Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne Dupon


Fel verzwakte ex-partner Marianne Dupon stort na de uitvaart in


http://img160.imageshack.us/img160/3571/mariannedupon.jpg



Familie en fans van Yasmine hebben gisteren afscheid genomen van hun vriendin en heldin. Na de dienst stortte haar ex-partner Marianne Dupon in.
De uitvaart van Yasmine in Wilrijk was al een uur voorbij toen Marianne Dupon in elkaar zakte en afgevoerd werd met een voertuig van het Rode Kruis. In het ziekenhuis kreeg de ex-partner van Yasmine een infuus omdat ze fel verzwakt was. Marianne (38) had blijkbaar al dagen niet meer gegeten. Dat kon je al zien tijdens de plechtigheid: Marianne wankelde tijdens het rechtstaan en moest ondersteund worden.

Emotioneel stond Marianne onder enorme druk. Niet alleen door de dood van Yasmine, maar ook door de negatieve reacties die ze kreeg nadat Yasmine uit het leven stapte. 'Marianne krijgt haatmails', zegt Martine Prenen. 'Er zijn mensen die haar de schuld geven van de dood van Yasmine omdat zij een einde maakte aan de relatie. Dat is gewoon verschrikkelijk. Ik loop al dagen te zeggen dat mensen haar met rust moeten laten. Marianne moet nu ook verder en kan alle steun gebruiken. Ik hoop dat ze de bijzetting van de urne heeft kunnen bijwonen. Ik hoop ook dat ze nu veel goeie zorgen krijgt. En dat wij haar verdriet met de mooie dingen die we geschreven en gezongen hebben wat kunnen verlichten.'

Tijdens de uitvaart hield Martine Prenen (45) een toespraak zoals Yasmine ze graag wilde: met een vette knipoog en veel humor. 'Ge hebt een uitverkochte zaal vandaag', zei Martine. 'Er zijn zelfs staanplaatsen.' Prenen verwees naar de aula van het crematorium Schoonselhof, die te klein was voor familie, collega's en beste vrienden. Buiten volgden zo'n twaalfhonderd mensen de plechtigheid op een groot scherm. Martine vertelde hoe Yasmine de weken voor haar dood geregeld bij haar kwam 'schuilen'. 'Dat laatste weekend was ze breekbaar en broos. Haar hoofd liep over van het piekeren.' Prenen, een collega van Yasmine bij De rode loper , vertelde nog hoe ze met Yasmine en collega's een act in elkaar had gestoken op de muziek van Nine to five van Dolly Parton. 'Jij droeg een blonde pruik en valse dikke borsten. Achteraf zei je: die borsten wil ik houden.'

De rode draad doorheen de plechtigheid? Dat Yasmine een heerlijke vrouw was die té streng was voor zichzelf. Dat ze iemand héél graag kon zien en héél moeilijk kon loslaten, zoals haar boezemvriend Jo Mahieu het verwoordde. Dat haar familie en vrienden álles hebben gedaan om haar op te vangen en te steunen, maar dat Yasmine de bodem had bereikt. Volgens haar schoonbroer Michel Clavareau - de enige van de familie die tijdens de dienst het woord nam - kwam Yasmine de voorbije weken meer dan ooit bij haar zussen langs. 'Je vertrouwde ons dingen toe die we niet wisten. Je leven als Yasmine liet weinig plaats voor Hilde Rens: je werd te vaak geleefd door je carrière, de media, je fans.' In een brief die Yasmines zus Anja door een collega liet voorlezen zei Anja dat ze niet meer tot Yasmine kon doordringen: 'Ik kon je niet meer verstaan, het spijt me.'

Opmerkelijk waren ook de woorden van Peter Cockx, eindredacteur van De rode loper . Hij zei dat Yasmine de voorbije maanden 'geen kwaad woord over Marianne had gezegd'. (br.Het Nieuwsblad)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot drie miljoen Belgen met Mexicaanse griep


"Tot drie miljoen Belgen met Mexicaanse griep na zomer"






Tot nog toe riep de Belgische griepcommissaris Marc Van Ranst op om niet te panikeren over de Mexicaanse griep. Maar zeven griepdoden per dag tegen eind augustus noemt hij nu wel "een realistische voorspelling". Volgens Van Ranst kan tot een derde van de bevolking besmet geraken. De 12,6 miljoen vaccins die ons land besteld heeft, zullen tegen dan nog niet klaar zijn.



