NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


15-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet uw trouwe hond, haal een halve wolf in huis

Vergeet uw trouwe hond, haal een halve wolf in huis
In steeds meer Britse huisgezinnen wordt de 'gewone' hond als huisdier vervangen door een 'hybride wolf', die nauw verwant is met het wilde dier dat ooit zo gevreesd werd, zo meldt de Sunday Telegraph.

Die dieren, waarvoor meer dan 5.000 euro moet worden neergeteld, lijken als ze volgroeid zijn sprekend op een echte wolf en maken zelfs hetzelfde jankende geluid, in plaats van het ons vertrouwde geblaf. Het gaat om dieren die het resultaat zijn van het vermengen van Europese of Noord-Amerikaanse wolven met gewone honden.

Tsjechoslovaakse wolfshond
Hondenrassen die het vaakst worden gebruikt voor deze vorm van kweken zijn Duitse herders, huskies of akilas. Populaire rassen die nauw verwant zijn met wolven zijn de sardoo en de

Tsjechoslovaakse wolfshond, een kruising tussen een herder en een Karpatische wolf die tijdens de Koude Oorlog veel werd gebruikt door communistische grenspatrouilles langs de Muur.

In de Verenigde Staten zijn deze halve wolven al enige tijd legaal en gegeerd. Nu heeft ook de Britse overheid beslist dat dergelijke rassen zonder speciale vergunning kunnen worden gekweekt en gekocht, vooropgesteld dat ze minstens drie generaties verwijderd zijn van hun wilde voorouder.

Fatale incidenten
De beslissing heeft tot verontwaardigde reacties geleid bij dienrenbeschermers, vooral omdat de wolfhonden in Amerika al verantwoordelijk zijn geweest voor enkele fatale incidenten met kinderen.

Een woordvoerder van de Britse dierenbescherming waarschuwde dat "in een huiselijke omgeving de uiting van natuurlijk gedrag bij dergelijke dieren gevaren met zich kan brengen. Dit worden nooit gewone honden". Vooral kinderen lopen gevaar, omdat de dieren hen volgens deskundigen gemakkelijk als potentiële prooi kunnen zien.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vertelt je buggy over jezelf?

Wat vertelt je buggy over jezelf?

Een kinderwagen verraadt je levensstijl. Traditionele ouders kiezen eerder voor een Mc Laren, sportievelingen houden het bij snelle driewielers, rijkelui opteren voor een oldtimer en fashionista's pronken met een funky bugaboo. 

1. Traditionele ouders kiezen voor een Mc Laren. Hoewel, wie had gedacht dat de solide MacLaren als onbetrouwbaar voor de kinderhandjes kan worden gezien? Mac Laren, het equivalent van de Ford Escort, is niet meteen de meest spannende en aantrekkelijke keuze, maar van oudsher wel beschreven als een betrouwbare en kwaliteitsvolle keuze.  


2. Kinderen die zetelen in een bugaboo, hebben misschien meer modieuze ouders. Met hun stevig onderstel en funky kleuren, vallen de kinderzitjes beslist op. Eigenwijs en een tikkeltje arrogant, zo zou je de koper ervan kunnen omschrijven. Al moet die ook best handig wezen, want de bugaboo's zijn moeilijk te vouwen.


3. De free-wielers of all-terreinwagens zijn de geschikte keuze voor actieve ouders. Bij het joggen of skeeleren neem je junior mee op sleeptouw. Vooral heren gedragen zich achter het stuur alsof ze ware Formule 1-rijders zijn. Meestal hebben deze ouders gezworen dat een baby geen verandering in hun levensstijl hoeft te brengen.

4.  De traditionele kinderwagens maken een comeback. Tengenwoordig worden de klassieke modellen duur verkocht. Hun eigenaars zitten er meestal warmpjes in. Vaak mag een nanny het royaltystuk uit de jaren '50, voor zich uit duwen.

 5. Buggy's met dubbele zitjes.
Tweelingen buiten beschouwing gelaten, worden deze dubbele buggy's meestal gekocht door oudere ouders. Omdat ze rijkelijk laat aan hun voortplanting begonnen, willen ze op korte tijd snel twee kindjes. Modebewuste dames vallen ook hier voor hippere modelletjes.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joss Stone - Son of a Preacher Man

Joss Stone - Son of a Preacher Man

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over
Joss Stone


Joss Stone, artiestennaam van Joscelyn Eve Stoker, (Dover, 11 april 1987) is een Engelse soul-, R&B- en blueszangeres, songwriter en actrice.

