Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén Brit op vijf vindt vrouw afrossen ok


Eén Brit op vijf vindt vrouw afrossen ok




Een op de vijf volwassenen in Engeland heeft er niets op tegen dat vrouwen afgerost worden. Dat blijkt uit een onderzioek waarvan de resultaten in The Sun gepubliceerd werden.

Geen gezeur
De deelnemers aan het onderzoek vinden het aanvaardbaar dat je je vrouw of vriendin slaat als ze sexy kleding draagt in het openbaar. Veertien procent van de mannen meent dat slaan mag als de partner zeurt. Tien procent vindt flirten met een ander reden voor een pak slaag.

De Britse overheid organiseerde het onderzoek om huiselijk geweld in kaart te brengen. Zowel mannen als vrouwen deden mee aan het onderzoek.

Verkrachting
Schokkend is dat de helft van de geïnterviewden van mening is dat een vrouw, die verkracht is, dat voor een deel aan zichzelf te wijten heeft als ze niet duidelijk 'nee' zegt, als ze dronken is of sexy kleding draagt.

Minister geschokt
Minister Jacqui Smith is geschokt door de resultaten. Zij denkt erover om een register bij te houden van agressieve partners, die gevolgd kunnen worden door de politie. Op die manier kunnen vrouwen gewaarschuwd worden als ze daten met mannen met een gewelddadig verleden.

142 doden in 2007
De Britse overheid bekijkt of ze huisverboden kan opleggen aan agressieve partners. In 2007 overleden 142 mensen in Engeland door huiselijk geweld, onder hen 38 mannen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwit ontdekt dat kanker verspreidt in het lichaam


Eiwit ontdekt dat kanker verspreidt in het lichaam




Bijvoorbeeld bij borstkanker zijn de uitzaaiingen een groot probleem, waarvoor deze ontdekking een uitzicht op een oplossing biedt.
Er is een belangrijke doorbraak in het onderzoek naar kanker.
Wetenschappers hebben voor het eerst een belangrijk enzym ontdekt dat achter de verspreiding van de ziekte in het lichaam zit. Een enzym is een eiwit dat een reactie in het lichaam versnelt, een katalysator dus. Hoofdonderzoeker Janine Erler van het Britse Instituut voor Kankeronderzoek omschreef de vondst als het ontbrekende puzzelstuk waar wetenschappers al jaren naar zochten.

Borstkanker muizen
Het enzym heet LOX (lysyl-oxidase) en zendt signalen uit om andere delen van het lichaam voor te bereiden op de komst van kankercellen. Zonder dit voorbereidingsproces zou die nieuwe plaats in het lichaam te vijandig zijn voor kanker. Onderzoekers bestudeerden borstkanker in muizen. Toch zijn er ervan overtuigd dat de resultaten ook van toepassing zijn op mensen en ook gelden voor andere vormen van kanker.

Uitzaaiingen
Bij 90 procent van de mensen die overlijden aan kanker, vormen uitzaaiingen de doodsoorzaak. Uitzaaiingen zijn erg moeilijk te behandelen. Deze ontdekking biedt hoop op het ontwikkelen van een geneesmideel dat de acties van het enzym tegengaat en zo de uitzaaiingen kan tegengaan. Janine Erler is in de wolken met de ontdekking van het team dat ze leidt. "Het is de eerder keer dat één seutelenzym geïdentificeerd werd dat de verspreiding van kanker toelaat. Als we de eigenschap van het lichaam om nieuwe plaatsen voor te bereiden om kanker in te verspreiden, kunnen onderbreken, dan kunnen we daadwerkelijk de uitzaaiing(en) voorkomen."

Stap dichter
Dokter Julie Sharp van het Britse kankeronderzoek beaamt. "Een beter begrip van hoe kanker zich verspreidt in het lichaam is cruciaal om de behandeling van de ziekte te verbeteren. Dit onderzoek brengt wetenschappers een stap dichter bij het uitroeien van dit probleem. In een volgende fase moet een manier gevonden worden om het LOX-eiwit ook echt uit te schakelen, zodat de uitzaaiingen kunnen gestopt worden." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compleet Engels dorp te koop voor 25 miljoen


Compleet Engels dorp te koop voor 25 miljoen




Een Engels dorp, inclusief cricketclub, winkel en landhuis staat te koop voor 25 miljoen euro. De huidige eigenaar, een investeringsbedrijf, wil met de opbrengst geld inzamelen voor gehandicapte kinderen en geblesseerde jockeys.

Op de 8 vierkante kilometer van het historische dorp Linkenholt in het zuiden van Engeland staan 22 huurwoningen, waar veertig mensen wonen. Ook zijn er twee smeden, een schietbaan en een schooltje. Dat meldt de Times.

Alleen de kerk uit de twaalfde eeuw valt buiten de koop. De bewoners van Linkenholt hopen dat ze onder de nieuwe eigenaar even "prettig en harmonieus in hun dorp op een prachtige plek op aarde kunnen blijven wonen." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapwel







welterusten vrienden
het is al laat...
de straten zijn stil
het is donker achter alle ramen

de hemel wordt zo mooi verlicht
door sterren die zacht stralen
en de maan toont zijn gezicht
ik voel de vrede op me dalen

maar straks is er weer een dag
nog een blik en ik ga slapen
ik blaas mijn kleine kaarsje uit
welterusten wereld….ik moet gaan



» Reageer (0)
08-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroenen voor een slanke lijn


Citroenen voor een slanke lijn


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Citroenen.jpg


Het nieuwste revolutionaire dieet op de markt is het citroensapdieet. Calorieën tellen is niet langer nodig, citroenen eten daarentegen een must! Wij zetten alvast de 7 belangrijkste principes van het citroensapdieet voor jullie op een rijtje.

Het citroenendieet start elke dag met een glas citroensap aangelengd met warm water. Dit helpt je spijsverteringssysteem te stimuleren, en zorgt er voor dat je darmen meteen in actie schieten. Geef je darmen echter wel de kans om kalmpjes aan op volle toeren te gaan draaien, en eet of drink het eerste halfuur dus niets anders. Door de dag zou je nog een zes tot acht glazen aangelengd citroensap moeten opdrinken.

Eet daarbij ook genoeg fruit met vitamine C zoals een citroen, limoen, sinaasappel, … . Deze voedingsmiddelen zijn bijzonder caloriearme krachtcentrales die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en vezels. Hierdoor verbetert niet alleen je hormoonhuishouding, ook je spijsvertering krijgt een extra kick waardoor je sneller afvalt.
Bloedsuikergehalte

Een stabiel bloedsuikergehalte is de geheime sleutel tot een perfect dieet. Wanneer je dit onder controle krijgt, zul je minder zin hebben om iets zoets te eten. Om een stabiele bloedsuikerspiegel te bekomen besprenkel je je eten best met enkele theelepels citroensap of gebruik je citroenschil en -sap tijdens het koken van je maaltijden.

Probeer zo weinig mogelijk suikers en geraffineerde voedingsmiddelen (witte rijst, wit brood, cornflakes, …) te eten. Deze doen je alleen maar verlangen naar meer, waardoor je steeds met een psychologisch hongergevoel achterblijft.

Kies voor verse en volwaardige voedingsmiddelen. Deze zitten barstensvol enzymen die helpen de voeding af te breken en de spijsvertering en je metabolisme op volle toeren te laten draaien. Bovendien helpt het ook je lichaam te ontgiften.
Vergeet vetarm

Denk niet: hoe magerder hoe beter, want vetarm voedsel zal je niet helpen bij een evenwichtig en gezond dieet. Goede vetten zijn zelfs noodzakelijk om af te vallen. De vetten vertragen namelijk de opname van koolhydraten in het bloed waardoor je minder snel terug honger krijgt.

Vergeet alle andere dieetregels niet. Zo is het noodzakelijk om kleine porties te eten, en erg lang te kauwen. Zo krijgen je hersenen de kans alles te verwerken, en kunnen ze je tijdig waarschuwen wanneer je genoeg hebt. Zo overeet je je niet, en zet je maag niet verder uit. (br.she)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telefoon van God staat roodgloeiend


Telefoon van God staat roodgloeiend




Het mobiele nummer van God is al duizenden keren gebeld door mensen van over de hele wereld. Dat zegt de Nederlandse kunstenaar Johan van der Dong, die het nummer opende als deel van een expositie over de beleving van religie en rituelen in de kunstruimte Noorderstation in Groningen.