   Viroloog Marc Van Ranst
Viroloog Marc Van Ranst



Vakantiegangers

Heel wat populaire vakantielanden zijn risicogebieden. Tot nu toe kwam het virus België enkel binnen via landgenoten die in het buitenland zijn geweest. Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten lokken echter heel wat Belgen tijdens de zomervakantie. Daarom verwacht Van Ranst dat het aantal gevallen na de vakantie fel zal stijgen.

Thuis blijven
De echte grieppiek verwacht de viroloog in september, als de scholen weer open gaan. De Mexicaanse griep is dodelijk, hoewel de meeste mensen er van af komen door een weekje thuis te zitten. Voor wie al verzwakt is of een andere kwaal heeft, kan de griep echter fataal zijn. Van Ranst waarschuwt bedrijven dat ze er rekening moeten mee houden dat een groot deel van hun werknemers thuis zal blijven in september en oktober.




  



Scholen dicht?

Een echte voorspelling kan Van Ranst nog niet doen. In het ergste geval zullen de scholen hun deuren moeten sluiten. In het beste geval zullen de meeste mensen er maar weinig van merken.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen lijden meer onder slaaptekort


Vrouwen lijden meer onder slaaptekort


 


Een slaaptekort is voor de vrouwelijke gezondheid nadeliger dan voor mannen. Dat blijkt uit nieuw Brits onderzoek.

Meer piekeren
Vrouwen slapen slechter dan mannen, dat is al langer bewezen. Ze kampen vaker met inslaapproblemen en hebben moeite met in slaap te blijven. Ook zouden dames meer piekeren bij het slapen en emotioneler op zaken reageren.






Gezondheidsproblemen
Te weinig slapen is altijd nadelig, zowel voor mannen als vrouwen. Het risico op diabetes en hartproblemen vergroot op die manier. Uit de recente studie blijkt dat dames daar nog gevoeliger voor zijn. Slapen zij slechts vijf uur per dag, krijgen ze meer stoffen binnen die hartproblemen kunnen veroorzaken, in vergelijking met hen die acht uur slapen. Bij mannen is dat verschil minder uitgesproken.





» Reageer (0)
03-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hilde, je hebt een volle zaal vandaag

"Hilde, je hebt een volle zaal vandaag"


Om een paar fragmenten van de uitvaart te bekijken druk op de foto







In Wilrijk is afscheid genomen van zangeres en Eén-presentatrice Yasmine. Het werd een erg emotioneel gebeuren met woorden van lof en begrip. De plechtigheid in het crematorium was voorbehouden aan familie, vrienden en collega's. Enkele honderden mensen volgden buiten alles op een groot scherm. Iedereen was opvallend stil.



http://www.deredactie.be/polopoly_fs/1.556474!image/3039353083.jpg_gen/derivatives/landscape190/3039353083.jpg



Vriendin en oud-collega Martine Prenen stond de pers vóór de uitvaart al even te woord. "Wat er moet overblijven van Yasmine is haar muziek en haar ongelofelijk warme persoonlijkheid", reageerde de voormalige presentatrice van "De rode loper" aangeslagen.

De plechtigheid werd samengesteld door de familie van Yasmine en de familie van Marianne Dupon, de ex-vrouw van Yasmine. Beide families lieten vóór het begin van de plechtigheid de boodschap "wij danken u voor de steun" projecteren op het grote scherm. Marianne Dupon was ook aanwezig op de plechtigheid.



"Dank je mijn lieve moeke. Een dikke kus"
Tijdens de uitvaart werden nummers van Yasmines idolen George Michael en Leonard Cohen gedraaid. Het gedicht "Voor een dag van morgen" van Hans Andreus werd opgedragen. Yasmines oudere zus Anja liet een stukje tekst voorlezen:
"Je zocht voortdurend naar antwoorden die je niet kreeg. Je werd broos en breekbaar diep vanbinnen... Je koos -wat voor ons het einde lijkt- voor een nieuw begin. Het ga je goed."


Ook schoonbroer Michel en oud-"Tien om te zien"-collega Anne De Baetzelier hadden emotionele woorden over voor de zangeres. Ze benadrukten de druk die het werk voor Yasmine meebracht en de drang van haar om opnieuw gewoon Hilde Rens (Yasmines echte naam, red.) te zijn.



http://www.deredactie.be/polopoly_fs/1.556466!image/2757232232.jpg_gen/derivatives/landscape190/2757232232.jpg



Boezemvriendin en radiostem Truus Druyts verwoordde de gevoelens van het 2-jarige dochtertje van Yasmine. "Ella-Louise denkt aan jou. Dank je mijn lieve moeke. Een hele dikke knuffel en dikke kus."