Stone werd beroemd in het einde van 2003 met haar debuutalbum The Soul Sessions. Het album is drie keer als platinum gecertificeerd door het BPI, en is uitgeroepen als één van de twaalf albums op de lijst van genomineerden voor de Mercury Music Prize. Haar tweede album, ook drie keer platinum, Mind, Body and Soul, stond een week op één in de hitlijsten van het Verenigd Koninkrijk. Het zorgde ook voor de massale verkoop van de single You Had Me, wat in de top 10 van de UK Singles Chart kwam. Het album en de single kregen een nominatie voor een Grammy Award in 2005.

Tijdens haar carrière heeft Stone tot nu toe al meer dan 10 miljoen albums verkocht wereldwijd en ze heeft twee Brit Awards en één Grammy Award gewonnen. Ze heeft haar acteerdebuut gemaakt in de fantasyfilm Eragon, die werd uitgebracht in december 2006, waarin ze de heks Angela speelde.

Joss Stone is geboren in Dover, in Kent (in het Verenigd Koninkrijk). Ze bracht haar tienerjaren door in Ashill in Devon. Ze is de derde van de vier kinderen van Richard en Wendy Stoker. Ze deed haar eerste optreden op de Uffculme Comprehensive School, in Uffculme in Devon. Ze zong een cover van Jackie Wilsons "Reet Petite" uit 1957. Vanwege haar dyslexie stopte Stone met haar school op 16-jarige leeftijd, met drie General Certificate Of Secondary Education-kwalificaties. "Ik was niet zo stom. Ik ben gewoon een beetje dyslectisch en ik was niet een erg goede leerling. Ik ben meer artistiek", zei ze.

Stone groeide op met een grote variatie van muziek, waaronder Amerikaanse R&B- en soulzangeressen, zoals Dusty Springfield en Aretha Franklin. Ze ontwikkelde daardoor een muziekstijl in het genre soul. In 2001, toen ze dertien was, kwam ze in de show Star for a Night van de BBC. Ze zong 'On the Radio' van Donna Summer uit 1979, en won. Aan MTV vertelde ze: "Ik ben meer van de soulmuziek dan van wat dan ook, vanwege de zang. Je moet een goede stem hebben om soulmuziek te zingen en ik heb het al leuk gevonden sinds ik klein ben".
» Reageer (0)
14-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ban stress: plan je feestdagen nu

Ban stress: plan je feestdagen nu

December is feestmaand. Sinterklaas komt langs, kerstmis lonkt en de eerste cadeaulijstjes worden opgesteld. Wie straks zonder kater aan de feestdis wil zetelen, begint maar beter ruim op voorhand aan de drukke periode. Een goede planning is goud waard.

1.    Voorbereiding
Een goede voorbereiding maakt het halve werk. Weet je al welke sinterklaascadeau's je in huis moet halen? Wacht er niet mee. Niet alleen valt de drukte nu nog enigszins mee, de kortingen en reducties worden toch al in alle speelgoedwinkels gegeven.

Idem met de kerstperiode. Een week voor kerstmis lijkt het alsof de winkelstraten bezaaid zijn met mensen die op het allerlaatste nippertje nog tientallen cadeau's moeten zoeken. Vooral als je een lijstje af te werken hebt, kan je een hoop stress vermijden door nu al een heleboel in huis te halen.

Moet je straks zelf het kerstmenu samenstellen? Blader eens door je kookboeken, experimenteer en test eens uit of je een geslaagd gerechtje op tafel kan toveren.

2.   Afspraken maken
 Kerst en nieuwjaar vier je met mensen die je graag hebt. Dat betekent dat je nu al eerste afspraken maakt en plannen maakt. Je wil immers toch niet horen dat je goede vrienden al elders 'geboekt' staan?

3.    Subtiele hints
Heb je geen idee wat je straks als cadeau moet kopen voor je familie of vrienden? Schrijf op wat je denkt, ga op ontdekking bij hen thuis of geef een subtiele hint. Niemand die nu al denkt dat je al met kerstinkopen bezig bent.

4.    Zet wat centjes opzij
De feestdagen kosten geld, veel geld. Probeer de uitgaven in te calculeren en spaar wat op voorhand. Zo start je het nieuwe jaar niet met een financiële kater.
 
