Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meisje (11) bevalt op haar trouwdag

Meisje (11) bevalt op haar trouwdag





Een meisje van elf heeft een onvergetelijke trouwdag beleefd. Kordeza Zhelyazkova stond te stralen in haar prachtige trouwjurk toen plots haar weeën begonnen. Het meisje werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht en schonk er even later het leven aan Violeta, een wolk van een dochter.

"Mooiste speelgoed"
De Bulgaarse uit Sliven werd twee weken voor haar elfde verjaardag zwanger van haar vriendje Jeliazko Dimitrov (19). De moeder is dolgelukkig met haar kleine spruit. "Ik hoef geen speelgoed meer, ik heb net het mooiste speelgoed gekregen", aldus Kordeza. "Violeta is zo mooi, ik hou echt van haar. Ik ga niet meer terug naar school, ik wil nu voor haar zorgen."

Geen seksuele opvoeding gekregen
Het stel ontmoette elkaar op de speelplaats van hun zigeunerschool. Haar man redde haar van tussen de stieren en het meisje werd meteen verliefd op haar heldhaftige redder. "Ik heb nooit seksuele opvoeding gekregen en ik wist niets over seks. Ik had nog nooit een vriendje gehad en ook over condooms had ik nog nooit gehoord. Ik wist ook niet dat ik zwanger was tot mijn oma een opmerking maakte over mijn gewicht. Ik dacht dat ik gewoon te veel hamburgers gegeten had."

Vader riskeert celstraf
Het stel had een traditionele trouwpartij in ware roma-traditie maar aan het geluk kan nu wel snel een einde komen. Jeliazko riskeert immers tot zes jaar cel voor het hebben van seks met een minderjarige. Hij is er alvast niet gerust in. "Ik ben bang. Ik wil voor mijn vrouw en kind zorgen en wil dus niet in de gevangenis belanden. Ik heb een fout gemaakt maar ik heb er geen spijt van want nu heb ik tenminste mijn mooie Violeta", besluit de fiere vader.




» Reageer (0)
01-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om keukenrampen nog te redden

Tips om keukenrampen nog te redden




Je bent aan het zweten in de keuken, je gasten arriveren binnen een kwartier en je moet nog tal van gerechten bereiden. Net op dat moment kap je per ongeluk het volledige zoutvat in je soep of merk je dat je de wijn bent vergeten koud te zetten. We geven je lessen eerste hulp bij keukenrampen.
 
Te veel zout
Per ongeluk te veel zout toevoegen aan een gerecht is één van de dingen die je nog kan goedmaken. De beste manier is door een ander ingrediënt toe te voegen. Je zal dan wel meer eten maken dan nodig is, maar je kan de overschot de volgende dag nog opeten. Bij een stoofpotje kun je nog een gepelde aardappel toevoegen. Leg deze gedurende 15 minuten in de kokende schotel om die vervolgens te verwijderen. De aardappel absorbeert het overtollige zout en maakt je gerecht weer eetbaar.

Verbrand voedsel
Bij een pan die te lang op het vuur stond, zal het aanbaksel aan de bodem plakken. Verwijder de pot van het vuur zonder te roeren of te schrapen. Neem een nieuwe pot of pan en giet hierin driekwart van je gerecht en laat de aangebrande resten in de andere pan. Dit redt het meeste van je gerecht.

Hoe een verbrande pan redden?
Om aanbaksel uit een pan te verwijderen, kook hierin wat water met een beetje zuiveringszout gedurende een kwartier. Laat het dan een achteraf afkoelen. Hierdoor zou alles moeten verdwenen zijn.

Klonters in saus
Een zeef is de beste manier om klonters uit een saus te krijgen.

Uitgedroogd brood
Een stuk oud, uitgedroogd (stok)brood  hebt, kun je terug lekker maken door het in een vochtige doek te wikkelen gedurende 20 minuten. Verwijder deze en plaats het brood gedurende twee à drie minuten in de oven. Dit geeft de weer de textuur versgebakken brood.

