Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef je kinderen geen middeltjes tegen verkoudheid


Geef je kinderen geen middeltjes tegen verkoudheid




De tijd van gesnotter en verkoudheden is (hopelijk) bijna voorbij, Maar toch publiceren alle Britse kranten dit weekeinde een officiële waarschuwing: geef verkouden kinderen onder de twaalf jaar geen medicijnen meer als ze verkouden zijn. Ze helpen eigenlijk niet en kunnen zelfs heel gevaarlijk zijn. Een huis-tuin-en-keukenmiddeltje zoals citroensap met honing is even doeltreffend, aldus de Sunday Telegraph.

Anders reageren
De overheidsorganisatie die toezicht houdt op de geneesmiddelen, de MHRA, publiceerde een rapport waarin staat dat er "geen sterke bewijzen zijn voor de stelling dat de medicijnen tegen verkoudheid werken". "Jarenlang werd ervan uitgegaan dat we geneesmiddelen die gemaakt waren voor volwassenen in een zwakkere vorm konden toedienen aan kinderen", aldus een MHRA-woordvoerder, "maar nu weten we dat het lichaam van een kind anders reageert".

Vijf sterfgevallen
Zo anders dat die middelen neveneffecten kunnen veroorzaken als slapeloosheid, allergische reacties en halucinaties. Er werden zelfs vijf sterfgevallen geregistreerd bij kinderen van minder dan twee jaar die een overdosis van deze middelen hadden gekregen. Om die redenen zullen op de verpakking van die geneesmiddelen voortaan waarschuwingen worden afgedrukt en krijgen apothekers het advies ze niet langer te verkopen aan kinderen jonger dan 6 jaar. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harige borstkas is weer sexy


Harige borstkas is weer sexy


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/harige-borstkas.jpg
Werelds meest sexy man Hugh Jackman.
 


Na jaren van glasgeschoren borstkassen, is een harige torso terug sexy bij mannen, dat blijkt uit een recente Britse enquête. De meningen bij vrouwen hierover zijn verdeeld, ofwel zijn ze helemaal voor ofwel radicaal tegen.

Macho
David Beckham en Daniel Craig mogen hun scheermesjes en wax opbergen en hun borsthaar laten groeien. Deze comeback van het borsthaar zou volgens sommigen de komst van een nieuw soort man aankondigen. De macho is terug en de metroseksueel mag inpakken. Met de komst van de metroman enkele jaren geleden verdween ook het borsthaar. Knappe mannelijke celebs als David Beckham en Brad Pitt zetten de trend met hun gladde borstkas. Harige mannen als Tom Selleck hadden plots afgedaan. Nu lijkt alsof met Hugh Jackman, ster uit de film 'Australia' en verkozen tot werelds meest sexy man door People, een nieuwe generatie mannen is opgestaan, die vecht om het recht op borsthaar.

Nee
Verschillende vrouwen betreuren deze evolutie, zij verkiezen een gladde torso. De Britse journaliste Petronella Wyatt van de Daily Mail is zo iemand. Zij zegt dat vrouwen geprogrammeerd zijn om gladde oppervlakten boven ruwe te verkiezen. "Wat is er nu leuk aan om met je hoofd op een harige bos te liggen, het irriteert onze gevoelige, vrouwelijke huid. Een gladde borstkas is geen teken van een vrouwelijk kantje bij mannen, het toont wel dat hij gesofisticeerd is. Ik vond Sean Connery als Bond alleen sexy vanaf zijn nek. Ik denk ook dat mannen met een weelderige haarbos op de borstkas iets te verstoppen hebben, namelijk het gemis van spieren. Er is nog een ander negatief kantje aan borsthaar, bijna elke man met borsthaar heeft ook een bos op de rug. Ik kan me niet inbeelden dat ook maar één vrouw dat sexy vindt. Nee, ik ben voor gewaxte torso's wereldwijd."

Ja
Tanya Gold, ook een Britse journaliste, is het daar volledig niet mee eens. Ze houdt van een harige borstkas. "Ik ben ontzettend blij met de comeback van de harige torso. Ik hou ervan omdat ik graag mijn hoofd nestel in die bos. Het is een essentieel onderdeel van mannelijkheid voor mij. Ik vind ook dat het heerlijk ruikt, ik stop graag eens mijn neus in borsthaar. Een behaarde borstkas is het toppunt van sexy." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente komt laat dit jaar


"Lente komt laat dit jaar"


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Bloesem.jpg



Vandaag is de meteorologische lente officieel begonnen en op de meeste plaatsen is het zonnig. Toch komt de natuur maar langzaam op gang dit jaar door de kou van de afgelopen maanden.

