Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




27-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.62 procent pitazaken krijgt ongunstig advies


62 procent pitazaken krijgt ongunstig advies


http://static2.hln.be/static/photo/2012/5/5/13/20121226173904/media_xll_5426728.jpg


Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft in de eerste helft van dit jaar 178 pitazaken gecontroleerd, waarvan 62,9 procent een ongunstig advies kreeg. De situatie is licht verbeterd in vergelijking met 2010 en 2011, toen 67,6 en 72,4 procent een ongunstig advies kreeg. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Middenstand Sabine Laruelle op een schriftelijke vraag van Peter Logghe (Vlaams Belang).

De meeste problemen in de eerste helft van 2012 werden vastgesteld in het Waals Gewest (65,5 procent ongunstig advies) gevolgd door Vlaanderen (62,1 procent) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (50 procent). In Brussel werden wel slechts vier zaken gecontroleerd.

Er werden in totaal 67 boetes opgelegd en 17 pv's opgesteld. In heel 2011 was dat respectievelijk 97 en 38. Geen enkele vergunning werd ingetrokken.

De vastgestelde inbreuken blijven grotendeels dezelfde. Ofwel gebeurt het ontdooien niet onder gepaste omstandigheden, ofwel wordt de temperaturen van gekoelde levensmiddelen en de koudeketen niet gerespecteerd. Ook zijn de oppervlakken die in contact komen met levensmiddelen - met inbegrip van uitrusting en apparatuur - niet schoon.



» Reageer (0)
26-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde plant moet malariaparasiet te slim af zijn


Gedroogde plant moet malariaparasiet te slim af zijn



http://static3.hln.be/static/photo/2012/2/0/13/20121226150941/media_xll_5426383.jpg



Omdat de dodelijkste malariaparasiet telkens opnieuw resistent wordt tegen elk nieuw medicijn, willen Amerikaanse wetenschappers het over een andere boeg gooien. Ze stellen een nieuwe, goedkope strategie voor, op basis van een gedroogde plant. Hun studie verscheen in wetenschappelijke tijdschrift PLoS One.

Deze lente raakte bekend dat de Plasmodium falciparum, de parasiet die verantwoordelijk is voor de dodelijkste vorm van malaria, steeds resistenter wordt tegen artemisinine, het belangrijkste geneesmiddel tegen malaria. Onderzoekers van de Universiteit van Massachusetts, onder leiding van moleculair parasitoloog Stephen Rich, zeggen een nieuwe, veelbelovende strategie gevonden te hebben om de Plasmodium falciparum alsnog te slim te zijn.

Hun strategie maakt op een andere manier gebruik van de zomeralsem (Artemisia annua), de plant waaruit artemisinine wordt gewonnen. Het vertrekt van gedroogde bladeren van de zomeralsem. Daarin zitten honderden chemicaliën die niet in artemisinine zitten en toch effectief kunnen zijn tegen de parasiet. "Die kunnen de parasieten te slim af zijn omdat ze een complexer medicijn opleveren dan de gezuiverde vorm", zegt plantenbiochemica Pamela Weathers van het Worcester Polytechnic Institute (WPI), die aan het onderzoek meewerkte.

Het zou ook een goedkopere behandeling zijn dan die vandaag; de planten kunnen ter plaatse gekweekt en gedroogd worden. En het zou een antwoord bieden op het huidige artemisinine-tekort, aangezien de hoeveelheid zuivere artemisinine per zomeralsem zeer beperkt is.
Proeven met knaagdieren toonden dat dieren die met de gedroogde plant waren behandeld, aanzienlijk minder parasieten vertoonden dan dieren die het zuivere artemisinine hadden gekregen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kippensoep helpt echt verkoudheid te bestrijden

Kippensoep helpt echt verkoudheid te bestrijden


http://static3.hln.be/static/photo/2012/4/2/14/20121226110046/media_xll_5425739.jpg


Een bestanddeel in kippensoep, carnosine, helpt het immuunsysteem ziekten te bevechten. Het effect stopt wel als de soep door het lichaam wordt uitgescheiden, dit betekent dus dat je hier een constante toevoer van moet hebben. Tal van studies toonden al aan dat deze drank je lichaam sterkt in de strijd tegen ziekten.

Een eerdere studie aan de universiteit van Nebraska bestudeerde bloedstalen van vrijwilligers, daaruit bleek dat de soep de beweging van de meest voorkomende witte bloedstellen stopte, die helpen te verdedigen tegen infectie. Hieruit leidde de onderzoeker af dat door de migratie van deze infectiebestrijdende cellen in het lichaam te voorkomen kippensoep de symptomen van een verkoudheid helpt te verzachten.

