NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


05-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks veroorzaakt geheugenverlies

Seks veroorzaakt geheugenverlies
Seks kan voor tijdelijk verlies van het korte termijn geheugen veroorzaken. Deze aandoening komt regelmatig voor, zeker bij migraine- en hoofdpijnpatiŽnten.

Seks is oorzaak
Tientallen jaren beschreven dokters zeldzame gevallen van een neurologische aandoening die vaak voorkomt bij patiŽnten ouder dan 50. Deze personen wisten wel wie ze waren, maar hun korte termijn geheugen haperde, ze wisten bijvoorbeeld niet waar ze waren en hoe ze er geraakt waren. Voor de rest vertoonden ze geen andere symptomen. Nu blijkt dat seks de grootste oorzaak van deze aandoening is.

Na orgasme
Tijdelijk verlies van het korte termijn geheugen kan opduiken na een inspannende activiteit, zoals seks, sport, plotse koude of warmte of na het stoten van het hoofd. "Deze dingen veroorzaken allemaal een plotse verandering van bloedtoevoer. Plots stroomt er veel bloed naar de geslachtsorganen en minder naar de hersenen wat voor geheugenverlies kan zorgen", aldus de Amerikaanse neuroloog Louis Caplan. "Seks is een gekende oorzaak van geheugenverlies. Vaak ontwikkelt de aandoening zich net na het orgasme. Ook blijkt dat mensen met migraine of hoofdpijn hier meer kans op hebben. Het is vergelijkbaar met seksuele hoofdpijn, deze patiŽnten krijgen een vreselijke pijn in hun hoofd na het vrijen."

Nooit meer seks?
Levitra, een erectiepil, heeft zelfs dit soort van geheugenverlies als bijwerking staan op de bijsluiter. Deze aandoening hoeft volgens dokters echter geen reden zijn om nooit meer seks te hebben. Het geheugenverlies is van voorbijgaande aard en korte duur, omdat er meestal weer snel bloed naar de hersenen stroomt, moet het probleem na een dag opgelost zijn.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermager door trager te eten

Vermager door trager te eten

Mensen die snel eten, hebben meer kans zich te overeten dan degenen die op een trager tempo kauwen. Wetenschappers denken dat snel eten de productie van hormonen stopt die de hersenen signaleren wanneer de maag vol is.

Hormonen
De onderzoekers vergeleken de bloedstalen van proefpersonen nadat ze 300 ml roomijs aan verschillende snelheden aten. Ze maten het niveau van hormonen die de hersenen signaleren dat de maag vol is en het tijd is om te stoppen met eten. Degenen die er 30 minuten over deden, hadden meer van deze hormonen in hun bloed, ook voelden zich meer voldaan dan de anderen die snel aten. Eerdere studies toonden aan dat het even voor je je voldaan voelt na het eten.

Achter computer eten
Deze resultaten bevestigen de volkslegenden dat je minstens twintig keer op je eten moet kauwen voor je het inslikt. Volgens professor Stephen Bloom bevestigen de resultaten dat werkmensen die snel hun lunch achter hun bureau eten in plaats van hun tijd te nemen, bijdragen tot de obesitasepidemie. "Door snel te eten of te lunchen achter de computer blijf je eten, waardoor je snel verdikt. Er is geen twijfel dat als je trager eet, je meer kans hebt om slank te blijven."
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braziliaan daagt op tijdens eigen begrafenis

Braziliaan daagt op tijdens eigen begrafenis


http://img197.imageshack.us/img197/7841/begrafenis.jpg
Een Braziliaanse man van 59 heeft zijn familie een aap doen schrikken toen hij levend en wel opdaagde tijdens zijn eigen begrafenisdienst.

Slachtoffer verkeersongeval
Familieleden van metselaar Ademir Jorge Goncalves hadden hem een dag eerder geÔdentificeerd als het dodelijk slachtoffer van een verkeersongeval in de staat Parana.  

De politie verklaarde later aan de krant O Globo dat de verwanten het moeilijk hadden het lichaam te identificeren, daar het zwaar was toegetakeld.

Op de zuip
Maar meneer Goncalves had helemaal geen verkeersongeval gehad, hij had de hele nacht met zijn maten aan de fles gehangen.

Pas maandagmorgen vernam Ademir dat hij begraven zou worden, dus ging hij een kijkje nemen op zijn eigen begrafenis.

Twijfels
Zijn nicht Rosa Sampaio: "Ikzelf en Ademirs moeder hadden onze twijfels, maar een tante en vier vrienden hadden het lichaam geÔdentificeerd als dat van Ademir. Wat konden we doen?".
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chihuahua met twee poten in de steek gelaten door baasje

Chihuahua met twee poten in de steek gelaten door baasje
Een chihuahua die met twee poten geboren werd, is door zijn baasje in de steek gelaten. Het diertje is nu zes weken oud, is al zwaar ziek geweest en heeft in het dierenziekenhuis gelegen.

"Meestal moeten we euthanasie plegen op dieren met twee poten omdat de beestjes vaak problemen krijgen met de organen, waaronder de lever en nieren", aldus een medewerker.

Toch wordt de chihuahua niet zomaar opgegeven. Een dokter is bezig om een hulpmiddel met wieltjes te maken zodat de hond zich beter kan verplaatsen.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geoffrey Gurrumul Yunupingu - Wiyathul

Geoffrey Gurrumul Yunupingu - Wiyathul

Ik had tot mijn spijt nog nooit van deze man met zijn engelen stem gehoord....beslist luisteren zou ik zeggen....

Om hem te beluisteren klik op de foto

Gurrumul is afkomstig van Elcho Island in het noorden van AustraliŽ. Hij werd blind geboren, maar dat wil nog niet zeggen dat hij geen talent heeft voor muziek.

Geoffrey Gurrumul Yunipingu had wel een gitaar, maar omdat hij linkshandig is en zijn eiland te afgelegen was om speciaal materiaal te laten overkomen heeft hij op zijn gitaar ondersteboven leren spelen.

Gurrumul zingt in het Yolngu Matha, een verzamelnaam voor een aantal Aboriginaldialecten gesproken door de Yolngu. U en ik verstaan er dus geen fluit van, maar laat dat u vooral niet tegenhouden om van zijn engelenstem te genieten.
Omdat Geoffrey Gurrumul Yunupingu een engelenstem heeft die je nooit zou verwachten wanneer je hem ziet. Hij zingt vol gevoel, maar zonder pathetiek, over zijn volk en zijn leefwereld. De man werd dan misschien wel in een uithoek van deze aardbol geboren, hij mag dan bijna geen Engels spreken, maar wanneer hij begint te zingen, wordt er geluisterd.http://www.youtube.com/watch?v=DgRCBN9nyzI
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldprimeur: baby geneest van dodelijke hersenziekte

Wereldprimeur: baby geneest van dodelijke hersenziekte
Een Australische baby uit Melbourne, die ten dode was opgeschreven, is wonderbaarlijk genezen dankzij een medisch experiment. De hersenen van 'Baby Z' begonnen meteen vanaf haar geboorte anderhalf jaar geleden af te takelen omdat ze te veel giftig sulfiet in haar systeem had. Molybdenum cofactor deficiency heet de zeldzame genetische afwijking, die ťťn op een miljoen mensen treft.

'Ontwaken'
Toen de diagnose gesteld werd, gaven ouders en artsen Baby Z zeker niet op. Het arme wicht werd een maand na de geboorte met experimentele medicatie behandeld en enkele dagen later "werd ze wakker". "Het was echt 'een ontwaken', bang, en ze werd plots op 'aan' gezet", zei neonatoloog Alex Veldman.

De moeder van Baby Z is uiteraard dolblij en laat weten dat het meisje een gelukkig en vastberaden kleine meid is geworden. "Het gaat elke dag beter. Koppig is ze wel, ik weet niet van wie ze dat heeft", lacht mama opgelucht.

Hersenen lossen op
Molybdenum cofactor deficiency is een letale aandoening die het brein vergiftigt en is al binnen enkele maanden na de geboorte fataal. Baby Z is de eerste patiŽnt ter wereld ooit die ervan geneest. In haar lichaam was er dertig keer meer giftig sulfiet te vinden dan normaal, en dat doet de hersenen letterlijk oplossen. Een geneesmiddel dat enkel succesvol op muizen was getest in 2004 kon Baby Z redden. De behandeling werd juridisch toegelaten omdat het enige alternatief een pijnlijke dood zou zijn.

De neurologische ontwikkeling van Baby Z heeft weliswaar vertraging opgelopen door hersenschade tijdens de eerste dagen na de geboorte, maar het meisje stelt het goed.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten bij je broodje geeft je vol gevoel

Tomaten bij je broodje geeft je vol gevoel


http://img41.imageshack.us/img41/5959/tomaten.jpg


Slechts enkele sneetjes tomaat bij je broodje kan je al een verzadigd (of 'vol') gevoel geven. Tomaten zouden immers stoffen bevatten die de hongerhormonen aanpassen. Minder hongergevoel vermindert ook de kans op snoepen tussendoor, een van de grootste valkuilen voor wie gewicht probeert te verliezen.

Verrijkt brood
Dat bleek uit Brits onderzoek naar het verrijken van wit brood. Een kleine groep vrouwen met een normaal gewicht en tussen 18 en 35 jaar, kreeg wit brood met roomkaas aangeboden. De vrouwen kregen zowel wit brood als brood verrijkt met wortel en brood verrijkt met tomaten te eten in een willekeurige volgorde. Daarna werd het hongergevoel gemeten

De wetenschappers dachten dat het wortelbroodje het meest verzadiging zou geven, door de vezels in de wortel. Maar het bleek dat de vrouwen na de tomatenbroodjes het meest verzadigd waren.


Statistische significantie

"Het was maar een kleine studie, maar de resultaten waren wel statistisch significant," legt onderzoekster Julie Lovegrove van de universiteit van Reading uit. "Spijtig genoeg weten we nog niet wat dť stof in de tomaten is die voor dit effect zorgt."

Gezonde effecten
De 'kleurstof' lycopene zou aan de basis kunnen liggen. Deze stof zou ook al kanker bevechten en de vruchtbaarheid verbeteren.