5.  Geniet
 Door extra tijd in te lassen, kan je creatief uit de hoek komen. Ga op zoek naar je ultieme kerstoutfit want je hebt tijd. Maak zelf een origineel cadeau of leg je toe op het leren van een gerecht waar je je anders niet aan durft te wagen. Kortom, geniet en maak zelfs van je voorbereiding, een leuke tijd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse vrouw trouwt met overleden verloofde

Franse vrouw trouwt met overleden verloofde


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/zwarte-roos.jpg?t=1258221126Een vrouw is zaterdag in Dommary-Baroncourt in Frankrijk gehuwd met haar verloofde, die vorig jaar om het leven kwam bij een ongeluk.
In november 2008 verloor Magali Jaskiewicz haar vriend Jonathan Goerge, met wie ze zes jaar samen was en twee kinderen van drie jaar en achttien maanden oud had. Het koppel had zijn huwelijk gepland voor 24 januari 2009, maar Jonathan (25) kwam vorig jaar om in een verkeersongeluk.
 
Presidentiële eindbeslissing
Magali besloot daarop om postuum te trouwen. Ze stelde een dossier samen en stuurde dat naar Parijs. De eindbeslissing, een verantwoordelijkheid van de president, volgde in september. "Het dossier van Magali was geargumenteerd en vertelde het relaas van vijf jaar samenleven en van hun twee kinderen, toonde de trouwjurk die ze al gekocht had en bevatte de huwelijksformaliteiten", legt de burgemeester uit.
 
Foto
Vandaag stelde de burgemeester dan de traditionele vraag aan Magali, die gekleed ging in de trouwjapon die ze een jaar geleden gekocht had. Naast haar stond de foto van Jonathan. Haar eigen trouwring draagt ze om haar vinger, maar die van haar overleden echtgenoot wil ze aan een halsketting dragen.
 
Een huwelijk zoals dat van Magali en Jonathan is zeer zeldzaam. De uitzonderlijke procedure is enkel mogelijk als de overledene al officiële stappen had genomen om te trouwen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag was warmste 13 november sinds 1938

Vrijdag was warmste 13 november sinds 1938


http://img163.imageshack.us/img163/9991/herfst.jpgIn Ukkel steeg de temperatuur vrijdagmiddag tot maar liefst 17 graden. Dat was meteen de warmste 13 november sinds 1938. Toen werd 18,8 graden opgetekend. Dat meldt weerman Eddy De Mey.
 
18 graden werd het vrijdagmiddag wel in onder meer Schaffen, Antwerpen en Kleine Brogel. Op de meeste andere plaatsen werd het, net als in Brussel, 17 graden. Oostende bleef steken bij 16 graden en in Sint-Hubert werd het niet warmer dan 13 graden.
 
Nacht warmste sinds 1929
De nacht van vrijdag op zaterdag was ook uitzonderlijk zacht en meteen ook de warmste sinds 1929. De minimumtemperatuur in Brussel en aan de kust was 12 graden, in Antwerpen en in Kleine Brogel 13 graden, in Oostende 11 graden en in Saint-Hubert 8 graden.
 
Subtropische lucht
De oorzaak voor de uitzonderlijk zachte nacht is de aanvoer van subtropisch-maritieme lucht, die door de krachtige zuidzuidwestenwind onderweg nauwelijks de tijd heeft om af te koelen. De komende tien dagen blijven de temperaturen zowel 's nachts als overdag boven het langjarig gemiddelde uitkomen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy

Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy

Om hem te beluisteren klik op de foto


Over Bobby McFerrin


Robert (Bobby) McFerrin Jr. (11 maart 1950) is een in New York geboren Amerikaanse a capella-zanger, die beïnvloed is door de jazzmuziek. Hij is vooral bekend van zijn wereldwijde hit Don't Worry, Be Happy uit 1988. Dit lied, uit de film Cocktail met Tom Cruise, voerde internationaal de hitlijsten aan. Het lied werd door George H.W. Bush gebruikt in zijn verkiezingscampagne voor het presidentschap in 1988, totdat Bobby McFerrin bezwaar maakte. Het lied werd in Nederland gecoverd door Alfred Lagarde, alias Johnny Camaro.

Zijn vader, Robert McFerrin sr., was de eerste zwarte solo-zanger in de Metropolitan Opera. In 1958 verhuisde de familie McFerrin naar Hollywood, toen Robert McFerrin gevraagd werd de zangpartij van Sidney Poitier te verzorgen in de film Porgy and Bess. De jonge Bobby McFerrin begon in deze periode met muziekles. Aanvankelijk speelde hij klarinet, maar hij stapte al snel over naar de piano. Even overwoog Bobby McFerrin priester te worden, tot hij als tiener definitief voor een carrière in de muziek koos.

In 1977 begon Bobby McFerrin, die tot dan toe als pianist in een band getourd had door de Verenigde Staten, met zingen. Hij werd zanger van de groep Astral Project uit New Orleans. Daarna tourde hij met de jazz-zanger Jon Hendricks. Zijn ster als zanger rees gestaag in de volgende jaren. In 1980 kon hij optreden op het The Playboy Jazz Festival, een jaar later op het Kool Jazz Festival in New York. Kort hierna bracht hij zijn eerste album uit. In 1983 maakte hij zijn eerste tournee door Europa. Hij specialiseerde zich in optredens zonder voorbereid materiaal en waarbij geen begeleiding gebruikt werd. Hoewel het Europese publiek in eerste instantie enigszins terughoudend reageerde, werd hij al snel een gevierd zanger. De Duitse pers noemde hem een Stimmwunder. Opnames van deze optredens werden uitgebracht op het album The Voice.

Op zijn derde album Simple Pleasures uit 1988 stond Don't Worry, be Happy. Voor dit lied ontving hij twee Grammy's. Het album en vooral het lied brachten Bobby McFerrin in het middelpunt van de popmuziek. In plaats van zijn populariteit uit te buiten, nam Bobby McFerrin een sabbatical op. In deze periode begon hij zich toe te leggen op het dirigeren. Hij volge lessen bij onder andere Leonard Bernstein, Gustav Meier and Seiji Ozawa. Op zijn veertigste verjaardag mocht hij het San Francisco Symphony Orchestra dirigeren.

Hierna nam hij het klassieke album Hush op met de cellist Yo-Yo Ma. In 1994 werd McFerrin benoemd tot creative director van het St. Paul Chamber Orchestra en bracht hij het album Paper Music uit, een verzameling opnames van McFerrin als dirigent.

Sindsdien heeft Bobby McFerrin opgetreden met vermaarde orkesten. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.
» Reageer (0)
13-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man schenkt perfecte kerstcadeau liever aan moeder dan aan partner

Man schenkt perfecte kerstcadeau liever aan moeder dan aan partner


Als het op cadeautjes kopen aankomt, doen mannen meer inspanningen om hun moeder te plezieren dan hun eigen vrouw. Een Britse enquête bewijst dat mannen harder en langer nadenken over wat mama graag voor Kerstmis wil.

Enquête
Wie koopt de kerstcadeautjes? Wanneer worden deze gekocht en wat is het minst populairste geschenk? Deze en nog meer vragen werden aan 2.000 Britse volwassenen gesteld.

Mama's hart
Opmerkelijk is dat heren tijdens de kerstperiode blijkbaar liever mama's hart verblijden dan eender wie ook. De helft van alle mannen maakt een weloverwogen keuze en doet meer dan zijn best om het ideale geschenk te vinden voor moederlief. Eenmaal de keuze gemaakt, betekent dat niet dat ze zelf op koopjesjacht gaan: 1 op de 5 mannen kan zelfs zijn partner overhalen om moeders' geschenken te kopen. Gaan ze toch zelf shoppen, wacht het merendeel het laatste moment af. Vaak dwalen heren op kerstavond nog door de winkelstraten.

Pokerface
Kerstcadeau's maken ons trouwens niet altijd blij. 18 procent bleek niet tevreden met de voorbije cadeau's het laatste jaar, 42 procent weet nu al dat ze ook dit jaar ontgoocheld zullen zijn. 14 procent zet dan maar een vreugdevol gezicht op, vooral uit beleefdheidsoverwegingen, bij het openen van hun cadeau. Kwestie van hun echte gevoelens niet te moeten etaleren.

Bonnen
Een van de minst succesvolle cadeau's zijn waardebonnen. 30 procent beweert er nog eentje van vorig jaar in de lade te hebben en vreest ze niet te kunnen opnemen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In tuin plassen goed voor milieu

In tuin plassen goed voor milieu


http://img4.imageshack.us/img4/4306/indetuinplassen.jpg


In de tuin plassen is goed voor het milieu. We verbruiken immers veel minder water wanneer we niet voor elk plasje het toilet moeten doorspoelen. Britse milieugroeperingen roepen mannen daarom op voortaan in de (eigen) tuin te plassen. Volgens de initiatiefnemers is urine trouwens een goede vorm van compost.

Het mannelijk personeel van het Britse landgoed National Trust in Cambridgeshire moet nu al verplicht plassen op een paar balen hooi. De volgeplaste balen worden dan toegevoegd aan een composthoop.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen knoeien met het weer en creëren ergste sneeuwstorm in 60 jaar

Chinezen knoeien met het weer en creëren ergste sneeuwstorm in 60 jaar
Zeker 38 mensen zijn de afgelopen dagen om het leven gekomen door sneeuwstormen en ijzige kou in het noorden van China. Chinese staatsmedia repten vandaag van de meest barre weersomstandigheden van de afgelopen zestig jaar. Veel autowegen in het noorden van China zijn onbegaanbaar. Ook het trein- en vliegverkeer is ontregeld. Honderden vluchten van en naar steden als Peking en Xian zijn geschrapt.