De soep die in het onderzoek gebruikt bevatte kip, ui, zoete aardappelen, pastinaak, raap, wortel, selder, peterselie, zout en peper. Heel wat kant-en-klare soepen die je in de supermarkt kunt kopen, hadden een gelijkaardig effect. Daarom denken de onderzoekers dat het vooral de combinatie van voedingstoffen is die voor het voordelige effect zorgen. Een andere studie suggereerde dat kippensoep meer een placebo effect heeft. De vorsers bestudeerden de luchtstroom en slijmen in de neus van 15 vrijwilligers die koud water, warm water en kippensoep dronken. Daaruit blijkt dat alle warme vloeistoffen de beweging van slijmvliezen in de neus helpen te verhogen. Dit verlicht een verstopte neus.

Soep is toch nog beter dan warm water omdat het de functie van de beschermende haartjes in de neus sterkt, deze voorkomen dat besmettelijke stoffen in het lichaam binnendringen. Onderzoekers aan de universiteit van Nebraska ontdekten dat de combinatie van gevogelte en groenten in de soep een ontsteking van de ademhalingswegen kunnen verlichten.

Een gezond recept bevat best look en uien, want hier zitten organosulfiden in, samen met vitamine D stimuleert dit de productie van immuuncellen. Vitamine C heeft hetzelfde effect.  Ook zijn wortels onontbeerlijk: vitamine A en carotenoïden helpen namelijk de productie van antilichamen. Daarnaast is soep ook nog zo gezond omdat voedingstoffen makkelijker geabsorbeerd worden dan vaste versies. Vergeet niet wat vetstof, een scheutje olijfolie bijvoorbeeld, toe te voegen om de absorptie van vitamine D, A, K en E te vergemakkelijken.



» Reageer (0)
25-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdier is geen pluchen speelgoed

Huisdier is geen pluchen speelgoed


http://static2.hln.be/static/photo/2012/8/5/2/20121224165827/media_xll_5423957.jpg


"De aankoop van een huisdier is een ingrijpende beslissing. Dat moet weloverwogen gebeuren. Zich enkel door emoties laten leiden, loopt vaak slecht af. Het gaat om een levend wezen: dat kan wispelturig gedrag vertonen, ziek worden, en zelfs sterven", stelt Ani-Zoo, de beroepsorganisatie van erkende ondernemers uit de huisdierensector, aangesloten bij Unizo. De beroepsfederatie heeft een reeks aanbevelingen en tips in petto.

Om te beginnen koop je een huisdier het best enkel bij een erkende professionele kweker of handelaar, zo luidt de eerste tip. Kopers kunnen bij eventuele problemen achteraf ook bij die mensen terecht voor hulp en advies.

Ani-Zoo raadt kopers aan de kweker of handelaar erkenningsbewijs te vragen dat is toegekend dor de Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn. Dat bewijs is steeds zichtbaar aanwezig.

Gaat het om een hond of kat uit een ander land, zoals Tsjechië of Slovakije, dan mag de invoer alleen via een erkend leverancier. U kunt de lijst raadplegen op www.health.belgium.be/eportal/AnimalsandPlants/keepingandbreedinganimals/breedinganimals/pets/index.htm.

Wie een ingevoerd huisdier koopt, wordt aangeraden op pagina 2 van het Europees paspoort altijd na te gaan of de hond of kat geleverd werd door een gecertificeerde leverancier.

Meer info over de campagne van Ani-Zoo vindt u op www.ani-zoo.be.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Cryin' Christmas Tears

Eric Clapton - Cryin' Christmas Tears

Klik op de foto om hem te beluisteren





Eric Clapton, (Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.

Clapton werd geboren als zoon van de zestienjarige Patricia Molly Clapton en de 25-jarige Canadese militair Edward Walter Fryer die in Engeland was gelegerd. Fryer keerde nog voor Claptons geboorte terug naar zijn echtgenote in Canada. Omdat zijn moeder nog erg jong was, werd Clapton opgevoed door zijn grootmoeder Rose, en haar echtgenoot Jack Clapp, die de stiefvader was van Claptons moeder. Zijn moeder die doorging voor zijn zuster, trouwde met de Canadese militair Frank McDonald, en volgde haar echtgenoot naar Duitsland en later naar Canada. Onterecht wordt soms gemeld dat Eric de achternaam Clapp heeft, van zijn grootvader. Eric kreeg bij zijn geboorte de achternaam van zijn moeder, Clapton. Uiteraard zorgde dat bij Eric in zijn jeugd voor verwarring. Hem werd aanvankelijk verteld dat zijn moeder zijn zus was.

"Ricky", zoals Clapton door zijn grootouders genoemd werd, was een stil kind met kunstzinnige aanleg en een goed verstand. Op negenjarige leeftijd ontdekte hij de waarheid omtrent zijn afstamming. Hij trok zich nog meer terug in zichzelf en begon zijn schoolwerk te verwaarlozen. Toen Clapton eind jaren '50 met de opkomende rock-'n-roll in aanraking kwam, was hij meteen enthousiast. Voor zijn dertiende verjaardag vroeg en kreeg hij een gitaar. Hij ging op zoek naar de oorsprong van de rock-'n-roll en kwam bij de blues terecht. Op zijn 16e liet hij zich inschrijven bij het Kingston College of Art, maar al na een jaar werd hij weggestuurd.

Toen hij van school af was begon hij te werken in de bouwsector, samen met zijn grootvader. Zijn allereerste muzikale invloeden waren Big Bill Broonzy en Robert Johnson, wiens muziek wel eens werd gedraaid tijdens kinderradioprogramma's. Later leerde hij de muziek van B.B. King en andere elektrische gitaristen kennen. Zijn eerste elektrische gitaar kochten zijn grootouders op afbetaling. Deze is zichtbaar op foto's van de Roosters. Clapton ruilde hem al in voor een Fender Telecaster voordat de afbetaling voldaan was.



» Reageer (0)
23-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skarbina Franz 1849 - 1910


Skarbina Franz  1849 - 1910  was een Duitse impressionistisch schilder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/SkarbinaFranz1.jpg?t=1324822067



Skarbina Franz  (24 februari 1849 - 18 mei 1910 ) was een Duitse impressionistisch schilder, illustrator en  etser .

Skarbina Franz werd geboren als zoon van een goudsmid Nicholas Skarbina van Zagreb, Zagreb vandaag, en Henriette Eleonore Kayser, dochter van een heraldische schilder in het huis Spittelmarkt 11/12 in Berlijn.

Handhaafde hij zijn eigen studio in de 21 Prince Street (1869) en de Leipziger Platz 3 (1880). Vanaf februari 1893 had hij de studio en het verblijf in het Queen-Augusta-Straße 41



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Skarbina-Franz-2.jpg?t=1324822082



Skarbina trok zijn hele leven door een sterk gevoel van de werkelijkheid, dat is waarom zijn artistieke ontwikkeling werd voornamelijk beïnvloed door de realist Adolph Menzel.

In de jaren 1865-1869 studeerde hij aan de Academie voor Schone Kunsten in Berlijn. Na twee jaar van het huis van onderwijsactiviteit (1869-1871) met de dochters van graaf Friedrich van Perponcher-Sedlnitzky (Pruisische generaal-majoor à la suite, en 1888 Grootmaarschalk van de keizer, dan is Oberst kledingstuk penningmeester), ging hij op reis naar Dresden, Wenen, Venetië, München, Neurenberg en Merano. 1877 Skarbina studiereizen gemaakt naar Nederland, België en Frankrijk, gehouden op voor een lange tijd hier in Parijs en schilderde onder de invloed van de Franse impressionisten bewegende scènes op straat, uitgaansgelegenheden, theaters en het meer van stranden.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Skarbina-Franz-3.jpg?t=1324822093



In 1878 werd hij assistent leraar aan de Academie, in 1881 leerde hij tekenen en anatomische studie van de verhouding tot de onderwijsinstelling van het Museum van Decoratieve Kunsten in Berlijn.

In 1882 woonde hij in Parijs in 1883 en nam deel aan tentoonstellingen in de Parijse Salon. 1885/1886 was hij ook een jaar in Parijs, waaronder studie in Noord-Frankrijk, België, Nederland. Hier had hij zijn grootste creatieve periode.

In 1888 werd hij aan de Academie voor Schone Kunsten professor. In 1889 volgde hij de 100e verjaardag Tentoonstelling Verjaardag van de Franse Revolutie, in een deel. In 1892 werd hij verkozen tot lid van de Academie van Kunsten en in 1904 benoemd tot zelfs in de Senaat. Maar in 1893 legde hij over zijn leer positie, nadat er waren verschillen met Anton von Werner.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Skarbina-Franz-4.jpg?t=1324822104



In 1892 werd hij met Max Liebermann en Walter Leistikow van de oprichters van de Elf in Berlijn, waar hij in hetzelfde jaar was op een Munch tentoonstelling over het schandaal. In 1893 werd hij opnieuw in het noorden van Frankrijk en Nederland. In 1895 werd hij bestuurslid van het tijdschrift Pan.

Hij was mede-oprichter in 1898 van de Berlijnse Secession, kwam terug in de club tot 1902 Berlijnse kunstenaar terug en kreeg de officiële orders.

Vanaf 1898 Franz Skarbina werd in opdracht van Ludwig Stollwerck lid van de jury voor de evaluatie van ontwerpen van de concurrentie voor Stollwerck verzamelen foto's en plakboeken. Andere rechters waren Hoogleraren Emil Doepler Younger, Woldemar Friedrich en Bruno Schmitz van Berlijn, en een aandeelhouder van Stollwerck.

Skarbina was echt populair in zijn tijd van een nogal pathetische beeld van de rally's in de voorkant van de Berlijnse City Palace na de zesde algemene verkiezingen Februari, 1907.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Skarbina-Franz-5.jpg?t=1324822117



Skarbina is overleden op 18 Mei 1910 op de leeftijd van 61 jaar in zijn appartement in de Queen-Augusta-Straße 41 van een acute nier kwaal, dat had slechts acht dagen eerder plaatsgevonden. Zijn graf bevindt zich in het oude kerkhof van St. Jacobi kerk in Berlijn-Neukölln direct op de snelweg.

De nalatenschap van de kunstenaar brandde in de Tweede Wereldoorlog. Zijn werken zijn nu wereldwijd verspreid. Veel Duitse musea hebben werken van de kunstenaar.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celine Dion -The Power Of Love

Celine Dion -The Power Of Love

Om haar te beluisteren druk op de foto






Céline Dion (Charlemagne (Quebec), 30 maart 1968) is een Canadese zangeres.

In 1994 trouwde ze met haar zesentwintig jaar oudere manager René Angélil. Op 25 januari 2001 kreeg het koppel een zoon; op 23 oktober 2010 beviel Dion van een tweeling, eveneens jongens

Dion werd, als jongste van veertien kinderen, geboren in Charlemagne, Quebec (Canada). Op 12-jarige leeftijd bracht haar moeder haar in contact met de manager René Angélil, die zo in haar geloofde dat hij een hypotheek op zijn huis nam om haar carrière te financieren. In 1981 kwam het eerste album van Dion uit (La Voix du bon Dieu). Hiermee werd ze in Quebec een ster. Het jaar erop won ze de gouden medaille op het World Song Festival in Tokio. In de jaren die erop volgden bracht Dion meerdere albums uit met Franse chansons, die veelal over het gevoelsleven van dit jonge meisje gingen. In 1987 kwam in Canada het album Incognito uit, het eerste echte pop-album van Dion.

In 1988 deed ze namens Zwitserland mee met het Eurovisiesongfestival, dat ze won met het liedje Ne Partez Pas Sans Moi. Door de overwinning werd Dion bekend in Europa. Vanaf 1988 werd er gewerkt aan Dions eerste Engelstalige album Unison dat in 1990 uitkwam. Platenlabel Sony Music had het doel voor ogen dat Dion in de VS zou doorbreken met het Engelse repertoire. Het bleek te lukken. De single Where Does My Heart Beat Now behaalde de top 5 van de Amerikaanse Billboard Hot 100 en het album behaalde de platinastatus.

In 1991 werd Dion benaderd door de Walt Disney Studios om haar medewerking te verlenen aan de soundtrack van de speelfilm Beauty And The Beast. Samen met zanger Peabo Bryson nam Dion de titelsong van deze Disneyfilm op en eind 1991 groeide het nummer uit tot een groot succes. Het duet leverde Dion en Bryson zelfs een Academy Award op. Begin 1992 verscheen Celine Dion, het tweede Engelstalige album van de zangeres. Met de uitgebrachte singles If You Asked Me To, Love Can Move Mountains en Nothing Broken But My Heart scoorde ze hoog in de hitlijsten.





» Reageer (0)
22-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5.200 kerstmannen lopen door Antwerpse binnenstad

5.200 kerstmannen lopen door Antwerpse binnenstad


http://static3.hln.be/static/photo/2012/17/14/7/20121222213245/media_xll_5421382.jpg


5.200 kerstmannen en -vrouwen hebben hun slee en rendieren vanavond even aan de kant gezet om deel te kunnen nemen aan de Santa Run in Antwerpen. De rood-witte horde rende door de binnenstad, deed zich onderweg te goed aan enkele jenevertjes en bouwde daarna nog een feestje in de Waagnatie.

De Santa Run is dit jaar aan zijn zesde editie toe. Iedereen kan deelnemen, op voorwaarde dat je uitgedost bent als kerstman of -vrouw. Kerstkalkoenen, kerstbomen, kerstballen, rendieren en cadeautjes waren ook toegelaten outfits.

Het vijf kilometer tellende parcours startte aan de Waagnatie en bracht de jolige meute langs de kaaien, de studentenbuurt, de Meir - waar de dorstigen zich aan jenever konden laven - de Groenplaats en terug naar de Waagnatie. Daar werden de sportievelingen beloond met een Santa Run Party.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurpark bedolven onder 40.000 pinguïntruitjes

Natuurpark bedolven onder 40.000 pinguïntruitjes

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





In Australië zijn deze week ruim 40.000 gebreide truien voor pinguïns aangekomen op Phillip Island bij Melbourne. De truitjes dienen om de pinguïns te helpen overleven bij een olieramp.

Het initiatief komt van Angelika Regenstein (64) uit het Duitse Hamburg, die bij een reisbureau werkt. Ze las in april over de truitjes, die de vogels warm houden wanneer hun veren zijn besmeurd met olie. Bovendien kunnen de dieren zich dankzij de truitjes niet schoonpikken, iets waardoor ze de giftige olie zouden binnenkrijgen.

Regenstein besloot de diertjes te helpen en riep anderen op hetzelfde te doen. Nadat het patroon voor de truitjes werd verspreid, stortten dierenliefhebbers zich als gekken op het breien, waardoor het natuurpark nu opgescheept zit met de 40.000 kleurrijke truitjes. Regenstein heeft dierenvrienden dan ook gevraagd te stoppen met breien.

Op Phillip Island wonen zo'n 33.000 dwergpinguïns, waardoor elk dier nu gewapend is tegen een olieramp. De laatste keer dat dat gebeurde, was in 2001. Toen kon 97 procent van de 438 besmeurde pinguïns worden gered. Ongeschikte truitjes worden verkocht als souvenir, laat het natuurpark weten.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IKEA-aapje mag niet naar huis voor kerst

IKEA-aapje mag niet naar huis voor kerst

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Het aapje dat onlangs op de parking van een IKEA-winkel in Canada uit een auto ontsnapte, zal kerst niet thuis kunnen doorbrengen. Zijn eigenares had een verzoek ingediend om haar huisdier mee naar huis te nemen, maar een rechter heeft beslist dat Darwin nog zeker een maand in een dierenasiel moet blijven.

De zeven maanden oude Darwin werd wereldberoemd toen hij in een piepklein jasje rond de IKEA-winkel dartelde. Het duurde ongeveer een uur voor de politie het dier te pakken had. Het is in Toronto illegaal om aapjes als Darwin thuis te houden en dus werd hij onmiddellijk bij zijn baasje vandaan gehaald. Yasmin Nakhuda probeerde de rechter er nog van te overtuigen dat het dier met kerst weer thuis moet zijn, maar haar verzoek werd afgewezen. De vrouw verliet de rechtszaal in tranen.

De zaak zal in januari verder worden behandeld. De vrouw beloofde de rechter dat ze naar een nabijgelegen dorpje zou verhuizen, waar het houden van een aapje als huisdier niet specifiek verboden is. Darwin woonde sinds juli bij haar gezin. Ze plaatste intussen ook meer filmpjes van Darwin op YouTube. Voor volgende week had ze een speciaal kerstpakje voor het dier klaarliggen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VN wil vrouwenbesnijdenis de wereld uit

VN wil vrouwenbesnijdenis de wereld uit


http://static2.hln.be/static/photo/2012/15/11/9/20121220202403/media_xll_5417979.jpg


De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties roept landen op besnijdenis van vrouwen te verbieden. Volgens de volkerenorganisatie is het een "niet te herstellen onomkeerbaar misbruik" dat ongeveer 3 miljoen jonge meisjes bedreigt.

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) schat dat wereldwijd bij ongeveer 140 miljoen vrouwen de schaamlippen en/of de clitoris gedeeltelijk of helemaal zijn weggesneden. Een VN-resolutie roept de 193 lidstaten nu op maatregelen te nemen en wetten te maken die genitale verminking bij vrouwen verbieden en die "meisjes en vrouwen beschermen tegen deze vorm van geweld".

Besnijdenissen zijn gangbaar in 28 landen in Afrika en in delen van het Midden-Oosten en Azië. Landen waar bijna alle vrouwen een dergelijke behandeling ondergaan, zijn bijvoorbeeld Somalië, Soedan, Eritrea, Egypte en Djibouti. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe geluidsnormen vanaf 1 januari van kracht

Nieuwe geluidsnormen vanaf 1 januari van kracht


http://static3.hln.be/static/photo/2012/1/9/7/20121221173400/media_xll_5420017.jpg


Op 1 januari gaan nieuwe Vlaamse geluidsnormen van kracht voor muziekactiviteiten die toegankelijk zijn voor het publiek en waar elektronisch versterkte muziek wordt gespeeld. De normen gelden onder meer voor cafés, fuiven in een zaal of tent, maar ook voor festivals in open lucht. Bedoeling is gehoorschade te vermijden.

Er wordt in de nieuwe regelgeving gewerkt met drie categorieën. Hoe hoger het geluidsniveau van de muziek, hoe meer maatregelen moeten worden genomen om het geluid te beheersen en gehoorschade te voorkomen.

Bij muziekactiviteiten met een geluidsniveau onder 85 decibel gemeten over 15 minuten, moet de organisator geen maatregelen nemen voor gehoorbescherming. Praatcafés of restaurants, waar de muziek op de achtergrond speelt, vallen bijvoorbeeld onder deze categorie.

Ligt het geluidsniveau tussen 85 en 95 decibel, zoals in muziekcafés of bij kleine fuiven, moet de organisator wel een aantal maatregelen nemen. Het gemeten geluidsniveau moet bijvoorbeeld permanent zichtbaar zijn voor de persoon die het volume bedient. Het volume moet ook de hele activiteit gemeten worden met een reglementair meettoestel.

In de derde en luidste categorie, met een geluidsniveau van maximaal 100 decibel gemeten over 60 minuten, gaan de verplichtingen nog verder. Dan is de organisator bijvoorbeeld verplicht om gratis oordopjes ter beschikking te stellen en moet het gemeten geluidsvolume geregistreerd worden en gedurende een maand bijgehouden. Festivals vallen onder die categorie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebookbericht aan niet-vriend kost 1 dollar

Facebookbericht aan niet-vriend kost 1 dollar


http://static3.hln.be/static/photo/2012/4/8/10/20121221202849/media_xll_5420305.jpg


Wie op Facebook een bericht stuurt aan iemand met wie hij niet bevriend is, loopt het risico dat het ongelezen verdwijnt in het postvak 'Overige'. Het bedrijf test op kleine schaal of mensen willen betalen om het bericht alsnog in het normale postvak te krijgen.

Dat laat Facebook weten op het bedrijfsblog. Wie Facebook gebruikt, ziet berichten van vrienden meteen verschijnen. Berichten van niet-vrienden belanden vaak in de map Overige. Die is alleen te vinden door op 'Alle berichten' te klikken en te zoeken in het overzicht. Wie dat niet wil als hij iemand benadert, moet er mogelijk voor betalen in de toekomst.

Volgens bronnen op internet kost het momenteel 1 dollar om een onbekende direct te benaderen met een bericht in het normale gespreksvenster. Als die persoon antwoord geeft, zijn er geen verdere kosten verschuldigd. Of de dienst ook hier wordt getest, is niet bekend.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdpijn door seks? Het komt vaker voor dan gedacht

Hoofdpijn door seks? Het komt vaker voor dan gedacht


http://oi45.tinypic.com/ic76ue.jpg


Extreme hoofdpijn tijdens of na een vrijpartij komt vaker voor dan je denkt, vooral mannen kampen hiermee. Er rust tevens een taboe op het onderwerp, heel wat patiënten zijn vaak te beschaamd om dit met hun dokter te bespreken. De wetenschap weet overigens ook nog zeer weinig over de aandoening.

Volgens medische naslagwerken treft coïtale cephalgie, ook bekend als kwaadaardige sekshoofdpijn, een op de 100 mensen. Maar nu menen onderzoekers dat dit vaker voorkomt dan gedacht. Vooral tieners en pornoliefhebbers melden ernstige hoofdpijn als gevolg van seksuele activiteit. Mannen hebben drie tot vier keer meer kans om deze diagnose te krijgen, het overvalt ook vaker migrainepatiënten. Sommigen ervaren pijn voor het orgasme die zich traag opbouwt, anderen worden overweldigd door een plotse pijnstoot. 