Nadenken
"God heeft een standaardringtone", zegt Van der Dong. Bellers kunnen op een voicemail een boodschap inspreken. De kunstenaar gaat de voicemails niet afluisteren en de bellers niet terugbellen. Van der Dong zegt met de expositie mensen te willen laten nadenken over rituelen door met de hotline van God een nieuw ritueel te introduceren.

Brieven
Van der Dong opende eerder een postbusnummer voor brieven aan God. Hij deed dit toen hij hoorde dat brieven die aan het Opperwezen geadresseerd zijn doorgaans door de post naar de Evangelische Omroep worden doorgestuurd. Nadat er een jaar lang brieven waren binnengekomen verbrandde hij ze.

Het lijntje van God (06-44244901) kan een halfjaar lang worden gebeld. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Duurste Belgische horloge kost 1,2 miljoen euro

Duurste Belgische horloge kost 1,2 miljoen euro



http://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/2009/03/08/A24_GC627CIEO.1+NBN_A24_TOUR_JACOB.jpg


De Antwerpse juwelierszaak Ginotti verkoopt een horloge met een prijskaartje van 1,2 miljoen euro. De handgemaakte Crystal Tourbillon Rose Gold telt 17,48 karaat aan diamant en er worden wereldwijd maar achttien exemplaren vervaardigd.

'Zo'n duur horloge is vooral bij Amerikaanse rappers populair. Hier hebben we nog geen exemplaar verkocht', weet juwelier Gino Cukrowicz van Ginotti. Het exclusieve stukje techniek is het duurste serie-uurwerk dat je in ons land kan bestellen. Want bij Ginotti zit er geen in de kluis. 'Het is inderdaad alleen te verkrijgen op bestelling. Het horloge komt uit New York uit het atelier van Jacob & Co.'

Ginotti is voor ons land exclusief verdeler van Jacob & Co-horloges. De firma is gevestigd in Basel en New York en maakte fortuin met de verkoop van opzichtige diamantjuwelen aan zwarte rappers. Vooral diamanten dollartekens vielen in de smaak.

De Crystal Tourbillon Rose Gold heeft een doorzichtige voor- en achterkant uit saffierglas. De polsband is van krokodillenleer met in de gesp 2,22 karaat aan diamant. De Crystal heeft ook een bijzonder mechanisme: een tourbillon ('wervelvind') die de zwaartekracht van de aarde neutraliseert bij polsbewegingen en voor het eerst in 1801 is toegepast door horlogemaker Abraham-Louis Breguet. Zo blijft het kleinood altijd accuraat tikken. (br.Het Nieuwsblad)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse pizzeria serveert sprinkhanen, krekels en wormen


Franse pizzeria serveert sprinkhanen, krekels en wormen




In een pizzeria in Bretagne, in het westen van Frankrijk, serveert patron Alexis Chambon maaltijden met onder meer krekels, sprinkhanen en meelwormen. Hij kreeg het idee door zijn vriendschap met een bekend entomoloog of insectenkenner die hem nu verse ingrediënten levert.

De chef bewaart zijn diertjes in de diepvriezer en bereidt ze door ze kort te frituren in olie. Daarna serveert hij ze onder meer met een salade en Provençaalse saus of op een pizza.

Volgens de entomoloog hebben de insecten een hoge voedingswaarde. "Een sprinkhaan bevat voor 82 pct proteïnen", luidt het. Hij ziet het eten op grote schaal voorlopig niet mogelijk. Daarvoor zouden er speciale kweekcentra moeten komen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scandinaven willen zeehonden blijven vermoorden


Scandinaven willen zeehonden blijven vermoorden




 De Noren eten zelf zeehondenvlees en exporteren het bont, vooral naar Rusland. Noorwegen, geen lid van de EU, vreest dat een handelsverbod ertoe zal leiden dat het land geen bont meer via EU-landen naar Rusland mag transporteren. 




 
In Zweden mogen er ruim tweehonderd zeehonden per jaar worden geschoten. In Noorwegen, waar de zeehondenjacht als een belangrijke traditie wordt beschouwd, zijn dat er 40.000. 