Eric Mellaerts: "Omdat ik van je hou"
Martine Prenen had het over het laatste weekend dat Yasmine met haar doorbracht. "Hilde, je hebt een uitverkochte zaal vandaag... Je piekerde over nieuwe en oude littekens. Je kon wél weer zichtbaar genieten maar was zó moe."
Prenen vertelde enkele leuke anekdotes over hun samenwerking en hun hechte vriendschap. Ze sloot af met de woorden "Ik zien a geire."

Gitarist Eric Mellaerts die intensief met Yasmine samenwerkte, bracht  "Omdat ik van je hou", een nummer speciaal voor de uitvaart met flarden tekst uit Yasmines hits "Porselein" en "Meisjes aan de macht". Mellaerts kreeg het moeilijk tijdens de uitvoering en stopte snikkend.
Eén werkt vandaag zonder omroepsters
Op zender Eén zullen vandaag uitzonderlijk geen omroepsters te zien zijn. Iedereen woonde immers de uitvaart bij. De programma's op Eén worden -zoals op Canvas- buiten beeld aangekondigd.

Vanavond herhaalt Eén ook, in plaats van een gewone uitzending van "De rode loper", de hommage "Van porselein". Daarin wordt de weg geschetst die Yasmine heeft afgelegd als artieste, met getuigenissen van wie haar goed kende.

Voor het grote publiek biedt  Eén online een rouwregister aan. Op de sociale netwerksite Facebook hebben zich ook al tienduizenden leden aangesloten op herdenkingspagina's voor Yasmine.

De zangeres en presentatrice beroofde zichzelf vorige week van het leven. Ze werd 37 jaar.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/16/7/1/album_large_953911.jpg


(br.De redactie)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe beschermen we onze dieren tegen de hitte?



Hoe beschermen we onze dieren tegen de hitte?


http://img382.imageshack.us/img382/5192/dierenindehitte.jpg



De vzw Belgische Landelijke Inspectiedienst voor Dierenwelzijn (BLID) wordt naar eigen zeggen overstelpt met klachten en vragen van mensen over de verzorging van dieren in extreme hitte. De klachten gaan onder meer over konijnenhokken en dieren in de weide die in de brandende zon staan, zonder schaduw en water. Ook meldingen van honden die worden vervoerd in oververhitte auto's zijn schering en inslag, zegt BLID.

Water en schaduw
De vzw vraagt elke eigenaar om goed voor de dieren te zorgen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Voldoende water en schaduw zijn daarbij erg belangrijk, luidt het. Inspecteurs van de BLID proberen tijdens deze warme dagen zoveel mogelijk extra aandacht te geven aan mogelijke mistoestanden.

Honden
Voor honden is het belangrijk dat ze zo weinig mogelijk vervoerd worden in warme auto's. "Honden achterlaten in een auto is op dit moment uit den boze. De dieren raken dan oververhit en gaan dood. Zorg voor voldoende water en schaduw en maak niet te lange wandelingen met de hond", aldus de dierenorganisatie.

Schapen scheren
Voor katten is het probleem minder groot, die zoeken wel een schaduwplekje in de tuin. Voor knaagdieren is het erg belangrijk dat de hokken, die gewoonlijk buiten staan, in de schaduw worden gezet en dat er voldoende water aanwezig is. Ook voor de dieren die permanent buiten in de wei staan, zoals paarden, pony's, koeien, geiten en schapen, is schaduw en drinkwater volgens de BLID noodzakelijk. Voor schapen is het ook nuttig dat ze zijn geschoren. "Wie nu nog zijn schapen moet scheren, doet dat best niet in de felle zon. De dieren zouden kunnen verbranden", luidt het.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop met Marianne te beschuldigen


'Stop met Marianne te beschuldigen'


http://img194.imageshack.us/img194/8641/yasmineenmarianne.jpg

Martine Prenen neemt het op voor ex van Yasmine



'Marianne heeft het verschrikkelijk zwaar', zegt Martine Prenen. De goeie vriendin van Yasmine vindt dat er een einde moet komen aan het zwartmaken van Yasmines ex. 'Ze zijn als vrienden uit elkaar gegaan.'
De ex-vriendin van Yasmine, Marianne Dupon, kreeg de afgelopen dagen op verschillende internetsites de wind van voren van de publieke opinie. Mensen wezen met een beschuldigende vinger naar de vrouw die eind april met Yasmine brak en met wie ze samen een dochtertje heeft. Maar het overlijdensbericht in een krant was duidelijk: de families maken elkaar geen verwijten. 'De families Rens, Claes, Dupon en Heuvelmans melden u met droefheid het overlijden van Hilde Rens, Yasmine.' Er staan ook twee rouwadressen: het adres van de ouders van Yasmine en dat van de ouders van Marianne.

