Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees heeft schildpad met twee koppen


Chinees heeft schildpad met twee koppen




Chinezen zijn soms rare snuiters en de beestjes die ze houden hebben af en toe ook een rare snuit. Zo pocht Jian met zijn schildpad. Het diertje heeft twee kopjes.

"Ze kunnen alle twee sla eten", zegt de Chinees uit Chengdu. "Maar als ze hun kopjes intrekken dan zie je geen verschil meer met een gewone schildpad." Volgens hem gaat het om een uniek exemplaar. Genetische afwijking of vervuiling kunnen de oorzaak zijn van dit natuurwonder. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan bedwelmt hyperkinetische kat met wiet


Amerikaan bedwelmt hyperkinetische kat met wiet




Een jonge Amerikaan uit Nebraska wordt beschuldigd van dierenmishandeling. Acea Schomaker had een limineus idee. Hij stopte zijn kat in een kartonnen doos en rookte marihuana uit de doos met het beestje erin. Het poesje overleefde het maar was wel een beetje het noorden kwijt.

"Hyperkinetisch beestje"
"Het beestje was helemaal bedwelmd",aldus agent Andy Stebbing. "Het zat stil op de zetel van de politiewagen." De politie kreeg een telefoontje van de grootvader van de jongeman. De Amerikaan wordt niet alleen beschuldigd van dierenmishandeling, hij riskeert ook een veroordeling voor het bezit van drugs. Hij verklaarde dat hij het beestje wat wilde kalmeren. Het poesje was wat hyperkinetisch en een kuur met marihuana zou haar wel tot rust brengen. (br.hln)



» Reageer (0)
02-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tatoeages voor huisdieren: nieuwe rage in Rusland


Tatoeages voor huisdieren: nieuwe rage in Rusland





Nog zichtbaar van de kaart na een drie uur durende verdoving, showt de zeldzame kat Mickey haar nieuwe tattoo. Deze Sphynxkat kreeg van haar baasje een afbeelding van een Egyptische farao cadeau. Gewoon omdat haar Russische baasje 'wel eens iets anders wilde' voor haar huisdier.

Tattoos voor dieren worden stilaan een rage in Rusland. Dierenrechtenorganisaties noemen de praktijk schandalig. Zij stellen alles in het werk om dierentatoeages te verbieden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurrampen zullen leven tegen einde eeuw uitroeien


"Natuurrampen zullen leven tegen einde eeuw uitroeien"





James Lovelock
James Lovelock 
Het is alsof de Sahara Europa langzaam binnentrekt 



 
Terwijl we nu op het punt staan om de kaap van zeven miljard mensen te overschrijden, zal de wereldbevolking tegen 2100 tot slechts één miljard mensen
teruggevallen zijn
James Lovelock 



De klimaatverandering zal tegen het einde van de eeuw het meeste leven op onze planeet uitroeien en de mens is te laat om deze catastrofe te vermijden. Dat zegt de belangrijke Britse klimaatwetenschapper James Lovelock. Sommige delen van de wereld zullen volgens de 89-jarige Brit een woestijn worden, terwijl andere gebieden door het stijgende zeeniveau overspoeld zullen worden.

Eén miljard mensen
Lovelock ziet in zijn apocalyptische visie hongersnood, droogte en dood op een nooit geziene schaal. Terwijl we nu op het punt staan om de kaap van zeven miljard mensen te overschrijden, zal de wereldbevolking tegen 2100 tot slechts één miljard mensen teruggevallen zijn. De overgebleven Aardbewoners zullen onderling oorlog voeren om de schrale voorraad voedsel en water te bemachtigen. Lovelock onthulde zijn doembeeld vorige week in een interview met het Britse persagentschap Reuters.

Sahara in Europa
Tegen 2040 zal de temperatuur in de meeste Europese steden in de zomer gemiddeld rond 43 graden liggen, zegt Lovelock. Dat is vergelijkbaar met het huidige gemiddelde in bijvoorbeeld Bagdad of met de hittegolf in de zomer van 2003. "Land zal geleidelijk aan in een woestijn veranderen. Het is alsof de Sahara Europa langzaam binnentrekt", aldus de wetenschapper. In de rest van de wereld zullen gelijkaardige scenario's plaatsvinden.

