NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


23-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alison Moyet - That Ole Devil Called Love

Alison Moyet - That Ole Devil Called Love

Klik op de foto om haar te beluisteren

Over Alison Moyet


Alison Moyet ( Genevieve Alison Jane Moyet ) (Billericay, 18 juni 1961) is een Brits singer-songwriter.


Alison Moyet werd geboren in Billericay en groeide op in Basildon. Haar vader is Fransman en haar moeder is Engelse. Op haar zestiende ging Moyet van school. Na een tijdje in een winkel gewerkt te hebben begon ze een opleiding tot pianostemmer, waar ze echter na twee jaar mee ophield, omdat ze toen met de band Yazoo, waar ze samen met Vince Clarke in zat, een hit had met het liedje "Only You".

Moyet maakte met Yazoo twee albums, en de band kreeg een Brit Award voor Beste Nieuwe Band, voordat ze de band verliet om solo te gaan. Haar solodebuut noemde ze Alf, naar de bijnaam die ze van Vince Clarke gekregen had. Ze maakte verschillende cd's, won nog drie Brit Awards en verschillende andere prijzen, en tourde over de hele wereld.


In 1985 trok Alison Moyet zich terug uit de popwereld en ging op tournee met jazzveteraan John Altman. De van dit duo uitgebrachte single "That ole devil called love", een nummer van Billie Holiday werd het grootste verkoopsucces van Alison Moyet in het Verenigd Koninkrijk, maar de tournee was geen succes. Met Paul Young trad Alison Moyet op tijdens het Live Aid concert in 1985. Het waren moeilijke jaren voor Moyet. Ze kreeg een dochter en zag haar huwelijk in rook op gaan. Pas in 1987 bleek Alison Moyet dit voorval verwerkt te hebben. Ze sloeg terug met de hits "Is this love?", "Weak in the presence of beauty" en "Love letters".


In 2001 speelde Moyet Matron ‘Mama’ Morton in de musical Chicago, en kreeg goede kritieken.

Intussen brengt Moyet nog steeds goed verkopende albums uit.

Alison Moyet  staat in de top 5 van best verkopende Britse zangeressen ooit.

Alison Moyet is getrouwd met David en heeft drie kinderen.
» Reageer (0)
22-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armand Marseille pop

Armand Marseille pop


http://img690.imageshack.us/img690/4024/armandmarseille.jpg


Over
Armand Marseille

Armand Marseille was een van de meeste beroemde Duitse poppenmakers van de 19de eeuw.
Hij werd geboren in Sint-Petersburg (Rusland), maar hij verhuisde in 1884 naar Köppelsdorf
vlakbijSonneberg waar hij zijn porseleinzaak begon. In 1890 begon hij porseleinen
poppenhoofden te produceren. Hij produceerde duizenden poppen per week.
Na 1919 heette zijn bedrijf:"Vereinigte Koppelsdorfer Porzellanfabrik".
Armand Marseille Bedrijf maakten vele hoofden voor bedrijven in Duitsland en in de VS
Enkele van deze bedrijven waren: Amberg & Sons-CM Bergmann-George Borgfeltdt -
Cuno & Otto Dressel en nog vele anderen. Hij maakte goedkope en dure karakter poppen.
Zijn karakterpoppen zijn weinig bekend en zijn niet altijd gemerkt.
Hij markeerde zijn poppen met A.M. en met zijn volledige naam. Sommige zijn ongemarkeerd.
Armand Marseille werkte in zijn fabriek tot 1929
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water maakt de huid niet mooier

Water maakt de huid niet mooier

Dagelijks  acht glazen water drinken, zouden je teint doen stralen. Britse voedingsdeskundigen oordelen dat dit een fabeltje is. Evenwichtige voeding en een goede zonnecrème zijn belangrijker om je huid gezond en jeugdig te houden.

Misvattting
Water hydrateert de huid en houdt rimpels weg, zo wordt ons voorgehouden. Volgens de British Nutrition Foundation lijken er geen harde bewijzen voor deze theorie. "Wetenschappelijke bewijzen die de effecten van het waterverbruik op de hydratatie van de huid bevestigen, zijn er niet. Het is een misvatting, belangrijker is je voeding en de blootstelling aan de zon voor je teint".

Voeding
Vitaminen A, B, C en E, te vinden in een gamma van groenten en fruit, helpen om de huid elastisch te houden. Ook zijn ze de ideale anti-aging producten en helpen ze de huid te herstellen. Niet genoeg van deze vitamines eten, kunnen problemen als scheurbuik of een droge, schilferige huid veroorzaken. Ook een zonnebrandcrème wordt aanbevolen om de tekenen des tijds te bestrijden.  

Afvallen
Dezelfde organisatie publiceerde vorig jaar een onderzoek waarin duidelijk was dat drinkwater niet helpt om sneller gewicht te verliezen. Er werd geen verband gevonden tussen water drinken en de lichaamsvorm. Volgens deze studie krijgen we voldoende binnen via ons voedsel en andere dranken. Wie in een droog, heet klimaat leeft, heeft wel behoefte aan extra water.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wet Wet Wet - Love Is All Around

Wet Wet Wet - Love Is All Around

Om hun te beluisteren klik op de foto

Over Wet Wet Wet


Wet Wet Wet is een Schotse popgroep, die het meest succes had in de tweede helft van de jaren '80 tot eind jaren '90.

De vier bandleden richtten in 1982 een kwartet op onder de naam Vortex Motion.[1] "Het was kiezen tussen misdaad, werkloosheid, voetbal of muziek, we kozen voor het laatste", aldus Cunningham.[2]
Wet Wet Wet werd opgericht in Glasgow in 1984. De naam Wet Wet Wet komt van een nummer van de band Scritti Politti genaamd "Getting, Having and Holding" een gedeelte van de lyric was "My Face was Wet Wet with tears". Ze hadden een derde "Wet" erbij gedaan omdat er toentertijd al veel bands met dubbele namen waren zoals, Duran Duran en Talk Talk.

    * De bandleden zijn :
    * Marti Pellow (echte naam Mark Mclachlan) - Zang
    * Tommy Cunningham - Drums
    * Graeme Clark - Basgitaar
    * Neil Mitchell - Keyboard
    * Graeme Duffin - Leadgitaar

In 1987 scoorde de band hun eerste wereldhit met Wishing I was lucky. Hun debuutalbum Popped in Souled Out kwam ook in dat jaar uit. Dit album bevatte de grote hit Angel Eyes, dat op de tweede plaats in de Nederlandse Top 40 terecht kwam.


Hun grootste hit scoorden ze in 1994 met de single Love is all around. Dit nummer was de soundtrack van de film Four Weddings and a Funeral. Ook in Nederland stond dit nummer verschillende weken op nummer 1. Dit nummer stond maar liefst 18 weken in de Nederlandse Top 40.

In 1997 verliet drummer Cunningham de band. Toch ging Wet Wet Wet door, met andere bandleden. In 1998 gaven ze diverse optredens in Europa zoals bij "The Night Of The Proms". Hierna is de band uit elkaar gegaan.

In maart 2004 was er een geheim overleg. Het was voor het eerst sinds 7 jaar dat de bandleden weer bij elkaar in een kamer zaten. Een Greatest Hits Cd met 3 nieuwe nummers werd uitgebracht, samen met een DVD. In december 2004 was er een succesvolle concerttour in het Verenigd Koninkrijk. Er worden weer nieuwe nummers opgenomen en het wachten is op een nieuwe cd. Ze hebben ook op het podium gestaan in Edinburgh bij Live 8 en staan ook op de Live 8-dvd. Tevens doen de leden ook hun eigen dingen.

Op 5 november 2007 zal de Britse release zijn van hun nieuwste album, Timeless. Waarna in december een concerttour in het Verenigd Koninkrijk wordt gehouden.

» Reageer (0)
21-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde appelschijfjes

Gedroogde appelschijfjeshttp://img69.imageshack.us/img69/2060/gedroogdeappelschijfjes.jpgGedroogde appelschijfjes

Je hebt nodig: 2 frisse stevige appels, citroensap, 3 eetlepels vloeibare honing, een oven en geduld.

Was de appels en droog ze goed af. Verdeel ze in kwarten, verwijder klokhuis en snijd er dunne schijfjes van ( niet schillen) Besprenkel de schijfjes aan weerzijden met citroensap tegen het verkleuren en strijk ze dan ook aan weerzijde in met honing, met behulp van een keukenkwast.Verwarm de oven voor op 65 ° C (niet hoger). Leg de appelschijfjes op een bakplaat uiteen ( liefst op bakpapier ). Zet de ovendeur op een kier, zodat alle vocht weg kan. Laat de schijfjes 6 tot 8 uur drogen. Keer ze in de helft van de droogtijd om. Het drogen kan ook langer duren: de appels moeten taai aanvoelen . Dan even laten afkoelen en je hebt heerlijke caloriearme appelsnoepjes, die heerlijk naar verse appel smaken. Bewaar ze in een geloten doos op een droge plaats ..... als ze niet meteen op zijn
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neushoorn geboren in Beekse Bergen

Neushoorn geboren in Beekse Bergen

In het Nederlandse safaripark Beekse Bergen is vanmorgen een neushoorn geboren. Moeder Dounia schonk na een zwangerschap van anderhalf jaar en na dagenlange signalen van een aanstaande bevalling het leven aan een dochter, meldde een woordvoerder.
 
Het is voor het eerst dat een neushoorn die zelf in het Brabantse safaripark is geboren zelf voor nageslacht zorgt. Moeder en dochter maken het goed.
 
Verzorgers verwachten dat de baby over enkele dagen een naam krijgt en naar buiten kan om zich aan de bezoekers te tonen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit eerder was 21 november zo warm

Nooit eerder was 21 november zo warm


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/13/3/media_xl_2720523.jpg


De dagtemperatuur in Ukkel zal vandaag wellicht de 17,5 graden overschrijden. Dat betekent een 'flink' nieuw dag- en perioderecord is, zo is bij het KMI vernomen.

Het record voor de periode 18-28 november bedraagt 16,8 graden. Deze waarde is bereikt op 18 november 1926, 20 november 1981 en 28 november 1930.

Voorlopig 3 graden extra
Tot en met 19 november bedroeg de gemiddelde temperatuur van november 2009 9,5 graden, de gemiddelde maximumtemperatuur 12,1 graden en de gemiddelde minimumtemperatuur 7,0 graden. Dat is een ruim 3 graden hoger dan de 'normale' waarden in november; 6,1, 8,9 en 3,5 graden.

