NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


07-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe ontvang en krijg je meer complimenten?

Hoe ontvang en krijg je meer complimenten?


http://img24.imageshack.us/img24/8968/complimentjes.jpgEen complimentje maakt onze dag goed en toch kunnen we er zo moeilijk mee om. Complimentjes maken ons onzeker of doen twijfelen over de oprechtheid. Jammer, want daarmee nodigen we de anderen uit om zich voortaan minder lovend uit te laten. Ze gepast ontvangen, kan je leren. Wie er gracieus weet mee om te springen, spoort mensen aan er nog meer te maken. En dat komt je zelfvertrouwen alleen maar ten goede.

1. Als een ander een complimentje geeft, spreekt de ander zijn waardering uit. Een gepaste 'dank je' is de beste reactie op een compliment. Kijk de ander aan met een glimlach en laat blijken dat je de aandacht en lof waardeert.

2. Vooral vrouwen hebben het best moeilijk om een complimentje te aanvaarden. Bekijk het als een stukje persoonlijke waardering en die hoef je niet te pareren. Door te reageren als 'dit oude ding? Heb ik allang' of 'mijn haar valt nooit goed' geef je een negatieve reactie aan een compliment.

3. Zoek niet naar een dubbele bodem. Stel jezelf geen verdere vragen, soms is de reden zeer duidelijk en geniet gewoon van de positieve aandacht en waardering. Niet iedereen wil je met een complimentje het bed inkrijgen of versieren. 

4. Complimenten zijn niet bedoeld als ruilhandel. En toch menen velen dat ze er eentje moeten teruggeven. Dat is niet de bedoeling en ontkracht zelfs het compliment van de ander. Ga ook niet discussiëren en vergelijk jezelf niet met iemand anders. 

5. Gedraag je niet onverschillig omdat je nu eenmaal niet weet hoe er mee om te springen. Sta niet wat rond te kijken of tokkel niet verder op je gsm of computer. Kijk de ander aan als die iets positiefs zegt, dat geeft een zelfzekere en attente indruk.

6. Een compliment schenkt een boost aan je zelfvertrouwen. Niet dat je naast je schoenen moet lopen, maar bekijk het als een extra stimulans om zo verder te gaan. Een compliment tovert een glimlach op je gezicht en daar kunnen anderen net zo veel genieten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg haalt meer geld uit de muur

Belg haalt meer geld uit de muur

De Belgen halen steeds meer geld uit een automaat. Volgens cijfers van Febelfin, de federatie van de financiële sector, haalden we in 2008 samen 31,43 miljard euro af. Dat is een stijging van 8 procent ten opzichte van de 29,05 miljard euro in 2007. Dat schrijft De Tijd.
 
Het gemiddelde bedrag per afhaling bedroeg vorig jaar 117 euro. Een jaar eerder was dat 109 euro.
 
Niet alleen inflatie
De toename van het aantal opvragingen en van het opgevraagde bedrag is niet louter te verklaren door de inflatie, waardoor consumenten meer geld nodig hebben om hetzelfde te kopen. Want de stijging ligt hoger dan de inflatie.
 
Een belangrijke verklaring is wellicht het verder toenemende gebruik van bankkaarten, waardoor niet alleen de elektronische betalingen maar ook de afhalingen met de kaart toenemen. Vorig jaar nam het aantal Bancontact/MisterCash-kaarten met 161.000 stuks toe.
 
Automaten voor cash
Nog belangrijker is het feit dat banken hun cliënten steeds meer richting geldautomaten kanaliseren. De nieuwe kantoorconcepten waar de banken aan werken, houden in dat er geen loketten meer zijn voor cashtransacties. Wie geld wil ophalen of deponeren, wordt daardoor steeds vaker doorverwezen naar een geldautomaat.
» Reageer (0)
06-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Waarzeggers profiteren van crisis

Waarzeggers profiteren van crisis
De crisis slaat niet voor elke sector even hard toe. Budgetketens floreren en ook waarzeggers, kaartenleggers en anderen met een zesde zintuig profiteren van de recessie.

Geld voor relaties
Mensen komen naar hen voor raad over hun carrière en een glimp van hun financiële toekomst, zo meldt foxnews.com. Daarmee is dé jarenlange nummer één in de wereld van de waarzeggerij, advies over liefde en relaties, van de troon gestoten.

Geen inkomstendaling
Is naar een waarzegger of kaartenlegger gaan, dan geen vorm van luxe? Maar de sector zegt geen inkomstendaling te zien. Integendeel: de meeste verdienen evenveel of zelfs meer dan voor de crisis.
Niet alleen blijven mensen naar de waarzegger stappen, er zijn ook meer mensen geïnteresseerd in een job in de 'kristallen' sector. Opleidingen trekken meer dan drie keer zoveel leerlingen.