 
De zeehondenjacht wordt in de Scandinavische landen toegestaan om vissers tegemoet te komen. Volgens de Scandinavische autoriteiten halen de dieren vis uit de netten en maken ze de fuiken kapot. "Dat kost ons jaarlijks 5,5 miljoen euro", aldus Helena Busk van het Zweedse ministerie van visserij.  




Het Europese Parlement wil dat er een handelsverbod op zeehondenproducten komt, en de Scandinavische landen Noorwegen, Finland en Zweden gaan zich daar met hand en tand tegen verzetten.

De Europese maatregel is in eerste instantie bedoeld om de zeehondenjacht in Canada aan banden te leggen. Maar ook in Noorwegen, Zweden en Finland wordt op zeehonden gejaagd, waarbij jonge pups weliswaar worden ontzien.

Vissers
De zeehondenjacht wordt in de Scandinavische landen toegestaan om vissers tegemoet te komen. Volgens de Scandinavische autoriteiten halen de dieren vis uit de netten en maken ze de fuiken kapot. "Dat kost ons jaarlijks 5,5 miljoen euro", aldus Helena Busk van het Zweedse ministerie van visserij.

In Zweden mogen er ruim tweehonderd zeehonden per jaar worden geschoten. In Noorwegen, waar de zeehondenjacht als een belangrijke traditie wordt beschouwd, zijn dat er 40.000; in de praktijk worden er zo'n twaalfduizend geschoten.

Toename
Volgens de Scandinavische landen is het aantal zeehonden in de Oostzee de afgelopen jaren explosief toegenomen. Zo waren de zogenoemde grijze zeehonden in de Oostzee eind jaren negentig nagenoeg uitgestorven, maar zijn er volgens de Zweden nu zo'n 30.000. Bovendien groeit het zeehondenbestand in dit gebied met acht procent.

Voedsel
De Noren eten zelf zeehondenvlees en exporteren het bont, vooral naar Rusland. Noorwegen, geen lid van de EU, vreest dat een handelsverbod ertoe zal leiden dat het land geen bont meer via EU-landen naar Rusland mag transporteren.

Humaan doden
De Noorse minister van visserij, Helga Pedersen, kondigde gisteren aan dat ze voor de Noorse zeehondenjacht zal strijden: "Wij bedrijven humane zeehondenjacht met verantwoorde vangstmethoden. Bovendien is zeehondenvlees nog steeds een belangrijke voedingsbron in Noorwegen."

Goodwill
Het Europees Parlement zal in april opnieuw over de aanscherpingen stemmen. In de tussentijd hoopt de Noorse minister goodwill bij de EU-landen te kweken. "De strijd is nog lang niet gestreden", aldus Pedersen.

In Zweden is er geen sprake van handel, maar als de populatie zeehonden blijft groeien, zal dat volgens Helena Busk van het Zweedse ministerie zeker een punt van discussie worden. "Een handelsverbod van de EU zal ertoe leiden dat vissers de dode dieren achterlaten in plaats van de bijproducten te verwerken", aldus Busk. "Door alle delen van het dier te gebruiken ga je juist duurzaam met de natuur om." (br.hln)








» Reageer (0)
07-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezing 'Miss Straling' moet kernenergie promoten


Verkiezing 'Miss Straling' moet kernenergie promoten







In ons land is er onlangs een informatiecampagne gestart om de bevolking bewust de maken van de voordelen van kernenergie. In Rusland pakken ze dat anders aan. Daar werd een heuse 'Miss Atom 2009' aka 'Miss Nuclear Reactor' of vrij vertaald 'Miss Straling' op poten gezet. De organisatoren willen naast promotie voor de sector ook bewijzen dat vrouwen die in de nucleaire industire werken wel degelijk knap én verstandig kunnen zijn. De kandidates moeten op één of andere manier verbonden zijn met een kerncentrale. Er zijn al 200 deelneemsters ingeschreven.

Global warming
Dit is de Russische manier om de vreselijke ramp van Tsjernobyl in april 1986 proberen te vergeten. De (imago)schade is 23 jaar na de feiten nog altijd niet te overzien. Voorstanders van kernenergie wijzen op de propere productie van energie (het probleem van nucleaire afval minimaliseren ze daarbij), waardoor de global warming een halt kan toegeroepen worden. Anderzijds kunnen de babes in deze missverkiezing juist zorgen voor een stevige (radioactieve) verhitting.

