Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




07-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik hou wel van mannen, niet van seks

Aseksuele Sophie: "Ik hou wel van mannen, niet van seks"


http://static3.hln.be/static/photo/2012/17/11/6/20121207111544/media_xll_5383401.jpg


Een aseksuele man of vrouw ervaart geen seksuele gevoelens. Steeds meer jongeren hebben absoluut geen interesse meer om in bed te duiken met anderen, ongeveer een procent van de bevolking kampt met deze psychische aandoening. De Britse Sophie zegt dat het door haar aseksualiteit niet makkelijk is om een partner te vinden.

Er duiken steeds meer websites op waar aseksuelen kunnen praten over hun emoties. Er bestaan zelfs datingsites waar enkel mensen die een niet-lichamelijke relatie zoeken op terecht kunnen. De 23-jarige Sophie Zebeda is vrijgezel en voelde zich nog nooit seksueel aangetrokken tot iemand in haar leven. "Wanneer ik aan seks denk, voel ik walging. De enige keer dat de geslachtsdaad zou kunnen doen is om een baby te maken. Ik zou me dan echt moeten inbeelden dat dit iemand anders overkomt. Dit is een gevoel waar ik al mijn hele leven mee rondloop. Toen ik opgroeide, begonnen mijn vriendinnen interesse in jongens te krijgen en ze praatten over hun eerste keer. Als leeftijdsgenoten zeggen dat ze een man aantrekkelijk vinden, voel ik niets. Vroeger deed ik wel alsof, gewoon om erbij te horen. Ik zou me nooit kunnen inbeelden dat iemand zo intiem met mij zou zijn."

De aseksuele twintiger gaat verder: "Deze aandoening verpest mijn relaties omdat mannen met mij naar bed willen, zo ben ik al enkele vriendjes kwijtgespeeld. Die mannen vragen zich af wat er mis is met hen, of ze denken dat ik hen afwijs. Het is moeilijk uit te leggen dat ik hen wel graag heb, maar gewoon geen seks met hen wil. Ik loop graag hand in hand en kus ook graag, maar wanneer ik aan seks denk, blokkeer ik plots. Het is ook niet zo dat ik me tot vrouwen aangetrokken voel, niemand begrijpt dat ik gewoon geen seksuele gevoelens heb."

"Er passeerden al wat mannen de revue die dachten dat ze mij konden 'genezen'. Voor mij is het geen probleem, ik ben altijd al zo geweest en ben gelukkig zo. Ik merk wel dat steeds meer aantrekkelijke vrouwen voor hun aseksualiteit durven uit te komen. In het verleden werd ik al onder druk gezet om seks te hebben met een man om hem te plezieren", aldus Sophie.

"Ik denk dat ik zo geboren ben, hierdoor heb ik wel moeite om een partner te vinden, er zijn maar weinig mannen die net zo als ik over seks denken. Ik hecht veel belang aan romantiek in een relatie, ik wil iemand echt leren kennen. Het idee om met een wildvreemde in bed te kruipen, vind ik walgelijk. Seks zou voor mij enkel mogelijk zijn als ik echt zou moeten, bijvoorbeeld om een kind te maken. Ik ben dol op kinderen en zou graag trouwen, maar door mijn aseksualiteit is dit problematisch. Hopelijk ontmoet ik een man die net hetzelfde als ik voel. Dan kunnen we een intense relatie opbouwen die niet gebaseerd is op lust. Met mijn toekomstige partner zou ik enkel seks hebben om een kind te verwekken", besluit Sophie.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extraverte gorilla's leven langer

Extraverte gorilla's leven langer

http://oi46.tinypic.com/zk34b6.jpg


Dominantie is niet de bepalende karaktereigenschap voor de levensverwachting van gorilla's. Gorilla's die zich sociaal en extravert gedragen, leven juist het langst, melden Schotse wetenschappers in The Journal Proceedings of the Royal Society B.

Onafhankelijk van leeftijd, geslacht of leefomstandigheden geldt voor gorilla's hoe actiever, speelser, socialer en nieuwsgieriger zij zich gedragen, hoe langer ze leven. De levensverwachting voor introverte soortgenoten is het laagst. Net als bij mensen is de persoonlijkheid van het dier dus van invloed op zijn gezondheid.

"Deze resultaten laten zien dat de kennis over de persoonlijkheid van groot belang is voor de gezondheid van mensen, gorilla's en andere grote apen," stelt hoofdonderzoeker en psycholoog Alexander Weiss.

De wetenschappers van de universiteit van Edinburgh bestudeerden 18 jaar lang de persoonlijkheid van 298 gorilla's in Noord-Amerikaanse dierentuinen. De gorilla's werden beoordeeld op menselijke karaktereigenschappen als dominantie, nervositeit en meegaandheid.

Het enige probleem was dat er tijdens de studie enkele dieren overleden waarvan de doodsoorzaak niet vastgesteld werd. (br.hln )



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden rijden met de auto

Honden rijden met de auto

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Hondenexperten in Nieuw-Zeeland leren achtergelaten zwerfhonden zowaar om met de auto te rijden. Verbazingwekkend genoeg hadden drie honden slechts acht weken nodig om de basisknepen van het autorijden onder de knie, euh poot, te krijgen op houten testkarretjes. Vervolgens haalden ze hun hondenrijbewijs in een speciaal aangepaste Mini. De beelden van de zwerfhonden met hun pootjes aan het stuur (zie video onderaan) zijn even baanbrekend als ontwapenend.

Niets wordt de viervoeters-chauffeurs onthouden: zo hebben ook de honden veiligheidsgordels om. Voorbeeldige chauffeurs dus. Om gas te geven moeten ze met hun poten op verlengde hendels duwen, die in verbinding staan met het gaspedaal. Remmen doen de honden door hun andere poot op de versnellingspook te plaatsen.

Het experiment werd op poten gezet door de dierenrechtenvereniging The Society for the Prevention of Cruelty to Animals in Nieuw-Zeeland. Die wil met deze stunt wilde bewijzen ook intelligent honden wel zijn. Missie geslaagd, zouden we zo zeggen. Ze willen de revolutionaire doorbraak nu delen met de rest van de wereld. Maandag volgt er een live uitzending. Daarin zullen Porter, een Bearded Collie van 10 maanden oud en Monty, een Schnauzer van 18 maanden en Ginny, een Beardie Whippet, hun rijkunstjes tonen.

Mark Vette, die de honden leert rijden, vertelt. "We leiden hen op om allerlei acties uit te voeren in de wagen. De eerste stap is het aanraken en dan volgt het aanraken met de juiste poot (linker of rechter). Tot dusver doen ze het alledrie geweldig. We hebben deze honden zelf opgevangen en nu opgeleid tot 'chauffeurs'. Onze bedoeling is dat de kijkers zo onder de indruk zal zijn van de kunstjes van deze honden dat ze hen zullen adopteren. Zo willen we aantonen dat een achtergelaten zwerfhond helemaal geen 'tweedeklassehond' hoeft te zijn. Het bewijst dat alle honden met de juiste honden perfecte huisdieren kunnen zijn." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: wortelen voorkomen borstkanker

Bewezen: wortelen voorkomen borstkanker


http://static3.hln.be/static/photo/2012/11/14/6/20121207084620/media_xll_5382996.jpg


Vrouwen met een hoog niveau van carotenoïden, dit zijn voedingstoffen in fruit en groenten, in hun bloed lopen minder op borstkanker. Het gaat voornamelijk om types van tumoren die moeilijk te behandelen en dodelijk kunnen zijn.

De onderzoekers aan de universiteit van Harvard Medical School maten het niveau van deze plantaardige stof in het bloed van vrouwen. De studie combineerde gegevens van acht proefprojecten, in totaal namen 3.000 borstkankerpatiënten en 4.000 gezonde vrouwen deel.

Degenen met het hoogste niveau van carotenoïden hadden een lager risico op borstkanker in vergelijking met dames met het laagste niveau had. Dit verband leek sterker voor rokers dan voor niet-rokers en voor slanke vrouwen in vergelijking met dikkerds. Het is niet duidelijk of deze carotenoïden rechtstreeks het risico op borstkanker verlaagden.

Carotenoïden zijn de bestanddelen in fruit en groenten en bezorgen deze een felgele, -oranje of rode kleur. Wortelen, zoete aardappelen, spinazie, boerenkool, rode pepers en pompoen zijn hier rijk aan. Een hoog niveau hiervan kan vooral beschermen tegen borstkankersoorten die geen oestrogeen nodig hebben om te groeien. De resultaten suggereren dat een gezond dieet op basis van planten een van de makkelijkste manieren is om je risico om deze mogelijk dodelijke ziekte voorkomen.

Professor en onderzoekster A. Heather Eliassen: "We weten weinig over types van borstkanker die onafhankelijk van oestrogeen zijn." Experte Sue Friedman zegt dat vooral vrouwen die genetisch gezien meer risico lopen op kanker er baat bij zullen hebben om gezonder en vooral meer kleurrijke groenten te eten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip tegen de kou: haal herinneringen op

Tip tegen de kou: haal herinneringen op


http://static0.hln.be/static/photo/2012/17/14/6/20121206170248/media_xll_5381976.jpg


Met de koude temperaturen doen we allemaal een beroep op dingen die ons warm kunnen houden, zoals fleecedekens en warme drankjes. Nochtans kan je ook warm krijgen zonder die hulpmiddeltjes, door alleen maar na te denken. Het ophalen van herinneringen verwarmt namelijk niet alleen je hart, maar ook je hele lichaam.

Tot die conclusie kwamen wetenschappers van de universiteit van Southampton na een reeks experimenten. "We wisten al langer dat nostalgie kan zorgen voor psychologisch comfort, bijvoorbeeld wanneer we ons eenzaam voelen. Maar hetzelfde geldt blijkbaar op fysiek vlak", zegt onderzoeksleider dr. Tim Wildschut.

"Nostalgie kan zorgen voor een mentale simulatie van momenten uit het verleden, inclusief degene waarbij we genoten van lichaamscomfort. In dat geval kan het ons een warmer gevoel geven of onze tolerantie ten opzichte van kou verhogen", zegt onderzoeksleider dr. Tim Wildschut.

In één van de experimenten werd aan een groep vrijwilligers gevraagd om hun nostalgische momenten gedurende een maand op te lijsten. Daarbij stelden de wetenschappers vast dat er een link is tussen gevoelens van nostalgie en koudere dagen.

Bij een tweede experiment namen de proefpersonen plaats in een 'koude' (20 graden), 'comfortabele' (24 graden) of 'warme' (28 graden) kamer. Ondertussen werd gepeild naar hun nostalgische gevoelens. En wat bleek? Degene in de koude kamers voelden zich nostalgischer dan die in de comfortabele of warme kamers.

In een laatste experiment namen alle vrijwilligers plaats in een koude kamer, waar ze ofwel een nostalgisch ofwel een gewoon moment moesten oproepen. Ook hier was het resultaat duidelijk: wie een nostalgisch moment opriep, schatte de kamertemperatuur hoger in dan de andere groep.

Het effect was zelfs zo groot dat de proefpersonen in staat waren om hun handen langer in ijskoud water (4 graden) te houden. Met normale gedachten lukte dat 20 seconden, maar nostalgische gevoelens zorgden nog voor zes extra seconden.

Wie het de komende dagen koud heeft, kan ook zelf eens uittesten of je het effectief warmer krijgt door nostalgische herinneringen op te halen. Lukt het? Laat het ons dan zeker weten via de reacties. (br.hln)




» Reageer (0)
06-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal wanbetalers bereikt nieuw recordniveau

Aantal wanbetalers bereikt nieuw recordniveau


http://static3.hln.be/static/photo/2012/14/7/13/20121205205345/media_xll_5379028.jpg


Het aantal mensen in België dat een of meerdere kredieten niet op tijd kan terugbetalen, zat in november op een nieuwe recordhoogte voor dit jaar. Het gaat in totaal om 328.702 mensen, 0,6 procent meer dan in oktober. Dat blijkt uit cijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren.

Het totaalbedrag van de achterstallige schuld is volgens de centrale opgelopen tot 2,692 miljard euro, een lichte stijging in vergelijking met de maand voordien (+1,0 procent). Voorts blijkt uit de cijfers dat iets meer dan 100.000 mensen (100.609) een collectieve schuldenregeling hebben getroffen.

Privépersonen die veel schulden hebben en geen zicht op een oplossing, kunnen naar de arbeidsrechtbank stappen om een collectieve schuldenregeling aan te vragen. Er wordt dan een bemiddelaar aangesteld die in overleg met alle schuldeisers een aanzuiveringsregeling voorstelt. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Carla Bruni - L'amour

 Carla Bruni - L'amour

Klik op de foto om haar te beluisteren






Carla Bruni, voluit Carla Gilberta Bruni Tedeschi, (Turijn, 23 december 1967) is een Italiaans-Frans model en singer-songwriter. Na haar huwelijk, begin 2008, met de Franse president Nicolas Sarkozy werd ze first lady van Frankrijk.



» Reageer (0)
05-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kinderen zien oma en opa minder na scheiding

Kinderen zien oma en opa minder na scheiding


http://static0.hln.be/static/photo/2012/8/11/3/20121205151152/media_xll_5378148.jpg


Kinderen met gescheiden ouders zien hun grootouders minder dan leeftijdgenootjes met getrouwde ouders. Vooral het contact met de grootouders aan vaderskant vermindert drastisch. Dat stellen sociologen Maaike Jappens en Jan Van Bavel van de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

Als ouders gescheiden zijn, zien kinderen hun grootouders minder frequent, vooral die van vaderskant. Meer dan 10 procent van de kinderen met gescheiden ouders heeft zelfs helemaal geen contact meer met de grootouders van vaderskant. Sociologen Maaike Jappens en Jan Van Bavel baseerden zich voor het onderzoek op data van meer dan 1.000 10- tot 25-jarige inwonende kinderen en hun ouders die deelnamen aan de rondvraag 'Scheiding in Vlaanderen'.

Dat een echtscheiding in vele gevallen tot minder contacten met grootouders van vaderskant leidt, kan volgens de sociologen voor een groot deel verklaard worden door de verblijfsregeling van de kinderen. "De meest voorkomende regeling in Vlaanderen is dat kinderen van gescheiden ouders bij hun moeder wonen en eventueel tweewekelijks tijdens het weekend bij hun vader. Die kinderen zien hun oma en opa van moederskant even vaak als kinderen met nog steeds gehuwde ouders", zeggen de sociologen.

Als de kinderen minstens de helft van de tijd bij de vader wonen, springen zijn ouders wel vaker in bij zorg en opvang en is er dus meer contact met de grootouders. "Dit onderzoek suggereert dat de verblijfsregeling niet alleen gevolgen heeft voor ouders en kinderen maar ook voor de verschillende grootouders." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaluw weer thuis na barre tocht van 17.000 kilometer

Zwaluw weer thuis na barre tocht van 17.000 kilometer


http://static1.hln.be/static/photo/2012/5/7/6/20121204173748/media_xll_5376036.jpg


Ornithologen hebben zwaluwen uitgerust met chips, en zo ontdekt dat een exemplaar het afgelopen jaar een tocht van maar liefst 17.000 kilometer heeft afgelegd.

De zwaluw kreeg de chip geïmplanteerd in mei 2011. Ruim een jaar later blijkt het beestje een reis te hebben afgelegd die het bijna met het leven moest bekopen. Tijdens de terugreis vanuit zuidelijk Afrika kwam de vogel in een zandstorm terecht boven de sahara.

Hij besloot honderden kilometers terug te vliegen richting het zuiden om uit te rusten en te wachten tot de storm voorbij was. Het beestje kwam met een maand vertraging terug in het Nederlandse Culemborg, waar de chip werd uitgelezen.

Volgens de Nederlandse Vogelbescherming is de populatie van de boerenzwaluw bij onze noorderburen de afgelopen 30 jaar met de helft afgenomen, maar de vogel staat niet op de lijst van beschermde diersoorten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding

Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding


http://static3.hln.be/static/photo/2012/9/4/4/20121205180146/media_xll_5378719.jpg


Heeft u ook wel eens een vogeltje met een sigarettenpeuk zien vliegen en vreesde u toen voor het leven van het diertje? Wees gerust, ze eten het niet op maar gebruiken de peuken voor de bouw van hun nest.

In tegenstelling tot mensen lijken vogels alleen maar te profiteren van sigaretten. Mexicaanse wetenschappers ontdekten dat sigarettenpeuken in nesten van veel voorkomende stadsvogels het aantal parasieten drastisch doet afnemen. De vogels lijken zich dus aan te passen aan hun stedelijke leefomgeving.

Om dit te onderzoeken bevestigde het team Constantino Macías Garcia van de National Autonomous University van Mexico een soort warmteval aan de nesten van 55 mussen en vinken. Als parasieten hier op af kwamen, bleven ze vastplakken aan een plakband.

Nadat de vogels het nest hadden verlaten, werden de nesten verzameld en geanalyseerd. Uit de analyse bleek dat hoe meer peuken een nest bevatte, des de minder parasieten er op het plakband zaten. Bovendien ontdekten de Mexicaanse wetenschappers dat nesten met gebruikte peuken tot wel 60 procent minder parasieten aantrokken.

Het is nog onduidelijk of de vogels de peuken ook voor dit doeleinde gebruiken. 'Het is ook goed mogelijkheid dat de vogels de peuken voor isolatie gebruiken uit gebrek aan veren of dons', zegt Macías Garcia tegen New Scientist.

Opvallend was wel dat de nesten vooral Marlboro sigaretten bevatten. 'Ik weet niet of dit aan de smaak van de vogels of die van de studenten ligt,' zegt coauteur Montserrat Suárez Rodriguez. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een echte man kan ...


Een echte man kan ...


http://static1.hln.be/static/photo/2012/10/8/13/20121205111549/media_xll_5377618.jpg


Als je het aan de moderne vrouw vraagt, dan zijn de mannen van vandaag geen 'echte mannen' meer. Twee op de drie vrouwen zijn er namelijk van overtuigd dat ze bepaalde traditionele mannelijke klusjes, zoals het herstellen van computers, niet meer kunnen uitvoeren.

De meerderheid moet echter wel toegeven dat hun man de gewone basisklusjes wél kan uitvoeren. Het gaat bijvoorbeeld om gras afrijden, fotokaders ophangen of de vaat doen.

Maar als het gaat over kapotte computers en auto's, dan kunnen de meeste mannen het niet oplossen. Nochtans vindt bijna de helft van de ondervraagde vrouwen ze in staat zouden moeten zijn om een computer te upgraden, zodat hij weer sneller werkt. Drie op de vier vinden dan weer dat het herstellen van een auto een echte mannenzaak zou moeten zijn.

Het zijn echter niet alleen de vrouwen die vinden dat moderne mannen niet meer al hun vaardigheden hebben, want ook zelf zijn ze het daarmee eens. De mannen die deelnamen aan de enquête van computerspecialist Crucial.com gaven toe dat ze inderdaad waardeloos zijn voor bepaalde taken.

Meer dan de helft van hen (51 procent) bekende het upgraden van een harde schijf 'verwarrend' te vinden. Daarnaast gaf een kwart ook toe dat het vervangen van de olie van een auto niet zou lukken. Kan jij / jouw man het wel? (br.hln)



» Reageer (0)
04-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vitamine D kan het risico op Alzheimer verkleinen

Vitamine D kan het risico op Alzheimer verkleinen


http://static1.hln.be/static/photo/2012/6/9/11/20121204114210/media_xll_5374916.jpg


Vrouwen die vitamine D-supplementen nemen, kunnen het risico op de ziekte van Alzheimer verminderen. Twee nieuwe studies tonen namelijk aan dat een tekort aan vitamine D op middelbare leeftijd het risico op de aandoening verhoogt.

De eerste studie gebeurde in het Franse Toulouse, waar de gegevens van 500 vrouwen werden bestudeerd. Onderzoeksleider dr. Cedric Annweiler stelde er vast dat vrouwen die Alzheimer ontwikkelden een gemiddelde vitamine D-opname hadden van 50,3 microgram per week. Ter vergelijking: vrouwen die niet te maken kregen met een vorm van dementie, namen 59 microgram op.

Opvallend was wel dat vrouwen met een andere vorm van dementie nog meer vitamine D opnamen: gemiddeld 63,6 microgram per week. De studie toont dus aan dat vitamine D vooral een rol speelt in de ontwikkeling Alzheimer, een zeer erge vorm van dementie die de patiënt gedesoriënteerd, agressief en vergeetachtig maakt.

Een tweede studie werd uitgevoerd in de Verenigde Staten, waar ook bleek dat vrouwen met een lage opname van vitamine D meer kans hadden op cognitieve achteruitgang. Het team van Yelena Slinin kwam tot die conclusie na een analyse van het vitaminegehalte van 6.257 oudere vrouwen. Die proefpersonen werden ook onderworpen aan een cognitieve test.

Het resultaat was duidelijk: een vitamine D-gehalte van minder dan 20 nanogram per milliliter bloedserum, was gelinkt aan een hogere kans op mentale achteruitgang.

Verschillende experten onderlijnen dan ook het belang van een voldoende hoge opname van vitamine D, zowel door blootstelling aan de zon, door het kiezen van de juiste voeding als door het nemen van vitaminesupplementen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou op kinderen bang te maken voor einde wereld

"Hou op kinderen bang te maken voor einde wereld"


http://static1.hln.be/static/photo/2012/12/16/1/20121204150449/media_xll_5375416.jpg


De Amerikaanse overheid luidt de alarmbel over het zogezegde einde van de wereld deze maand. "Spijtig genoeg hebben die geruchten veel mensen bang gemaakt, vooral kinderen," stelt het Witte Huis op de blog USA.Gov. "De wereld zal niet vergaan op 21 december 2012, noch op een andere dag in 2012."

NASA-astronoom David Morrison vertelt de site dat hij minstens een keer per week een bericht krijgt van een jongere - zo jong als elf - die zegt ziek te zijn of zelfmoord te overwegen wegens de aankomende apocalyps.

Volgens de Amerikaanse overheid is er helemaal geen einde van de wereld voorspeld door een kalender van de Maya's, geen komeet op komst die de Aarde zal doen ontploffen, en ook geen verborgen planeet die komt knoeien met de polariteit van de Aarde. Het bericht verzekert dat ook veel andere theorieën niet kloppen.

De NASA zei vorige maand nog dat onze planeet meer te vrezen heeft van de kwalijke gevolgen van de klimaatopwarming en de mens zelf. "De grootste bedreiging voor de Aarde in 2012, op het einde van dit jaar en in de toekomst, komt gewoon van het menselijk ras zelf," aldus heliofysicus Mitzi Adams van NASA's Marshall Space Flight Center aan LiveScience.

De Verenigde Staten zijn niet de enige overheid die het nodig vindt voorspellingen over het einde van de wereld tegen te spreken. Ook de Russische minister van Noodsituaties stelde de bevolking vrijdag gerust dat hij "toegang heeft tot manieren om in het oog te houden wat er op de planeet Aarde gebeurt," en dat hij met zekerheid kan zeggen dat de wereld niet zal eindigen in december. Hij erkende echter wel dat de Russen nog altijd kwetsbaar zijn voor "sneeuwstormen, ijsstormen, tornado's, overstromingen, transportproblemen, problemen met de voedselvoorraad en pannes van de voorzieningen voor verwarming, stroom en water." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder broedvogels door strenge winters

Minder broedvogels door strenge winters


http://static3.hln.be/static/photo/2012/18/8/5/20121203170436/media_xll_5372705.jpg


De voorbije strenge winters hebben ertoe geleid dat veel minder broedvogels in onze streken verblijven. Zo komen fuut en waterhoen respectievelijk 36 en 37 procent minder vaak voor, en de goudhaantjes en zwarte mezen respectievelijk 48 en 57 procent minder. Dat staat in het tijdschrift INBO Vogelnieuws dat verschijnt op maandag 10 december.

De voorbije twee winters kenden een erg koude periode met veel sneeuw en ijs. Vele vogelsoorten zoeken in de winter warmere oorden op, maar vele standvogels blijven hier door ons gematigd klimaat. Verwacht werd dat vorstgevoelige soorten na de voorbije twee winters serieuze klappen zouden krijgen. Traditioneel komen watervogels in de problemen zodra de ijsbedekking aanhoudt, maar minder bekend is dat ook sommige zangvogels in de problemen komen.

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) vergeleek de cijfers van de periode 2007-2009 met 2010-2012, en stelde vast dat soorten als fuut en waterhoen afnamen met respectievelijk 36 en 37 procent. In de bossen en tuinen nam ook het aantal groene spechten (-17 procent), goudhaantjes (-48 procent), zwarte mezen (-57 procent) en winterkoningen (-15 procent) sterk af. Andere metingen wezen al op een forse terugloop van de ijsvogel en blauwe reiger.