Het is niet de eerste keer dat tomaten gezonde kwaliteiten wordt toegedicht. Zo zou de rode vrucht ook de gezondheid van het hart verbeteren, de cholesterol verlagen, zonnebrand helpen genezen en de huid een gezondere look geven.

Bovendien zitten tomaten vol vitamine C, wat helpt bij de genezing van wondjes en het lichaam helpt ijzer op te nemen. Al bij al vťťl redenen om regelmatig tomaten te eten dus!
Ľ Reageer (0)
04-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstveilingen New York nemen teleurstellende start

Herfstveilingen New York nemen teleurstellende start


'Danseuses', een werk van Degas, ging voor 7,4 miljoen euro onder de hamer.


Ondanks een drastisch ingeperkt aanbod en door de economische crisis getemperde verwachtingen zijn de herfstveilingen in New York van Christie's en Sotheby's met een valse noot gestart. Christie's sneed de feestelijkheden aan met de veiling van Impressionistische en Moderne Kunst, en zelfs die traditionele hoogvlieger was een afknapper. Zo bleven waardevolle werken als een portret van Pablo Picasso ('TÍte de femme') en een landschapsstudie van Camille Pissarro onverkocht achter.
 
Degas
Blikvanger van de avond was Edgar Degas. Zijn 'Danseuses' (1896), een studie van twee balletdanseressen tijdens een lespauze, ging voor 10,7 miljoen dollar (7,4 miljoen euro) naar een Aziatisch privťpersoon. De bronzen sculptuur 'Le Baiser' (1880/81) van Auguste Rodin, een van zijn iconische omhelzingen, ging voor 6,4 miljoen dollar onder de hamer, meer dan het drievoudige van de hoogste raming.
 
66 miljoen dollar
In totaal leverde het avondje kunst Christie's een kleine 66 miljoen dollar op, flink minder dan de verhoopte 97 miljoen. Een derde van het aanbod, 12 van de 40 uitgestalde werken, vond geen koper.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand blij met geforceerde sneeuw in Peking

Niemand blij met geforceerde sneeuw in Peking

Vorige week vielen de eerste sneeuwvlokjes in Peking. Dat gebeurde veel vroeger dan normaal en daar zat de Chinese overheid voor iets tussen. Wetenschappers hadden zelf voor de sneeuw gezorgd, maar de winterpret veranderde al snel in winterellende: het verkeer zat vast, vliegtuigen hadden vertragingen en de geschrokken burgers bibberden door de plotse kou.16 miljoen ton

In China willen ze werkelijk alles controleren, en dus ook het weer ontsnapt er niet aan. Met enorme hoeveelheden chemicaliŽn werden de wolken boven Peking beschoten, zodat de sneeuw de volgende ochtend met bakken uit de lucht viel. Volgens de regering was de sneeuw nodig om de aanhoudende droogte in Peking te onderbreken. In totaal kreeg Peking 16 miljoen ton sneeuw over zich heen.

Overlast
Maar aangezien de winter doorgaans pas over een tweetal maanden echt doorbreekt, was Peking niet voorbereid op de sneeuw. De verwarming wordt in de meeste gebouwen pas op 15 november aangezet. De kritiek op de beslissing van de overheid is groot. Ruim 200 vliegtuigen moesten aan de grond blijven en duizenden passagiers zaten vast op de luchthaven. Op de weg gebeurden ongevallen en de elektriciteit viel regelmatig uit.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/3/8/media_xl_2457098.jpg
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cardioloog Brugada wil dat BelgiŽ eerste rookvrije land wordt

Cardioloog Brugada wil dat BelgiŽ eerste rookvrije land wordtPedro Brugada


Al enkele weken is er in BelgiŽ discussie aan de gang over een rookverbod in cafťs en restaurants. Hartspecialist Pedro Brugada geeft nu nog meer stof tot discussie gegeven door te stellen dat BelgiŽ het eerste land ter wereld zou moeten worden dat volledig rookvrij is. "Vaardig een rookverbod uit op straat, op het werk, thuis, overal en altijd", luidt zijn oproep.

De VUB-hartspecialist, die ook koning Albert behandelde, gelooft er rotsvast in dat BelgiŽ kan slagen in deze opzet. "BelgiŽ was al vaker een baanbreker. Kijk maar eens hoe Walen en Vlamingen hier kunnen samenleven of hoe een klein landje als dit toch groot kan zijn bij een humanitaire crisis. Daarom, laat BelgiŽ maar het allereerste land ter wereld worden met een absoluut rookverbod."

"Ziektekosten dalen"
Toch lijkt de oproep van Brugada niet haalbaar en zou het ook op veel protest stoten bij de rokers in ons land. "Ik ken de bezwaren wel. Roken verbieden is asociaal is er een van. Dat is kletskoek. De enige waarheid is dat je van roken ziek wordt. Een andere dooddoener: de overheid verdient aan rokers. Wel, een algemeen rookverbod zal nog beter zijn voor de staatskas want de ziektekosten zullen spectaculair dalen."

Bovendien vindt geboren Spanjaard Brugada dat hij tweemaal recht van spreken heeft. "Ik spreek niet alleen uit mijn ervaring als arts, maar ook uit mijn ervaring als ex-roker. Ik rookte dertig jaar geleden toen de schadelijke gevolgen ervan nog niet zo bekend waren. Ik ben dus het bewijs dat stoppen met roken kan."

"Geen draagvlak voor oproep"
De politici reageren alvast met gemengde gevoelens op de oproep van Brugada. Federaal minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) ziet een volledig rookverbod wel zitten.

Patrik Vankrunkelsven (Open Vld) waarschuwt echter en spreekt over begripsverwarring. "Een totaal rookverbod betekent voor de politiek een totaal rookverbod op openbare plaatsen, dus geen rookverbod dat altijd en overal geldt", aldus Vankrunkelsven, "Als arts ben ik natuurlijk voorstander van het voorstel van Brugada, maar als gewezen politicus weet ik dat daar geen draagvlak voor is. De tijdsgeest is er gewoon niet rijp voor. Misschien wel over vijf of tien jaar. Laat ons nu gaan voor een rookverbod op openbare plaatsen en in het bijzijn van kinderen."

Wouter Van Besien van Groen! denkt bovendien dat zo'n rookverbod alleen maar de illegale verkoop en het zwarte circuit in de hand zal werken. Daarom pleit ook hij voor een rookverbod op openbare plaatsen.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva de Roovere - Slaap lekker

Eva de Roovere - Slaap lekker (Fantastig toch)

Om haar te beluisteren klik op de foto

Eva De Roovere Lier, 1978, is een Vlaamse folkzangeres.


Eva de Roovere studeerde aan de kleinkunstafdeling van Studio Herman Teirlinck en de Jazz Studio Tritonus in Antwerpen. Won in 1999 het Leids Cabaret Festival samen met Colette Notenboom. Haar vaste band bestaat uit Roeland Vandemoortele (gitaar), Sara Gilis (toetsen, accordeon & gitaar), Dagobert De Smet (bas) en Arnout Hellofs (drums), aangevuld met Marc de Maeseneer (sax).


In 1996 sloot ze zich aan als zangeres bij de Belgische folk formatie Kadril ter vervanging van Patrick Riguelle. De groep was zo tevreden met haar als nieuwe zangeres dat de eerstvolgende CD Eva (1999) werd gedoopt. In dezelfde periode deed ze ook aan cabaret (in 1999 won ze de juryprijs van het Leids Cabaret Festival met Eeef & Coo) en zong ze bij de groep Oblomow, opgericht door Gerry De Mol. Deze laatste samenwerking leverde onder meer de radiohits Later en Op een hoopje op en de albums Min en Meer (2004) en Kleine Blote Liedjes (2005).

Ook deed ze in 2007 de zangstem van Giselle in de Disney film Enchanted.

Na 8 jaar Kadril verliet ze de groep om zich ten volle te kunnen toeleggen op haar solocarriŤre. In 2006 kwam haar eerste soloalbum uit: De Jager, waar ook de singles Fantastig Toch en Anoniem op staan.

Op 8 augustus 2009 won ze op de Radio 2 Zomerhit de prijs voor Beste lied met Zoals in dat ene liedje.

In Nederland brak ze door in 2007 met het album De jager, nadat ze in het voorprogramma van Ilse DeLange had opgetreden. Ook trad ze op bij het radioprogramma Giel (van Giel Beelen) en bij het televisie programma Mooi! Weer De Leeuw van Paul de Leeuw. In 2009 staat ze met haar nummer Slaap lekker (fantastig toch) voor het eerst in de Nederlandse top 40, een rap versie hiervan met de rapper Diggy Dex. In de Vlaamse Ultra top 50 behaalt ze zelfs de 2e plek.

Ľ Reageer (0)
03-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartverscheurende strijd: mama wil baby laten sterven, gescheiden papa niet

Hartverscheurende strijd: mama wil baby laten sterven, gescheiden papa niet


http://img38.imageshack.us/img38/5838/euthanasie.jpg
Het ziekenhuis heeft al een aanvraag voor euthanasie ingediend.


Het Verenigd Koninkrijk is in de ban van een opmerkelijk proces waarbij twee ouders hun hartverscheurende strijd voor de rechter uitvechten. De moeder wil hun zwaar gehandicapte zoontje van ťťn jaar laten sterven, maar de vader beweert dat ťťn simpele operatie hem kan redden en wil het kind later thuis verzorgen. Het koppel is ondertussen gescheiden, maar er was tot voor het proces geen sprake van een vechtscheiding. Dat is nu aan het veranderen, want verder kunnen de meningen van de ouders moeilijk uit elkaar liggen. Aan de rechter van het Hooggerechtshof om de bijzonder complexe knoop door te hakken. Mocht de rechtbank inderdaad euthanasie toestaan zonder de goedkeuring van de vader, dan zou dat voor het eerst in het land zonder zijn.

Zeldzame afwijking
De moeder heeft alvast het ziekenhuis aan haar kant, want de artsen dienden al een aanvraag in om euthanasie toe te passen op het kind, dat al sinds enkele minunten na zijn geboorte aan een beademingsmachine ligt en zwaar gehandicapt is. De baby lijdt aan een extreem zeldzame genetische afwijking waarbij zowat al zijn spieren onbruikbaar zijn. Vreemd genoeg is er mentaal geen enkel probleem: zijn hersenen zijn niet aangetast en alle zintuigen werken perfect. Het kind is bij wijze van spreken opgesloten in een 'verloren' lichaam. Het jonge patiŽntje moet  ook vaak een pijnlijke behandeling ondergaan waarbij zijn longetjes worden gezuiverd.

"Kan het niet meer aanzien"
De moeder kan dat lijden niet meer aanzien. "Elke dag zit ze aan zijn bed en ze ziet telkens de vreselijke overlevingsstrijd van haar zoontje", zegt haar advocaat Anthony Fairweather aan The Daily Mail. "Dat kan ze niet meer aanzien. In haar geest moet het ondraaglijke lijden van haar kind doorwegen op haar persoonlijke lijden mocht ze haar zoontje verliezen. Ze wil alleen maar het beste voor haar kindje dat ze heel graag ziet."

Reageert op prikkels
En dan is er de visie van de vader. Hij beweert dat een simpele tracheotomie (waarbij via een snede in de hals een pijpje in de luchtpiijp wordt ingebracht om de patiŽnt toe te laten te ademen) hem van de beademingsmachine kan verlossen. De behandelende artsen beweren echter dat hij dan nog zwaar zal blijven lijden. Met video-opnames probeert de vader in de rechtbank aan te tonen dat zijn zoontje wel degelijk reageert op prikkels. Medische rapporten zouden ook vermelden dat het kind al eens begon te 'spreken' en genoot van een halfuurtje schilderen met zijn handjes en voetjes. Hoe zijn ziekte juist evolueert, weet niemand, maar het staat wel vast dat de kans op beterschap heel miniem is.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van tienermeisjes overweegt plastische chirurgie

Helft van tienermeisjes overweegt plastische chirurgie

De helft van de Britse tienermeisjes zegt dat ze een laserbehandeling, liposuctie of een andere vorm van plastische chirurgie zou ondergaan om haar uiterlijk te veranderen. Deze nieuwe studie bewijst dat meisjes al veel jonger met hun uiterlijk worstelen dan werd gedacht.

Dunner of mooier
46 procent van de Britse meisjes tussen 11 en 16 jaar en de helft van degenen tussen 16 en 21 jaar overweegt een cosmetische ingreep om zichzelf dunner of mooier te maken. Dat blijkt uit een onderzoek bij meer dan duizend 7- tot 21-jarigen. De cijfers zijn zelfs nog hoger bij degenen die het niet goed doen op school. De resultaten suggereren dat jonge vrouwen geloven dat plastische chirurgie een deel is van het dagelijkse leven. Volgens critici zijn de celebs die openlijk spreken over hun ingrepen en televisieshows over plastische chirurgie hier verantwoordelijk voor. Ze geven namelijk het idee dat een schoonheidsoperatie even eenvoudig is als een bezoekje aan de kapper.

DiŽten
Het onderzoek toont ook aan dat diŽten belangrijk is, meisjes vanaf 11 jaar zeggen minder te eten om slank te blijven. Ongeveer de helft van de 11- tot 16-jarigen dieet, dat aantal stijgt naar 66 procent bij meisjes van 16 tot 21. De drang om slank te zijn begint al jong. 1 op de 8 10- tot 11-jarigen zegt dat ze slanker wil zijn. Dat stijgt naar een kwart bij de 11- tot 16-jarigen. Deze cijfers suggereren dat meisjes al hard zijn voor zichzelf voor de puberteit. Ook blijkt dat 'binge drinking' een ernstig probleem is, meer dan 1 op de 4 meisjes tussen 11 en 16 jaar zei dat ze ooit al zoveel hadden gedronken dat ze braakten of het bewustzijn verloren. Dat aantal stijgt naar 58 procent bij 16- tot 21-jarigen.

Ongelukkig
Onderzoekster Nicola Grinstead: "Het is alarmerend dat zo'n jonge meisjes ongelukkig zijn met hun uiterlijk. Meisjes en jonge vrouwen zeggen dat ze het moeilijk vinden hun uiterlijk te aanvaarden en dat begint op veel jongere leeftijd dan eerder werd gedacht. Ze zijn al heel jong bereid hulp te zoeken bij plastische chirurgie."
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein buisje geneest impotentie bij mannen

Klein buisje geneest impotentie bij mannen
Een klein metalen buisje, niet groter dan een rijstkorrel, geÔmplanteerd in het bekken kan het seksleven van mannen met erectieproblemen verbeteren. Het opent namelijk de ader die de penis van bloed voorziet.

Stent
Ongeveer de helft van de mannen ouder dan 40 kampt af en toe met impotentieproblemen. Een beperkte bloedtoevoer naar de penis is volgens dokters een van de belangrijkste factoren van erectiestoornissen. Britse dokters hopen het eerste implantaat binnen enkele maanden te implanteren tijdens een proefproject bij 30 mannen. Ook in Amerika staat een proefproject op de planning. Het buisje wordt met medische termen een stent genoemd: het is een metalen 'kooitje' dat vaak gebruikt wordt bij hartziekten en opent dichtgeslibde bloedvaten. 

Viagra
Hoewel Viagra en andere gelijkaardige medicatie het leven van tal van mannen verbeterde, heeft het geen effect bij ongeveer 30 procent van de patiŽnten met erectiestoornissen. Bij hen is de enige optie medicatie direct in de penis te injecteren of een pomp te gebruiken dat manueel de bloedtoevoer naar het orgaan verhoogt, maar geen van beide technieken zijn populair. Er zijn wel gevaren verbonden aan deze stents. Ze kunnen ervoor zorgen dat het lichaam littekenweefsel aanmaakt waardoor de bloedtoevoer weer geblokkeerd wordt. Daarom zullen de artsen een nieuwere generatie buisjes gebruiken die medicatie vrijgeven die het genezingsproces versnelt. Zo hopen dat er op deze manier geen littekenweefsel gevormd wordt. 

Verband met hartziekten
De oorzaken van erectieproblemen variŽren van diabetes, hormonale problemen, stress en depressies. De laatste jaren concentreert de medische wereld zich vooral op het verband met hartziekten. Net zoals een hart een constante en gezonde toevoer van bloed nodig heeft, moeten de geslachtsorganen van een man bloed hebben tijdens de seksuele prikkeling. Uit recent onderzoek blijkt dat bloedvaten in de onderbuik ook getroffen kunnen worden door ongezonde eetgewoonten, roken en een gebrek aan lichaamsbeweging, net als dat bij de kroonslagaders het geval is. Volgens sommige cardiologen zijn erectiestoornissen een even duidelijk teken van hartziekten, ze doen zich namelijk drie jaar eerder voor dan andere symptomen.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonnie Taylor - It's heartache

Bonnie Taylor - It's heartache

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over Bonnie Tyler


Bonnie Tyler, artiestennaam van Gaynor Hopkins (Skewen, Wales, 8 juni 1951) is een Welsh' zangeres.


Ze komt uit een gezin van 6 kinderen, haar vader was een mijnwerker, haar moeder, een operafan, deelde haar passie voor muziek met haar kinderen. Janis Joplin en Tina Turner waren haar grote voorbeelden, na in verschillende bands gezeten te hebben en verschillende artiestennamen kwam ze uiteindelijk uit bij Bonnie Tyler.

In 1975 nam ze haar eerste liedje op bij een platenmaatschappij, My my honeycomb, de single werd geen succes. Haar tweede single Lost in France toonde meteen haar vocale kwaliteiten en ze haalde er de top 10 mee, later werd het zelfs een Europese hit.

Haar eerste album in 1977 had een bescheiden succes, maar toch goed genoeg om door Europa te touren. Net voor het album werd uitgebracht moest ze een knobbeltje op haar stembanden laten wegnemen. Tegen doktersadvies in sprak ze voor ze genezen was, hierdoor kreeg ze een schor geluid in haar keel, ze dacht dat haar zangcarriŤre over was maar niets was minder waar. Haar volgende single It's a Heartache waar ze met schorre stem zong haalde de top 5 in Engeland, Europa en de Verenigde Staten, waardoor ze daar voor het eerst kon gaan touren.

In 1979 won ze het World Popular Song Festival in Tokio met het lied Sitting on the Edge of the Ocean. Toch bleef groot succes uit na deze overwinning.

In 1982 tekende ze een platencontract bij CBS Records en bracht ze het album Faster Than the Speed of Night uit met daarop het lied Total Eclipse of the Heart. Producer van dit album was Jim Steinman, die eerder succes had met Meat Loaf's 'Bat out of Hell'. Zijn combinatie van hardrock en theatrale arrangementen zorgde voor een internationaal succes. In veel landen kwam de single op 1, ook het album schoot in Engeland meteen naar de eerste plaats. Ze was de eerste vrouwelijke artieste die daarin slaagde. Ze won ook twee Grammy's.

Twee jaar later had ze opnieuw een groot succes, dit keer met Holding Out for a Hero. In 1991 nam ze het album Bitterblue op dat vierdubbelplatina werd in Noorwegen, platina in Oostenrijk en goud in o.a. Duitsland, Zweden en Zwitserland. Van 1991 tot en met 1994 produceerde zanger Rolf KŲhler en producent Dieter Bohlen de muziek van Bonnie Tyler.

Samen met de Franse zangeres Kareen Antonn nam ze Si Demain... (Turn Around) op (de Franse versie van Total Eclipse of the Heart). Hiermee had ze een nummer 1 hit in BelgiŽ, Frankrijk en Polen.
Ľ Reageer (0)
02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Injectie verhelpt snurken in twee minuten

Injectie verhelpt snurken in twee minuten


http://img407.imageshack.us/img407/300/snurken.jpg


Een haast pijnloze injectie in het gehemelte is een volwaardig alternatief voor een pijnlijke operatie om snurken permanent te verhelpen. Dat beweert een Britse arts die ondertussen al 400 patiŽnten behandelde. 

Slaaptekort
Momenteel heeft slechts enkel de Britse arts Hadi Al-Jassim deze techniek onder de knie. Hij zegt zelf schitterende resultaten te bereiken met deze injectie. De behandeling, snoreplasty genaamd, is snel en goedkoop. Het duurt twee minuten en gebeurt onder lokale verdoving. Hij injecteert sodium tetradecyl in het gehemelte, wat het zacht weefsel harder maakt, waardoor dit niet kan vibreren. Hij geeft nu lezingen aan andere specialisten in Groot-BrittaniŽ over deze techniek.

Operatie is pijnlijk
"Een operatie is heel pijnlijk en het duurt weken voor je helemaal hersteld bent, daarom beslissen veel patiŽnten het niet te doen. Bij deze injectie kun je achteraf meteen naar huis en een uur later weer eten", besluit Al-Jassim. "Snurken lijkt slechts een klein probleem en voor de patiŽnt zelf is het vaak niet storend, maar voor de partner wel. Dankzij deze techniek krijgen zij op een makkelijke manier hun nachtrust terug."
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fysieke nadelen van de laptop

De fysieke nadelen van de laptop


Fout: de laptop op de knieŽn.


Laptops hebben enkele duidelijke voordelen: je computer is mobiel, en kan dus overal mee naartoe. Op de trein of tijdens het wachten in de luchthaven kan je nog wat werken of een filmpje bekijken.

Fysieke klachten
Maar ze hebben ook enkele belangrijke nadelen, vooral voor de houding die de gebruiker van de laptop aanneemt. Meer zelfs: laptopgebruikers hebben vaak mťťr lichamelijke klachten dan wie aan een desk top (een vaste computer) werkt. Dat staat te lezen op gezondheid.be.

Nek, rug en schouders
Veel heeft te maken met de nabijheid van scherm en toetsenbord, en de plaatsing ervan op een gewone tafel of de schoot van de gebruiker. Daardoor moet de gebruiker het hoofd voorwaarts kantelen om goed op het scherm te kunnen kennen. Als gevolg daarvan kantelen ook nek, schouders en bovenrug mee, waardoor de gebruiker voorover gebogen komt te zitten.

Dit belast de nek- en schouderspieren, waardoor een gevoel van stijfheid, kramp of zelfs ontsteking ontstaan. Klachten die vaak verergerd worden als de mousepad op de laptop wordt gebruikt in plaats van een aparte muis.

Ogen
Ook de ogen lijden onder het gebruik van een laptop. De letters zijn vaak kleiner, wat de ogen extra belast. Droge ogen zijn ook een vaak voorkomend fenomeen, omdat computergebruikers minder vaak knipperen met de ogen. Dit kan ook tot een gevoel van vermoeidheid leiden.

Tips
Om je lichaam te ontlasten, worden volgende tips meegegeven aan computergebruikers:

1) Werk niet langer dan twee uur per dag met een laptop. Sluit deze liefst aan op een extern toetsenbord, scherm en muis. Dit geldt ook voor kinderen.

2) Wordt de laptop toch langer dan dat gebruikt, dan wordt aangeraden een laptopstation te gebruiken, of een pak papier, om de laptop op de juiste hoogte te brengen. Hierdoor kan de gebruiker rechter zitten, wat de lichamelijke klachten zou moeten verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van een laptopstation de belasting met bijna een kwart doet dalen.

3) Let er op dat de toetsen niet te klein zijn

4) Plaats de laptop nooit op de knieŽn om te werken, te mailen, te surfen of films te bekijken.

5) Zorg ervoor dat er voldoende maar niet te fel licht is in de ruimte waar je met de laptop werkt.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Japanse mannen kiezen voor vrouwenleven

Steeds meer Japanse mannen kiezen voor 'vrouwenleven'
Ze willen wel studeren, en een beetje werken. Maar het liefst willen ze met een rijke zakenfiguur trouwen, en thuisblijven voor de kinderen om te koken, te bakken en te zorgen. Niets nieuws onder de zon, dit zijn gewoon traditionele vrouwen? Juist, behalve dat het hier niet om vrouwen gaat, maar om mannen.

Extreme nieuwe mannen
Japanse mannen om precies te zijn. Mannen die zich afzetten tegen alles waar Japanse mannen voor staan, en zich identificeren met de vrouwenrol. Het zijn geen transseksuelen en ze zijn ook niet noodzakelijk homoseksueel. Eerder een extreme nieuwe man of zoals The Times het omschrijft: een metroseksueel zonder de testosteron. In Japan worden ze 'herbivoren' (soshokukei danshi) of 'vrouwelijke mannen' (ojo-man) genoemd.

Grote groep
Uitzonderingen zijn het ook al niet. Hoewel er geen specifieke cijfers lijken te bestaan die het fenomeen naar waarde schatten, zou het toch om een substantiŽle groep mannen gaan. Sommigen schatten dat de helft van de Japanse mannen tussen 20 en 40 'herbivoor' is, anderen geloven dat twee derde van de mannelijke bevolking tussen 20 en 34 'herbivorische neigingen' heeft.

Geen auto's, merken of vrouwen
Mannen met een diploma, mannen met gevoel voor stijl, mannen met een mening, maar zonder de wil om in het mannelijke rollenpatroon te stappen. Ze geven niets om 'mannelijke waarden' als succes, snelle auto's, dure kleren, spiksplinternieuwe gadgets en 'trofeevrouwen'. Dingen die 'in' waren voor de generatie eind de jaren '80, begin de jaren '90, die de economische heropleving van het land meemaakten. En samen daarmee het belang aan materiŽle zaken.