Martine Prenen, goeie vriendin en ex-collega van Yasmine, roept dan ook op om Marianne niet langer met de vinger te wijzen. 'Ze moet verder gaan als een goeie mama én moeke voor Ella Louise, het kindje dat Hilde en zij samen hadden. Ze heeft alle steun nodig', aldus Prenen.

Prenen sprak met Marianne aan de telefoon. 'We hebben samen gehuild en ik heb haar heel veel sterkte gewenst. Meer kan je niet doen.' Volgens haar ziet Marianne echt af van alle kritiek die nu op haar af komt. 'Ze wordt aan de muur genageld omdat zij en Hilde gingen scheiden, maar dat gebeurt elke dag. Elke dag gaat er wel een koppel uit elkaar. Iedereen zou beter eens naar zichzelf kijken. Iedereen heeft al eens met iemand gebroken omdat het niet meer werkt.'

Volgens Prenen hadden Marianne en Yasmine nog een goede verstandhouding. 'Ze zijn als vrienden uit elkaar gegaan. Er was nog heel veel wederzijds respect en ze hadden nog veel contact met elkaar, ook omwille van Ella Louise. Er was zeker geen ruzie.'

Dat Yasmine zo diep zat, heeft volgens Prenen niet alleen te maken met de liefdesbreuk. 'Het zat dieper. Ze kampte ook met een depressie en een burn-out. Haar emmer was gewoon overvol.' Dat het met de adoptieprocedure van Ella had te maken - Yasmine is niet haar natuurlijke moeder - is volgens Prenen ook 'zever in pakskes' .

Prenen is het lichaam van Yasmine niet gaan groeten. 'Ik heb getwijfeld, maar ik wil me haar herinneren zoals ze zondag is weggegaan toen ze zei: Merciekes, ik zie je gère . Dat gevoel wil ik behouden. Haar lichaam is er nog wel, maar haar ziel zit al ergens anders.'

Op de begrafenis vandaag, waar kleine Ella Louise volgens Martine Prenen niet aanwezig zal zijn, zal de presentatrice een tekst voorlezen. 'Ik ga het hebben over de plezante kant van Hilde. Over hoeveel plezier we samen hebben gemaakt. Hilde was een leutige madam waar je echt heel veel mee kon lachen. Ze was een levensgenieter die graag een glas dronk met haar vrienden.'

'Een liedje zingen ga ik niet doen. Ik heb Hilde ooit plechtig beloofd dat ik nooit meer zou zingen. Ik zing namelijk heel vals', glimlacht ze. 'En ik ga al zeker niet Afscheid van Marco Borsato zingen want mijn gedweep met hem vond ze ook verschrikkelijk. Ach, Hilde en ik hebben een ongelooflijke tijd samen gehad en dát, dat is het belangrijkste.' ( br.Het Nieuwsblad )





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitvaart van yasmine


Uitvaart van Yasmine vandaag op groot scherm te volgen

Om ik was zo graag bij jou gebleven te beluisteren druk op de foto






De uitvaartplechtigheid van Yasmine vindt vandaag vrijdag 3 juli om 13.30 uur plaats in het Crematorium Antwerpen, aan de Jules Moretuslei in Wilrijk, op de begraafplaats Schoonselhof. De uitvaart van Yasmine zal te volgen zijn op een groot scherm dat buiten aan het crematorium Schoonselhof in Wilrijk geplaatst zal worden. De aula van het crematorium is morgen voorbehouden voor familie, vrienden en collega's van de vorige week overleden zangeres en presentatrice. Verschillende artiesten hebben al laten weten dat ze een boodschap of lied willen brengen tijdens de uitvaartplechtigheid




» Reageer (0)
02-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blote benen maken dames onzeker


Blote benen maken dames onzeker


http://img189.imageshack.us/img189/2159/ellemacpherson.jpg
Elle Macpherson


De helft van alle Britse dames durft nauwelijks met blote benen op straat. Zes op de tien vrouwen is te beschaamd over haar benen en draagt daarom nog zelden een korte jurk, short of rok.

Complexen
Uit een rondvraag bij 4.000 Britse dames, uitgevoerd door Venaforce, blijkt dat er heel wat beencomplexen bestaan. Cellulitis, spataders, te dikke en te witte benen, zijn de belangrijkste redenen waarom deze niet of zelden getoond worden.

Geen bikini
De benen knagen aan het zelfvertrouwen van de dames. Meer dan gedacht. 63 procent zou zich zelfzekerder voelen als de benen hen tevreden kon stemmen. 28 procent durft daardoor geen bikini aan op vakantie of opteert voor een sarong of handdoek om de benen te verstoppen.

Piekeren
Dat de dames wakker liggen van zoveel frustratie, blijkt uit het feit dat gemiddeld twee keer, in totaal anderhalf uur per dag, wordt gepiekerd over benen, gewicht en kledingmaat.

Voorbeelden
Volgens de ondervraagden beschikken Beyoncé, Cheryl Cole en Elle Macpherson over de mooiste exemplaren. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder kanker bij vegetariërs


Minder kanker bij vegetariërs


http://img20.imageshack.us/img20/1949/gedektetafels.jpg




Wie nooit vlees of vis op zijn bord krijgt, heeft 12 procent minder kans om kanker te krijgen dan wie geregeld vlees eet. Het risico op leukemie en maag- en blaaskanker verkleint zelfs met bijna 50 procent. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws. Voor prostaat- en borstkanker waren er nauwelijks verschillen tussen de verschillende eettypes. "Wat je eet, beïnvloedt zeker de kans op het krijgen van kanker", zeggen de onderzoekers stellig.




http://img5.imageshack.us/img5/8163/vegetarisch.jpg




Britse onderzoekers volgden twaalf jaar lang 61.000 personen tussen 20 en 89 jaar. De helft waren vegetariërs, de andere helft vleeseters. Tijdens het onderzoek kregen 3.350 mensen kanker. Er werden gemiddeld twaalf procent meer vleeseters dan vegetariërs getroffen. Op basis van statistieken berekenden de onderzoekers zo dat een vleesloos dieet in Groot-Brittannië meer dan twee miljoen mensen kan redden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.99-jarige oma stoomt zich klaar voor World Masters Games


99-jarige oma stoomt zich klaar voor World Masters Games





Dat sporten gezond is, bewijst een Australische dame van 99 jaar (!) die zich momenteel voorbereidt op de World Masters Games in Sydney. De kranige overgrootmoeder wil er in oktober deelnemen aan vijf nummers, zo verklaarde ze vandaag op de radiozender ABC.

Sprightly Ruth Frith, die bijna blind is, wordt (uiteraard) de oudste deelneemster aan dit vierjaarlijks atletiekfeest voor seniores. "Waarom is er zoveel interesse voor mijn persoon omdat ik 100 word? Ik heb daar geen verdienste aan, ik ben alleen maar ouder geworden", relativeert de Australische 'atlete' haar prestatie.

"Mijn geheim is dat je gewoon je eigen weg moet volgen en volop van het leven moet genieten", voegt ze eraan toe. Sinds haar 85e verpulverde de sportieve bomma de wereldrecords in haar leeftijdscategorie in de disciplines kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, hamerslingeren, hoog-, ver- en hinkstapspringen én de 100 meter. Een ding vindt Sprightly wel spijtig: dat ze op de piste verplicht een short moet dragen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.700 euro voor spaghetti


700 euro voor spaghetti


http://img8.imageshack.us/img8/4169/spagettix.jpg



Restaurant 'Il Passetto' in Rome is gesloten door de politie, nadat het toprestaurant een Japans koppel een rekening van 695 euro voorgeschoteld had. Het restaurant staat bekend als een favoriet van enkel groten der aarde: onder meer wijlen Charlie Chaplin, de Britse Queen, Prins Rainier van Monaco, Sylvester Stallone en Leonardo di Caprio.

Klacht
Een Japans koppel diende op 19 juni een klacht in tegen 'Il Passetto' Pa. Na een lunch met pasta, een fles water, een fles wijn en een fruitsalade als dessert, kregen ze een rekening van 695 euro gepresenteerd, waarvan 115,5 euro fooi. Toen ze verhaal gingen halen bij de baas, kregen ze te horen dat het niet om een vergissing ging. "De prijzen zijn correct", zei de patron.

