensen maken hun omgeving wijs dat ze een reis naar een verre bestemming geboekt hebben terwijl ze in werkelijkheid niet eens hun zetel uitkomen. Dat zegt de Nederlandse trendwatcher Adjiedj Bakas aan De Telegraaf.

"De 'jokkers' zullen om hun verhaal kracht bij te zetten vaak onder de zonnebank gaan om een kleurtje te krijgen", aldus Bakas, "Bovendien gaan ze vakantieverhalen en foto's opzoeken via Google. De foto's worden nadien wat bijgewerkt met Photoshop en zo hoeven ze geen gezichtsverlies te lijden bij vrienden en collega's."

Bakas verwacht dat deze nieuwe trend zich nog volop verder zal ontwikkelen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theaterhandschrift uit 18de eeuw ontdekt in Antwerpen


Theaterhandschrift uit 18de eeuw ontdekt in Antwerpen


http://img27.imageshack.us/img27/9307/14ncimdcg1.jpg



In een Antwerpse privécollectie is recent een volledig theaterhandschrift uit de vroege achttiende eeuw ontdekt. Dat meldt Resonant, Centrum voor Vlaams muzikaal erfgoed. Het spreekt van "een uitzonderlijke bron voor de kennis van het Nederlandstalig muziektheater in de Zuidelijke Nederlanden".

1706
Het handschrift bevat de volledige tekst van het toneelstuk "De Goede Doodt van Alexander" en verwijst in de titelpagina naar Antwerpen, de Broederschap van de Goede Doodt en het jaar 1706. In het handschrift is op verschillende plaatsen muziek toegevoegd, namelijk de verschillende aria's en instrumentale werken die ook in het theaterhandschrift zelf vermeld worden.

Zeldzaam
"Alleen al in zijn volledigheid is deze bron zeldzaam, een reconstructie van de hele komedie is quasi integraal mogelijk", zegt Resonant. "Bovendien is onze kennis over muziektheater in de Zuidelijke Nederlanden bijzonder schaars. (...) Zelfs internationaal zijn weinig volledige teksten van theaterspelen, laat staan met toegevoegde muziek, bewaard gebleven."

Ook voor de kennis van muziek bij de Jezuïeten is dit een waardevolle vondst. De Broederschap van de Goede Doodt werd opgericht in de kerk van de Jezuïeten. Het handschrift wordt in privébezit in Antwerpen bewaard.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschap zoekt vrouwen om chocolade te eten


Wetenschap zoekt vrouwen om chocolade te eten


http://img9.imageshack.us/img9/5457/chocoladeeten.jpg



Britse wetenschappers zijn op zoek naar vrouwen die elke dag twee repen chocolade willen eten. Ze onderzoeken of pure chocolade het risico op een hartaandoening kan drukken. De onderzoekers zijn nog op zoek naar veertig proefpersonen. Ze moeten wel minimaal 75 jaar oud zijn, in de menopauze verkeren en behandeld zijn voor diabetes type 2.

De proefpersonen moeten elke dag twee repen extra sterke chocolade eten die speciaal voor het onderzoek werd gemaakt door Belgische chocolatiers. Een controlegroep zal elke dag twee repen normale chocolade krijgen, die het effect van een placebo heeft.

Beide groepen worden regelmatig onderzocht. De wetenschappers hopen op die manier het risico op een hartaandoening bij oudere vrouwen te laten dalen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesluierde vrouw wint schoonheidswedstrijd


Gesluierde vrouw wint schoonheidswedstrijd





De Saoedische Aya Ali al-Mulla won de schoonheidswedstrijd 'Miss Moral Beauty' zonder dat ze daarvoor zelfs haar gezicht moest tonen. Ze werd beoordeeld op basis van haar karakter en sleepte een kroontje, juwelen, geld en een reis naar Maleisië in de wacht.

Helemaal bedekt
'Miss Moral Beauty' is een schoonheidswedstrijd in Saoedi-Arabië die vrouwen beoordeelt op basis van hun trouw aan de familie en dienstigheid ten opzichte van de maatschappij. In plaats van de gebruikelijke badpakkendefilé bij andere schoonheidswedstrijden moesten de deelneemsters van drie maanden lang zware persoonlijke, culturele, sociale en psychologische tests afleggen. Het gezicht en het lichaam van de 18-jarige winnares bleef tijdens de hele wedstrijd bedekt door een boerka. Het is onduidelijk waarom Mullah won van haar concurrentes, maar ze haalt goede cijfers op school en wil geneeskunde gaan studeren. De tweede eredame, een 15-jarig meisje, behaalde deze plaats omdat ze zo "goed voor haar gezin kan zorgen als haar moeder er niet is."

Religie
Wedstrijden die zich enkel op uiterlijke schoonheid focussen bestaan niet in het erg conservatieve, islamitische Saoedi-Arabië. Vrouwen moeten er in het openbaar altijd helemaal bedekt door een boerka en ze mogen er niet alleen niet in het gezelschap blijven van mannen die geen familie zijn.(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ferré Grignard - Drunken sailer



Ferré Grignard - Drunken sailer

Om hem te beluisteren druk op de foto






Ferre Grignard (Antwerpen, 13 maart 1939, 8 augustus 1982) was een Vlaams zanger. Hij verwierf faam tijdens de jaren '60 met nummers als "Ring, Ring, I've Got To Sing" en "My Crucified Jesus".