2008 extreem vroeg
Planten zoals speenkruid, gele kornoelje en sleedoorn liggen gemiddeld anderhalve maand achter op de ontwikkeling in het extreem vroege 2008. Vlinders hebben zich tot nu toe nog nauwelijks laten zien. Dat alles blijkt uit het jaaroverzicht van de Natuurkalender dat in het Nederlandse radioprogramma Vroege Vogels werd voorgesteld. Door de lage temperaturen in de afgelopen maanden ligt de natuur tussen de dertig en vijftig dagen achter op de ontwikkelingen in de vroege lente van 2008. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte knoflook zonder vieze adem


Zwarte knoflook zonder vieze adem






Zwarte knoflook verovert stilaan onze contreien. In Groot-Brittannië is deze bijzondere variant sinds kort verkrijgbaar. Een vieze adem is voorgoed verleden tijd: de gezonde groente is volledig reukloos en kan ook rauw gegeten worden.

Onsterfelijk
Zwarte knoflook is al jaren succesvol op de Japanse markt. De 'Black Garlic' is een 100% natuurlijk product zonder conserveringsmiddelen. Volgens Thaïse legenden maakt de zwarte knoflook je onsterfelijk. Feit is wel dat deze variant nog stukken gezonder is dan zijn wit broertje. Het bevat twee keer zoveel antioxidanten en bevat stoffen die kanker zouden kunnen weren.

Procédé
De zwarte kleur wordt bekomen nadat de knoflook een maand lang wordt gefermenteerd in warme temperaturen. Zo ontstaat de kleur, de zachte textuur en de zoetere smaak. De knoflook smaakt zo meer naar soja en kan makkelijk rauw gegeten worden. (br.hln)



» Reageer (0)
28-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie bestrijdt huidkanker


Koffie bestrijdt huidkanker




Zonnemelk gemaakt van koffie, chocolade of thee kan huidkanker bestrijden. Een onderzoek toonde namelijk aan dat cafeïne de huid beschermt tegen UV-stralen en het kankercellen bestrijdt.

Huidkanker
Het onderzoek bestudeerde de effecten van cafeïne op menselijke cellen nadat ze aan UV-licht werden blootgesteld. Daaruit bleek dat cafeïne er voor zorgt dat de cellen beschadigd door UV-stralen zichzelf vernietigen, maar dat gezonde cellen onbeschadigd blijven. Onderzoeker Paul Nghiem: "De resultaten bewijzen dat als we cafeïne zouden gebruiken in zonnemelk of aftersun, dat dit huidkanker zou kunnen voorkomen. We moeten natuurlijk wel nog meer onderzoek verrichten."

Snelst groeiende ziekte
Huidkanker is de snelst groeiende ziekte in Groot-Brittannië. Het aantal mannen met huidkanker is verviervoudigd en het aantal vrouwen verdrievoudigd in de laatste 25 jaar. Eerdere studies toonden aan dat het veelvuldig drinken van koffie het risico op huidkanker met een derde kan verminderen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In België gestolen Stradivarius duikt op in Roemenië


In België gestolen Stradivarius duikt op in Roemenië




De Roemeense politie heeft bij een huiszoeking in Constanta, een Roemeense stad aan de Zwarte Zee, een Stradivarius-viool teruggevonden die in België zou gestolen zijn. Dat meldt het Roemeense persagentschap Mediafax op basis van verklaringen van de grenspolitie in Constanta. De man bij wie de viool werd gevonden, beweert dat hij over de herkomst niets weet.

Een woordvoerder van de grenspolitie zei dat de viool, die vermoedelijk in 1721 door vioolbouwer Stradivarius werd gemaakt, voor onderzoek naar de Roemeense hoofdstad Boekarest wordt overgebracht. Verder zal onderzocht worden hoe de viool in Roemenië is terechtgekomen en of de man tot een bende behoort die kunstvoorwerpen smokkelt. De waarde van de viool is niet bekend.

