Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai kan turnen, golfen en basketten


Papegaai kan turnen, golfen en basketten






Papegaaien staan erom bekend heel wat kunstjes te kunnen uitvoeren, maar AJ is wellicht de strafste ter wereld. Zoals heel wat van zijn soortgenoten is hij in staat te praten en op bevel zijn baasje een hand/poot te geven. Wat de vogel zo speciaal maakt, zijn de sportprestaties die hij levert: AJ turnt als een volleerde topatleet, slaat moeiteloos een golfbal in een hole en voert een dunk uit als Michael Jordan in zijn beste basketdagen.

Vinger is brug
De Indiase ringnekpapegaai is meesterlijk afgetraind door zijn baasje Dave Cota uit Florida. Bij het begin van het filmpje speelt AJ nog als een topacteur voor dood. Na het bevel om recht te staan, volgt een lange reeks wonderbaarlijke tricks. De 18-jarige vogel klimt eerst op een vinger van zijn baasje die hij gebruikt als brug om enkele enkele behendige turnoefeningen uiterst lenig uit te voeren.

Golfbaan van 2.200 euro
Op de mini-golfbaan (ter waarde van zo'n 2.200 euro) wordt het nog leuker. AJ scoort niet alleen een 'birdie', hij haalt op vraag van Dave ook keurig het balletje weer uit de hole, waarna hij zijn huzarenstukje nog eens overdoet. Ook in het basketten is AJ erg bedreven. "Put the ball in the basket" herhaalt de unieke vogel wel drie keer, terwijl hij via een laddertje op het basketveld klimt en als een NBA-ster een dunk scoort.

Tv kijken
Dave Cota (40) vindt zijn papegaai de sportiefste van de wereld. "Het lijkt alsof hij echt alles kan uitvoeren wat ik hem voordoe. Ik heb hem al sinds hij heel jong was en hij is altijd al sportief geweest. Golf is duidelijk zijn favoriete sport, want hij kijkt er zelfs naar op tv. Omdat hij golf zo leuk vindt, heb ik veel geld gestoken in zijn eigen golfterrein en zijn eigen golfmateriaal." (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blondines kleuren massaal hun haar voor serieuzere look


Blondines kleuren massaal hun haar voor serieuzere look


30 procent van de blonde werkneemsters in Groot-Brittannië kleurt haar lokken bruin om op de werkvloer serieuzer genomen te worden.


Professionelere look
De onderzoekers ontdekten dat 62 procent van de mensen ook werkelijk denkt dat brunettes er een professioneler uitzien. Britse werkneemsters volgen daarom massaal het voorbeeld van Scarlett Johansson en zangeres Fergie, ze kiezen voor een serieuzere look met een bruin kapsel. Zo hopen ze niet ontslagen te worden tijdens de huidige economische crisis.

Uiterlijk
Onderzoeker Dan Hadley: "Het huidige economische klimaat zorgt er duidelijk voor dat vrouwen meer aandacht aan hun uiterlijk op het werk besteden, ze zijn zelfs bereid van haarkleur te veranderen. Het is ongelooflijk hoe je haarkleur ervoor kan zorgen dat mensen je volledig anders bekijken."

Promotie
38 procent van de blondines gelooft dat haar kleur van lokken haar carrière heeft tegengewerkt in het verleden. 38 procent van degenen die de overstap waagden, gelooft dat ze dankzij haar bruine kapsel serieuzer wordt genomen door haar baas. 25 procent van hen kreeg zelfs een promotie nadat ze van haarkleur veranderde.

Seksleven
Maar ook het seksleven van vrouwen is afhankelijk van de haarkleur. Roodharigen hebben drie keer seks per week, bij brunettes is dat twee keer. Blondines blijken het avontuurlijkst te zijn. 25 procent van hen staat open voor nieuwe dingen en 1 op 5 had al eens seks in een veld, 5 procent vrijde al eens op een trein. Verder blijkt dat blondines meer onenigthstand beleven, 65 procent van hen dook al eens in bed met iemand die ze de dag zelf pas leerden kennen. Brunettes zijn het 'braafst', minder dan de helft van hen beleefde een flirt van 1 nacht. Als laatste gaan zwartharigen het vaakst vreemd en zijn blondines het trouwst. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzaamste kat ter wereld doodgereden in Spanje


Zeldzaamste kat ter wereld doodgereden in Spanje





Een drachtige Iberische Lynx is eind vorige week dood gevonden in een Spaans natuurreservaat. De Iberische Lynx, ofwel pardellynx, is de zeldzaamste katachtige ter wereld. Een Spaanse milieuambtenaar zei dat het dier was aangereden en dat er vervolgens een aantal malen op was geschoten.