Warme fles witte wijn
Als je een warme fles witte wijn snel koud moet krijgen, doe je dit best met een ijsemmer, met daarin een beetje koud water en een handvol grof zout. Binnen de tien minuten zou je fles op temperatuur moeten zijn




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe scantechniek maakt gedachten zichtbaar

Nieuwe scantechniek maakt gedachten zichtbaar


http://img59.imageshack.us/img59/4452/gedachtenlezen.jpg



Gedachtenlezen wordt binnenkort een wetenschap, schrijft the Sunday Times. Amerikaanse vorsers hebben namelijk een techniek ontwikkeld waardoor scanners kunnen lezen wat er in de hersenen gebeurt en beelden kunnen reproduceren van wat mensen zien, of zelfs van wat ze zich herinneren.
 
Bewegende beelden
Jack Gllant en Shinji Nishimoto, twee neurologen van de universiteit van Californië, zijn erin geslaagd om de hersenactiviteit in de visuele cortex van het brein te koppelen aan statische beelden die dezelfde persoon ziet. Ze gingen een stap verder door bekend te maken dat ze nu ook de signalen decoderen die door bewegende beelden in de hersenen worden geregistreerd.
 
Video's kijken
Gallant and Nishimoto gebruikten de fMRI-techniek om de hersenen van twee patiënten te scannen terwijl die naar video's keken. Om het verband te leggen tussen de vormen, kleuren en bewegingen in de video's en de de activiteiten in de visuele cortex van de patiënten werd een speciaal computerprogramma ontwikkeld. Vervolgens werden 200 dagen YouTube-beelden in die computer gebracht die moest voorspellen welke hersengedeeltes door die beelden zouden worden gestimuleerd.
 
Niet scherp
Tenslotte werd deze software gebruikt om de hersenactiviteit te meten terwijl de patiënten een nieuwe film bekeken en om wat zij zagen te reproduceren - maar dan uitsluitend op basis van die hersenactiviteiten. Daaruit bleek dat de patiënten hele stukken konden terugbrengen van de film die ze bekeken, ook al waren die beelden verre van scherp.

Ooggetuigen misdrijf
Volgens dokter Gallant "kunnen we op deze manier boeiende dingen bereiken". "Op het ogenblik dat je iets ziet en je wilt het aan een ander vertellen, blijken woorden vaak niet voldoende. Deze technologie kan worden gebruikt om de beelden die je hebt gezien aan een ander te tonen. Het kan van nut zijn voor kunstenaars maar het kan ook worden gebruikt om een ooggetuigen van een misdrijf te laten 'tonen' wat en wie hij zag."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom dochters moeders goede raad irritant vinden

Waarom dochters moeders goede raad irritant vinden




Dochters kunnen zich op volwassen leeftijd ontzettend storen aan de bemoeienissen van hun moeder. Dat gaat van het bekritiseren van haar kledingstijl tot opvoedingstips. We leggen uit waarom dat zo is.


Voorspelbaar
Tachtig tot negentig procent van de dochters zegt een goede relatie te hebben met haar moeder, dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse professor Karen Fingerman. De relatie tussen een moeder en haar dochter is vrij voorspelbaar, tijdens de jonge jaren is de liefde wederzijds en onvoorwaardelijk, dat meldt 6minutes.be. Eens de dochter de puberteit bereikt, wordt ze kritischer ten opzichte van haar moeder. Op volwassen leeftijd krijgt de dochter een realistische kijk. Ze neemt haar mama zoals ze is, met haar slechte en goede kantjes.






Spiegel voorhouden
Op middelbare leeftijd draaien de rollen om. Dan moet de dochter steeds meer voor haar mama zorgen. En geeft de moeder een kijk in de eigen toekomst van de dochter, wat niet altijd makkelijk te verdragen is. Toch blijft ze dan nog steeds raad geven, gevraagd of ongevraagd. Omdat mama's ooit zo goed voor hun dochters hebben gezorgd, verwachten ze op latere leeftijd hetzelfde dat hun kroost dit ook voor haar zal doen. Maar dit zorgt voor faalangst bij de jongere generatie.