Hoogterecords
De hoogterecords zijn een gemiddelde van 10,4 graden (1994), een gemiddelde maximumtemperatuur van 12,8 graden (1994) en een gemiddelde minimumtemperatuur van 8,1 graden (994).

De laagterecords zijn een gemiddelde van 0,9 (1858), een gemiddelde maximumtemperatuur van 4,9 (1919) en een gemiddelde minimumtemperatuur van -1 (1921).

Afkoelen
Vanaf morgen zal het weer afkoelen en zullen we naar meer 'normale' temperaturen voor deze periode van het jaar gaan. Dat maakt het verdere verloop onvoorspelbaar, en dus weigert het KMI uitspraken te doen over de gemiddelden in november.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noisettes - Never Forget You

Noisettes - Never Forget You

Klik op de foto  en geniet

Noisettes is een Engelse band bestaande uit 3 leden: Shingai Shoniwa, Dan Smith en Jamie Morrison. Ze spelen vooral indie- en rockmuziek. Ze braken door met de single "Don't Upset the Rhythm (Go Baby Go)" van hun tweede album. Dat nummer bereikte in de Engelse hitlijsten nummer 2 in de lente van 2009.

De band vormde zich in 2003 toen gitarist Smith en zangeres Shoniwa (toen nog in de band Sonarfly) vaak samen begonnen te spelen en nummers schreven. Het duo ontmoette drummer Morrison in december 2003 en al snel speelden ze samen.

The Noisettes speelden samen met Paul Weller, Graham Coxon, The Smiths's Andy Rourke, en met leden van New Young Pony Club en Supergrass. Ze creëerden zo exclusieve optredens en speciale songs met hun eigen materiaal. Op 2 maart 2008 speelden ze een speciaal concert om geld in te zamelen voor een opvangcentrum van daklozen.

The Noisettes waren te gast in de SXSW showcasing en speelden er 3 van hun nieuwe songs. Ze speelden op de NME/Transgressive party op de Wave venue op 13 maart 2008. Later dat jaar stonden ze op het 2-daagse festival Camden Crawl.

In april 2009 kwam hun tweede album uit, Wild Young Hearts als opvolger van What's The Time Mr. Wolf (2007).Klik op de foto om 'Don't Upset The Rhythm' te beluisteren


De band toerde al in Europa en Amerika. In november en december 2006 vergezelden ze Muse op hun Europese tournee. Ze speelden ook op het Coachella festival op 27 april 2007 en op het Reading and Leeds Festivals op de NME/Radio 1 Stage in augustus van dat jaar. The Noisettes maakten hun Amerikaanse televisiedebuut in The Late Late Show met Craig Ferguson op 2 april 2007. Eén van hun songs was te horen in een Bionic Woman-aflevering.

De band vond toeren in eigen land belangrijk bij het uitkomen van "Wild Young Hearts". Ze zetten zelfs een boodschap op hun MySpace-pagina. Ze riepen er plaatselijke bands op om te verschijnen als verrassingsact op hun tour. Zo traden o.a. Paul Dixon in Manchester, Emily Breeze in Bristol en Jack Butcher in Glasgow op.

Op 28 juni 2009 speelde de band op de John Peel Stage op Glastonbury Festival in Somerset. In juli 2009 zullen ze lady GaGa vergezellen in haar Europese tour.

Op 17 juli 2009 speelden the Noisettes 'Never Forget You' in The Jonathan Ross Show op BBC1.» Reageer (0)
20-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cleanpoint lanceert website om poetsvrouw te vinden

Cleanpoint lanceert website om poetsvrouw te vinden
Wie een poetsvrouw of -man zoekt met dienstencheques kan voortaan terecht op de nieuwe website Cleanpoint.be. De informatie voor de vacatures wordt aangeleverd door de erkende dienstencheque-ondernemingen en wordt dagelijks bijgewerkt. Via de site komen geïnteresseerden te weten wie in zijn regio op dag X en uur Y beschikbaar is.
 
De initiatiefnemers van de site hopen met dit project tegemoet te komen aan de problemen in de zoektocht naar een poetsvrouw of -man.
In België zijn ongeveer tweeduizend dienstencheque-ondernemingen actief.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaan koopt per ongeluk vingers en tand van Galilei

Italiaan koopt per ongeluk vingers en tand van Galilei


Galilei Galileo.


In Italië zijn twee vingers en een tand teruggevonden van Galileo Galilei, de Italiaanse natuur- en sterrenkundigde die leefde van 1564 tot 1642. Al meer dan honderd jaar werd er gedacht dat ze verloren gegaan waren.

Anonieme vinder
De vondst werd gedaan dankzij een verzamelaar, die anoniem wenst te blijven. "De man belde ons twee dagen geleden", vertelt Paolo Galluzzi, directeur van het Historisch Instituut voor de Wetenschappen in Firenze. "Hij vertelde ons dat hij zonder het te beseffen twee vingers en een tand van Galilei dacht gekocht te hebben tijdens een recente veiling. Wij hebben dat onmiddellijk onderzocht en het bleek te kloppen".