Het vrouwtje werd gevonden in het nationaal park Donana in Andalusië, een van de slechts twee gebieden ter wereld waar de Iberische Lynx nog in het wild voorkomt. Volgens het Spaanse ministerie voor milieuzaken zijn er nog maar tweehonderd exemplaren. Daarmee is het de zeldzaamste soort kat op aarde. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude liefde roest niet: Saoedi van 97 trouwt met jeugdliefde


Oude liefde roest niet: Saoedi van 97 trouwt met jeugdliefde




Na bijna 80 jaar en twee huwelijken heeft een 97-jarige Saoedi eindelijk het huwelijksbootje met zijn nu 90-jaar oude jeugdvlam zien komen aandrijven. Dat heeft de Arabische krant al-Hayat vandaag gemeld.

Gereserveerd voor andere man
Mohammed Eid uit al-Noairija had als jongeman vergeefs de hand gevraagd van een meisje. Het was volgens de oude stamtraditie "gereserveerd" voor de zoon van een oom langs vaderskant. Maar het meisje kende geen geluk in de liefde.

Zes huwelijken
Noch in haar eerste gearrangeerd huwelijk, noch in de echtverbintenissen met vijf andere mannen. Twee van hen overleden en wellicht lieten de vier anderen zich van haar scheiden omdat ze hen geen kinderen kon baren.

Single
Toen een jaar geleden de tweede vrouw van Mohammed Eid overleed, ging de man op zoek naar zijn jeugdliefde. Met succes. De vrouw leefde nog en was single. Op haar negentigste moest ze niet meer gehoorzamen aan mannelijke bloedverwanten en stemde ze in met het huwelijksaanzoek.

Gezondheidstest doorstaan
Beiden doorstonden de gezondheidstest die in Saoedi-Arabië voor een huwelijk is voorgeschreven en ondertekenden meteen een huwelijkscontract. Er komt ook een feest. De jonggehuwden vertelden al-Hayat dat de weinige overlevers uit hun jeugd allemaal hebben beloofd naar de huwelijksfuif te komen. Een groot feest wordt het zeker, want Eid heeft 42 kinderen en kleinkinderen. (br.hln)




» Reageer (0)
17-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk kikkers laatste hoop op regen in India


Huwelijk kikkers laatste hoop op regen in India



http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/kikkers.jpg?t=1237297694



Priesters in India hebben twee kikkers gehuwd. De geestelijken hopen zo de regengoden gunstig te stemmen. Het koppel kon op heel wat belangstelling rekenen.

"Huwelijk laatste hoop op regen"
Tweeduizend gasten waren afgekomen op de trouwpartij van bruid Bijuli wat donder betekent en bruidegom Barun, wat dan weer staat voor wind. De kikkers werden verwend met een smakelijk diner. Op het menu stonden vliegen en muggen. De huwelijksceremonie vond plaats in Guwahati, in het noorden van India. De streek wordt getroffen door aanhoudende droogte. "Het was een prachtig huwelijk. We hopen nu dat het snel begint te regenen. We hebben echt nood aan regen, de toestand is hopeloos. Het huwelijk is onze laaste hoop", besluit een woordvoerder uit de streek. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat mama's echt willen op moederdag: geen kinderen


Wat mama's echt willen op moederdag: geen kinderen




Moeders willen helemaal geen bloemen, pralines of een nieuwe stofzuiger voor moederdag. Wat ze echt willen is tijd voor zichzelf, zónder de kinderen. Dat blijkt uit een ondervraging van 500 moeders.
22 procent van de moeders verkoos een dagje ik-tijd, nog eens 20 procent koos toch voor de traditionele bloemen of een kaartje. Chocolade (14 procent), parfum (12 procent) of net méér tijd met de kinderen (11 procent).

"Moederdag is eigenlijk de perfecte dag om een beetje ik-tijd op te eisen. Het eerste dat moeders verwaarlozen is zichzelf." Dat is de mening van Karen Hastings, voorzitter van Cupcake, een club voor moeders, aanstaande moeders en hun familie.

"Eindelijk laten vrouwen het niet allemaal rond de kinderen draaien", jubelt cultureel antropoloog Jean Smith. "Het draait al 364 dagen per jaar om de kinderen. Moeders kunnen best een dag per jaar voor zichzelf opeisen. Zo zullen ze nog een betere moeder zijn op alle andere dagen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil iemand asjeblieft seks hebben met mijn zoon?


"Wil iemand asjeblieft seks hebben met mijn zoon?"




De Britse Lucy Baxter (50) gaat donderdagavond een opmerkelijke oproep doen tijdens het programma Real Britain op de BBC: ze zoekt een sekspartner voor haar 21-jarige zoon Otto. Otto heeft het Downsyndroom. "Ik heb hem zijn hele leven op het hart gedrukt dat hij niet abnormaal is, dat hij dezelfde verwachtingen van het leven mag koesteren als iedereen en daarom wil ik tot het uiterste gaan om hem ook hierbij te helpen", zegt moeder Baxter.

Met de rugzak door India
De alleenstaande Lucy Baxter uit Steventon in Oxfordshire adopteerde Otto als baby. Hij heeft drie broers: James (27), Titus (14) en Raphael (7), die ook het Downsyndroom hebben.

Otto zit niet stil. Hij speelt toneel - was te zien in opvoeringen van Macbeth en The Canterbury Tales - en trok zelfs met de rugzak door India en Japan. Alleen, met de meisjes wil het niet lukken.

Jackie & Sarah
"Er was Jackie", glundert Otto. "Ze was erg knap en gaf me vier kussen. En er was Sarah. Die gaf me een tongzoen. Ze ging me nog bellen, maar da's alweer een paar maanden geleden en ik zit nog altijd te wachten."

Moeder Baxter zocht onder meer op sociale netwerksites om een date voor Otto te regelen, maar verder dan een gesprek heeft dat nog niet geleid. "We moeten daar geen doekjes om winden", zegt ze, "de enige reden waarom het niet lukt, is Otto's handicap."

Kritiek
Ze beseft ook dat veel mensen een probleem zullen hebben met haar oproep voor seks-zonder-meer. "Maar geloof mij, ik zou niet liever hebben dan dat Otto een echte relatie krijgt en ooit misschien zelf vader wordt. Alleen, het gaat er nu om dat hij een ervaring kan opdoen en delen die voor zijn leeftijdsgenoten vanzelfsprekend is. Want onder de gedachte dat het niet kan lijdt hij nu."

Prostituee
"Desnoods gaat hij naar een prostituee. Ik heb al met de gedachte gespeeld om met Otto naar Amsterdam te gaan, of Las Vegas. Ik ben daar nuchter in: miljoenen mannen gaan naar de hoeren. Maar laten we eerst dit proberen." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkiger tussen 25 en 34 jaar

Gelukkiger tussen 25 en 34 jaar






Niet de middelbare schooljaren, maar wel de gouden jaren als twintiger of dertiger zijn de gelukkigste van je leven. In deze periode heb je al wat meer financiële zekerheid, en dienen er zich nog weinig kopzorgen aan met bijvoorbeeld kinderen of het kopen van een huis. Een onderzoek onder 25.000 respondenten in 18 verschillende landen door MTV Networks, maakt dat duidelijk.

Segmenten
De jongerenmarkt lijkt groter dan gedacht, niet alle 25 tot 34 jarigen zijn over dezelfde kam te scheren. Reclamejongens lonken voluit naar deze leeftijdscategorie en doen er alles aan om hen te bereiken. Deze categorie heeft de mogelijkheid om centjes uit te geven en ze hebben nog voluit interesse in de jeugdcultuur.