Logisch
Voor waarzeggers zelf een logisch evolutie. "Dit is het Aquarius-tijdperk, wat betekent dat mensen een hoger niveau aan communicatie hebben en meer met hun voorspellende vaardigheden in contact kunnen komen", zegt waarzegster Laurie Johnson.

En dat kan best een lucratieve bezigheid zijn: sommigen vragen tot 160 euro per uur. Wie niet te kieskeurig is, kan dus een aardig centje (bij)verdienen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cats Musical - Memory

Cats Musical - Memory

Om Memory te beluisteren klik op de foto


Cats is een musical gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber in 1981. De musical is gebaseerd op het boek Old Possum's Book of Practical Cats van Thomas Stearns Eliot.

Cats eerste show vond plaats in West End, Londen in het New London Theatre op 11 mei 1981. Het werd oorspronkelijk geproduceerd door Cameron Mackintosh en het bedrijf van Andrew Lloyd Webber, The Really Useful Theatre Company. Op 7 oktober 1982 maakt de show zijn debut op Broadway in het Winter Garden Theatre. Het heeft 8949 optredens in Londen en 7485 in New York gehad, waarmee Cats de langstlopende musical ooit is op Broadway en in Londen geweest.
Op Broadway was het lang de langstlopende show (musical én non-musical) maar deze rol is in januari 2006 overgenomen door The Phantom of the Opera. In Londen is het record inmiddels overgenomen door Les Misérables, dat nog steeds optredens geeft. De première van de Duitstalige versie van de musical vond plaats in het Theater an der Wien in Wenen op 24 september 1983.

In Nederland was Cats de opstap voor vele nu bekende musicalsterren als Pia Douwes, Ruth Jacott, Corine Boon, Fred Butter, Marjolein Keuning, Peter Bording en Stanley Burleson.

In 1998 is in London een filmversie van Cats opgenomen, bedoeld om als (koop)video uit te brengen. Deze versie is later ook op DVD uitgebracht.
» Reageer (0)
05-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks veroorzaakt geheugenverlies

Seks veroorzaakt geheugenverlies
Seks kan voor tijdelijk verlies van het korte termijn geheugen veroorzaken. Deze aandoening komt regelmatig voor, zeker bij migraine- en hoofdpijnpatiënten.

Seks is oorzaak
Tientallen jaren beschreven dokters zeldzame gevallen van een neurologische aandoening die vaak voorkomt bij patiënten ouder dan 50. Deze personen wisten wel wie ze waren, maar hun korte termijn geheugen haperde, ze wisten bijvoorbeeld niet waar ze waren en hoe ze er geraakt waren. Voor de rest vertoonden ze geen andere symptomen. Nu blijkt dat seks de grootste oorzaak van deze aandoening is.

Na orgasme
Tijdelijk verlies van het korte termijn geheugen kan opduiken na een inspannende activiteit, zoals seks, sport, plotse koude of warmte of na het stoten van het hoofd. "Deze dingen veroorzaken allemaal een plotse verandering van bloedtoevoer. Plots stroomt er veel bloed naar de geslachtsorganen en minder naar de hersenen wat voor geheugenverlies kan zorgen", aldus de Amerikaanse neuroloog Louis Caplan. "Seks is een gekende oorzaak van geheugenverlies. Vaak ontwikkelt de aandoening zich net na het orgasme. Ook blijkt dat mensen met migraine of hoofdpijn hier meer kans op hebben. Het is vergelijkbaar met seksuele hoofdpijn, deze patiënten krijgen een vreselijke pijn in hun hoofd na het vrijen."

Nooit meer seks?
Levitra, een erectiepil, heeft zelfs dit soort van geheugenverlies als bijwerking staan op de bijsluiter. Deze aandoening hoeft volgens dokters echter geen reden zijn om nooit meer seks te hebben. Het geheugenverlies is van voorbijgaande aard en korte duur, omdat er meestal weer snel bloed naar de hersenen stroomt, moet het probleem na een dag opgelost zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermager door trager te eten

Vermager door trager te eten

Mensen die snel eten, hebben meer kans zich te overeten dan degenen die op een trager tempo kauwen. Wetenschappers denken dat snel eten de productie van hormonen stopt die de hersenen signaleren wanneer de maag vol is.

Hormonen
De onderzoekers vergeleken de bloedstalen van proefpersonen nadat ze 300 ml roomijs aan verschillende snelheden aten. Ze maten het niveau van hormonen die de hersenen signaleren dat de maag vol is en het tijd is om te stoppen met eten. Degenen die er 30 minuten over deden, hadden meer van deze hormonen in hun bloed, ook voelden zich meer voldaan dan de anderen die snel aten. Eerdere studies toonden aan dat het even voor je je voldaan voelt na het eten.