Gedoemd
Kunnen we nog iets doen om deze ramp te vermijden? Volgens Lovelock is het daar al te laat voor. Zelfs als we onze CO2-uitstoot aanpakken en een nultolerantie invoeren, dreigen we te mislukken. Het is gewoon te laat om onze planeet nog af te koelen. Lovelock gelooft niet in het nut van zonne-energie of windenergie, hoewel hij toegeeft dat kernenergie kan helpen om de groeiende vraag naar energie te beantwoorden.

Voorspellingen
Lovelock is vooral bezorgd omdat niemand lijkt te begrijpen dat dit een dringend probleem is. "Je moet mij de schuld niet geven omdat ik zo'n dramatische voorspelling doe", zegt hij. "In 2001 waarschuwde de VN al voor hogere temperaturen tegen de helft van deze eeuw. Ik probeer alleen maar de aandacht van de bevolking op het probleem te vestigen." Lovelock werd vooral beroemd voor zijn Gaia-hypothese, waarin hij stelt dat de Aarde functioneert als een soort superorganisme. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaarde laat spaargeld - 44.000 euro - op tram liggen


Bejaarde laat spaargeld - 44.000 euro - op tram liggen




Een Zweedse vrouw heeft al haar spaargeld in de tram laten liggen terwijl ze op weg was om het naar de bank te brengen. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet.

Veiliger
De 83-jarige Birgitta was op pad met een half miljoen kronen, bijna 44.000 euro. Ondanks de bankencrisis vond ze het na vele jaren uiteindelijk toch een veiliger idee om het spaargeld op een bank te zetten.

Verstrooid
De vrouw stopte haar centen in een papieren zak en trok met de tram naar de bank in het centrum van Göteborg. In een vlaag van verstrooidheid liet de bejaarde dame de geldzak liggen toen ze uitstapte.

Beschaamd
Birgitta durfde haar blunder aanvankelijk niet te vertellen aan haar familie. Uiteindelijk deed ze het toch. De trammaatschappij werd als de bliksem gecontacteerd, maar het geld bleek spoorloos.

Bewakingscamera
Birgitta zit in 'zak' en as en vreest dat haar spaarcenten voorgoed verdwenen zijn. De politie ziet de zaak minder pessimistisch in. De tram is immers uitgerust met bewakingscamera's en hoopt dat de oneerlijke vinder werd gefilmd. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Life of Brian' na 30 jaar in première in Welsh dorpje


'Life of Brian' na 30 jaar in première in Welsh dorpje


http://img11.imageshack.us/img11/397/brian1.jpg


De Monty Python klassieker Life of Brian gaat dertig jaar nadat hij uitkwam alsnog in première in het dorp Aberystwyth in Wales waar de film al die jaren verboden was. Dat heeft de burgemeester van het dorp, Sue Jones-Davies, laten weten.

Enkele sterren uit de film zullen op de rode loper verschijnen, onder wie Michael Palin en Terry Jones, maar ook de burgemeester zelf. Jones-Davies speelt in de film de vriendin van Brian. Graham Chapman, die de titelrol op zich nam, is in 1989 overleden.

Opschudding
Een commissie van katholieke geestelijken in het dorp verbood in 1979 de vertoning van de satirische komedie over de jonge Brian van Nazareth. In de satirische film krijgt hij het aan de stok met de Romeinen en wordt hij per abuis aangezien voor de messias en gekruisigd. De film zorgde dertig jaar geleden wereldwijd voor veel opschudding.