De threenagers, goed voor 6 % van de 25 tot 34-jarigen, scoren nog laag op zowel emotionele als functionele volwassenheid. Zij zitten nog het meest in de experimentele fase. De ambitieuze presteerder volgt: deze dertiger heeft het gevoel nog niet alles bereikt hebben en is op zoek naar geld, populariteit en belangrijkheid. De grootste groep zijn de nostalgische dromers (34%) en de gevestigde presteerders (41%). De eersten hebben het gevoel vast te zitten omdat ze te vroeg verantwoordelijkheden hebben gekregen, gevestigde presteerders voelen zich daar net goed bij en zijn al helemaal gesetteld. (br.hln)




» Reageer (0)
16-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lakei vernielt tapijt van Queen: 65.000 euro schade


Lakei vernielt tapijt van Queen: 65.000 euro schade

Oh arme die man


Archiefbeeld van de Picture Gallery in Buckingham Palace.


Een lakei in Buckingham Palace heeft de blunder van zijn leven begaan. De man stootte een karretje met warme dranken om en hielp zo een gloednieuw tapijt naar de haaien. De schade bedraagt 65.000 euro. Dat meldt The Telegraph.

Wiel breekt af
Een wiel van het karretje brak af en de kannen met thee en koffie spetterden uit over het tapijt dat amper twee dagen voordien was vernieuwd. Die operatie had drie dagen geduurd. De zaal in het paleis van de Britse Queen is immers zo groot als twee tennisvelden.

Verkeerd schoonmaakproduct
Het schoonmaakpersoneel heeft een week lang met man en macht gewerkt om de schade te herstellen. Ze hebben daarbij blijkbaar de verkeerde producten gebruikt, met als resultaat dat de schade nog groter werd.

Geen reserve meer
Er werd een gespecialiseerde firma ingeschakeld, maar het tapijt bleek niet meer te redden. Een groot stuk moest vervangen worden. Gevolg is, dat alle reserve is opgebruikt. Als er nu nog iets gebeurt, moet de hele Picture Gallery weer een nieuwe vloerbekleding krijgen.

Tijdelijke kracht
En de arme lakei? De man werkte als tijdelijke kracht op het paleis. Insiders beweren dat hij nu wel op zoek mag naar een andere job. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ooglift is meest gegeerd


Ooglift is meest gegeerd






Een ooglidcorrectie zou de meest favoriete cosmetische ingreep zijn, gevolgd door een borstvergroting, liposuctie en een facelift. Dat blijkt uit een Nederlandse rondvraag bij 2.600 vrouwen.







Bij de ondervraagden heeft 69 procent al een cosmetische ingreep ondergaan. De anderen overwegen het wel te doen.

Ontevreden
1 op de 10 dames is ontevreden over het resultaat. De reden is meestal onvoldoende informatie te hebben opgezocht over de kliniek en de behandelende arts.

Te snel
De ontevreden dames lieten de ingreep vaak al na 1 jaar, uitvoeren. De tevreden dames doen langer over het traject: zij raadpleegden vaker informatiebronnen als internet, tijdschriften, beurzen en familie of vrienden.

Leeftijd
Meer dan de helft van alle ondervraagden vindt dat plastische chirurgie onder de 18 jaar verboden moet worden. Meetal wordt de ingreep tussen de 40 en 55 jaar ondergaan. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nieuw Fifties museum


Nieuw Fifties museum


http://img3.imageshack.us/img3/8895/gerritrietveld.jpg


Nederland heeft er in Utrecht een nieuwe museumwoning uit de fifties bij, waar straks alle architectuur- en designfreaks van over de hele wereld naartoe zullen komen.

