Je hebt nodig: 2 frisse stevige appels, citroensap, 3 eetlepels vloeibare honing, een oven en geduld.
Was de appels en droog ze goed af. Verdeel ze in kwarten, verwijder klokhuis en snijd er dunne schijfjes van ( niet schillen) Besprenkel de schijfjes aan weerzijden met citroensap tegen het verkleuren en strijk ze dan ook aan weerzijde in met honing, met behulp van een keukenkwast.Verwarm de oven voor op 65 ° C (niet hoger). Leg de appelschijfjes op een bakplaat uiteen ( liefst op bakpapier ). Zet de ovendeur op een kier, zodat alle vocht weg kan. Laat de schijfjes 6 tot 8 uur drogen. Keer ze in de helft van de droogtijd om. Het drogen kan ook langer duren: de appels moeten taai aanvoelen . Dan even laten afkoelen en je hebt heerlijke caloriearme appelsnoepjes, die heerlijk naar verse appel smaken. Bewaar ze in een geloten doos op een droge plaats ..... als ze niet meteen op zijn
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek