NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


18-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Springsteen - Fire

Bruce Springsteen - Fire


Klik op de foto om hem tebeluisteren


Bruce Springsteen (Long Branch (New Jersey), 23 september 1949) is een Amerikaanse rockzanger, gitarist en liedjesschrijver. Zijn bijnaam luidt The Boss.

De vader van Springsteen is van Iers-Nederlandse en zijn moeder van Italiaanse afkomst. Vanaf de jaren '60 speelde Springsteen in meerdere bands, waaronder The Castiles, Steel Mill en Dr. Zoom and The Sonic Boom. In 1972 werd de zanger ontdekt door John Hammond, die al eerder Bob Dylan ontdekte. Springsteen tekende in dat jaar dan ook een contract bij Hammonds werkgever Columbia Records. Zijn eerste album verscheen in januari 1973: Greetings From Asbury Park, NJ, genoemd naar de badplaats Asbury Park waar hij vroeg in zijn carrière optrad in kleine clubs. In september 1973 verscheen zijn tweede album: The Wild, the Innocent, and the E Street Shuffle. Hoewel deze albums in eerste instantie niet aansloegen, werden ze jaren later platina.

Springsteens doorbraak kwam echter pas bij zijn derde album: Born to Run (augustus 1975). Inmiddels had Springsteen (in 1974) de samenstelling van zijn band, de E Street Band gewijzigd. De rangschikking werd: Clarence Clemons op saxofoon, Steve Van Zandt op gitaar, Danny Federici op orgel, Roy Bittan op piano, Garry Tallent op basgitaar en Max Weinberg op drums. In 1975 bezocht Springsteen voor het eerst Europa en gaf op 23 november ook een optreden in Amsterdam (RAI).


Mede vanwege de groeiende invloed van Jon Landau, de journalist die Springsteen eerder 'de toekomst van de rock n roll' noemde, ontstond een conflict tussen Springsteen en diens impresario, Mike Appel. In verband met een rechtszaak die Appel tegen Springsteen aanspande, kon Springsteen niet snel na Born to Run een nieuw album uitbrengen om het succes voort te zetten. In juni 1978 verscheen zijn vierde album, Darkness on the Edge of Town. Inmiddels hadden de punk en de new wave hem ingehaald, waardoor Springsteen niet meer "anders" was, maar opeens mainstream. Darkness on the Edge of Town werd een groot succes, vooral vanwege een energieke concertreeks. In oktober 1980 verscheen zijn vijfde album: The River (een dubbelalbum). Van dit album kwam Springsteens eerste top-10-hit: Hungry Heart. Inmiddels was Springsteen niet langer een hype, maar een echt succes. Springsteen trok zich echter terug en nam het eenvoudige en donkere album Nebraska op (september 1982), zonder de E Street Band, en zonder tour om het album te promoten. In deze periode begon Steve Van Zandt een solocarrière onder de naam Little Steven & The Disciples of Soul, waarna hij de E Street Band verliet. Hij werd vervangen door Nils Lofgren.


In het najaar van 2008 zette "The Boss" zich in voor de democratische presidentskandidaat Barack Obama. Met enkele akoestische optredens maakte Bruce duidelijk dat hij vindt dat het beleid van president Bush gefaald heeft, en dat hij het tijd vindt voor vernieuwing onder de leus "yes, we can". Op 4 november 2008 wordt Obama met een meerderheid verkozen tot nieuwe president. Op 20 januari 2009 legde Obama de eed af. Naar aanleiding daarvan vond er op 18 januari 2009 aan het Lincoln Memorial in Washington een groot openluchtconcert voor Obama plaats. Springsteen opende dit concert en speelde The Rising, samen met een vrouwenkoor. Later bracht hij samen met Pete Seeger ook Woody Guthrie's "This Land Is Your Land". Dit concert werd bijgewoond door ruim 400.000 mensen.

Springsteen woont met zijn vrouw en kinderen Evan, Jessica en Sam in Rumson (New Jersey).
» Reageer (0)
17-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ander weer, meer hoofdpijn

Ander weer, meer hoofdpijn

Een wijziging in het weer kan plotse hoofpijn uitlokken. Amerikaanse vorsers beweren dat 7 op 10 mensen hier last van hebben. Een dalende luchtdruk zorgt voor de meeste klachten.

Vochtigheid
Als het weer omslaat, voelen we dat zelfs in het hoofd, volgens de Amerikaanse National Headache Foundation. Dalende luchtdruk, toenemende bewolking, stijgende vochtigheid, temperatuurwissels en toenemende wind bezorgen mensen letterlijk heel wat  kopzorgen.


Bloedvaten
Een dalende luchttdruk laat zich het meest voelen. Als die snel zakt, zet de lucht in onze bij- en voorhoofdsholten uit. Hierdoor komt meer druk op de bloedvaten. Gevolg is hoofdpijn. Uiteindelijk lost het drukprobleem zich op. Het lichaam stelt er zich instinctief op in of de luchtdruk stijgt uiteindelijk ook weer.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar kerstmarkt in Duitsland?