Het is bovendien een hoogst origineel museum, namelijk een flat in een sociale woonwijk die in 1956-'57 ontworpen werd door de bekendste modernistische architect van Nederland: Gerrit Rietveld. Hij is de man die de meubelkunst in 1918 op zijn kop zette met zijn Rood-Blauwe stoel en in 1924 de bouwkunst met zijn Rietveld-Schröderhuis (eveneens een in Utrecht te bezoeken museumwoning) Maar hij was ook na de oorlog actief, onder meer in de sociale woningbouw. In het Robijnhof realiseerde hij een fraai complex van woningen en flats die onlangs werden gerestaureerd onder leiding van Bertus Mulder, een van de vroegere medewerkers van Rietveld. Van één flat werd het gehele interieur gereconstrueerd, van het kolenhok tot de zitkamer. Alles werd bovendien gestoffeerd met origineel vintagemeubilair.

Je kunt de flat van het Robijnhof 13 zowel individueel als in groep bezoeken, maar onder begeleiding van een gids.  (br.Knack.be )



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op de vier Belgen heeft last van allergie

Eén op de vier Belgen heeft last van allergie




Eén op de vier Belgen heeft last van een allergie. Over tien jaar zal dat aantal oplopen tot één op de drie. Twintig jaar geleden was dat nog maar één op de tien, zegt de Astma en Allergiekoepel vzw in de kranten Het Belang van Limburg en de Gazet Van Antwerpen.

Milieu
Dat steeds meer mensen met een allergie kampen, komt onder meer omdat ons leefmilieu erg veranderde. Er bevinden zich veel meer allergene stoffen in de lucht. Voorbeelden daarvan zijn stoffen verspreid door luchtverfrissers of een kopieerapparaat. Mensen met gevoelige luchtwegen kunnen hierdoor nieuwe allergieën ontwikkelen.

Antibiotica
Naast de leefomgeving zijn ook antibiotica de boosdoener. "Ons immuunsysteem is aangetast doordat we te veel antibiotica slikten en omdat we te hygiënisch zijn", zegt Christine Baelus van de Astma en Allergiekoepel vzw in de krant.

Huisstofmijt
Grootste oorzaak van allergische reacties blijft de huisstofmijt, gevolgd door pollenallergie (hooikoorts) en dierenepitheel (haren en huidschilfers). De laatste jaren rukt ook voedselallergie op. Oorzaak: we eten meer nieuwe voeding zoals tropisch fruit. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Charles schudt beentjes los met Braziliaanse schoonheid


Prins Charles schudt beentjes los met Braziliaanse schoonheid






Prins Charles heeft bij zijn vierdaags bezoek aan Brazilië van de nood een deugd gemaakt. Na de debatten over het behoud van het regenwoud blies de prins wat stoom af met een Braziliaanse danseres. Zijn vrouw, Camilla Parker Bowles, kon zijn danspasjes naar verluidt wel smaken.

Naast de milieukwesties kondigde de prins ook een partnerschap aan om jongeren sneller aan werk te helpen. Alvorens naar Ecuador af te reizen, ontmoette hij nog enkele Braziliaanse staatshoofden. Ook de Galapagos-eilanden mogen zich aan een bezoekje verwachten. (br.hln)











» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postkaartje na 47 jaar besteld

Postkaartje na 47 jaar besteld


US Postal weet ook niet waarom het kaartje zolang achterbleef.



US Postal weet ook niet waarom het kaartje zolang achterbleef.
Een verzekeringsmakelaar heeft een postkaartje in de bus gekregen dat in 1962 verstuurd werd. De Amerikaan kent de afzender niet.

Geen reden voor vertraging
Dave Conn uit Hudson, Ohio keek vreemd op toen hij zijn brievenbus lichtte en het kaartje zag van Fran, een dame die hij niet kent, schrijft Akron Beacon Journal. De man ging op zoek naar het verhaal achter het postkaartje. Het kwam van de journalist Fances B. Murphey, die vaak reisde en kaartjes stuurde naar vrienden. Hij stuurde het naar Marion White, die in 1988 stierf. De reden voor de vertraging van de bestelling is onduidelijk. "Ik weet ook niet waarom het kaartje zo lang achtergebleven is. Het belangrijkste is dat het alsnog opgemerkt werd en besteld werd", zegt Victor Dubina van US Postal Service. Conn zelf weet nog niet wat hij met het kaartje gaat aanvangen. (br.hln)




» Reageer (0)
15-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiling van Suske en Wiske


Veiling van Suske en Wiske-tekeningen brengt 250.000 euro op




Het Antwerpse veilinghuis Bernaerts heeft een grote stripveiling georganiseerd, waarop meer dan 350 loten onder de hamer gingen. Zowat de helft waren originele tekeningen van Suske en Wiske, waaronder de pentekeningen van Willy Vandersteen voor "De Dulle Griet". De 55 tekenplaten van dat album, die afzonderlijk verkocht werden, brachten samen 42.950 euro op. De hele veiling, die de naam "De Magische Matinée" droeg, leverde in totaal circa 250.000 euro op.