De vingers en de tand zullen vanaf de lente van 2010 tentoongesteld worden. "De laatste keer dat de bewuste vingers en de tand gezien waren, was in 1905. We dachten eigenlijk dat ze voor altijd verloren waren", vertelt Galluzzi.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borsten blijven groeien

Borsten blijven groeien

Goed nieuws voor borstenliefhebbers: de omvang van de borsten van Nederlandse vrouwen neemt nog altijd toe. Ook goed nieuws voor lingeriemerken, die hun 'grote maten'-segment uitbreiden.

Al heeft dat in Nederland een lelijk staartje gekregen: er woedt een ware lingerieoorlog tussen Marlies Dekkers en Sapph en dan vooral in het topsegment F, FF, G en GG, zo schrijft De Telegraaf.

Dekkers is allang gespecialiseerd in beha's voor vrouwen met grote borsten en nu probeert Sapph een stuk van de koek mee te pikken. Zeer tegen de zin van de ontwerpster, die  Sapph van plagiaat beschuldigt. De twee merken vechten momenteel een slepende rechtszaak uit.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Hollies - The air that I breathe

The Hollies - The air that I breathe

Om hun te beluisteren klik op de foto

Over The Hollies


The Hollies is een Britse band uit de jaren zestig. Ze behoorden tot de succesvolste bands uit de "Britse invasie"-periode. De band wordt vaak geassocieerd met Manchester, omdat enkele leden van de band uit (de omgeving van) deze stad komen. De band zou vernoemd zijn naar Buddy Holly. Bassist Eric Haydock en zanger Allan Clarke hebben echter in interviews met BBC-radio aangegeven dat zij hun band hadden vernoemd naar de hulst (Engels: holly). De hulst werd gebruikt als kerstversiering in de kleedkamer van de club The Oasis, waar de band in december 1962 hun eerste optreden gaf. The Hollies werd ter plaatse bedacht om te kunnen worden aangekondigd. Het feit dat de groep in de jaren '80 om contractuele verplichtingen een lp uitbracht met louter Buddy Holly-covers versterkt het idee dat er een relatie zou zijn tussen Buddy en The Hollies.

The Hollies is te herkennen aan de meerstemmige, harmonieuze zang. De groep was hierin duidelijk geïnspireerd door The Everly Brothers. Veel liedjes uit de begintijd zijn covers van rock-'n-rollhits, maar in de loop der jaren schreven ze vaker hun eigen teksten of werden tekstschrijvers van buitenaf (vooral Graham Gouldman, bekend van 10CC) aangetrokken.

In 1962 werd de groep opgericht door zanger Allan Clarke en gitarist Graham Nash. Andere belangrijke leden uit de beginperiode van de band zijn onder andere Tony Hicks (gitaar), Eric Haydock (basgitaar) en Bobby Elliott (drums). Elliott wordt beschouwd als één van de beste Britse drummers. In 1966 werd Haydock vervangen door Bernie Calvert.

In het midden van de jaren zestig scoorde de band een hele reeks aan hits, waaronder "I'm Alive", "Look Through Any Window", "I can't let go", "Bus Stop", "Stop Stop Stop", "Dear Eloise" en "Carrie Anne".

In 1968 verliet Graham Nash de groep om samen met David Crosby (uit the Byrds) en Stephen Stills (uit Buffalo Springfield) Crosby, Stills & Nash op te richten. Nash werd vervangen door Terry Sylvester (ex-Swinging Blue Jeans) en The Hollies scoorde met de nieuwe line-up een grote hit met "Sorry Suzanne".

Na een album gevuld met Bob Dylan-covers bracht the Hollies "He Ain't Heavy... He's my Brother" uit, één van de grootste internationale hits van de groep. In 1971 verliet Clarke tijdelijk de groep. Hij werd vervangen door de Zweedse zanger Mikael Rickfors afkomstig uit de Zweedse groep Bamboo, met wie de groep het album Romany en onder andere de hit "The Baby" opnam.

In 1972 keerde Clarke weer terug met "Long Cool Woman (In a Black Dress)", een Creedence Clearwater Revivalachtig rocknummer, waarin nu juist het handelsmerk van de groep, de driestemmige samenzang, ontbreekt. In 1973 kwamen de laatste twee grote hits van de groep uit, "The Day that Curly Billy Shot Down Crazy Sam McGee" (nummer één in de Top 40 en "The Air That I Breathe" (nummer één in de Daverende Dertig).

The Hollies brengt sindsdien sporadisch een album uit en geeft nog steeds concerten, met twee leden uit de originele bezetting: gitarist Tony Hicks en drummer Bobby Elliott (tevens elkaars zwager). In 1983 keerde Graham Nash voor één album terug. Allan Clarke stopte in 2000 met zingen, waarna zijn plaats werd overgenomen door Carl Wayne, leadzanger van The Move. In 2004 overleed Wayne echter aan kanker.

Nadat in 2005 vanwege zijn succes voor een BBC-tv-productie ook gitarist/high harmonyvocalist Alan Coates de groep verlaat (1983-2005) treden twee nieuwelingen tot de groep toe: Steve Lauri (gitaar/vocals) en Peter Howarth (vocals/gitaar). Laatstgenoemde was voor die tijd een bekend musicalzanger.

