Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sugardrop smaakt even zoet als perzik

De Sugardrop een nieuwe tomaat smaakt even zoet als perzik


http://img34.imageshack.us/img34/362/sugardrop.jpg


Spaanse telers creëerden de Sugardrop, een nieuwe tomaat die even zoet smaakt als een perzik. Dit moet ervoor zorgen dat meer kinderen tomaten gaan eten, dit supervoedsel zit namelijk boordevol vitamines en antioxidanten die kanker kunnen voorkomen. 

Vitamine C
De Sugardrop is het resultaat van twee jaar kruisbestuiving met 3.000 variëteiten op initiatief van de Britse winkelketen Tesco. Hij smaakt heel zoet, is even groot als een kerstomaat en voorziet in 50 procent van de dagelijks aanbevolen portie vitamine C voor kinderen. Hiermee hopen de uitvinders dat de jeugd tomaten zal eten alsof het druiven of perziken zijn.


Kanker voorkomen
Tomaten zijn de grootste bron van lycopeen, deze antioxidant geeft de rode kleur en neutraliseert vrije radicalen, die celschade veroorzaken en zo kanker kan veroorzaken. Ashleigh McWilliams van Tesco: "Aangezien tomaten zo gezond zijn, hopen we dat een zoete variant aantrekkelijker zal zijn voor kinderen." Deze voordelen komen wel aan een hoge prijs, de Sugardrops kost vier keer meer dan de normale variant.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma en Noah populairste voornamen in 2008

Emma en Noah populairste voornamen in 2008


http://img689.imageshack.us/img689/6184/babyinmand.jpg



Emma was vorig jaar voor het zesde jaar op rij de meest toegekende voornaam in België. Bij jongens is Noah terug van even weggeweest, en Mohamed is de populairste jongensnaam in het Brussels Gewest en de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie van de FOD Economie.
 
Mohamed
In Vlaanderen werden de namen Emma en Noah het vaakst gegeven, in Wallonië Léa en Nathan en in het Brussels Gewest Sarah en Mohamed. Daaruit blijkt al de geringe overeenkomst tussen de gewesten. Vlaanderen en Wallonië hebben zowel bij meisjes als jongens slechts twee voornamen gemeen (respectievelijk Emma en Louise en Noah en Lucas). Vlaanderen en het Brussels Gewest delen geen enkele voornaam uit de top-10.
 
Opvallend is verder dat wat betreft het hele land Sarah (419) uit de top drie valt en zakt naar plaats zes. De laagste trede van het podium wordt nu bezet door Léa (458), een trapje hoger prijkt Louise (520), op ruime achterstand van de ongenaakbare leider Emma (726). Bij de jongens eist Noah (740) opnieuw de eerste plaats op. Nathan (695) strandt op plek twee, gevolgd door Lucas (654).
 
Provincies
Ook de provincies hebben hun eigen top-10. Opvallend is dat in Limburg en West-Vlaanderen Noah niet tussen de tien populairste namen prijkt. Mohamed is de populairste voornaam in de provincie Antwerpen, maar komt in de andere Vlaamse provincies zelfs niet voor bij de eerste veertig. Bij de meisjesnamen wist Emma zich wel in elke provincie bij de eerste drie te nestelen.




» Reageer (0)
23-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een schone huid is vatbaarder voor infecties

Een schone huid is vatbaarder voor infecties


http://img4.imageshack.us/img4/4367/bad1p.jpg


Een té schone huid maakt ons veel vatbaarder voor infecties. De reden is duidelijk: de triljoenen bacteriën op onze huid worden te vaak weggewassen, waardoor ze ons niet meer kunnen beschermen.

Het gekke is dat als deze bacteriën zich in onze huid zouden bevinden, ze ons net een infectie zouden geven. Maar zolang ze zich aan de oppervlakte bevinden, schakelen ze andere bacteriën die willen binnendringen uit.

Sneller herstellen
Ook uitslag, blauwe plekken en oppervlakkige wonden herstellen niet meer zo snel als vroeger. De bacteriën schakelen verzachten namelijk de reactie van het immuunsysteem, die als natuurlijke reactie de huid rond de wonde doet opzwellen.

Te proper, te veel zeep
Dat de moderne mens eigenlijk té proper is, is geen nieuws. We wassen ons te vaak, met te veel zeep. De vloeren zijn te schoon, de lakens te steriel, onze dingen te proper. Het maakt dat allergieën en huidaandoeningen als eczema veel vaker voorkomen, omdat er niet genoeg antistoffen worden opgebouwd door blootstelling aan insecten en vuiligheid.

Bevestiging
Een nieuwe Amerikaanse studie bevestigt dat nu nog maar eens in een publicatie in het vakblad Nature Medicine. "De bacteriën op onze huid zijn eigenlijk goed voor ons", besluit professor Richard Gallo. Wat dan het 'goede evenwicht' is, hoe vaak 'mogen' we ons wassen en de keukenvloer schrobben, blijft onduidelijk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dineetjes voor vrienden grootste nachtmerrie voor de vrouw

Dineetjes voor vrienden grootste nachtmerrie voor de vrouw


http://img130.imageshack.us/img130/9317/koken.jpg



De delicate balans tussen toffe maaltijden op tafel toveren en je gasten entertainen, het is niet gemakkelijk. Programma's als 'Komen eten' maken dat nog ene beetje erger: niet alleen moet het lekker zijn, alles moet ook nog eens kloppen. Zijn dineetjes de grootste nachtmerrie van de vrouw geworden?

Keukenprobleem
Het lijkt erop van wel. Uit een recente bevraging bij 1.007 personen blijkt dat een kwart van de vrouwen een dineetje met vrienden meer stressvol vinden dan een sollicitatiegesprek. 44 procent is banger voor het dineetje dan voor een gesprekje met de bank, terwijl 57 procent meer stress krijgt van het etentje dan van het werk. Men maakt zich het meest zorgen over iets dat fout zal lopen in de keuken of gasten die zich niet vermaken.

Vals spelen
Dat hebben ze vooral aan de tv te danken. Kookprogramma's als 'Beste hobbykok' en 'Komen eten' drijven de druk op. De verwachtingen van de gasten zijn hoger, en de wannabe-keukenprins(ess)en leggen de lat voor zichzelf ook hoger.  Om ogenschijnlijk te voldoen, wordt er vaak vals gespeeld (16 procent). Eén of vijf heeft wel eens een vooraf klaargemaakte maaltijd voorgeschoteld als iets dat ze zelf hebben gemaakt.

Mannen zien zo'n etentje vaker als een opportuniteit dan vrouwen. 15 procent heeft dan ook al eens een job gekregen of een deal gesloten via zo'n etentje. 11 procent heeft er zijn vrouw ontmoet.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DJ ontdekt dat zijn biologische vader Charles Manson is

DJ ontdekt dat zijn biologische vader Charles Manson is


Matthew Roberts.


Een man die op zoek ging naar zijn biologische vader schrok zich een hoedje, toen hij hem ook vond. Papa bleek immers de gestoorde en beruchte seriemoordenaar Charles Manson te zijn.

Matthew Roberts is een 41-jarige DJ uit Los Angeles. Hij zonk weg in een depressie na de ontdekking. "Ik wou het niet geloven. Ik was bang en boos. Het is alsof je te weten komt dat Hitler je vader is", zei hij aan The Sun. "Ik ben een vredelievend persoon, gevangen door het gezicht van een monster."

Mailen met vader
Ondanks zijn afkeer van zijn eigen vader, heeft Roberts toch een correspondentie met hem opgezet. Manson (75) mailt hem vanuit een staatsgevangenis in Californië, waar hij levenslang vastzit voor negen moorden, begaan door zijn 'Familie' of volgelingen in 1969. "Hij schrijft me vreemde dingen en ondertekent steeds met de swastika", zegt Roberts.



Charles Manson, eind jaren zestig en nu.



Roberts vernam pas op zijn tiende van zijn zus dat hij geadopteerd was. Zijn stiefvader waarschuwde hem dat er "niks goeds" van zou komen als Roberts zijn biologische ouders zou opzoeken. Maar hij deed het toch. Eerst vond hij zijn moeder, Terry. Die zei hem dat zijn echte geboortenaam Lawrence Alexander was, maar weigerde hem de familienaam te geven.

Verkrachting
Uiteindelijk ging de moeder toch overstag. Ze vertelde haar zoon dat Manson haar in 1967 had verkracht, nadat ze voor zijn charisma was gevallen. "Je lijkt helemaal op hem", kreeg Roberts nog mee. Charles Manson geeft toe dat hij mogelijks de vader van Roberts is. Hij herinnert zich Terry nog.

Roberts worstelt nu met zijn gevoelens voor zijn vader. "Ik heb nu eenmaal een emotionele band met hem. Ik wil niet van hem houden maar ik kan hem ook niet haten. Dat is het moeilijkste: liefde voelen voor een monster dat mijn moeder verkrachtte."



http://img18.imageshack.us/img18/4457/charlesmansonenmatthewr.jpg
Charles Manson (links) en Matthew Roberts.