Waarom irritant
Volgens Fingerman kan dit een verklaring zijn waarom deze goedbedoelde raad dochters irriteert. Desondanks blijven ze graag in elkaars gezelschap vertoeven. Ook blijkt dat mama's meer verdragen en minder kritisch zijn dan omgekeerd. Nog verrassend is dat moeders bemoeienissen en bezorgdheid van hun dochter helemaal niet erg vinden, het maakt zelfs dat ze zich geliefd vinden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 november







nu ik er niet meer ben
huil dan eventjes
want ik weet dat je verdriet  hebt
maar vergeet niet te leven
vergeet niet te genieten
want weet dat ik altijd bij je zal zijn
s'nachts zal ik over je waken
de mooiste ster zal ik voor je zijn




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma Shapplin Cuerpo Sin Alma

Emma Shapplin  Cuerpo Sin Alma

Om de prachtige stem van haar te beluisteren
druk op de foto






Emma Shapplin (born Crystêle Joliton on 19 May 1974, in the Paris suburb of Savigny is a French soprano coloratura who primarily performs contemporary classical crossover.

Emma Shapplin started her music career in classical music but then moved to hard rock. When she was 18, singer Jean-Patrick Capdevielle convinced her to return to taking classical lessons so as to improve her singing technique. She discovered that although rock had given her more artistic freedom and hedonistic lifestyle than classical music, it was still not enough for her, so she decided to create her own style. This became a combination of archaic opera and modern trance and folk traditional Scottish and/or pop music. Shapplin and Capdevielle subsequently worked together on her first release, Carmine Meo.] Capdevielle wrote Carmine Meo as the first part of an Atlantis themed opera, Atylantos, whose 2001 staging and CD release promoted the careers of four other gifted young singers: the French sopranos Chiara Zeffirelli and Jade Laura D’angelis, the Romanian soprano Elena Cojocaru, and the French tenor Nikola Todoravitch.


Although Shapplin was raised speaking French, and sings some of her songs in that language, most of the songs on Carmine Meo were translated from the French in which Capdevielle wrote them into Latin and ancient Provençal dialect, in which Shapplin sang them. On her second release, Etterna, she decided to perform in old (13th-century) Italian. She did so because, according to her, "It's a language that sings naturally"; and because this is closer to the modern Italian language she used in some of her first classical singing lessons, while the older Italian "lends itself more to poetry, to dreaming, and to drama too". In particular, she used the spelling "Etterna" for the album and track title because this is the way Dante wrote, rather than the modern Italian "Eterna". She occasionally performs one of her hit songs, La Notte Etterna, in Spanish (as La Noche Eterna). Her single "Discovering Yourself" is in English. Shapplin has co-operated with Greek singer George Dalaras and she visits Greece almost every year for concerts in Athens's ancient Odeon of Herod Atticus.

Shapplin was relatively unknown in the United States until composer Graeme Revell used her voice on his score for the movie Red Planet. They later collaborated on her second album Etterna, with Revell producing all of her songs. That album was written in breach of her contract with Pendragon Records, which owns the trademark "Emma Shapplin" and had a six-record contract with the singer.




» Reageer (0)
31-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen lezen graag op wc, vrouwen liever in bad

Mannen lezen graag op wc, vrouwen liever in bad


http://img130.imageshack.us/img130/9043/lezeninbad.jpg



De Vlaming leest graag op de wc of in het bad. Dat blijkt uit de nieuwe Boekbarometer van boeken- en multimediaspecialist ECI België die zaterdag op de Boekenbeurs in Antwerpen voorgesteld is. 82,8 procent van de Vlamingen leest wel eens op de wc en 56,5 procent in bad, zo wordt duidelijk uit de enquête die in samenwerking met badkamerspecialist Van Marcke bij 4.031 respondenten werd gevoerd.
 
De helft (50,3 pct) van de mannelijke respondenten leest minstens 1 keer per dag op de wc tegenover 33,1 pct van de vrouwen. Vrouwen lezen daarentegen weer beduidend liever in bad. Ruim een derde (34,4 pct) van de vrouwen leest wekelijks in bad tegenover 23,8 pct van de mannen. De meeste mannen vinden lezen in bad maar niets. Bijna 70 pct van de mannen leest zelden of nooit in bad.
 
Laxerende werking
Vrouwen nemen vlugger een boek mee naar één van de rustige plekjes. Heel wat mannen nemen dan weer de krant mee op toilet.
Mannen lezen vooral op toilet "om de tijd te doden" en beschouwen het lezen op het toilet als "rustgevend met een laxerende werking". Veel mannen vinden het lezen op de wc duidelijk ontspannend, in tegenstelling tot vrouwen die beter kunnen ontspannen in bad.
 
Vrouwen lezen op de wc vooral om twee dingen tegelijk te doen en tijdsbesteding te optimaliseren. "Eventjes alleen zijn" is bij zowel de mannen als vrouwen één van de meest aangegeven beweegredenen om te lezen op de wc.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak van je vagina een sieraad

Maak van je vagina een sieraad





Wie graag wil pronken met haar intiemste delen, kan deze voortaan vereeuwigen in een halsketting. Onder het motto 'vier je eigen schoonheid' brengt VulvaLoveLovely de bijzondere kunstwerkjes op de markt. Op de modeblog van Paris Hilton wordt de nieuwigheid aangeprezen.






Beschrijving
Elk stuk is origineel en uniek, stelt de ontwerpster, gesculpteerd uit je eigen vagina. Geïnteresseerden sturen twee tot drie foto's van door van hun vulva of pennen een gedetailleerde beschrijving neer. Enige kennis is daarbij belangrijk: zo moet de vorm van de binnenste en buitenste schaamlippen en de kleur meegegeven. Ook een juiste positiebeschrijving van de clitoris en de schaamlippen zijn volgens de ontwerpster nodig.







Geschenk
Wie op zoek is naar het ultieme eindejaarscadeau, kan een juweeltje laten sculpturen voor zijn of haar vriendin. Een grondige studie tussen de lakens lijkt echter wel noodzakelijk. Meer info: www.etsy.com




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vrouw (83) overlijdt na zestig jaar in ijzeren long

Vrouw (83) overlijdt na zestig jaar in ijzeren long


Een archieffoto van June Middleton en haar Labrador Angel uit april van dit jaar.


In een verzorgingstehuis in Melbourne is vandaag een 83-jarige vrouw overleden die al zestig jaar aan een ijzeren long lag. June Middleton was een poliopatiënte. Door die aandoening kon ze niet zelfstandig ademen. De ijzeren long moest haar daarbij helpen.

De dame lag al sinds 1949 aan het apparaat. Op haar 23ste werd ze getroffen door polio. In april van dit jaar 'vierde' ze met haar familie en haar hond Angel haar zestigjarig 'verblijf' in het toestel.

"Het beste van maken"
"Dit is nu eenmaal mijn lot", zei mevrouw Middleton toen. "Je moet er het beste van maken". De dame haalde in 2006 een plaatsje in het Guinness World Book of Records als de persoon die het langst aan een ijzeren long hing.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoenen doen kassa rinkelen

Pompoenen doen kassa rinkelen


http://img4.imageshack.us/img4/4373/pompoenenenhalloween.jpg


Wat tien jaar geleden begon als een bescheiden modetrend, is uitgegroeid tot dé marketingtroef van de herfst. Halloween is voor pretparken de drukste periode van het jaar. Ook steden en gemeenten proberen met spookwandelingen en heksenvertellingen massaal toeristen te lokken, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.
 
Griezelen
Elke zichzelf respecterende stad of gemeente organiseert in de herfstvakantie wel een spookfuif of heksenvertelling. Hoewel Halloween eerst een feestdag was die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada werd gevierd, raakt het fenomeen nu ook hier ingeburgerd. "Er is meer aandacht voor rituelen en tradities", zegt trendwatcher Nathalie Bekx. "Aanvankelijk wilde de commerciële sector een soort tweede carnaval maken van Halloween, maar het is vooral een feest geworden van griezeluitstapjes met de familie. De herfstvakantie is daarvoor een ideale gelegenheid."
 
Magie
Volgens Bekx heeft Halloween zijn succes ook te danken aan een groeiende interesse voor magie en occultisme. "Mensen willen ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Door de populariteit van Harry Potter en Lord of the Rings heeft Halloween nu ook bij ons een hoogtepunt bereikt."
 
Voor pretparken - ook al een bij uitstek Amerikaans fenomeen- is Halloween zelfs vóór de kerstdagen en de zomer de drukste periode van het jaar.




» Reageer (0)
30-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autist maakt uit het hoofd adembenemende tekening New York na helikoptervlucht

Autist maakt uit het hoofd adembenemende tekening New York na helikoptervlucht





De autistische kunstenaar Stephen Wiltshire werkt aan een 5,5 meter grote tekening van New York. Hij haalt de griezelig accurate beelden helemaal uit zijn geheugen, na een helikoptervlucht boven de stad die amper 20 minuutjes duurde.






Op de foto's ziet u hoever de man al gevorderd is na amper drie dagen tijd. Hij luistert de hele tijd naar zijn muziekspeler, daar muziek hem helpt tijdens het tekenen.

12 pennen
Wiltshire tekent in potlood eerst de randen van zijn onderwerp, en zet er dan enkele belangrijke plaatsen in. Hij doet ongeveer een week over een dergelijke tekening, en jaagt er dan 12 pennen door.

De man maakte al gelijkaardige kunstwerken van Tokio, Rome, Hong Kong, Frankfurt, Madrid, Dubai, Jeruzalem en zijn woonplaats Londen. Zijn tekening van Rome was zo accuraat dat hij het precieze aantal zuilen van het Pantheon juist had.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/8/13/media_xl_2401513.jpg




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.65-plussers niet meer gratis op bus

65-plussers niet meer gratis op bus


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/10/30/767875/65-plussers-niet-meer-gratis-op-bus_5_460x0.jpg


De 65-plussers zijn de eerste mensen die de besparingsronde bij De Lijn gaan voelen. Zij kunnen niet meer volkomen gratis rijden. Ze moeten een eenmalige bijdrage betalen. Er is sprake van een bedrag tot 20 euro per jaar.

De Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn moet in opdracht van de Vlaamse regering bezuinigen. Aan de ene kant zoekt ze naar 40 miljoen per jaar aan besparingen, aan de andere kant naar meer inkomsten. Een van de voornaamste manieren om meer geld in het laatje te krijgen, is het laten betalen van een kleine, maar nog steeds ’billijke’ bijdrage door 65-plussers, die vandaag gratis met bus en tram rijden.

Er circuleren bedragen van 5 tot 20 euro voor een jaarabonnement. Vandaag krijgen alle mensen die 65 jaar worden, een gratis abonnement van De Lijn in de bus. Ook dat verandert: de vervoermaatschappij gaat niet meer automatisch iedereen aanschrijven.

Dat is al een besparing op zich. De kans is eveneens groot dat andere abonnementen van De Lijn duurder worden, maar daarover is nog geen duidelijkheid.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks met nieuwe date maakt vijftigers onzeker

Seks met nieuwe date maakt vijftigers onzeker





Vijftigers die een nieuwe relatie aangaan, kampen nog altijd met onzekere gevoelens in bed, zo blijkt. Onzekerheid over hun lichaam en twijfels over hun nieuwe relatie steken nog altijd de kop op, al zijn ze ook blij met de 'nieuwe seks'. Eén en ander staat te lezen in het maandblad Zen naar aanleiding van een seksonderzoek onder 200 'oudere' respondenten.

Licht uit
De helft van alle ondervraagden kiest voor het licht uit. De onzekerheid over hun lichaam speelt de 'seksherintreder', zoals ze in het blad genoemd worden, nog altijd parten. Wat niet wil zeggen dat seks geen spannend gebeuren blijft. 53 procent staat open voor fantasieën, experimentjes en ideeën van de nieuwe bedgenoot. Ook nieuwe, spannende lingerie hoort volgens de vrouwen bij een nieuwe date. Driekwart beweert dan ook seks erg gemist te hebben.

Kopzorgen
Seks is belangrijk, maar wordt niet als belangrijkste factor bekeken. Vragen als 'is er een klik' of 'passen we bij elkaar'  baart bij 42 procent meer kopzorgen. Acht procent beweert zelfs zonder gestoei in bed te kunnen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een frisse geur maakt je vrijgeviger

Een frisse geur maakt je vrijgeviger




De juiste geur doet niet alleen meer kopen, maar maakt je ook vrijgevig en gul. Zo blijkt uit een recente Amerikaanse studie.

Onderzoek
Eén groep mensen werd in een fris geurende, de andere groep in een onfrisse kamer geplaatst. Daarbij dienden de proefpersonen een spel te spelen waarbij ze geld kunnen winnen, zolang de ontvanger de verkregen sommen, die ieder diende te geven, eerlijk verdeelde. In de naar citrus geurende kamer werd meer geld uitgegeven en bleken de deelnemers ook guller met het geld om te springen.

Goed doel
Om hun vrijgevigheid in liefdadigheidszaken te meten, dienden ze een aantal taken af te werken die als goed doel voor fondsenwerving zouden worden gebruikt. Eén van die taken was het mooi afwerken van een vlieger om zo veel geld in het laatje te brengen. In de frisse kamer werd met meer interesse aan het project gewerkt. Niet alleen hielpen ze beter, maar doneerden de vrijwilligers zelf meer geld aan de liefdadigheidsorganisatie.




» Reageer (0)
29-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om winderigheid te beperken

Tips om winderigheid te beperken


http://img97.imageshack.us/img97/4158/winderigheid.jpg


Betrapt worden op een stiekem windje is gênant, maar haast iedereen maakte het al mee. Je kunt dit probleem nooit helemaal vermijden, maar er zijn wel enkele trucjes die je kan toepassen om het te beperken.

Normaal
Winderigheid is geen teken dat er iets mis met je is. Het is zelfs gezond. Want hou je het in, dan kun je last krijgen van je darmen, meldt gezondheidsnet.be. Wist je dat de gemiddelde mens 14 tot 25 winden per dag laat? Maar voor je medemens is het natuurlijk niet aangenaam als je er vaak last van hebt. Met de volgende tips kun je het probleem indijken.

Voeding
Een windje is het gevolg van je spijsvertering, dus wat je eet bepaalt de graad van je probleem. Bepaalde voeding verhoogt namelijk de kans op winderigheid. Vooral peulvruchten, uien, kolen, fruit en lightvoeding zijn er slecht voor. Vermijd ook eten waar veel lucht in zit als bier, appels, bruisende dranken en slagroom.

Levensstijl
Daarnaast heeft de manier van eten ook een invloed. Door snel te eten of niet goed te kauwen, neem je lucht naar binnen, wat winden veroorzaakt. Een handig trucje is tijdens het eten ijswater te drinken, dat kalmeert de darmen. Ook verrassend is dat lichaamsbeweging winderigheid kan beperken. Dit laat namelijk je darmen beter werken waardoor er minder gas geproduceerd wordt. Als laatste bevordert stress winderigheid omdat je spieren dan onbewust zich opspannen. Dat maakt dat je eten minder goed verteert en je darmen meer gassen aanmaken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man en vrouw niet langer nodig om baby's te maken?

Man en vrouw niet langer nodig om baby's te maken?


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/baby-7.jpg?t=1256832333


Een nieuwe techniek maakt van embryonale stamcellen eicellen en zaadcellen. Dat betekent dat in theorie mannen en vrouwen niet meer nodig zijn voor het creëren van een nieuw leven.

Oorsprong ontwikkeling
De resultaten van dit nieuwe Amerikaanse onderzoek werpt licht op erfelijke ziekten en behandelingen voor onvruchtbaarheid. "We probeerden met dit onderzoek naar de oorsprong van de menselijke ontwikkeling te gaan om zo te abnormaliteiten te leren begrijpen", aldus professor Renee Riejo Pera. "Dankzij deze resultaten is het mogelijk om een reeks genetische en omgevingseffecten op de vruchtbaarheid te bestuderen, waaronder erfelijke ziekten vervuiling."


Geen zaad- of eicellen
Deze techniek helpt mannen die te weinig sperma hebben en vrouwen die geen eicellen hebben, veroorzaakt bijvoorbeeld door chemotherapie of menopauze. Dat is volgens de onderzoekers de voornaamste reden van onvruchtbaarheid bij mensen. "Met dit nieuwe systeem kunnen we het lichaam van onvruchtbare mensen helpen om voortplantingscellen te laten 'rijpen'. De bedoeling met deze techniek is om cellen bij hen  weg te nemen, voortplantingscellen te creëren hieruit en te bestuderen wat de oorzaak van hun problemen is." Maar volgens sommigen zou het ook kunnen gebruikt worden bij homoseksuele koppels, waardoor zij geen externe andere zaad- of eiceldonor nodig zouden hebben.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loonverschil mannen en vrouwen neemt toe in België

Loonverschil mannen en vrouwen neemt toe in België


http://img3.imageshack.us/img3/9770/kantoor2.jpg


Het loonverschil tussen Belgische vrouwen en mannen neemt alleen maar toe. Dat blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde economische rapport 'Closing the Gender Gap'.

Combinatie job en gezin
Jaarlijks onderzoekt het 'World Economic Forum' wereldwijd de loonkloof tussen mannen en vrouwen, dat meldt 6minutes.be. Daaruit blijkt dat twee derde van de landen erin slaagden het verschil te dichten. Volgens de onderzoekers is er enkel vooruitgang in landen waarbij vrouwen een gezin kunnen combineren met een job. Toch is deze positieve evolutie qua loonkloof volgens de onderzoekers nog niet genoeg. Expert Klaus Schwab: "De economie heeft vrouwen nodig om uit te economische crisis te raken, maar ook bij de oplossing voor andere wereldwijde problemen als global warming, hongersnood en conflictsituaties." 

33ste plaats
De situatie in ons land is niet goed, we komen op slechts op de 33ste plaats, de loonkloof tussen mannen en vrouwen is voor 71 procent gedicht. Voor het aantal vrouwen op de arbeidsmarkt krijgt België 82 procent, maar we behalen slechts 61 procent wat gelijkheid van loon betreft. Ook zijn er weinig vrouwen in leidinggevende functies. Scandinavische landen scoren over het algemeen goed, in Europa staan Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk redelijk laag.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse slikt hele collectie lepels en vorken (78 stuks) in

Nederlandse slikt hele collectie lepels en vorken (78 stuks) in




Een Nederlandse vrouw is geobsedeerd door het inslikken van lepels en vorken. Margaret Daalmans slikte zo haar volledige set, bestaande uit 78 stuks, in. Daarna ging ze naar een ziekenhuis in Rotterdam met maagpijn. Artsen moesten de lepels en vorken operatief verwijderen.