Achter computer eten
Deze resultaten bevestigen de volkslegenden dat je minstens twintig keer op je eten moet kauwen voor je het inslikt. Volgens professor Stephen Bloom bevestigen de resultaten dat werkmensen die snel hun lunch achter hun bureau eten in plaats van hun tijd te nemen, bijdragen tot de obesitasepidemie. "Door snel te eten of te lunchen achter de computer blijf je eten, waardoor je snel verdikt. Er is geen twijfel dat als je trager eet, je meer kans hebt om slank te blijven."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braziliaan daagt op tijdens eigen begrafenis

Braziliaan daagt op tijdens eigen begrafenis


http://img197.imageshack.us/img197/7841/begrafenis.jpg
Een Braziliaanse man van 59 heeft zijn familie een aap doen schrikken toen hij levend en wel opdaagde tijdens zijn eigen begrafenisdienst.

Slachtoffer verkeersongeval
Familieleden van metselaar Ademir Jorge Goncalves hadden hem een dag eerder geïdentificeerd als het dodelijk slachtoffer van een verkeersongeval in de staat Parana.  

De politie verklaarde later aan de krant O Globo dat de verwanten het moeilijk hadden het lichaam te identificeren, daar het zwaar was toegetakeld.

Op de zuip
Maar meneer Goncalves had helemaal geen verkeersongeval gehad, hij had de hele nacht met zijn maten aan de fles gehangen.

Pas maandagmorgen vernam Ademir dat hij begraven zou worden, dus ging hij een kijkje nemen op zijn eigen begrafenis.

Twijfels
Zijn nicht Rosa Sampaio: "Ikzelf en Ademirs moeder hadden onze twijfels, maar een tante en vier vrienden hadden het lichaam geïdentificeerd als dat van Ademir. Wat konden we doen?".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chihuahua met twee poten in de steek gelaten door baasje

Chihuahua met twee poten in de steek gelaten door baasje
Een chihuahua die met twee poten geboren werd, is door zijn baasje in de steek gelaten. Het diertje is nu zes weken oud, is al zwaar ziek geweest en heeft in het dierenziekenhuis gelegen.

"Meestal moeten we euthanasie plegen op dieren met twee poten omdat de beestjes vaak problemen krijgen met de organen, waaronder de lever en nieren", aldus een medewerker.

Toch wordt de chihuahua niet zomaar opgegeven. Een dokter is bezig om een hulpmiddel met wieltjes te maken zodat de hond zich beter kan verplaatsen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geoffrey Gurrumul Yunupingu - Wiyathul

Geoffrey Gurrumul Yunupingu - Wiyathul

Ik had tot mijn spijt nog nooit van deze man met zijn engelen stem gehoord....beslist luisteren zou ik zeggen....

Om hem te beluisteren klik op de foto

Gurrumul is afkomstig van Elcho Island in het noorden van Australië. Hij werd blind geboren, maar dat wil nog niet zeggen dat hij geen talent heeft voor muziek.

Geoffrey Gurrumul Yunipingu had wel een gitaar, maar omdat hij linkshandig is en zijn eiland te afgelegen was om speciaal materiaal te laten overkomen heeft hij op zijn gitaar ondersteboven leren spelen.

Gurrumul zingt in het Yolngu Matha, een verzamelnaam voor een aantal Aboriginaldialecten gesproken door de Yolngu. U en ik verstaan er dus geen fluit van, maar laat dat u vooral niet tegenhouden om van zijn engelenstem te genieten.
Omdat Geoffrey Gurrumul Yunupingu een engelenstem heeft die je nooit zou verwachten wanneer je hem ziet. Hij zingt vol gevoel, maar zonder pathetiek, over zijn volk en zijn leefwereld. De man werd dan misschien wel in een uithoek van deze aardbol geboren, hij mag dan bijna geen Engels spreken, maar wanneer hij begint te zingen, wordt er geluisterd.http://www.youtube.com/watch?v=DgRCBN9nyzI
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldprimeur: baby geneest van dodelijke hersenziekte

Wereldprimeur: baby geneest van dodelijke hersenziekte
Een Australische baby uit Melbourne, die ten dode was opgeschreven, is wonderbaarlijk genezen dankzij een medisch experiment. De hersenen van 'Baby Z' begonnen meteen vanaf haar geboorte anderhalf jaar geleden af te takelen omdat ze te veel giftig sulfiet in haar systeem had. Molybdenum cofactor deficiency heet de zeldzame genetische afwijking, die één op een miljoen mensen treft.

'Ontwaken'
Toen de diagnose gesteld werd, gaven ouders en artsen Baby Z zeker niet op. Het arme wicht werd een maand na de geboorte met experimentele medicatie behandeld en enkele dagen later "werd ze wakker". "Het was echt 'een ontwaken', bang, en ze werd plots op 'aan' gezet", zei neonatoloog Alex Veldman.

De moeder van Baby Z is uiteraard dolblij en laat weten dat het meisje een gelukkig en vastberaden kleine meid is geworden. "Het gaat elke dag beter. Koppig is ze wel, ik weet niet van wie ze dat heeft", lacht mama opgelucht.

Hersenen lossen op
Molybdenum cofactor deficiency is een letale aandoening die het brein vergiftigt en is al binnen enkele maanden na de geboorte fataal. Baby Z is de eerste patiënt ter wereld ooit die ervan geneest. In haar lichaam was er dertig keer meer giftig sulfiet te vinden dan normaal, en dat doet de hersenen letterlijk oplossen. Een geneesmiddel dat enkel succesvol op muizen was getest in 2004 kon Baby Z redden. De behandeling werd juridisch toegelaten omdat het enige alternatief een pijnlijke dood zou zijn.

De neurologische ontwikkeling van Baby Z heeft weliswaar vertraging opgelopen door hersenschade tijdens de eerste dagen na de geboorte, maar het meisje stelt het goed.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten bij je broodje geeft je vol gevoel

Tomaten bij je broodje geeft je vol gevoel


http://img41.imageshack.us/img41/5959/tomaten.jpg


Slechts enkele sneetjes tomaat bij je broodje kan je al een verzadigd (of 'vol') gevoel geven. Tomaten zouden immers stoffen bevatten die de hongerhormonen aanpassen. Minder hongergevoel vermindert ook de kans op snoepen tussendoor, een van de grootste valkuilen voor wie gewicht probeert te verliezen.

Verrijkt brood
Dat bleek uit Brits onderzoek naar het verrijken van wit brood. Een kleine groep vrouwen met een normaal gewicht en tussen 18 en 35 jaar, kreeg wit brood met roomkaas aangeboden. De vrouwen kregen zowel wit brood als brood verrijkt met wortel en brood verrijkt met tomaten te eten in een willekeurige volgorde. Daarna werd het hongergevoel gemeten

De wetenschappers dachten dat het wortelbroodje het meest verzadiging zou geven, door de vezels in de wortel. Maar het bleek dat de vrouwen na de tomatenbroodjes het meest verzadigd waren.


Statistische significantie

"Het was maar een kleine studie, maar de resultaten waren wel statistisch significant," legt onderzoekster Julie Lovegrove van de universiteit van Reading uit. "Spijtig genoeg weten we nog niet wat dé stof in de tomaten is die voor dit effect zorgt."

Gezonde effecten
De 'kleurstof' lycopene zou aan de basis kunnen liggen. Deze stof zou ook al kanker bevechten en de vruchtbaarheid verbeteren.

Het is niet de eerste keer dat tomaten gezonde kwaliteiten wordt toegedicht. Zo zou de rode vrucht ook de gezondheid van het hart verbeteren, de cholesterol verlagen, zonnebrand helpen genezen en de huid een gezondere look geven.

Bovendien zitten tomaten vol vitamine C, wat helpt bij de genezing van wondjes en het lichaam helpt ijzer op te nemen. Al bij al véél redenen om regelmatig tomaten te eten dus!
» Reageer (0)
04-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstveilingen New York nemen teleurstellende start

Herfstveilingen New York nemen teleurstellende start


'Danseuses', een werk van Degas, ging voor 7,4 miljoen euro onder de hamer.


Ondanks een drastisch ingeperkt aanbod en door de economische crisis getemperde verwachtingen zijn de herfstveilingen in New York van Christie's en Sotheby's met een valse noot gestart. Christie's sneed de feestelijkheden aan met de veiling van Impressionistische en Moderne Kunst, en zelfs die traditionele hoogvlieger was een afknapper. Zo bleven waardevolle werken als een portret van Pablo Picasso ('Tête de femme') en een landschapsstudie van Camille Pissarro onverkocht achter.
 
Degas
Blikvanger van de avond was Edgar Degas. Zijn 'Danseuses' (1896), een studie van twee balletdanseressen tijdens een lespauze, ging voor 10,7 miljoen dollar (7,4 miljoen euro) naar een Aziatisch privépersoon. De bronzen sculptuur 'Le Baiser' (1880/81) van Auguste Rodin, een van zijn iconische omhelzingen, ging voor 6,4 miljoen dollar onder de hamer, meer dan het drievoudige van de hoogste raming.
 
66 miljoen dollar
In totaal leverde het avondje kunst Christie's een kleine 66 miljoen dollar op, flink minder dan de verhoopte 97 miljoen. Een derde van het aanbod, 12 van de 40 uitgestalde werken, vond geen koper.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand blij met geforceerde sneeuw in Peking

Niemand blij met geforceerde sneeuw in Peking

Vorige week vielen de eerste sneeuwvlokjes in Peking. Dat gebeurde veel vroeger dan normaal en daar zat de Chinese overheid voor iets tussen. Wetenschappers hadden zelf voor de sneeuw gezorgd, maar de winterpret veranderde al snel in winterellende: het verkeer zat vast, vliegtuigen hadden vertragingen en de geschrokken burgers bibberden door de plotse kou.16 miljoen ton

In China willen ze werkelijk alles controleren, en dus ook het weer ontsnapt er niet aan. Met enorme hoeveelheden chemicaliën werden de wolken boven Peking beschoten, zodat de sneeuw de volgende ochtend met bakken uit de lucht viel. Volgens de regering was de sneeuw nodig om de aanhoudende droogte in Peking te onderbreken. In totaal kreeg Peking 16 miljoen ton sneeuw over zich heen.

Overlast
Maar aangezien de winter doorgaans pas over een tweetal maanden echt doorbreekt, was Peking niet voorbereid op de sneeuw. De verwarming wordt in de meeste gebouwen pas op 15 november aangezet. De kritiek op de beslissing van de overheid is groot. Ruim 200 vliegtuigen moesten aan de grond blijven en duizenden passagiers zaten vast op de luchthaven. Op de weg gebeurden ongevallen en de elektriciteit viel regelmatig uit.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/3/8/media_xl_2457098.jpg
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cardioloog Brugada wil dat België eerste rookvrije land wordt

Cardioloog Brugada wil dat België eerste rookvrije land wordtPedro Brugada


Al enkele weken is er in België discussie aan de gang over een rookverbod in cafés en restaurants. Hartspecialist Pedro Brugada geeft nu nog meer stof tot discussie gegeven door te stellen dat België het eerste land ter wereld zou moeten worden dat volledig rookvrij is. "Vaardig een rookverbod uit op straat, op het werk, thuis, overal en altijd", luidt zijn oproep.

De VUB-hartspecialist, die ook koning Albert behandelde, gelooft er rotsvast in dat België kan slagen in deze opzet. "België was al vaker een baanbreker. Kijk maar eens hoe Walen en Vlamingen hier kunnen samenleven of hoe een klein landje als dit toch groot kan zijn bij een humanitaire crisis. Daarom, laat België maar het allereerste land ter wereld worden met een absoluut rookverbod."

"Ziektekosten dalen"
Toch lijkt de oproep van Brugada niet haalbaar en zou het ook op veel protest stoten bij de rokers in ons land. "Ik ken de bezwaren wel. Roken verbieden is asociaal is er een van. Dat is kletskoek. De enige waarheid is dat je van roken ziek wordt. Een andere dooddoener: de overheid verdient aan rokers. Wel, een algemeen rookverbod zal nog beter zijn voor de staatskas want de ziektekosten zullen spectaculair dalen."

Bovendien vindt geboren Spanjaard Brugada dat hij tweemaal recht van spreken heeft. "Ik spreek niet alleen uit mijn ervaring als arts, maar ook uit mijn ervaring als ex-roker. Ik rookte dertig jaar geleden toen de schadelijke gevolgen ervan nog niet zo bekend waren. Ik ben dus het bewijs dat stoppen met roken kan."

"Geen draagvlak voor oproep"
De politici reageren alvast met gemengde gevoelens op de oproep van Brugada. Federaal minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) ziet een volledig rookverbod wel zitten.

Patrik Vankrunkelsven (Open Vld) waarschuwt echter en spreekt over begripsverwarring. "Een totaal rookverbod betekent voor de politiek een totaal rookverbod op openbare plaatsen, dus geen rookverbod dat altijd en overal geldt", aldus Vankrunkelsven, "Als arts ben ik natuurlijk voorstander van het voorstel van Brugada, maar als gewezen politicus weet ik dat daar geen draagvlak voor is. De tijdsgeest is er gewoon niet rijp voor. Misschien wel over vijf of tien jaar. Laat ons nu gaan voor een rookverbod op openbare plaatsen en in het bijzijn van kinderen."

Wouter Van Besien van Groen! denkt bovendien dat zo'n rookverbod alleen maar de illegale verkoop en het zwarte circuit in de hand zal werken. Daarom pleit ook hij voor een rookverbod op openbare plaatsen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva de Roovere - Slaap lekker

Eva de Roovere - Slaap lekker (Fantastig toch)

Om haar te beluisteren klik op de foto

Eva De Roovere Lier, 1978, is een Vlaamse folkzangeres.


Eva de Roovere studeerde aan de kleinkunstafdeling van Studio Herman Teirlinck en de Jazz Studio Tritonus in Antwerpen. Won in 1999 het Leids Cabaret Festival samen met Colette Notenboom. Haar vaste band bestaat uit Roeland Vandemoortele (gitaar), Sara Gilis (toetsen, accordeon & gitaar), Dagobert De Smet (bas) en Arnout Hellofs (drums), aangevuld met Marc de Maeseneer (sax).