Naar kerstmarkt in Duitsland? Vergeet geen milieuvignet te kopen
Wie dit jaar naar een kerstmarkt in Duitsland trekt, moet rekening houden met de wetgeving rond winterbanden en milieuvignetten. Daarvoor waarschuwt automobilistenvereniging VAB.
 
Het Duitse milieuvignet is momenteel verplicht in de helft van alle steden waar een kerstmarkt wordt georganiseerd. Het gaat om Berlijn, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Essen, Keulen, München en Stuttgart.
 
Niet voor snelweg
Het document is verplicht voor alle vierwielers die de stad in willen, dus niet voor automobilisten die enkel de snelweg gebruiken. Ook motorrijders zijn vrijgesteld. Het vignet kost 17,50 euro en kan onder meer worden gekocht in de webshop van VAB. De vignetten worden ook ter plaatse verkocht.
 
Daarnaast waarschuwt VAB dat het in Duitsland verplicht is om winterbanden te gebruiken als de wegen er glad bij liggen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kangoeroezorg koestert prematuurtjes

Kangoeroezorg koestert prematuurtjes

Kangoeroezorg is een nieuwe manier om met prematuurtjes om te gaan. Het houdt in dat de ouders hun baby koesteren door het aan naakt aan hun borst te leggen. Beide liggen ongeveer een uur tegen elkaar, onder een deken. Het huidcontact tussen baby en ouders versterkt de band en maakt dat de baby zich gekoesterd voelt. Meer en meer ziekenhuizen laten dit toe, zo meldt gezondheid.be.

Voordelen voor ouders én kind
De voordelen van deze kangoeroezorg lijken niet gering. Zo zou het het hartritme, de ademhaling, de temperatuur en het zuurstofgehalte van de baby verbeteren. Ook gaat de baby beter slapen en minder huilen, eet hij beter en dus verdikt hij ook sneller. Borstvoeding geven wordt ook gemakkelijker voor de moeder, en zowel vader als moeder kunnen een betere band vormen met hun kind en krijgen meer zelfvertrouwen.

Verstoorde binding
Dat is niet onbelangrijk, omdat het bindingsproces tussen ouders en kind vaak verstoord wordt bij prematuurtjes. Soms kunnen ouders hun kind niet eens knuffelen voor het in de couveuse verdwijnt en ook in de dagen of weken erna worden ze nauwelijks geduld op de afdeling neonatologie. Die omgeving, met veel licht en lawaai, wordt ook niet bevorderlijk geacht voor de ontwikkeling van de baby.

Toch is kangoeroezorg niet bij alle baby's mogelijk. Pasgeborenen in een onstabiele toestand, die de aanpak afwijzen of met te veel toestellen verbonden zijn, komen niet in aanmerking.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golden Earring - Johnny Make Believe

Golden Earring - Johnny Make Believe

Om hun te beluisteren klik op de foto


Golden Earring is een Nederlandse rockband. De groep werd opgericht in 1961 en is daarmee de oudste nog bestaande rockband van Nederland.


Als een van de weinige Nederlandse bands heeft Golden Earring echt internationaal succes gehad, vooral vanwege hun hits Radar Love en Twilight Zone. De band heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en genoot in de jaren zeventig en tachtig internationale sterrenstatus, met name in de Verenigde Staten. Al meer dan vijfenveertig jaar neemt Golden Earring een dominante positie in de Nederlandse muziekwereld in met meer dan dertig gouden en platina albums. De band stond tot nu toe in totaal 389 weken in de Nederlandse Top 40 en is daarmee de succesvolste Nederlandse single-artiest in die lijst. Met 5 hitnoteringen in de Amerikaanse Billboard Hot 100 is Golden Earring ook de succesvolste Nederlandse act in Amerika, met Twilight Zone scoren ze zelfs een #1 hit in Billboard's Mainstream Rock Tracks.


De vier Haagse musici vormen een van de belangrijkste Nederlandse bands die nog steeds wekelijks optreedt en geldt als een van 's werelds oudste rockbands (1961) in oorspronkelijke bezetting (sinds 1970). In 2009 maakte Golden Earring zijn comeback in Engeland met concerten in Ipswich en Londen en wordt er gewerkt aan een nieuw studio -album, waarvoor de band al enkele songs heeft opgenomen.

» Reageer (0)
16-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lesbi's zijn betere ouders

Lesbische ouders voeden hun kinderen evengoed op .....


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Lesbischeouders.jpg?t=1258375947


"Lesbische ouders voeden hun kinderen evengoed, zoniet beter op dan traditionele ouders. De kleintjes van lesbische stellen doen het in hun latere leven zelfs beter", zo stelt de Brit Stephan Scott van de National Academy for Parenting Practioners.

Bewuste stap
Zijn controversiële theorie haalt hij uit studies die aantonen dat lesbiënnes zeer bewust voor kinderen kiezen. Hun nakomelingen kunnen niet zomaar verwekt worden, er moeten weloverwogen stappen genomen om een kind op de wereld te zetten. Net daarom stemmen ze het ouderschap sterker af op de kinderen.

Voorbeeld
Nog volgens de wetenschapper toont onderzoek aan dat kinderen met lesbische ouders niet sneller 'aangezet' worden tot homoseksualiteit, al wordt dat vaak gesteld.

Vaderrol
Critici reageren verontwaardigd over de uitspraken en stellen dat de rol van een vader niet mag onderschat worden.  "Vaders zijn belangrijk voor de opvoeding en vervullen een ondersteundende rol. Elke kind heeft het recht te weten wie de biologische vader is", aldus Jon Davies van de Families Need Fathers organisation.

Publieke opinie
Daar zijn niet alle Britten van overtuigd. Meer dan 1 op de 3 ondervraagde Britten vindt een homo- of lesbiennekoppel evenwaardig aan een heterokoppel. Ze zien geen verschil in de opvoeding van de kinderen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekend portret Rubens ontdekt

Onbekend portret Rubens ontdekt


'Portret van een jonge vrouw' is naar verluidt in uitstekende staat.
'Portret van een jonge vrouw' is naar verluidt in uitstekende staat.


Op 9 december veilt Sotheby's in Londen een tot nu toe onbekend vrouwenportret dat de Antwerpse barokmeester Peter Paul Rubens (1577-1640) in 1606 zou hebben geschilderd. Dat berichten verschillende kranten vandaag.
 
Het werk is de voorbije 400 jaar altijd in privébezit geweest, was zelden of nooit in het openbaar te zien en was ook bij Rubensspecialisten niet bekend. Zondag dook het op uit het niets.

"Portret van een jonge vrouw" is naar verluidt in uitstekende staat en wordt op 9 december openbaar verkocht samen met andere oude meesters, waaronder een laat zelfportret van Rubens' leerling Antoon van Dyck. Het Rubensschilderij zelf is een vroeg werk en stamt vermoedelijk uit de Italiaanse periode van de schilder.
 
"Wanneer het om die bedragen gaat, moet het Rubenshuis passen", zegt Steven Thielemans, de algemeen directeur Musea en Erfgoed Antwerpen in de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad. "Onze beperkte werkingsmiddelen dwingen ons tot creativiteit. We kunnen nog altijd nieuwe tekeningen of prenten van Rubens kopen. Op die manier houden we een grote variatie in ons aanbod."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuven maakt stadswoning goedkoper dan marktprijs

Leuven maakt 'stadswoning' goedkoper dan marktprijs


http://img5.imageshack.us/img5/8705/leuvenn.jpg


Leuven heeft het concept "stadswoning" bedacht waarmee woningen en appartementen onder bepaalde voorwaarden goedkoper verkocht worden dan de marktprijs. De stad wil een oplossing bieden voor de vele mensen met een gemiddeld inkomen die in Leuven willen blijven wonen maar voor wie de woningprijzen te hoog zijn, terwijl ook hun inkomen te hoog is om in aanmerking komen voor een sociale koopwoning.
 
Het concept wordt nu toegepast op de voormalige Centrale Werkplaatsen in Kessel-lo waar projectontwikkelaar Matexi op gronden die eigendom zijn van het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) 179 van 325 geplande woningen realiseert. Door een gezamenlijke inspanning van AGSL en Matexi wordt een appartement 12.250 euro goedkoper en een rijwoning 16.000 euro. In totaal 70 woningen komen voor de regeling in aanmerking.
 
In aanmerking komen personen met een gezamenlijk belastbaar inkomen van maximum 49.600 euro, een bedrag dat verhoogd wordt met 2.500 euro per persoon ten laste. De koper moet op straf van een boete van 20.000 euro de woning 20 jaar in eigendom houden en zelf bewonen. Leuven wil het concept in de toekomst ook ingang doen vinden in grootschalige woonprojecten. De stad denkt daarbij in de eerste plaats aan de plannen van Ertzberg in de Vaartkom.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat mannen écht aantrekkelijk vinden bij een vrouw

Wat mannen écht aantrekkelijk vinden bij een vrouw
Vergeet de borstvergrotingen, superslanke figuurtjes en alle andere uiterlijkheden waar vrouwen van wakker liggen. Een mooi snoetje en een leuke persoonlijkheid: meer hebben vrouwen niet nodig om alle mannen rond de vinger te winden.

Aanpraten
Een Australische rondvraag onder honderd mannen leert dat weinig of geen mannen de beauty-ideeën van dames delen in de schaal van aantrekkelijkheid. Volgens hen praten vrouwen zichzelf heel wat twijfels en stereoptiepen aan omtrent hun gewicht en uiterlijkheden.

Persoonlijkheid
Betekent dit dat vrouwen er best wel slonzig of onopgemaakt mogen bijlopen? Nee, wel dat vrouwen moeten stoppen met zich alleen te fixeren op hun voorkomen. Een mooi, vriendelijk gezichtje en een leuke persoonlijkheid zijn veruit meer belangrijk dan een stel perfecte borsten of een superslank figuurtje.