Tuinvogels zoals de merel, koolmees, pimpelmees en Turkse tortel houden wel stand en nemen soms zelfs toe. Zij profiteren van de vele voedertafels in onze tuinen. "Afnames bij algemene soorten door winterse omstandigheden zijn normaal in ons klimaat en wanneer er zachtere winters voorkomen, zullen die soorten zich naar verwachting weer snel herstellen", zegt Glenn Vermeersch van het INBO. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brief en manuscript Napoleon geveild voor 560.000 euro

Brief en manuscript Napoleon geveild voor 560.000 euro


http://static1.hln.be/static/photo/2012/10/9/8/20121202194829/media_xll_5370683.jpg


Een gecodeerde brief waarin Napoleon aankondigt het Kremlin te willen opblazen, is  in Fontainebleau geveild voor 187.500 euro. Een behoorlijk bedrag, maar niet het hoogste dat vandaag werd opgehaald: een manuscript van Napoleon op Sint-Helenaging voor 375.000 euro onder de hamer. Koper was in beide gevallen het Museum voor Brieven en Manuscripten in Parijs.

Beide historische voorwerpen hebben meer opgebracht dan verwacht: de gecodeerde brief was geschat op 10.000 tot 15.000 euro, het manuscript tussen 60.000 en 80.000 euro.

Napoleon schreef de brief op 20 oktober 1812, een dag nadat hij zich uit het centrum van Moskou had teruggetrokken. De brief was ondertekend met 'nap' en gericht aan Hugues-Bernard Maret, de minister van Buitenlandse Zaken van Napoleon. Hij vraagt onder meer levensmiddelen en rijdieren omdat een Siberische koude is neergestreken over de regio rond Moskou.

In het laatste manuscript van keizer Napoleon op Sint-Helena wordt de veldtocht in Rusland gerechtvaardigd. Het document telt meer dan 310 pagina's en is geïllustreerd met 44 tekeningen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leveranciers energie dumpen recordaantal gezinnen

Leveranciers energie dumpen recordaantal gezinnen


http://static1.hln.be/static/photo/2012/7/7/8/20121204043702/media_xll_5373758.jpg


Nog nooit hebben zoveel Vlaamse gezinnen een beroep moeten doen op een sociale netbeheerder. Het gaat nu al om 112.173 energieaansluitingen bij Vlaamse gezinnen, 1.800 meer dan in 2011. Dat bericht Gazet van Antwerpen. De sociale netbeheerder vangt gezinnen op nadat ze door hun commerciële energieleverancier zijn gedumpt, meestal omdat ze een of meerdere elektriciteits- of gasfacturen niet hebben betaald.

"Het blijft een hoog aantal, maar de stijging is wel minder sterk dan in andere jaren", zegt Simon Van Wijmeersch, woordvoerder van netbeheerder Eandis, in de krant. "De energieprijs is dit jaar minder sterk gestegen en het was een zachtere winter. Ook de OCMW's spelen korter op de bal."

De Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) houdt haar hart vast voor komende winter. "Als er echt een koudeprik komt, gaan de cijfers nog sterker de hoogte in", voorspelt woordvoerster Nathalie Debast. Ook de waterfactuur betalen blijft voor veel mensen een probleem. Vorig jaar is het water bij 4.470 Vlaamse gezinnen volledig afgesloten. Dat is dubbel zoveel als in 2010. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lies Steppe - My dark companion

Lies Steppe - My dark companion

Klik op de foto om haar te beluisteren







» Reageer (0)
03-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zo voelen we ons sexy: met stiletto's en rode lippen

Zo voelen we ons sexy: met stiletto's en rode lippen


http://static2.hln.be/static/photo/2012/1/3/11/20121203142805/media_xll_5372156.jpg


Een Britse vrouw voelt zich het meest aantrekkelijk als ze gladgeschoren benen heeft, nieuw ondergoed heeft aangetrokken en net een compliment heeft gekregen, dat blijkt een Britse rondvraag. Hoge hakken, rode lippen en een diepe decolleté komen ook in de top zes van de meest sexy attributen.

Gelakte nagels, opgestoken haar en nippen aan een glas wijn helpt dames zich ook sexy te voelen. Een op de tien vrouw meent aantrekkelijk te zijn wanneer ze diamanten draagt, 80 procent voelt zich slanker met hoge hakken. De helft van de dames voelt zich beter wanneer haar make-up en kapsel verzorgd is. Een vrouw op de twintig doet elke dag moeite om zich sexy te voelen, 19 procent zegt dat ze hier nooit tijd in investeert.

Naast kledij, haar en make-up, heeft zelfvertrouwen de grootste impact op het sexappeal van vrouwen. De grens tussen sexy en ordinair is wel dun. Een diepe decolleté is volgens 40 procent sexy, maar ordinair volgens 60 procent.  Haast iedereen is het er wel over eens dat tatoeages, een overdaad aan make-up en zichtbare slipjesranden een grote afknapper zijn.

Meer dan de helft van de 2000 ondervraagde Britse vrouwen wil sexy voor haar partner zijn, 18 procent kleedt zich uitdagend om te krijgen wat ze wil. Driekwart tut zich op om een date vast te krijgen, een op de tien doet het zelfs om hun auto gemaakt te krijgen. Britse dames spenderen gemiddeld 17 minuten aan het zich klaarmaken voor een normale dag, voor een heus avondje uit zijn ze hier gemiddeld 40 minuten mee bezig.


http://static0.hln.be/static/photo/2012/10/12/5/20121203143634/media_l_5372165.jpg
Vrouwen voelen zich sexy met gladgeschoren benen en hoge hakken.


Een op de vijf vrouwen tut zich vaak op om thuis te blijven, een derde zegt dat ze in huis regelmatig jarretelles en hoge hakken draagt. Vier op de tien voelt zich het meest aantrekkelijk wanneer ze helemaal niets dragen in bed, een kwart verkiest een sexy nachtjurkje, 20 procent opteert voor het comfort van een pyjama. Meer dan de helft van de vrouwen is fan van zwarte lingerie, rood komt op de tweede plaats. 29 procent draagt regelmatig een setje dat bij elkaar past.

De rondvraag werd uitgevoerd door de webshop voor lingerie Boux Avenue. "Enkele subtiele veranderingen kunnen een dame het gevoel geven dat ze sexy is. Hoge hakken en lipstick veranderen ons uiterlijk, hoe we ons voelen, maar mensen onderschatten het effect dat nieuw ondergoed op een vrouw kan hebben ondanks het feit dat haast niemand dit kan zien."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw sociaal taboe: 2 keer getagd worden in zelfde outfit


Nieuw sociaal taboe: 2 keer getagd worden in zelfde outfit


http://oi47.tinypic.com/e7c582.jpg


Verschijnen op een feestje in dezelfde outfit als een andere aanwezige, dat was nog niet zo lang geleden het ergste wat op sociaal modevlak kon gebeuren. Vandaag is er echter een nieuw taboe: twee keer in dezelfde outfit getagd worden op Facebook. Om dat te vermijden, kopen heel wat meisjes elke week een nieuwe feestjurk.

Dat is althans wat 80 procent van de vrouwen in een enquête van AX Paris onthulde. Zij krijgen vanaf maandagmiddag al stress over de outfit die ze op zaterdagavond zullen dragen. 62 procent koopt die ten laatste op dinsdag.

Eens de jurk gedragen is, belandt die in de kast. Maar liefst 72 procent van de ondervraagden weigert namelijk om twee keer dezelfde outfit aan te trekken voor een feestje. Eén op drie zou zelfs een avondje uit afzeggen als ze geen nieuwe outfit heeft om aan te trekken.

Andere vrouwen wagen het dan weer wel om meerdere keren dezelfde outfit aan te trekken, maar vermijden een Facebook-misstap door te spelen met accessoires. Dat kan je echter maximum drie keer doen met één jurk.

Sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram spelen al een tijdje een belangrijke rol in de onzekerheden en modezorgen van vrouwen. Het is tegenwoordig zelfs zo dat een vrouw de 'likes' op een foto belangrijker vindt dan een compliment van de eigen partner. 40 procent beschouwt die 'likes' als de belangrijkste beïnvloeder van hun humeur. Het aantal 'likes' kan een avondje uit dan ook doen slagen of doen falen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorstschade maakt kerstbomen schaars

Vorstschade maakt kerstbomen schaars


http://oi50.tinypic.com/28077kp.jpg


Wie in Nederland een kerstboom wil kopen, moet er dit jaar snel bij zijn. De vorst eerder dit jaar beschadigde veel bomen, die daardoor niet kunnen geoogst worden.

Door de vorst ontberen de bomen uit bijvoorbeeld de Ardennen, Duitsland en Denemarken aan kwaliteit. Knoppen zijn stukgevroren, waardoor bijvoorbeeld de populaire Nordmann Spar maar beperkt leverbaar is.

De verwachting is dat er binnenkort nauwelijks meer kerstbomen verkocht kunnen worden door Nederlands-Limburgse tuincentra. Of het in ons land ook problematisch is, is af te wachten. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!