In 1996 sloot ze zich aan als zangeres bij de Belgische folk formatie Kadril ter vervanging van Patrick Riguelle. De groep was zo tevreden met haar als nieuwe zangeres dat de eerstvolgende CD Eva (1999) werd gedoopt. In dezelfde periode deed ze ook aan cabaret (in 1999 won ze de juryprijs van het Leids Cabaret Festival met Eeef & Coo) en zong ze bij de groep Oblomow, opgericht door Gerry De Mol. Deze laatste samenwerking leverde onder meer de radiohits Later en Op een hoopje op en de albums Min en Meer (2004) en Kleine Blote Liedjes (2005).

Ook deed ze in 2007 de zangstem van Giselle in de Disney film Enchanted.

Na 8 jaar Kadril verliet ze de groep om zich ten volle te kunnen toeleggen op haar solocarrière. In 2006 kwam haar eerste soloalbum uit: De Jager, waar ook de singles Fantastig Toch en Anoniem op staan.

Op 8 augustus 2009 won ze op de Radio 2 Zomerhit de prijs voor Beste lied met Zoals in dat ene liedje.

In Nederland brak ze door in 2007 met het album De jager, nadat ze in het voorprogramma van Ilse DeLange had opgetreden. Ook trad ze op bij het radioprogramma Giel (van Giel Beelen) en bij het televisie programma Mooi! Weer De Leeuw van Paul de Leeuw. In 2009 staat ze met haar nummer Slaap lekker (fantastig toch) voor het eerst in de Nederlandse top 40, een rap versie hiervan met de rapper Diggy Dex. In de Vlaamse Ultra top 50 behaalt ze zelfs de 2e plek.

» Reageer (0)
03-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartverscheurende strijd: mama wil baby laten sterven, gescheiden papa niet

Hartverscheurende strijd: mama wil baby laten sterven, gescheiden papa niet


http://img38.imageshack.us/img38/5838/euthanasie.jpg
Het ziekenhuis heeft al een aanvraag voor euthanasie ingediend.


Het Verenigd Koninkrijk is in de ban van een opmerkelijk proces waarbij twee ouders hun hartverscheurende strijd voor de rechter uitvechten. De moeder wil hun zwaar gehandicapte zoontje van één jaar laten sterven, maar de vader beweert dat één simpele operatie hem kan redden en wil het kind later thuis verzorgen. Het koppel is ondertussen gescheiden, maar er was tot voor het proces geen sprake van een vechtscheiding. Dat is nu aan het veranderen, want verder kunnen de meningen van de ouders moeilijk uit elkaar liggen. Aan de rechter van het Hooggerechtshof om de bijzonder complexe knoop door te hakken. Mocht de rechtbank inderdaad euthanasie toestaan zonder de goedkeuring van de vader, dan zou dat voor het eerst in het land zonder zijn.

Zeldzame afwijking
De moeder heeft alvast het ziekenhuis aan haar kant, want de artsen dienden al een aanvraag in om euthanasie toe te passen op het kind, dat al sinds enkele minunten na zijn geboorte aan een beademingsmachine ligt en zwaar gehandicapt is. De baby lijdt aan een extreem zeldzame genetische afwijking waarbij zowat al zijn spieren onbruikbaar zijn. Vreemd genoeg is er mentaal geen enkel probleem: zijn hersenen zijn niet aangetast en alle zintuigen werken perfect. Het kind is bij wijze van spreken opgesloten in een 'verloren' lichaam. Het jonge patiëntje moet  ook vaak een pijnlijke behandeling ondergaan waarbij zijn longetjes worden gezuiverd.

"Kan het niet meer aanzien"
De moeder kan dat lijden niet meer aanzien. "Elke dag zit ze aan zijn bed en ze ziet telkens de vreselijke overlevingsstrijd van haar zoontje", zegt haar advocaat Anthony Fairweather aan The Daily Mail. "Dat kan ze niet meer aanzien. In haar geest moet het ondraaglijke lijden van haar kind doorwegen op haar persoonlijke lijden mocht ze haar zoontje verliezen. Ze wil alleen maar het beste voor haar kindje dat ze heel graag ziet."