Hij werd geboren in een burgerlijk milieu waar hij later weinig mee te maken zou willen hebben. Toen hij eind jaren '50 kunstonderwijs ging volgen, kreeg hij bekendheid in de Antwerpse artiestenwereld. Niet omdat zijn schilderijen nu zo goed verkochten, integendeel, maar omdat hij zichzelf gitaar had leren spelen en zong als een witte neger. "Hij heeft de blues, al spreekt hij geen woord Engels."

In 1964 werd hij ontdekt door platenbaas Hans Kusters, en Grignard brak snel door met de hit "Ring, ring, I've got to sing". Met zijn hippie-achtige imago, zijn lange haar en nonchalante uiterlijk, werd hij de Boudewijn de Groot van Vlaanderen.

Hoogtepunt was een optreden in Olympia in Parijs. Kort daarop klaagde hij de Franse vedette Johnny Halliday aan, die een bewerking had gemaakt van zijn tweede hit "My crucified Jesus". Het plagiaat zelf kon hem niet zoveel schelen, wel het feit dat Halliday er een tekst op had gemaakt, die beledigend was tegenover hippies in het algemeen en Grignard in het bijzonder.

Grignard leefde overeenkomstig zijn imago: wild en nonchalant. Dat deed zijn carrière geen goed. De fans waren hem snel vergeten en Grignard werd weer cafézanger. Vlak voordat hij in 1982 aan keelkanker zou overlijden, probeerde hij een come-back te maken, "met beklemmend werk, indringend als een lange doodskreet".

Omdat hij vaak in het Antwerpse jazzcafé "De Muze" zat, hangt er ook nu nog steeds een groot portret van Grignard aan de muur.

In 2005 eindigde hij op nr. 185 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne Dupon woog nog 45 kilo na overlijden Yasmine


Marianne Dupon woog nog 45 kilo na overlijden Yasmine


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/10/14/media_xl_971849.jpg



Marianne Dupon is volgens haar vader aan de beterhand. De ex-vrouw van de overleden presentatrice en zangeres Yasmine, of Hilde Rens zoals ze echt heette, woog na de begrafenis amper 45 kilogram meer, zo weet TV Familie. "Marianne is er net na de uitvaart helemaal onderdoor gegaan, met haar opname in het ziekenhuis als triest dieptepunt. Op dat moment woog mijn dochter amper nog 45 kilogram", zegt haar vader. "Momenteel komt ze tot rust in het buitenland, ze komt er wel bovenop." Yasmine stapte op 25 juni uitgeblust uit het leven.



Yasmines ex-vrouw Marianne Dupon werd na de uitvaart onwel en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis.






» Reageer (0)
23-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugse stadsbestuur wil kauwgombuideltjes lanceren


Brugse stadsbestuur wil kauwgombuideltjes lanceren


De kauwgombuideltjes.
De kauwgombuideltjes.


Het Brugse stadsbestuur onderzoekt of het buideltjes voor kauwgom en sigarettenpeuken kan lanceren, naar analogie met de hondenpoepzakjes. Dat heeft schepen voor Leefmilieu Hilde Decleer (CD&V) geantwoord op een vraag van gemeenteraadslid Liliane Cottenie (Vlaams Belang).

Hondenpoepzakjes zijn speciale zakjes die baasjes kunnen kopen om hondenpoep netjes op te kuisen. De stad Brugge wil nu ook zakjes fabriceren waarin mensen hun kauwgom of sigarettenpeuk dumpen. Het herbruikbare buideltje is luchtdicht en dooft een nog brandende peuk binnen enkele seconden, zonder dat er onaangename geuren vrijkomen. Bij elk buideltje zitten ook folies waarin kauwgomresten gewikkeld kunnen worden.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Croo vecht tegen kanker aan de rechterstemband

De Croo vecht tegen kanker aan de rechterstemband


http://img41.imageshack.us/img41/9455/decroo.jpg



Herman De Croo  wordt behandeld voor beginnend kanker aan de rechterstemband. De Croo had al langer problemen met zijn stem.

De minister van Staat en burgemeester van Brakel voelde zich al langer niet helemaal in orde. Daar zat de voorbije zware verkiezingscampagne voor iets tussen, maar de last metz ijn stem bleef aanslepen. De Croo liet zich daarop grondig onderzoeken in het UZ van Gent.

Die onderzoeken, waaronder een biopsie, brachten aan het licht dat De Croo kampt met een kanker in het eerste stadium. Op zijn rechterstemband werd een kwaadaardige tumor ontdekt.
De Croo zal de volgende zes weken behandeld worden in het UZ Gent, maar zal daarvoor niet opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. De politicus hoopt zijn dagelijks werk verder te kunnen zetten, zegt hij in een persbericht.
 
Een aantal geplande spreekbeurten en andere verplichtingen zal De Croo de komende periode wel afzeggen. De liberaal is er desalniettemin van overtuigd dat hij begin september al zijn activiteiten weer normaal zal kunnen aanvatten.






» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!