Uiterlijk
Mannen worden vooral aangetrokken door een mooi snoetje. 68 procent vindt een vrouw aantrekkelijker met een mooi gezicht, 8 procent valt voor de boezem, 16 procent wil kost wat kost een superslanke dame. Opvallend is wel dat geen enkele man uiterlijkheden als belangrijkste factor omschreef, 24 procent kiest voor persoonlijkheid, 76 procent vindt zowel persoonlijkheid als voorkomen even belangrijk.

Kapsel, ouftits en eerlijkheid
Minder dan de helft geeft toe dat een nieuwe haarsnit of outfit bij zijn vriendin meteen opvalt  38 procent merkt 'geleidelijk' wel verschil, 6 procent ziet het zelden of nooit. De gevreesde vraag 'lijkt mijn kont niet te dik?', krijgt trouwens zelden een eerlijk antwoord. 1 op de 2 heren zal nooit eerlijk antwoorden. Onthouden, dames.   

Plus size models
Waarom photoshop uitgevonden is, mag een raadsel wezen. 54 procent van de heren ziet niet of of een foto bijgewerkt is. Meer nog, bij het tonen van een volslanker model op de cover van een magazine, wordt de dame bij het merendeel als uiterst normaal beschreven, 16 procent vindt ze zelfs 'superhot'.
 
Wat zoeken vrouwen in een man?
41 procent denkt dat dames een mooi gelaat aantrekkelijk vinden, 36 procent gelooft dat een heer welgebouwd moet zijn. Ook een goedgevulde haardos lijkt een extra troef. Zijn er wel aantrekkelijke lichaamsdelen?', vragen vier ondervraagden zich af. 'En waarom lopen er niet meer lesbiennes rond?'

Porno
Enigszins verbazend: 78 procent van de heren beweert regelmatig naar pornosites te surfen. Het merendeel bekijkt het als een onschuldige activiteit, slechts 26 procent vindt het vrouw-onvriendelijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Morrison - You Give Me Something

James Morrison - You Give Me Something

Klik op de foto om hem te beluisteren


James Morrison, geboren als James Morrison Catchpole (Rugby, Warwickshire, 13 augustus 1984) is een Engels zanger en songwriter. In 2006 scoorde hij een grote hit met zijn eerste single You Give Me Something. Zijn debuutalbum Undiscovered was tevens een groot succes.

Op 13-jarige leeftijd begon James gitaar te spelen nadat zijn oom hem had laten zien hoe je een bluesriff speelt. Nadat hij jaren nummers van andere artiesten speelde, begon Morrison uiteindelijk zelf liedjes te schrijven. In 2005 tekende hij een platencontract bij Polydor en trad hij als support-act op tijdens een tour van zangeres Corinne Bailey Rae. You Give Me Something werd als eerste single uitgebracht op 16 juli 2006 in Engeland en behaalde de vijfde plaats in de hitlijsten.

Morrisons debuutalbum Undiscovered verscheen op 31 juli en wist 1 week na de release nieuw binnen te komen op de eerste plaats van de Britse albumhitlijsten. In Nederland lag de single You Give Me Something vanaf 1 september in de winkels. Wegens veel airplay op radio en televisie groeide het nummer ook in Nederland uit tot een groot succes, met een tweede plek als hoogste positie in de hitlijsten. Voor promotie zou de zanger optreden tijdens de TMF Awards op 13 oktober in de Heineken Music Hall, Amsterdam. Hij moest uiteindelijk verstek laten gaan wegens ziekte. Wel gaf hij op 20 november 2006 een concert in de Melkweg, Amsterdam. Het concert was binnen enkele dagen al uitverkocht. In diezelfde periode verscheen Morrison's tweede single Wonderful World. Zowel in Engeland als in Nederland bereikte het nummer de achtste plaats in de charts. 8 februari gaf Morrison voor de tweede maal een optreden in Nederland, in de Heineken Music Hall, Amsterdam. De derde single van het album werd The Pieces Don't Fit Anymore. Zowel dit nummer als de vierde single Undiscovered werden geen grote hits in zowel Engeland en Nederland. Op 26 juni 2007 gaf James Morrison een concert in de Westergasfabriek te Amsterdam. In diezelfde periode nam Morrison voor You Give Me Something een geheel nieuwe videoclip op, ter ere van de Amerikaanse release van de single. Het album zal vanaf maart in de Amerika te koop zijn. Hoewel de single geen notering behaalde in de Billboard hitlijsten, behaalde het album wel de 24ste plaats.

Morrisons nieuwe studioalbum met de naam Songs for You, Truths for Me is uitgebracht op 29 september 2008. De eerste single, You Make It Real, verscheen op 22 september 2008. Als tweede single verschijnt Broken Strings, een duet met Nelly Furtado. Het duet werd Morrisons grootste hit in de Nederlandse Top 40. Op 14 januari 2009 gaf Morrison opnieuw een concert in de Heineken Music Hall ter promotie van zijn nieuwe album. De derde single, Please Don't Stop the Rain, staat momenteel in de top 40. Op 18 oktober 2009 stond James in een uitverkocht Paradiso.

» Reageer (0)
15-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperdure reuzenkat sterft voor baasje haar kan vastpakken

Peperdure reuzenkat sterft voor baasje haar kan vastpakken


http://img4.imageshack.us/img4/7610/eenasherakat.jpg
Een asherakat.


