Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




20-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaappillen helpen (deels) omdat je in hun werking gelooft

Slaappillen helpen (deels) omdat je in hun werking gelooft


http://static1.hln.be/static/photo/2012/6/2/13/20121220104202/media_xll_5416678.jpg


Ongeveer de helft van de voordelen die slaappillen bieden, zijn niet het gevolg van die pillen zelf. Dat blijkt uit een nieuwe internationale studie. Het gaat veeleer om een placebo-effect, een positief psychisch effect dat ontstaat door het geloof in de werking van de pillen.

Voor de studie werd de informatie van 13 klinische experimenten gebruikt, waar meer dan 4.300 proefpersonen aan deelnamen.

"Onze analyse toonde aan dat een aantal veelvoorkomende slaappillen effectief de tijd verkorten die nodig is om in slaap te vallen", zei professor Niroshan Siriwardena van de University of Lincoln. "Maar ongeveer de helft van het effect van de pillen is een placebo-antwoord."

Eens dat effect buiten beschouwing gelaten wordt, hebben de pillen volgens de wetenschappers slechts een "twijfelachtige klinische betekenis". "Bovendien bleek er geen bewijs te zijn dat slaappillen ook andere voordelen hebben voor mensen met slaapproblemen, zoals hun slaapkwaliteit of hoe ze overdag functioneren", aldus de onderzoeksleider.

Integendeel zelfs, want de slaappillen hebben voor sommige patiënten ook negatieve neveneffecten, zoals geheugenverlies of vermoeidheid. "We weten uit andere studies dat ongeveer een vijfde last krijgt van neveneffecten. En één op de honderd oudere mensen krijgen te maken met een valpartij, breuk of verkeersongeval na gebruik van de pillen."

Siriwardena pleit dan ook voor psychologische behandelingen tegen slapeloosheid, want "die zijn op korte termijn even effectief als slaappillen en werken op lange termijn zelfs beter".

Het onderzoek werd uitgevoerd door wetenschappers van de University of Lincoln, de Harvard Medical School en de University of Connecticut. De resultaten werden gepubliceerd in het 'British Medical Journal'.



» Reageer (0)
19-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer kerstcadeautjes zijn tweedehands

Steeds meer kerstcadeautjes zijn tweedehands


http://static0.hln.be/static/photo/2012/10/14/9/20121219185345/media_xll_5415789.jpg


Een pakje onder de boom is niet altijd spiksplinternieuw, integendeel: tweedehandscadeautjes zitten in de lift. Er wordt een toename van 6 à 20 procent gezien, afhankelijk van de winkel.

Uit een bevraging van troc.com bij 1.000 Belgen in januari 2012 bleek dat 11 procent vorig jaar al een tweedehandscadeautje onder de boom had gelegd.

Een trend die zich dit jaar schijnt door te zetten. De tweedehandsketen ziet zijn verkeer met 20 procent stijgen tijdens de eindejaarsperiode.

De populairste tweedehandscadeaus tijdens de vorige feestdagen waren:
- boeken, cd's en dvd's (42 procent)
- kledij of mode-accessoires (19 procent)
- Sport- en vrijetijdsartikelen (12 procent)

We doen het vooral voor de aantrekkelijke prijs (66 procent) en 32- procent vindt het gewoon leuk om op de tweedehandsmarkt op zoek te gaan naar hét ideale kerst- of sinterklaascadeau. Ook de  originaliteit is vaak een doorslaggevende factor om voor een tweedehands geschenk te kiezen (30 procent).

"Mensen zijn zich ervan bewust dat ze met tweedehandscadeaus heel wat geld kunnen besparen. We merken eveneens dat een steeds breder publiek geïnteresseerd is in tweedehandsartikelen", verklaart Pierre Boseret van Troc.com.

Chantal Heymans van Cash Converter bevestigt dat. "De eerste twee weken van december lag de omzet al 10 procent hoger dan vorig jaar. Bovendien zien we ook heel wat nieuwe klanten. Een trend die zich al jaren doorzet en niet conjunctuurgevoelig is."

Voor Heymans is er niet enkel het financiële aspect dat een rol speelt. "Er is ook een ecologisch aspect. Mensen gaan valoriseren wat ze hebben, zodat bepaalde objecten een tweede leven kunnen gaan leiden. Ze gooien minder snel weg."

Marc Willem van Komosie, de koepel rond 117 Kringwinkels: "We zien op jaarbasis een toename in de verkoop van 6 à 10 procent. Tweedehands is wel in en we koppelen dat aan een aangename winkelervaring. In deze periode hebben we niet zo'n 'boom', maar bepaalde zaken zoals feestkledij zitten wel in de lift." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Weg met energiedrankjes bij studeren: koffie werkt even goed

Weg met energiedrankjes bij studeren: koffie werkt even goed


http://oi49.tinypic.com/qpmly1.jpg


Studenten die al een voorraad energiedrankjes ingeslagen hebben voor de komende weken zijn eraan voor de moeite. Want hoewel van ingrediënten zoals guarana en ginseng gezegd wordt dat ze een boost geven aan lichaam en geest, blijkt cafeïne het enige bruikbare ingrediënt in de drankjes. Koffie drinken is dus even effectief.

Nochtans wordt nog steeds beweerd dat energiedrankjes de fysieke en cognitieve prestaties verbeteren. Dat kan wel kloppen, maar enkel omdat er een serieuze dosis cafeïne in zit. Ingrediënten zoals ginseng, glucuronolacton, guarana, taurine, en vitamine B zijn dus ondergeschikt. "Er is een zeer groot gebrek aan bewijs dat bevestigt dat deze ingrediënten een boost geven aan je prestaties", staat te lezen in de conclusie van het onderzoek.

De wetenschappers analyseerden tientallen studies die het effect van de ingrediënten bestudeerde, zowel op zichzelf als in combinatie met cafeïne. Met uitzondering van zwak bewijs voor glucose- en guaranaextracten werd niet bewezen dat de ingrediënten van energiedrankjes op zichzelf bijdragen tot de verbetering van fysieke en/of cognitieve prestaties.

Bovendien zijn ze ook ongezond. Eerder dit jaar bleek al dat energiedrankjes zo'n 14 keer keer meer cafeïne bevatten dan frisdranken. Zo'n hoog gebruik werd gelinkt aan diabetes, hartproblemen en gedragsstoornissen.

Daarnaast waarschuwen veel artsen ook voor de extra kilo's waartoe de drankjes kunnen leiden bij kinderen, aangezien ze niet genoeg bewegen om de extra calorieën te verbranden. Zij vinden zelfs kinderen nooit energie- of sportdrankjes mogen krijgen, aangezien ze tot 270 calorieën kunnen bevatten. "Voor sportende kinderen is gewoon water nog steeds het allerbeste", besluit onderzoeksleidster dr. Holly Benjamin. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ouderen vaakst mishandeld door eigen familie

Ouderen vaakst mishandeld door eigen familie


http://static3.hln.be/static/photo/2012/0/13/9/20121218183841/media_xll_5413119.jpg


Als ouderen mishandeld of misbehandeld worden, dan is dat niet zelden door de eigen familie. Vrouwen zijn daarbij vaker het slachtoffer dan mannen. Dat stelt gerontologe Els Messelis in haar boek 'Geweld tegen oudere vrouwen in de thuissituatie'. De mis(be)handeling is vooral op psychologisch en financieel vlak, maar ook fysieke en seksuele wanpraktijken komen voor.

De meeste ouderen willen zolang mogelijk thuis blijven wonen. Els Messelis waarschuwt: "Dat geeft familieleden wel de kans om geweld te gebruiken of de personen te mishandelen of misbehandelen. Daarbij zijn het vooral de vrouwen die moeten incasseren."

Het gaat om verschillende soorten geweld. "In eerste instantie gaat het om psychologische mis(be)handeling, in tweede instantie om financiële misbehandeling en vervolgens om schending van rechten en verwaarlozing." Volgens de gerontologe is ook fysieke en seksuele mis(be)handeling niet uitgesloten.

Thuiszorgverleners zijn vaak de enigen die toegang hebben tot deze groep ouderen, aldus Messelis. "Zij moeten zowel de alertheid als de vaardigheden hebben om problematische situaties te detecteren en er adequaat mee om te gaan. Daarbij is inzicht in de verhoudingen van de gezinsleden, het opmerken van risicofactoren en signalen van groot belang."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe kaartlezer combineert e-bankieren en eID

Nieuwe kaartlezer combineert e-bankieren en eID


http://static0.hln.be/static/photo/2012/3/6/0/20121218204123/media_xll_5413350.jpg


Een nieuw soort kaartlezer zal zowel kunnen dienen voor elektronisch bankieren als voor de elektronische identiteitskaart. Klanten van Belfius krijgen de lezer vanaf de tweede helft van 2013. Staatssecretaris voor de Modernisering van de Openbare Diensten Hendrik Bogaert (CD&V) verwacht dat de andere banken zullen volgen en juicht de schaalvergroting voor de e-governmenttoepassingen toe.

"Dit zal veel e-government dichter bij burgers en bedrijven brengen. Iedereen heeft een eID en nu al gebruiken 5 miljoen mensen een digipass."

Nu zijn er zowat een miljoen eID-lezers. Met de 1,2 klanten van Belfius die elektronisch bankieren en die de nieuw kaartlezer krijgen, komt er zowat een verdubbelingvan het aantal mensen dat via eID gebruik kan maken van de zowat 500 e-governementtoepassingen met de elektronische identiteitskaart. Tax-on-web is wellicht het bekendste voorbeeld, maar ook toegang tot het containerpark, boeken uitlenen of bepaalde documenten opvragen kan via eID.

Als alle banken het voorbeeld van Belfius volgen zouden meer dan tien miljoen mensen bereikt kunnen worden, hoopt Bogaert.

Vasco, het bedrijf dat de nieuwe digipass levert, lijkt dat te bevestigen: het bedrijf meldt "contacten hebben met andere bedrijven, ook buiten de banksector".

Het bedrijf ontwikkelde ook het platform mydigipass.com. Gebruikers kunnen via die website en via één autentificatie gebruikmaken van aangesloten applicaties, bijvoorbeeld van bedrijven.

Voor Belfius laat de nieuwe kaartlezer enkele vereenvoudigingen toe. Zo zou je bijvoorbeeld van thuis uit een adreswijziging kunnen doorgeven met de eID. Voor bancaire verrichtingen blijft de bankkaart, en dus niet de eID, evenwel nodig (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jamie Cullum - Everlasting Love

Jamie Cullum - Everlasting Love

Klik op de foto om hem te beluisteren






Jamie Cullum (Malmesbury (Wiltshire), 20 augustus 1979) is een Britse jazzpianist en -zanger. Hij behoort tot de populairste jazzartiesten aan het begin van de 21e eeuw.

Zelf noemt hij de muziek op zijn nieuwere albums geen pure jazz, maar jazz met een vleugje rock en pop. Een populaire benaming voor deze stijl is jazzpop. Zijn eerste cd Heard it all before wordt over het algemeen wel als 'echte' jazz beschouwd.

Op zijn negentiende, terwijl hij aan de Universiteit van Reading studeerde, bracht hij zijn eerste plaat uit: Jamie Cullum Trio — Heard it all before. Door dit album kwam hij in contact met bassist Geoff Gascoyne en speelde hij op Gascoynes album Songs of the summer. In 2002 nam Cullum zijn tweede album Pointless nostalgic op, maar zijn doorbraak naar een groot publiek kwam met Twentysomething in 2003. Op dit album, dubbel-platina in het Verenigd Koninkrijk, speelt hij naast eigen nummers ook covers van Jimi Hendrix (Wind cries Mary), Jeff Buckley (Lover, you should've come over), Radiohead (High And Dry) en Pharrell Williams (Frontin).

Jamie Cullum is getrouwd met model en schrijfster Sophie Dahl.

In Nederland werd Jamie Cullum bekend tijdens North Sea Jazz 2004. De man die lange tijd vaste drummer van Jamie was, Sebastiaan de Krom, komt uit Nederland. In Nederland was hij onder andere te zien tijdens Nijmegen Rockin' Park en in Paradiso.

Ter promotie van zijn vierde album Catching Tales (dat in september 2005 uitgekomen is) heeft hij op 14, 15 en 16 december de Heineken Music Hall aangedaan.

29 april 2006 stond hij in de line up van Koninginnedag een uur lang te spelen op het Museumplein te Amsterdam. Als statement droeg hij een shirt van zangeres Anouk die zeer geliefd is bij Jamie.

Op 23 juli 2006 speelde Jamie Cullum weer in Nederland in het Zuiderpark in Den Haag. Hier was het 1-daags festival Arrow Rock Jazz In The Parc georganiseerd, met onder meer New Cool Collective en Wende Snijders. Jamie Cullum zette opnieuw een set neer van meer dan 2 uur voor het 8500 koppen tellende publiek.

Op het album van de Haarlemse hiphop-band Relax, Pirates Among Puppets, speelt hij mee met het nummer "Bittersweet".

Op 12 juli 2009 speelde Jamie Cullum opnieuw op het drie-daagse jazzfestival North Sea Jazz. Dit festival betekende in 2004 zijn doorbraak in Nederland.

Na Catching Tales duurde het vier jaar voordat de Brit een nieuw album zou uibrengen. Dit kwam ook omdat zijn vaste twee bandleden Geoff Gasgoyne en Sebastiaan de Krom na zeven jaar hetzelfde repertoire zin hadden in wat anders en Jamie verlieten. Percussionist Tom Richards bleef wel. Met nieuwe muzikanten en een nieuwe producer maakte Jamie het album The Pursuit, waarop hij voor het eerst gebruik maakt van meer elektronische muziek.

In 2006 gaf hij een concert in Vorst Nationaal met vooral nummers van zijn nieuwe cd 'Catching Tales' en datzelfde jaar was hij één van de headliners op het folkfestival van Dranouter.

Op 19 juli 2009 trad hij ook op op het Gent Jazz Festival. Hij bracht er een mix van oude en nieuwe nummers, met o.a. zijn nieuwe nummer I'm all over it now.

Op 14 augustus 2011 trad hij op in Antwerpen op Jazz Middelheim.



» Reageer (0)
18-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frietchinees is Vlaamse Woord van het Jaar

Frietchinees is Vlaamse Woord van het Jaar


http://oi45.tinypic.com/fo2mmh.jpg


Frietchinees is het 'Vlaamse Woord van het Jaar 2012'. Het woord voor een Aziatische frituurhouder is de opvolger van onder meer stoeproken en tentsletje. Dat hebben de organisatoren Van Dale Uitgevers vanochtend bekendgemaakt. Frietchinees haalde 36 procent van de stemmen. Ruim 22.000 mensen brachten hun stem uit. De top drie bestond verder uit respectievelijk miserietaks en anticoalitie. De verkiezing 'Woord van het Jaar' telt ook enkele subcategorieën, die woorden bevatten die door het publiek ingezonden werden.

In de subcategorie Jongerentaal werd 'yolo' woord van het jaar. Yolo is de afkorting van het Engelse You only live once en wordt gebruikt als excuus als jongeren iets leuks gaan doen, bijvoorbeeld als ze uitgaan in plaats van huiswerk te maken. In de subcategorie Lifestyle haalde het woord 'wrijftelefoon' het, een telefoon met een touchscreen. 'Gangnamstijl' werd het woord van het jaar in de categorie Sport/amusement. Dat woord verwijst naar een dansstijl waarbij men een ruiter imiteert en komt van de hit Gangnam style van de Koreaanse hiphopartiest PSY.

In de categorie Economie schopte 'sjoemelstroom' het tot woord van het jaar. Sjoemelstroom duidt op elektriciteit die door energiebedrijven als groene stroom wordt aangeboden, maar in feite grijze stroom is die vergroend is door de aankoop van duurzaamheidscertificaten. 'Foefelakkoord' werd ten slotte verkozen in de categorie Politiek. Een foefelakkoord is een akkoord tussen werkgevers en vakbonden om geen sociale verkiezingen te organiseren.

De 'Woord van het Jaar'-verkiezing van Van Dale wordt sinds 2007 georganiseerd in het hele Nederlandse taalgebied. Sinds 2010 bestaat er een afzonderlijke Nederlandse en Vlaamse verkiezing. Vorig jaar haalde stoeproken het in Vlaanderen van onder andere frietrevolutie en heen-en-weerkind. Project X-feest is het favoriete nieuwe woord van dit jaar in Nederland. Een project X-feest is een feest dat enorm uit de hand loopt omdat er veel gasten komen die via sociale media zijn uitgenodigd.

De nominaties voor het 'Woord van het Jaar' werden door Van Dale zelf bepaald. De genomineerde woorden in de subcategorieën werden gekozen door het Vlaamse publiek. De Woord van het Jaarverkiezing werd in voorgaande jaren in Vlaanderen gewonnen door de woorden stoeproken (2011), tentsletje (2010), ontvrienden (2009), swaffelen (2008) en bokitoproof (2007).

In navolging van de verkiezing van het Woord van het Jaar ging Ketnet de voorbije weken samen met Van Dale voor het tweede jaar op rij ook op zoek naar het 'Kinderwoord van het Jaar'. Dat is 'Kingsize' geworden. 'Kingsize' is een bestaand woord en betekent 'heel groot', maar in het kindertaalgebruik in Vlaanderen heeft het een extra betekenis gekregen: 'super, geweldig, fantastisch'. Andere genomineerde woorden waren 'chillaxen' (een combinatie van chillen en relaxen), 'chips' (een vloek: in plaats van 'shit'), 'i-les' (een les met de i-pad), en 'jufferen' (met je vinger in de lucht de aandacht van de juf vragen).



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichaam uit zesde eeuw gevonden onder as van Japans Pompeii

Lichaam uit zesde eeuw gevonden onder as van Japans Pompeii


http://static0.hln.be/static/photo/2012/17/11/14/20121218161947/media_xll_5412794.jpg


Archeologen op de Harunaberg, het Pompeii van Japan, hebben de goed bewaarde resten van een man uit de zesde eeuw opgegraven. De man werd, in zijn wapenuitrusting, levend verbrand terwijl hij probeerde te vluchten bij een vulkaanuitbarsting. Volgens de archeologen gaat het waarschijnlijk om een belangrijk persoon.

De vulkaan bevindt zich in het centrum van het land, 110 km ten noordoosten van Tokio.

Het gebied rond de vulkaan wordt het Pompeii van Japan genoemd. De wapenuitrusting van de man bestaat uit metalen platen die met elkaar verbonden zijn met lederen bandjes, een voor die tijd moderne techniek die geïmporteerd werd uit het Koreaanse schiereiland.

Volgens een van de archeologen is die wapenuitrusting rond dezelfde tijd in Japan komen aanwaaien als het paardrijden. De uitrusting zou ook heel gesofisticeerd zijn, wat "aantoont dat die persoon een hoge positie bekleedde in de maatschappij. Die man moet een soort van regionale leider geweest zijn



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kolen binnen tien jaar belangrijkste energiebron

Kolen binnen tien jaar belangrijkste energiebron


http://static1.hln.be/static/photo/2012/13/15/2/20121218112655/media_xll_5411897.jpg


Binnen tien jaar zijn kolen de meest gebruikte brandstof in de wereld en niet langer olie. Dat komt vooral door de grote vraag in China en India. Dat heeft Maria van der Hoeven, hoofd van het Internationaal Energie Agentschap (IEA), laten weten.

Volgens de laatste voorspelling van het IEA ligt het gebruik van kolen wereldwijd al in 2017 bijna gelijk aan de olieconsumptie.

De opkomst van kolen is slecht nieuws voor het milieu. Het verstoken ervan gaat gepaard met veel uitstoot van broeikasgassen.

De honger naar kolen heeft te maken met de grote voorraden die er van zijn. Tegelijkertijd groeien de economieën van landen als India en China snel.

Alleen in de Verenigde Staten loopt de vraag terug. In Europa neemt de vraag voorlopig nog toe. Volgens het IEA heeft dat te maken met de hoge gasprijs in Europa en de relatief lage kosten voor CO2-uitstoot. Vanaf 2017 voorziet de organisatie dat het kolengebruik ook in Europa afneemt.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk zetten op borsten kan kanker voorkomen


Druk zetten op borsten kan kanker voorkomen


http://static2.hln.be/static/photo/2012/4/7/13/20121218084152/media_xll_5411413.jpg


Door een beetje druk te zetten op je borsten kan je voorkomen dat kwaadaardige borstcellen zich ontwikkelen tot kanker. Dat blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek. Experimenten toonden aan dat fysieke druk de cellen kan terugbrengen naar hun normale groeipatroon. Die ontdekking zou kunnen leiden tot nieuwe behandelingen.

"Mensen weten al eeuwen dat fysieke druk ons lichaam kan beïnvloeden", zegt Gautham Venugopalan van het onderzoeksteam van de University of California. "Als we gewichtjes heffen, dan worden onze spieren sterker. De zwaartekracht is essentieel om onze botten sterk te houden. En nu toonden we ook aan dat fysieke kracht een rol kan spelen in de groei - en terugval - van kankercellen."

In het experiment werden kwaadaardige borstepitheelcellen gekweekt in een gel, die geïnjecteerd werd in flexibele siliconen kamers. Op die manier konden de wetenschappers druk zetten tijdens de eerste fases van de celgroei, door de cellen handmatig samen te drukken.

En wat bleek? Na enige tijd begonnen de samengedrukte kwaadaardige cellen te groeien op een meer normale en georganiseerde manier. Eens de structuur van het borstweefsel weer normaal was, stopten de cellen met groeien, zelfs nadat er geen druk meer werd uitgeoefend. Cellen die tijdens het experiment niet werden samengedrukt bleven daarentegen zitten met een lukrake en ongecontroleerde groei die leidt tot kanker.

"Kwaadaardige cellen vergeten niet volledig hoe ze gezond kunnen zijn, ze hebben alleen de juiste signalen nodig om hen terug in een gezond groeipatroon te krijgen", legt dr. Venugopalan uit. "En een vroeg signaal, in de vorm van samendrukking, lijkt de cellen terug op het spoor te krijgen", voegt professor Daniel Fletcher er nog aan toe.

Maar dat wil niet zeggen dat het team borstkanker vanaf nu wil bestrijden met drukkende beha's. "Het samendrukken zal geen behandelingsmethode worden, maar het geeft ons wél nieuwe aanwijzingen die helpen om de te behandelen moleculen en structuren op te sporen", aldus professor Fletcher. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonnie Raitt - Runaway

Bonnie Raitt - Runaway

Om haar te beluisteren druk op de foto






Bonnie Raitt (Burbank (Californië), 8 november 1949) is een Amerikaanse zangeres, liedjesschrijfster en gitaarspeelster.

Ze is de dochter van Broadway musicalster John Raitt. Ze begon gitaar te spelen toen ze twaalf jaar oud was. Na de middelbare school begon ze in Rhythm and Bluesclubs te spelen. In 1983 werd ze geloosd door haar platenlabel, Warner Bros. Records, onder andere vanwege alcohol- en drugsgebruik, maar verdween allerminst uit de muziekscene.

Na meer dan 20 jaar opnames en optredens, bereikte Bonnie Raitt succes met haar tiende album. "Nick of Time" kwam in de top te staan in de Verenigde Staten en won drie Grammy Awards. Tegelijk kreeg ze een vierde Grammy voor haar duet "In the Mood" met John Lee Hooker op zijn album "The Healer".

Hierna kreeg ze nog drie Grammy Awards voor haar album uit 1991, "Luck of the Draw", waarna ze in 1994 nog twee Grammy's kreeg met haar album "Longing in Their Hearts".



» Reageer (0)
17-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hartendief



http://oi50.tinypic.com/142y2y1.jpg


Hij is zo lief
een echte hartendief
Hij kijkt met zijn trouwe hondenogen
je zo liefdevol aan
Geld en bezit tellen niet mee
Wat zij geven is zo zuiver en puur
Gelukkig voor de mens dat er dieren zijn
Hij is nooit te moe om liefde te geven
Verdedigd zijn baasje zolang hij zal leven
Zo een onvoorwaardelijke trouw
vind je bij de mensen niet gauw



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassende tips die rimpels bestrijden

Verrassende tips die rimpels bestrijden


http://static0.hln.be/static/photo/2012/9/6/4/20121217151447/media_xll_5410069.jpg


Rimpels en andere uiterlijke teken en van veroudering associëren vrouwen steevast met negatieve dingen. Toch is het voorkomen van fijne lijntjes eenvoudiger dan je denkt. Door op kleine dingen te letten, zie je er makkelijk wat jonger uit.

Op je rug slapen
Als je in bepaalde posities in bed ligt, krijg je slaaprimpels. Dit zijn groeven in de bovenste lagen van je huid. Wie op zijn zij slaapt, krijgt rimpels op de wangen en de kin, met je gezicht naar beneden liggen, geeft je fronslijnen boven de wenkbrauwen. Slaap op je rug om dit in de toekomst te voorkomen.

Meer zalm eten
Zalm en andere zoetwatervissen zijn een goede bron aan proteïne. Deze vissoorten zijn ook rijk aan omega 3-vetzuren. Experts zeggen dat deze essentiële vetzuren de huid voeden en deze jeugdig houden door rimpels te beperken.

Bril kopen
Door steeds dezelfde uitdrukking te maken, moeten je gezichtsspieren te veel werken. Hierdoor vormen zich groeven onder de oppervlakte van de huid, wat uiteindelijk een rimpel wordt. Zorg ervoor dat je je ogen gewoon open kunt houden door de juiste bril te kopen. Ook een zonnebril kan rimpels voorkomen, dit beschermt de huid tegen de zon en voorkomt dat je gaat loenzen.

Fruitzuren smeren
Deze natuurlijke fruitzuren verwijderen de bovenste laag van dode huidcellen, het maakt poriën minder, fijne lijntjes en rimpels aan de oppervlakte minder zichtbaar. Sterkere vormen van AHA's kunnen de productie van collageen een boost geven. Dit maakt je gezicht wel gevoeliger voor de zon, zorg dus voor een beschermende crème.

Wassen
Kraantjeswater maakt je huid droog en verwijdert natuurlijke oliën die beschermen tegen rimpels. Als je je gezicht te vaak wast, haal je ook de natuurlijke bescherming van de huid weg. Gebruik daarom een speciale hydraterende gezichtszeep.

Vitamine C
Sommige studies toonden aan dat vitamine C de productie van collageen verhoogde, dit helpt te beschermen tegen UVA en UVB-stralen, het vermindert donkere plekjes en roodheid. L-Ascorbisch zuur werkt het beste om rimpels te verlichten.

Soja
Soja verbetert het uitzicht van je huid en kan deze zelfs beschermen tegen schadelijke elementen. Studies suggereren dat als je dit op je huid smeert of als supplement inneemt, dit zelfs kan beschermen tegen schade door de zon. Dit voedingsmiddel verbetert de structuur en stevigheid van de huid. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste sprookje Hans Christian Andersen ontdekt

Eerste sprookje Hans Christian Andersen ontdekt


http://static0.hln.be/static/photo/2012/1/13/12/20121213015613/media_xll_5398737.jpg


Een Deense onderzoeker heeft het allereerste sprookje van Hans Christian Andersen ontdekt in de nationale archieven van Denemarken. Dat schrijft de Deense krant Politiken.

Het sprookje heet 'De vetkaars' en is vermoedelijk geschreven toen Andersen nog op school zat, gezien de ruwe schrijfstijl. Het sprookje gaat over een kaars die moeite heeft zijn plekje in de wereld te vinden, totdat hij een tondeldoos ontmoet die hem aansteekt. Een tondeldoos is min of meer de voorloper van de lucifer.

De Deense schrijver Andersen leefde tussen 1805 en 1875 en is bekend van sprookjes als De prinses op de erwt, De kleine zeemeermin en Het meisje met de zwavelstokjes. Zijn sprookjes zijn over de hele wereld beroemd, ook in Azië. Vooral in China en Japan zijn Andersens verhalen geliefd.

Ejnar Stig Askgaard, gespecialiseerd in het leven van Andersen, noemt de ontdekking in Politiken sensationeel. "Deels omdat het zijn eerste sprookje moet zijn en deels omdat het aantoont dat Andersen al op jonge leeftijd geïnteresseerd was in sprookjes, nog voor hij schrijver was. Het was een geweldige ervaring om het verhaal voor het eerst te lezen."

Andersen groeide op in Odense, als zoon van een schoenlapper. Zijn vader overleed toen Andersen nog maar 11 was en zijn moeder was verslaafd aan de drank. Door naar Kopenhagen te gaan en zich daar te storten op het leven in het theater wist hij zich langzaam omhoog te werken. Het verhaal over 'Het lelijke eendje' wordt wel als autobiografisch gezien, Andersen steeg enorm op de sociale ladder: van schoenlapperszoon tot lieveling van de Europese koningshuizen.

Andersen schreef het sprookje over de kaars voor mevrouw Bunkeflod, zij was een vertrouweling van de jonge Andersen. Bunkeflod schreef het verhaal over en stuurde het naar een bevriende familie. Dat exemplaar is nu gevonden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer vraag naar uitstel van betaling bij de apotheker

Steeds meer vraag naar uitstel van betaling bij de apotheker


http://static2.hln.be/static/photo/2012/8/4/4/20121217123407/media_xll_5409574.jpg


Almaar meer patiënten kunnen hun geneesmiddelen niet meer betalen en vragen aan de apotheker om hun betalingen uit te stellen. Dat blijkt uit een tweejaarlijks onderzoek van het vaktijdschrift De Apotheker. Bovendien zorgt de crisis ervoor dat de mensen besparen op hun medicatie.

Vijftig procent van de apothekers in Franstalige België en dertig procent in Nederlandstalig België wordt geconfronteerd met de vraag om de betaling van medicijnen uit te stellen.

Bijna 9 op de 10 (88 procent) Nederlandstalige apothekers en 7 op de 10 (69 procent) Franstalige krijgen bovendien geregeld de vraag om goedkopere alternatieven van geneesmiddelen te verkopen. De meeste apothekers (81 procent) wijzen er geregeld zelf op dat er goedkopere versies van geneesmiddelen voorhanden zijn.

Zeventig procent van de Belgische apothekers zegt ten slotte dat patiënten door de crisis minder geneesmiddelen kopen, wat een stijging betekent van twintig procent ten opzichte van twee jaar geleden.

"We weten uit ervaring dat apothekers vroeger vrij gemakkelijk een uitstel van betaling accepteerden bij mensen die ze kenden, maar dat dat nu steeds minder gebeurt omdat de vraag zo groot is", legt Desirée De Poot, de hoofdredacteur van De Apotheker, uit. "Bovendien zijn er behoorlijke wachttijden in verband met de zogenaamde Bf-medicatie, waarbij een adviserende geneesheer een attest moet geven vooraleer de medicatie wordt terugbetaald. Soms kunnen mensen niet wachten tot het attest in orde is en moeten ze heel veel betalen aan de apotheker." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De hipste en raarste alternatieven voor 'oma' en 'opa'

De hipste en raarste alternatieven voor 'oma' en 'opa'


http://static0.hln.be/static/photo/2012/8/2/7/20121217111904/media_xll_5409232.jpg


Te gewoon, te ouderwets of de grootouder in kwestie voelt er zich te oud door: er zijn tal van redenen om de klassieke 'bomma' en 'bompa' of 'oma' en 'opa' te dumpen. In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is de trend al een tijdje aan de gang, en ook bij ons raakt het meer ingeburgerd. Opvallend is dat daarbij vaak wordt teruggegrepen naar andere talen.

De babyboomgeneratie wordt grootouder en dat is er aan te merken. Als de eerste generatie die het voor de wind ging, houden ze graag de touwtjes in handen. Oud worden is hun grootste nachtmerrie en als het eerste kleinkind eraan komt zijn ze in de wolken... en doodsbang.

Bang dat ze 'bomma en bompa' worden, bang dat ze die grijze haren en dat (nakende) pensioen  niet meer kunnen weglachen. Dus wille ze (soms stiekem, soms openlijk) kiezen hoe kleinzoon of -dochter hen zal noemen... met de raarste namen tot gevolg.

Iets typisch Amerikaans? Misschien, maar ook bij ons duiken varianten op voor bompa, vake, pepe en opa, zoals:




-    Opi
-    Papi/pappy/pappie
-    Papoe
-    Peetje
-    Bompi
-    Pepère
-    Nono
-    Papsie
-    Poe
-    Vava
-    Pipa
-    Grompie
-    Brompa/Brompi
-    Poepoe
-    Tataia


Oma's (bomma, meme, moeke) hebben nog meer keuze:

-    Omi
-    Mamie
-    Moemoetje
-    Moetje
-    Nanny
-    Memère
-    Bobonne
-    Nona
-    Meetje
-    Marraine
-    Nini
-    Bonny
-    Moetie/Muti
-    Moemoe
-    Moesjke
-    Mima
-    Granny
-    Nomi
-    Mimi

De variaties lijken eindeloos.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze week is de slechtste tijd van het jaar voor onze slaap

Deze week is de slechtste tijd van het jaar voor onze slaap


http://oi49.tinypic.com/8tnr.jpg



De eindejaarsperiode is een van de drukste en meest stresserende momenten van het hele jaar. Dit treft voornamelijk ons slaappatroon. Uit recente Britse cijfers blijkt dat tal van vrouwen deze week elke nacht slechts vijf uur kunnen rusten.

Ondanks de vermoeidheid, familiale spanningen en financiële zorgen vindt bijna de helft van de mannen dat vrouwen de kerststress overdrijven. Een derde van hen meent zelfs dat ze het er beter vanaf zouden brengen als zij verantwoordelijk zouden zijn voor de festiviteiten. 40 procent van de Britse vrouwen vertrouwt haar man echter niet als gastheer van het kerstfeest. 85 procent van de dames beweert dat mannen niet begrijpen hoeveel moeite een perfecte kerst kost of de stress die deze feestdag veroorzaakt.

42 procent van de vrouwen zegt dat het organiseren van Kerstmis de meest stresserende taak van het jaar is. Twee op de vijf vreest dat ze dan kritiek zullen krijgen van familie en vrienden. Vooral het entertainen van gasten, het plannen van maaltijden, het vernederd worden door een partner of kind zijn hun grootste zorgen.

De week voor Kerstmis is ook de slechtste periode van het jaar voor de nachtrust. Bijna de helft van de Britten mist dan 21 uur slaap, 45 procent slaapt dan slechts vijf uur per nacht, terwijl acht uur de aanbevolen hoeveelheid is. Vier op de tien volwassenen staat deze week een uur vroeger op om nog feestelijke voorbereidingen te treffen.

Psychologe Corinne Sweet: "De stress van kerst kan vermeden worden als mensen hier lagere verwachtingen van hebben. Las af en toe een pauze in door een dutje te houden, dit kan wonderen verrichten wanneer je niet genoeg hebt geslapen. Zorg er ook voor dat je af en toe wat tijd voor jezelf inlast." Slaapexpert en professor Chris Idzikowski voegt daar aan toe: "Het is belangrijk dat je een regelmatig slaappatroon aanhoudt als voorbereiding op de feestdagen. Slaperigheid kan even gevaarlijk als drinken zijn en mensen moeten hier rekening mee houden wanneer ze achter het stuur kruipen of iets anders doen waarvoor ze zich moeten concentreren." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kilte



http://oi49.tinypic.com/2pq0w3n.jpg


Een koude wind
waait door mijn hart
als een bries
van onzuiver lucht
de kilte heeft
mijn hart omringt
met stilte en eenzaamheid
de warmte van de liefde
die ik altijd voelde
in mijn hart
is nu als een
kille grot
de warmte heeft geen vat
Het geruis galmt door
tot hij mijn oren doet trommelen
lieve woorden
hoor ik slechts niet meer
enkel..
het langzaam kloppen
van mijn kille hart..



» Reageer (0)
15-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 procent meer cafés failliet in eerste jaar na rookverbod


13 procent meer cafés failliet in eerste jaar na rookverbod


http://static2.hln.be/static/photo/2012/4/9/8/20121128160156/media_xll_5362013.jpg


In het eerste jaar na het algemeen rookverbod zijn in België 820 cafés failliet gegaan. Dat is een stijging met 13,6 procent tegenover het jaar ervoor, zo meldt La Dernière Heure.

De cijfers hebben betrekking op de twaalf maanden voor en de twaalf maanden na 1 juli 2011, de dag waarop het algemeen rookverbod in werking trad.

Federaal minister van Middenstand Sabine Laruelle (MR) zegt in haar antwoord op een parlementaire vraag dat het nog te vroeg is om een oorzakelijk verband te leggen tussen het algemeen rookverbod en de stijging van het aantal faillissementen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18, 34 of 55-plusser: zo ziet jouw perfecte man eruit

18, 34 of 55-plusser: zo ziet jouw perfecte man eruit


http://static1.hln.be/static/photo/2012/15/12/14/20121214171515/media_xll_5402969.jpg


Als je terugkijkt op het verleden, dan begrijp je niet altijd waarom je met bepaalde mannen een relatie aanging. Nochtans is dat volgens nieuw onderzoek volkomen normaal, aangezien de smaak van een vrouw verandert naarmate ze ouder wordt. Er is dus een 'perfecte man' voor elke periode in een vrouwenleven.

Dat wil zeggen dat de leeftijd van een vrouw vaak bepalend is voor de karakteristieken waar een vrouw naar op zoek gaat in een man. De bevindingen uit het jaarlijkse 'LoveGeist'-rapport weerleggen ook de stelling dat vrouwelijke 55-plussers minder kieskeurig zijn, het is zelfs omgekeerd.

"Het is natuurlijk dat vrouwen als ze ouder worden hun smaak aanpassen aan hun nieuwe verwachtingen", vindt relatie-experte dr. Cecilia D'Felice van match.com, dat het onderzoek uitvoerde. "Wanneer je jonger bent domineert het uiterlijk, maar die 'oppervlakkige eisen' worden later minder belangrijk."

Maar wat maakt een man nu eigenlijk perfect voor vrouwen in een bepaalde leeftijdsgroep? Wij zetten hun verwachtingen op een rijtje.


* 18 tot 24 jaar

- Eerst en vooral willen jonge vrouwen een man waarmee ze kunnen uitpakken bij hun vrienden. 47 procent is op zoek naar een man die goedgekeurd wordt door haar vrienden.

- Uiterlijk is dan ook heel belangrijk. Jonge vrouwen willen daten met een man die knapper is dan zijzelf.

- Dezelfde smaak qua muziek, film en boeken is veel belangrijker dan bij elke andere leeftijdsgroep.

* 25 tot 34 jaar

- Hoewel deze vrouwen meer op lange termijn beginnen te denken, zijn ze nog steeds gevoelig voor een knappe man. Fysieke aantrekkingskracht is belangrijker dan bij alle andere leeftijdsgroepen.

- Hetzelfde geldt voor seksuele overeenkomst.

- Daarnaast moet de perfecte man ook ambitie hebben. Twee op de drie vrouwen in deze leeftijdsgroep beschouwen dit als een belangrijke eigenschap van een perfecte man.


* 35 tot 44 jaar

- Aangezien ze zich graag willen settelen, gaan vrouwen tussen 35 en 44 jaar vaak op zoek naar een oudere man. 73 procent van hen zou daten met een man die vijf jaar ouder is.

- Sociale vaardigheden zijn absoluut noodzakelijk voor een man. Minder dan 1 procent van deze leeftijdsgroep zou daten met een man met slechte manieren.

* 45 tot 54 jaar

- Een veilig gevoel is het belangrijkste, met 95 procent van deze vrouwen die vooral een partner willen waarbij ze zich op hun gemak voelen.

- Een hoog inkomen is even belangrijk als bij de andere groepen.

- Deze vrouwen zijn ook bereid om te daten met een jongere man. 54 procent zou uitgaan met een man die vijf jaar jonger is.

- Vrouwen in deze leeftijdsgroep zijn het minst kieskeurig.

* 55-plussers

- Intelligentie en gemeenschappelijke waarden zijn zeer belangrijk voor 55-plussers. Hetzelfde geldt voor eenzelfde gevoel voor humor.

- Ook voor hen is seksuele overeenkomst zeer belangrijk. Daar ging 45 procent volledig mee akkoord.

- 55-plussers stellen geen minder hoge eisen dan andere leeftijdsgroepen. Integendeel zelfs, want deze leeftijdsgroep is het meest kieskeurig. "Door hun ervaring weten ze perfect wat ze willen en - vooral - wat ze niet willen", besluit dr. D'Felice. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!