Niemand in Aberystwyth had er de afgelopen decennia aan gedacht het verbod op te heffen. De burgemeester heeft het initiatief genomen voor de verlate première, waarvoor slechts 120 kaartjes beschikbaar zijn. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg vindt verloren tombe bij Luxor


Belg vindt verloren tombe bij Luxor




Een Belgische onderzoeksmissie heeft bij het Zuid-Egyptische Luxor een tombe ontdekt die eind 19e eeuw was gesignaleerd maar weer in het woestijnzand was verdwenen. Het is het graf van een hoge koninklijke functionaris in de tijd van farao Tutmosis III (1479-1425 voor Christus), zegelbewaarder Amenhotep. De Egyptische Hoge Raad voor Oudheden heeft dat bekendgemaakt.

Zoek
De missie van de Belgische archeoloog Laurent Bavay stuitte na drie jaar werk op Amenhoteps graf in de buurt van Aheikh Abd al-Qarna bij Luxor op de westoever van de Nijl. In 1880 ontdekte de Zweed Karl Piehl de tombe, maar door het bewegende woestijnzand was het graf snel weer zoek. (br.hln)



» Reageer (0)
01-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef je kinderen geen middeltjes tegen verkoudheid


Geef je kinderen geen middeltjes tegen verkoudheid




De tijd van gesnotter en verkoudheden is (hopelijk) bijna voorbij, Maar toch publiceren alle Britse kranten dit weekeinde een officiële waarschuwing: geef verkouden kinderen onder de twaalf jaar geen medicijnen meer als ze verkouden zijn. Ze helpen eigenlijk niet en kunnen zelfs heel gevaarlijk zijn. Een huis-tuin-en-keukenmiddeltje zoals citroensap met honing is even doeltreffend, aldus de Sunday Telegraph.

Anders reageren
De overheidsorganisatie die toezicht houdt op de geneesmiddelen, de MHRA, publiceerde een rapport waarin staat dat er "geen sterke bewijzen zijn voor de stelling dat de medicijnen tegen verkoudheid werken". "Jarenlang werd ervan uitgegaan dat we geneesmiddelen die gemaakt waren voor volwassenen in een zwakkere vorm konden toedienen aan kinderen", aldus een MHRA-woordvoerder, "maar nu weten we dat het lichaam van een kind anders reageert".

Vijf sterfgevallen
Zo anders dat die middelen neveneffecten kunnen veroorzaken als slapeloosheid, allergische reacties en halucinaties. Er werden zelfs vijf sterfgevallen geregistreerd bij kinderen van minder dan twee jaar die een overdosis van deze middelen hadden gekregen. Om die redenen zullen op de verpakking van die geneesmiddelen voortaan waarschuwingen worden afgedrukt en krijgen apothekers het advies ze niet langer te verkopen aan kinderen jonger dan 6 jaar. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harige borstkas is weer sexy


Harige borstkas is weer sexy


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/harige-borstkas.jpg
Werelds meest sexy man Hugh Jackman.
 


Na jaren van glasgeschoren borstkassen, is een harige torso terug sexy bij mannen, dat blijkt uit een recente Britse enquête. De meningen bij vrouwen hierover zijn verdeeld, ofwel zijn ze helemaal voor ofwel radicaal tegen.

Macho
David Beckham en Daniel Craig mogen hun scheermesjes en wax opbergen en hun borsthaar laten groeien. Deze comeback van het borsthaar zou volgens sommigen de komst van een nieuw soort man aankondigen. De macho is terug en de metroseksueel mag inpakken. Met de komst van de metroman enkele jaren geleden verdween ook het borsthaar. Knappe mannelijke celebs als David Beckham en Brad Pitt zetten de trend met hun gladde borstkas. Harige mannen als Tom Selleck hadden plots afgedaan. Nu lijkt alsof met Hugh Jackman, ster uit de film 'Australia' en verkozen tot werelds meest sexy man door People, een nieuwe generatie mannen is opgestaan, die vecht om het recht op borsthaar.

Nee
Verschillende vrouwen betreuren deze evolutie, zij verkiezen een gladde torso. De Britse journaliste Petronella Wyatt van de Daily Mail is zo iemand. Zij zegt dat vrouwen geprogrammeerd zijn om gladde oppervlakten boven ruwe te verkiezen. "Wat is er nu leuk aan om met je hoofd op een harige bos te liggen, het irriteert onze gevoelige, vrouwelijke huid. Een gladde borstkas is geen teken van een vrouwelijk kantje bij mannen, het toont wel dat hij gesofisticeerd is. Ik vond Sean Connery als Bond alleen sexy vanaf zijn nek. Ik denk ook dat mannen met een weelderige haarbos op de borstkas iets te verstoppen hebben, namelijk het gemis van spieren. Er is nog een ander negatief kantje aan borsthaar, bijna elke man met borsthaar heeft ook een bos op de rug. Ik kan me niet inbeelden dat ook maar één vrouw dat sexy vindt. Nee, ik ben voor gewaxte torso's wereldwijd."

Ja
Tanya Gold, ook een Britse journaliste, is het daar volledig niet mee eens. Ze houdt van een harige borstkas. "Ik ben ontzettend blij met de comeback van de harige torso. Ik hou ervan omdat ik graag mijn hoofd nestel in die bos. Het is een essentieel onderdeel van mannelijkheid voor mij. Ik vind ook dat het heerlijk ruikt, ik stop graag eens mijn neus in borsthaar. Een behaarde borstkas is het toppunt van sexy." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente komt laat dit jaar


"Lente komt laat dit jaar"


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Bloesem.jpg



Vandaag is de meteorologische lente officieel begonnen en op de meeste plaatsen is het zonnig. Toch komt de natuur maar langzaam op gang dit jaar door de kou van de afgelopen maanden.

2008 extreem vroeg
Planten zoals speenkruid, gele kornoelje en sleedoorn liggen gemiddeld anderhalve maand achter op de ontwikkeling in het extreem vroege 2008. Vlinders hebben zich tot nu toe nog nauwelijks laten zien. Dat alles blijkt uit het jaaroverzicht van de Natuurkalender dat in het Nederlandse radioprogramma Vroege Vogels werd voorgesteld. Door de lage temperaturen in de afgelopen maanden ligt de natuur tussen de dertig en vijftig dagen achter op de ontwikkelingen in de vroege lente van 2008. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte knoflook zonder vieze adem


Zwarte knoflook zonder vieze adem






Zwarte knoflook verovert stilaan onze contreien. In Groot-Brittannië is deze bijzondere variant sinds kort verkrijgbaar. Een vieze adem is voorgoed verleden tijd: de gezonde groente is volledig reukloos en kan ook rauw gegeten worden.

Onsterfelijk
Zwarte knoflook is al jaren succesvol op de Japanse markt. De 'Black Garlic' is een 100% natuurlijk product zonder conserveringsmiddelen. Volgens Thaïse legenden maakt de zwarte knoflook je onsterfelijk. Feit is wel dat deze variant nog stukken gezonder is dan zijn wit broertje. Het bevat twee keer zoveel antioxidanten en bevat stoffen die kanker zouden kunnen weren.

Procédé
De zwarte kleur wordt bekomen nadat de knoflook een maand lang wordt gefermenteerd in warme temperaturen. Zo ontstaat de kleur, de zachte textuur en de zoetere smaak. De knoflook smaakt zo meer naar soja en kan makkelijk rauw gegeten worden. (br.hln)



» Reageer (0)
28-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie bestrijdt huidkanker


Koffie bestrijdt huidkanker




Zonnemelk gemaakt van koffie, chocolade of thee kan huidkanker bestrijden. Een onderzoek toonde namelijk aan dat cafeïne de huid beschermt tegen UV-stralen en het kankercellen bestrijdt.

Huidkanker
Het onderzoek bestudeerde de effecten van cafeïne op menselijke cellen nadat ze aan UV-licht werden blootgesteld. Daaruit bleek dat cafeïne er voor zorgt dat de cellen beschadigd door UV-stralen zichzelf vernietigen, maar dat gezonde cellen onbeschadigd blijven. Onderzoeker Paul Nghiem: "De resultaten bewijzen dat als we cafeïne zouden gebruiken in zonnemelk of aftersun, dat dit huidkanker zou kunnen voorkomen. We moeten natuurlijk wel nog meer onderzoek verrichten."

Snelst groeiende ziekte
Huidkanker is de snelst groeiende ziekte in Groot-Brittannië. Het aantal mannen met huidkanker is verviervoudigd en het aantal vrouwen verdrievoudigd in de laatste 25 jaar. Eerdere studies toonden aan dat het veelvuldig drinken van koffie het risico op huidkanker met een derde kan verminderen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In België gestolen Stradivarius duikt op in Roemenië


In België gestolen Stradivarius duikt op in Roemenië




De Roemeense politie heeft bij een huiszoeking in Constanta, een Roemeense stad aan de Zwarte Zee, een Stradivarius-viool teruggevonden die in België zou gestolen zijn. Dat meldt het Roemeense persagentschap Mediafax op basis van verklaringen van de grenspolitie in Constanta. De man bij wie de viool werd gevonden, beweert dat hij over de herkomst niets weet.

Een woordvoerder van de grenspolitie zei dat de viool, die vermoedelijk in 1721 door vioolbouwer Stradivarius werd gemaakt, voor onderzoek naar de Roemeense hoofdstad Boekarest wordt overgebracht. Verder zal onderzocht worden hoe de viool in Roemenië is terechtgekomen en of de man tot een bende behoort die kunstvoorwerpen smokkelt. De waarde van de viool is niet bekend.

Antonio Giacomo Stradivarius (1644-1737) was één van de beroemdste Italiaanse vioolbouwers. In zijn werkplaats in Cremona bouwde hij ongeveer 1.100 violen, altviolen en cello's. Zo'n 650 daarvan bleven bewaard. In veilinghuis Christie's werd in 2006 nog een Stradivarius verkocht aan een recordprijs van 2,76 miljoen euro. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al 160.000 euro geboden voor nummer 1 van Superman


Al 160.000 euro geboden voor nummer 1 van Superman









Liefhebbers van de avonturen van Superman kunnen momenteel een bod uitbrengen op het nummer een van de comic, maar moeten wel aardig wat meer betalen dan de 10 cent dat het blad kostte in 1938.
Het hoogste bod bedraagt al 200.200 dollar (zowat 160.000 euro) voor het zeldzame eerste exemplaar van Action Comics.

De veiling duurt nog twee weken, tot 13 maart. Op de voorkant van het blad staat de held, met zijn rode mantel en blauwe pak gestileerd met de letter S, die een groene wagen voor een aantal geschrokken voorbijgangers weggooit.

"De prijs van een aantal comics hangt af van de mode. Maar de nummer 1 van Action Comics behoort daar niet bij", luidt de commentaar op de website. (br.hln)



» Reageer (0)
27-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer grijze haren?


Nooit meer grijze haren?


http://img22.imageshack.us/img22/5955/francoisehardy2.jpg


Wetenschappers dokterden uit waarom haar grijs wordt, met deze ontdekken kunnen ze voorgoed een einde brengen aan grijze haren door het vergrijzingproces ervan te stoppen.

Kettingreactie
Nieuw onderzoek toont aan dat haar grijs wordt door een chemische reactieketen die ervoor zorgt dat een haarlok zichzelf van binnenuit bleekt. Dit proces start wanneer het lichaam door veroudering minder van het enzyme catalase produceert. Dit zorgt ervoor dat waterstofperoxide, een stof die natuurlijk in het haar voorkomt, niet afgebroken kan worden. Omdat er dan ook een tekort is aan enzymen die de schade herstellen, worden je lokken grijs.