Dierenverdriet in Nederland: Shin-Chan is overleden zonder dat haar baasje haar heeft kunnen aaien, verzorgen of verwennen. Dat schrijft De Telegraaf op haar website. De kat was een zogenaamde ashera-kat, of een een zeldzame kruising tussen een serval en een Aziatische luipaardkat.

Geheime locatie
Eigenaar Jeffrey Borrenberg kocht de kat twee jaar geleden in Amerika voor zo'n 30.000 euro. Bij aankomst in Nederland werd de kat onmiddellijk door de Nederlandse justitie in beslag genomen en vastgehouden op een geheime locatie.

Borrenberg vocht de in beslag name aan, zonder resultaat. Zijn advocaten hebben alvast een aanvraag ingediend om zelf een sectie op het dier te verrichten. Of dat wordt toegestaan, is nog niet bekend.

Wantrouwen
Omdat de doodsoorzaak nog onbekend is, zal Jusitie ook zelf een sectie laten uitvoeren. Maar daar heeft Borrenberg geen vertrouwen in. "We hebben nooit geweten waar Shin-Chan werd vastgehouden, en we weten dus ook niet of er goed voor haar werd gezorgd. Dit is waar we voor vreesden. Wie zegt dat het geen truc is om op een gemakkelijke manier van het hele gedoe af te komen?", zegt een aangeslagen Borrenberg aan De Telegraaf.

De Eindhovenaar wil hoe dan ook iemand aansprakelijk stellen voor de dood van zijn peperdure huisdier. "Dit verhaal gaat een enorm staartje krijgen", zo waarschuwt hij nog.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.60 burgemeesters achter het fornuis

60 burgemeesters achter het fornuis
Onder meer de Leuvense en Gentse burgemeester Louis Tobback en Daniël Termont staan voor de Week van de Smaak één dag achter het fornuis. Tijdens die week, van 12 tot 22 november, worden in totaal zestig burgemeesters voor een dag chef, meldt de Week van de Smaak in een mededeling.
 
De vierde editie van de Week van de Smaak presenteert meer dan duizend activiteiten in Vlaanderen en Brussel. De organisatoren vonden onder meer zestig burgemeesters bereid om een bijzonder gerecht te maken of op een speciale locatie te koken.
 
In de bloemetjes
"Ze gaan de uitdaging aan om een Turkse klassieker te bereiden of realiseren nieuwe creaties met hun streekproducten. Ze bedanken hun personeel of zetten jarigen of vrijwilligers in de bloemetjes, koken voor het goede doel of maken er een groots dorpsfeest van", luidt het.
 
In Leuven steken burgemeester Louis Tobback en kok Jeroen Meus de handen uit de mouwen voor Poverello. In Gent kookt burgemeester Daniel Termont een Turks buffet. Marleen Vanderpoorten maakt tijdens 'Lier Wereldwijd' desserten en op 19 november kookt Karel De Gucht met de bewoners van WZC Ter Meere Turkse zoete nagerechten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet uw trouwe hond, haal een halve wolf in huis

Vergeet uw trouwe hond, haal een halve wolf in huis
In steeds meer Britse huisgezinnen wordt de 'gewone' hond als huisdier vervangen door een 'hybride wolf', die nauw verwant is met het wilde dier dat ooit zo gevreesd werd, zo meldt de Sunday Telegraph.

Die dieren, waarvoor meer dan 5.000 euro moet worden neergeteld, lijken als ze volgroeid zijn sprekend op een echte wolf en maken zelfs hetzelfde jankende geluid, in plaats van het ons vertrouwde geblaf. Het gaat om dieren die het resultaat zijn van het vermengen van Europese of Noord-Amerikaanse wolven met gewone honden.

Tsjechoslovaakse wolfshond
Hondenrassen die het vaakst worden gebruikt voor deze vorm van kweken zijn Duitse herders, huskies of akilas. Populaire rassen die nauw verwant zijn met wolven zijn de sardoo en de

Tsjechoslovaakse wolfshond, een kruising tussen een herder en een Karpatische wolf die tijdens de Koude Oorlog veel werd gebruikt door communistische grenspatrouilles langs de Muur.

In de Verenigde Staten zijn deze halve wolven al enige tijd legaal en gegeerd. Nu heeft ook de Britse overheid beslist dat dergelijke rassen zonder speciale vergunning kunnen worden gekweekt en gekocht, vooropgesteld dat ze minstens drie generaties verwijderd zijn van hun wilde voorouder.

Fatale incidenten
De beslissing heeft tot verontwaardigde reacties geleid bij dienrenbeschermers, vooral omdat de wolfhonden in Amerika al verantwoordelijk zijn geweest voor enkele fatale incidenten met kinderen.

Een woordvoerder van de Britse dierenbescherming waarschuwde dat "in een huiselijke omgeving de uiting van natuurlijk gedrag bij dergelijke dieren gevaren met zich kan brengen. Dit worden nooit gewone honden". Vooral kinderen lopen gevaar, omdat de dieren hen volgens deskundigen gemakkelijk als potentiële prooi kunnen zien.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vertelt je buggy over jezelf?