Cloud seeding
Ondertussen blijk dan toch dat de sneeuwstorm het gevolg is van "cloud seeding", een techniek waarbij enorme hoeveelheden kristallen zilverjodide in de wolken worden gejaagd. De kleine waterdruppeltjes, waaruit een wolk bestaat, zetten zich af op de kristallen en komen dan als neerslag omlaag.

Vast
De provincie Shanxi is het zwaarst getroffen. Deze week zijn op de gladde en besneeuwde wegen in Shanxi bijna vijfhonderd verkeersongevallen geregistreerd. Daardoor kwamen 24 mensen om en vielen circa zeventig gewonden. Ongeveer 10.000 wagens en 30.000 mensen zijn langs de wegen in Shanxi gestrand in de sneeuw. In één van de treinstations van Peking hebben 20.000 reizigers noodgedwongen de nacht moeten doorbrengen op de vloer.

Weather Modification Office
Volgens The China Daily is de storm wel degelijk veroorzaakt door het Beijing Weather Modification Office, een instantie die zich bezig houdt met het artificieel beïnvloeden van het weer, vooral door raketten met zilverjodide af te schieten. Tot gisteren werd dat nog ontkend, maar ambtenaren hebben nu toegegeven dat er wel degelijk geknoeid is.

Vervuilend
De Chinezen zijn felle beoefenaars van "cloud seeding", het bezaaien en beschieten van wolken om het neerslagproces te beïnvloeden. Door enorme hoeveelheden kristallen zilverjodide aan wolken toe te voegen kan het opeens gaan regenen. De kleine waterdruppeltjes, waaruit een wolk bestaat zetten zich af op de kristallen en komen dan als neerslag omlaag. Door de wolken versneld te laten uitregenen, proberen de Chinezen iets te doen aan een jarenlange droogte die grote delen van het land treft.

De techniek wordt ook toegepast om het bij belangrijke evenementen droog te houden. Men zorgt ervoor dat de wolken op een andere plek op afstand van het evenement versneld uitregenen. De Chinezen deden het naar aanleiding van ondermeer de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

Cloud seeding is een omstreden techniek: het zou erg vervuilend zijn. Zilver als metaal is geen gevaarlijke stof echter als verbinding is het net zo giftig als een loodverbinding.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje niest 12.000 keer per dag

Meisje niest 12.000 keer per dag

Dokters weten niet wat ze aanmoeten met Lauren Johnson. Het meisje van twaalf niest 12.000 keer per dag. De Amerikaanse tiener uit Virginia kan gewoon niet stoppen met niezen.

Ganse dag niezen
Artsen hebben geen idee hoe ze Lauren kunnen helpen. "Het gaat de hele dag door. Ik nies gemiddeld zo'n acht tot negen keer per minuut", vertelt ze. Alleen als ze in een hele diepe slaap is, zo'n twee uur per nacht, stopt het niezen.

Psychische aandoening
Het niezen begon twee weken geleden toen de Amerikaanse een koudje had gevat. Sindsdien is ze met haar moeder al langs zes dokters geweest. Een arts vertelde het meisje dat de aandoening psychisch is en dat het wordt veroorzaakt door stress. In de hele wereld zijn 40 mensen bekend met het syndroom.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tandarts uit Sydney laat twee miljoen na aan zwerfkatten

Tandarts uit Sydney laat twee miljoen na aan zwerfkatten


http://img196.imageshack.us/img196/8782/dainasilins1.jpg
Daina Silins.


Een voormalige tandarts uit Sydney heeft twee miljoen euro nagelaten aan zwerfkatten. Daina Silins - een dierenliefhebster inderdaad - stierf eenzaam en verlaten op haar tachtigste. Ze werd pas drie dagen na haar dood in haar zetel gevonden. Een zwerfhond die bij haar te eten kreeg, krabde met zijn poten aan haar deur, een teken dat er iets niet klopte.

Felrode mantel
Silins was van Letse afkomst. Ze trouwde nooit en was eigenlijk zelf nooit eigenares van een dier. Maar beesten, dat was wel waar ze mee inzat. Ze voedde alle zwerfdieren die bij haar langskwamen aan haar tandartspraktijk. Ze had geen familie maar iedereen kende haar als de vrouw met felrode mantel en de grote hoed.

Verscheidene eigendommen
Ze had tientallen boeken over katten en honden en een collectie oude notities en munten ter waarde van 37.500 euro. In haar testament liet ze optekenen dat haar fortuin van ongeveer twee miljoen euro naar dierenwelzijnsorganisaties ging. Haar nalatenschap bestond onder meer uit haar huis en eigendommen in Fiji en Bensville.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heather Nova - River Of Life

Heather Nova - River Of Life

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over Heather Nova


Heather Nova, geboren als Heather Allison Frith (Bermuda, 6 juli 1967) is een singer-songwriter. Heather brak door met het album Oyster (1995), na een tournee van bijna twee jaar.

Ze trad op bij o.a. Lowlands 1994, 1995, 1998, 2000 en 2005, Pinkpop 1995, 1999 en 2002, Rock Werchter 1999 en 2003, Marktrock 2003 en Lokerse Feesten 2006.

In 2003 tourde ze met Lloyd Cole door Duitsland en in december 2005 gaf ze samen met Bløf een optreden voor het televisieprogramma De vrienden van Amstel LIVE. Ze schreef een Engelstalige tekst (Beautiful Day) voor het liedje Mooie Dag, dat op het Bløf-album Blauwe Ruis kwam te staan.

In 2002 bracht ze haar eerste dichtbundel The Sorrowjoy uit, met daarin zelfgemaakte tekeningen.

Ze leeft samen in Bermuda met haar echtgenoot, muziekproducent Felix Tod en hun zoon, Sebastian (26 januari 2004).

Heather Nova doet ook aan goede doelen, zo is ze bijvoorbeeld in 2005 de ambassadeur geworden van de stichting Bring the elephant Home. De stichting heeft als doel om Thaise straatolifanten vrij te kopen om ze naar een natuurreservaat in het Noorden van Thailand te brengen.
» Reageer (0)
12-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artsen gaan proberen geamputeerde borsten terug te laten groeien

Artsen gaan proberen  geamputeerde borsten terug te laten groeien
Australische wetenschappers gaan proberen borsten terug te laten groeien bij vrouwen die een borstamputatie hebben gehad. Binnen enkele maanden zullen de eerste testen op een klein aantal vrouwen beginnen, nadat eerder positieve resultaten zijn geboekt bij proefdieren. Dat meldt het Bernard O'Brien Instituut voor Microchirurgie in Melbourne.

Hol implantaat
De artsen denken dat ze een borstvormig hol implantaat kunnen plaatsen onder de huid van de vrouw. In het implantaat wordt een beetje vetweefsel geplaatst, dat groeit zolang er ruimte is. De onderzoekers maken gebruik van de neiging van het menselijk lichaam om lege ruimtes op te vullen.

De onderzoekers hopen op korte termijn een hol implantaat te kunnen ontwikkelen dat door het lichaam wordt afgebroken zodra het vol zit met vet. De patiënt hoeft dan niet nogmaals geopereerd te worden. De techniek moet een uitkomst gaan bieden voor vrouwen die bijvoorbeeld door borstkanker een borst zijn verloren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstheup gaat steeds langer mee

Kunstheup gaat steeds langer mee

Wie een kunstheup laat plaatsen, heeft nu meer dan 92,5 procent kans dat ze binnen 10 jaar nog steeds meegaat. Dat berekenden de Christelijke Mutualiteiten (CM) in een studie bij 50.000 CM-leden die een kunstheup kregen wegens artrose. Dat is een verbetering tegenover 2000. Toch kan het volgens de CM nog beter.
 
Vergeleken met de vorige studie uit 2000 waren er een achtste minder heringrepen. Met haar 19 jaar observatieperiode behoort deze studie tot de omvangrijkste ter wereld, stelt de CM.
 
Langer bij ouderen
Enigszins verrassend gaat een kunstheup gemiddeld langer mee bij oudere patiënten. Dat komt omdat de jongere mensen hun prothese doorgaans zwaarder belasten. Overigens worden steeds vaker jongere mensen (vanaf 45-50 jaar) geopereerd. Bij deze groep gebruikt men meer en meer een kleinere prothese (de zogenaamde "sportheup").
 
Afhankeleijk van ziekenhuis en arts
De CM is verontrust over de blijvend grote verschillen in succespercentage tussen de ziekenhuizen: in sommige ziekenhuizen zijn deze resultaten 6 keer beter dan het nationaal gemiddelde, in andere tot bijna 5 keer slechter.
 
Ook tussen artsen zijn er verschillen. De ervaring van de arts blijkt mee het succescijfer te verklaren: iemand die minder dan 6 ingrepen per jaar doet, heeft tot 50 pct meer kans dat de prothese op termijn zal moeten vervangen worden, in vergelijking met de arts die er meer dan 20 per jaar plaatst.
 