Revolutionair
Als wetenschappers kunnen uitdokteren hoe ze deze kettingreacties kunnen stoppen, zou dat een revolutionaire ontdekking zijn voor het bestrijden van grijze haren. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tieners kunnen niet meer zonder sigaretten


Tieners kunnen niet meer zonder sigaretten


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/16/6/large_826386.jpg


Jonge beginnende rokers raken veel sneller verslaafd aan sigaretten dan lange tijd werd aangenomen. Dat stelt Marloes Kleinjan na onderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Kleinjan concludeert dat het succesvol stoppen met roken onder jongeren vooral afhangt van hoe verslaafd ze zijn en niet door hoe gemotiveerd ze zijn. "Tot tien jaar geleden dachten we dat jongeren konden stoppen als ze maar echt wilden", legt ze uit. Bij 90 tot 95 procent van rokende tieners van 13 tot 17 jaar oud mislukt de eerste stoppoging.

Vier jaar
Kleinjan deed vier jaar lang onderzoek en betrok daarbij zo'n 10.000 jeugdige rokers en niet-rokers. "Jongeren kunnen al snel verslaafd raken aan sigaretten. Zelfs sporadisch roken of 'onschuldig' experimenteren kan al grote gevolgen hebben."

Moeite
Dat jongeren die veel bloot staan aan rokers in hun omgeving, eerder beginnen met roken, was al bekend. Kleinjan kwam echter ook tot de ontdekking dat deze jongeren verslaafder zijn, minder graag willen stoppen en ook veel meer moeite hebben met stoppen. (br.hln)




» Reageer (0)
26-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arabische vrouwen willen geen lingerie bij mannen kopen


Arabische vrouwen willen geen lingerie bij mannen kopen






 
De religieuze politie heeft lingeriezaken zelfs verboden om paskamers te gebruiken. Klanten betalen daarom eerst voor de lingerie waarna ze het in een openbaar toilet snel uitproberen. 


Een 20-jarige studente
Het is in veel landen haast ondenkbaar, maar in Saoedi-Arabië zijn vrouwen verplicht om lingerie te kopen bij een mannelijke verkoper. Sommige vrouwen pikken dat niet langer en starten een campagne om het systeem te veranderen. "Meisjes voelen zich ongemakkelijk als een man hen lingerie verkoopt. Hij zegt welke maat ze nodig hebben en zit hen van kop tot teen te bekijken", zegt een 20-jarige studente aan BBC.

Gevoelig
Saoedi-Arabië is een van de meest conservatieve landen ter wereld. Ongetrouwde vrouwen en mannen mogen er zelfs niet alleen in één kamer zijn als ze geen familieband hebben. Dan klinkt het uiteraard extra vreemd als vrouwen intieme zaken, zoals de aankoop van lingerie, met een man moeten bespreken. "Dit is gewoon onaanvaardbaar in elk land in de moderne wereld", zegt Reem Asaad, financieel docent aan het Dar al-Hikma Vrouwencollege in Jeddah. Ze leidt een campagne om de mannelijke verkopers in lingeriezaken te vervangen door vrouwen. "Dit is een gevoelig onderdeel van een vrouwelijk lichaam. Je moet kunnen praten over de maat, de kleur en de aantrekkelijkheid. En dat kan je niet doen met een mannelijke vreemdeling. Ik zou er zelfs met mijn vrienden niet over praten", zegt ze.

Beschamend
In de meest conservatieve delen van Saoedi-Arabië zien ze het helemaal niet zitten om vrouwen toe te laten een beroep uit te oefenen, zelfs als het gaat over de verkoop van lingerie. Sommige vrouwen kopen geen lingerie meer in hun eigen land, omdat ze het beschamend vinden dat een man oordeelt of het hen al dan niet staat. Volgens BBC voelt ook de meerderheid van de mannelijke verkopers zich ongemakkelijk. Ze proberen hun beroep zo goed mogelijk uit te voeren, maar vinden het lastig om niets ongepast te doen waardoor ze in moeilijke papieren kunnen geraken.

Geen paskamers
Vaak kopen vrouwen lingerie zonder het eerst uit te proberen. Contact tussen ongetrouwde mannen en vrouwen is immers verboden. De religieuze politie heeft lingeriezaken zelfs verboden om paskamers te gebruiken. Klanten betalen daarom eerst voor de lingerie waarna ze het in een openbaar toilet snel uitproberen. Als de lingerie niet past, kunnen ze zonder problemen hun geld terugkrijgen, maar de meeste vrouwen schamen zich hiervoor en zien hun geld verloren gaan.

Werkloosheid
Asaad begon haar campagne op de netwerksite Facebook. Hoewel ook de pers een mannelijke aangelegenheid is, kan ze in Saoedi-Arabië op heel wat belangstelling rekenen. Eigenlijk bestaat er al een wet die vrouwen toelaat om in lingeriezaken te werken, maar die wordt nog steeds niet toegepast. Hoewel hier geen officiële reden voor gegeven wordt, heeft het ongetwijfeld iets te maken met de werkloosheidsgraad in het land. Een hoop mannen zouden immers op straat komen te staan, terwijl nu al dertien procent van de mannelijke bevolking werkloos is. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiehuis Agatha Christie open voor publiek


Vakantiehuis Agatha Christie open voor publiek






De Engelse vakantievilla waar Agatha Christie haar zomers doorbracht en voorlezingen hield uit haar detectiveromans, is opengesteld voor het publiek.

Er is twee jaar aan de restauratie van het huis gewerkt. Nu ziet het er weer precies zo uit als in de jaren vijftig. De boeken, papieren, bloemen en dozen bonbons staan en liggen er net zo bij als toen Christie gebruikmaakte van het huis in de buurt van Dartmouth in het zuidwesten van Engeland.

De schrijfster kocht het huis in 1939 en bracht er haar vakanties door tot 1959. Negen jaar geleden schonk de familie van Christie het aan een stichting, maar tot nu toe was alleen de tuin toegankelijk voor het publiek. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driejarig meisje opgevoed door hond


Driejarig meisje opgevoed door hond



Hulpverleners hebben in Rusland hebben een nare ontdekking gedaan: een driejarig meisje bleek opgevoed te zijn door de hond. Madina werd naakt op de grond naast de hond aangetroffen met een hondenbot in haar mond. Verontruste buren hadden de hulpdiensten verwittigd. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail.

Warmte en aandacht
Het driejarig meisje leefde samen met haar 23-jarige moeder in een flatje. De vader van Madina verliet het gezinnetje vlak na de geboorte. Mama Anna keek nauwelijks om naar haar dochtertje en was soms een paar dagen spoorloos. Madina zocht dan maar aandacht en warmte bij de hond.

Toen het meisje gevonden werd, kon ze alleen maar ja en neen zeggen. Ze speelde ook nauwelijks met andere kinderen omdat ze die letterlijk van zich afsloeg. De honden bleken Madina's beste vrienden. De peuter nam dan ook hun gewoontes over en gromde als er mensen te dicht in haar buurt kwamen.

Fysiek en mentaal in orde
Mama Anna zorgde er ook niet voor dat het meisje een normale opvoeding kreeg. Zo at Madina vaak van de grond samen met de honden, terwijl Anna zelf aan tafel zat. Ondanks alle onthutsende feiten houdt Anna vol dat ze goed voor haar dochter zorgde.

Madina is ondanks haar verwaarlozing fysiek en mentaal wel in orde en werd inmiddels opgevangen door de kinderbescherming. (br.hln)




» Reageer (0)
25-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het decolleté van de eeuw


Dit is het "decolleté van de eeuw"


http://www.hitzonly.com/wp-content/uploads/2007/04/scarlet-johanson-with-a-new-boyfriend.jpg


Deze decolleté van actrice Scarlett Johansson is tot "decolleté van de eeuw" uitgeroepen.


De foto's werden gemaakt tijdens de Golden Globe Awards van 2006. Johansson droeg er een vrij simpele, knalrode outfit, die tegelijk (of net daardoor?) de borsten van de actrice in de schijnwerpers zette.

De kijkers van tv-zender VH1 konden de outfit van sexy Scarlett wel smaken en verkozen het decolleté tot opwindendste ooit. (br.Gazet van Antwerpen)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!