Wat vertelt je buggy over jezelf?

Een kinderwagen verraadt je levensstijl. Traditionele ouders kiezen eerder voor een Mc Laren, sportievelingen houden het bij snelle driewielers, rijkelui opteren voor een oldtimer en fashionista's pronken met een funky bugaboo. 

1. Traditionele ouders kiezen voor een Mc Laren. Hoewel, wie had gedacht dat de solide MacLaren als onbetrouwbaar voor de kinderhandjes kan worden gezien? Mac Laren, het equivalent van de Ford Escort, is niet meteen de meest spannende en aantrekkelijke keuze, maar van oudsher wel beschreven als een betrouwbare en kwaliteitsvolle keuze.  


2. Kinderen die zetelen in een bugaboo, hebben misschien meer modieuze ouders. Met hun stevig onderstel en funky kleuren, vallen de kinderzitjes beslist op. Eigenwijs en een tikkeltje arrogant, zo zou je de koper ervan kunnen omschrijven. Al moet die ook best handig wezen, want de bugaboo's zijn moeilijk te vouwen.


3. De free-wielers of all-terreinwagens zijn de geschikte keuze voor actieve ouders. Bij het joggen of skeeleren neem je junior mee op sleeptouw. Vooral heren gedragen zich achter het stuur alsof ze ware Formule 1-rijders zijn. Meestal hebben deze ouders gezworen dat een baby geen verandering in hun levensstijl hoeft te brengen.

4.  De traditionele kinderwagens maken een comeback. Tengenwoordig worden de klassieke modellen duur verkocht. Hun eigenaars zitten er meestal warmpjes in. Vaak mag een nanny het royaltystuk uit de jaren '50, voor zich uit duwen.

 5. Buggy's met dubbele zitjes.
Tweelingen buiten beschouwing gelaten, worden deze dubbele buggy's meestal gekocht door oudere ouders. Omdat ze rijkelijk laat aan hun voortplanting begonnen, willen ze op korte tijd snel twee kindjes. Modebewuste dames vallen ook hier voor hippere modelletjes.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joss Stone - Son of a Preacher Man

Joss Stone - Son of a Preacher Man

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over
Joss Stone


Joss Stone, artiestennaam van Joscelyn Eve Stoker, (Dover, 11 april 1987) is een Engelse soul-, R&B- en blueszangeres, songwriter en actrice.

Stone werd beroemd in het einde van 2003 met haar debuutalbum The Soul Sessions. Het album is drie keer als platinum gecertificeerd door het BPI, en is uitgeroepen als één van de twaalf albums op de lijst van genomineerden voor de Mercury Music Prize. Haar tweede album, ook drie keer platinum, Mind, Body and Soul, stond een week op één in de hitlijsten van het Verenigd Koninkrijk. Het zorgde ook voor de massale verkoop van de single You Had Me, wat in de top 10 van de UK Singles Chart kwam. Het album en de single kregen een nominatie voor een Grammy Award in 2005.

Tijdens haar carrière heeft Stone tot nu toe al meer dan 10 miljoen albums verkocht wereldwijd en ze heeft twee Brit Awards en één Grammy Award gewonnen. Ze heeft haar acteerdebuut gemaakt in de fantasyfilm Eragon, die werd uitgebracht in december 2006, waarin ze de heks Angela speelde.

Joss Stone is geboren in Dover, in Kent (in het Verenigd Koninkrijk). Ze bracht haar tienerjaren door in Ashill in Devon. Ze is de derde van de vier kinderen van Richard en Wendy Stoker. Ze deed haar eerste optreden op de Uffculme Comprehensive School, in Uffculme in Devon. Ze zong een cover van Jackie Wilsons "Reet Petite" uit 1957. Vanwege haar dyslexie stopte Stone met haar school op 16-jarige leeftijd, met drie General Certificate Of Secondary Education-kwalificaties. "Ik was niet zo stom. Ik ben gewoon een beetje dyslectisch en ik was niet een erg goede leerling. Ik ben meer artistiek", zei ze.

Stone groeide op met een grote variatie van muziek, waaronder Amerikaanse R&B- en soulzangeressen, zoals Dusty Springfield en Aretha Franklin. Ze ontwikkelde daardoor een muziekstijl in het genre soul. In 2001, toen ze dertien was, kwam ze in de show Star for a Night van de BBC. Ze zong 'On the Radio' van Donna Summer uit 1979, en won. Aan MTV vertelde ze: "Ik ben meer van de soulmuziek dan van wat dan ook, vanwege de zang. Je moet een goede stem hebben om soulmuziek te zingen en ik heb het al leuk gevonden sinds ik klein ben".
» Reageer (0)
14-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ban stress: plan je feestdagen nu

Ban stress: plan je feestdagen nu

December is feestmaand. Sinterklaas komt langs, kerstmis lonkt en de eerste cadeaulijstjes worden opgesteld. Wie straks zonder kater aan de feestdis wil zetelen, begint maar beter ruim op voorhand aan de drukke periode. Een goede planning is goud waard.