Antonio Giacomo Stradivarius (1644-1737) was één van de beroemdste Italiaanse vioolbouwers. In zijn werkplaats in Cremona bouwde hij ongeveer 1.100 violen, altviolen en cello's. Zo'n 650 daarvan bleven bewaard. In veilinghuis Christie's werd in 2006 nog een Stradivarius verkocht aan een recordprijs van 2,76 miljoen euro. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al 160.000 euro geboden voor nummer 1 van Superman


Al 160.000 euro geboden voor nummer 1 van Superman









Liefhebbers van de avonturen van Superman kunnen momenteel een bod uitbrengen op het nummer een van de comic, maar moeten wel aardig wat meer betalen dan de 10 cent dat het blad kostte in 1938.
Het hoogste bod bedraagt al 200.200 dollar (zowat 160.000 euro) voor het zeldzame eerste exemplaar van Action Comics.

De veiling duurt nog twee weken, tot 13 maart. Op de voorkant van het blad staat de held, met zijn rode mantel en blauwe pak gestileerd met de letter S, die een groene wagen voor een aantal geschrokken voorbijgangers weggooit.

"De prijs van een aantal comics hangt af van de mode. Maar de nummer 1 van Action Comics behoort daar niet bij", luidt de commentaar op de website. (br.hln)



» Reageer (0)
27-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer grijze haren?


Nooit meer grijze haren?


http://img22.imageshack.us/img22/5955/francoisehardy2.jpg


Wetenschappers dokterden uit waarom haar grijs wordt, met deze ontdekken kunnen ze voorgoed een einde brengen aan grijze haren door het vergrijzingproces ervan te stoppen.

Kettingreactie
Nieuw onderzoek toont aan dat haar grijs wordt door een chemische reactieketen die ervoor zorgt dat een haarlok zichzelf van binnenuit bleekt. Dit proces start wanneer het lichaam door veroudering minder van het enzyme catalase produceert. Dit zorgt ervoor dat waterstofperoxide, een stof die natuurlijk in het haar voorkomt, niet afgebroken kan worden. Omdat er dan ook een tekort is aan enzymen die de schade herstellen, worden je lokken grijs.

Revolutionair
Als wetenschappers kunnen uitdokteren hoe ze deze kettingreacties kunnen stoppen, zou dat een revolutionaire ontdekking zijn voor het bestrijden van grijze haren. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tieners kunnen niet meer zonder sigaretten


Tieners kunnen niet meer zonder sigaretten


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/16/6/large_826386.jpg


Jonge beginnende rokers raken veel sneller verslaafd aan sigaretten dan lange tijd werd aangenomen. Dat stelt Marloes Kleinjan na onderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Kleinjan concludeert dat het succesvol stoppen met roken onder jongeren vooral afhangt van hoe verslaafd ze zijn en niet door hoe gemotiveerd ze zijn. "Tot tien jaar geleden dachten we dat jongeren konden stoppen als ze maar echt wilden", legt ze uit. Bij 90 tot 95 procent van rokende tieners van 13 tot 17 jaar oud mislukt de eerste stoppoging.

Vier jaar
Kleinjan deed vier jaar lang onderzoek en betrok daarbij zo'n 10.000 jeugdige rokers en niet-rokers. "Jongeren kunnen al snel verslaafd raken aan sigaretten. Zelfs sporadisch roken of 'onschuldig' experimenteren kan al grote gevolgen hebben."

Moeite
Dat jongeren die veel bloot staan aan rokers in hun omgeving, eerder beginnen met roken, was al bekend. Kleinjan kwam echter ook tot de ontdekking dat deze jongeren verslaafder zijn, minder graag willen stoppen en ook veel meer moeite hebben met stoppen. (br.hln)




» Reageer (0)
26-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arabische vrouwen willen geen lingerie bij mannen kopen


Arabische vrouwen willen geen lingerie bij mannen kopen






 
De religieuze politie heeft lingeriezaken zelfs verboden om paskamers te gebruiken. Klanten betalen daarom eerst voor de lingerie waarna ze het in een openbaar toilet snel uitproberen. 


Een 20-jarige studente
Het is in veel landen haast ondenkbaar, maar in Saoedi-Arabië zijn vrouwen verplicht om lingerie te kopen bij een mannelijke verkoper. Sommige vrouwen pikken dat niet langer en starten een campagne om het systeem te veranderen. "Meisjes voelen zich ongemakkelijk als een man hen lingerie verkoopt. Hij zegt welke maat ze nodig hebben en zit hen van kop tot teen te bekijken", zegt een 20-jarige studente aan BBC.