De CM pleit er onder meer voor dat deze en gelijkaardige ingrepen bij een kleiner aantal chirurgen - en misschien zelfs ziekenhuizen - zouden geconcentreerd worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Vlaamse tieners bekijkt online porno en geweld

Helft Vlaamse tieners bekijkt online porno en geweld


http://img4.imageshack.us/img4/1214/sexyhr.jpg


Zestig procent van de Vlaamse jongeren tussen 15 en 19 jaar bekijkt online geregeld porno, 40 procent gewelddadige of gruwelijke beelden en minder dan één op vijf sites over racisme of zelfdoding. Dat blijkt uit een enquête door het Centrum voor Mediacultuur en Communicatie (van de K.U.Leuven) bij 815 leerlingen uit de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs. De studie is een onderdeel van een Europese studie naar internetrisico's en aangepaste beveiliging.
 
Ongewenste mails
Voor driekwart van de ondervraagde jongeren maakt internetgebruik deel uit van de dagelijkse routine. Hierbij komen ze onvermijdelijk in contact met tal van internetrisico's. Zo krijgt maar liefst 85 procent geregeld commerciële boodschappen, zoals ongewenste mails met reclame.

Geslacht bepalend
Geslacht, zelfvertrouwen en de relatie met de ouders bepalen voor een groot stuk mee de mate waarin jongeren worden blootgesteld aan risico's. Jongens, tieners met veel zelfvertrouwen en jongeren die thuis vaak ruzie hebben, krijgen meer te maken met geweld, seks, racisme en zelfdoding op het internet.
 
Meer kennis lijkt echter niet tot veiliger internetverkeer te leiden: naarmate jongeren intensiever gebruikmaken van het internet en internettoepassingen beter begrijpen, verhoogt ook de kans om in contact te komen met die risico's.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gilbert O'Sullivan - Matrimony

Gilbert O'Sullivan - Matrimony

Om hem te beluisteren klik op de foto


Gilbert O'Sullivan (pseudoniem van Raymond O'Sullivan) (Waterford, 1 december 1946) is een Iers zanger en songwriter.

O'Sullivan werd geboren in Ierland. Hij verhuisde in 1960 naar Swindon waar hij geïnteresseerd raakte in muziek. In 1967 tekende hij een vijfjarig platencontract bij CBS Records Eind jaren '60 maakte hij zijn eerste plaatopnamen, maar met weinig succes.


Zijn debuutalbum 'Himself' stond wekenlang aan de top. Zijn populariteit in Japan heeft er in de jaren '90 voor gezorgd dat hij in de muziek kon doorgaan.

Zijn muziek wordt gekenmerkt door soepele melodieën die gekoppeld worden aan een zeer kunstig samengestelde tekst. Zijn bescheidenheid en teruggetrokken leven (wars van 'showbusiness') hebben voorkomen dat hij in de schijnwerpers bleef. O'Sullivan woont anno 2009 op Jersey in de gemeente Saint Mary, maar schrijft nog steeds muziek, maakt nog steeds CD's en treedt nog steeds op.

In 2003 verscheen zijn jazzy-CD 'Piano Foreplay', in juni 2005 gaf hij 13 uitverkochte concerten in Japan en in oktober 2006 verscheen zijn nieuwste album 'A scruff at heart'. In oktober 2009 staat hij weer in de Royal Albert Hall.

Vermaard zijn O'Sullivans aanvankelijke crisisimage (met bloempotkapsel, streepjesdas en 3/4-broek) en zijn proces tegen de manager die hem beroemd maakte Gordon Mills. Hij won zijn proces en kreeg de rechten terug van zijn sublieme, miljoenenverkopende nummers. In de muziekindustrie is deze uitspraak een precedent geweest voor vele andere artiesten.

Na 11 jaar keerde Gilbert O'Sullivan terug naar Nederland voor een concert in Carré op 29 mei 2008.
» Reageer (0)
11-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen kopen alleen ondergoed voor nieuw lief

Mannen kopen alleen ondergoed voor nieuw lief
Mannen zeggen graag dat ze thuis de broek dragen, maar waarschijnlijk hebben ze deze niet zelf gekocht. Een onderzoek van het ondergoedmerk Debenhams toont aan dat mannen slechts 17 jaar van hun leven hun eigen ondergoed kopen. De rest van de tijd gebeurt dat door hun moeder en hun vrouw. Strak ondergoed is het populairst bij mannen tussen 19 en 26 jaar, daarna wordt overgeschakeld op boxershorts (tot 33 jaar) en 'y-fronts'.