Onder invloed van beide jongelingen wordt in de loop van 2005 een volledig nieuwe cd opgenomen met de titel "Staying Power". Dit is het 25e album in de carrière van de groep. De groep treedt gemiddeld 3 avonden per week op, tot ver over de grenzen van Groot-Brittannië. In januari 2008 en september 2008 treedt de band op tijdens twee Nederlandse festivals, respectievelijk in Emmen en Horst (L). In 2009 verschijnt opnieuw een nieuwe cd met de titel "Then, Now ,Always". De titel verwijst, net als de vorige cd, naar de lange historie die de band inmiddels heeft.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Van Rompuy wordt eerste president van Europa

Herman Van Rompuy wordt eerste president van Europa


Van Rompuy schatert het uit met Sarkozy, die hem van in het begin steunde.De 27 regeringsleiders van de EU hebben in Brussel Herman Van Rompuy (62) voorgedragen als eerste Europese president. Ondertussen is zijn kandidatuur bevestigd, want iedereen steunt onze premier. De kogel is dus helemaal door de kerk, de groepsfoto al genomen. Dat betekent dat Van Rompuy opstapt als Belgische premier. Naar verwachting wordt Yves Leterme naar voor geschoven om hem op te volgen als eerste minister. Van Rompuy zal de Europese ministerraad voorzitten en alle regeringsleiders op dezelfde lijn moeten krijgen om beslissingen te nemen. Op 1 januari zal hij aan zijn nieuwe functie beginnen.


Nog voor het cruciale diner op de EU-top echt begon, was rond 19u de knoop al doorgehakt.  De Britse eerste minister Gordon Brown trok de kandidatuur van de Britse ex-premier Tony Blair voor de job in. Met Catherine Asheton als Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlands Beleid is er wel een Europese topfunctie voor de Britten weggelegd. Zo lag de weg voor Van Rompuy al open. Het is enkel nog wachten op de officiële bevestiging na het diner.

Tevreden
Reinfeldt presenteerde voor aanvang van het diner Van Rompuy en Catherine Ashton als de officiële kandidaten voor de twee Europese topjobs. "We zijn tevreden dat de socialisten eindelijk duidelijkheid hebben verschaft. Nu kunnen we een voorstel presenteren", zo verklaarde een woordvoerder van het Zweedse EU-voorzitterschap.


350.000 euro
De functie van voorzitter van de Europese Raad (de zogenaamde Europese president) wordt gecreeërd door het verdrag van Lissabon dat op 1 december van kracht wordt. Van Rompuy, die een mandaat voor 2,5 jaar krijgt, zit de driemaandelijkse vergaderingen van de Europese leiders voor en vertegenwoordigt de Europese Unie in internatonale topontmoetingen. Hij begint op 1 januari 2010 aan zijn nieuwe job en zal per jaar zo'n 350.000 euro verdienen.

» Reageer (0)
19-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geuren niet hetzelfde voor mannen als voor vrouwen

Geuren niet hetzelfde voor mannen als voor vrouwen

Iedereen is het er over eens dat geuren een belangrijke rol spelen in onze beleving. Verlangen kan worden aangewakkerd, interesse gewekt, stress verminderd, en dat allemaal door geuren.

Maar hoewel mensen het grotendeels eens zijn over wat lekker ruikt (vers gebakken brood, pas gemaaid gras en verse koffie), zijn mannen en vrouwen het hoegenaamd niet eens over de boodschappen die geuren overdragen.

Betekenis
'Meisjesachtige geuren' bestaan voor vrouwen vooral uit bloemengeuren, voor mannen vooral uit oriëntaalse en kruidige geuren.  Geurboodschappen, zoals 'ik ben sportief' of 'ik ben jong en aantrekkelijk' komen bij het andere geslacht dan ook niet altijd over. Dat blijkt uit een onderzoek van zeepproducent Palmolive bij 502 respondenten.

Misverstanden
"We geuren langs elkaar heen", concludeert geurdeskundige Tanja Deurloo. "Het kan tot misverstanden leiden", stelt onderzoeker Robert Goos. "Je wilt met een geur als een bepaald type overkomen, of een bepaalde stemming creëren terwijl de ander de geurboodschap heel anders interpreteert."

De geur van de ideale ochtend
Vrouwen hebben over het algemeen een betere neus dan mannen, al kunnen mannen dat maar moeilijk aanvaarden. Zij vinden dat mannelijke en vrouwelijke neuzen evenwaardig zijn. Mannen en vrouwen zijn het wél eens over hoe hun ideale ochtend 'ruikt'. Verse koffie, nog warme croissants, samen ontbijten en daarna de krant lezen: dat is de ideale ochtend. Mannen vinden de geur van koffie wel belangrijker dan vrouwen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op tien meisjes is ongelukkig

Eén op tien meisjes is ongelukkig


http://img8.imageshack.us/img8/3488/kinderen.jpgBijna één op tien Vlaamse meisjes noemt zichzelf ongelukkig tot zeer ongelukkig. Piekeren doen ze vooral over hun uiterlijk en gewicht (bijna 40 procent), slechte punten (29 procent) en het ontbreken van een lief (25 procent) en vrienden (19 procent). Alarmerend genoeg piekert 11 procent ook over de dood en 14 procent over ruzies, leugens en roddels.

Vrienden maken gelukkig
Gelukkig noemt 63 procent van de Vlaamse meisjes zichzelf 'gelukkig' tot 'heel gelukkig'. De meisjes worden gelukkig door hun vrienden (65 procent), lachen en plezier maken (50 procent), hun crush of lief (bijna 20 procent) en hun familie (18 procent).

Dat blijkt uit een enquête van het weekblad Joepie. 3422 jongeren tussen 10 en 18 jaar werden bevraagd, een overweldigende meerderheid (98 procent) was een meisje. Aan de enquête namen slechts 55 jongens deel.

Praten en plezier maken
Om uit een dipje te geraken wenden de tienermeisjes zich tot hun vrienden, om te praten (27 procent) of om plezier te maken en hun dipje te vergeten (24 procent). Ruim een op tien zet een toffe dvd op of kijkt naar een tv-programma, 8 procent kruipt weg in een hoek met een boek (of tijdschrift). De jongeren beseffen dat drugs (0 procent), uitgaan en alcohol drinken (2 procent) geen oplossing is. Of ligt dat aan hun relatief jonge leeftijd? Twee op drie respondenten was namelijk tussen 13 en 15 jaar.

Geen rolmodel aub!
Ook de toekomst ziet er goed uit. 67 procent wijst radicaal een rolmodel af en wil liever haar eigen persoonlijkheid ontplooien. De 33 procent die wél een rolmodel heeft, verwijst naar vrouwelijke sterren zoals Miley Cyrus (11 procent), Vanessa Hudgens (10 procent) en Beyoncé (5 procent). Een mooi diploma is het belangrijkst, gevolgd door een gezin stichten en een goede gezondheid voor de hele familie.

School: leuk of niet leuk?
16 procent gaat niet graag naar school. Het dubbele daarvan geeft schoorvoetend toe dat toch wel leuk te vinden (32 procent), en nog eens 9 procent gaat 'zeer graag' naar school. De meeste kiezen een studierichting op basis van wat ze aankunnen of wat hen interesseert (elk een derde). 70 procent zou dan ook terug dezelfde school en studierichting kiezen, als ze opnieuw konden beginnen. Dat wil evenwel ook zeggen dat 30 procent zich niet op haar plaats voelt.

Don't worry, be happy
Gevraagd naar welk motto ze verkiezen, kiest een ruime meerderheid (54 procent) voor 'Don't worry, be happy'. 'Fuck you, fuck you, very very much' krijgt 12 procent achter zich en 'J'aime la vie' en 'It's a cruel cruel world to face on your own' kan nog eens elk tien procent bekoren. Slechts twee procent kiest voor 'I don't wanna dance'.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste meisje van gescheiden Siamese tweeling is wakker

Eerste meisje van gescheiden Siamese tweeling is wakker


Kinderverzorgster Moira Kelly staat tussen 'haar' Trishna (links) en Krishna.


Trishna, de helft van de met succes gescheiden Siamese tweeling, is wakker. Haar zusje Krishna zou vandaag heel langzaam uit haar kunstmatige coma ontwaken. Trishna praat en gedraagt zich zoals de Trishna van vóór de ingreep, weet neurochirurg Wirginia Maixner. Zij beschreef aan de pers haar gevoel na de geslaagde operatie die 27 uren duurde: "Fantastisch!"

Tijdens die lange operatie moesten Maixner en haar collega Alison Wray geregeld een pauze inlassen, om de hersenen van de aan elkaar vergroeide meisjes uit Bangladesh rust te gunnen. Na 27 uur opereren in het Melbourne's Royal Children's Hospital besefte Maixner dat de ingreep een succes was.

Onvoorstelbaar moment
"Ik keek naar Alison en zij naar mij en ik zei: 'Ik denk dat we geslaagd zijn'. Dat was een onvoorstelbaar moment, moet ik zeggen. Het was niet alleen de bekroning van het gevecht van de laatste uren, maar van twee jaar lang werken aan het scheiden van de tweeling."

Maixner is echt optimistisch over de toekomst van de meisjes. Trishna werd vannacht al 'gewekt', Krishna mag vandaag wakker worden, maar dan wel uiterst langzaam. Het moment van ontwaken uit een coma is uiterst belangrijk. De eerste hersenscans zijn volgens Maixner alvast bemoedigend: "Ik deed een soort van kippendansje, toen ik ze zag", zegt ze. "Ik denk dat de meisjes er héél goed zullen uitkomen.
» Reageer (0)
18-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes redenen om dit jaar geen kerstcadeau te kopen

Zes redenen om dit jaar geen kerstcadeau te kopen

Terwijl nu al naarstig gezocht naar het ideale cadeau voor onze geliefden, publiceert de Britse Times meteen zes argumenten om de kerstgeschenken te bannen.

Reden 1: we weten niet meer waarom we geschenken kopen
Meest gefrekwenteerde situatie om een geschenk  te geven is van oudsher het huwelijk of bij het bereiken van een bepaalde leeftijd. Op die manier willen ouders hun kroost een financieel zetje geven. Kerstcadeau's werken zo niet meer. In plaats van te focussen op wat echt nodig is, pakken we eender welk cadeau in.

Reden 2: het creeërt verplichtingen bij anderen
Fervente gevers hebben allicht het beste argument klaar: het plezier van het geven is belangrijk. Velen raken opgewonden om een ander iets cadeau  te kunnen geven. Wat ze echter vergeten is dat hun vrijgevigheid ook anderen op kosten jaagt. Dat kan de tegenpartij meer schaden dan gedacht.

Reden 3: financiële prioriteiten worden vergeten
Kerstcadeau's uitwisselen is een spel waar niemand iets aan wint. Ten eerste worden gelijkwaardige cadeau's uitgewisseld. Je wint er niets bij, zeker niet als je met een verkregen cadeau niets kan aanvangen. Meer nog, het maakt dat je geld niet aan meer nuttige zaken kan besteden.

Reden 4: we geven cadeau's die niet gebruikt worden
Geschenken waar we niets mee kunnen aanvangen, worden gekocht om een seizoensgebonden verplichting te voldoen. Niet meteen een goede zaak voor je portemonnee en het milieu. Waarom er dan kopen? Zijn we te beschaamd om te suggeren dat we het liever niet doen? Probeer het toch of spreek tenminste een maximaal bedrag af.

Reden 5: kinderen worden materiële snobs
Leggen we bij de opvoeding niet teveel de nadruk op materiële zaken? Hoeven kinderen zoveel speelgoed? Kleintjes amuseren zich ook met potjes of kartonnen dozen en hebben geen boodschap aan de prijs van een stuk speelgoed. Waarom dan onze vrijgevigheid beoordelen op de prijs van een geschenk dat we voor hen kopen?

Reden 6: Duurder en mooier geeft slechte boodschap
Jammer genoeg worden schoolgaande kinderen steeds competitiever en willen ze steeds mooier, duurder en groter. De druk op ouders vergroot en doet hen spullen kopen die ze zich eigenlijk beter niet veroorloven.

Echte spirit
Kerst moet zeker gevierd worden, concluderen de schrijvers van het stuk. Alleen wordt het tijd af te stappen van de steeds toenemende cadeaurage. Samen tijd spenderen met kleine ineengeknutselde hebbedingetjes, attenter zijn tegenover elkaar: dat is de echte spirit van het winterfeest. Misschien bestaat het beste cadeau erin de ander te verlossen van de verplichting om een geschenk te kopen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwangsom voor Fedasil van 500 euro per dag per persoon

Dwangsom voor Fedasil van 500 euro per dag per persoon !!!

Wat gebeurt er met onze daklozen...?

Wat is jullie mening hierover....?

Fedasil is veroordeeld tot een dwangsom van 500 euro per persoon per dag dat er geen opvang wordt aangeboden aan asielzoekers. De Brusselse arbeidsrechtbank verwierp het argument van overmacht van Fedasil. Fedasil moet instaan voor materiële hulp aan asielzoekers.
         
Fedasil werd reeds een aantal malen in kortgeding veroordeeld voor het niet verlenen bijstand aan asielzoekers en illegaal in Belgie verblijvende families met minderjarige kinderen. Woensdag bekrachtigde de Brusselse arbeidsrechtbank voor het eerst ten gronde dat de Belgische staat zich niet kan verschuilen achter de verzadiging van de opvangcentra om haar verplichtingen niet na te komen.
         
"Verantwoordelijkheid opnemen"
"Fedasil en zijn bevoegde voogdijoverheden wisten dat de opvangverplichtingen zoals opgenomen in de opvangwet in de loop der jaren fors werden uitgebreid. (...) Derhalve was de vermeerdering van het aantal op te vangen personen wel degelijk voorzienbaar en dienden Fedasil en zijn bevoegde voogdijoverheden de opvangcapaciteit hieraan tijdig en op een afdoende manier aan te passen", wordt uit het vonnis geciteerd.
         
Voor Emmanuelle Schouten van Progress Lawyers Network Brussels vormt de beslissing ten gronde een nieuwe oproep aan de Belgische staat om zijn verantwoordelijkheid op te nemen ten overstaan van families die hun land ontvlucht zijn of minderjarige kinderen.
         
Uit protest tegen de opvangcrisis hebben een aantal ngo's net vandaag in Brussel symbolisch een tentenkamp opgezet om asielzoekers op te vangen die geen opvang hebben.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas

Eén ouder op vijf besteedt meer dan 100 euro per kind aan Sinterklaas
Belgische ouders zitten absoluut niet op hun centen als het om Sinterklaasaankopen gaat. Gemiddeld krijgen de kinderen twee à drie geschenken en een vijfde van de ouders geeft meer dan 100 euro per kind uit in de Sinterklaasperiode. Dat blijkt uit een online-enquête over de Sintaankopen van vrijetijdsketen FUN.
 
Cadeautjesjacht
Uit de enquête blijkt dat de aankopen verspreid zijn over het seizoen. Ongeveer 9 procent gaat al in oktober op cadeautjesjacht, terwijl 41 procent in de eerste helft van november zijn Sintaankopen doet. De helft van de ouders doet nog aankopen na 15 november.
 
Daarnaast houdt maar liefst 81 procent van de ouders rekening met wat de kinderen vragen bij de aankoop van Sinterklaasgeschenken en 18 procent houdt hiermee gedeeltelijk rekening.
 