Daverend succes
Bernaerts organiseerde de veiling op vraag van de erfgenamen van Vandersteen. Toen de striptekenaar in 1990 overleed, liet hij een omvangrijke stripproductie na. Eerder al deed de familie afstand van de originele tekeningen van nevenreeksen als Bessy, De Rode Ridder en Robert en Bertrand. Nu ging voor het eerst een aanzienlijke collectie Suske en Wiske items onder de hamer.

"We zijn heel tevreden, want de veiling was een daverend succes. Slechts een tiental loten werden ingehouden en de rest is allemaal verkocht", zei veilingmeester Mon Bernaerts na afloop.

Tekeningen 'De Dulle Griet'
"Er werd zwaar geboden op stripalbums in perfecte staat. Ze brachten soms een veelvoud op van de geschatte prijs. Zo was een eerste druk van "Prinses Zagemeel" uit 1949 geschat op 800 euro, maar werd hij verkocht voor 2.200 euro. Hetzelfde voor het album "Lambiorix" uit 1950: dat was geschat op 500 euro en ging uiteindelijk voor 1.500 euro naar zijn nieuwe eigenaar."

Ook de tekeningen verkochten als zoete broodjes. Die van "De Dulle Griet" werden geschat op 600 tot 900 euro per plaat met vier stroken, maar werden verkocht voor 1.000 tot 2.500 euro per plaat. Na de plaat per plaat veiling, die eerst voorlopig werden toegekend, konden kopers ook een hoger bod uitbrengen op het geheel, maar er was niemand die daarop in ging. Alle platen van "De Dulle Griet" samen brachten 42.950 euro op. Die van "De Junglebloem" 17.300 euro in totaal. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Afrikaan zwemt met enorme leeuwin die hem knuffelt


Zuid-Afrikaan zwemt met enorme leeuwin die hem knuffelt

Prachtig filmpje om te zien...



De Zuid-Afrikaan Kevin Richardson leidt een uniek bestaan. De wetenschapper bestudeert het gedrag van dieren en leeft, speelt en slaapt tussen wilde beesten die als de gevaarlijkste ter wereld beschouwd worden. Zo knuffelt de 34-jarige zoöloog met een enorme leeuwin (185 kg!) met wie hij ook gaat zwemmen. Het levert ontwapenende beelden op vanuit zijn 'Kingdom of The White Lion'.

Band
Door zijn ongewone werkmethoden heeft Richardson een hechte band met de wilde dieren opgebouwd. In de Magaliesburg-bergen in de buurt van Johannesburg neemt hij vaak een verkoelende duik in de Crocodile River. De 185 kg zware leeuwin Meg komt dan achter hem aan gezwommen en pakt hem vast alsof ze zijn vrouw was.

Verrijking
"Die zwemervaring kwam er louter voor de verrijking van het bestaan van Meg", legt Kevin Richardson uit. "Dat is één van de redenen waarom ik denk dat mijn dieren zo relaxed zijn: dankzij hun enorm verrijkt bestaan. Zij die willen, gaan met me zwemmen, anderen gaan een eindje wandelen en nog andere verkiezen gewoon een deuggdoend dutje onder een boom.

Bedreigd
Meg (7) en haar zus Amy leven in het 'Kingdom of The White Lion'. Naast leeuwen verblijven er ook hyena's en luipaarden in het 650 hectaren grote park, dat onderzoek naar roofdieren financiert en ook sensibeliseringscampagnes over de hele wereld. Kevin is er vooral op uit om bedreigde diersoorten van de ondergang te redden. In 15 jaar viel het aantal leeuwen die in het wild leven terug van 350.000 naar amper 25.000. Hij trad al op in enkele documentaires en werkt ook aan een film over zijn werk.