Taart eten
Maar dat weigeren de herbivoren dus. Ze hebben daarentegen wel een uitgesproken interesse voor alles dat tot voor kort gold als 'exclusief vrouwelijk': bescheiden jobs, shoppen en, het summum voor vrouwelijk Japan, samen taart eten. Auto's zijn voor hen vooral praktisch en geven hen de ruimte zichzelf te zijn.

Marketeers hebben het gat in de markt ondertussen gevonden. Zo maken ze light-bieren (met minder alcohol), beha's voor mannen (zonder kant of franjes) en ook de modewereld volgt met een collectie rokken en topjes voor mannen, sommige zelfs roze.

Slecht nieuws
Maar sociologen en demografen trekken zich de haren uit het hoofd. Voor een land als Japan, met zijn sterk vergrijsde bevolking is het slecht nieuws dat vele mannen niet geÔnteresseerd zijn in hun traditionele mannelijke rol.

Japanse vrouw
Want de Japanse vrouwen zijn niet meegeŽvolueerd. Zij willen voornamelijk (40 procent) een man die meer dan 50.000 euro verdient. In werkelijkheid verdient nog geen vier procent van de Japanse mannen dat, en de Japanse vrouwelijke mannen zťker niet.

Nooit trouwen, nooit kinderen
Het gevolg is dat veel Japanners, zowel man als vrouw, nooit trouwen en nooit kinderen hebben. Het timide karakter van de Japanse mannen helpt niet. De helft van de mannen tussen 20 en 34 is niet getrouwd en van hen heeft slechts 20 procent een vriendin. 30 procent van de mannen heeft nog nooit een vriendin gehad. Sociologen vrezen dat deze nieuwe trend de al grijze samenleving nog minder dynamisch en vitaal gaat maken.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beefeaters vallen eerste vrouw in Tower of London lastig

Beefeaters vallen eerste vrouw in Tower of London lastig

Twee "beefeaters", of wachters van de Tower of London, zijn geschorst nadat ze ervan beschuldigd zijn de eerste vrouw die in dienst genomen werd, te hebben lastiggevallen. Tegen een derde man is een onderzoek geopend. "We nemen de beschuldigingen heel ernstig", stelde een woordvoerster van de instelling die de Tower beheert.

Wikipedia
De Britse krant The Sun berichtte dat de 44-jarige Moira Cameron, de eerste vrouw die in 2007 de functie van "beefeater" kreeg, het onderwerp uitmaakte van "een haatcampagne" door sommige van haar collega's. Onder meer werd haar uniform beschadigd en werd een onlineartikel op Wikipedia met haar naam vervalst.


Kroonjuwelen
De "Yeomen" werden in de zestiende eeuw door koning Henry VIII aangeduid om de Tower te bewaken. Het gebouw was eerst een koninklijk verblijf, later een gevangenis en vandaag een toeristische trekpleister. De beefeaters, die momenteel met 35 zijn, beschermen de kroonjuwelen en leiden de bezoekers rond.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meisje (11) bevalt op haar trouwdag

Meisje (11) bevalt op haar trouwdag

Een meisje van elf heeft een onvergetelijke trouwdag beleefd. Kordeza Zhelyazkova stond te stralen in haar prachtige trouwjurk toen plots haar weeŽn begonnen. Het meisje werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht en schonk er even later het leven aan Violeta, een wolk van een dochter.

"Mooiste speelgoed"
De Bulgaarse uit Sliven werd twee weken voor haar elfde verjaardag zwanger van haar vriendje Jeliazko Dimitrov (19). De moeder is dolgelukkig met haar kleine spruit. "Ik hoef geen speelgoed meer, ik heb net het mooiste speelgoed gekregen", aldus Kordeza. "Violeta is zo mooi, ik hou echt van haar. Ik ga niet meer terug naar school, ik wil nu voor haar zorgen."

Geen seksuele opvoeding gekregen
Het stel ontmoette elkaar op de speelplaats van hun zigeunerschool. Haar man redde haar van tussen de stieren en het meisje werd meteen verliefd op haar heldhaftige redder. "Ik heb nooit seksuele opvoeding gekregen en ik wist niets over seks. Ik had nog nooit een vriendje gehad en ook over condooms had ik nog nooit gehoord. Ik wist ook niet dat ik zwanger was tot mijn oma een opmerking maakte over mijn gewicht. Ik dacht dat ik gewoon te veel hamburgers gegeten had."

Vader riskeert celstraf
Het stel had een traditionele trouwpartij in ware roma-traditie maar aan het geluk kan nu wel snel een einde komen. Jeliazko riskeert immers tot zes jaar cel voor het hebben van seks met een minderjarige. Hij is er alvast niet gerust in. "Ik ben bang. Ik wil voor mijn vrouw en kind zorgen en wil dus niet in de gevangenis belanden. Ik heb een fout gemaakt maar ik heb er geen spijt van want nu heb ik tenminste mijn mooie Violeta", besluit de fiere vader.
Ľ Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!