Roemloos einde
Daarop trok het koppel naar het gemeentebestuur, dat na een controle van de voedselinspectie besloot om het pand te sluiten. "Als de licentie wordt ingetrokken, betekent dat een roemloos einde voor een van de bekendste VIP-restaurants in Rome", schrijft de krant La Repubblica.




» Reageer (0)
01-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuken tweede meest populaire kamer in huis

Keuken tweede meest populaire kamer in huis





Vetaanslag en vieze geurtjes als frituur- en vislucht zijn de minst leuke dingen in een keuken. Voor een Nederlander is de keuken de tweede belangrijkste ruimte in huis, na de woonkamer. Koken, afwassen, schoonmaken én seks zijn de favoriete bezigheden in de keuken. Dat schrijft De Telegraaf.

Drie op vier Nederlanders wil liever een dampkap dan een microgolf of een vaatwasser. Ruim de helft (57%) brengt per week meer dan vijf uur in de keuken door. Het meeste tijd gaat naar koken en afwassen.

De meeste vrouwen (55%) koken het liefst alleen. Mannen kiezen vaker voor gezelschap in de keuken; zij koken liever met hun partner dan in hun eentje.

De oudere Nederlander bereidt dan het liefst echte kost, in tegenstelling tot de jongeren die liever een Italiaans gerecht bereiden. Waar mensen met een laag inkomen vooral de Hollandse pot kiezen (44%), koken mensen met een hoger inkomen het liefst een wokgerecht.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste olifant was niet groter dan konijn


Eerste olifant was niet groter dan konijn





Een 60 miljoen jaar oude schedel, opgegraven in Marokko, zou toebehoren aan wat de oudste voorouder van de olifant is. En dit is het meest verrassend: Eritherium azzouzorum was niet groter dan een konijn.

5 kilo
De huidige olifant is het grootste beest op land, maar deze jongen was amper 50 centimeter lang, staart inbegrepen en woog iets van een 5 kilo.

Dino
Tot nu toe gingen wetenschappers er vanuit dat de oudste voorouders van de olifant pas 10 miljoen jaar later op aarde rondliepen dan de Eritherium. De nieuwe ontdekking wijst er echter dat de dieren al vlak na het uitsterven van de dinosauriërs ontstonden.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert en Paola gaven elkaar 50 jaar geleden hun jawoord


Albert en Paola gaven elkaar 50 jaar geleden hun jawoord





Koning Albert en koningin Paola vieren donderdag hun vijftigste huwelijksverjaardag. Om dat te vieren nodigt het koningspaar op 30 augustus de 68 koppels uit die net zoals Albert en Paola op 2 juli 1959 in het huwelijk traden.

Prins Albert was 25 jaar en donna Paola Ruffo di Calabria was bijna 22 toen het paar vijftig jaar geleden trouwde in Brussel. De Italiaanse prinses Paola had Belgische roots: haar grootmoeder, Laure Mosselman du Chenoy, was een Belgische.

Albert en Paola hadden elkaar het jaar voordien leren kennen in Rome, tijdens de inwijdingsplechtigheid van paus Johannes XXIII.
Albert en Paola zijn trouwens niet de enige leden van de koninklijke familie die dit jaar een symbolische huwelijksverjaardag mogen vieren. Prinses Astrid en prins Lorenz vieren op 22 september immers hun zilveren bruiloft.

Prinses Mathilde en prins Filip zullen op 4 december dan weer 10 jaar getrouwd zijn. Laurent en Claire stapten zes jaar geleden in het huwelijksbootje.

Op 30 augustus zullen tijdens de receptie in het kasteel van Laken, naast de 68 koppels die getrouwd zijn op 2 juli 1959, ook koppels worden uitgenodigd die op dezelfde dag als de prinsen getrouwd zijn. De laureaten van het Prins Albertfonds worden eveneens bij het feest betrokken.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje met tortilla van pijnboompitten en spinazie


Broodje met tortilla van pijnboompitten en spinazie


http://img132.imageshack.us/img132/8664/broodjemettortilla.jpg


Ingrediënten
4 broodjes met maanzaad
of broodje naar smaak
4 eieren
400 g verse spinazie
1 versnipperd teentje knoflook,
1 el pijnboompitten
2 el olijfolie
peper en zout


Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een kleine pan en zet even opzij. Was de spinazie. Verhit de olijfolie en de knoflook in een pan en bak de spinazie tot die krimpt. Klop de eieren los in een kom, samen met de peper en het zout. Giet het mengsel gelijkmatig over de spinazie en laat het geheel 5 minuten op een laag vuurtje stollen. Draai de tortilla om met behulp van een deksel en laat nog 5 minuten bakken. Leg de tortilla voorzichtig op een bord en snijd hem in rondjes, zo groot als het Kaiserbroodje. Beleg de gehalveerde broodjes met de warme of koude tortilla en werk af met de geroosterde pijnboompitten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varken ontsnapt aan slachthuis en duikt in zwembad


Varken ontsnapt aan slachthuis en duikt in zwembad





Een varken dat ontsnapte tijdens zijn lijdensweg naar het slachthuis in Little Rock nam een duik in het zwembad van verbaasde Amerikanen.

Overlever
Een vrachtwagen volgeladen met varkens kantelde op weg naar het slachthuis in Little Rock. De beesten gingen lopen en de politie had de grootste moeite om de knorrende dieren te recupereren. Van de negentig dieren die bij het ongeval betrokken waren, overleefden zestig de klap. De agenten dachten dat ze alle dieren opnieuw gevangen hadden maar dat was dus buiten een dappere beer gerekend. De zware jongen ging alleen verder op stap en nam een verfrissende duik in het zwembad van LeAnn Baldy. Ze hoorde plots een enorme plons en ging een kijkje nemen. Ze moest toch wel even in haar ogen wrijven toen ze het varken zag plonzen. Het dier werd uit het water gehaald en heeft intussen een nieuwe thuis gekregen bij een boer. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinead O'Connor

Sinead O'Connor

Om don't cry for me argentina

te beluisteren druk op de foto







» Reageer (0)
30-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke mannen zijn knap


Vrouwen zijn het niet eens over welke mannen knap zijn


Is dit wat vrouwen knap vinden?
 
 

Mannen zijn het vaak eens over wat vrouwen aantrekkelijk maakt: slank zijn en verleidelijk kijken. Bij vrouwen bestaat minder eensgezindheid over wat mannen aantrekkelijk maakt. Totaal oneens waren ze het over wie knap is en wie niet.

Dat toont een Amerikaanse studie bij 4.000 volwassenen. Volgens de onderzoekers tonen de resultaten waarom vrouwen een zwaardere druk voelen te voldoen aan het schoonheidsideaal en eetstoornissen ontwikkelen. Het onderzoek, onder leiding van psycholoog Dustin Wood, werd gepubliceerd in het vakblad Journal of Personality and Social Psychology.



http://img261.imageshack.us/img261/8100/slank.jpg
Vrouwen verkiezen slanke mannen, maar dat staat niet in relatie met knap-zijn.



De proefpersonen bestudeerden foto's van mannen en vrouwen tussen 18 en 25 jaar en werden gevraagd punten te geven op aantrekkelijkheid. Het researchteam had de foto's al onder verdeeld op basis van verleidelijkheid, zelfvertrouwen, slank, gevoelig, stijlvol, ronde vormen (vrouwen) of gespierd (mannen), traditioneel, mannelijk/vrouwelijk, elegant, goed opgevoed of vrolijk. Die karakteristieken moesten de wetenschappers helpen met uitmaken welke karakteristieken mannen en vrouwen het meest aantrekkelijk vinden.

Mannen beoordeelden vrouwen vooral op uiterlijk voorkomen, met een uitgesproken voorkeur voor slanke vrouwen. Bij de vrouwen was het resultaat minder duidelijk, maar ook bij hen bestaat een kleine voorkeur voor slanke, ietwat gespierde mannen.



Mannen twijfelen niet: ze weten wat (en wie) ze knap vinden en wie niet.
Mannen twijfelen niet: ze weten wat (en wie) ze knap vinden en wie niet.