Voorzichtig
De wereld kijkt met grote verbazing naar zijn omgang met wilde dieren. "Mensen denken dat Mag me aan stukken gaat scheuren met haar klauwen. Af en toe voel ik inderdaad weleens een stevige krab, maar dat is dan onopzettelijk. Het bewijst alleen maar hoe voorzichtig en gecontroleerd ze met me wil omgaan. Als we gaan zwemmen, is ze zo opgewonden als een hond die je meeneemt voor een ritje in de auto. Je bent aan het zwemmen en plots zie je een volwassen leeuwin in hondenslag (of moet ik zeggen leeuwenslag) naar je toe zwemmen. Een onbeschrijflijk gevoel." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maten kinderschoenen kloppen niet

Maten kinderschoenen kloppen niet




Kijk niet naar de maat bij kinderschoenen, want deze is zelden betrouwbaar. Beter is de kleintjes op blote voeten te laten lopen. Dat concluderen Oostenrijkse wetenschappers na een grondig onderzoek.

Betere houding
Vaak wordt gedacht dat jonge kinderen schoenen nodig hebben om te leren lopen. "De waarheid is dat kinderen zonder schoenen het beste leren lopen", concludeert onderzoeker Wieland Kinz. "Zo leren ze een betere houding aan te nemen. Het beste is om ze pas schoenen te geven op het moment dat ze deze nodig hebben voor de warmte of voor de veiligheid."

Soepel
Moet het eerste paar schoenen stevig zijn om meer steun te geven? "Zeker niet", weerlegt Kinz opnieuw. "Hoe stijver de schoenen, hoe meer de voeten en het lopen worden beperkt. Soepele schoenen zijn veel beter."

Passen
Ook over de maat valt wat te vertellen. Schoenmaten zijn immers niet betrouwbaar. Bij ruim 90 procent van alle onderzochte schoenen blijkt de maat niet te kloppen. Schoenmaat 23 blijkt vaak niet groter dan maat 21.

Passen en meten is de boodschap: goed passende schoenen zijn ongeveer 1 tot anderhalve centimeter langer dan de voeten. Dan is er voldoende ruimte en dat zit veel comfortabeler.
Meet de voeten en de binnenkant van de voeten, zo ben je zeker.
Vertrouw vooral niet op het oordeel van de kleintjes, zij kunnen echt niet inschatten of hun schoentje wel of niet past.

Tweede keuze
Opmerkelijk: tweedehands schoenen mogen wel en zijn niet persé slecht voor de voeten. "Als de schoenen niet zijn afgedragen en afgesleten, is er geen reden om ze niet te gebruiken. Het scheelt geld en grondstoffen."

Dure schoenen
Idem voor de prijs: dure schoenen niet altijd beter. De maataanduiding van dure schoenen bleek net zo belabberd als de goedkopere varianten. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe oliegolf dreigt voor Australische stranden


Nieuwe oliegolf dreigt voor Australische stranden










In Australië wordt de impact van de olie die de stranden van Queensland overspoeld heeft, nu pas duidelijk. Enkele dagen geleden verloor een schip voor de kust een grote hoeveelheid olie. Intussen blijkt dat ruim twee keer zoveel olie als eerst verwacht gelekt is. En het ergste moet volgens de autoriteiten mogelijk dit weekend nog komen.

Veel vrijwilligers
Mensen staan in lange rijen aan te schuiven om te helpen met het schoonmaken van de stranden. De olie ligt verspreid over zestig kilometer kustlijn, maar toch weigeren de autoriteiten de hulp van veel vrijwilligers. Het schip dat in stormachtig weer in de problemen raakte, is weggevoerd voor herstellingen. Volgens de Australische Maritieme Unie had de ramp nog erger kunnen zijn als de haven een tweede schip in het slechte weer toelating had gegeven om uit te varen.