Gevoelig
Saoedi-Arabië is een van de meest conservatieve landen ter wereld. Ongetrouwde vrouwen en mannen mogen er zelfs niet alleen in één kamer zijn als ze geen familieband hebben. Dan klinkt het uiteraard extra vreemd als vrouwen intieme zaken, zoals de aankoop van lingerie, met een man moeten bespreken. "Dit is gewoon onaanvaardbaar in elk land in de moderne wereld", zegt Reem Asaad, financieel docent aan het Dar al-Hikma Vrouwencollege in Jeddah. Ze leidt een campagne om de mannelijke verkopers in lingeriezaken te vervangen door vrouwen. "Dit is een gevoelig onderdeel van een vrouwelijk lichaam. Je moet kunnen praten over de maat, de kleur en de aantrekkelijkheid. En dat kan je niet doen met een mannelijke vreemdeling. Ik zou er zelfs met mijn vrienden niet over praten", zegt ze.

Beschamend
In de meest conservatieve delen van Saoedi-Arabië zien ze het helemaal niet zitten om vrouwen toe te laten een beroep uit te oefenen, zelfs als het gaat over de verkoop van lingerie. Sommige vrouwen kopen geen lingerie meer in hun eigen land, omdat ze het beschamend vinden dat een man oordeelt of het hen al dan niet staat. Volgens BBC voelt ook de meerderheid van de mannelijke verkopers zich ongemakkelijk. Ze proberen hun beroep zo goed mogelijk uit te voeren, maar vinden het lastig om niets ongepast te doen waardoor ze in moeilijke papieren kunnen geraken.

Geen paskamers
Vaak kopen vrouwen lingerie zonder het eerst uit te proberen. Contact tussen ongetrouwde mannen en vrouwen is immers verboden. De religieuze politie heeft lingeriezaken zelfs verboden om paskamers te gebruiken. Klanten betalen daarom eerst voor de lingerie waarna ze het in een openbaar toilet snel uitproberen. Als de lingerie niet past, kunnen ze zonder problemen hun geld terugkrijgen, maar de meeste vrouwen schamen zich hiervoor en zien hun geld verloren gaan.

Werkloosheid
Asaad begon haar campagne op de netwerksite Facebook. Hoewel ook de pers een mannelijke aangelegenheid is, kan ze in Saoedi-Arabië op heel wat belangstelling rekenen. Eigenlijk bestaat er al een wet die vrouwen toelaat om in lingeriezaken te werken, maar die wordt nog steeds niet toegepast. Hoewel hier geen officiële reden voor gegeven wordt, heeft het ongetwijfeld iets te maken met de werkloosheidsgraad in het land. Een hoop mannen zouden immers op straat komen te staan, terwijl nu al dertien procent van de mannelijke bevolking werkloos is. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiehuis Agatha Christie open voor publiek


Vakantiehuis Agatha Christie open voor publiek






De Engelse vakantievilla waar Agatha Christie haar zomers doorbracht en voorlezingen hield uit haar detectiveromans, is opengesteld voor het publiek.

Er is twee jaar aan de restauratie van het huis gewerkt. Nu ziet het er weer precies zo uit als in de jaren vijftig. De boeken, papieren, bloemen en dozen bonbons staan en liggen er net zo bij als toen Christie gebruikmaakte van het huis in de buurt van Dartmouth in het zuidwesten van Engeland.

De schrijfster kocht het huis in 1939 en bracht er haar vakanties door tot 1959. Negen jaar geleden schonk de familie van Christie het aan een stichting, maar tot nu toe was alleen de tuin toegankelijk voor het publiek. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driejarig meisje opgevoed door hond


Driejarig meisje opgevoed door hond



Hulpverleners hebben in Rusland hebben een nare ontdekking gedaan: een driejarig meisje bleek opgevoed te zijn door de hond. Madina werd naakt op de grond naast de hond aangetroffen met een hondenbot in haar mond. Verontruste buren hadden de hulpdiensten verwittigd. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail.

Warmte en aandacht
Het driejarig meisje leefde samen met haar 23-jarige moeder in een flatje. De vader van Madina verliet het gezinnetje vlak na de geboorte. Mama Anna keek nauwelijks om naar haar dochtertje en was soms een paar dagen spoorloos. Madina zocht dan maar aandacht en warmte bij de hond.

Toen het meisje gevonden werd, kon ze alleen maar ja en neen zeggen. Ze speelde ook nauwelijks met andere kinderen omdat ze die letterlijk van zich afsloeg. De honden bleken Madina's beste vrienden. De peuter nam dan ook hun gewoontes over en gromde als er mensen te dicht in haar buurt kwamen.