Reageert op prikkels
En dan is er de visie van de vader. Hij beweert dat een simpele tracheotomie (waarbij via een snede in de hals een pijpje in de luchtpiijp wordt ingebracht om de patiënt toe te laten te ademen) hem van de beademingsmachine kan verlossen. De behandelende artsen beweren echter dat hij dan nog zwaar zal blijven lijden. Met video-opnames probeert de vader in de rechtbank aan te tonen dat zijn zoontje wel degelijk reageert op prikkels. Medische rapporten zouden ook vermelden dat het kind al eens begon te 'spreken' en genoot van een halfuurtje schilderen met zijn handjes en voetjes. Hoe zijn ziekte juist evolueert, weet niemand, maar het staat wel vast dat de kans op beterschap heel miniem is.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van tienermeisjes overweegt plastische chirurgie

Helft van tienermeisjes overweegt plastische chirurgie

De helft van de Britse tienermeisjes zegt dat ze een laserbehandeling, liposuctie of een andere vorm van plastische chirurgie zou ondergaan om haar uiterlijk te veranderen. Deze nieuwe studie bewijst dat meisjes al veel jonger met hun uiterlijk worstelen dan werd gedacht.

Dunner of mooier
46 procent van de Britse meisjes tussen 11 en 16 jaar en de helft van degenen tussen 16 en 21 jaar overweegt een cosmetische ingreep om zichzelf dunner of mooier te maken. Dat blijkt uit een onderzoek bij meer dan duizend 7- tot 21-jarigen. De cijfers zijn zelfs nog hoger bij degenen die het niet goed doen op school. De resultaten suggereren dat jonge vrouwen geloven dat plastische chirurgie een deel is van het dagelijkse leven. Volgens critici zijn de celebs die openlijk spreken over hun ingrepen en televisieshows over plastische chirurgie hier verantwoordelijk voor. Ze geven namelijk het idee dat een schoonheidsoperatie even eenvoudig is als een bezoekje aan de kapper.

Diëten
Het onderzoek toont ook aan dat diëten belangrijk is, meisjes vanaf 11 jaar zeggen minder te eten om slank te blijven. Ongeveer de helft van de 11- tot 16-jarigen dieet, dat aantal stijgt naar 66 procent bij meisjes van 16 tot 21. De drang om slank te zijn begint al jong. 1 op de 8 10- tot 11-jarigen zegt dat ze slanker wil zijn. Dat stijgt naar een kwart bij de 11- tot 16-jarigen. Deze cijfers suggereren dat meisjes al hard zijn voor zichzelf voor de puberteit. Ook blijkt dat 'binge drinking' een ernstig probleem is, meer dan 1 op de 4 meisjes tussen 11 en 16 jaar zei dat ze ooit al zoveel hadden gedronken dat ze braakten of het bewustzijn verloren. Dat aantal stijgt naar 58 procent bij 16- tot 21-jarigen.

Ongelukkig
Onderzoekster Nicola Grinstead: "Het is alarmerend dat zo'n jonge meisjes ongelukkig zijn met hun uiterlijk. Meisjes en jonge vrouwen zeggen dat ze het moeilijk vinden hun uiterlijk te aanvaarden en dat begint op veel jongere leeftijd dan eerder werd gedacht. Ze zijn al heel jong bereid hulp te zoeken bij plastische chirurgie."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein buisje geneest impotentie bij mannen

Klein buisje geneest impotentie bij mannen
Een klein metalen buisje, niet groter dan een rijstkorrel, geïmplanteerd in het bekken kan het seksleven van mannen met erectieproblemen verbeteren. Het opent namelijk de ader die de penis van bloed voorziet.

Stent
Ongeveer de helft van de mannen ouder dan 40 kampt af en toe met impotentieproblemen. Een beperkte bloedtoevoer naar de penis is volgens dokters een van de belangrijkste factoren van erectiestoornissen. Britse dokters hopen het eerste implantaat binnen enkele maanden te implanteren tijdens een proefproject bij 30 mannen. Ook in Amerika staat een proefproject op de planning. Het buisje wordt met medische termen een stent genoemd: het is een metalen 'kooitje' dat vaak gebruikt wordt bij hartziekten en opent dichtgeslibde bloedvaten. 

Viagra
Hoewel Viagra en andere gelijkaardige medicatie het leven van tal van mannen verbeterde, heeft het geen effect bij ongeveer 30 procent van de patiënten met erectiestoornissen. Bij hen is de enige optie medicatie direct in de penis te injecteren of een pomp te gebruiken dat manueel de bloedtoevoer naar het orgaan verhoogt, maar geen van beide technieken zijn populair. Er zijn wel gevaren verbonden aan deze stents. Ze kunnen ervoor zorgen dat het lichaam littekenweefsel aanmaakt waardoor de bloedtoevoer weer geblokkeerd wordt. Daarom zullen de artsen een nieuwere generatie buisjes gebruiken die medicatie vrijgeven die het genezingsproces versnelt. Zo hopen dat er op deze manier geen littekenweefsel gevormd wordt. 