Vrouwen versieren
Mannen die zelf nieuw ondergoed gaan kopen doen dat meestal in het begin van een nieuwe relatie. "Mannen die meer dan 31 paar onderbroeken per jaar kopen zijn of wanhopig aan het proberen een vrouw te versieren, of hun huidig lief is niet 'de ware", concludeert Rob Faucherbrand van Debenhams.

"Omgekeerd, als een man al zijn onderbroeken door zijn vrouw of vriendin laat kiezen, is de relatie zeker in een stabiele fase."

Piek op 23
De piek in de aankopen van ondergoed door de mannen zelf, is rond de leeftijd van 23 jaar. De aankopen dalen geleidelijk in de jaren daarna om nul te bereiken op hun 33ste. Dan heeft de gemiddelde man een stabiele relatie, met een vrouw die ook zijn ondergoed uitkiest.

Tussen de 38ste en 40ste verjaardag kopen mannen weer vaker hun eigen ondergoed, wellicht omdat het een periode van echtscheidingen, relatiebreuken én nieuwe veroveringen is.

Kort daarna zakt het koopgedrag van de mannen weer dramatisch ineen om op hun 44ste weer 'nul' te bereiken. Na die leeftijd blijven mannen weg van ondergoed: omdat ze het aan hun nieuwe partner overlaten, of omdat ze het nut van nieuw ondergoed niet meer inzien.

Symbool mannelijkheid
"Vreemd toch", zegt Faucherbrand, "dat zelfs machomannen hét onderdeel van hun mannelijkheid, hun onderbroek, aan vrouwen overlaten. Dat hebben feministen nog nooit aangeklaagd. Het gaat duidelijk niet om wie de broeken draagt, maar om wie ze koopt!"
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bierflesje uit Hindenburg kan recordbedrag opleveren

Bierflesje uit Hindenburg kan recordbedrag opleveren

Zaterdag gaat een flesje bier onder de hamer dat door een brandweerman achterover werd geslagen bij de ramp met het luchtschip Hindenburg in 1937,. Dat meldt de Britse omroep BBC.
 
Löwenbraubier
De Duitse zeppelin Hindenburg ontplofte bij de landing in New Jersey. Er vielen 38 doden en 60 gewonden. Het ongeluk luidde de neergang van de zeppelin als transportmiddel in. Bij het opruimen van het puin stootte brandweerman Leroy Smith op zes flesjes Löwenbraubier uit de Hindenburg. Hij begroef zijn vondst om de flesjes later weer op te halen. Hij schonk er vijf aan collega's en in 1966 een gaf hij zesde aan een nicht van hem.
 
Nu gaat het kleinood onder de hamer bij veilinghuis Henry Aldridge and Son, dat een opbrengst van 5.000 pond (5.575 euro) verwacht. Indien bevestigd, is dit een record voor een fles bier. Het vorige was voor een beperkte editie van Carlsberg, 240 pond (267 euro).
 
Consumptie af te raden
Voor de proevers: volgens Andrew Aldridge van het veilinghuis is consumptie van het bier af te raden. Een deel van het gerstenat is verdampt, het etiket is verbrand maar het logo is nog duidelijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joint halveert werking hersenen

Joint halveert werking hersenen

Het roken van een joint, duurt het twee keer zolang voor stonede personen een geheugentaak kunnen afwerken in vergelijking met nuchtere personen. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Utrecht.

Het was al bekend dat cannabis de werking van de hersenen tijdelijk aantast, maar deze onderzoekers vonden ook waarom: hersengolven die helpen bij het geheugen gaat chaotisch door elkaar lopen. Resultaat? Een slechter functionerend werkgeheugen.

Tijdelijke informatie
In het werkgeheugen van de hersenen wordt tijdelijke informatie opgeslagen. Een voorbeeld is het intoetsen van een telefoonnummer dat je net hebt gehoord.
 
De Utrechtse onderzoekers lieten proefpersonen na het roken van een zeer sterke joint een kort rijtje cijfers onthouden. De inmiddels stonede vrijwilligers werd gevraagd of een bepaald getal in het rijtje voorkwam. Ze deden er twee keer zo lang over dan zonder roes.
 
Chaos van thètagolven
Dat de mens een telefoonnummer voor korte tijd kan onthouden, komt door de herhaling van deze informatie tussen twee pieken van thètagolven. De onderzoekers kwamen er achter dat de zogenaamde thètagolven door elkaar gingen lopen. De pieken verdwenen en er ontstond als het ware een golvenchaos.
 
Thètagolven, die een snelheid van vier tot acht golven per seconde hebben, worden ook vaak gemeten tijdens lichte slaap.

Eerder vandaag bleek uit Zweeds onderzoek dat de gevaren van cannabis voor de hersenen van jongeren zwaar onderschat worden.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!