Fysiek en mentaal in orde
Mama Anna zorgde er ook niet voor dat het meisje een normale opvoeding kreeg. Zo at Madina vaak van de grond samen met de honden, terwijl Anna zelf aan tafel zat. Ondanks alle onthutsende feiten houdt Anna vol dat ze goed voor haar dochter zorgde.

Madina is ondanks haar verwaarlozing fysiek en mentaal wel in orde en werd inmiddels opgevangen door de kinderbescherming. (br.hln)




» Reageer (0)
25-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het decolleté van de eeuw


Dit is het "decolleté van de eeuw"


http://www.hitzonly.com/wp-content/uploads/2007/04/scarlet-johanson-with-a-new-boyfriend.jpg


Deze decolleté van actrice Scarlett Johansson is tot "decolleté van de eeuw" uitgeroepen.


De foto's werden gemaakt tijdens de Golden Globe Awards van 2006. Johansson droeg er een vrij simpele, knalrode outfit, die tegelijk (of net daardoor?) de borsten van de actrice in de schijnwerpers zette.

De kijkers van tv-zender VH1 konden de outfit van sexy Scarlett wel smaken en verkozen het decolleté tot opwindendste ooit. (br.Gazet van Antwerpen)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op drie draagt langer dan vier dagen zelfde beha


Een op drie draagt langer dan vier dagen zelfde beha


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/MarliesDekkers3.jpg


Amper een op de tien vrouwen draagt dagelijks een frisse beha. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek onder tweeduizend vrouwen. Lingeriefabrikanten noemen het vies, maar uit medische hoek klinken veel minder bezwaren. 'Overdreven hygiëne is een ziekte van deze tijd.' Eline Bergmans

Maar liefst 59 procent van de vrouwen draagt een beha twee tot drie dagen lang. Achttien procent doet vier tot vijf dagen met hetzelfde kledingstuk. Veertien procent - vooral tieners - neemt het helemaal niet zo nauw met de frisheid van lingerie en draagt de beha langer dan zes dagen voor hij in de wasmand belandt. Vrouwen in de vijftig zijn dan weer hygiënischer: ongeveer dertien procent trekt elke dag een schoon exemplaar aan, zo blijkt uit een bevraging van 2.000 vrouwen door het Nederlandse onderzoeksbureau Gfk in opdracht van het modevakblad Textilia .

'Vies', vindt Marijke d'Exelle, communicatieverantwoordelijke in België voor lingerieketen Hunkemöller. Twee tot drie dagen is volgens haar een goed gemiddelde. 'Natuurlijk is het verversen afhankelijk van het huidtype en de hoeveelheid zweet die iemand produceert. Ook het seizoen speelt een rol,' zegt d'Excelle. Ook Anne Van Coppernolle van lingerieproducent Van De Velde (van ondermeer Marie Jo) vindt dat het verversen van je beha van persoon tot persoon afhangt. 'Vergelijk het met je haren wassen,' zegt Van Coppernolle. 'De ene vrouw doet het iedere dag terwijl iemand anders twee keer per week voldoende vindt. Maar een keer in de zes dagen van beha wisselen, vind ik aan de krappe kant.'

Bij Hunkemöller worden per beha gemiddeld twee à drie slipjes verkocht. 'De meeste vrouwen houden van setjes, dus kopen ze enkele onderbroekjes op reserve', zegt Marijke d' Exelle. 'Onze verkoopsters raden klanten aan om elke drie dagen van bustier te wisselen. Dat is ook ideaal voor de kwaliteit van de lingerie.' In tegenstelling tot wat vele vrouwen geloven, is vaak wassen niet slecht voor de levensduur van je beha's. 'Het is wel belangrijk om een beha op de juiste manier te wassen: liefst een korte handwas met een klein beetje wasmiddel in lauwwarm water.'

Opvallend in het Nederlandse onderzoek is dat hoogopgeleide vrouwen het minder nauw nemen met behahygiëne dan vrouwen met een lagere opleiding. Van de hogeropgeleiden doet 40 procent vier dagen of langer met dezelfde beha, tegen 23 procent van de lageropgeleiden. Ook dat aspect hangt volgens Anne Van Coppernolle van Van De Velde samen met het persoonlijke aspect. 'Lageropgeleiden hebben vaker een fysieke job en vervangen daarom sneller hun beha,' zegt Van Coppernolle.

Vanuit medische hoek is er weinig bezwaar tegen het niet dagelijks verversen van je beha. Volgens Frank Van Laer, verpleegkundige en ziekenhuishygiënist in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen, hangt het er in de eerste plaats van af hoe je hygiëne definieert. 'Sociale redenen zoals geurtjes vermijden, zijn de hoofdzaak om regelmatig van beha te wisselen. Je kunt er moeilijk een algemene regel op plakken, maar iedere dag je beha verversen is alleszins verkwistend. Het is geen zone waar je veel last hebt van transpiratie en aan een onfrisse beha zijn ook geen gezondheidsrisico's verbonden. overdreven hygiëne wel een ziekte van deze tijd.' (br.het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorgeefstokjes


Doorgeefstokjes


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/stokjes.jpg


Ik heb het doorgeef stokje gekregen van
 Swiepke , Kathleen , Brigitte, Mieke, Alix , Marro ...waarvoor mijn dank



Het is de bedoeling om dit stokje aan 4 personen door te geven ...ik denk dat zowat iedere blogger van skynet, seniorennet en bloggen  de revue gepasseerd is ...ik wil ook geen onderscheid maken  omdat jullie allemaal mijn vrienden zijn... de personen die nog geen stokje hebben gekregen en er ook graag eentje hebben mogen hem meenemen.

Het is de bedoeling dat jullie naar de 4de map met afbeeldingen gaan op jullie pc, en dan daaruit de 4de foto op jullie blog plaatsen.



Bij mij is het deze foto


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/gegroet.jpg


ware vriendschap is moeilijk te omschrijven
ware vriendschap is een uniek gevoel
een gevoel die je hele leven bij zult blijven
en belandt niet in een modderpoel

ware vriendschap kan niet zomaar verzanden
ook niet bij ruzie of een misverstand
ware vriendschap zal daar nimmer op stranden
vergiffenis houdt de overhand

ware vriendschap zit diep van binnen
koester het als een ruwe diamand
ware vriendschap kan je niet slijpen of ontginnen
zo mooi en fijn als zuiver zilverzand

ware vriendschap is puur en wederzijds
is niet gebonden aan een grens
ware vriendschap overleefd de tand des tijds
bij ware vriendschap ben je een rijk mens




» Reageer (0)
24-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend bij celebs: afvallen met hypnose


Trend bij celebs: afvallen met hypnose




Lily Allen ging van maatje 42 naar 36 dankzij hypnose.
Lily Allen ging van maatje 42 naar 36 dankzij hypnose.




De Britse zangeres Lily Allen ging van maatje 42 naar 36 dankzij hypnose. Maar ook talloze WAG's en andere celebs danken hun slanke lijn aan deze nieuwe therapie, het zou de dieettrend van 2009 worden. De Britse hypnotherapeute Susan Hepburn zegt dat het in 98 procent van de gevallen succesvol is.

Onderbewuste
Susan Hepburn begeleidt heel wat celebs bij het afvallen. "Het gebeurt allemaal via mond-aan-mond reclame. Maar ik mag geen namen noemen. Zelf haat ik diëten, ze werken gewoon niet. Wat ik doe, lijkt er helemaal niet op. Het is een manier om een bepaalde gedachte in iemands hoofd te stoppen. Als je meer wil sporten of gezondere keuzes maken, stop ik dat in je onderbewuste. Ik doe je geloven dat je kan afvallen."

Slechte gewoonten verwijderen
Hepburn verwijdert 'bestanden' in je onderbewuste, bijvoorbeeld slechte eetgewoonten die je in je jeugd ontwikkelde. "Mijn techniek werkt bij bijna alles. Ik help ook voetbalploegen beter presteren en heb zelfs iemand genezen van een banaanfobie." Tijdens een sessie van een uur praat ze over je eet- en sportgewoonten. Maar Hepburn geeft je ook tips over hoe je je metabolisme een boost kunt geven. "Je kunt bijvoorbeeld met je armen zwaaien als je wandelt. Het maakt ze steviger. Of snij je kaas in heel dunne sneetjes. Zo heb je dezelfde smaak, maar neem je minder calorieën op."

Droomlichaam
Tijdens de sessie helpt ze je eerst te ontspannen, waardoor je het gevoel krijgt dat je gaat zweven. Vervolgens prent ze je in dat je alleen zult eten wanneer je honger hebt, te stoppen wanneer je voldaan bent en te genieten van sport. Op voorhand moet je ook een voorbeeld geven van je droomlichaam, tijdens de sessie prent de therapeute het beeld van deze persoon bij je in.