1.    Voorbereiding
Een goede voorbereiding maakt het halve werk. Weet je al welke sinterklaascadeau's je in huis moet halen? Wacht er niet mee. Niet alleen valt de drukte nu nog enigszins mee, de kortingen en reducties worden toch al in alle speelgoedwinkels gegeven.

Idem met de kerstperiode. Een week voor kerstmis lijkt het alsof de winkelstraten bezaaid zijn met mensen die op het allerlaatste nippertje nog tientallen cadeau's moeten zoeken. Vooral als je een lijstje af te werken hebt, kan je een hoop stress vermijden door nu al een heleboel in huis te halen.

Moet je straks zelf het kerstmenu samenstellen? Blader eens door je kookboeken, experimenteer en test eens uit of je een geslaagd gerechtje op tafel kan toveren.

2.   Afspraken maken
 Kerst en nieuwjaar vier je met mensen die je graag hebt. Dat betekent dat je nu al eerste afspraken maakt en plannen maakt. Je wil immers toch niet horen dat je goede vrienden al elders 'geboekt' staan?

3.    Subtiele hints
Heb je geen idee wat je straks als cadeau moet kopen voor je familie of vrienden? Schrijf op wat je denkt, ga op ontdekking bij hen thuis of geef een subtiele hint. Niemand die nu al denkt dat je al met kerstinkopen bezig bent.

4.    Zet wat centjes opzij
De feestdagen kosten geld, veel geld. Probeer de uitgaven in te calculeren en spaar wat op voorhand. Zo start je het nieuwe jaar niet met een financiële kater.
 
5.  Geniet
 Door extra tijd in te lassen, kan je creatief uit de hoek komen. Ga op zoek naar je ultieme kerstoutfit want je hebt tijd. Maak zelf een origineel cadeau of leg je toe op het leren van een gerecht waar je je anders niet aan durft te wagen. Kortom, geniet en maak zelfs van je voorbereiding, een leuke tijd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse vrouw trouwt met overleden verloofde

Franse vrouw trouwt met overleden verloofde


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/zwarte-roos.jpg?t=1258221126Een vrouw is zaterdag in Dommary-Baroncourt in Frankrijk gehuwd met haar verloofde, die vorig jaar om het leven kwam bij een ongeluk.
In november 2008 verloor Magali Jaskiewicz haar vriend Jonathan Goerge, met wie ze zes jaar samen was en twee kinderen van drie jaar en achttien maanden oud had. Het koppel had zijn huwelijk gepland voor 24 januari 2009, maar Jonathan (25) kwam vorig jaar om in een verkeersongeluk.
 
Presidentiële eindbeslissing
Magali besloot daarop om postuum te trouwen. Ze stelde een dossier samen en stuurde dat naar Parijs. De eindbeslissing, een verantwoordelijkheid van de president, volgde in september. "Het dossier van Magali was geargumenteerd en vertelde het relaas van vijf jaar samenleven en van hun twee kinderen, toonde de trouwjurk die ze al gekocht had en bevatte de huwelijksformaliteiten", legt de burgemeester uit.
 
Foto
Vandaag stelde de burgemeester dan de traditionele vraag aan Magali, die gekleed ging in de trouwjapon die ze een jaar geleden gekocht had. Naast haar stond de foto van Jonathan. Haar eigen trouwring draagt ze om haar vinger, maar die van haar overleden echtgenoot wil ze aan een halsketting dragen.
 
Een huwelijk zoals dat van Magali en Jonathan is zeer zeldzaam. De uitzonderlijke procedure is enkel mogelijk als de overledene al officiële stappen had genomen om te trouwen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag was warmste 13 november sinds 1938

Vrijdag was warmste 13 november sinds 1938


http://img163.imageshack.us/img163/9991/herfst.jpgIn Ukkel steeg de temperatuur vrijdagmiddag tot maar liefst 17 graden. Dat was meteen de warmste 13 november sinds 1938. Toen werd 18,8 graden opgetekend. Dat meldt weerman Eddy De Mey.
 
18 graden werd het vrijdagmiddag wel in onder meer Schaffen, Antwerpen en Kleine Brogel. Op de meeste andere plaatsen werd het, net als in Brussel, 17 graden. Oostende bleef steken bij 16 graden en in Sint-Hubert werd het niet warmer dan 13 graden.
 
Nacht warmste sinds 1929
De nacht van vrijdag op zaterdag was ook uitzonderlijk zacht en meteen ook de warmste sinds 1929. De minimumtemperatuur in Brussel en aan de kust was 12 graden, in Antwerpen en in Kleine Brogel 13 graden, in Oostende 11 graden en in Saint-Hubert 8 graden.
 