Dit soort aanval voelt niet als een gewone hoofdpijn, vaak gaat het om een scherpe pijn die begint aan de basis van de schedel en zonaar de voorkant van het hoofd en achter de ogen gaat. Dit kan maanden of jaren aanhouden, vaak verdwijnt de aandoening vanzelf. Artsen benadrukken dat het belangrijk is dat je onmiddellijk medische zorg zoekt wanneer je een plotse hoofdpijnaanval krijgt. Een hersentumor, beroerte of een hersenbloeding kan namelijk ook pijn veroorzaken.

Gelukkig bestaat er een medische behandeling voor deze pijnlijke en gêntante aandoening. De medicatie indomethacine is succesvol in de behandeling van coïtale cephalgie, ontdekten artsen. Je neemt deze pil best voor de seksuele activiteit. Patiënten klagen wel dat dit de spontaniteit van seks wegneemt.  (br.hln)



» Reageer (0)
21-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemiddelde prijs van gas- en elektriciteitscomponent mogelijk op niveau buurlanden


Gemiddelde prijs van gas- en elektriciteitscomponent mogelijk op niveau buurlanden


http://static0.hln.be/static/photo/2012/11/10/0/20121220234703/media_xll_5418165.jpg


Dankzij de recente ontwikkelingen in de energiesector zou de gemiddelde prijs van de elektriciteits- en gascomponent kunnen herleid worden tot de gemiddelde prijs in de buurlanden, waardoor de federale regering haar doelstelling zou bereiken. Dat zegt de CREG, de Commissie voor de Regulering van Elektriciteit en Gas.

De CREG, die spreekt van een "ware revolutie", stelt vast dat de energieleveranciers afzien van ingewikkelde, ondoorzichtige prijsindexen en voortaan doorzichtige indexen gebruiken op basis van de Europese groothandelsmarktprijzen. Bovendien leveren de duurste leveranciers "aanzienlijke inspanningen" om de prijs van hun duurste contracten te verminderen. Daarnaast zien de leveranciers vanaf 1 januari 2013 af van de indexering van de gasprijs op basis van de olieprijs, met uitzondering van twee leveranciers die daar nog twee jaar deels mee doorgaan.

"Op basis van de recente verklaringen van leveranciers en van informele gesprekken (...) is de CREG van mening dat de invoering van deze maatregelen ertoe zou kunnen leiden dat de gemiddelde prijs van de elektriciteit- en gascomponent herleid wordt tot het gemiddelde van de prijzen van toepassing in de buurlanden, waardoor de doelstelling van de federale regering zou worden bereikt", zegt de regulator in een persbericht. In januari, als de CREG alle gegevens van de energieleveranciers heeft, zal ze alle prijzen op de Belgische markt publiceren.

De CREG raadt verbruikers wel aan om de prijzen verder te blijven vergelijken. Ook adviseert ze verbruikers die bij hun leverancier willen blijven om de verschillende, vaak sterk uiteenlopende prijsvoorstellen van die leverancier te vergelijken.  (br.hln)



» Reageer (0)
20-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegen



http://oi45.tinypic.com/35hi93a.jpg


soms wil ik vliegen
net als de vogels
hoog in de lucht

dan wil ik zweven
net als dat pluisje
op de adem van de wind

maar ik heb geen vleugels
en ben niet zo licht
als een veertje

daarom blijf ik maar
met beide voeten
op de grond



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Stripboek Suske en Wiske brengt 5.000 euro op

Stripboek Suske en Wiske brengt 5.000 euro op


http://oi48.tinypic.com/20f9ojq.jpg
Wijlen Willy Vandersteen


Het stripboek 'Op het eiland Amoras' van Suske en Wiske heeft  5.000 euro opgebracht op een veiling van werk van tekenaar Willy Vandersteen. Het album was in 1947 te koop voor 36 Belgische frank, nog geen euro. De online veiling vond plaats bij Catawiki, veilinghuis voor verzamelaars.

Oude Suske en Wiske-albums waren erg in trek. Het eerste album 'Rikki en Wiske' uit 1946 werd verkocht voor 2.200 euro. Na dit eerste deel besloot tekenaar Willy Vandersteen om het personage Rikki te vervangen door Suske omdat Rikki bij nader inzien teveel leek op Kuifje.

Van dat album zijn indertijd 7.000 exemplaren gedrukt, maar het is moeilijk om het nog te vinden. Vier beeldjes uit de jaren '50 met Suske en Wiske er op gingen voor 1.200 euro weg. Bijna duizend verzamelaars uit Nederland en België boden mee. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel tijd gaat werkelijk naar jouw kapsel

Zoveel tijd gaat werkelijk naar jouw kapsel


http://oi48.tinypic.com/1q3k8n.jpg


Tien dagen per jaar, zoveel tijd kruipt in het kapsel van de gemiddelde vrouw. Dat bleek uit een bevraging van 500 Britse vrouwen door haarverzorgingsproducent Fabriah. Al doet niet iedereen eraan mee: 12 procent kamt enkel het haar 's ochtends, niets meer (of minder).

Die tien dagen per jaar worden gespendeerd aan:

-    Het haar wassen en verzorgen: 10 minuten per dag
-    Het haar drogen: 15 minuten per dag
-    Het kapsel goed leggen: 15 minuten per dag
-    Een verzorgingsbeurt: elke twee weken

Voor een avondje uit stijgt de energie en tijd die in een kapsel kruipt nog bij de helft.

Niet iedereen besteedt echter veel tijd aan haar kapsel: 12 procent kamt het enkel en kijkt er voor de rest niet naar om.

5 procent wast, droogt of kamt het niet elke dag, en kiest voor een paardenstaart, sjaaltje of hoedje in de plaats.

Eerder was uit bevragingen al naar voor gekomen dat vrouwen gemiddeld 3 dagen per week niet tevreden zijn over hun kapsel. 12 procent zegde al een afspraak af door het kapsel.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn met meer dan 11 miljoen

We zijn met meer dan 11 miljoen


http://static3.hln.be/static/photo/2012/2/10/11/20121220132318/media_xll_5417111.jpg


België telde op 1 januari 2012 11.035.948 inwoners, of een stijging met 84.682 personen sinds het jaar voordien. Dat blijkt uit de cijfers die de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie publiceerde. "Hoewel de groei aanzienlijk minder sterk is dan in 2010, toen die nog 111.361 personen bedroeg, is het cijfer vergelijkbaar met de vorige jaren."

De groei is het sterkst in de 19 Brusselse gemeenten (+ 1,8 procent), tegenover een stijging met 0,7 procent in Vlaanderen, 0,6 procent in Wallonië en 0,8 procent in heel België. De gemeente met de sterkste groei bevindt zich ook in het Brussels Gewest: Anderlecht (+ 3,1 procent). De Algemene Directie Statistiek merkt ook de "aanzienlijke groei" op in de gemeente Antwerpen, dat vorig jaar 9.087 inwoners meer telde, of een stijging van 1,8 procent. Op provinciaal niveau is het Antwerpen dat het sterkste stijgt, met 1 procent.

Volgens de overheidsdienst is "de bevolkingsgroei voor iets meer dan een kwart toe te schrijven aan de natuurlijke loop van de bevolking, het overschot van de geboortes op de overlijdens. In 2011 nam het aantal geboortes af, maar ook het aantal sterfgevallen, zij het iets minder sterk."

Het is vooral de internationale migratie die de belangrijkste oorzaak van de totale bevolkingsgroei blijft. Die nam toe met goed 60.000 mensen. De interne migratie bleef stabiel. Net als in 2010 verhuisden goed 570.000 mensen naar een andere woonplaats in België.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 21 december is begonnen, maar Kiribati bestaat - waarschijnlijk - nog

21 december is begonnen, maar Kiribati bestaat - waarschijnlijk - nog


http://static2.hln.be/static/photo/2012/0/5/14/20121220121108/media_xll_5416919.jpg


Op verschillende plekken op de wereld - ver ten oosten van ons - is 21 december al begonnen, maar berichten over het einde van de aardbol komen er tot op dit moment nog niet vandaan.

Om 11 uur Belgische tijd begon de dag die volgens sommigen het einde der tijden zou inluiden al op exotische eilandenrijkjes als Samoa en Kiribati. 21 december 2012, zo menen doemdenkers, werd door de Maya's berekend als de dag waarop er een einde zou komen aan al het leven op aarde.

Maar persbureaus, twitteraars en lokale media maken vooralsnog geen melding van ongewone feiten. Daarbij dient wel te worden aangetekend dat wanneer al het leven er wel zou zijn vernietigd, berichten daarover lastig de rest van de wereld kunnen bereiken.

Als eerste grote landen zijn om 12 uur Belgische tijd Nieuw-Zeeland en het uiterste oosten van Rusland aan de beurt. Pas zaterdagmiddag 12 uur weten we zeker of de gehele wereld de vermeende apocalyps heeft overleefd. Dan is het ook op de Amerikaanse Midway-eilanden 22 december. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!