Ingrediƫnten 350 g korte pasta (een selectie van penne, farfalle, fusilli...) Zout 1 rood pepertje, gedroogd Olijfolie, naar eigen smaak Balsamico, naar eigen smaak 20 kerstomaatjes, rood en geel 2 el geroosterde pijnboompitjes 1 bol mozzarella, in kleine blokjes gesneden 4 el zwarte olijven 1 ansjovis, op olie 400 g verse tonijn Verse kruiden (basilicum, munt, bladpeterselie, oregano, bieslook...) Alles naar eigen smaak, in reepjes gesneden 1 1/2 aubergine, gegrild en in reepjes gesneden) 1 teentje knoflook Beetje citroen
Bereiding Kook
de pasta beetgaar, giet af, laat meteen schrikken in ijskoud water en
uitlekken. Pas dan het geheim van Sue toe: dep de pasta altijd droog
als je hem koud wil gebruiken. Anders blijft hij waterig en kleven de
kruiden er niet goed aan. Gril de tonijn kort aan, verdeel in stukjes,
besprenkel met citroen en kruid met zout en peper. Meng olijfolie door
de koude pasta en voeg er alle kruiden, de mozzarella, aubergines en
tonijn aan toe. Roer alles om, proef en kruid eventueel bij. Wie het
graag iets pittiger heeft, laat een gedroogd rood pepertje de dag
ervoor marineren in olijfolie en doet voor het serveren enkele druppels
bij de koude pasta. Je kan de pasta vooraf klaarmaken en in de
koelkast bewaren. Haal hem dan wel een halfuur voor serveren uit de
koelkast zodat de olijfolie kan 'bekomen'.
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek