Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw?

Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw?

http://static2.hln.be/static/photo/2016/12/7/7/20161012151323/media_xll_9162667.jpg

Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade af en toe is zelfs goed voor je. Het zit namelijk boordevol antioxidanten en bevat weinig suikers. Maar welke soort chocolade eet je nu het best?

Dat we witte chocolade best links laten liggen, staat buiten kijf. Witte chocolade wordt namelijk niet gemaakt van cacaopoeder, wat polyfenolen bevat (beter gekend als de gezonde antioxidanten), maar van cacaovet gemengd met suiker en melkpoeder. Deze soort chocolade bevat dus geen van de goede stoffen waar een tablet pure chocolade je bijvoorbeeld wel in voorziet, én telt ook nog eens heel wat meer suikers. Donkere chocolade daarentegen is wel een goede optie. Maar dan nog zijn er heel wat verschillende soorten. En wat kies je nu het best?

Rauw
Met de hele paleohype is rauw populairder dan ooit. De wetenschap erachter gaat als volgt: de meeste chocoladerepen worden gemaakt van verhitte cacaobonen, zij het door ze te roosteren of te verbranden. Bij die verhitting komen bepaalde schadelijke stoffen vrij en gaan er goede voedingsstoffen verloren. Bij rauwe chocolade worden de ingrediënten echter niet warmer gemaakt dan 46 graden, waardoor de concentratie aan antioxidanten in topconditie blijft. Bovendien bevat zo'n tablet rauwe chocolade geen toegevoegde suikers, en zijn de vetten voornamelijk natuurlijk.

Biologisch
Staat er het label 'organisch' of 'biologisch' op je chocoladewikkel gedrukt? Dan wordt daarmee aangegeven dat 95 procent van de ingrediënten naar biologische standaarden verkregen werden. In de praktijk komt dat neer op de cacaobonen die vrij zijn van pesticiden en insecticiden, en een reep die geen transvetten en synthetische hulpstoffen bevat.

Puur
Hoe hoger het cacaopercentage, hoe beter de reep voor je is. Maar in de Europese Unie wordt chocolade al als 'puur' of 'zwart' beschouwd vanaf 35 procent cacao. In realiteit zou een reep echter minstens 50 procent moeten bevatten. Wie het helemaal op veilig (en zo gezond mogelijk) wil spelen, kiest echter best voor een tablet dat 70 procent of zelfs nog meer bevat. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
916452


Conclusie

Hoewel je natuurlijk met een gerust hart voor één van de drie opties kan kiezen, is de allergezondste chocolade een combinatie van bovenstaande factoren. Kies voor rauwe chocolade (zo onbewerkt mogelijk) die op een biologische manier gemaakt werd en minstens 70 procent cacao bevat. (br.hln)



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!