Niet verminkt
Spanning verzekerd, dat wel. Voorlopig staat de beeldschone Ekaterina Bulgacova aan de leiding. De organisatoren maken zich sterk dat sinds de lancering van de missverkiezing de aandacht voor kernenergie als een komeet omhoog geschoten is. De deelneemsters willen vooral aantonen dat veel mensen ten onrechte denken dat hun lichaam door hun job op één of andre manier door de nucleaire straling verminkt zou zijn. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belastingen 11.000 werklozen en gepensioneerden fout berekend


Belastingen 11.000 werklozen en gepensioneerden fout berekend




Zo'n 11.000 belastingplichtigen, hoofdzakelijk gepensioneerden en werklozen, krijgen binnenkort een brief van de fiscus in de bus met de melding dat ze meer belastingen moeten betalen.

De belastingaanslag die ze in december of januari ontvingen, was fout berekend, erkent topman Carlos Six van Financiën. Daarom moeten ze nu bedragen tussen 120 en 600 euro bijbetalen.

De zoveelste misser van de belastingen is volgens Six toe te schrijven aan een "onjuiste interpretatie" van een nieuwe wet die een extra belastingvermindering toekent aan gepensioneerden en vervangingsinkomens. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathias Sercu wint Steracteur-Sterartiest

Mathias Sercu wint Steracteur-Sterartiest

Om She van hem te beluisteren druk op de foto





Mathias Sercu is de winnaar geworden van 'Steracteur-Sterartiest' op één. Hij volgt daarmee Stan Van Samang en Free Souffriau op. Sercu haalde het in een spannende finale van Ann Van Den Broeck. Mathias mag 25.000 euro schenken aan zijn goede doel.

Mathias Sercu belandde samen met Ann Van Den Broeck en Margot De Ridder in de finale. Margot, die zeven seizoenen lang Dorien vertolkte in Flikken, viel als eerste af en kreeg de bronzen medaille.

Kings of Leon
Uiteindelijk was het opnieuw Mathias Sercu, bekend van zijn rollen in Buiten de Zone, Team Spirit of W817, die de kijker wist te overtuigen van zijn kunnen. Hij zong in de finale 'Use Somebody' van Kings of Leon, 'With a little help from my friends' van Joe Cocker en 'Suspicious Minds' van Elvis Presley.

Goed doel
Mathias Sercu schenkt met zijn overwinning 25.000 euro aan 'Het Anker', een centrum dat jongeren en volwassenen met een autismespectrumstoornis begeleidt. (br.hln)




» Reageer (0)
06-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optimisten blijven gezonder

Optimisten blijven gezonder




Wie blij- en goedgemutst door het leven wandelt, leeft langer en gezonder. Onderzoekers aan de Pittsburgh University analyseerden de sterftecijfers en chronische gezondheidskwalen bij meer dan 100.000 vrouwen boven de vijftig jaar.

Gezonder
Optimisten lijken 14 procent minder kans te lopen om geveld te worden door eender welke levensbedreigende ziekte. Wat hartkwalen betreft, is de sterftekans bij pessimisten tot 30 procent hoger. Optimisten hadden ook minder hoge bloeddruk, minder diabetes en rookten gevoelig minder. De onderzoekers concludeerden dit nadat ze de gezondheid van duizenden vrouwen gedurende acht jaren, opvolgden.

Wantrouwen
Het team, onder leiding van Dr. Hilary Tindle, maakte ook een onderscheid tussen uiterst wantrouwige dames en vrouwen die geruster en meer vertrouwen hebben. Ook wantrouwigen krijgen eerder gezondheidsklachten met verhoogd risico op overlijden. Zo liepen deze 23 procent meer kans om door kanker geveld te worden.

Therapieën
Volgens Tindle is verder onderzoek zeker nog nodig. Zo moet verder bekeken worden welke therapieën het negatieve gedrag kunnen omzetten en of dit daadwerkelijk bevorderlijk is voor de gezondheid. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen bouwvergunning meer voor veranda of carport


Geen bouwvergunning meer voor veranda of carport


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/veranda.jpg
(foto ter illustratie)


Voor kleinere constructies tot 30 m2, zoals een duiventil, dierenhok, veranda of carport, is vanaf september niet langer een bouwvergunning nodig. Tot nu toe was een bouwproject ofwel vergunningsplichtig, ofwel vrijgesteld van vergunning.

Meldplicht
Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Van Mechelen voert nu een derde categorie in, van werkzaamheden die alleen aan de gemeente gemeld moeten worden. De gemeente krijgt dan 20 dagen om er zich tegen te verzetten. De minister veegt meteen ook de spons over een aantal oude bouwmisdrijven.

De nieuwe stedenbouwkundige codex, waarin duidelijk staat wat mag en wat niet en wanneer wat verjaart, moet in september van kracht zijn. Onlangs is het decreet daarover goedgekeurd in de parlementscommissie, medio maart volgt de plenaire stemming.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste man krijgt speciale auto en gaat op huwelijksreis


Dikste man krijgt speciale auto en gaat op huwelijksreis










Manuel "Meme" Uribe, de man die in 2006 het recordboek haalde met zijn 560 kilo, krijgt een speciale auto. De Mexicaan, die 226 kilo afviel sindsdien, kan weliswaar nog steeds niet op eigen kracht stappen, maar nu hij getrouwd is, wil hij met zijn echtgenote toch iets van de wereld zien.

Vorklift
Uribe's auto is door de Mexicaanse pers al de Meme-mobiel gedoopt. Het is een Chevrolet Astrovan die versterkt is om het gewicht van Uribe te dragen. De Mexicaan bracht de jongste zes jaar hoofdzakelijk in bed door. Hij gaat trouwens niet zelf rijden: dat zal zijn vrouw doen. Uribe zelf zal het meemaken als passagier op een gemonteerd bed in de bak van de pick-up-truck.

Honeymoon
Om Meme van zijn gewoon bed in zijn mobiel bed te krijgen is trouwens een vorklift nodig. Als alles goed gaat, vertrekt Uribe met zijn vrouw in mei voor een vakantie naar de Mexicaanse kust. het is een uitgestelde huwelijksreis. Meme trouwde in oktober 2008. Het huwelijk - u raadt het - vond noodgedwongen in bed plaats. 



Een carrosier legt de laatste hand aan de Meme-mobiel. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterke vrouwen in de bloemetjes gezet


Sterke vrouwen in de bloemetjes gezet


Anastacia


Elle McPherson
Elle McPherson


Monica Bellucci.
Monica Bellucci.


Marilyn Carlson Nelson
Marilyn Carlson Nelson


Kelly Clarkson
Kelly Clarkson


Betty Williams
Betty Williams


Ter gelegenheid van Vrouwendag op 8 maart vonden gisteren in Wenen de vierde Women's World Awards plaats in Wenen. Daarbij worden uitzonderlijke, sterke en succesvolle vrouwen die de wereld op hun manier proberen te verbeteren in de bloemetjes gezet.

Vechten voor gelijkheid
De awards werden gepresenteerd door Mikhail Gorbachev. In 12 verschillende categorieën werden vrouwen gelauwerd die voor gelijkheid, vrijheid en tegen elke vorm van discriminatie vechten. De afgelopen jaren wonnen vrouwen als Oprah Winfrey, mode-icoon Donnatella Versace, Teri Hatcher, Ingrid Betancourt, actrice Susan Sarandon, komedienne Whoopi Goldberg en model Claudia Schiffer een award.

Prijzen
Dit jaar kreeg Hollywoodster Monica Bellucci voor haar prestaties in The Matrix Reloaded, The Matrix revolutions en The Passion of Christ een award. Daarnaast werden de Amerikaanse zangeres Anastacia, tieneridool Kelly Clarkson en muziekicoon Marianne Faithfull gelauwerd. Maar ook vrouwen die op heel andere vlakken anderen inspireerden kregen een prijs. Nujood Ali ontving de World Hope Award. Dit 10-jarig meisje uit Jemen scheidde vorig jaar van haar 30-jarige man waaraan ze uitgehuwelijkt werd en die haar seksueel misbruikte. Laureate van de Nobelprijs voor de vrede Betty Williams en zakenvrouw Marilyn Carlson Nelson werden in de bloemetjes gezet voor hun inspirerende inspanningen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whitney Houston I will always love you



Whitney Houston I will always love you

 Om haar  te beluisteren

druk op de foto








» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stralende Michael Jackson bevestigt comeback


Stralende Michael Jackson bevestigt comeback


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/03/05/428356/michael-jackson-geeft-laatste-tien-concerten_5_460x0.jpg
 


Michael Jackson heeft zijn comeback bevestigd. De 50-jarige popster deed dit vanmiddag tijdens een persconferentie in Londen. Hij geeft deze zomer onder de noemer 'This is it' een reeks concerten in de O2 Arena van de Britse hoofdstad. De eerste show vindt plaats op 8 juli.

Allerlaatste ooit
Jackson verscheen bijna twee uur later op de persconferentie dan gepland. De zanger, die er fragiel maar stralend uitzag, sprak kort zijn fans toe die massaal naar de bijeenkomst in de O2 Arena waren toegekomen. Hij benadrukte dat de shows in juli zijn allerlaatste concerten ooit zullen zijn. "Hierna valt het doek", verklaarde hij.

Geen nieuw album
De artiest zei verder tijdens de shows de nummers te zullen zingen 'die mijn fans willen horen'. Daarmee lijkt hij de geruchten over een op handen zijnd nieuw album te ontkrachten. Op de hysterische reacties uit het publiek reageerde Jackson met de opmerking: "Ik houd van jullie uit het diepste van mijn hart."

De voorverkoop van de concerten gaat woensdag van start. (br.hln)




» Reageer (0)
05-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste babygiraf voor Planckendael


Eerste babygiraf voor Planckendael




Ze hebben er maandenlang naar uitgekeken en daar is-ie dan: de eerste babygiraf in de geschiedenis van dierenpark Planckendael. 'Girafje' zeggen zou wat oneerbiedig zijn voor deze mannelijke snaak van 1,8 meter. Mama giraf is Diamant, papa is Baridi, het kersverse veulen heeft nog geen naam: die kan het publiek mee kiezen.

Val van 2 meter
Het kalfje kwam op de wereld met een val van zo'n twee meter en stond daarna al snel op zijn pootjes. Het gaat om een bedreigde ondersoort van giraffen, sterk gelijkend op die in Niger, waarvan er nog slechts 200 in leven zijn.

Tong van 45 cm
De draagtijd van giraffen bedraagt 14 tot 15 maanden. Mannetjes worden tot 5 meter hoog, vrouwtjes strekken de nek tot 4,30 meter. Ze zijn de hoogste dieren ter wereld en toch hebben ze maar 7 nekwervels net als een muis. Nog een goede raad: steek nooit je tong uit naar een giraf, want die van hen is wel 45 centimeter lang.

Ook giraf Barbie van Planckendael is trouwens zwanger en verwacht elk moment haar eerste baby. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzame Amerikaan bouwt luxeranch voor 500 katten


Eenzame Amerikaan bouwt luxeranch voor 500 katten


"Caboodle Ranch, waar katten niet behandeld worden als dieren", zo kondigt de eenzame Craig Grant zijn eigengereide project aan. Wie de ranch in Florida bezoekt, kan er niet naast kijken. Meer dan 500 katten, één voor één straatkatten, bevolken deze onwaarschijnlijke mini-stad. "Het is allemaal begonnen toen mijn zoon uit het ouderlijke huis vertrok. Hoewel ik eerst een hekel had aan zijn kat, bleef ik ze toch verzorgen. Zo raakte ik aan ze gehecht. Sindsdien heb ik mijn job opgegeven om een reusachtig kattenresort uit de grond te stampen", zegt Grant, die 100.000 dollar (80.000 euro) in de verblijfplaats van zijn 'vrienden' pompte.

"Ik ben dag in dag uit met mijn katten bezig. Hoewel ik zelf vaak honger lijd, gaat alles naar mijn viervoeters. Ik zou niet willen dat ze iets te kort komen", aldus Grant. Grant knutselde onder meer eigenhandig een kapel, lagere school en winkeltje in elkaar, om zijn katten niets te ontzeggen. Maandelijks moet de werkloze Grant om en bij de 6.000 dollar (4.800 euro) neertellen om zijn viervoeters te onderhouden. Een hels karwei, als u het ons vraagt... (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!