60 burgemeesters achter het fornuis
Onder meer de Leuvense en Gentse burgemeester Louis Tobback en Daniël
Termont staan voor de Week van de Smaak één dag achter het fornuis.
Tijdens die week, van 12 tot 22 november, worden in totaal zestig
burgemeesters voor een dag chef, meldt de Week van de Smaak in een
mededeling. De
vierde editie van de Week van de Smaak presenteert meer dan duizend
activiteiten in Vlaanderen en Brussel. De organisatoren vonden onder
meer zestig burgemeesters bereid om een bijzonder gerecht te maken of
op een speciale locatie te koken. In de bloemetjes "Ze
gaan de uitdaging aan om een Turkse klassieker te bereiden of
realiseren nieuwe creaties met hun streekproducten. Ze bedanken hun
personeel of zetten jarigen of vrijwilligers in de bloemetjes, koken
voor het goede doel of maken er een groots dorpsfeest van", luidt het. In
Leuven steken burgemeester Louis Tobback en kok Jeroen Meus de handen
uit de mouwen voor Poverello. In Gent kookt burgemeester Daniel Termont
een Turks buffet. Marleen Vanderpoorten maakt tijdens 'Lier Wereldwijd'
desserten en op 19 november kookt Karel De Gucht met de bewoners van
WZC Ter Meere Turkse zoete nagerechten.
|