Angstaanjagende ogen
Matthew Roberts lijkt inderdaad ook werkelijk op Charles Manson. "Ik ben niet gek, maar ik heb wel wat van hem. Als ik overwerkt ben, heb ik van die enorme ogen, die mensen angst aanjagen. Dat wil ik natuurlijk niet. Ik ben extreem tegen geweld. Mijn held is Ghandi."

Roberts mag zijn vader in de gevangenis bellen, als hij wil, maar hij wil niet. "Als ik hem aan de lijn zou hebben, zou ik hem zeggen dat ik echt begrijp hoe het is om hém te zijn, meer dan wie ook."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholen en wegen Engeland dicht door noodweer


Scholen en wegen in Engeland dicht door noodweer





Vijfentwintig wegen en zestien bruggen in het Engelse graafschap Cumbria zijn gesloten door wateroverlast na de zware regenval van de voorbije dagen. De scholen in het graafschap blijven voorlopig dicht.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/14/3/7/media_xl_2749447.jpg



1300 ondergelopen huizen

Cumbria en andere delen van Groot-Brittannië en Ierland hebben zwaar geleden onder het extreme weer van de laatste dagen. De BBC meldt dat eind vorige week meer dan 1.300 huizen in het noordwestelijke Cumbria zijn ondergelopen. Honderden mensen werden uit hun woning geëvacueerd, elf mensen zijn nog altijd vermist.








Extreem uitzonderlijk

De enorme overstromingen zijn het gevolg van extreem uitzonderlijke neerslag. In twee dagen tijd is evenveel regen gevallen als normaal in een maand. Volgens experts is dit een natuurfenomeen dat één keer in duizend jaar voorkomt.










» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alison Moyet - That Ole Devil Called Love

Alison Moyet - That Ole Devil Called Love

Klik op de foto om haar te beluisteren





Over Alison Moyet


Alison Moyet ( Genevieve Alison Jane Moyet ) (Billericay, 18 juni 1961) is een Brits singer-songwriter.


Alison Moyet werd geboren in Billericay en groeide op in Basildon. Haar vader is Fransman en haar moeder is Engelse. Op haar zestiende ging Moyet van school. Na een tijdje in een winkel gewerkt te hebben begon ze een opleiding tot pianostemmer, waar ze echter na twee jaar mee ophield, omdat ze toen met de band Yazoo, waar ze samen met Vince Clarke in zat, een hit had met het liedje "Only You".

Moyet maakte met Yazoo twee albums, en de band kreeg een Brit Award voor Beste Nieuwe Band, voordat ze de band verliet om solo te gaan. Haar solodebuut noemde ze Alf, naar de bijnaam die ze van Vince Clarke gekregen had. Ze maakte verschillende cd's, won nog drie Brit Awards en verschillende andere prijzen, en tourde over de hele wereld.


In 1985 trok Alison Moyet zich terug uit de popwereld en ging op tournee met jazzveteraan John Altman. De van dit duo uitgebrachte single "That ole devil called love", een nummer van Billie Holiday werd het grootste verkoopsucces van Alison Moyet in het Verenigd Koninkrijk, maar de tournee was geen succes. Met Paul Young trad Alison Moyet op tijdens het Live Aid concert in 1985. Het waren moeilijke jaren voor Moyet. Ze kreeg een dochter en zag haar huwelijk in rook op gaan. Pas in 1987 bleek Alison Moyet dit voorval verwerkt te hebben. Ze sloeg terug met de hits "Is this love?", "Weak in the presence of beauty" en "Love letters".


In 2001 speelde Moyet Matron ‘Mama’ Morton in de musical Chicago, en kreeg goede kritieken.

Intussen brengt Moyet nog steeds goed verkopende albums uit.

Alison Moyet  staat in de top 5 van best verkopende Britse zangeressen ooit.

Alison Moyet is getrouwd met David en heeft drie kinderen.




» Reageer (0)
22-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armand Marseille pop

Armand Marseille pop


http://img690.imageshack.us/img690/4024/armandmarseille.jpg


Over
Armand Marseille

Armand Marseille was een van de meeste beroemde Duitse poppenmakers van de 19de eeuw.
Hij werd geboren in Sint-Petersburg (Rusland), maar hij verhuisde in 1884 naar Köppelsdorf
vlakbijSonneberg waar hij zijn porseleinzaak begon. In 1890 begon hij porseleinen
poppenhoofden te produceren. Hij produceerde duizenden poppen per week.
Na 1919 heette zijn bedrijf:"Vereinigte Koppelsdorfer Porzellanfabrik".
Armand Marseille Bedrijf maakten vele hoofden voor bedrijven in Duitsland en in de VS
Enkele van deze bedrijven waren: Amberg & Sons-CM Bergmann-George Borgfeltdt -
Cuno & Otto Dressel en nog vele anderen. Hij maakte goedkope en dure karakter poppen.
Zijn karakterpoppen zijn weinig bekend en zijn niet altijd gemerkt.
Hij markeerde zijn poppen met A.M. en met zijn volledige naam. Sommige zijn ongemarkeerd.
Armand Marseille werkte in zijn fabriek tot 1929




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water maakt de huid niet mooier

Water maakt de huid niet mooier





Dagelijks  acht glazen water drinken, zouden je teint doen stralen. Britse voedingsdeskundigen oordelen dat dit een fabeltje is. Evenwichtige voeding en een goede zonnecrème zijn belangrijker om je huid gezond en jeugdig te houden.

Misvattting
Water hydrateert de huid en houdt rimpels weg, zo wordt ons voorgehouden. Volgens de British Nutrition Foundation lijken er geen harde bewijzen voor deze theorie. "Wetenschappelijke bewijzen die de effecten van het waterverbruik op de hydratatie van de huid bevestigen, zijn er niet. Het is een misvatting, belangrijker is je voeding en de blootstelling aan de zon voor je teint".

Voeding
Vitaminen A, B, C en E, te vinden in een gamma van groenten en fruit, helpen om de huid elastisch te houden. Ook zijn ze de ideale anti-aging producten en helpen ze de huid te herstellen. Niet genoeg van deze vitamines eten, kunnen problemen als scheurbuik of een droge, schilferige huid veroorzaken. Ook een zonnebrandcrème wordt aanbevolen om de tekenen des tijds te bestrijden.  

Afvallen
Dezelfde organisatie publiceerde vorig jaar een onderzoek waarin duidelijk was dat drinkwater niet helpt om sneller gewicht te verliezen. Er werd geen verband gevonden tussen water drinken en de lichaamsvorm. Volgens deze studie krijgen we voldoende binnen via ons voedsel en andere dranken. Wie in een droog, heet klimaat leeft, heeft wel behoefte aan extra water.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wet Wet Wet - Love Is All Around

Wet Wet Wet - Love Is All Around

Om hun te beluisteren klik op de foto





Over Wet Wet Wet


Wet Wet Wet is een Schotse popgroep, die het meest succes had in de tweede helft van de jaren '80 tot eind jaren '90.

De vier bandleden richtten in 1982 een kwartet op onder de naam Vortex Motion.[1] "Het was kiezen tussen misdaad, werkloosheid, voetbal of muziek, we kozen voor het laatste", aldus Cunningham.[2]
Wet Wet Wet werd opgericht in Glasgow in 1984. De naam Wet Wet Wet komt van een nummer van de band Scritti Politti genaamd "Getting, Having and Holding" een gedeelte van de lyric was "My Face was Wet Wet with tears". Ze hadden een derde "Wet" erbij gedaan omdat er toentertijd al veel bands met dubbele namen waren zoals, Duran Duran en Talk Talk.

    * De bandleden zijn :
    * Marti Pellow (echte naam Mark Mclachlan) - Zang
    * Tommy Cunningham - Drums
    * Graeme Clark - Basgitaar
    * Neil Mitchell - Keyboard
    * Graeme Duffin - Leadgitaar

In 1987 scoorde de band hun eerste wereldhit met Wishing I was lucky. Hun debuutalbum Popped in Souled Out kwam ook in dat jaar uit. Dit album bevatte de grote hit Angel Eyes, dat op de tweede plaats in de Nederlandse Top 40 terecht kwam.


Hun grootste hit scoorden ze in 1994 met de single Love is all around. Dit nummer was de soundtrack van de film Four Weddings and a Funeral. Ook in Nederland stond dit nummer verschillende weken op nummer 1. Dit nummer stond maar liefst 18 weken in de Nederlandse Top 40.

In 1997 verliet drummer Cunningham de band. Toch ging Wet Wet Wet door, met andere bandleden. In 1998 gaven ze diverse optredens in Europa zoals bij "The Night Of The Proms". Hierna is de band uit elkaar gegaan.

In maart 2004 was er een geheim overleg. Het was voor het eerst sinds 7 jaar dat de bandleden weer bij elkaar in een kamer zaten. Een Greatest Hits Cd met 3 nieuwe nummers werd uitgebracht, samen met een DVD. In december 2004 was er een succesvolle concerttour in het Verenigd Koninkrijk. Er worden weer nieuwe nummers opgenomen en het wachten is op een nieuwe cd. Ze hebben ook op het podium gestaan in Edinburgh bij Live 8 en staan ook op de Live 8-dvd. Tevens doen de leden ook hun eigen dingen.

Op 5 november 2007 zal de Britse release zijn van hun nieuwste album, Timeless. Waarna in december een concerttour in het Verenigd Koninkrijk wordt gehouden.





» Reageer (0)
21-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde appelschijfjes

Gedroogde appelschijfjes



http://img69.imageshack.us/img69/2060/gedroogdeappelschijfjes.jpg



Gedroogde appelschijfjes

Je hebt nodig: 2 frisse stevige appels, citroensap, 3 eetlepels vloeibare honing, een oven en geduld.

Was de appels en droog ze goed af. Verdeel ze in kwarten, verwijder klokhuis en snijd er dunne schijfjes van ( niet schillen) Besprenkel de schijfjes aan weerzijden met citroensap tegen het verkleuren en strijk ze dan ook aan weerzijde in met honing, met behulp van een keukenkwast.Verwarm de oven voor op 65 ° C (niet hoger). Leg de appelschijfjes op een bakplaat uiteen ( liefst op bakpapier ). Zet de ovendeur op een kier, zodat alle vocht weg kan. Laat de schijfjes 6 tot 8 uur drogen. Keer ze in de helft van de droogtijd om. Het drogen kan ook langer duren: de appels moeten taai aanvoelen . Dan even laten afkoelen en je hebt heerlijke caloriearme appelsnoepjes, die heerlijk naar verse appel smaken. Bewaar ze in een geloten doos op een droge plaats ..... als ze niet meteen op zijn




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neushoorn geboren in Beekse Bergen

Neushoorn geboren in Beekse Bergen





In het Nederlandse safaripark Beekse Bergen is vanmorgen een neushoorn geboren. Moeder Dounia schonk na een zwangerschap van anderhalf jaar en na dagenlange signalen van een aanstaande bevalling het leven aan een dochter, meldde een woordvoerder.
 
Het is voor het eerst dat een neushoorn die zelf in het Brabantse safaripark is geboren zelf voor nageslacht zorgt. Moeder en dochter maken het goed.
 
Verzorgers verwachten dat de baby over enkele dagen een naam krijgt en naar buiten kan om zich aan de bezoekers te tonen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit eerder was 21 november zo warm

Nooit eerder was 21 november zo warm


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/13/3/media_xl_2720523.jpg


De dagtemperatuur in Ukkel zal vandaag wellicht de 17,5 graden overschrijden. Dat betekent een 'flink' nieuw dag- en perioderecord is, zo is bij het KMI vernomen.

Het record voor de periode 18-28 november bedraagt 16,8 graden. Deze waarde is bereikt op 18 november 1926, 20 november 1981 en 28 november 1930.

Voorlopig 3 graden extra
Tot en met 19 november bedroeg de gemiddelde temperatuur van november 2009 9,5 graden, de gemiddelde maximumtemperatuur 12,1 graden en de gemiddelde minimumtemperatuur 7,0 graden. Dat is een ruim 3 graden hoger dan de 'normale' waarden in november; 6,1, 8,9 en 3,5 graden.

Hoogterecords
De hoogterecords zijn een gemiddelde van 10,4 graden (1994), een gemiddelde maximumtemperatuur van 12,8 graden (1994) en een gemiddelde minimumtemperatuur van 8,1 graden (994).

De laagterecords zijn een gemiddelde van 0,9 (1858), een gemiddelde maximumtemperatuur van 4,9 (1919) en een gemiddelde minimumtemperatuur van -1 (1921).

Afkoelen
Vanaf morgen zal het weer afkoelen en zullen we naar meer 'normale' temperaturen voor deze periode van het jaar gaan. Dat maakt het verdere verloop onvoorspelbaar, en dus weigert het KMI uitspraken te doen over de gemiddelden in november.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noisettes - Never Forget You

Noisettes - Never Forget You

Klik op de foto  en geniet





Noisettes is een Engelse band bestaande uit 3 leden: Shingai Shoniwa, Dan Smith en Jamie Morrison. Ze spelen vooral indie- en rockmuziek. Ze braken door met de single "Don't Upset the Rhythm (Go Baby Go)" van hun tweede album. Dat nummer bereikte in de Engelse hitlijsten nummer 2 in de lente van 2009.

De band vormde zich in 2003 toen gitarist Smith en zangeres Shoniwa (toen nog in de band Sonarfly) vaak samen begonnen te spelen en nummers schreven. Het duo ontmoette drummer Morrison in december 2003 en al snel speelden ze samen.

The Noisettes speelden samen met Paul Weller, Graham Coxon, The Smiths's Andy Rourke, en met leden van New Young Pony Club en Supergrass. Ze creëerden zo exclusieve optredens en speciale songs met hun eigen materiaal. Op 2 maart 2008 speelden ze een speciaal concert om geld in te zamelen voor een opvangcentrum van daklozen.

The Noisettes waren te gast in de SXSW showcasing en speelden er 3 van hun nieuwe songs. Ze speelden op de NME/Transgressive party op de Wave venue op 13 maart 2008. Later dat jaar stonden ze op het 2-daagse festival Camden Crawl.

In april 2009 kwam hun tweede album uit, Wild Young Hearts als opvolger van What's The Time Mr. Wolf (2007).



Klik op de foto om 'Don't Upset The Rhythm' te beluisteren






De band toerde al in Europa en Amerika. In november en december 2006 vergezelden ze Muse op hun Europese tournee. Ze speelden ook op het Coachella festival op 27 april 2007 en op het Reading and Leeds Festivals op de NME/Radio 1 Stage in augustus van dat jaar. The Noisettes maakten hun Amerikaanse televisiedebuut in The Late Late Show met Craig Ferguson op 2 april 2007. Eén van hun songs was te horen in een Bionic Woman-aflevering.

De band vond toeren in eigen land belangrijk bij het uitkomen van "Wild Young Hearts". Ze zetten zelfs een boodschap op hun MySpace-pagina. Ze riepen er plaatselijke bands op om te verschijnen als verrassingsact op hun tour. Zo traden o.a. Paul Dixon in Manchester, Emily Breeze in Bristol en Jack Butcher in Glasgow op.

Op 28 juni 2009 speelde de band op de John Peel Stage op Glastonbury Festival in Somerset. In juli 2009 zullen ze lady GaGa vergezellen in haar Europese tour.

Op 17 juli 2009 speelden the Noisettes 'Never Forget You' in The Jonathan Ross Show op BBC1.



» Reageer (0)
20-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cleanpoint lanceert website om poetsvrouw te vinden

Cleanpoint lanceert website om poetsvrouw te vinden




Wie een poetsvrouw of -man zoekt met dienstencheques kan voortaan terecht op de nieuwe website Cleanpoint.be. De informatie voor de vacatures wordt aangeleverd door de erkende dienstencheque-ondernemingen en wordt dagelijks bijgewerkt. Via de site komen geïnteresseerden te weten wie in zijn regio op dag X en uur Y beschikbaar is.
 
De initiatiefnemers van de site hopen met dit project tegemoet te komen aan de problemen in de zoektocht naar een poetsvrouw of -man.




In België zijn ongeveer tweeduizend dienstencheque-ondernemingen actief.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaan koopt per ongeluk vingers en tand van Galilei

Italiaan koopt per ongeluk vingers en tand van Galilei


Galilei Galileo.


In Italië zijn twee vingers en een tand teruggevonden van Galileo Galilei, de Italiaanse natuur- en sterrenkundigde die leefde van 1564 tot 1642. Al meer dan honderd jaar werd er gedacht dat ze verloren gegaan waren.

Anonieme vinder
De vondst werd gedaan dankzij een verzamelaar, die anoniem wenst te blijven. "De man belde ons twee dagen geleden", vertelt Paolo Galluzzi, directeur van het Historisch Instituut voor de Wetenschappen in Firenze. "Hij vertelde ons dat hij zonder het te beseffen twee vingers en een tand van Galilei dacht gekocht te hebben tijdens een recente veiling. Wij hebben dat onmiddellijk onderzocht en het bleek te kloppen".

De vingers en de tand zullen vanaf de lente van 2010 tentoongesteld worden. "De laatste keer dat de bewuste vingers en de tand gezien waren, was in 1905. We dachten eigenlijk dat ze voor altijd verloren waren", vertelt Galluzzi.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borsten blijven groeien

Borsten blijven groeien





Goed nieuws voor borstenliefhebbers: de omvang van de borsten van Nederlandse vrouwen neemt nog altijd toe. Ook goed nieuws voor lingeriemerken, die hun 'grote maten'-segment uitbreiden.

Al heeft dat in Nederland een lelijk staartje gekregen: er woedt een ware lingerieoorlog tussen Marlies Dekkers en Sapph en dan vooral in het topsegment F, FF, G en GG, zo schrijft De Telegraaf.

Dekkers is allang gespecialiseerd in beha's voor vrouwen met grote borsten en nu probeert Sapph een stuk van de koek mee te pikken. Zeer tegen de zin van de ontwerpster, die  Sapph van plagiaat beschuldigt. De twee merken vechten momenteel een slepende rechtszaak uit.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Hollies - The air that I breathe

The Hollies - The air that I breathe

Om hun te beluisteren klik op de foto





Over The Hollies


The Hollies is een Britse band uit de jaren zestig. Ze behoorden tot de succesvolste bands uit de "Britse invasie"-periode. De band wordt vaak geassocieerd met Manchester, omdat enkele leden van de band uit (de omgeving van) deze stad komen. De band zou vernoemd zijn naar Buddy Holly. Bassist Eric Haydock en zanger Allan Clarke hebben echter in interviews met BBC-radio aangegeven dat zij hun band hadden vernoemd naar de hulst (Engels: holly). De hulst werd gebruikt als kerstversiering in de kleedkamer van de club The Oasis, waar de band in december 1962 hun eerste optreden gaf. The Hollies werd ter plaatse bedacht om te kunnen worden aangekondigd. Het feit dat de groep in de jaren '80 om contractuele verplichtingen een lp uitbracht met louter Buddy Holly-covers versterkt het idee dat er een relatie zou zijn tussen Buddy en The Hollies.

The Hollies is te herkennen aan de meerstemmige, harmonieuze zang. De groep was hierin duidelijk geïnspireerd door The Everly Brothers. Veel liedjes uit de begintijd zijn covers van rock-'n-rollhits, maar in de loop der jaren schreven ze vaker hun eigen teksten of werden tekstschrijvers van buitenaf (vooral Graham Gouldman, bekend van 10CC) aangetrokken.

In 1962 werd de groep opgericht door zanger Allan Clarke en gitarist Graham Nash. Andere belangrijke leden uit de beginperiode van de band zijn onder andere Tony Hicks (gitaar), Eric Haydock (basgitaar) en Bobby Elliott (drums). Elliott wordt beschouwd als één van de beste Britse drummers. In 1966 werd Haydock vervangen door Bernie Calvert.

In het midden van de jaren zestig scoorde de band een hele reeks aan hits, waaronder "I'm Alive", "Look Through Any Window", "I can't let go", "Bus Stop", "Stop Stop Stop", "Dear Eloise" en "Carrie Anne".

In 1968 verliet Graham Nash de groep om samen met David Crosby (uit the Byrds) en Stephen Stills (uit Buffalo Springfield) Crosby, Stills & Nash op te richten. Nash werd vervangen door Terry Sylvester (ex-Swinging Blue Jeans) en The Hollies scoorde met de nieuwe line-up een grote hit met "Sorry Suzanne".

Na een album gevuld met Bob Dylan-covers bracht the Hollies "He Ain't Heavy... He's my Brother" uit, één van de grootste internationale hits van de groep. In 1971 verliet Clarke tijdelijk de groep. Hij werd vervangen door de Zweedse zanger Mikael Rickfors afkomstig uit de Zweedse groep Bamboo, met wie de groep het album Romany en onder andere de hit "The Baby" opnam.

In 1972 keerde Clarke weer terug met "Long Cool Woman (In a Black Dress)", een Creedence Clearwater Revivalachtig rocknummer, waarin nu juist het handelsmerk van de groep, de driestemmige samenzang, ontbreekt. In 1973 kwamen de laatste twee grote hits van de groep uit, "The Day that Curly Billy Shot Down Crazy Sam McGee" (nummer één in de Top 40 en "The Air That I Breathe" (nummer één in de Daverende Dertig).

The Hollies brengt sindsdien sporadisch een album uit en geeft nog steeds concerten, met twee leden uit de originele bezetting: gitarist Tony Hicks en drummer Bobby Elliott (tevens elkaars zwager). In 1983 keerde Graham Nash voor één album terug. Allan Clarke stopte in 2000 met zingen, waarna zijn plaats werd overgenomen door Carl Wayne, leadzanger van The Move. In 2004 overleed Wayne echter aan kanker.

Nadat in 2005 vanwege zijn succes voor een BBC-tv-productie ook gitarist/high harmonyvocalist Alan Coates de groep verlaat (1983-2005) treden twee nieuwelingen tot de groep toe: Steve Lauri (gitaar/vocals) en Peter Howarth (vocals/gitaar). Laatstgenoemde was voor die tijd een bekend musicalzanger.

Onder invloed van beide jongelingen wordt in de loop van 2005 een volledig nieuwe cd opgenomen met de titel "Staying Power". Dit is het 25e album in de carrière van de groep. De groep treedt gemiddeld 3 avonden per week op, tot ver over de grenzen van Groot-Brittannië. In januari 2008 en september 2008 treedt de band op tijdens twee Nederlandse festivals, respectievelijk in Emmen en Horst (L). In 2009 verschijnt opnieuw een nieuwe cd met de titel "Then, Now ,Always". De titel verwijst, net als de vorige cd, naar de lange historie die de band inmiddels heeft.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Van Rompuy wordt eerste president van Europa

Herman Van Rompuy wordt eerste president van Europa


Van Rompuy schatert het uit met Sarkozy, die hem van in het begin steunde.



De 27 regeringsleiders van de EU hebben in Brussel Herman Van Rompuy (62) voorgedragen als eerste Europese president. Ondertussen is zijn kandidatuur bevestigd, want iedereen steunt onze premier. De kogel is dus helemaal door de kerk, de groepsfoto al genomen. Dat betekent dat Van Rompuy opstapt als Belgische premier. Naar verwachting wordt Yves Leterme naar voor geschoven om hem op te volgen als eerste minister. Van Rompuy zal de Europese ministerraad voorzitten en alle regeringsleiders op dezelfde lijn moeten krijgen om beslissingen te nemen. Op 1 januari zal hij aan zijn nieuwe functie beginnen.


Nog voor het cruciale diner op de EU-top echt begon, was rond 19u de knoop al doorgehakt.  De Britse eerste minister Gordon Brown trok de kandidatuur van de Britse ex-premier Tony Blair voor de job in. Met Catherine Asheton als Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlands Beleid is er wel een Europese topfunctie voor de Britten weggelegd. Zo lag de weg voor Van Rompuy al open. Het is enkel nog wachten op de officiële bevestiging na het diner.

Tevreden
Reinfeldt presenteerde voor aanvang van het diner Van Rompuy en Catherine Ashton als de officiële kandidaten voor de twee Europese topjobs. "We zijn tevreden dat de socialisten eindelijk duidelijkheid hebben verschaft. Nu kunnen we een voorstel presenteren", zo verklaarde een woordvoerder van het Zweedse EU-voorzitterschap.






350.000 euro
De functie van voorzitter van de Europese Raad (de zogenaamde Europese president) wordt gecreeërd door het verdrag van Lissabon dat op 1 december van kracht wordt. Van Rompuy, die een mandaat voor 2,5 jaar krijgt, zit de driemaandelijkse vergaderingen van de Europese leiders voor en vertegenwoordigt de Europese Unie in internatonale topontmoetingen. Hij begint op 1 januari 2010 aan zijn nieuwe job en zal per jaar zo'n 350.000 euro verdienen.





» Reageer (0)
19-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geuren niet hetzelfde voor mannen als voor vrouwen

Geuren niet hetzelfde voor mannen als voor vrouwen





Iedereen is het er over eens dat geuren een belangrijke rol spelen in onze beleving. Verlangen kan worden aangewakkerd, interesse gewekt, stress verminderd, en dat allemaal door geuren.

Maar hoewel mensen het grotendeels eens zijn over wat lekker ruikt (vers gebakken brood, pas gemaaid gras en verse koffie), zijn mannen en vrouwen het hoegenaamd niet eens over de boodschappen die geuren overdragen.

Betekenis
'Meisjesachtige geuren' bestaan voor vrouwen vooral uit bloemengeuren, voor mannen vooral uit oriëntaalse en kruidige geuren.  Geurboodschappen, zoals 'ik ben sportief' of 'ik ben jong en aantrekkelijk' komen bij het andere geslacht dan ook niet altijd over. Dat blijkt uit een onderzoek van zeepproducent Palmolive bij 502 respondenten.

Misverstanden
"We geuren langs elkaar heen", concludeert geurdeskundige Tanja Deurloo. "Het kan tot misverstanden leiden", stelt onderzoeker Robert Goos. "Je wilt met een geur als een bepaald type overkomen, of een bepaalde stemming creëren terwijl de ander de geurboodschap heel anders interpreteert."

De geur van de ideale ochtend
Vrouwen hebben over het algemeen een betere neus dan mannen, al kunnen mannen dat maar moeilijk aanvaarden. Zij vinden dat mannelijke en vrouwelijke neuzen evenwaardig zijn. Mannen en vrouwen zijn het wél eens over hoe hun ideale ochtend 'ruikt'. Verse koffie, nog warme croissants, samen ontbijten en daarna de krant lezen: dat is de ideale ochtend. Mannen vinden de geur van koffie wel belangrijker dan vrouwen.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!