Subtropische lucht
De oorzaak voor de uitzonderlijk zachte nacht is de aanvoer van subtropisch-maritieme lucht, die door de krachtige zuidzuidwestenwind onderweg nauwelijks de tijd heeft om af te koelen. De komende tien dagen blijven de temperaturen zowel 's nachts als overdag boven het langjarig gemiddelde uitkomen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy

Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy

Om hem te beluisteren klik op de foto


Over Bobby McFerrin


Robert (Bobby) McFerrin Jr. (11 maart 1950) is een in New York geboren Amerikaanse a capella-zanger, die beïnvloed is door de jazzmuziek. Hij is vooral bekend van zijn wereldwijde hit Don't Worry, Be Happy uit 1988. Dit lied, uit de film Cocktail met Tom Cruise, voerde internationaal de hitlijsten aan. Het lied werd door George H.W. Bush gebruikt in zijn verkiezingscampagne voor het presidentschap in 1988, totdat Bobby McFerrin bezwaar maakte. Het lied werd in Nederland gecoverd door Alfred Lagarde, alias Johnny Camaro.

Zijn vader, Robert McFerrin sr., was de eerste zwarte solo-zanger in de Metropolitan Opera. In 1958 verhuisde de familie McFerrin naar Hollywood, toen Robert McFerrin gevraagd werd de zangpartij van Sidney Poitier te verzorgen in de film Porgy and Bess. De jonge Bobby McFerrin begon in deze periode met muziekles. Aanvankelijk speelde hij klarinet, maar hij stapte al snel over naar de piano. Even overwoog Bobby McFerrin priester te worden, tot hij als tiener definitief voor een carrière in de muziek koos.

In 1977 begon Bobby McFerrin, die tot dan toe als pianist in een band getourd had door de Verenigde Staten, met zingen. Hij werd zanger van de groep Astral Project uit New Orleans. Daarna tourde hij met de jazz-zanger Jon Hendricks. Zijn ster als zanger rees gestaag in de volgende jaren. In 1980 kon hij optreden op het The Playboy Jazz Festival, een jaar later op het Kool Jazz Festival in New York. Kort hierna bracht hij zijn eerste album uit. In 1983 maakte hij zijn eerste tournee door Europa. Hij specialiseerde zich in optredens zonder voorbereid materiaal en waarbij geen begeleiding gebruikt werd. Hoewel het Europese publiek in eerste instantie enigszins terughoudend reageerde, werd hij al snel een gevierd zanger. De Duitse pers noemde hem een Stimmwunder. Opnames van deze optredens werden uitgebracht op het album The Voice.

Op zijn derde album Simple Pleasures uit 1988 stond Don't Worry, be Happy. Voor dit lied ontving hij twee Grammy's. Het album en vooral het lied brachten Bobby McFerrin in het middelpunt van de popmuziek. In plaats van zijn populariteit uit te buiten, nam Bobby McFerrin een sabbatical op. In deze periode begon hij zich toe te leggen op het dirigeren. Hij volge lessen bij onder andere Leonard Bernstein, Gustav Meier and Seiji Ozawa. Op zijn veertigste verjaardag mocht hij het San Francisco Symphony Orchestra dirigeren.

Hierna nam hij het klassieke album Hush op met de cellist Yo-Yo Ma. In 1994 werd McFerrin benoemd tot creative director van het St. Paul Chamber Orchestra en bracht hij het album Paper Music uit, een verzameling opnames van McFerrin als dirigent.

Sindsdien heeft Bobby McFerrin opgetreden met vermaarde orkesten. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.
» Reageer (0)
13-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man schenkt perfecte kerstcadeau liever aan moeder dan aan partner

Man schenkt perfecte kerstcadeau liever aan moeder dan aan partner


Als het op cadeautjes kopen aankomt, doen mannen meer inspanningen om hun moeder te plezieren dan hun eigen vrouw. Een Britse enquête bewijst dat mannen harder en langer nadenken over wat mama graag voor Kerstmis wil.

Enquête
Wie koopt de kerstcadeautjes? Wanneer worden deze gekocht en wat is het minst populairste geschenk? Deze en nog meer vragen werden aan 2.000 Britse volwassenen gesteld.

Mama's hart
Opmerkelijk is dat heren tijdens de kerstperiode blijkbaar liever mama's hart verblijden dan eender wie ook. De helft van alle mannen maakt een weloverwogen keuze en doet meer dan zijn best om het ideale geschenk te vinden voor moederlief. Eenmaal de keuze gemaakt, betekent dat niet dat ze zelf op koopjesjacht gaan: 1 op de 5 mannen kan zelfs zijn partner overhalen om moeders' geschenken te kopen. Gaan ze toch zelf shoppen, wacht het merendeel het laatste moment af. Vaak dwalen heren op kerstavond nog door de winkelstraten.

Pokerface
Kerstcadeau's maken ons trouwens niet altijd blij. 18 procent bleek niet tevreden met de voorbije cadeau's het laatste jaar, 42 procent weet nu al dat ze ook dit jaar ontgoocheld zullen zijn. 14 procent zet dan maar een vreugdevol gezicht op, vooral uit beleefdheidsoverwegingen, bij het openen van hun cadeau. Kwestie van hun echte gevoelens niet te moeten etaleren.

Bonnen
Een van de minst succesvolle cadeau's zijn waardebonnen. 30 procent beweert er nog eentje van vorig jaar in de lade te hebben en vreest ze niet te kunnen opnemen.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!