In de enquête, waaraan 1.068 volwassenen en 893 kinderen deelnamen, werd gepeild naar een aantal gewoontes van de Belgische consument bij de aankoop van Sinterklaascadeaus.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen met een welgevormde kont rocken


Waarom vrouwen met een welgevormde kont rocken

De legendarische rockgroep Queen bezong ze al, en steeds meer mannen volgen hen daar in: vrouwen met een behoorlijke kont liggen goed in de markt. Maar waarom hebben deze vrouwen het gevoel dat niemand hen graag ziet? Dat vraagt blogger Joe Hildebrand zich af, en wij met hem. Waarom die fascinatie met vrouwen die géén borsten en kont hebben?

"Wie geen borsten, billen of dijen heeft, heeft ook geen persoonlijkheid", argumenteert Hildebrand. "Wat kan iemand nu tegen borsten en billen hebben? Dat zijn mijn favoriete lichaamsdelen bij een vrouw!"

We analyseren het probleem.

1) De mode
De mode-industrie spelt iedereen de les. Het schoonheidsideaal zorgt ervoor dat welgevormde vrouwen zich dik voelen. Geen wonder als je beseft dat de meeste mode-ontwerpers homomannen of heterovrouwen zijn.

"Daar luisteren vrouwen dus naar: naar de enige twee groepen mensen in deze wereld die zich niét tot hen aangetrokken voelen. Geen wonder dat ze geen zelfvertrouwen hebben", aldus Hildebrand.

Het manipuleren van foto's en de zich uithongerende modellen worden wel aangepakt, maar zolang het blijft verschijnen, Hollywoodsterren zich doodtrainen en moderedactrices hyperslanke celebs blijven ophemelen, komen we nergens. Daarom:

2) De magazines
"De tijdschriften die mee het schoonheidsideaal ondersteunen worden gerund door normale, slimme vrouwen. Vrouwen dus die weten wat mannen willen. Of dat zouden ze toch moeten weten. Is het daarom dat ze de andere vrouwen laten geloven in iets dat mannen niét aantrekkelijk vinden? Zodat ze meer mannen voor zichzelf hebben", argumenteert Hildebrand.

Een vergezocht idee, maar waarom geloven vrouwen deze magazines. Waarom laten ze zich dicteren wat ze moeten willen dragen om er mooi uit te zien? Door andere vrouwen dan nog? Dat brengt ons bij:

3) De vrouwen
"Het idee leeft dat vrouwen zich niet kleden voor mannen, maar voor zichzelf, om zich goed te voelen en zelfvertrouwen te kweken. Maar eigenlijk kleden vrouwen zich voor ándere vrouwen. Daarom spenderen ze tonnen geld aan een hip paar schoenen of een elegante jurk: om complimenten te krijgen van andere vrouwen. Als vrouwen zich echt voor mannen zouden kleden, dan was het niet nodig dit systeem van onzekerheid en meedogenloosheid in stand te houden," stelt Hildebrand.

Dat klinkt simpel maar dat is het niet. Want niet alle mannen willen hetzelfde. Al willen de meeste wel wat hen opgedrongen wordt door... de media, films en porno. Zij leren dat te definiëren als aantrekkelijk, en niet iemand anders. Dus ook opvoeding en peer pressure speelt een rol.

4) De omgeving
Sommige voorkeuren zijn aangeboren en verschillen van persoon tot persoon. Andere zijn meer aangeleerd: een fruit of groente dat je nooit aangeboden krijgt, zal je waarschijnlijk niet lekker vinden. En ook wie of wat aantrekkelijk is, is deels aangeleerd. Je ziet het in tijdschriften, in films, in porno en je hoort het van vrienden. 'Bij dit soort vrouw reageer je positief, bij dat soort vrouw negatief.' Het idee is zo overheersend dat het moeilijk wordt te zeggen dat je dat niét aantrekkelijk vindt, zeker als je wil vermijden dat je uitgelachen wordt.

5) De wetenschappers
Wetenschappers zijn allang op zoek naar wat mannen (en vrouwen) mooi vinden. Symmetrische gezichten, een ideale taille-heupverhouding (0,7) en andere signalen die wijzen op vruchtbaarheid, zo wordt gezegd. Maar te magere mensen zijn meestal niét vruchtbaar, en het gepromote 'ideale' lijf is voor veel vrouwen fysiek niet eens haalbaar.

6) De dokters
Gezondheid is een van de grote onderwerpen van deze tijd. Er wordt op gehamerd wat je moet doen om lang en gezond te kunnen leven, om minder ziek te worden. Gezond eten, voldoende bewegen en veel water drinken: dat somt het op. Het BMI wordt daarbij nog altijd als uitgangspunt genomen, terwijl onderzoeken herhaaldelijk hebben uitgewezen dat licht overgewicht gezonder is dan een 'gewoon' gewicht. De absolute nadelen van ondergewicht blijven ook zwaar onderbelicht in tegenstelling tot de nadelen van overgewicht.

Rocken
Daarom durven wij besluiten dat vrouwen met echte rondingen 'rocken'. Ze hoeven zich niet schuldig te voelen omdat ze de ideale maten niet hebben, omdat een skinny jeans niet haalbaar is, omdat hun buik niet zo plat is als een tafel en hun ribben niet uit hun lijf steken.

In plaats daarvan zouden ze zich moeten focussen op het feit dat ze aantrekkelijk zijn voor veel mannen, dat zij wél kunnen genieten van een brokje chocolade of een heerlijke roze cupcake en dat ze gezond kunnen blijven zonder zich uit te hongeren en een panlat te worden.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!