Obsessie
"Ze lijdt aan een soort van obsessie en telkens ze aan tafel zit, negeert ze het voedsel en begint ze het bestek op te eten", verklaarde een arts. Volgens de dokters is ze in het verleden al betrapt op het inslikken van haar bestek. "Ik weet niet hoe het komt, maar ik voelde de drang om mijn bestek op te eten. Ik kon mezelf niet tegenhouden", zegt de vrouw zelf.

Geen messen
Daalmans zal volledig herstellen, maar moet wel in therapie voor haar obsessie. Volgens dokters gebeurt het wel vaker dat mensen de drang hebben om iets oneetbaar op te eten, maar ze hebben nog nooit iemand ontmoet die zoveel lepels en vorken in één keer verorberd heeft. Gelukkig heeft de vrouw om een onverklaarbare reden haar mes altijd netjes laten liggen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man van 112 trouwt met tienermeisje (17)

Man van 112 trouwt met tienermeisje (17)





In Somalië is een 112-jarige man in het huwelijk getreden met een 17-jarig meisje. Ahmed Muhamed Dore, die althans zelf beweert 112 jaar oud te zijn, heeft 18 kinderen bij vijf andere vrouwen. En hij hoopt er bij zijn nieuwe bruid ook nog enkele te verwekken, meldt BBC.

95 jaar verschil
"Vandaag heeft God me geholpen mijn droom te realiseren", zei Dore na zijn huwelijk. Of het jonge meisje ook zo gelukkig is met haar nieuwe echtgenoot betwijfelen we ten zeerste, maar volgens haar familie is ze heel blij. Met een leeftijdsverschil van 95 jaar is de man oud genoeg om haar over-over-overgrootvader te zijn.

Niet gedwongen
Hij wachtte met zijn aanzoek tot ze oud genoeg was. "Ik heb haar niet gedwongen, maar ik heb mijn ervaring gebruikt om haar te overtuigen van mijn liefde. En toen hebben we besloten om te trouwen", zegt Dore.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamahl - The Elephant Song

Kamahl - The Elephant Song

Om hem te beluisteren klik op de foto





Over Kamahl


Kandiah Kamalesvaran (Maleisië, 13 november 1934) is een Australische zanger. Opvallend is zijn donkerbruine en warme stemgeluid.

Kamahl groeide op in Kuala Lumpur als Kandiah Kalamesvaram (Koning der Lotusbloemen). Als klein schooljongetje verhuisde hij in 1953 naar Adelaide. Hij was arm, sprak nauwelijks Engels en ondervond rassendiscriminatie dat een dominante rol speelde in het Australië van die tijd.

In de Australische stad maakte hij kennis met zowel popmuziek als klassieke muziek. Hij werd geïnspireerd door donkere artiesten zoals Nat King Cole. Tijdens een concert van Nat King Cole kreeg hij de kans om de zanger te ontmoeten. Hierdoor besloot hij zijn droom om artiest te worden door te zetten.

Kamahl dreigde Australië te worden uitgezet door de immigratiedienst. Hij wist dit met geluk te voorkomen.

Zijn eerste platencontract tekende hij bij Phonogram. Zijn carrière begon in Australië toen in 1969 zijn eerste single Sound Of Goodbye naar de top van de Australische hitlijst steeg. In 1972 vertegenwoordigde hij Australië op het internationale songfestival in Rio de Janeiro en bereikte hij met Nothing More de finale. In de Sydney Opera House nam Kamahl een plaat op die hem 11 gouden platen oplevert.

In 1959 maakte hij zijn debuut, maar in Nederland brak hij pas in 1975 door dankzij The Elephant Song. De plaat was te horen in een tv-documentaire over het Wereld Natuur Fonds. Producer Hans van Hemert schreef het lied voor Kamahl en de opname werd een enorm succes in Europa. De tekst was van Gregor Frenkel Frank. De plaat stond 5 weken op de eerste plaats van de Top 40 en de Nationale Hitparade.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!