Tijdbom
Er wordt ook gevreesd dat 31 vermiste containers als een soort tijdbom liggen te wachten op een botsing met andere schepen. Een tweede golf olie dreigt de mooiste stranden ter wereld bovendien te overspoelen. Op sommige plaatsen is de olielaag tot tien centimeter dik. (br.hln)




» Reageer (0)
14-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo blijf je verslaafd aan elkaar


Zo blijf je verslaafd aan elkaar







De beste remedie om samen te blijven: creëer je eigen gewoontes als koppel. Gemiddeld heb je twee weken nodig om nieuwe dingen aan te leren, zestig dagen om ze opnieuw af te leren. Met deze liefdesrituelen, gelezen op Flair.be, ben je mooi op weg om eeuwig verslaafd te blijven aan elkaar.

1. Deel een tv-programma
Of je nu voor blokken, de laatste show of een spannende tv-reeks kiest, samen voor de buis is zoveel leuker. Kies een programma dat je kan delen.

2. Neem samen een siësta
Geniet ervan om in het weekend even samen een break te nemen. Misschien val je niet meteen in slaap maar ontspannend is het zeker!

3. Begin je week samen in de douche
Een goed begin van de week: douche samen op maandagochtend. De beste remedie om nooit meer tegen een nieuwe week op te kijken.

4. Een net-thuis-knuffel-moment
Wacht even met de praktische zaken te regelen, hou je nog even in om te vertellen hoe je dag was en geef elkaar gewoon eerst een knuffel. Hoe meer fysiek contact, hoe gezonder een mens is, dus waarom profiteer je niet van het moment?

5. Vier elke week een avond feest
Kies één weekavond uit als jullie feestavond. Ofwel ga je uit eten, ofwel kook je voor elkaar, ofwel neem je samen een relaxerend bad. Zorg ervoor dat je in ieder geval elke week een avond samen gepland hebt waar niemand tussen kan komen.

6. Eigen taaltje
Niemand weet hoe jullie zijn boterhammen met choco en banaan noemen, welke term hij gebruikt voor jouw paarse schoentjes, of welke naam die rare neef van jullie krijgt. Ontwikkel je eigen woordjes die niemand kent, geheimpjes zijn goed voor de intimiteit.

7. Duik samen onder de lakens
Ga op hetzelfde moment naar bed, zelfs al blijft eentje van jullie nog even lezen. Samen in bed liggen zorgt ervoor dat je elkaar niet uit het oog verliest.

8. Zeg het op jouw manier
Maak er een gewoonte van om elkaar af en toe te zeggen hoe graag je elkaar ziet. Dat moet niet met woorden, misschien hou je meer van een massage, van koffie op bed of van een vette knipoog. Zorg er alleen voor dat je partner het niet vergeten kan.

9. Ontbijt samen
Hoe druk de dag ook mag worden, dit moment nemen ze jullie niet meer af: jullie ontbijt-à-deux.

10. Kleed je op voor het avondeten
Soms is die oude, uitgeleefde joggingbroek zo verleidelijk maar neem toch de moeite om leuk gekleed aan tafel te verschijnen. Het maakt jullie gewone avondeten meteen een stuk meer bijzonder en je vriend verdient het toch ook om je elke dag in volle glorie te zien? (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Supermanstrip verkocht voor 317.000 dollar


Eerste Supermanstrip verkocht voor 317.000 dollar








Een exemplaar van het eerste album van Superman is verkocht voor de som van 317.000 dollar (234.194 euro). De prijs voor het album in 1938 bedroeg 10 cent. Het opbod dat twee weken geleden op het internet werd gelanceerd, bereikte onmiddellijk de som van 200.000 dollar (154.697 euro). Op het laatste nippertje overschreed een bod de grens van 300.000 dollar (232.045 euro).

In totaal werd er 89 keer geboden op het album. Noch de verkoper, noch de koper zijn bekend. De kaft van het zeldzaam exemplaar 'Action Comics' toont de held met rode - blauwe cape en het logo 'S'. Hij houdt een groene auto tegen in het midden van doodsbange voorbijgangers. Het personage Superman werd door twee Amerikanen, Jerry Siegel en Joe Shuster, uitgevonden. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!