Verband met hartziekten
De oorzaken van erectieproblemen variëren van diabetes, hormonale problemen, stress en depressies. De laatste jaren concentreert de medische wereld zich vooral op het verband met hartziekten. Net zoals een hart een constante en gezonde toevoer van bloed nodig heeft, moeten de geslachtsorganen van een man bloed hebben tijdens de seksuele prikkeling. Uit recent onderzoek blijkt dat bloedvaten in de onderbuik ook getroffen kunnen worden door ongezonde eetgewoonten, roken en een gebrek aan lichaamsbeweging, net als dat bij de kroonslagaders het geval is. Volgens sommige cardiologen zijn erectiestoornissen een even duidelijk teken van hartziekten, ze doen zich namelijk drie jaar eerder voor dan andere symptomen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonnie Taylor - It's heartache

Bonnie Taylor - It's heartache

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over Bonnie Tyler


Bonnie Tyler, artiestennaam van Gaynor Hopkins (Skewen, Wales, 8 juni 1951) is een Welsh' zangeres.


Ze komt uit een gezin van 6 kinderen, haar vader was een mijnwerker, haar moeder, een operafan, deelde haar passie voor muziek met haar kinderen. Janis Joplin en Tina Turner waren haar grote voorbeelden, na in verschillende bands gezeten te hebben en verschillende artiestennamen kwam ze uiteindelijk uit bij Bonnie Tyler.

In 1975 nam ze haar eerste liedje op bij een platenmaatschappij, My my honeycomb, de single werd geen succes. Haar tweede single Lost in France toonde meteen haar vocale kwaliteiten en ze haalde er de top 10 mee, later werd het zelfs een Europese hit.

Haar eerste album in 1977 had een bescheiden succes, maar toch goed genoeg om door Europa te touren. Net voor het album werd uitgebracht moest ze een knobbeltje op haar stembanden laten wegnemen. Tegen doktersadvies in sprak ze voor ze genezen was, hierdoor kreeg ze een schor geluid in haar keel, ze dacht dat haar zangcarrière over was maar niets was minder waar. Haar volgende single It's a Heartache waar ze met schorre stem zong haalde de top 5 in Engeland, Europa en de Verenigde Staten, waardoor ze daar voor het eerst kon gaan touren.

In 1979 won ze het World Popular Song Festival in Tokio met het lied Sitting on the Edge of the Ocean. Toch bleef groot succes uit na deze overwinning.

In 1982 tekende ze een platencontract bij CBS Records en bracht ze het album Faster Than the Speed of Night uit met daarop het lied Total Eclipse of the Heart. Producer van dit album was Jim Steinman, die eerder succes had met Meat Loaf's 'Bat out of Hell'. Zijn combinatie van hardrock en theatrale arrangementen zorgde voor een internationaal succes. In veel landen kwam de single op 1, ook het album schoot in Engeland meteen naar de eerste plaats. Ze was de eerste vrouwelijke artieste die daarin slaagde. Ze won ook twee Grammy's.

Twee jaar later had ze opnieuw een groot succes, dit keer met Holding Out for a Hero. In 1991 nam ze het album Bitterblue op dat vierdubbelplatina werd in Noorwegen, platina in Oostenrijk en goud in o.a. Duitsland, Zweden en Zwitserland. Van 1991 tot en met 1994 produceerde zanger Rolf Köhler en producent Dieter Bohlen de muziek van Bonnie Tyler.

Samen met de Franse zangeres Kareen Antonn nam ze Si Demain... (Turn Around) op (de Franse versie van Total Eclipse of the Heart). Hiermee had ze een nummer 1 hit in België, Frankrijk en Polen.
» Reageer (0)
02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Injectie verhelpt snurken in twee minuten

Injectie verhelpt snurken in twee minuten


http://img407.imageshack.us/img407/300/snurken.jpg


Een haast pijnloze injectie in het gehemelte is een volwaardig alternatief voor een pijnlijke operatie om snurken permanent te verhelpen. Dat beweert een Britse arts die ondertussen al 400 patiënten behandelde. 

Slaaptekort
Momenteel heeft slechts enkel de Britse arts Hadi Al-Jassim deze techniek onder de knie. Hij zegt zelf schitterende resultaten te bereiken met deze injectie. De behandeling, snoreplasty genaamd, is snel en goedkoop. Het duurt twee minuten en gebeurt onder lokale verdoving. Hij injecteert sodium tetradecyl in het gehemelte, wat het zacht weefsel harder maakt, waardoor dit niet kan vibreren. Hij geeft nu lezingen aan andere specialisten in Groot-Brittanië over deze techniek.

Operatie is pijnlijk
"Een operatie is heel pijnlijk en het duurt weken voor je helemaal hersteld bent, daarom beslissen veel patiënten het niet te doen. Bij deze injectie kun je achteraf meteen naar huis en een uur later weer eten", besluit Al-Jassim. "Snurken lijkt slechts een klein probleem en voor de patiënt zelf is het vaak niet storend, maar voor de partner wel. Dankzij deze techniek krijgen zij op een makkelijke manier hun nachtrust terug."
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!