Jezelf hypnotiseren
Vervolgens krijg je ook instructies hoe je jezelf kunt hypnotiseren. Thuis moet je dan dagelijks een kwartiertje relaxatieoefeningen doen waarbij je je droomlichaam visualiseert. Je krijgt ook een lijst met tips: bijvoorbeeld het schrappen van alcohol en het verwijderen van alle weegschalen in huis. Als laatste hou je een eetdagboek bij waarin je alles noteert wat je eet. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Saint Laurents : Veiling van de eeuw


Yves Saint Laurents 'Veiling van de eeuw' begint met record





De sculptuur Madame L.R  van de Roemeen Brancusi.
De sculptuur Madame L.R van de Roemeen Brancusi.


Op de openingsavond van de driedaagse "veiling van de eeuw", de veiling van de kunstverzameling van wijlen de modekoning Yves Saint Laurent, is meteen een record gevestigd: een sculptuur van de Roemeense modernist Constantin Brancusi (1876-1957), Madame L.R (gemaakt tussen 1914 en 1917), werd afgeklopt op meer dan 29 miljoen euro.

Ook een werk van Matisse bereikte, met 32 miljoen euro, een recordprijs. Meteen daarna volgde evenwel een anticlimax. Een ander topwerk uit de collectie, het schilderij Instruments de musique sur un guéridon (Muziekinstrumenten op een pronktafeltje) van Pablo Picasso, vond geen koper omdat het minimumbedrag van 25 miljoen euro niet werd bereikt.

Christie's
De veilingavonden in het Grand Palais in Parijs worden georganiseerd door het Britse Christie's. Yves Saint Laurent en zijn levensgezel Pierre Bergé vergaarden zich op een halve eeuw tijd een 730 artefacten tellende kunstcollectie die een geschatte waarde heeft van zo'n 300 miljoen euro.

Onder het aanbod zit schilderwerk van onder anderen Edouard Manet, Paul Cézanne, Henri Matisse en Picasso, maar ook exclusieve wandtapijten, designmeubelen en zelfs vergulde zilveren bokalen uit het bezit van het voormalige (Britse) koningshuis van Hannover. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijks omelet als ontbijt verlaagt je cholesterol


Dagelijks omelet als ontbijt verlaagt je cholesterol




Door elke dag te starten met een ei, verhoogt je cholesterol niet, maar daalt hij net. Onderzoekers beweren namelijk dat eieren hetzelfde effect hebben als bloeddrukverlagende pillen.

Omelet
Onderzoekers ontdekten dat eieren tijdens de vertering proteïnen produceren die hetzelfde effect hebben als krachtige bloeddrukverlagende medicijnen. Enkele weken geleden bleek nog dat eieren helemaal niet het risico op hartaanvallen verhogen, iets wat lang gedacht werd. Nu blijkt dat ze goed zijn voor je hart en bloeddruk. Vooral een omelet is volgens de wetenschappers succesvol bij het verlagen van je cholesterol. De onderzoekers zeggen wel dat er nog meer onderzoek moet gebeuren.

Ook kaas is goed
Verder blijkt nog uit een ander onderzoek dat het eten van kaas en andere calciumrijke producten het risico op darm- en andere kankers aan verteringsstelsel kan beperken. Vrouwen die het meeste calcium opnamen, hadden 23 procent minder kans op darm- en maagkanker dan degenen die het minst van de stof aten. Bij mannen was het effect minder merkbaar, bij hen beperkte het eten van calcium het risico op de ziekte met slechts 16 procent. Deze personen aten meer dan 1.500 milligram per dag. Een stuk kaas van 100 gram bevat ongeveer 720 milligram calcium. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen geen kaart kunnen lezen


Waarom vrouwen geen kaart kunnen lezen

Ik wel ...!




De clichéverschillen tussen de geslachten werden nogmaals bevestigd door nieuw onderzoek. Het ontdekte namelijk waarom vrouwen geen kaart kunnen lezen en mannen meer kans hebben dingen te verliezen.

Hersenhelften
De onderzoekers toonden aan mannen en vrouwen foto's met kunst. Zo ontdekten ze dat wanneer iemand een beeld apprecieert, een bepaald gebied in de hersenen geactiveerd wordt. Maar bij vrouwen en mannen is dat deel verschillend. Bij mannen wordt slechts de rechterhersenhelft geactiveerd, bij vrouwen beide. De linkerkant van de hersenen controleert gedetailleerde, gesloten observatie. Terwijl de rechter beter is in het coördineren. Daarmee ondersteunt dit onderzoek dat mannen beter zijn in oriëntatie, terwijl vrouwen zich meer bewust zijn van de objecten rond hen.

Mannen- en vrouwenwerk
De onderzoekers speculeren dat deze verschillen in de hersenen ontstaan zijn in de vroege evolutie van de mens. Jagen is traditioneel een mannenwerk, het vergt coördinerende vaardigheden om dieren te lokaliseren. Vrouwen hadden vroeger de taak fruit te verzamelen, daarvoor moesten ze zich heel bewust zijn van hun omgeving. (br.hln)




» Reageer (0)
23-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat mannen niet kunnen weerstaan


Wat mannen niet kunnen weerstaan


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/sexy.jpg



Lang haar is altijd onweerstaanbaar voor mannen: losjes gedragen, proper gewassen. Klaar!


Draag wat je flatteert, en je kan niks fout doen.

Lingerie scoort altijd, zeker als je je er goed en sexy in voelt.


http://www.fashion.nl/getImage.aspx?imageid=315cc4fb-9641-4f84-922c-c93959b99b1b
Hoge hakken verlegt de aandacht naar de benen.


"Mannen zijn niet zo moeilijk, want ze denken maar aan een ding." Een veel gehoorde en even vaak bevestigde uitspraak. Maar mannen zijn niet de domhoofdige bonobo's waarvoor ze versleten worden, en sommige dingen maken wel degelijk het verschil. Je (toekomstige) geliefde zal het misschien niet (onmiddellijk) bewust opmerken, maar de onbewuste effecten zijn minstens zo belangrijk. Dus, wat merken mannen wél op?

Steve Santagati schreef er een boek (The Manual, een handleiding tot mannen) vol over. "De eerste indruk is nog altijd de eerste indruk. Met je persoonlijkheid zal je hem niet aantrekken als er ook geen verzorgd plaatje bij hoort."

1) Lingerie
Het hoeft niet duur te zijn, zolang het niet doet denken aan oma's of in pakketjes verkocht wordt. Hij vindt het sexy, zeker als jij het sexy draagt. Vele vrouwen voelen zich anders als ze mooie lingerie dragen, en zeggen zelfs met meer zelfvertrouwen rond te lopen. Dát effect toont dat je lingerie bij je past. Voor mannen maakt het niet zoveel uit wát je draagt, al zijn ze minder fan van beha's met veel kant.

2) Schoenen
Eigenlijk gaat het niet om de schoenen zélf, behalve als het om (hoge) hakken gaat. Mannen zijn er wild van omdat het je benen én kont sexy toont. Voor de rest zien ze echt niet welk merk je draagt, en hoe elegant de lijn is? ze zien echter wél wat je houding is en wat je uitstraalt, en dat is uiteindelijk deels afhankelijk van de schoenen die je draagt.

3) Je kapsel
Ze merken misschien nauwelijks dat het geknipt is, maar dat betekent niet dat ze er niet om geven. Integendeel. Kleur en coupe zijn echter niet belangrijk, wel dat het proper is. Liefst lang, en een beetje warrig. Simpel is goed genoeg, al moet je saai (en kort) absoluut vermijden.

4) Jurken
Eén gouden regel: kies er eentje dat je 'troeven' accentueert. Wie klein is, focust op hakken; wie wat kilootjes te verbergen heeft, kiest voor iets losser zodat niet elk detail duidelijk is zonder de vormen volledig te verstoppen. Ook een hit: jurken waarin je kont niet 'vast' zit. Wie groot is, zou voldoende huid moeten bedekken én gaat beter voor langere jurken.

5) Sexy boven- en ondergoed
Topjes die wat decolleté tonen, slips of strings die onweerstaanbaar zijn: elke vrouw zou er minstens een paar van in huis moeten hebben.

6) Bril
In een modieus exemplaar, waarin je ogen goed te zien zijn en dat goed onderhouden is, ben je sexy. Punt.

De rest kan mannen niet schelen. Het merk, het mode-kleur of net niet, de snit... dat speelt allemaal geen rol. Netjes, verzorgd en een tikje (of twee) sexy, meer moet dat niet zijn.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!