Ze waren het echter totaal oneens over hoe knap de mannen waren. Waar sommige vrouwen een bepaalde man een topscore gaven, kregen hij van andere dames een hele lage score (en omgekeerd). Mannen waren het globaal genomen eens over wie aantrekkelijk is en wie niet. Een verklaring daarvoor hebben de wetenschappers niet. Wat wel duidelijk was: wie glimlacht, lijkt voor iedereen aantrekkelijker en ook leeftijd speelt een rol.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeders verwachten dubbel zoveel van oudste kind


Moeders verwachten dubbel zoveel van oudste kind





De oudste kinderen in een gezin ervaren twee keer zoveel druk om goed te presteren op school dan hun jongere broers en zusjes. Dat blijkt na een bevraging van 10.000 moeders via de website netmums.com. 35 procent van de moeders gaf toe de hoogste verwachtingen te hebben van het oudste kind tegenover 15 procent bij het jongste en 6 procent bij het middelste kind.

Depressie
De moeders zagen daar zelf meteen het nadeel van in: 45 procent vond dat hun oudste kind vatbaarder was voor angsten en depressies later in het leven, tegenover 6 procent voor de jongste en de middelste.

Gelukkig zijn
Slechts 7 procent van de moeders dacht dat het oudste kind het gelukkigst ging worden, terwijl 35 procent de moeders hun jongste kind aanwees. Opvallend: ook voor het middelste kind ligt geen gelukkige toekomst in het verschiet, als je de moeders mag geloven.

Volgorde
Vier op tien moeders identificeren zich het vaakst met hun oudste kind, terwijl respectievelijk 6 en 7 procent zich identificeren met het jongste en het middelste kind.

Driekwart van de moeders is er dan ook van overtuigd dat de volgorde in een gezin een effect heeft op het kind, iets dat sociaalpsychologisch onderzoek ook duidelijk aantoont. We zetten de voor- en nadelen van een oudste, middelste en jongste kind op een rijtje.

Voordeel oudste kind:
- verantwoordelijk en betrouwbaar, weinig kans om in de steek gelaten te worden door een oudste kind
- is vaker ambitieus en wil iets bereiken, kan een team leiden
- plant dingen op voorhand en is redelijk voorspelbaar, houdt niet van onverwachte verrassingen
- hebben vaker een hoog IQ

Nadeel oudste kind:
- kan een controlefreak worden
- is niet de hipste of de meeste coole
- kan te kritisch zijn, zowel voor zichzelf als voor anderen, maar kan zelf moeilijk kritiek slikken
- hebben vaak een dominante, egoïstische en drammerige kant
- zijn minder zorgeloos en minder gelukkig

Voordeel middelste kind:
- zijn heel creatief en goede diplomaten
- blijft kalm in tijden van crisis
- heeft een gelijkmatig karakter
- door slim te onderhandelen krijgt het toch wat het wil
- kan competitief zijn
- wordt graag gezien en is sociaal, wordt met iedereen vriendjes

Nadeel middelste kind:
- zijn slechte beslissers omdat ze beide kanten van een situatie zien
- geven zichzelf vaak de schuld van conflicten, meestal om de vrede te bewaren
- laten zich niet zelden slecht behandelen omdat ze graag wllen gezien worden

Voordeel jongste kind:
- vrij van angsten en proberen vaak nieuwe dingen
- zijn extravert
- kunnen iemand op zijn gemak stellen
- houden van plezier maken en lachen
- hebben veel energie en zorgen ervoor dat dingen af geraken

Nadeel jongste kind:
- ze vervelen zich snel en kunnen zich niet lang concentreren
- hebben minder ambities
- houden niet altijd rekening met de gevoelens van anderen
- ze hebben schrik van afwijzing.

Voordeel enig kind:
- zijn zelfverzekerd en doen het goed op school
- kunnen zich goed concentreren
- leren snel
- zijn goed georganiseerd en efficiënt
- voelen zich comfortabel bij zowel kinderen als volwasseren
- kunnen voor zichzelf zorgen

Nadeel enig kind:
- plaatsen zichzelf te vaak in het centrum
- kunnen overgevoelig zijn en kunnen moeilijk kritiek aanvaarden
- zijn heel kritisch voor zichzelf
- zijn te goed georganiseerd en perfectionistisch aangelegd (b.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yasmine wordt vrijdag begraven


Yasmine wordt vrijdag begraven





De uitvaartplechtigheid van Yasmine vindt vrijdag 3 juli om 13.30 uur plaats in het Crematorium Antwerpen, aan de Jules Moretuslei in Wilrijk, en de begraafplaats Schoonselhof.

Omdat haar dood veel mensen raakte, zorgt de familie er zo voor dat ook de fans afscheid van haar kunnen nemen. Het tv-programma "De rode loper" verzorgt vrijdag een aangepaste uitzending.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!